Panny Młode 2015 cz. 19 :) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 21:46   #2911
beth007
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja: Kochanie powiedz mi coś romantycznego...
On: Ale co?
Chociaż na niespodzianki, kwiaty itp nie mogę narzekać. Czasami cos romantycznego powie lub napisze. Ale na zawołanie nie da rady.
Mój nie jet typem romantyka. Czasami coś tam powie, zrobi ale i tak jest lepiej niż było kiedyś Uczy się chłopak

Chociaż przez cały związek dostaje od niego kwiaty i to dość często, ostatnio nawet nie nadążam ich wymieniać tak mu się spodobało. Twierdzi, że ostatni rok bo po ślubie to już się nie daje

A moja mamuśka oczywiście nie omieszkała skomentować, że chyba się często kłócimy

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:55   #2912
MajsterkaANB
Zakorzenienie

mój mi nawet w prostu nie umie powiedzieć "nie idź na tą indywidualną lekcje, tylko idź na grupowy kurs, bo nie chcę żebyś sama z tym chopem się spotkała, bom zazdrosny"
tylko się obraża i kategorycznie zabrania "bo nie".

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:12   #2913
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
O kurde, nie pogadasz
hah, co do pogadania to sie przez całe życie tyle nie nagadałam co przez ten czas jaki tam pracuję

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam 120 zł na prezent dla naszej promotorki, co oprócz kwiatów można by jej kupić? ;p
u nas promotorka od razu sama rozporządziła żeby nie kupować absolutnie żadnych prezentów bo ona później nie ma co z tym robić tylko dla każdego z komisji po bukiecie kwiatów i ciasto, które ona niesie po obronie do dziekanatu i dzięki temu co roku nie ma problemu z przesuwaniem terminów oddania prac itp.
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:25   #2914
MajsterkaANB
Zakorzenienie

nudzi mi się przypomniało mi się, że wczoraj nie umiałam zasnąć, bo ukulałam sobie plan usadzenia gości może jakoś go przełożę na papier ;p

Stary 2014-05-21, 22:30   #2915
existence
Zakorzenienie

Cytat:
nudzi mi się przypomniało mi się, że wczoraj nie umiałam zasnąć, bo ukulałam sobie plan usadzenia gości może jakoś go przełożę na papier ;p
mam roboczo zrobione takie coś ale aż się boję weryfikacji jak ludzie będą potwierdzać/odmawiać
Stary 2014-05-21, 22:30   #2916
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
to u Nas jest odwrotnie tż mówi, powiedz mi coś miłego a ja mówię np. "futerko" ja nie jestem typem romantyczki i takie coś jest mi kompletnie zbędne za to on potrafi być romantyczny co mnie czasami już irytuje
mam to samo Panny tak mają. Nie lubią się uzewnętrzniać. Moj mi ciągle wali jakieś komplementy i mnie kocha aż mi głupio bo ja rzadziej takie rzeczy potrafie wydukać...

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2014-05-21 o 22:36
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:34   #2917
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Haha ! :P Ja się obawiam, że to będzie dla mnie najgorsza rzecz do zrobienia

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:37   #2918
viva91
na przekór do celu

Cytat:
mam roboczo zrobione takie coś ale aż się boję weryfikacji jak ludzie będą potwierdzać/odmawiać
Jak czytałam relację małej czarnej, która pisała, że na dwa (??) dni przed ślubem jakaś para dała jej znać, że jednak pojawią się na weselu i przez to musiała zmieniać całą koncepcję usadzenia gości, to nieźle się przeraziłam
Stary 2014-05-21, 22:43   #2919
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ostatnio zaczęłam tak sobie to w myslach ogarniać zaczynając własciwie od tej bliższej rodziny i się zczaiłam że nieważne czy będę miała okrągłe czy prostokątne stoły to i tak nie dam rady ich wszystkich usadzić więc uznałam że lepiej zacznę rozmyślać nad wystrojem sali i w razie czego zrobię standing party ze szwedzkim stołem i każdy będzie stał bez winietek gdzie mu się tylko podoba ale za to będa ładne kompozycje kwiatowe

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Jak czytałam relację małej czarnej, która pisała, że na dwa (??) dni przed ślubem jakaś para dała jej znać, że jednak pojawią się na weselu i przez to musiała zmieniać całą koncepcję usadzenia gości, to nieźle się przeraziłam
ja to bym chyba na zawał padła biorąc pod uwage , że jestem beztalenciem artystycznym i tablicę z usadzeniem miałabym już dawno zamówioną i wydrukowaną i wtedy bym pewnie długopisem poprawiała na niej wszystko
Stary 2014-05-21, 22:45   #2920
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
macie fotke jak chcecie...
Super
Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość

I myślę cały czas o sukni którą wczoraj widziałam w Elizabeth Passion, taka piękna.. ale nie zmieściłabym się w talii xD
I na manekinie była powieszona tak, ze ok 5 cm nad ziemią wisiała.. i TZ powiedział że tak jest ok wiec moze uda mi sie z tymi moimi obcasami ze krotsza troche suknia, zeby mi pozniej nie ciagnela sie po ziemi

I nie wiem czy to nie był wzór który kiedyś ktoś tutaj wspominał i chyba nie wiedziałyśmy skąd ta suknia (tutaj link do modelu) tyle ze na wystawie była bez tego bolerka
Piękna

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty pracujesz ?
Własnie miałam pytać, ale doczytalam.... Odpowiedź mnie zaskoczyła

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
hah, co do pogadania to sie przez całe życie tyle nie nagadałam co przez ten czas jaki tam pracuję
A mogę niedyskretnie zapytać jaki jest twój zakres obowiązków? Oczywiście nie musisz odpowiedac Ale zaciekawiłaś mnie

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:49   #2921
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
mam to samo Panny tak mają. Nie lubią się uzewnętrzniać. Moj mi ciągle wali jakieś komplementy i mnie kocha aż mi głupio bo ja rzadziej takie rzeczy potrafie wydukać...
no dokładnie! ja przynajmniej 3x dziennie słyszę "Marcinka, jesteś piękna bez skrzypowity" () i inne w tym stylu a ja tylko siedzę i "yyy...no"

a z usadzaniem gości!
właśnie dlatego ja wpadłam na genialny plan bo to rozsadzenie gości mam już zaprojektowane i będzie w formie plakatu z naszym zdjęciem na środku, ale na każdy stół mam osobny prostokąt i chciałam to mieć tak razem w formie jednego całego plakatu ALE uznałam, że zamówię gotowy plakat po prostu z pustymi kwadratami i te karteczki z nazwiskami będą ściągane więc jak ktoś mi coś w ostatniej chwili spartoli to tylko te kartki przedrukuje i nie będzie cały plakat do wyrzucenia mała rzecz a cieszy
Stary 2014-05-21, 22:49   #2922
MajsterkaANB
Zakorzenienie

gdzie byście posadziły mojego syna ? ;p będzie miał opiekunkę (która będzie z osobą towarzyszącą) i nie wiem, czy posadzić go razem z dziećmi, czy gdzieś blisko nas... no ale jak blisko to gdzie? ;p

świadkowie będę obok nas, potem rodzice, potem chrzestni (jeden stół środkowy) inni goście będą siedzieć przy dwóch inncyh stołach, a wszystkie będą połączone w U.

Stary 2014-05-21, 22:58   #2923
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość

Własnie miałam pytać, ale doczytalam.... Odpowiedź mnie zaskoczyła

A mogę niedyskretnie zapytać jaki jest twój zakres obowiązków? Oczywiście nie musisz odpowiedac Ale zaciekawiłaś mnie
często jak ludzie się dowiadują gdzie pracuję to są zaskoczeni i od razu pytają jakie znajomości miałam a jak odpowiadam, że przyszłam z ulicy to są podwójnie zaskoczeni nie jest to coś mega specjalnego ale napiszę Ci na priv bo ciężko to ująć tak ogólnie bez wchodzenia w szczegóły

Cytat:
no dokładnie! ja przynajmniej 3x dziennie słyszę "Marcinka, jesteś piękna bez skrzypowity" () i inne w tym stylu a ja tylko siedzę i "yyy...no"

a z usadzaniem gości!
właśnie dlatego ja wpadłam na genialny plan bo to rozsadzenie gości mam już zaprojektowane i będzie w formie plakatu z naszym zdjęciem na środku, ale na każdy stół mam osobny prostokąt i chciałam to mieć tak razem w formie jednego całego plakatu ALE uznałam, że zamówię gotowy plakat po prostu z pustymi kwadratami i te karteczki z nazwiskami będą ściągane więc jak ktoś mi coś w ostatniej chwili spartoli to tylko te kartki przedrukuje i nie będzie cały plakat do wyrzucenia mała rzecz a cieszy
eeejjj, dobre!

Cytat:
gdzie byście posadziły mojego syna ? ;p będzie miał opiekunkę (która będzie z osobą towarzyszącą) i nie wiem, czy posadzić go razem z dziećmi, czy gdzieś blisko nas... no ale jak blisko to gdzie? ;p

świadkowie będę obok nas, potem rodzice, potem chrzestni (jeden stół środkowy) inni goście będą siedzieć przy dwóch inncyh stołach, a wszystkie będą połączone w U.
u koleżanki mojej siostry 3 letnia córeczka siedziała między młodymi ale to w sumie raczej tylko w czasie obiadu bo potem chwilke potańczyła, pobawiła się z opiekunką balonami i poszła spać w pokoju hotelowym ale w sumie nie wiem czy w Twoim przypadku miałoby to zastosowanie?
Stary 2014-05-21, 23:02   #2924
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Panny tak mają I baaaardzo rzadko mam tak, że potrzebuję takich "cuda-wianków". Dla mnie facet ma być wsparciem na co dzień, przyjacielem, kimś, na kogo zawszę mogę liczyć, choćby nie wiem co. I jest to warte duuuużo więcej niż te kwiatki, komplementy.

Cytat:

Majster, zależy jak Twój Fi - czy jest uczepiony maminej spódnicy, tak jak ja byłam za dzieciaka wtedy nie ma bata - musi być z wami. A jak jest ogarnięty chłopak, lubi szaleć na podobnych imprezach z rówieśnikami - to bez wahania z dzieciakami

Gdzie mam posadzić dziadków? Moja babcia z drugą babcią i dziadkiem... chyba się nie lubią. Dziadkowie (tylko jedni TŻta) będą sfoszeni jak ich usadzę przy stole z dziadkami z mojej strony. Z rodzicami naszymi odpada - chcemy im dać miejsca wśród swoich znajomych, tak, żeby mieli zabawę. Innych starszych osób nie przewiduje się Chyba nie wiem... z orkiestrą
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 23:06   #2925
viva91
na przekór do celu

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;46560877]Panny tak mają I baaaardzo rzadko mam tak, że potrzebuję takich "cuda-wianków". Dla mnie facet ma być wsparciem na co dzień, przyjacielem, kimś, na kogo zawszę mogę liczyć, choćby nie wiem co. I jest to warte duuuużo więcej niż te kwiatki, komplementy. [/QUOTE]
Pogrubione - no to chyba oczywiste
Ale przełamywanie od czasu do czasu szarości dnia i rutyny czymś miłym jest przyjemne, przynajmniej dla mnie
Stary 2014-05-21, 23:08   #2926
MajsterkaANB
Zakorzenienie

nie chciałabym chyba właśnie, żeby siedział między nami, bo to nie ma sensu... to nasz ślub i nasze święto, wiadomo, że on jest bardzo ważny, no ale wydaje mi się, że świeżo upieczeni małżonkowie nie powinni siedzieć przedzieleni ;p

mój Fi ogólnie jest bardzo za mną, ale jak idziemy na różnego typu imprezy rodzinne, to zazwyczaj zaraz po wejściu mnie olewa i żyje swoim życiem

Stary 2014-05-21, 23:08   #2927
existence
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;46560877]Panny tak mają I baaaardzo rzadko mam tak, że potrzebuję takich "cuda-wianków". Dla mnie facet ma być wsparciem na co dzień, przyjacielem, kimś, na kogo zawszę mogę liczyć, choćby nie wiem co. I jest to warte duuuużo więcej niż te kwiatki, komplementy.
[/QUOTE]
ja mam identyczne podejście no miło jak mówi takie słodkie rzeczy ale też bez przesady, no nie lubię słodko pierdząco no ja ogólnie nie potrafię przyjmować komplementów, w takie "pierdy" zwyczajnie nie wierzę i jakoś tak nie umiem podziękować tylko zawsze stosuję jakiś mechanizm obronny wolę się od serca powyzywać ale przynajmniej szczerze
Stary 2014-05-21, 23:11   #2928
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie chciałabym chyba właśnie, żeby siedział między nami, bo to nie ma sensu... to nasz ślub i nasze święto, wiadomo, że on jest bardzo ważny, no ale wydaje mi się, że świeżo upieczeni małżonkowie nie powinni siedzieć przedzieleni ;p

mój Fi ogólnie jest bardzo za mną, ale jak idziemy na różnego typu imprezy rodzinne, to zazwyczaj zaraz po wejściu mnie olewa i żyje swoim życiem
to w takim razie jeśli robisz oddzielny stolik dla dzieci to posadź go z nimi na honorowym miejscu i powinno byc ok ewentualnie jeszcze pewnie wchodzi w grę miejsce gdzieś przy dziadkach
Stary 2014-05-21, 23:11   #2929
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam identyczne podejście no miło jak mówi takie słodkie rzeczy ale też bez przesady, no nie lubię słodko pierdząco no ja ogólnie nie potrafię przyjmować komplementów, w takie "pierdy" zwyczajnie nie wierzę i jakoś tak nie umiem podziękować tylko zawsze stosuję jakiś mechanizm obronny wolę się od serca powyzywać ale przynajmniej szczerze

1.08.2015

Stary 2014-05-21, 23:15   #2930
viva91
na przekór do celu

Jeśli chodzi o przyjmowanie komplementów to też początkowo miałam z tym problem - i mówię o komplementach słyszanych już za dzieciaka, od cioć czy kogoś tam Ale przez to, czym mnie "katowano" już opanowałam tą sztukę
Może zabrzmi to nieskromnie, ale nic nie poradzę, po prostu trafiła mi się fajna moim zdaniem zaleta - od zawsze chwalono mnie za charakter pisma. W różnych postaciach były te pochwały, od takich zwykłych, po niedowierzanie Na początku się peszyłam i odpowiadałam coś w stylu "oj tam" ale jak się słyszy takie coś non stop przez 15 lat kilka razy w tygodniu, to co zrobić jak nie uwierzyć
I po zaakceptowaniu tego komplementu umiem szczerze podziękować za inne
Stary 2014-05-21, 23:16   #2931
asiaczek87
Zakorzenienie

viva poproszę jakiś skan twojego pisma

1.08.2015

Stary 2014-05-21, 23:17   #2932
MajsterkaANB
Zakorzenienie

usadziłam gości przy głównym stole i koniec nie mam do tego głowy

Stary 2014-05-21, 23:18   #2933
viva91
na przekór do celu

Cytat:
viva poproszę jakiś skan twojego pisma
wiedziałam, że ta prośba się pojawi i zaczęłam już zastanawiać się gdzie zeszyt odłożyłam
nie będzie skanu, a zdjęcie i to jutro, bo dziś już mi się nie chce kabla szukać
Stary 2014-05-21, 23:18   #2934
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o przyjmowanie komplementów to też początkowo miałam z tym problem - i mówię o komplementach słyszanych już za dzieciaka, od cioć czy kogoś tam Ale przez to, czym mnie "katowano" już opanowałam tą sztukę
Może zabrzmi to nieskromnie, ale nic nie poradzę, po prostu trafiła mi się fajna moim zdaniem zaleta - od zawsze chwalono mnie za charakter pisma. W różnych postaciach były te pochwały, od takich zwykłych, po niedowierzanie Na początku się peszyłam i odpowiadałam coś w stylu "oj tam" ale jak się słyszy takie coś non stop przez 15 lat kilka razy w tygodniu, to co zrobić jak nie uwierzyć
I po zaakceptowaniu tego komplementu umiem szczerze podziękować za inne
ja całe życie na każdy komplementy reaguję takim "oj tam, a przestań" itp. nigdy się nie przyzwyczaję mimo częstotliwości, no tak mam
Stary 2014-05-21, 23:19   #2935
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziałam, że ta prośba się pojawi i zaczęłam już zastanawiać się gdzie zeszyt odłożyłam
nie będzie skanu, a zdjęcie i to jutro, bo dziś już mi się nie chce kabla szukać
yeah

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Ucz się Kochana a nie zajęcia zastępcze
wiem coś o tym

1.08.2015

Stary 2014-05-21, 23:20   #2936
existence
Zakorzenienie

ja nie mogę wyjść z podziwu jak patrzę na pismo mojego dziadka
on mnie do tej pory czasem potrafi "skrzyczeć" () że brzydko coś zanotowałam na wykładzie jak ledwie nadążam

viva to czekamy może mi koperty zaadresujesz?
Stary 2014-05-21, 23:21   #2937
MajsterkaANB
Zakorzenienie

to mi Jar dzisiaj strzelił komplementem
w poniedziałek i wtorek ćwiczyłam mel b i mu o tym powiedziałam.
i dzisiaj jak się przebierałam i zobaczył mnie w samych majtkach to mi mówi "mmm jaka zgrabna i jędrna pupcia, już widać efekty twoich ćwiczeń"

Stary 2014-05-21, 23:21   #2938
existence
Zakorzenienie

Cytat:
jest czas
Stary 2014-05-21, 23:23   #2939
MajsterkaANB
Zakorzenienie

ex! teraz zauważyłam, że brakuje mi czegoś w twoim podpisie! mgr is the end

Stary 2014-05-21, 23:24   #2940
existence
Zakorzenienie

Cytat:
to mi Jar dzisiaj strzelił komplementem
w poniedziałek i wtorek ćwiczyłam mel b i mu o tym powiedziałam.
i dzisiaj jak się przebierałam i zobaczył mnie w samych majtkach to mi mówi "mmm jaka zgrabna i jędrna pupcia, już widać efekty twoich ćwiczeń"
no i co Ty robisz w takiej sytuacji?

bo ja najchętniej bym wychodziła do łazienki jak się przebieram bo jak tż siedzi przy kompie czy robi tam coś swojego nie wiem co to jakby miał jakiś alarm! ja tylko zdejmę spodnie czy koszulkę od razu oczy zwrócone w moim kierunku i się tak wlepiaaaa a mnie to niemiłosiernie denerwuje albo teksy typu "jaki Ty masz świetny tyłek"... wiem, jestem dziwna ale wkurza mnie to

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
ex! teraz zauważyłam, że brakuje mi czegoś w twoim podpisie! mgr is the end
taaaaak!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości