W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 20:39   #1351
agatka553
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

A widzisz to zależy od dziecka u mojej kuzynki Mały nie toleruje np Pampersow.
Dla tego ja kupie po paczce i zobacze jak Mała toleruje pieluszki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fakt, każde dziecko reaguje inaczej.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:40   #1352
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Tz namowil mnie zebym zrobila mu mielone
odkad odrzucilo mnie od miesa sam jego widok i zapach powodowal u mnie odruch
ale zrobilam bo tak sie ladnie przymilal
iii UWAGA zjadlam dwa male kotleciki pierwszy taki posilek od dawno

teraz Tz mowi ze mam napisac na mamuskach ze mnie kocha bo zrobilam takie dobre jedzonko

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:42   #1353
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Dziś Chyba ja mam depresje!! Łzy się same Cisna do oczu.. Odrazu po powrocie do domu poklocilam się z Tz.. ! Robiłam zupe i prawie płakałam.. Polowy rzeczy nie mogłam do niej dać tak jak robię to zawsze! Teraz zamknęłam się w sypialni i chyba nie wyjdę stad do jutra!!!
Bo to chyba kryzys siódmego miesiąca, zobacz ile z nas dopiero co to przechodziło!
Ja powoli wracam do pionu Ty też musisz dać sobie chwilę i na pewno przejdzie.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

teraz Tz mowi ze mam napisac na mamuskach ze mnie kocha bo zrobilam takie dobre jedzonko
Gratulacje
Stary 2014-05-21, 20:43   #1354
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Super, to żeby posiedziały w brzuchu dłużej!

Ale miło ze strony Twojego męża. Ja zrobiłam dziś pyszną botwinkę, a ten łobuz jej nawet nie tknął...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:45   #1355
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja mam trochę odwrotnie, już mogłabym rodzić. Chcę mieć tego gada na zewnątrz żeby się napatrzeć.

Ja piłam bez cytryny.

Nie wiem z czym są problemy odnośnie tego liczenia tygodni. Mój gin liczy jak zuken. Jeśli przychodzę do niego w 27t3d to na karcie pisze 28 tc. Proste.

No tylko, że niektórzy lekarze nie wiedzieć czemu liczą skończone tygodnie, czyli u Ciebie mój by wpisał, że jest 27 tc

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:

Super i bardzo fajnie, że trochę białka trafiło do Twojego brzucha Oby tylko nie chciało z niego wyjść
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:48   #1356
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja się tylko modlę - byle nie do mojego teścia
pewnie masz ku temu powody
Moj tesc jest identyczny jak Tz wiec mi w sumie bez roznicy : D

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zobaczcie co znalazłam w mrożonych malinacj z Lidla Zjadłam całą paczke w ciągu tygodnia (ok. 900 gr) i na koniec coś twardego w ustach poczułam... no chyba zaraz
oooo masakra a feeeeee

Cytat:
Dziś Chyba ja mam depresje!! Łzy się same Cisna do oczu.. Odrazu po powrocie do domu poklocilam się z Tz.. ! Robiłam zupe i prawie płakałam.. Polowy rzeczy nie mogłam do niej dać tak jak robię to zawsze! Teraz zamknęłam się w sypialni i chyba nie wyjdę stad do jutra!!!
wszystko bedzie dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 20:49   #1357
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
No tylko, że niektórzy lekarze nie wiedzieć czemu liczą skończone tygodnie, czyli u Ciebie mój by wpisał, że jest 27 tc

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Super i bardzo fajnie, że trochę białka trafiło do Twojego brzucha Oby tylko nie chciało z niego wyjść
Właśnie zauważyłam, że większość Waszych lekarzy liczy skończone tygodnie, mój jest jakiś inny. I też jego przykład pokazuje, że taka metoda nie jest jedyną prawidłową tylko dlatego, że lekarze ją stosują. Mój lekarz liczy inaczej czyli też prawidłowo.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:49   #1358
agatka553
Rozeznanie

Cytat:

oby więcej takich postępów
Stary 2014-05-21, 20:50   #1359
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam, że większość Waszych lekarzy liczy skończone tygodnie, mój jest jakiś inny. I też jego przykład pokazuje, że taka metoda nie jest jedyną prawidłową tylko dlatego, że lekarze ją stosują. Mój lekarz liczy inaczej czyli też prawidłowo.
No mój liczy skończone a na przykład u mnie w szpitalu jak tam trafisz bo Cię coś niepokoi albo rodzisz to liczą tak jak my zaczęte
Stary 2014-05-21, 20:58   #1360
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Tz mnie dzis rozczula

wrocil do domu i mowi patrz corcia co tata Ci kupil :

patrze rozmiar 50-56 ale akurat bodziakow mam okolo 20 i mu to powiedzialam on sie taki smutny zrobil no sama mowilas ze to Ty tylko wybierasz a jak ja cos wybiore to zle ale powiedzialam mu ze jak Olivka ( odpukac ) okaze sie chlopakiem to i tak jej zaloze i od razu sie rozweselil

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 21:10   #1361
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Tz mnie dzis rozczula

patrze rozmiar 50-56 ale akurat bodziakow mam okolo 20 i mu to powiedzialam on sie taki smutny zrobil no sama mowilas ze to Ty tylko wybierasz a jak ja cos wybiore to zle ale powiedzialam mu ze jak Olivka ( odpukac ) okaze sie chlopakiem to i tak jej zaloze i od razu sie rozweselil
Pozazdrościć mi zostaję takiego męża. Aż się łezka w oku zakręciła...
Stary 2014-05-21, 21:15   #1362
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Mi właśnie zapisał Aspargin na skurcze Podobno pomaga też na kołatanie serca, ja mam jak się położę wieczorem

No właśnie też się dzisiaj zdziwiłam bo w gazetce pisze, że od 22.05 są te wszystkie rzeczy do ogrodu i ciążowe i dla dzieciaczka a ja dzisiaj byłam i już wszystko było powystawiane

ale ja dopiero 30 tc zaczęłam dzisiaj czyli jego też liczysz i wychodzi 11 tygodni Jakbym dzisiaj stwierdziła, że zaczynam 29 to został by jeszcze cały 29 +11 czyli razem 12 co by nam dawało 41 tc

Tak jak napisałam wcześniej ja zaczynam 30 tydzień i on też się liczy jak Ty według swoich obliczeń zaczynasz 29 to razem z nim zostałoby Ci 12 tygodni

A z tym becikowym to jest tak jak napisałaś, 10t0d to już jest 11 tydzień i jest za późno Musisz się zmieścić do 9t6d

Dziewczyny to nie jest tak, że ja sobie wymyśliłam to liczenie i kombinuję W każdej książce i na każdej stronie ciążowej liczą rozpoczęte tygodnie Bo Waszym sposobem liczenia 1 tydzień ciąży by nie istniał bo według Was na przykład Ot3d to jest tydzień zerowy To jest pierwszy tydzień
No i ja ciążę kończę w 40 tygodniu czyli 39t6d a Wy kończycie tydzień później bo jak będziecie miały 40t0d to dopiero zaczniecie według Was 40-sty tydzień, no chyba, że będzie on trwał cały jeden dzień

nie, bo ciąza wg lekarzy konczy sie w 40t0d, co oznacza ukonczone 40 tygodni i 0 dni

ja podczas 2 ciaz byłam u 6 ginekologów i kazdy tak liczył, a co wiecej jak urodziłam młodą w 38 t 3 dni to na wypisie mam jjak byk:poród- 38 tyg

ta róznica wynika z tego ze jak jest no 29 t 3 dni to my mówimy jestem w 30 tygodniu, a lekarz wpisuje wiek ciązy-czyli ile ciąza ma tygodni-a to sie liczy tak jak u urodzonego człowieka.

np ja mam teraz 35 lat i 11 miesiecy to znaczy ze jestem w 36 roku swojego zycia (tak jak my liczymy tygodnie ciazy), ale lat mam na razie 35 a nie 36 ( i tak liczą lekarze)
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:19   #1363
gosia3103
Zakorzenienie

Mojego w ogóle nie interesuje temat ciuszków
Stary 2014-05-21, 21:22   #1364
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
nie, bo ciąza wg lekarzy konczy sie w 40t0d, co oznacza ukonczone 40 tygodni i 0 dni

ja podczas 2 ciaz byłam u 6 ginekologów i kazdy tak liczył, a co wiecej jak urodziłam młodą w 38 t 3 dni to na wypisie mam jjak byk:poród- 38 tyg

ta róznica wynika z tego ze jak jest no 29 t 3 dni to my mówimy jestem w 30 tygodniu, a lekarz wpisuje wiek ciązy-czyli ile ciąza ma tygodni-a to sie liczy tak jak u urodzonego człowieka.

np ja mam teraz 35 lat i 11 miesiecy to znaczy ze jestem w 36 roku swojego zycia (tak jak my liczymy tygodnie ciazy), ale lat mam na razie 35 a nie 36 ( i tak liczą lekarze)
No to nawet jakby przesunąć o ten jeden dzień i skoro ciąża kończy się w 40t0d to tak jak Wy liczycie to w 39t6d jesteście w 39 tygodniu a w 40t0d jesteście w 40 i na tym by ten 40 tydzień się kończył Czyli według Twoich obliczeń 40 tydzień ciąży zaczyna się i kończy w tym samym dniu

I tak jak pisałam 0t3d to nie jest tydzień zerowy tylko pierwszy Tym samym 1t3d to już drugi tydzień i tak dalej

Co do wieku to tak jak już któraś pisała to jest inaczej bo nie ma deadlinu A ciąża ma trwać 40 tygodni i koniec
Stary 2014-05-21, 21:34   #1365
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
No to nawet jakby przesunąć o ten jeden dzień i skoro ciąża kończy się w 40t0d to tak jak Wy liczycie to w 39t6d jesteście w 39 tygodniu a w 40t0d jesteście w 40 i na tym by ten 40 tydzień się kończył Czyli według Twoich obliczeń 40 tydzień ciąży zaczyna się i kończy w tym samym dniu

I tak jak pisałam 0t3d to nie jest tydzień zerowy tylko pierwszy Tym samym 1t3d to już drugi tydzień i tak dalej

Co do wieku to tak jak już któraś pisała to jest inaczej bo nie ma deadlinu A ciąża ma trwać 40 tygodni i koniec

chyba nie przeczytałas moich wyjasnien powyzej.

jak jestem w 39 t 6 d to jestem w 39 tygodniu ciązy (w trakcie jedo trwania) , ale lekarz nie wpisuje w ktorym jestem tygodniu ciazy tylko ile ciaza ma ukonczonych tygodni (jak wiek człowieka), wiec wpisuje 39.

a jak jest 40.0 to jest ukonczone 40 tygodni i lekarz wpisuje 40.

dokladnie tak jak z wiekiem człowieka, 36 lat bede miala w momencie gdy minie 35 lat i 365 dni, a nie od momentu gdy mam 35 i 1 dzien

w obu liczeniach sie wszystko zgadza i w obu ciaza trwa 40 tyg

edit: w sumie to chyba lepiej wytłumaczyc tak -jak jest 39 t 4 d to ty jestes w 40 tygodniu ciazy, ale twoja ciaza ma 39 tygodni (ukonczonych) i wiekszosc lekarzy wpisuje te wartosc

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-05-21 o 21:38
Stary 2014-05-21, 21:43   #1366
patrycja19894
Wtajemniczenie

Ja sie dzis calkiem pogubilam w tych obliczeniach, ale Zuken mi wytlumaczyla i tak tez bede liczyc. W innym przypadku nie bede wiedziala w ktorym jestem tygodniu

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Dziewczyny mam problem z wyborem karuzeli do lozeczka, wklejcie swoje typy moze cos mi wpadnie w oko. Szukam, szukam i nic nie widze ciekawego
Stary 2014-05-21, 21:45   #1367
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ja sie dzis calkiem pogubilam w tych obliczeniach, ale Zuken mi wytlumaczyla i tak tez bede liczyc. W innym przypadku nie bede wiedziala w ktorym jestem tygodniu

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

zawsze mozna tez podac tydzien z dniem i to bedzie najdokladniej i na pewno poprawnie
Stary 2014-05-21, 21:46   #1368
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Polly tak chyba nie zrozumiałam o co chodzi

tylko my tutaj spierałyśmy się o to w którym tygodniu jesteśmy a nie o wiek ciąży/dziecka

No bo to jest tak, że jak ktoś mnie spyta w którym tygodniu jestem to powiem, że w 30, tak samo jak powiem, że w 7 miesiącu

A wiek ciąży to 29 skończone tygodni tak samo jak skończone 6 miesięcy

O to chodzi tak??

Mi chodziło o to, że jak dziewczyny dopiero w 40t0d powiedzą, że są w 40 tygodniu ciąży to ten tydzień tak jakby trwał jeden dzień
A w 40 tygodniu jesteśmy już od 39t0d czy tam 39t1d, jeden dzień w tą czy tamtą tu też jest wiele teorii
Stary 2014-05-21, 21:46   #1369
pati1078
Rozeznanie

optymistka super ze wyszlas do domu trzymam kciuki żeby wszystko bylodobrze
Cytat:
glowa do góry będzie dobrze. a ja miałam te badanie krwi takie standardowe niby w 28 tyg tutaj robia, ale glukozy nie miałam moja polozna powiedziała ze nie widzi takiej potrzeby

Cytat:

super oby tak dalej

Cytat:
Tz mnie dzis rozczula

sliczne ciuszki dla mezusia

Cytat:

ja licze tak jak ty a moja polozna wpisuje mi dokładnie ile tyg i ile dni jestem w ciąży na każdej wizycie
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:49   #1370
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Polly tak chyba nie zrozumiałam o co chodzi

tylko my tutaj spierałyśmy się o to w którym tygodniu jesteśmy a nie o wiek ciąży/dziecka

No bo to jest tak, że jak ktoś mnie spyta w którym tygodniu jestem to powiem, że w 30, tak samo jak powiem, że w 7 miesiącu

A wiek ciąży to 29 skończone tygodni tak samo jak skończone 6 miesięcy

O to chodzi tak??

Mi chodziło o to, że jak dziewczyny dopiero w 40t0d powiedzą, że są w 40 tygodniu ciąży to ten tydzień tak jakby trwał jeden dzień
A w 40 tygodniu jesteśmy już od 39t0d czy tam 39t1d, jeden dzień w tą czy tamtą tu też jest wiele teorii

dokladnie o to chodzi,

dla mnie logiczne jest ze jestem w tym tygodniu ktory trwa, a to ze lekarz w ksiazeczce wpisuje co innego wynika wlasnie z tego co tłumaczyłam-i to chcialam wytłumaczyc dlaczego tak jest a nie negowac w ktorym tyg jestesmy
Stary 2014-05-21, 21:52   #1371
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

patrycja ja z karuzelą nie pomogę zbytnio bo dostałam od kuzynki firmy alexis czy jakoś tak, coś takiego jak ta czyli chyba bez szału

http://allegro.pl/karuzela-pluszowa-...234238073.html
Stary 2014-05-21, 21:52   #1372
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Mój gin wpisuje dokładnie. Czyli np.dziś by mi wpisał 27+1.

Cytat:
pewnie masz ku temu powody
Moj tesc jest identyczny jak Tz wiec mi w sumie bez roznicy : D
Mam
Poza tym nie przepadam za nim

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
chyba nie przeczytałas moich wyjasnien powyzej.

jak jestem w 39 t 6 d to jestem w 39 tygodniu ciązy (w trakcie jedo trwania) , ale lekarz nie wpisuje w ktorym jestem tygodniu ciazy tylko ile ciaza ma ukonczonych tygodni (jak wiek człowieka), wiec wpisuje 39.

a jak jest 40.0 to jest ukonczone 40 tygodni i lekarz wpisuje 40.

dokladnie tak jak z wiekiem człowieka, 36 lat bede miala w momencie gdy minie 35 lat i 365 dni, a nie od momentu gdy mam 35 i 1 dzien

w obu liczeniach sie wszystko zgadza i w obu ciaza trwa 40 tyg

edit: w sumie to chyba lepiej wytłumaczyc tak -jak jest 39 t 4 d to ty jestes w 40 tygodniu ciazy, ale twoja ciaza ma 39 tygodni (ukonczonych) i wiekszosc lekarzy wpisuje te wartosc
Ale to wtedy ten 40. t. trwa jeden dzień, tak jak pisze Zuken
W każdym kalendarzu ciąży pokazują tygodnie zaczęte

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-05-21 o 21:54
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:04   #1373
UmiZumi
Rozeznanie

Mojego gina zaniepokoiło, że mam d-dimery podwyzszone o prawie 100% (norma do 500 moje 987). Mówił, że w ciąży mogą wzrosnąć, ale takiej wartości osiągnąć nie powinny. Kazał brać Clexane 20 mg (zastrzyki, któe mam sobie sama dawać do brzucha - masakra dzisiaj dała mi teściowa nawet nie poczułam. Igła jest na szczęście malutka). Z racji, że magnez mam na dolnej granicy normy mam brać 3x2 500 mg a nie 3x1 na dzień. Za dwa tygodnie wizyta - pewnie wyśle mnie do laboratorium na badania, a potem się okaże. Gdyby coś się działo - mam się zgłosić do szpitala.
Stary 2014-05-21, 22:06   #1374
mamuska11
Rozeznanie

W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpie...

Cześć dziewczyny ja juz po kolejnym usg i jestem mega szczęśliwa chociaz lekarze mówią ze nic sie nie polepszyło tylko poprostu "ustabilizowało" ale ja wiem swoje

Pani doktor przyłożyla usg i pierwsze co zobaczyłam na ekranie to glowka dziecka i w środku mozg (ostatnio na pół głowy był płyn a w środku skrzep krwi co odrazu sie rzucało w oczy zreszta zalaczylam wam zdjęcie tego) a teraz nie mogłam nawet dojrzeć tego skrzepu, przyszedł ordynator na konsultacje i neurochirurg i skrzep krwi zmniejszył sie niby mówią ze mam sie tak nie cieszyć bo dalej sa bardzo rozszerzone komory i duzo płynu w mozgu i skrzep cały czas jest i tworzy cisnienie wewnatrzczaszkowe i nie sa w stanie ocenić poszczegolnych czesci mozgu czy sa uszkodzone itp ale ci sami lekarze ostatnio tylko gadali o usunięciu ciazy i ze jak dziecko sie urodzi to nie bedzie samo oddychać ani przełykać i odrazu szereg operacji bedzie niezbędny a teraz mi mówią ze możliwe ze bede mogła rodzic naturalnie w swoim szpitalu i dziecko bedzie samo oddychać ale to oceni neurochirurg za dwa tygodnie we wtorek mam wizytę u niego a za trzy tygodnie znowu usg i przed 34tc rezonans magnetyczny i wtedy wszystko bedzie jasne ....

ale ja juz jestem przeszczesliwa, ostatnie tygodnie to był koszmar żyłam jak w żałobie całe noce płakałam bolało mnie ze taka mała niewinna istotna która tak bardzo kocham juz niedługo przyjdzie na swiat i bedzie tak cierpieć byłam i zreszta cały czas jestem na to przygotowana ze moje dziecko nie bedzie widziało nie bedzie nigdy siedziało nie bedzie z nim kontaktu i bedzie miało napady padaczki a mimo to tak bardzo je kocham ze cos w środku nie pozwala mi nawet brać pod uwage myśli o terminacji nawet dla dobra dziecka...

I w końcu zobaczyłam światełko w tunelu cieszę sie jak glopia a mała wariuje w brzuchu na maxa fikołki robi i nóżki wypycha ze widać je przez brzuch

Zastanowiło mnie tylk jak lekarz powiedział ze nie ma juz nowych krwawień w mozgu to jest ten stary skrzep ktory sie juz rozchodzi....cały czas myślałam ze moje dziecko ma problem z krzepliwoscia krwi a teraz wychodzi na to ze były jakies krwawienia i to stad skrzepnieta krew a jedna z wizazanek wysłała mi pw z takim ciekawym artykułem o konflikcie serologicznym ze sa jakies najnowsze badania prowadzone ze dzieci z rh+ w łonie matki z rh- maja jakiś problem wlasnie z tym ze mało płytek krwi sie wytwarza i występują krwawienia do mozgu a u mnie nagle sytuacja sie poprawiła i krwawień nie ma a tydzien temu dostałam zastrzyk anty-D nie wiem czy to moze byc przyczyna ale jeśli tak to jestem pełna nadzieji ze ten stary skrzep do końca spłynie i płyn mózgowy tez zejdzie i jeszcze na koniec sie okaże ze dziecko żadnej operacji nie bedzie potrzebowało

Niby dziecko ma wodoglowie i rozszerzone komory ale glowka dziecka jest tylko o 3tyg większa od przeciętnej a czytałam ze dzieci z poważnym wodoglowiem to mija główkę o wiele wiele większa np 11tyg niz normalnie

Nie wiem moze jestem glopia naiwna idiotka ze tak sie cieszę i juz najchętniej bym pobiegła i wyprawkę cała kupiła ale nie umiem myślec inaczej nie umiem patrzec na to z dystansem i tak co ma byc to bedzie ale ja czuje sie tak samo jak w dzien kiedy dwie kreski na teście zobaczyłam jestem przeszczesliwa

Mam nadzieje ze u was wszystko w porządku bede zaglądała co jakiś czas

Pozdrawiam

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-05-21 o 22:11
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:10   #1375
pati1078
Rozeznanie

w sprawie karuzeli ja tez nie pomoge bo dostane od siostry po jej dzieciach nawet nie wiem czy takie jeszcze sa w sprzedaży
Stary 2014-05-21, 22:14   #1376
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mamuska cudnie!!!

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:14   #1377
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

mamuska wszystkie tyle czasu czekałyśmy na dobre wiadomości i modliłyśmy się za Twoją kruszynkę i wkońcu przynosisz dobre wieści Strasznie mocno się cieszę i nie przestaję trzymać mega kciuków Jak widać nie można tracić nadziei i wszystko jest możliwe
Stary 2014-05-21, 22:14   #1378
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Ale to wtedy ten 40. t. trwa jeden dzień, tak jak pisze Zuken
W każdym kalendarzu ciąży pokazują tygodnie zaczęte
nie, trwa tyle samo, lekarz wpisuje tylko inny fakt-ukonczone tygodnie a nie rozpczete
Stary 2014-05-21, 22:16   #1379
patrycja19894
Wtajemniczenie

Mamuśka !!! klask i::j upi:

Mówiłam!! Wiara czyni cuda, dałaś szanse malutkiej i widzisz, dała rade, jest tak silna jak ty. Nie poddawaj sie do konca, zobaczysz, na kolejnym USG okaze sie, ze glowka ma normalny rozmiar a dzidzia urodzi sie zdrowa. Aleee sie cieszeeee !
Stary 2014-05-21, 22:22   #1380
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja juz po kolejnym usg i jestem mega szczęśliwa chociaz lekarze mówią ze nic sie nie polepszyło tylko poprostu "ustabilizowało" ale ja wiem swoje

Pani doktor przyłożyla usg i pierwsze co zobaczyłam na ekranie to glowka dziecka i w środku mozg (ostatnio na pół głowy był płyn a w środku skrzep krwi co odrazu sie rzucało w oczy zreszta zalaczylam wam zdjęcie tego) a teraz nie mogłam nawet dojrzeć tego skrzepu, przyszedł ordynator na konsultacje i neurochirurg i skrzep krwi zmniejszył sie niby mówią ze mam sie tak nie cieszyć bo dalej sa bardzo rozszerzone komory i duzo płynu w mozgu i skrzep cały czas jest i tworzy cisnienie wewnatrzczaszkowe i nie sa w stanie ocenić poszczegolnych czesci mozgu czy sa uszkodzone itp ale ci sami lekarze ostatnio tylko gadali o usunięciu ciazy i ze jak dziecko sie urodzi to nie bedzie samo oddychać ani przełykać i odrazu szereg operacji bedzie niezbędny a teraz mi mówią ze możliwe ze bede mogła rodzic naturalnie w swoim szpitalu i dziecko bedzie samo oddychać ale to oceni neurochirurg za dwa tygodnie we wtorek mam wizytę u niego a za trzy tygodnie znowu usg i przed 34tc rezonans magnetyczny i wtedy wszystko bedzie jasne ....

ale ja juz jestem przeszczesliwa, ostatnie tygodnie to był koszmar żyłam jak w żałobie całe noce płakałam bolało mnie ze taka mała niewinna istotna która tak bardzo kocham juz niedługo przyjdzie na swiat i bedzie tak cierpieć byłam i zreszta cały czas jestem na to przygotowana ze moje dziecko nie bedzie widziało nie bedzie nigdy siedziało nie bedzie z nim kontaktu i bedzie miało napady padaczki a mimo to tak bardzo je kocham ze cos w środku nie pozwala mi nawet brać pod uwage myśli o terminacji nawet dla dobra dziecka...

I w końcu zobaczyłam światełko w tunelu cieszę sie jak glopia a mała wariuje w brzuchu na maxa fikołki robi i nóżki wypycha ze widać je przez brzuch

Zastanowiło mnie tylk jak lekarz powiedział ze nie ma juz nowych krwawień w mozgu to jest ten stary skrzep ktory sie juz rozchodzi....cały czas myślałam ze moje dziecko ma problem z krzepliwoscia krwi a teraz wychodzi na to ze były jakies krwawienia i to stad skrzepnieta krew a jedna z wizazanek wysłała mi pw z takim ciekawym artykułem o konflikcie serologicznym ze sa jakies najnowsze badania prowadzone ze dzieci z rh+ w łonie matki z rh- maja jakiś problem wlasnie z tym ze mało płytek krwi sie wytwarza i występują krwawienia do mozgu a u mnie nagle sytuacja sie poprawiła i krwawień nie ma a tydzien temu dostałam zastrzyk anty-D nie wiem czy to moze byc przyczyna ale jeśli tak to jestem pełna nadzieji ze ten stary skrzep do końca spłynie i płyn mózgowy tez zejdzie i jeszcze na koniec sie okaże ze dziecko żadnej operacji nie bedzie potrzebowało

Niby dziecko ma wodoglowie i rozszerzone komory ale glowka dziecka jest tylko o 3tyg większa od przeciętnej a czytałam ze dzieci z poważnym wodoglowiem to mija główkę o wiele wiele większa np 11tyg niz normalnie

Nie wiem moze jestem glopia naiwna idiotka ze tak sie cieszę i juz najchętniej bym pobiegła i wyprawkę cała kupiła ale nie umiem myślec inaczej nie umiem patrzec na to z dystansem i tak co ma byc to bedzie ale ja czuje sie tak samo jak w dzien kiedy dwie kreski na teście zobaczyłam jestem przeszczesliwa

Mam nadzieje ze u was wszystko w porządku bede zaglądała co jakiś czas

Pozdrawiam
mamuska dalej trzymam kciuki i czekam na same takie dobre wieści, brakuje nam ciebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości