|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Widzę, że możemy założyć klub "wielbicielek pieńkowskiej"
|
|
|
|
#4502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam w lidlu, polozylam Amelke i czekam az zasnie wiec poki co trzsymam dupsko na kanapie ale zaraz wstawiam pranie ide sie farbnac i musze zobaczyc co tam jeszcze na liscie mam Cytat:
|
||
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
miałam focha na kompa i tylko służbowego maila obsługiwałam![]() te upalne dni spędzamy na trawce w ogrodzie i już marzę o wakacjach Leoś tak słodko wygląda w letnim odzieniu już mu się dostało za to![]() co do bodów z tesco to ja je bardzo lubię i polecam. Wszystkiego najlepszego dla Jasia
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Strasznie jej nie lubię i wkurza mnie to że ona zazwyczaj gapi się w ziemię a nie patrzy na tych co z nimi rozmawia. Pewnie ma tam jakieś plecy bo inaczej już dawno by ją wywalili
|
|
#4506 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Zuzi, Poli i Janka
Jestem w czarnej Cytat:
Słodko musi wyglądać jak marszczy nosek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w nocy często go przenoszę do nas jak się wybudzi
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję temu kolesiowi który z nią prowadzi, stale wchodzi w zdanie i ciągle wygłasza swoje teorie, jakby nie wiedziała że widzowie oglądają te wywiady żeby posłuchać gości a nie zdania tej kretynki![]()
|
|
#4508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobilam sobie jajecznice i zjadlam razem z mloda bo mi samej spokojnie nie dala
|
|
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc tylko śpiworek
|
|
#4510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zębolkiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby bylo lepiej wszystkiego najlepszego dla Jasia! ![]() super!! juz niedlugo pewnie bedzie śmigał gratki ![]() Cytat:
wybacz
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Mam doooooość.
Od początku. Zuza waży 7500, ma 70 cm. Ładnie, ALE!!!!! TO jest 25 centyl, a Zuza do lutego (trochę po operacji) była wagowo na 75 centylu! potem spadła na 50, wszyscy mnie uspokajali, ale teraz to już 25 centyl.... Pielęgniarka mi wmawiała, że to normalne, ze dzieci teraz się więcej ruszają i to stąd. No jak?????? Jak???? Że przybiera mniej i to normalne to się zgodze i to uwzględniają siatki centylowe. Ale że spada w centylach?? Dostałyśmy skierowanie na morfologię, już zrobiłyśmy, Zuzka dzielna, trzymała panią za zegarek podczas pobierania krwi. Sorry, że smęcę, ale jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów. Nie wiem co jej jest, płacze i płacze, teraz jeszcze z tą wagą... jutro powinien być też wynik moczu, ale oddałam marne 10 ml, bo więcej się nie udało złapać, a ile razy ją mogę męczyć... Jutro o 10 odbierzemy, jak będzie źle to oddam jeszcze raz a w sobotę odbierzemy
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
jesteśmy po szczepieniu
![]() mały był bardzo dzielny i grzeczny zapłakał tylko troszeczkę wazy 9100 odezwę się później bo teraz się opalam na podwórku a zaraz jadę do rodziców kosić trawę także miłego dnia wam życzę
|
|
#4513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
|
#4514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o wadze to ja czesto slyszalam ze jak dziecko sie robi aktywniejsze to potrafi nawet duzo schudnac Cytat:
za wage i ze dobrze zniosl szczepienie
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
ja to jednak zdolna jestem.... nie dosc ze sama wlosy farbuje sobie raz na ruski rok bo nie umiem i nie lubie i to jeszcze pianka co by latwiej bylo, to teraz jak zaczynalam przygotowania to rozlalam troche plynu koloryzujacego
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
No ale trudno, będę straszyć grzywą Szacun, że sama farbujesz, ja nie umiem, siostra mi nieraz farbowała, ale ja sobie się jakoś boję. Na jaki kolor?
|
|
#4517 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ani jej nie lubię ani lubię ![]() Ale się nacytowałam. Widziałam, że wcześniej ktoś pisał o budyniach na mm. Ja taki robiłam Zuzi. Gotowałam wodę, jajko i mąkę ziemniaczną na wodzie a po ostygnięciu dodawałam mm można dorzucić troche owoca. Kisiel też sama robiłam. Albo wyciskamy sok albo gotowy, dodajemy mąki ziemniaczanej i gotujemy przynajmniej bez żadnych konserwantów
|
|||
|
|
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
jestem dzis w pracy ale mam takiego speeda ze az mam luzy i moge na wizaz wejsc.
jesli u was jes taka pogoda jak u mnie to wynocha na spacer i nie siedziecmi tu przed kompem ![]() maciej jest w pracy z tata durny chodzi po calym budynku i sie chwali pierworodnym Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
wybacz ale nikt tu specjalnych zaproszen nie wysylal ![]() Cytat:
maciej spi w body z krotkim i ma cienki pled albo w cienkim spodnium i tyle Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#4519 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie napisz co to ![]() tekst dnia Cytat:
ale TŻ stwierdził ze mniej prezentów dostanie żartem a tak na poważnie to troche lista gości mi się nie pokrywa bo nie głupio zaprosić kogoś na roczek a na chrzciny nie?Cytat:
Cytat:
pytanie do mam które mają starsze dzieci jak to organizujecie jadąc no 500 km i część po autostradzie gdzie niema się jak zatrzymac?? jechac na noc? troche głupio mi ludziom na kwaterach dupe zawracac ze przyjadę o 1 czy 2 w nocy i zawsze to dzień stracony ![]() ![]() ![]() klask i: brawa za wszystkie wagi i ząbki.teacherka współczuje. właśnie napisałam skargę na szpital do Dyrektora szpitala i dw Rzecznika Praw Pacjenta i Narodowego Funduszu Zdrowia. Może odrazu do Ministra walnąć?
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jedziemy np. do mojej siostry to wyjeżdżamy obojętnie o której bo i tak nam drzwi otworzy Jak jedziemy na wczasy to obliczamy drogę i staramy się być na miejscu 8-9 rano, czyli wyjazd nocny (tak, żeby była szansa że nockę dzieci prześpią). Inna opcja nie wchodzi w grę bo zawsze jedziemy na conajmniej 3 samochody i niektóre dzieci nie lubią jazdy w dzień. Zazwyczaj doba hotelowa zaczyna się ok 14 ale to wtedy zajeżdżamy sobie na spokoju na jakieś śniadanie. Albo wcześniej udostępniają nam pokoje. A jak pokoje nie sprzątnięte to korzystamy z parkingu, zabieramy potrzebne graty i idziemy nad morze/w góry czy gdzie tam jeszcze.
|
|
|
|
|
#4521 | |||
|
Rozeznanie
|
Kurczaki zaktualizowalam apke i nie ogarniam
Cytat:
czasem da się przykryć cieniutkim kocykiem ale ogólnie to on jakiś zimnolubny jest ![]() Cytat:
ojj trzymam kciuki za wyniki ;* faktycznie dziwne to że aż tak spadła w siatkach centyl - oby ustalili co jest powodem Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Mam hit
![]() Byłam z Miłkiem w Lidlu rano. Przechodzę obok kobietki, która rozmawia z kimś przez telefon i mówi, że jest właśnie w Lidrze ubawiła mnie z rana jak nie wiem |
|
|
|
#4523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
"ale czy to nie jest przypadkiem tak...."
![]() Cytat:
Cytat:
ja sobie kupiłąm w zeszłym tyg farbę w akcie desperacji, a wcześniej miałam pasemka... także ten... a za dwa dni stwierdziłam, że jadę do Polski i miałabym wizytę za tyle co tutaj farba z loreala kosztuje a teraz zamiast opalizującego naturalnego blondu mam na głowie sraczkę pustynii ![]() mam progres! gibos gotowy, co się dało to spakowałam.
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bylam w biedrze dzisiaj i widzialam ladne ,po trzy pakowane body, ale nie potrzebuje na krotki rekaw chociaz mi sie podobaly
|
|
|
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
witamy sie z ogrodu
lezymy sobie z Julia za domem na kocyku
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze na glowie mialam dziwne rzeczy po dekoloryzacji to musialam cos z tym zrobic zeby jak ludz wygladac ![]() a kolor hmmm na opakowaniu napisali ze jasny braz... ale jak to moj maz mawia "na plocie pisalo dupa, jak poglaskalem to mi drzazga weszla" pewnie liroj |
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzieciom takie poduchy (bardziej chodziło mi o Miłka ale jak Zuzia zobaczyła to też chciała, więc dostaną na dzień dziecka
super są myślę, że śmiało będą służyć za przytulanki no i Zuzia poprosiła, że sama wybierze wzory, więc się zgodziłam (miałam już w sumie wybrane dla nich jakieś kolorowe i w ogóle). Powiedziała, że żadne laki czy inne pierdółki jej się nie podobają, że mają być czaszki ![]() swinki.jpg |
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
A wczoraj kupiłam sobie trampki i baleriny i zapłaciłam całe 27,50
|
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
ja znam taka co mowi lerle merle
wiec teraz caa moja rodzinactak mowi bo sie nam spodobalo
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

klask i:
ale zaraz wstawiam pranie ide sie farbnac i musze zobaczyc co tam jeszcze na liscie mam

już mu się dostało za to

Nie wiem co jej jest, płacze i płacze, teraz jeszcze z tą wagą... jutro powinien być też wynik moczu, ale oddałam marne 10 ml, bo więcej się nie udało złapać, a ile razy ją mogę męczyć... Jutro o 10 odbierzemy, jak będzie źle to oddam jeszcze raz a w sobotę odbierzemy

[/RIGHT]