|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dzieki dziewczyny za linki do karuzeli, najbardziej podoba mi sie wlasnie ta z fisher price planet, ale u nas jakos jest nie dostepna
Znalazlam na ebay ale z wysyłką z USA za ponad 20F , z Niemiec ale cena 75F lub uzywane
|
#1442 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Dziewczyny po mojej dzisiejszej glukozie (75 g) czulam sie paskudnie... te dwie godziny w przychodni byly koszmarne.. Panie kazaly mi to wypic "duszkiem" i non stop mnie mulilo i bardzo mi sie odbijalo.... kilka razy myslalam, ze oddam zawartosc zoladka... teraz troche przeszlo, ale jak dla mnie masakra... dodam, ze ta glukoze panie rozpuscily w malutkim kubeczku 200 ml. TRAGEDIA.... Jutro po 12 beda wyniki, ale ja cos czuje, ze znowu mam cukrzyce ... |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Boze jak mi goraco rozplywam sie !
mam takie wypieki na buzi nie lubie jak jest tak cieplo ![]()
|
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Patrycja -
za wizytę!Cytat:
A karuzelka urocza! A kotom jak się podoba Cytat:
![]() A wiedziałam, że wanienka Cię zainteresuje Też sobie zaplanowałam zakup serii Rainforest. Oglądałam nawet pościel, ale puknęłam się w głowę, że to już za dużo Wanienkę miałam mieć po bracie, ale okazało się, że jest pęknięta. I dobrze, bo mogłam kupić ładniejszą ![]() Zaczarowana, a TŻ nie może Cię przytulać oglądając film? Chociaż rozmów też Ci pewnie brakuje. Polecam gry planszowe - ja tak odciągnęłam TŻta od filmów a po grze przytulanie następuje samoistnie, o ile da się facetowi wygrać
|
|
#1445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też robiłam dzisiaj to badanie, ale tak jak już pisałam - dla mnie luzik, chyba byłam nastawiona na taką masakrę, że po prostu doznałam miłego zaskoczenia.
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze jak tak patrze u nas nie jest dostepna z takich stron co my zamawiamy zaraz sprawdze na allegro czy jest |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zadomowienie
|
zaczarowanadlaniego 7 kaw?Masz dziewczyno zdrowie...To mi sie 4 zdażyło, ale rzadko(i to rozuszczalne) i w momencie kiedy serce zaczęło mnie boleć, ograniczyłam ilośc do góra 2 i już było lepiej...Ale dokładnie, ja też kawe piłam jak wodę , zreszta ja tak wszystko piję
Piwo też potrafiłam całe za jednym zamachem wypić jak byłam spragniona ale oczywiście z rodzaju kobiecych, zwykłego bez soku nie dała bym rady---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja,
![]() Cytat:
U mnie przed kościołem wiszą banery z tekstami propagandowymi przeciwko aborcji. I jasne, ja nie mówię, ze jestem za....ale to taki straszny grzech, a jak rodzina ma 3 czy 4 dzieci i nie mają co do gara włożyć, to jakoś nie ma się do kogo zwrócić... Państwo też nie pomaga, wiadomo, polityka prorodzinna to jakiś żart u nas. I te wszystkie badania w czasie ciąży, o których pisała paulownia - jasne, to prawda...ale zrobisz je tylko, jak masz kasę. Bo co zrobisz na NFZ? Ile masz usg na NFZ? Prenatalne? wiadomo,że nie... Potem rodzi się dziecko i też pod górkę. Mam panią, która u nas prasuje. Jej córka jest w drugiej ciąży, nie pracuje, jej chłop pracuje jako ochroniarz i zarabia dosłownie grosze. Ledwie wiążą koniec z końcem. Nie stać jej na badania w ciąży, na ciuchy na dla dziecka, na wózek. Dałam jej sporo rzeczy, które ja dostałam...Co z tego,że baba nieporadna, żal mi dziecka. Ale do rzeczy - okazało się, że nie dostaną dodatku na dziecko, bo przekroczyli próg. Ja sie pytam jak???? Jak oni ledwo mają co jeść. I mówię poważnie. Ta babka mi opowiada, że ona na urodziny wnuczce kupuje winogrona, bo dziecko na co dzień nie je takich rzeczy. Albo, że na plac zabaw chodzi z nią, jak nie ma dzieci, bo mała prosi o soczek w kartoniku, albo batonika, a jej nie stać, żeby jej kupić!! No ale cóż - taki kraj.! Co do karuzelki, to mi się to podoba też: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50266158/ A nie boisz się, że koty Ci będą wskakiwać do łóżeczka? |
|
|
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do piwa piwo z sokiem konczy sie u mnie ![]() nie lubie smakowych nie dobrze mi po nich kocham czerwona warke i lecha achh teraz bym sie napila ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
na spacer gdzie u nas jest 27 stopni po godzinie 18 wiec nawet mi sie sni ruszyc z domu jak w domu jest mi tak goraco ze ledwo zyje przez ta pogode jestem taka senna i przymulona ze masakra ale dzis idziemy do baru polskiego na dworku sobie posiedzimy pod parasolem moze bedzie lepiej
|
||
|
|
|
#1450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na coś mam ochotę, ale nie wiem co bym zjadła Nie mam pomysłu na obiad....Jak było chłodniej to i ja chciałam iśc nieraz na spacer, ale mój tż zawsze zmeczony był....A ja tak lubie chodzić na spacery, bo ile można gnić w domu ?
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-22 o 13:08 |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Ja codziennie po pracy męża idę z nim na spacer, to jednak ważne, żeby jak najwięcej przebywać na świeżym powietrzu. Chociaż czasem też mi się nie chce, jak jest tak gorąco. Dziś byłam już na jednym spacerze, zahaczyłam w drodze powrotnej o biedronkę i jak zwykle nic tam nie było... nienawidzę tego sklepu, nigdy nic nie ma z gazetek. Jakaś uboga ta moja osiedlowa biedrona... w lidlu nawet w gazetce mi się nic nie podoba, więc odpuszczam.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1452 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dla mnie to tez chore... jesczze jeden aspekt mnie rozwalał przez lata, chodzi mi o podejscie koscioła ktore brzmiało tak: - zygota jest człowiekiem od momentu połaczenia sie plemnika z komórką , nalezy sie jej szacunek itd, a usuniecie ciazy jest morderstwem, no ok... ale - jak poronisz to pogrzeb nie przysługuje bo...to nie był człowiek WTF??! na szczcescie to sie zmienia i kosciół podchodzi juz bardziej po ludzku do takich pochówków...ale ten dualizm pogladów mnie wprost porazał prze lata Cytat:
aaa nawet mi nie mów tyle to wiele rodzin nie ma z pracy na etacie. w Polsce nie dosc ze nic nie dostaniesz (kwestie becikowego pomijam celowo bo to ogolna zenada jest) to jeszcze czesto kobieta musi zrezygnowac z pracy bo na złobek sie czeka 2 lata!
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niewyobrazam sobie ze nie stac mnie zeby moje dziecko nie mialo cieplego posilku codziennie albo zeby mnie nie bylo stac na glupiego lizaka gdybym miala taka sytuacje to nie zdecydowalabym sie na dziecko. Moj tata z druga zona ma 3 dzieci ( jest alkoholikiem ) jego zona tez nie lepsza. jak przyjezdzalam tam w wieku 16 lat to dzieci jadly chleb z cebula bo nie bylo ich stac na nic innego pamietam ze jak raz wyjelam bulke bo bylam po szkole i jak zobaczyly salate i szynke to sie zapytaly czy moga kawalek bo nie pamietaja kiedy jadly takie rzeczy Panstwo umylo rece dzieci nie maja co jesc a oni im powiedzieli ze nia maja pieniadzy na takie pomoce . ja rozmiem ze rodzica nie chca pomoc bo sami sa sobie winni ale jakies paczki zywnosciowe mogli by dac zeby te dzieci glodne nie byly |
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Kościoła to akurat nie powinnam źle mówić, bo mi dali pracę Chrzest też będę mieć za darmo Zaczarowana, ja kupuję używane. Nie ma już tych wanienek w sklepach.
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Tz wroci to zobaczy czy wysylaja do niemiec bo ja sie na tym nie znam
|
|
|
|
|
#1457 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ważniejsze dla mnie jest to, że kościół wyznacza 'standardy', chce regulować to, co się dzieje w państwie. Ale jak przychodzi co do czego, to nic się od nich nie dostanie. Bo ja się pytam, czy mogę pójść do kościoła i powiedzieć, że wpadłam, nie usunęłam, bo to niezgodne z wiarą, ale nie mam kasy na dziecko? Co mi dadzą? Śmiechem mnie zabiją. Albo mi powie ksiądz 'módl się dziecko, a będzie Ci dane, Bóg się od Ciebie nie odwróci, to dla Ciebie próba'... ale Bogiem to ja dziecka nie nakarmię... Antykoncepcja fe, seks przed ślubem fe...ale, żeby coś od siebie dać, to nie bardzo. A pewnie jak Młodą będziemy chcieli ochrzcić to też będą jaja i będę się musiała z babą w kancelarii wykłócać ![]() Cytat:
Co dla mnie jest kolejną kwestią do rozwiązania systemowego. Przygotowanie do życia w rodzinie w szkole prowadzi katechetka i zamiast rozsądnej lekcji, z której młodzież może coś wynieść, prowadzi indoktrynację To skandal. Powiem Wam, że od 2 lat biorę udział w organizowaniu Szlachetnej Paczki. W zeszłym roku tylko zbierałam i oddawałam koleżance, żeby zawoziła itp, bo już byłam w ciąży i nie chciałam targać, ale 2 lata temu zbieraliśmy i zawoziliśmy rzeczy do rodziny sami. Nie żyję pod szklanym kloszem, wiem, jak wygląda patologia, wiem, że ludzie żyją już nawet nie na skraju ubóstwa, ale poza tym skrajem. Ale to co zobaczyłam w mieszkaniu kobiety, do której pojechaliśmy z paczką - szok. Uwierzycie albo nie - ale wyszłam i rozpłakałam się w aucie, że ludzie tak żyją. Kobieta 36 lat, 6 dzieci najmłodsze niemowlak, najstarsze chyba z 8 czy 9 lat. Chłop oczywiście dał dyla i tyle go widziała.Mieszkanie pokój i kuchnia, smród, stęchlizna, tynk odpadający ze ścian, dzieci śpią na fotelach starych, bo nie mają łóżek. Zlew z miski, ze ściany wystawała gumowa rura obkręcona drutem i to był kran - jak się ściągało drut, to woda się lała, żeby 'zakręcić', trzeba było z powrotem założyć drut. Dzieci brudne, w potarganych ciuchach. Jak zobaczyły rzeczy, które przywieźliśmy, to wpadły w taki amok, jakby wygrały milion. A ta kobieta ze wstydu zamknęła się w pokoju. Ciągle mam przed oczami taką 3- letnią dziewczynkę, która siedziała na fotelu, jak wnosiliśmy te paczki, uśmiechnęłam się do niej, ona do mnie i spuściła głowę ze wstydu. Masakra. Ja się pytam - kto pomoże takim ludziom?? Moja siostra twierdzi, że takie akcje są bez sensu na dłuższą metę, bo to dawanie ludziom ryby a nie wędki. Ale taka kobieta, która dziedziczy biedę i wyuczoną bezradność z pokolenia na pokolenie, nawet by z tej wędki skorzystać nie umiała. Poza tym baba babą...ale to nie wina tych dzieci, że ktoś nieodpowiedzialny sprowadził je na świat. Niech dostaną od kogoś kurtkę, ciepłe buty, czy zabawkę! W końcu to tylko dzieci! Się rozpisałam ![]() Cytat:
Oczywiście, że to standard, żeby zjeść ciepły posiłek (szczególnie dziecko), albo owoce. Nie wyobrażam sobie, że idę z dzieckiem na plac zabaw i nie mogę mu kupić banana albo wafelka. Pamiętam, jak mi ta kobitka opowiadała, że jej córka poszła z małą do lekarza i siedziały długo w poczekalni i ktoś wyjął banana i dał dziecku. I ta córka jej powiedziała 'mamo, ludzie w ogóle nie myślą. Jak można dawać w miejscu publicznym dziecku banana, jak innych może nie być stać'. Czujecie?? Cytat:
Wiadomo, ja na macierzyńskim też będę dostawać mniej. Wiem też, że w różnych miejscach Polski różnie się zarabia. Szczerze powiedziawszy, nie umiem powiedzieć np. ile to jest w tym momencie zarabiać dużo na rodzinę, albo mało. Ile trzeba mieć kasy, żeby uznać, że ktoś zarabia sporo. Ale przerażające jest to, że ludzie uczciwie pracują, a brakuje im na podstawowe potrzeby
|
|||||
|
|
|
#1458 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie podoba sie ta http://allegro.pl/show_item.php?item...6d91f2d6ed1ca0 Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A karuzelę ma tą http://allegro.pl/karuzela-las-tropi...263130370.html
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-05-22 o 13:59 |
||||
|
|
|
#1459 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a czemu mają byc jakies problemy z chrztem?
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Bo od kiedy nasz sąsiad jest kościelnym i chodzi po kolędzie, to nie wpuszczamy kolędy...
bo on potem opowiada wszystkim, co u kogo w domu widział, jak kto żyje, no i ile dał kasy oczywiście! Normalnie jak na wsi. |
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1462 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
ale takie rzeczy nie powinny wpływac na mozliwosc ochrzczenia dziecka
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spacerków to my odkąd się zrobiła pogoda spacerujemy codziennie, Tż wraca z pracy o 22 i idziemy na spacer
Dzisiaj już też zaliczyliśmy i po pracy pewnie też pójdziemy A jutro tż ma wolneCo do naszego kraju to się nie wypowiadam, jak już któraś napisała najbardziej nie mogę przeżyć tego, że oboje z tż-tem zapieprzamy a żyjemy z miesiąca na miesiąc To jest mega chore i nigdy się z tym nie pogodzę!! Bo tak jak mi nie żal tych co całe życie ściemniają, kombinują, nie chce im się pracować bo wolą żulić o jakiś zasiłek tak nigdy nie zrozumiem tego, że człowiek całe życie uczciwie pracuje i nie ma z tego nic...
|
|
|
|
#1465 |
|
Rozeznanie
|
Ufffff jak gorąco... moje nogi chyba tego nie zniosą. A tu trzeba obiadek jakiś ugotować :/
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny juz nie moge wytrzymac chce miec mala juz przy sobieeee
chce ja przytulic |
|
|
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejna opowieść (dziś mam jakiś dzień snucia opowieści ). Jak zmarła moja babcia, mój tata poszedł załatwiać pogrzeb i w kościelnej kancelarii spotkał naszego dalekiego sąsiada, któremu zmarła konkubina. Żyli i mieszkali ze sobą X lat, ale bez ślubu. I on też przyszedł załatwiać formalności związane z pochówkiem. Wyobraźcie sobie, że ta baba z kancelarii mu powiedziała, że on nie załatwi nic, bo kim on był dla tej pani? Nikim! Ślubu nie mieli, więc do wiedzenia! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butter co do finansów to uważam, że liczby nie są istotne. Można zarabiać wystarczająco dużo, by zapewnić sobie i dziecku podstawowe potrzeby, ale robi się przykro, gdy trzeba odmówić jakiejś przyjemności. dla niektórych to będą winogrona, a dla innych jazda konna, czy xbox. I najgorsze, że pracując fizycznie za granicą zarabia się więcej niż u nas jako pracownik biurowy.
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dlaczego na macierzyńskim będziesz dostawała mniej kasy? butter dzieki za linki ale stwierdziłam ze zrobię gularz z łoptki z papryka i cebulką, do tego kaszę gryczana i mizerię![]() No na pewno jakieś śmieszne tak jak dodatek na dziecko(co miesiac sie dostaje) nie chcę okłamać ale miedzy 50-100 zł(wiem ze żadna kasa nie hańbi, ale no nie osmieszajmy sie) w tym przypadku chyba nie można przekraczać 500 zł na osobę,. Zresztą dla mnie to wszystko jest śmieszne, bo teraz jest tak, ze często pracodawcy na mniejsza kwotę ubezpieczają...i tak np mąż jest żywicielem rodziny i na papierze ma do ręki 1500np, a dostaje drugie tyle, bo kolejną czesc pod stołem Myśle ze sporo jest takich rodzin....a co do kasy, to ile kto zarabia to zalezy od potrzeb człowieka...jedni wydaja wiecej inni mniej na zycie. zaczarowanadlaniego już niedługo przytulisz spokojnie
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-22 o 14:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Znalazlam na ebay ale z wysyłką z USA za ponad 20F , z Niemiec ale cena 75F lub uzywane

za wizytę!

To skandal.