|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Tz namowil mnie zebym zrobila mu mielone
odkad odrzucilo mnie od miesa sam jego widok i zapach powodowal u mnie odruch ![]() ale zrobilam bo tak sie ladnie przymilal iii UWAGA zjadlam dwa male kotleciki pierwszy taki posilek od dawno teraz Tz mowi ze mam napisac na mamuskach ze mnie kocha bo zrobilam takie dobre jedzonko
|
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powoli wracam do pionu Ty też musisz dać sobie chwilę i na pewno przejdzie.---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale miło ze strony Twojego męża. Ja zrobiłam dziś pyszną botwinkę, a ten łobuz jej nawet nie tknął... |
|
|
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tylko, że niektórzy lekarze nie wiedzieć czemu liczą skończone tygodnie, czyli u Ciebie mój by wpisał, że jest 27 tc ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
i bardzo fajnie, że trochę białka trafiło do Twojego brzucha Oby tylko nie chciało z niego wyjść
|
||
|
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Moj tesc jest identyczny jak Tz wiec mi w sumie bez roznicy : D Cytat:
Cytat:
wszystko bedzie dobrze
|
||
|
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby więcej takich postępów
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Tz mnie dzis rozczula
![]() wrocil do domu i mowi patrz corcia co tata Ci kupil : ![]() ![]() ![]() patrze rozmiar 50-56 ale akurat bodziakow mam okolo 20 i mu to powiedzialam on sie taki smutny zrobil no sama mowilas ze to Ty tylko wybierasz a jak ja cos wybiore to zle ale powiedzialam mu ze jak Olivka ( odpukac ) okaze sie chlopakiem to i tak jej zaloze i od razu sie rozweselil
|
|
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1362 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nie, bo ciąza wg lekarzy konczy sie w 40t0d, co oznacza ukonczone 40 tygodni i 0 dni ja podczas 2 ciaz byłam u 6 ginekologów i kazdy tak liczył, a co wiecej jak urodziłam młodą w 38 t 3 dni to na wypisie mam jjak byk:poród- 38 tyg ta róznica wynika z tego ze jak jest no 29 t 3 dni to my mówimy jestem w 30 tygodniu, a lekarz wpisuje wiek ciązy-czyli ile ciąza ma tygodni-a to sie liczy tak jak u urodzonego człowieka. np ja mam teraz 35 lat i 11 miesiecy to znaczy ze jestem w 36 roku swojego zycia (tak jak my liczymy tygodnie ciazy), ale lat mam na razie 35 a nie 36 ( i tak liczą lekarze)
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego w ogóle nie interesuje temat ciuszków
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli według Twoich obliczeń 40 tydzień ciąży zaczyna się i kończy w tym samym dniu![]() I tak jak pisałam 0t3d to nie jest tydzień zerowy tylko pierwszy Tym samym 1t3d to już drugi tydzień i tak dalej![]() Co do wieku to tak jak już któraś pisała to jest inaczej bo nie ma deadlinu A ciąża ma trwać 40 tygodni i koniec
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
chyba nie przeczytałas moich wyjasnien powyzej. jak jestem w 39 t 6 d to jestem w 39 tygodniu ciązy (w trakcie jedo trwania) , ale lekarz nie wpisuje w ktorym jestem tygodniu ciazy tylko ile ciaza ma ukonczonych tygodni (jak wiek człowieka), wiec wpisuje 39. a jak jest 40.0 to jest ukonczone 40 tygodni i lekarz wpisuje 40. dokladnie tak jak z wiekiem człowieka, 36 lat bede miala w momencie gdy minie 35 lat i 365 dni, a nie od momentu gdy mam 35 i 1 dzien w obu liczeniach sie wszystko zgadza i w obu ciaza trwa 40 tyg edit: w sumie to chyba lepiej wytłumaczyc tak -jak jest 39 t 4 d to ty jestes w 40 tygodniu ciazy, ale twoja ciaza ma 39 tygodni (ukonczonych) i wiekszosc lekarzy wpisuje te wartosc
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-05-21 o 21:38 |
|
|
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie dzis calkiem pogubilam w tych obliczeniach, ale Zuken mi wytlumaczyla i tak tez bede liczyc. W innym przypadku nie bede wiedziala w ktorym jestem tygodniu
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Dziewczyny mam problem z wyborem karuzeli do lozeczka, wklejcie swoje typy moze cos mi wpadnie w oko. Szukam, szukam i nic nie widze ciekawego
|
#1367 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
zawsze mozna tez podac tydzien z dniem i to bedzie najdokladniej i na pewno poprawnie
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Polly tak chyba nie zrozumiałam o co chodzi
![]() tylko my tutaj spierałyśmy się o to w którym tygodniu jesteśmy a nie o wiek ciąży/dziecka ![]() No bo to jest tak, że jak ktoś mnie spyta w którym tygodniu jestem to powiem, że w 30, tak samo jak powiem, że w 7 miesiącu ![]() A wiek ciąży to 29 skończone tygodni tak samo jak skończone 6 miesięcy ![]() O to chodzi tak ![]() ??Mi chodziło o to, że jak dziewczyny dopiero w 40t0d powiedzą, że są w 40 tygodniu ciąży to ten tydzień tak jakby trwał jeden dzień ![]() A w 40 tygodniu jesteśmy już od 39t0d czy tam 39t1d, jeden dzień w tą czy tamtą tu też jest wiele teorii
|
|
|
|
#1369 | |||
|
Rozeznanie
|
optymistka super ze wyszlas do domu trzymam kciuki żeby wszystko bylodobrze
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mezusiaCytat:
|
|||
|
|
|
#1370 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dokladnie o to chodzi, dla mnie logiczne jest ze jestem w tym tygodniu ktory trwa, a to ze lekarz w ksiazeczce wpisuje co innego wynika wlasnie z tego co tłumaczyłam-i to chcialam wytłumaczyc dlaczego tak jest a nie negowac w ktorym tyg jestesmy
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja ja z karuzelą nie pomogę zbytnio bo dostałam od kuzynki
firmy alexis czy jakoś tak, coś takiego jak ta czyli chyba bez szału![]() http://allegro.pl/karuzela-pluszowa-...234238073.html |
|
|
|
#1372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym nie przepadam za nim ![]() Cytat:
![]() W każdym kalendarzu ciąży pokazują tygodnie zaczęte Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-05-21 o 21:54 |
|||
|
|
|
#1373 |
|
Rozeznanie
|
Mojego gina zaniepokoiło, że mam d-dimery podwyzszone o prawie 100% (norma do 500 moje 987). Mówił, że w ciąży mogą wzrosnąć, ale takiej wartości osiągnąć nie powinny. Kazał brać Clexane 20 mg (zastrzyki, któe mam sobie sama dawać do brzucha - masakra
dzisiaj dała mi teściowa nawet nie poczułam. Igła jest na szczęście malutka). Z racji, że magnez mam na dolnej granicy normy mam brać 3x2 500 mg a nie 3x1 na dzień. Za dwa tygodnie wizyta - pewnie wyśle mnie do laboratorium na badania, a potem się okaże. Gdyby coś się działo - mam się zgłosić do szpitala.
|
#1374 |
|
Rozeznanie
|
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpie...
Cześć dziewczyny ja juz po kolejnym usg i jestem mega szczęśliwa chociaz lekarze mówią ze nic sie nie polepszyło tylko poprostu "ustabilizowało" ale ja wiem swoje
![]() Pani doktor przyłożyla usg i pierwsze co zobaczyłam na ekranie to glowka dziecka i w środku mozg (ostatnio na pół głowy był płyn a w środku skrzep krwi co odrazu sie rzucało w oczy zreszta zalaczylam wam zdjęcie tego) a teraz nie mogłam nawet dojrzeć tego skrzepu, przyszedł ordynator na konsultacje i neurochirurg i skrzep krwi zmniejszył sie ale ja juz jestem przeszczesliwa, ostatnie tygodnie to był koszmar żyłam jak w żałobie całe noce płakałam bolało mnie ze taka mała niewinna istotna która tak bardzo kocham juz niedługo przyjdzie na swiat i bedzie tak cierpieć byłam i zreszta cały czas jestem na to przygotowana ze moje dziecko nie bedzie widziało nie bedzie nigdy siedziało nie bedzie z nim kontaktu i bedzie miało napady padaczki a mimo to tak bardzo je kocham ze cos w środku nie pozwala mi nawet brać pod uwage myśli o terminacji nawet dla dobra dziecka... I w końcu zobaczyłam światełko w tunelu cieszę sie jak glopia a mała wariuje w brzuchu na maxa fikołki robi i nóżki wypycha ze widać je przez brzuch Zastanowiło mnie tylk jak lekarz powiedział ze nie ma juz nowych krwawień w mozgu to jest ten stary skrzep ktory sie juz rozchodzi....cały czas myślałam ze moje dziecko ma problem z krzepliwoscia krwi a teraz wychodzi na to ze były jakies krwawienia i to stad skrzepnieta krew a jedna z wizazanek wysłała mi pw z takim ciekawym artykułem o konflikcie serologicznym ze sa jakies najnowsze badania prowadzone ze dzieci z rh+ w łonie matki z rh- maja jakiś problem wlasnie z tym ze mało płytek krwi sie wytwarza i występują krwawienia do mozgu a u mnie nagle sytuacja sie poprawiła i krwawień nie ma a tydzien temu dostałam zastrzyk anty-D nie wiem czy to moze byc przyczyna ale jeśli tak to jestem pełna nadzieji ze ten stary skrzep do końca spłynie i płyn mózgowy tez zejdzie i jeszcze na koniec sie okaże ze dziecko żadnej operacji nie bedzie potrzebowało Niby dziecko ma wodoglowie i rozszerzone komory ale glowka dziecka jest tylko o 3tyg większa od przeciętnej a czytałam ze dzieci z poważnym wodoglowiem to mija główkę o wiele wiele większa np 11tyg niz normalnie Nie wiem moze jestem glopia naiwna idiotka ze tak sie cieszę i juz najchętniej bym pobiegła i wyprawkę cała kupiła ale nie umiem myślec inaczej nie umiem patrzec na to z dystansem i tak co ma byc to bedzie ale ja czuje sie tak samo jak w dzien kiedy dwie kreski na teście zobaczyłam jestem przeszczesliwa Mam nadzieje ze u was wszystko w porządku bede zaglądała co jakiś czas Pozdrawiam
Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-05-21 o 22:11 |
|
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
w sprawie karuzeli ja tez nie pomoge bo dostane od siostry po jej dzieciach nawet nie wiem czy takie jeszcze sa w sprzedaży
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuska cudnie!!!
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
mamuska wszystkie tyle czasu czekałyśmy na dobre wiadomości i modliłyśmy się za Twoją kruszynkę i wkońcu przynosisz dobre wieści
Jak widać nie można tracić nadziei i wszystko jest możliwe |
|
|
|
#1378 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nie, trwa tyle samo, lekarz wpisuje tylko inny fakt-ukonczone tygodnie a nie rozpczete
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuśka !!!
![]() ![]() klask i:![]() Mówiłam!! Wiara czyni cuda, dałaś szanse malutkiej i widzisz, dała rade, jest tak silna jak ty. Nie poddawaj sie do konca, zobaczysz, na kolejnym USG okaze sie, ze glowka ma normalny rozmiar a dzidzia urodzi sie zdrowa. Aleee sie cieszeeee ! ![]()
|
#1380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mamuska dalej trzymam kciuki i czekam na same takie dobre wieści, brakuje nam ciebie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Ty też musisz dać sobie chwilę i na pewno przejdzie.

i bardzo fajnie, że trochę białka trafiło do Twojego brzucha

wszystko bedzie dobrze

dzisiaj dała mi teściowa
Jak widać nie można tracić nadziei i wszystko jest możliwe
klask i: