Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-22, 00:15   #4561
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Ja muszę zmienić zapro bo wpisałam z os. towarzyszącą, ale dowiedziałam się że para zamieszkała razem więc wypadałoby się dowiedzieć jak się dziewczyna nazywa i ją wpisać dobrze. Myślicie że głupio będzie dać takie ręcznie wypisane zaproszenie, kiedy inni z tej rodziny dostaną wydrukowane? (będziemy dawać razem)
ja dałam już jedno wpisane ręcznie bo Tż pomylił nazwiska, i dam jeszcze jedno bo Tż mi powiedział że kumpel ma mieć z os tow a sie okazało że to jego żona

dziś dałam zaproszenie z innym tekstem rodzicom, ja wylewna nie byłam nigdy ani uczuć raczej nie okazywałam, i mama aż mnie zawołała i pytała skąd taki pomysł , powiedziała że ich zaskoczyliśmy fajnie , bo widze jacy ucieszeni, chociaż raz z mojego powodu

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-22, 00:18   #4562
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Wstawię Wam jedno zdjęcie, na razie jedyne jakie mam.
Pewnie później je usunę.

PS. wyszłam trochę jak królik, bo już wtedy płakałam
wyglądałaś bosko!!!
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam kilka zdjęć ze ślubu

reszta w klubie
aaa piękny bukiet
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie, nie nadrobie. Mamy kociol zyciowy. Mam tylko prosbe - trzymajcie kciuki.... jutro babcia tz ma powazna operacje. Moze niektore z was pamietaja co beda jej wycinac... bardzo sie boje tym bardziej ze jutro jeszcze mam trudny dzien w pracy... trzymajcie sie, dobrej nocy

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
będzie dobrze

ja też nie daję rady być na bieżąco. rozchorowałam się, do tego załatwiam sprawy związane z obroną praca już napisana, jutro zanoszę na antyplagiat

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:01   #4563
Lusiija
Zadomowienie

Dziewczyny!!!! 79ddś!!!!!!!!

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 79 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:17   #4564
TysiaBB1989
Rozeznanie

dziewczyny nam czas ucieka do ślubu a ja nie mam jeszcze prawie nic zorganizowane ;/ mój TŻ cały czas powtarza że mamy jeszcze tyle czasu..... !
mam tylko załatwione to co udało "nam" się załatwić w tamtym roku.. salę już mamy zarezerwowaną od ponad roku i orkiestrę też. Fotograf dobrze że to znajomy tż bo byśmy pewnie w dalszym ciągu nie mieli i na tym się kończy lista. nawet godziny w kościele nie mamy zarezerwowane. no po prostu jest dramat.. A i jeszcze mam sukienkę którą udało mi się upolować na wyprzedaży i gdzieś tam w świecie wisi no i oczywiście wódka bo miała być podniesiona akcyza i kupiliśmy w grudniu.
Zostało nam 5 miesięcy do ślubu a ja czuje że jestem w czarnej d***e.

A do tego jest mi strasznie smutno bo nasi znajomi sami zaczęli mówić że nas zaproszą na ślub a zaproszenia nie widziałam.... a ślub za tydzień. My też ich wpisaliśmy na listę gości ale chyba będziemy musieli ich usunąć,.

Edytowane przez TysiaBB1989
Czas edycji: 2014-05-22 o 06:30
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:22   #4565
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie wybrane piosenki na newralgiczne momenty?
Moglybyście mi podrzucić swoje typy, jeśli chodzi o:

- piosenkę na wejście
- piosenkę do krojenia tortu
Tylko nie Piraci z Karaibów i nie Gwiezdne Wojny

- podziękowania dla rodziców - ale nie żadne 'Cudownych rodziców mam', żadne piosenki z tekstem pt. 'jakich to mamy super rodziców'. Chodzi mi raczej o coś spokojnego, miłego dla ucha.
Planujemy tylko parę słów, wręczenie prezentów, a potem poprosimy gości o gromkie STO LAT dla naszych rodziców.
Jednak coś w tle powinno wczesniej lecieć (co?)

Na jakieś momenty mam jeszcze wybrać muzykę?

my mamy to https://www.youtube.com/watch?v=vqWn7nKRda8
ale mój zespół zdecydowanie to lepiej gra www.geminix.pl
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:32   #4566
myboyismine
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
U nas w cenie sali są tylko na nasz stół, resztę stołów trzeba dokupić.
Też myślałam, że są w cenie wszystkie jak przeczytałam "w cenie dekoracja z żywych kwiatów" ale ogólnie nie mam co narzekać, jak kupimy to będą, jak nie to nie jakoś mi specjalnie na nich nie zależy

też tak chciałabym myślec ale zostało 16 dni i coraz bardziej myślę o szczegółach

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
myboy
U nas w ofercie sali są tylko wazony + sztuczne kwiaty Zamówiłam kwiaty do wazonów i muszę jeszcze ogarnąć kwiaty na nasz stół.
zadzwonie dzisiaj do kwiaciarki, może takie drogie nie będą mini bukiety tylko nie wiem jak z wazonami wtedy

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Wedlug mnie z tym bukietem co poslalas jest lyso ;P moze cos mniejszego, tak jak ktoras juz pisala o tulipanach? Kilka niskich wyrazistych
tzn ja wysłaąłm zdjęcie jak sa kwiaty na sali, a u nas nie chcą dać żadnych;p (tylko na naszym stole)

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość

myboyismine Przydałyby się jakieś kwiatki W załączniku nasza sala i nasz wystrój.

Dziewczyny dużo z was robi okrągłe stoły?

BUKIET: Rozmawiamy z rodzicami TŻta o kosztach tortów i przeszliśmy na bukiet ślubny. Jak powiedziałam ile kosztują, to teść tak patrzy zdziwiony i mówi "a takie ładne kwiatki w biedronce teraz były"
ładnie, z kwiatami myślę jednak dużo ładniej jest. U nas będą okrągłe stoły

co za tekst

dziękuję Wszystkim za odpowiedzi w sprawie kwiatów

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jutro mam ostatnią przymiarkę, jeśli będzie coś do poprawek to panie to zrobią( zwężą lub poszerzą ) , jeśli nie to mi podprasują suknię i w poniedziałek odbiór jeśli nie zapomnę to jutro będą fotki

koniecznie pokaż

Cytat:

reszta w klubie
wzbudzasz tylko ciekawość!

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

to ja bym już chyba zostawiła wpisane z os tow zamiast wypisywać całe ręcznie
ja też

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Nowe?? w życiu! dla mnie obrączka jest jedna na całe życie!

też tak myślę!

Cytat:
Dziewczyny wybaczcie, nie nadrobie. Mamy kociol zyciowy. Mam tylko prosbe - trzymajcie kciuki.... jutro babcia tz ma powazna operacje.
oby wszystko było dobrze.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja dałam już jedno wpisane ręcznie bo Tż pomylił nazwiska, i dam jeszcze jedno bo Tż mi powiedział że kumpel ma mieć z os tow a sie okazało że to jego żona

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:38   #4567
misia880
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=PusCbmdydaI
taniec na poświęcenie prezentów stojących w środku

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:49   #4568
madziara889
Zakorzenienie

Wczoraj Tż wspomniałam, że musi się dowiedzieć o nazwiska partnerów swoich kuzynek. Po pół godziny miałam wszystkie. Jak bozię kocham, nie poznaje chłopa

Przyszła druga próbka zaproszeń, też ładna ale, że droższa to pierwsza wygrywa

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
myboyismine u mnie na przyjęciu było dosłownie po 3tulipany na stołach i nie było łyso Foto w załączniku
Czasem żałuję, że nie wybrałam daty ślubu pod względem dostępności kwiatów

adziia13 wyglądałaś bosko

enzunio
jesteś boska

domar123 teściu mistrz

bardorja wysokość składki głównie zależy od tego jak wygląda panieński, gdzie jest organizowany. Na panieńskim siostry (6 lat temu) składałyśmy się po 20 zł, na wstępna imprezę w domu, później w klubie poszło po około 80 zł.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:14   #4569
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie wybrane piosenki na newralgiczne momenty?
Moglybyście mi podrzucić swoje typy, jeśli chodzi o:

- piosenkę na wejście
- piosenkę do krojenia tortu
Tylko nie Piraci z Karaibów i nie Gwiezdne Wojny
Na wejście nie mamy jeszcze piosenki..
A na tort wybraliśmy https://www.youtube.com/watch?v=1tnqnXJl9qE

Wszem i wobec ogłaszam, że "nadeszła" wiekopomna chwila
100 dni do ślubu!!!!!!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:18   #4570
Godzia_13
Raczkowanie

Zmiana kodu na jednocyfrowy zostało 9 dni

o 14 idę na przymiarkę
Stary 2014-05-22, 08:34   #4571
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM20..

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
bardorja - to zawsze zależało od tego co było w planach - raz 20 zł , innym razem po 150 zł, a ostatnio po 120
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja sie zawsze składałam po 50 zł. a jak byłam organizatorką to niektóre dziewczyny mi kasy nie zwróciły, więc miałam w to większy wkład
jak świadkowalam zbieralam od dziewcyzn po 100zł-przelewały mi na konto i z tego robilam zakupy na prezenty, tort itp sama od siebie dalam 300zl
u mnie tez bedzie zbierane po 100zł
Natomiast zostalam zaproszona na panienski w lipcu i dziewcyzna pisze ze po 200zł...
Wg mnie to duzo i tak sie zastanawiam jak wy mialyscie

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
A, no to może jakieś inne weźcie. Tak rzuciłam, pamiętam, że moi rodzice sobie po iluś tam latach kupili nowe, bo już się im te oryginalne poniszczyły trochę.

:
moi rodzice sa malzenstwem chyba juz ponad 30 lat i maja obraczki takie same, wymienaic nie chca.
kiedys patrze na ojca dlon i mowie
-ta obraczka jest taka ciasna, ze jej nie zdjemiesz
tata: no jak nie! oczywiscie ze ją zdjeme
Probuje ja zdjąć na wszelkie sposoby az przy tym czerwony sie zrobil,po czym dodaje:
ta obrączka jest tak zrobiona, żeby jej nie zdejmowac!

oj tato, tato

Stóweczka dziś panienki

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:38   #4572
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:

reszta w klubie
Ojej, wszystko prześliczne, tak w moim guście
piękna suknia
Stary 2014-05-22, 08:40   #4573
enzunio
BAN stały

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM20..

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=PusCbmdydaI
taniec na poświęcenie prezentów stojących w środku
Rozwaliłaś mnie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Przyszła druga próbka zaproszeń, też ładna ale, że droższa to pierwsza wygrywa
U mnie było tak... zaczęłam od "nie kupię zaproszeń droższych niż 1,50", potem było 2,30, potem 3,50... Skończyłam z zaproszeniami za 4,50 (co jest ceną co najmniej chorą i zawsze zastanawiałam się co za dekiel kupuje zaproszenia za taką kwotę) + jeszcze modyfikowałam bo oczywiście nie były idealne
Także gratuluję rozsądku, którego mi jak zwykle zabrakło

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
jak świadkowalam zbieralam od dziewcyzn po 100zł-przelewały mi na konto i z tego robilam zakupy na prezenty, tort itp sama od siebie dalam 300zl
u mnie tez bedzie zbierane po 100zł
Natomiast zostalam zaproszona na panienski w lipcu i dziewcyzna pisze ze po 200zł...
Nie wiem jak u mnie było, bo ja się nie składałam, ale w zeszłym roku byłam na panieńskim i składałyśmy się w 19 osób (razem z nami była PM ale ona się nie składała) po 80 zł - był prezent, tort, ozdoby, 20-osobowy Hummer, jedzenie i alkohol.

ZMIANA KODU - 9 Z PRZODU!! 9 DNI DO ŚLUBU!

Jestem jakaś zbyt spokojna Nie wiem o co chodzi...

PS. Wczoraj wyrżnęłam się w kościle, dobrze, że oprócz Tż nikogo nie było... Huk był nieziemski, a Tż skomentował tylko,że więcej tej pizzy mogłam zjeść (a zjadłam tylko pół małej) to huk dotarłby na plebanię

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-05-22 o 08:42
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:49   #4574
KaEs
Wtajemniczenie

Dziewczyny!!! 100 Dni Do Śluubu - od jutra 9 z przodu!!!!!!!

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość

Wszem i wobec ogłaszam, że "nadeszła" wiekopomna chwila
100 dni do ślubu!!!!!!

doczekały się!!!!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:49   #4575
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Rezerwujemy dzis podroz poslubna 4 dni w Paryzu, napewno zachaczymy o Disneyland i 5 w Marsylii, bo chcemy tez troche poplazowac
O ja.... Zazdraszczam :P

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Dziewczyny wybaczcie, nie nadrobie. Mamy kociol zyciowy. Mam tylko prosbe - trzymajcie kciuki.... jutro babcia tz ma powazna operacje. Moze niektore z was pamietaja co beda jej wycinac... bardzo sie boje tym bardziej ze jutro jeszcze mam trudny dzien w pracy... trzymajcie sie, dobrej nocy

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
Trzymam mocno kciuki
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:50   #4576
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
alloffkowa kciuki zaciśnięte, daj znać jak się wszystko skończyło
Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość

Alloffkowa
I jak wizyta u lekarza? Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
dziękuję ze trzymanie kciuków- już odpowiadam, lekarz nie ciął, dał skierowanie na prześwietlenie ( na 1 prześwietleniu wyszło że w palcu są opiłki metalu) no i po prześwietleniu podejmie decyzję.
Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny nam czas ucieka do ślubu a ja nie mam jeszcze prawie nic zorganizowane ;/ mój TŻ cały czas powtarza że mamy jeszcze tyle czasu..... !
mam tylko załatwione to co udało "nam" się załatwić w tamtym roku.. salę już mamy zarezerwowaną od ponad roku i orkiestrę też. Fotograf dobrze że to znajomy tż bo byśmy pewnie w dalszym ciągu nie mieli i na tym się kończy lista. nawet godziny w kościele nie mamy zarezerwowane. no po prostu jest dramat.. A i jeszcze mam sukienkę którą udało mi się upolować na wyprzedaży i gdzieś tam w świecie wisi no i oczywiście wódka bo miała być podniesiona akcyza i kupiliśmy w grudniu.
Zostało nam 5 miesięcy do ślubu a ja czuje że jestem w czarnej d***e.

A do tego jest mi strasznie smutno bo nasi znajomi sami zaczęli mówić że nas zaproszą na ślub a zaproszenia nie widziałam.... a ślub za tydzień. My też ich wpisaliśmy na listę gości ale chyba będziemy musieli ich usunąć,.
bardzo przykra sytuacja...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:52   #4577
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Dziewczyny, nadrobiłam trzy po trzy, bo kompletnie na nic nie mam czasu Kończę pisać magisterkę, zaczęliśmy też rozwozić zaproszenia, na uczelni jeszcze mam zajęcia- ogólnie straszny młyn. Wczoraj byliśmy z TŻ mierzyć ganiaki i znowu nic nie wybrał Mam nadzieję, że niedługo coś sobie kupi, bo już mam stresa, zostało 65 DDŚ, a on ciągle ma czas
Stary 2014-05-22, 08:52   #4578
Buczorek
Raczkowanie

TysiaBB1989
no to znajomi zachowali się bardzo niefajnie :/
a co do kościoła... nie wiem jak u Was jest ze ślubami, czy są często czy nie.. ale ja miałam taką sytuację..
Poszłam 'zarezerwować' dzień i godzinę ślubu gdzieś przed nowy rokiem, to powiedzieli mi, że za wcześnie przychodzę, jest jeszcze czas. No to sobie myślę OK, przyjdę innym razem. Pojechalśmy z TŻ w lutym, a tam już 3 godziny zarezerwowane
15.30- ślub
17.00- ślub
18.00 - msza za zmarłych!
nie wiem, kto takie godziny ustalał :/ taka byłam zła! i w związku z tym, musiałam wybrać inną parafię.. i wkurza mnie fakt, że ze swojej własnej parafii, w której chciałam wziąć ślub będę musiała brać te wszystkie papiery, odnośnie chrztu, bierzmowania itd. a co więcej - płacić za to!! (ale nie mam zamiaru, to oni mnie wystawili, a nie ja przez swoje widzimisię, wcale w innej parafii nie chciałam, teraz niech się oni martwią!) także lepiej załatwiaj już Kościół, żeby nie było jak u mnie
Stary 2014-05-22, 08:54   #4579
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

doczekały się!!!!
Ano!

Tysia - u ła... tydzień do ślubu i zaproszenia jeszcze nie macie? Ja bym sie chyba nie spodziewała, że dostaniecie...
Buczorek ja miałam to samo! Jak poszliśmy pierwszy raz rezerwować to było za wcześnie, kazali przyjść w lipcu. Poszliśmy 1 lipca i sie okazało, ze "nasza" godzina już zajęta :/ Wzięliśmy więc 15:00

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-05-22 o 08:55
Stary 2014-05-22, 09:01   #4580
Buczorek
Raczkowanie

Ad rem
tragedia z tymi kościołami! dobrze, że chociaż Ci się udało, że masz w swojej parafii

Dziewczyny, tak z innej beczki Czy któraś z Was zdawała FCE?
Stary 2014-05-22, 09:03   #4581
gornek
Zakorzenienie

Nie potrafie niestety za bardzo opisywac tego co sie dzialo, ale postaram sie Wam jakos skrocic dzien przed i TEN dzien

Czwartek :

Wstalam normalnie bez stresu kolo 9, wiadomo jakas kawa sniadanie, pogaduchy. Troche tloczno juz w domu bo i brat zjechal z Niemiec i jego dziewczyna, ale za to pomogli mi pakowac krowki w celofan i jakos szybko nam to poszlo. Zaczelam z mama sprzatac mieszkanie, odkurzanie, poszlam umyc klatke schodowa, sasiadka tez myla i sie smiala, ze musi umyc schody zebym sobie sukni nie pobrudzila zjedlismy obiad i pojchalismy na pkp po swiadka mojego TZ i jego dziewczyne, rodzice w tym czasie pojechali do dziadkow poznosic stoly itp na sobotniego grilla, podrzucilismy ich do domu zjedli obiad i dolaczylismy do moich rodzicow. Zabralismy alkohol od mojego wuja, zapakowalismy sie z tym wszystkim i pojechalismy na sale z alkoholem i zameldowac swiadka w pokoju. Pogadalismy dosc dlugo, szkoda ze hotel byl dosc daleko tak to by sie cos wypilo, no ale trzeba bylo wracac kolo 21 zeby sie wyspac na ten dzien, Moja mama byla chyba najbardziej zdenerwowana ze wszystkich :p na szybko kolacje, wanna i spac

Piątek :
Pobudka przed 7, spalam dobrze, nawet sie nie przebudzilam w nocy jak to czesto bywa. Kawa, wanna, balsamowanie, bo pozniej by na to czasu nie bylo. Zjadlama jakies 2 kanapki, pogadalismy w kuchni troche przy kawie z mama i TZ, bo tata cos tam jeszcze zalatwial. Przed 9 pojechalismy do kwiaciarni po kwiaty do wlosow i od razu do fryzejera. Pogoda okropna padalo, padalo i padalo .Z fryzura zeszlo sie z godzine, mimo ze wlosy mialam skormnie i delikatnie upiete, o 10 kosmetyczka, tu troche bylo poprawek z makijazem bo mi nie pasowal, za delikaty byl i musiala mi poprawiac, po 10 zjawil sie tez fototgraf, pare fotek i pojechal, do prawie 12 bylam z mama u kosmetyczki, bo ie oplacalo mi sie jechac do domu. O 12 odebral nas brat, zjadlama jakas salatke, pogadalismy posmialismy sie, tv ogladalam chyba do 14, sasiedzi zaczeli przynosci telegramy, bracia sie kapali i szykowali, moj TZ zaginal w akcji po przed 12 pojechal do mamy do hotelu wrocil przed 14, zabral mojego tate pojechali na 2 samochody znowu do hotelu i wrocili o 15;20 Po 14 zaczela sie ubierac moja mama i dziewczyna brata, pozniej mi pomagaly ( niestety ponczochy poszly do kosza bo w ogole sie nie sprawdzily wiec zalozylam rajty), szybko Nam jakos to poszlo, bo przed 15 bylam juz gotowa, ale Tz nadal nie bylo, wiec ja juz zla za elefon i dzwonie, a oni dopiero co ruszyli fotograf i kamera juz byli, wiec zrobili jedynie mi jakies tam ujecia, bo do ostatniej chwili czekalismy za reszta, w miedzy czasie okazalo sie ze ojciec TZ nagle stwierdzil, ze bedzie na blogoslawienstwie, a my nic dla niego nie mieslimy na podziekowanie, wiec moj brat mial 10 minut na skolowanie prezentu dla niego ( pobiegl bo jakas flaszke w drewnie jakas debowa :p . TZ dojechal ze swiadkiem, poszli sie na szybko ubrac, jeszcze koszule prasowalam z mama swiadkowi pozniej blogoslawinstwo, oczywiscie moi rodzice juz ze lzami w oczach a przy podziekowaniach to juz w ogole moja mama we lzach i siostea TZ rowniez :P Przed 16 bylismy juz w kosciele, poszlismy do kancelarii, ksiadz nam opowiadzial co i kiedy bedzie, jak mamy sie zachowac, kiedy bukiet ma zabrac swiadek i takie tam. O 16 tata wprowadzil mnie do kosciola pod sam ołtarz, oddal TZ i sie poplakal. Msza przebiegla sprawnie, bardzo fajne mial kazanie proboszcz, caly czas bylismy usmiachnieci, mi serce bilo tak glosno, ze myslalam ze kazdy to slyszy przy przysiedze oczywiscie mamy w placz, mialam tylko problem zalozyc obraczke TZ bo nie chciala wejsc i sie troche posmialismy lacznie z ksiedzem po mszy wiadomo, zyczenia przed kosciolem, zdjecia i sio na sale. Wyszlo troche nie po naszej mysli, bo wszyscy mieli jechac za Nami a kazdy jechal jak chcial, ale juz nie chcialam sie denerwowac. Na sali przywitanie chlebem solą i woda, zyczenia, toast i obiad. Po obiedzie pierwszy taniec, no jakos nam to wyszlo, mimo ze ciut sie umeczylam z Tz bo on nie umie tanczyc ale dzielnie tancowal. Pozniej wiadomo zabawa, toasty, pogaduchy i jedzenie :P Kolo 22 wjechal tort, jak go zobaczylam to sie usmiechnelam, bo byl dokladnie taki jak chcialam, TZ dzielnie kroil prawie do konca, bo kazdy chciala z jego reki. Musial tak smakowac, bo kazdy prawie wracal po dokladke o 24 oczepiny, najpierw taniec czyli kazdy kto chce z mlodymi, pozniej rzucanie welonu i muchy, welon zlapala dziewczyna mojego brata i sie smiali, ze kolejny slub sie szykuje, taniec nowej pary mlody czy lambada, pozniej smiechy przy zabawie ze zgodnocia mlodych. Goscie zaczeli sie jakos rozchodzic Ci starsi i dzieciaczki siostry TZ. Wujek Tz wpadl na pomysl zeby swiadkowie ze soba zatanczyli, zespol oczywiscie nie wiedziala, ze mamy 2 panow wiec tak zachecal a jak sie dowiedzial, ze to panowie maja ze soba tanczyc to nie mogli zaczac grac, bo tak sie smiali. Ale nie ma co swiadkowie dali rade Po 4 juz kazdy ledwo zywy marzyl o lozku, wiec goscie zaczeli sie rozchodzic do hotelu a reszta do domow. Z rodzicami porozdawalismy ciasto, zabralismy kwiaty, pozgnalismy gosci. TZ wniosl mnie na rekach do pokoju i poszlismy spac, nawet nie wiem kiedy zasnelismy

To tak w skrocie chyba, chociaz troche tego wyszlo.
Takie moje male uwagi, sprawdzcie ile Panie wkladaja Wam ciasta do pudelek dla gosci, u nas pakowaly tylko po 4 kawalki (zorientowalam sie w sobote popoludniu) a potem nie widzielismy co robic z tym ciastem, bo zostalo bardzo duzo.
buty na zmiane ktore kupilam w ogole sie nie sprawdzily, bo mialam tak opuchniete nogi ze moglam ich wsadzic, wiec plaskie buty mojej cioci sie przydaly.
Wina niech przynosza po skoncznej butelce, nam porozkladaly wszystkie i zadne nie bylo do konca wypite

Wstawie pare fotek, wieczorem je usune

xxxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-05-29 o 10:53 Powód: linki do foto
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:03   #4582
Elrosa
Zadomowienie

U mnie dziś 44 dni do ślubu... znalazłam stronę z 45-dniową prognozą pogody, zapowiadają 21 stopni i 40% szans na burzę z 3 mm opadów oczywiście wiem, że na tak długo do przodu prognoza to właściwie wróżenie z fusów, ale nie miałabym nic przeciwko, oczywiście pod warunkiem, że burza będzie rano lub ewentualnie już po przyjeździe na salę

Jeśli jeszcze raz będę coś marudzić na temat pierwszego tańca, to walnijcie mnie w głowę... po wczorajszych zajęciach stanęło, że będziemy tańczyć do jeszcze innej piosenki. Najpierw miało być "Everything" Buble'a, ale okazało się dla nas zbyt szybkie, więc zaproponowałam "Love is all around" Wet Wet Wet, a to z kolei było zbyt wolne

Na razie stanęło na tej i jeśli będziemy musieli zmienić ją jeszcze raz, to chyba się popłaczę! Tekst od biedy ujdzie, teledysk może niekoniecznie, ale liczę, że nikt go nie zna...

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2014-05-22 o 09:20
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:12   #4583
Buczorek
Raczkowanie

https://www.youtube.com/watch?v=gAbmpfATON0 Dziewczyny, wy też ze swoimi Tz tak będzie czytały podziękowania dla swoich rodziców? Mi to jakoś się średnio podoba...
Stary 2014-05-22, 09:14   #4584
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Nowe?? w życiu! dla mnie obrączka jest jedna na całe życie!
Moi rodzice na 25lecie ślubu zrobili sobie nowe

mimi_77
TysiaBB1989 My mamy 65 DDŚ i niewiele więcej niż Wy, spoko, ogarniecie wszystko

enzunio Ty masz tak ładne zaproszenia, że warte były tej ceny
Gratuluję wszelkich zmian kodów i rocznic

U mnie dziś 65 ddś

Buczorek, nie będziemy, powiemy coś ale tylko do nich, nie przez mikrofon

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-05-22 o 09:16
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:21   #4585
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Nie potrafie niestety za bardzo opisywac tego co sie dzialo, ale postaram sie Wam jakos skrocic dzien przed i TEN dzien

pieknie

(taniec świadków wymiata )
Stary 2014-05-22, 09:22   #4586
Buczorek
Raczkowanie

alucior
ślubujemy w tym samym dniu!
My także planujemy podziękować rodzicom, ale nie przez mikrofon... tym bardziej, nie jak z ambony
Stary 2014-05-22, 09:22   #4587
Ad rem
Zadomowienie

gornek super relacja! Ale pięknie wyglądaliście, cudowny miałas bukiet gratuluję i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2014-05-22, 09:28   #4588
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, którę mają 100ddś! Gratuluję i cieszcie się tymi dniami bo po zmianie kodu czas zasuwa jak szalony
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:29   #4589
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
alucior
ślubujemy w tym samym dniu!
My także planujemy podziękować rodzicom, ale nie przez mikrofon... tym bardziej, nie jak z ambony

na sali czy w domu?

dowiedzialam sie, że jednak jakieś kwiaty przy świecznikach będą... a już zaczęłam umawiać sie z kwiaciarką
Stary 2014-05-22, 09:32   #4590
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
[B]
Super, ze wszystko sie udalo wygladaliście pięknie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U mnie dziś 44 dni do ślubu... znalazłam stronę z 45-dniową prognozą pogody, zapowiadają 21 stopni i 40% szans na burzę z 3 mm opadów oczywiście wiem, że na tak długo do przodu prognoza to właściwie wróżenie z fusów, ale nie miałabym nic przeciwko, oczywiście pod warunkiem, że burza będzie rano lub ewentualnie już po przyjeździe na salę

Jeśli jeszcze raz będę coś marudzić na temat pierwszego tańca, to walnijcie mnie w głowę... po wczorajszych zajęciach stanęło, że będziemy tańczyć do jeszcze innej piosenki. Najpierw miało być "Everything" Buble'a, ale okazało się dla nas zbyt szybkie, więc zaproponowałam "Love is all around" Wet Wet Wet, a to z kolei było zbyt wolne

Na razie stanęło na tej i jeśli będziemy musieli zmienić ją jeszcze raz, to chyba się popłaczę! Tekst od biedy ujdzie, teledysk może niekoniecznie, ale liczę, że nikt go nie zna...

Piosenka dosc łatwo w padająca w ucho przyjemna. Ale mnie nie zachwyca. Ale ja jestem nie obiektywna bo zawsze chcialam na pierwszy tańiec przytulanca

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=gAbmpfATON0 Dziewczyny, wy też ze swoimi Tz tak będzie czytały podziękowania dla swoich rodziców? Mi to jakoś się średnio podoba...
O nie czulabym sie jak na jakies akademii u nas napewno nie bedzie takich podziekowan. Dziennprzed slubem damy jakies prezenty rodzicom a na weselu tylko sto lat i tyle dla mnie to zbyt intymne, zeby odstawiac taką szopke na weselu

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości