Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 20:34   #4741
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

madziulka_ nie,lekarz po prostu zawsze sprawdza szyjke zreszta wiele dziewczyn ma tak samo

Jutro tez ma byc pięknie,dzis super grzalo slonko

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:35   #4742
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Twój lekarz coś już Ci mówił odnośnie porodu, znieczuleń? Mój nic, mieszkamy w tym samym kraju Co do ekspresu to mi kawa z dolce gusto i tym odobnych ' maszynek' jedzie chemią, przez to sproszkowane mleko..Lubię dobre latte, ale tylko ze świeżym mlekiem

To tylko pozory, po paru razach jest to bardzoooo prosta sprawa i zero bawienia się Gęstość zależy od zawartości tłuszczu w mleku
Jeśli latte, machiatto itp. to tylko ze świeżo spienionym mlekiem
Wiesz, ja nawet nie wiem czy moj lekarz pracuje w szpitalu w ktorym zamierzam rodzić Szpital wybralam 20 km oddalony ode mnie, bo drugi jest ok 30-40, ale bladego pojecia nie mam gdzie moj gin pracuje. Ale to i tak nie wazne, bo moge nie trafic i tak na jego dyżur. tzn. szpitaal wybrałam ale zapisac jade się w ok. 32 tygodniu, najpierw oglądanie a potem sie zamelduje już. w piatek bede dzwonic do polskiej poloznej spytam sie czy ma wolne miejsce dla mnie i czy dojezdza do 20 km to i sie o reszte wypytam, lepiej po polsku bo czasami co pokrece w niemieckim ze polewka
A ty gdzie mieszkasz ? Bo my na Bawarii.

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Tassimo to ta sama zasada dwie kapsulki z tych bardziej mlecznych kaw musza iść

Madziulka - no niby mleko musi być tluste i zimne ale jak ktoś nie jest typowym smakoszem kawy to kapsulki spokojnie wystarcza
Kawa świeżo zmielona i świeże mleczko to całkiem inna bajka ale mi w sumie wystarczają te kapsulki bo kawkę pije jedna rano a tz tez czasem jedna a czasem wcale

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kurde, głupie to troche
Myślałam, że jak jest kapsułka latte to ona sama jedna starczy

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Kasiu heheh zabrzmialo to co najmniej
tak jakby te z marketu w inkubatorach hodowali :p

My mamy tassimo i jestem mega zadowolona teraz.nawet.promocja byla/jest za automat 30 euro z prawir 60 przeceniony. I duzy.wybor kapsulek... Czekolady kawy herbaty i chai latte, normalne latte itd

No te z marketu to nie wiem gdzie hodują, ale jak je kupie i nie zdąrze zjeść w ten sam dzien to na drugi lubia niektore już wychodzić z siebie i stanac obok a ja tez lubie miec ladne truskawki a nie obite itd. A te od bauera to pachnące, nie idealne, pyszne

A gdzie ta promocja tassimo ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:44   #4743
aa2
Zakorzenienie

Elfirka ile ma dziecko twojej kuzynki?
Mondragorka brawo za dentyste
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:56   #4744
Mandragorrka
Zakorzenienie

Właśnie wcinam kanapeczki zrobione przez małża

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
madziulka_ nie,lekarz po prostu zawsze sprawdza szyjke zreszta wiele dziewczyn ma tak samo
U mnie tak samo, za każdym razem ma badaną szyjkę. Moim zdaniem to jest bardzo dobrze jak lekarz to sprawdza.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 21:29   #4745
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Wiesz, ja nawet nie wiem czy moj lekarz pracuje w szpitalu w ktorym zamierzam rodzić Szpital wybralam 20 km oddalony ode mnie, bo drugi jest ok 30-40, ale bladego pojecia nie mam gdzie moj gin pracuje. Ale to i tak nie wazne, bo moge nie trafic i tak na jego dyżur. tzn. szpitaal wybrałam ale zapisac jade się w ok. 32 tygodniu, najpierw oglądanie a potem sie zamelduje już. w piatek bede dzwonic do polskiej poloznej spytam sie czy ma wolne miejsce dla mnie i czy dojezdza do 20 km to i sie o reszte wypytam, lepiej po polsku bo czasami co pokrece w niemieckim ze polewka
A ty gdzie mieszkasz ? Bo my na Bawarii.

kurde, głupie to troche
Myślałam, że jak jest kapsułka latte to ona sama jedna starczy

No te z marketu to nie wiem gdzie hodują, ale jak je kupie i nie zdąrze zjeść w ten sam dzien to na drugi lubia niektore już wychodzić z siebie i stanac obok a ja tez lubie miec ladne truskawki a nie obite itd. A te od bauera to pachnące, nie idealne, pyszne

A gdzie ta promocja tassimo ?
Kaufland

Stary 2014-05-21, 21:33   #4746
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Kaufland

Oooo muszę się udać

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:20   #4747
aa2
Zakorzenienie

jestem pod wrażeniem dzisiejszej ciszy nocnej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 22:22   #4748
Aliszcze
Zakorzenienie

Wszystkie upal wykonczyl

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:26   #4749
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Wszystkie upal wykonczyl
iii tam taki upał t jeszcze git
ja uwielbiam taka pogode, nie ma problemuz wyjsciem na dwór itd

ide chyba położe sie z ksiązka , dzis po 6 latach mieszkania tu gdzie mieszkam całkiem niedaleko biblioteke odkryłam i juz sie zaopatrzyłam w ksiązki a miałam spora przerwe bo do biblioteki do innego miasta ciagle jezdziłam wczesniej a sotatnio czasu brak to teraz mam pod nosem prawie
Stary 2014-05-21, 22:28   #4750
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jestem pod wrażeniem dzisiejszej ciszy nocnej
A mnie taka cisza z jednej strony pasuje, przynajmiej rano nie muszę nadrabiać 20 stron

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:34   #4751
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A mnie taka cisza z jednej strony pasuje, przynajmiej rano nie muszę nadrabiać 20 stron

no ma to swoje plusy

jade jutro robić glukoze i nei jem dzis nic słodkiego a ciąle coś z amna lata ratunkuuu
Stary 2014-05-21, 22:43   #4752
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
30 stopni na dworzu i 25 w domu... Przecież to idzie się skichać
Masakra normalnie jakaś. A to koniec maja dopiero...a jeszcze 3 miesiące mogą takie być
Na wieczór tak mi stopy spuchly że szkoda gadać... Ogólnie czuję się dzisiaj jak ugotowany prosiak.. Tak jakbym miała gorącą krew w sobie a mięso się gotowalo

I takie pytanie... Czy na stopie mogą się zrobić zylaki?? To znaczy od wewnętrznej strony w tym zagłębieniu? Bo ja mam na jednej stopie tam niebiesko fioletowo i mnie trochę boli to
Ja dzis wyszłam tylko na chwilkę i już powiedziałam do tża że mam dość gorąca w tej ciazy... A jak siedziałam w domu to czułam tą duchotę... Ciężko będzie, ale w końcu raz już to przeżyłam, pierwsza córka też z września
Co do żylaków nie mam pojęcia.

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Ja ogolnie kawy nie piję, raz na rok cappucino no ale jak tz chce sobie kupić to i ja niech mam z tego pozytek czasami do latte a nie ;
Jak posmakujesz to się nie oderwiesz od ekspresu

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
iii tam taki upał t jeszcze git
ja uwielbiam taka pogode, nie ma problemuz wyjsciem na dwór itd

ide chyba położe sie z ksiązka , dzis po 6 latach mieszkania tu gdzie mieszkam całkiem niedaleko biblioteke odkryłam i juz sie zaopatrzyłam w ksiązki a miałam spora przerwe bo do biblioteki do innego miasta ciagle jezdziłam wczesniej a sotatnio czasu brak to teraz mam pod nosem prawie
Książki! Ze mnie to tż chyba do końca życia będzie się śmiał, że jeszcze nie mieliśmy mieszkania w Rzeszowie wynajętego a ja już do biblioteki zdążyłam się zapisać Teraz mam ciąg książkowy od kilku dni. Przyznam się, ze w pierwszej ciąży w I trymestrze nie czytałam, bo mi się w głowie kręciło, wymiotowałam i połączyłam to z czytaniem (jakby to książki były winne, a nie ciąża!), potem powoli wróciłam do czytania. W tej ciąży miałam mniejsze dolegliwości, ale też miałam fazy że nie czytałam nic przez tydzień, a ja naprawdę jestem niemal uzależniona od czytania książek
Obecnie trafiłam na:

A co dziś u mnie? Z córką dzis gorzej. Stan podgorączkowy nadal się utrzymuje. Probowałam rano złapac siku do pojemniczka i zanieść na badanie, ale w zasadzie nie sikała do południa, a jak już to było to połączone z mini kupami o luźnej strukturze. No i bolał ją cipcioch... Więc jednak infekcja dróg moczowych. Wyraźnej biegunki dostała popołudniu. TŻ przyszedł z pracy i zdecydował, że idziemy do lekarki. Mocz zbadamy kontrolnie za kilka dni. Nastresowała się dziś córa jak tak intensywnie pilnowałam jej z sikaniem. Dam jej odsapnąć.

ROZPOCZYNAM 26 TYDZIEŃ! ALE TEN CZAS LECI!

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-05-21 o 22:50
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:52   #4753
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Ja dzis wyszłam tylko na chwilkę i już powiedziałam do tża że mam dość gorąca w tej ciazy... A jak siedziałam w domu to czułam tą duchotę... Ciężko będzie, ale w końcu raz już to przeżyłam, pierwsza córka też z września
Co do żylaków nie mam pojęcia.

Jak posmakujesz to się nie oderwiesz od ekspresu

Książki! Ze mnie to tż chyba do końca życia będzie się śmiał, że jeszcze nie mieliśmy mieszkania w Rzeszowie wynajętego a ja już do biblioteki zdążyłam się zapisać Teraz mam ciąg książkowy od kilku dni. Przyznam się, ze w pierwszej ciąży w I trymestrze nie czytałam, bo mi się w głowie kręciło, wymiotowałam i połączyłam to z czytaniem (jakby to książki były winne, a nie ciąża!), potem powoli wróciłam do czytania. W tej ciąży miałam mniejsze dolegliwości, ale też miałam fazy że nie czytałam nic przez tydzień, a ja naprawdę jestem niemal uzależniona od czytania książek
Obecnie trafiłam na:

A co dziś u mnie? Z córką dzis gorzej. Stan podgorączkowy nadal się utrzymuje. Probowałam rano złapac siku do pojemniczka i zanieść na badanie, ale w zasadzie nie sikała do południa, a jak już to było to połączone z mini kupami o luźnej strukturze. No i bolał ją cipcioch... Więc jednak infekcja dróg moczowych. Wyraźnej biegunki dostała popołudniu. TŻ przyszedł z pracy i zdecydował, że idziemy do lekarki. Mocz zbadamy kontrolnie za kilka dni. Nastresowała się dziś córa jak tak intensywnie pilnowałam jej z sikaniem. Dam jej odsapnąć.
też kocham książki kiedys tyle czytałam ze co rusz w bibliotece byłam po nowe a maz sie smiał z etam pewnei mysla ze ja ich nie czytam
jak sie wciagłam w jakas to potrafiłam pół nocy czytac az nei skoncze
zdaj potem relacje czy ksiazka fajna to sobie zapisze tytuł
ja teraz czytam:
352x500.jpg

a nastepna w kolejce:
r,id,d14yMTQ7dV5odHRwOi8vZ2V0LTIud3BhcGkud3AucGwvJTNGYSUzRDY1NDk1NjkzJTI2ZiUzRDAwLzAwLzk5LzAwMDA.jpg
Stary 2014-05-21, 22:53   #4754
tymiina
Raczkowanie

Ktoś pisał o ukrywaniu się i podglądactwie. Owszem ale to niespecjalnie nie bijcie
B. często można mnie zauważyć w obserwatorach bo ja was na co dzień czytam i nadrabiam. Najpierw ambitnie chciałam pisać jeden post dziennie i nadrabiać. Potem nie nadążałam a tak nie w pięć ni w dziesięć nie będę się odzywać.

Dziewczyny pisałyście o oilatum tak się zastanawiam pewnie będę używać(z racji twardej wody we Wrocku) tyle że ja hmm mam przyłuszczyce i sama używam emolientów (żel do kąpieli i krem) tanie to cholerstwo nie jest. Tyle że jeśli dziecko nie jest alergiczne ani nie ma problemów to od dermatologów zawsze słyszałam żeby raczej nie zapobiegać w taki sposób bo się nie wykształca naturalna bariera ochronna naskórka. to tak odemnie bo mam wątpliwości. Wiem wiem skóra fajna po tym jest ale czy nie wystarczy sama oliwka i mydełko np. bambino?

A co do tematu szpitala dzisiaj się dowiedziałam że jakoś od roku jest zniesiony "nakaz" rejonówek czyli że będę mogła rodzić tam gdzie sobie upatrzyłam o ile dojadę przez zakorkowany Wro na czas bo ja to mam takie szczęście że pewnie zdążę w aucie urodzić

A i jutro idę na warsztaty "Mamo to ja" także może się czegoś ciekawego dowiem o ja biedna niedoświadczona

29.09.2014 urodziłam największy skarb w moim życiu.
tymiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 00:50   #4755
bezaczek7
Zakorzenienie

Willma, I'm hooooooooooooooome
która tęskniła?

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

ps zostałam na 127. niby nic straszliwego, ale wybaczcie-nie nadrabiam

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

ej, no co wy, nie ma nikogo w nocy?
no to skrót co u mnie i idę spać
rodzinka pojechała rano. nowe okno w kuchni od dziś. byliśmy z tżtem na warsztatach mamo to ja w BB i wygrałam zestaw suplementów diety dla maluszka(jeden ważny do czerwca, drugi do października, reszta nieco dłużej ), mam też trochę próbek(6 wkładek laktacyjnych, 5 pieluch dada, mini płyn do mycia ciała i mleczko pielęgnujące, saszetkę proszku do prania), śliniaczek, smoczek, skarpetusie i jakieś pół kilo makulatury(poradniki, gazeta, ulotki, pudełko z próbek, jeszcze więcej ulotek) plus 4 reklamówki. zamówiłam wreszcie poduchę do spania (kształt C), ale po dwóch godzinach tż wstawał w nocy i mnie obudził i ją wywaliłam-wietrzyłam ją przez dzień ale trochę dalej śmierdzi, chyba muszę ją najpierw wyprać, w każdym razie obudziłam się ze zgagą, lekko ścierpniętą dolną nogą i z uczuciem, jakbym miała w jelitach megabąka i się gdzieś tam zahaczył i nie mógł wyjść. zjadłam 2 espumisany i poszłam dalej spać jutro chyba dalszy ciąg ogarniania ścian w kuchni-gładzie czy gipsy czy jak tam zwał. i chyba tyle
dobranocek
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 05:19   #4756
ZygaEffka
Zadomowienie

Witam

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na temat "obsrania się przy porodzie " odpowiedzi mnie satysfakcjonują liczę iż będę w takim szoku że wysram wszystko przed a w trakcie najwyżej mnie podetrą

Dziękuję też za miłe komentarze na temat mojej pasji mąż się śmiał ze mnie jak poprosiłam go o fotki z jego telefonu i powiedział "co chcesz dać na forum ?? " łobuz jeden

Ekaterina co do kawy i jej smaków z kawomatów kapsułkowych mogę powiedzieć tyle że jest to beznadziejne i drogie , mam dolce gusto i nie polecam osobiście bo można zbankrutować , poza tym kawa w tym jest nie zdrowa ( mało powiedziane) chyba że znajdziesz taki co to faktycznie w kapsułkach mają kawę sypaną a nie sproszkowaną chemię osobiście byłam tym tak zafascynowana że odstawiłam na bok , ekspres ciśnieniowy z które kawa smakuję jak Bajka ! chętnie bym odsprzedała swój Dolce ale to był prezent od męża na święta
Nie wiem jak inne , ale cenowo wychodzi i tak mniej więcej to samo . Któraś tu pisała że kupując latte wychodzi 8 kaw ( to prawda) przy zwykłej kawie 16 ( to też prawda) a jak ktoś piję np. 3 kawy dziennie ?? to skandal cenowy w PL kartonik średnio 20 zł ... tak więc lepiej sobie przeliczyć i kupić nawet za 2 tyś podstawowy zestaw ekspresu ciśnieniowego na ziarnka , który je mieli i sam spienia mleko kawa smakuję jak PORANEK WE WŁOSZECH a nie jak w zakładzie chemicznym ech rozpisałam się , ale kocham kawę i wiem o jej smakach dużo i to co nazywają kawą z tych kapsułek to jest grzechem śmiertelnym to już lepszy i 10 x tanszy jest ekspres przelewowy no ale on latte nam nie zrobi ;-)
Bezaczku jak ty nas nadrobisz to my się już wszystkie wyklujemy co do śmierdzącej poduchy to faktycznie wywietrz lub wypierz po co się meczyć
Tymina tez sie zastanawialam nad tym oillatum , po tam jest napisane że dla wrażliwej i delikatnej i z problemami skóry , no ale czy warto zakładać z góry że tak będzie i czy faktycznie nie psuję tym od razu skóry dziecka ? Będe też na warsztatach w Poznaniu "Mamo to Ja " to może się dowiem co nie co , choć tam będą polecać swój produkt pewnie ..
Mecia dobrze godosz ! i wie to baba która męża nie ma ! faceta trzeba sobie wyszkolić ma pomagać i koniec ! jak ja opowiedziałam wczoraj wracając z kina mojemu jakie wy tutaj rzeczy przechodzicie z facetami i że doprosić o pomoc się nie które nie mogą to On byl w szoku nawet mi łóżka nie pozwolił poprawić przed snem wystarczy wspomnieć jak to ktoś ma źle to już od razu Oni inaczej funkcjonują , choć czasem na niego też narzekam , ale to mój Ideał !!
mala paulina fajnie że ci koleżanki tak pod maśliły my spotkaliśmy wczoraj znajomych w kinie i sie wkurfiłam bo mi pojechali że się bardzo roztyłam ... widzieli mnie ostatni raz na ślubie , co oni mogą wiedzieć kurfa!!! ile przeszłam i ile hormonów zżarłam żeby mieć tą dzidzie , było mi tak przykro że chciałam na początku wracać do domu ... przytyłam w ciąży 3 kurfa kilo !!! i że się obżeram pewnie choooje. dzifki i pedały ! nie na widzę ich !!!!!

Coś tam jeszcze po cytuję jak doczytam
W Kinie oprócz zaistaniałego incydentu z chamskim tekstem owego znajomego małżeństwa było super , przed zjadłam sobie jeszcze kebab więc w kinie pochrupałam nie wiele popcornu , sam film w sobie był super ;-) Godzilla mnie nie zawiodła , mała tak skakała w brzuchu chyba od efektów specjalnych , momentami twardniała mi macica ale to pewnie przez pozycję , mogli by dla mnie zrobić miejsca jak w obserwatorium a nie takie pionowe
przed poszłam jeszcze do Super Pharmy i sie zawiodłam bo Oilatum był w cenie 47 zł za 150 ml .... !!! ja nie wiem skąd oni biorą te ceny , linomagu nie było w ogóle ! nic nie kupiłam zatem

Dzisiaj połówkowe !! o 21.30 !!!
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-22 o 05:24
ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:02   #4757
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
Willma, I'm hooooooooooooooome
która tęskniła?

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

ps zostałam na 127. niby nic straszliwego, ale wybaczcie-nie nadrabiam

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

ej, no co wy, nie ma nikogo w nocy?
no to skrót co u mnie i idę spać
rodzinka pojechała rano. nowe okno w kuchni od dziś. byliśmy z tżtem na warsztatach mamo to ja w BB i wygrałam zestaw suplementów diety dla maluszka(jeden ważny do czerwca, drugi do października, reszta nieco dłużej ), mam też trochę próbek(6 wkładek laktacyjnych, 5 pieluch dada, mini płyn do mycia ciała i mleczko pielęgnujące, saszetkę proszku do prania), śliniaczek, smoczek, skarpetusie i jakieś pół kilo makulatury(poradniki, gazeta, ulotki, pudełko z próbek, jeszcze więcej ulotek) plus 4 reklamówki. zamówiłam wreszcie poduchę do spania (kształt C), ale po dwóch godzinach tż wstawał w nocy i mnie obudził i ją wywaliłam-wietrzyłam ją przez dzień ale trochę dalej śmierdzi, chyba muszę ją najpierw wyprać, w każdym razie obudziłam się ze zgagą, lekko ścierpniętą dolną nogą i z uczuciem, jakbym miała w jelitach megabąka i się gdzieś tam zahaczył i nie mógł wyjść. zjadłam 2 espumisany i poszłam dalej spać jutro chyba dalszy ciąg ogarniania ścian w kuchni-gładzie czy gipsy czy jak tam zwał. i chyba tyle
dobranocek
Pewnie, że tęskniłyśmy Teraz słonko, niektóre mamusie jeszcze pracują lub mają starsze dzieci to mają co robić. Każda z nas umordowana upałem, więc i ruch się tu zmniejszył

małaPaulina, to Ci koleżaneczki zasłodziły, ale choć się trochę dowartościujesz może

ZygaEffka, fajnie, że wypad do kina się udał

Kobietki, już któraś z Was wspominała, że w Biedronce będą rzeczy dla mam i dzidziusiów, widzę, że gazetka obowiązuje od dziś. Chyba zaraz się ubieram i idę zerknąć co i jak. Tu sobie luknijcie:
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...ciece-przygody

Od dziś też w Lidlu są promocje dla bejbusiów:
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-20E9F...rta.htm?id=295

W netto widzę, na dzień dziecka też jest małe co nieco:
http://www.netto.pl/gazetka.html?id=262#/page/7

Aha, Misstic, wreszcie zalogowałam się na tej stronie ZUS, bo coś mi blokowało, by się tam dostać, ale mąż mi pomógł już jestem. Tak jak dziewczyny pisały wszystko widoczne jest, mam wszystkie terminy zwolnień. Napisane jest kiedy będę miała wypłatę, za jaki okres i w jakiej kwocie także git. Późno piszę, ale Ci obiecałam, że jak tylko się zaloguję dam cynk jak tam, co tam...

Pozdrowionka z rana

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-05-22 o 06:20
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:41   #4758
zazdrosnica0
Zadomowienie

Dziewczyny wstawać !!! i lecicieć do biedronki właśnie wróciłam i obkupiłam mała w body z długim rękawem ( 2pak za 10 zł) i z krótkim rękawem (3 pak za 19 zł) jest bardzo dużo wzorów i jakościowo super minus taki że rozmiarównka od 68 do 86 ale i tak warto
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:42   #4759
Misstic
Wtajemniczenie

Ircha dzieki kochana za wiadomosc jak bede w zusie to sobie zaloze to konto

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-05-22 o 06:43
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 06:46   #4760
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
mala paulina fajnie że ci koleżanki tak pod maśliły my spotkaliśmy wczoraj znajomych w kinie i sie wkurfiłam bo mi pojechali że się bardzo roztyłam ... widzieli mnie ostatni raz na ślubie , co oni mogą wiedzieć kurfa!!! ile przeszłam i ile hormonów zżarłam żeby mieć tą dzidzie , było mi tak przykro że chciałam na początku wracać do domu ... przytyłam w ciąży 3 kurfa kilo !!! i że się obżeram pewnie choooje. dzifki i pedały ! nie na widzę ich !!!!!
nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy mówią Ci, że się roztyłaś. No i co to da, e powiedzą? ja rozumiem jeszcze, że jak np maż tak powie, i ze sie martwi o zdrowie Twoje itp. No ale zwykli znajomi? dla mnie to po prostu ludzka zawiść za tym stoi a co do roztycia się po hormonach to coś wiem o tym, nabrałam sie sporo żeby zajść w pierwsza ciążę, już w 6 tygodniu ciąży nie mogłam dopiąć brzucha, tak mnie wywaliło.

mam blisko Biedronkę to może podskoczę tam a dziś mam dzień porządkow w planach, bo w sobotę imprezka rodzinna- imieniny mojej Joasi

Stary 2014-05-22, 06:54   #4761
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Witam się z rana Dziś zaczynamy 23 tc
Uwielbiam jak mnie budzi słoneczko

Cytat:
Tymina tez sie zastanawialam nad tym oillatum , po tam jest napisane że dla wrażliwej i delikatnej i z problemami skóry , no ale czy warto zakładać z góry że tak będzie i czy faktycznie nie psuję tym od razu skóry dziecka ? Będe też na warsztatach w Poznaniu "Mamo to Ja " to może się dowiem co nie co , choć tam będą polecać swój produkt pewnie

Na tych warsztatach polecają akurat Johnsona
Powodzenia na połówkowym

Zaraz wstawię pranko i wywalę pościel na dwór. opołudniu wybieram się na małe rozeznanie w tych ciuszkach lidlowych i biedronkowych no i kupić chrześniakom na dzień dziecka takie krzesełka małe i stoliczek ogrodowy. Mają teraz manię siadania i oglądania, to się im na działce przyda w brico krzesełka są w promocji po 8,99 a stoliczek kolo 18zl chyba

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Zazdrośnica jak Ci się podobało na warsztatach?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:01   #4762
etusiaaa
Wtajemniczenie

witajcie, ja moze brata podesle do biedrony bo mi nie chce sie jechac 12 km dzis mam dzien w domku
u mnie upał nie samowity w tym momencie na balkonie mam 33 stopnie owszem do slonca.
Po wczorajszej wyprawie to nogi mi tak spuchly ze szok, ale to dopier poczatek upałów.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:02   #4763
zazdrosnica0
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46562097]Zazdrośnica jak Ci się podobało na warsztatach?[/QUOTE]

Dopiero dziś jadę tzn zaraz bo mam w planach dziś stracić dużo pieniążków m.in. w Ikei na komodę dla małej, trochę siebie obkupić w galerii, coś kupić Tż na urodziny, spotkać się z fotografem i obgadać sesję brzuszkową, a same warsztaty to będzie zakończenie dnia
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:10   #4764
ZygaEffka
Zadomowienie

Aliszcze dziękuję Ci za miłe słowa ja tez nie zrozumiem takich ludzi , wcześniej kilka dziewczyn tutaj pisało że ktoś im mówił takie nieuprzejmości i sobie myślałam "Ja cie .. o co tyle halo , przecież i tak jesteśmy piękne.." dopadło i mnie , ja pierdziele jakie to przykre , bo ja na prawde przytyłam tylko 3 kg ... to że się rozrastam to nie wiem jak to sie dzieje że rosnę a nie tyję ... ktoś może powiedzieć że jestem nie normalna że tak mówię , no ale jedna waga mogłaby kłamać ale kilka ??
Pozbawili mnie w jednej chwili pociechy z bycia w ciąży ...
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-22, 07:16   #4765
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość

Kobietki, już któraś z Was wspominała, że w Biedronce będą rzeczy dla mam i dzidziusiów, widzę, że gazetka obowiązuje od dziś. Chyba zaraz się ubieram i idę zerknąć co i jak. Tu sobie luknijcie:
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...ciece-przygody

Od dziś też w Lidlu są promocje dla bejbusiów:
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-20E9F...rta.htm?id=295

W netto widzę, na dzień dziecka też jest małe co nieco:
http://www.netto.pl/gazetka.html?id=262#/page/7

Aha, Misstic, wreszcie zalogowałam się na tej stronie ZUS, bo coś mi blokowało, by się tam dostać, ale mąż mi pomógł już jestem. Tak jak dziewczyny pisały wszystko widoczne jest, mam wszystkie terminy zwolnień. Napisane jest kiedy będę miała wypłatę, za jaki okres i w jakiej kwocie także git. Późno piszę, ale Ci obiecałam, że jak tylko się zaloguję dam cynk jak tam, co tam...

Pozdrowionka z rana
Dzięki za stronki z promocjami. Pewnie się przejdę do lidla za tydzień. Jeśli chodzi o ciuchowe sprawy to bardziej dla starszej córy potrzebuję niż dla tej w brzuszku

No i dobrze, że co jakiś czas wspominacie o ZUS, bo też się w końcu muszę zarejestrować

Zdradzę Wam, że dziś sa moje urodziny - 28 lat na tym świecie!

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-05-22 o 07:18
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:20   #4766
Aliszcze
Zakorzenienie

DorissiriD, wszystkiego najlepszego kochana!! i błyskawicznego porodu

Stary 2014-05-22, 07:26   #4767
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Witam

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na temat "obsrania się przy porodzie " odpowiedzi mnie satysfakcjonują liczę iż będę w takim szoku że wysram wszystko przed a w trakcie najwyżej mnie podetrą

Dziękuję też za miłe komentarze na temat mojej pasji mąż się śmiał ze mnie jak poprosiłam go o fotki z jego telefonu i powiedział "co chcesz dać na forum ?? " łobuz jeden

Ekaterina co do kawy i jej smaków z kawomatów kapsułkowych mogę powiedzieć tyle że jest to beznadziejne i drogie , mam dolce gusto i nie polecam osobiście bo można zbankrutować , poza tym kawa w tym jest nie zdrowa ( mało powiedziane) chyba że znajdziesz taki co to faktycznie w kapsułkach mają kawę sypaną a nie sproszkowaną chemię osobiście byłam tym tak zafascynowana że odstawiłam na bok , ekspres ciśnieniowy z które kawa smakuję jak Bajka ! chętnie bym odsprzedała swój Dolce ale to był prezent od męża na święta
Nie wiem jak inne , ale cenowo wychodzi i tak mniej więcej to samo . Któraś tu pisała że kupując latte wychodzi 8 kaw ( to prawda) przy zwykłej kawie 16 ( to też prawda) a jak ktoś piję np. 3 kawy dziennie ?? to skandal cenowy w PL kartonik średnio 20 zł ... tak więc lepiej sobie przeliczyć i kupić nawet za 2 tyś podstawowy zestaw ekspresu ciśnieniowego na ziarnka , który je mieli i sam spienia mleko kawa smakuję jak PORANEK WE WŁOSZECH a nie jak w zakładzie chemicznym ech rozpisałam się , ale kocham kawę i wiem o jej smakach dużo i to co nazywają kawą z tych kapsułek to jest grzechem śmiertelnym to już lepszy i 10 x tanszy jest ekspres przelewowy no ale on latte nam nie zrobi ;-)
Bezaczku jak ty nas nadrobisz to my się już wszystkie wyklujemy co do śmierdzącej poduchy to faktycznie wywietrz lub wypierz po co się meczyć
Tymina tez sie zastanawialam nad tym oillatum , po tam jest napisane że dla wrażliwej i delikatnej i z problemami skóry , no ale czy warto zakładać z góry że tak będzie i czy faktycznie nie psuję tym od razu skóry dziecka ? Będe też na warsztatach w Poznaniu "Mamo to Ja " to może się dowiem co nie co , choć tam będą polecać swój produkt pewnie ..
Mecia dobrze godosz ! i wie to baba która męża nie ma ! faceta trzeba sobie wyszkolić ma pomagać i koniec ! jak ja opowiedziałam wczoraj wracając z kina mojemu jakie wy tutaj rzeczy przechodzicie z facetami i że doprosić o pomoc się nie które nie mogą to On byl w szoku nawet mi łóżka nie pozwolił poprawić przed snem wystarczy wspomnieć jak to ktoś ma źle to już od razu Oni inaczej funkcjonują , choć czasem na niego też narzekam , ale to mój Ideał !!

Coś tam jeszcze po cytuję jak doczytam
W Kinie oprócz zaistaniałego incydentu z chamskim tekstem owego znajomego małżeństwa było super , przed zjadłam sobie jeszcze kebab więc w kinie pochrupałam nie wiele popcornu , sam film w sobie był super ;-) Godzilla mnie nie zawiodła , mała tak skakała w brzuchu chyba od efektów specjalnych , momentami twardniała mi macica ale to pewnie przez pozycję , mogli by dla mnie zrobić miejsca jak w obserwatorium a nie takie pionowe
przed poszłam jeszcze do Super Pharmy i sie zawiodłam bo Oilatum był w cenie 47 zł za 150 ml .... !!! ja nie wiem skąd oni biorą te ceny , linomagu nie było w ogóle ! nic nie kupiłam zatem

Ano właśnie, odnośnie kawy.Ja nam dolce gusto,tassimo i senseo.Osobiście używam tylko tassimo bo latte mi najbardziej smakuje, tż używa dolce gusto do zwykłej.Senseo stoi i się kurzy.Też powiem, że cholernie drogo to wychodzi, sama piję 2 czasem 3 latte dziennie i opakowanie mam na 3-4 dni, czyli średnio 2 opakowania na tydzień, u mnie kosztuje 5 euro czyli to samo co w Polsce.O jaa, to jest 40 euro miesięcznie, właśnie to sobie uświadomiłam,160 złotych tylko dla mnie, plus tż.
Ale rachunek zrobiłam☺

Stary 2014-05-22, 07:27   #4768
ZygaEffka
Zadomowienie

DorrisD najlepszego
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-22, 07:30   #4769
elffirka
Rozeznanie

Hej dziewczynki...
Właśnie siedzę po glukozie i masakra, bo mam zgage... Pali mnie strasznie... A najgorsze to było to że ten napój był ciepły... A tak to spoko. Teraz dwie godziny siedzenia w tym jeszcze czeka mnie cytologia...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:34   #4770
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...
Właśnie siedzę po glukozie i masakra, bo mam zgage... Pali mnie strasznie... A najgorsze to było to że ten napój był ciepły... A tak to spoko. Teraz dwie godziny siedzenia w tym jeszcze czeka mnie cytologia...
najgorsze jest to czekanie po glukozie, współczuję dobrze, że ja już mam to za sobą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości