|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
ale w Polsce tez pracujac fizycznie zarabia sie wiecej niz pracownik biurowy np byle pomocnik na budowie dostaje więcej niz dziewczyna po studiach w Urzedzie Miasta, nie mówie juz o takich zawodach jak spawacz czy zbrojarz gdzie zarobki sa juz na poziomie niedpstępnym dla wiekszosci ludzi po studiach
|
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Z tym, że myślę, że inaczej się odmawia dziecku xboxa, a inaczej winogron, czy batonika ![]() No bo jak bierzesz rok, to dostajesz 80%. Cytat:
|
||
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
nic po prostu od paru dni tak mam i marudze Tz jak jest w pracy ze chcialabym juz urodzic i sie nia zaapiekowac i przytulac i calowac pupke
rozczulam sie bo stoi lozeczko ciuszki poprasowane tylko niunki brak |
|
|
|
#1474 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#1475 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
aha, ale jest chyba do wyboru pół roku albo rok? a za pół roku jest chyba 100% czy się mylę? ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1476 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
To już jest całkiem chore, żeby ludzie po studiach, na które stracili mnóstwo czasu, kasy i nerwów zarabiali takie grosze... Po to się robi studia, żeby mieć lepiej płatną pracę a co za tym idzie lepsze życie! A wychodzi z tego kicha totalna
![]() Ja nie poszłam na studia i póki co nie żałuję, w przyszłości chcę sobie zrobić jakiś konkretny zawód i może otworzyć jakiś swój interes... Plany są ale co z tego wyjdzie zobaczymy
|
|
|
|
#1478 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Hejjj!
Wybaczcie, pocytuje dzisiejsze posty ale wczorajsze tylko przejrzalam.. Wczoraj okazalo sie ze po poludniu przyjezdza akipa zabrac stara kuchnie, oczywiscie moj maz sie zgodzil i sama musialam CALA kuchnia pakowac do worow, siatek, skakc po drabinie i juz mam dosc tego balaganu a tu nawet remont sie nie zaczal ![]() Do tego moj humor mnie dobija, ryczec mi sie chce, 4 letnie dziecko doprowadza mnie do szalu,a jak sobie pomysle ze dojdzie drugie to jakos mnie to zalamuje,- wiem brzmie jak wyrodna matka, ale tak sie czuje..mam nadzieje ze nie wpdane w depresje poporodowa od tego :/ Wczoraj wieczorem poszlam po bulki do reala i wygrzebalam w takim koszu z niby uszkodzonymi rzeczami 2 smoczki nuka , za 3 i za 4 zl (rozm. 1 i 3) opakowanie bylo uszkodzone tylko a smoki sa cale ![]() Cytat:
przez tydzien mozemy sie kochac 2 razy dziennie (nigdy tak nie mialam, tylko ciaza tak na mnie dziala , a teraz tydzien cisza, ale generalnie jest lepiej niz poza ciaza![]() Ja tez mam brzuch jak kamien zaraz po, ale po orgazmie tak jest i dzidzia tez cicho siedzi wtedy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam problem z puchnieciem zwlaszcza nog i powiem tyle ze mi pomaga tylko i wylacznie dlugie lezenie, najlepiej z nogami do gory, mozesz sprobowac pomoczyc nogi w zimnej wodzie... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale niestety wplywaja, my tez chrzcilismy dziecko w innym kosciele niz planowalismy, paranoja Mamuska, pozwole sobie odpisac choc prawie sie nie znamy, ze rowniez trzymam za was kciuki i ja wierze ze wszytsko bedzie dobrze! Sledze Twoja sytuacje na watku i podziwiam Cie! Tearz mi wstyd ze narzekam i wymyslam sobie tak nieistotne problemy! Alw bym sie napila shaka waniliowego z mcdonalda a najgorsze ze mam do niego 3 min na nogach, ale wlasciwie nigdy tam nie chodzimy, kurde dobrze ze dziecko chore bo chyba bym sie skusila a tak to nie mozemy na slonce chodzic![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- A propo kawy to ja zawsze pilam 2 i teraz pije tak samo..umarlabym bez niej, choc na poczatku mnie mulilo to nie pilam i jakos to przetrwalam. Jak urodzilam Tomka to przez 3 tyg nie pilam i chodzilam jak zombee, potem zaczelam taka z pol lyzeczki i w koncu pilam normalnie jak zawsze 2 tez ale ja pije rotpuszczalna z 1 lyzeczki z mlekiem, ale MUSZE
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzisiaj śpiewa piosenki, które uczy się w przedszkolu na dzień mamy i taty i znowu prawie płakałam ale dzisiaj to już ze wzruszenia co do kościoła to u nas nie ma problemu z ochrzczeniem dziecka, którego rodzice nie mają ślubu, tak samo rodzicami chrzestnymi mogą być osoby po rozwodzie Moja mama kupiła mi jeszcze w lidlu dwa opakowania bodów z długim rękawem, rano jak pojechałam to nie było już, widocznie ktoś oddał ![]() Kawy sypanej nie piłam nigdy, przeważnie rozpuszczalną, ale słabą, bo z 1 płaskiej łyżeczki.
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-05-22 o 15:34 |
|
|
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak tam ruchy Waszych maleństw? Przez ostatni tydzień 10 ruch czułam tak do godz. 12:00, a wczoraj o 18:00 dopiero.. dziś też się dziecko leni
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dzieciatko w dzien mniej sie rusza ale wieczorem daje czadu i wbija mi sie gdzie popadnie
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też byłam w lidlu kupiłam spodenki i bodziaki. Nie mogłam się oprzeć
![]() Moja mała fika równo, al zawsze jak biorę do ręki telefon, żeby nagrać jak brzuch skacze to przestaje
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
A moje maleństwo ma dziś chyba dużo enrgii bo od samego rana daje o sobie znak
Czy wy też czujecie jak by wasz maluch sie przekręcał, takie przesówanie. Bardzo czesto czuje ruchy z boku brzucha po prawej stronie
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra rozpuszczam sie
![]() za goraco mi
|
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny napiszcie na szybko z czy kojarzy Ci się " Mamo to Ja " jestem na warsztatach a musze cos napisać. W tym upale mój mózg nie działa. ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1487 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na lato to chyba najlepsze klapki albo sandałki. Mnie dzisiaj po zakupach w balerinkach stopu dosłownie odpadają. Niestety Butter ludzie często potępiają rodziców za ich niegospodarność a biedę niestety się w Polsce dziedziczy tak jak piszesz. Dzieci tej kobiety, bez pomocy, będą powielały jej schemat bo innego nie znają, albo uważają za nieosiągalny. Co do kościoła to na pewno wiele osób duchownych pomaga potrzebującym, ale są i tacy, którzy traktują to jak zawód. Ostatnio mieliśmy z Tż’tem księdza na herbatce w domu. Przyszedł z naszymi znajomymi. I zaskoczyło mnie to, jak opowiadał, że raz w tygodniu kupuje sobie jakiś film na dvd, książkę itd. Po części rozumiem, też człowiek, ma jakieś hobby itd. A z drugiej strony to nie jest jego praca tylko powołanie. Czy nie powinien otrzymywanych pieniędzy spożytkować jakoś lepiej niż na swoje zachciewajki? Kościół go żywi, daje dach nad głową, nie musi się martwić, że straci źródło dochodu... Nie potępiam go jakoś, ale źle mi się tego słuchało mimo wszystko. |
|||
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Mamo to ja!"Oczywiście u Ciebie nie musi być Mela hehe ![]() Nic dłuższego i głębszego nie przychodzi mi do głowy, ciężkie pytanie |
|
|
|
|
#1489 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niezle, ja chwile posiedzialam i pomyslalam, ale jak zobaczyla Twoj wpis to przestalam sie wysilac Wlasnie robie placki ziemniaczane z przepisu podanego w programie rewolucja na talerzu takie z piekarnika, zobaczymy co wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() Wlasnie sobie useiadomilam ze nie ocytowalo mi kilku rzeczy jeszcze, -odnosnie wzroku w ciazy, mi tez sie pogorszyl i niestety nie poprawil sie po ciazy, i boje sie ze znow zo samo, ale teraz to moja wina bo powinnam nosic okulary a ja ich nienawidze ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- AAA zapomnialam napisac, bardzo fakne bodziaki i ciuszki sa w TCHIBO, akurat na stronce jest dostepny tydzien z rzeczami dla dzieci... My uzywalismy bodziakow, byly super, nie rozciagaly sie, nie spieraly i dluugo posluzyly takze teraz dla braciszka beda, a nawet teraz kupuje rozne rzeczy choc faktem jest ze za tanie nie sa, ale polecam jak cos ![]() Ja w ogole lubie to tchibo, rzeczy do domu uwielbiam kupowac lub ozdoby swiateczne, tak mi sie przypomnialo
|
|
#1490 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się ze szpitala
uff właśnie lekarz powiedział ze nie muszę zostać. Mam w tej chwili ktg,jak się skończy to stad uciekam. Będę miala co tydzień badanie krwi,i dwa razy w tyg ktg jezeli wyniki nie spadna. W innym wypadku skan wątroby i monitoring dziecka. Dostanę tabletki i krem na swędzenie.
|
#1492 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 7 miesCytat:
|
||
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1494 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak ktg ci wyszło? wszystko dobrze?---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
To taki urwisek jak moj Tylko że moje maleństwo to ciagle sie przemieszcza w sumie to chyba nie było miejsca na brzuchu w które nie dostałam |
||
|
|
|
#1495 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny co do kosciola, to tam sa normalni ludzie, ktorzy sa omylni i ja jesli trafiam na jakiegos idiote nie osadzalam calego kosciola, bo spotkalam w swoim zyciu wielu wspanialych ludzi! Jestem osoba wierzaca w Boga, a nie w ksiedza!!!! Dla mnie to zasadnicza roznica! Z drugiej strony, dlaczego kosciol ma brac odpowiedzialnosc za jakiegos degenerata, ktory w pijanskim amoku splodzil dzieci... i teraz wymaga, zeby ktos za niego nakarmil, ubral pociechy... Kazdy czlowiek ma rozum i wolna wole, wiec przepraszam, ale chocby takiemu dalo sie mieszkanie, prace, jedzienie, to i tak wszytko przepije i jeszcze bedzie zyc w przekonaniu, ze mu sie nalezy! Ja tez nie mialam latwo w zyciu, bywalo ciezko, ale nigdy moja mama nie siedziala z reka wyciagnieta po pomoc, tylko starala sie zapewnic nam godne zycie (choc biedne)! Wpajala nam, ze to my jestesmy kowalami swojego losu! To raczej rola Panstwa, zeby sie zaopiekowac swoimi obywatelami, a jak dziala opieka socjalna w naszym kraju wiemy! Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-22 o 18:26 |
|||
|
|
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Odnośnie polityki prorodzinnej uprawianej w naszym kraju, mam takie samo zdanie jak Wy, niestety dobrze nie jest ![]() Udało mi się kupic dziś truskawki i opędzlowałam cały kilkogram naszych pysznych polskich truskaweczek Moja dziecina chyba od początku ułożona jest główką w dół, na drugim badaniu prenatalnym (w kwietniu), pani doktor prawie do mojej pachwiny zjechała, żeby główkę sprawdzić, ostatnio była wyżej, ale pozycja ta sama. Uwielbiam słońce i taką pogodę jak dziś, ale kurde....nie poznaje moich stóp i nóg ...balony a to dopiero początek ciepłych, gorących dni, muszę koniecznie wybrać się po jakieś buty, bo dziś nie wcisnęłam się nawet w żadne klapki
|
|
|
|
#1497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj była wizyta. Synuś ma już ponad 1300 wagi, znowu siedzi na dupie lekarz kazał się tym nie przejmować, bo będzie się jeszcze obkręcał milion razy ze wszystkie strony. Wyrównał mu się wzrost, jest proporcjonalny idealnie ![]() Szyjka nadal długa i zamknięta, żadnych problemów i wszystko idealnie i nie ma przeciwwskazań do baraszkowania. ![]() Co ciekawe, lekarz powiedział, że przy takiej wzorowej ciąży nie muszę liczyć ruchów, mam tylko pilnować czy w ogóle się pojawiają czy nie. Tzn. powiedział, że jak chcę to mogę sobie liczyć ale on tego do niczego nie potrzebuje i nie będzie sprawdzał. Mam nadal brać wszystkie witaminy i w miarę możliwości dużo chodzić. Pytałam się też o etiaxile i inne blokery do potu i można je normalnie używać. To dobrze bo dzisiaj się ze mnie dosłownie lało.
|
||
|
|
|
#1498 |
|
Raczkowanie
|
mamuśka wreszcie jakieś pozytywne wiesci! Trzymam kciuki!
bylam dzisiaj w lab, masakra jacy ludzie byli dzis wredni, co chwila komentowali jak ktoś chcial wejść bez kolejki, np matka z malym dzieckiem,gdzie wisi kartka ze dzieci do lat trzech wchodzą bez kolejki,moze upal tak wszystkich draznil... pól dnia spędziłam w ogrodzie żyć nie umierać tylko musimy w porządne leżaki zainwestować bo od siedzenia na krześle czy huśtawce boli mnie kość ogonowa. Cos mi sie wydaje ze te ostatnie tygodnie tak spędzę
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
halinka super, że wizyta taka udana
I bądź tu mądry![]() Co do ruchów to ja mam liczyć tak dla siebie, żeby jak będzie za małe zdążyć zareagować Też nie muszę tego zapisywać ani nic... No i etiaxil to u mnie mus, już się przyzwyczaiłam, że się po prostu nie pocę i bardzo mi to odpowiada |
|
|
|
#1500 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Powiedz jak te pieluchy faktycznie śmierdzą? Odpakowałaś je? Cytat:
Powiem Ci, że jak śpię to budzę się podświadomie i dopiero przekręcam a jeżeli nie zdarzy mi się wstać w nocy na siku to śpię całą noc w jednej pozycji i budzę się zdrętwiała Ja odkąd pamiętam mam problemy ze skurczami w łydce. Dlatego też śpię od podstawówki w skarpetkach. Wg mojego przeświadczenia moje ciągle zimne stopy jeżeli przemarzną w ciągu dnia, jestem w balerinkach, sandałach czy innych butach odkrytych bez skarpetki to w nocy mam skurcze murowane! Ciśnienie mam książkowe, wyniki też zawsze książkowe przed ciążą i nie wiadomo dlaczego tak mam. Teraz w ciąży najbardziej bałam się tego, że skurcze się nasilą i proszę bardzo....pochodziłam jeden dzień w balerinkach i odzew w nocy miałam konkretny. Cytat:
Jejku jak bym chciała we wtorek zobaczyć buzinkę mojej księżniczki ... i po ciuchu mam nadzieję, że urodę odziedziczy po mojej rodzinie i charakter też ![]() Cytat:
Cytat:
Kiła i mogiła inaczej tego się nie da opisać. Już zapomniałam, że seks istnieje...i jak widzę jakieś erotyczne sceny w TV to dostaje nerwicy. TŻ dalej wystraszony a ja wyposzczona i nie ulegnie to już zmianie jestem o tym przekonana. Zazdroszczę chętnych mężusiów ... szczęściary. Cytat:
Mała kopie jak szalona, brzuch podskakuje i bardzo się cieszę każdym nawet muśnięciem. Mimo to mam taki podły humor. Zamówione meble czekają na skręcenie a ja się nie mogę doczekać, tż gdzieś po Polsce się szlaja na weekend nie mam nawet co myśleć że wróci. Więc meble skręci nie wiem kiedy. Siedzę sama jak pajac, nooo sory z rodzicami na dole ale ich narzekanie też mnie denerwuje. Zamówiliśmy im meble do sypialni, wzięłam kredyt w banku bo oni nie dostali bo mają zbyt dużo rat nabranych i do tego jeszcze dwójkę dzieci na utrzymaniu a Ja bez problemu dostałam i co? Meble przyszły i tacie sie nie podobają i teraz rozwalone pudełka, połowa skręcona i stwierdzili, że zwracają bo inaczej wygladaly w internecie a inaczej na zywo. I cała gadka TAK TO JEST JAK SIE NA ZYWO NIE ZOBACZY TYKLKO W INTERNECIE W CIEMNO KUPUJE!! Jutro muszę kredyt odkręcać i załatwiać wszystko. Cholera jak Ja to zrobie jak już połowa złożona, trzeba rozłożyć, kupić nowe pudełka, śrubki posegregować łosz KU.....WA !!!...mam ochotę pi.z.nąć tym wszystkim
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Mam nadzieje, ze zrobia mi dodatkowe badanie krwi, moczu, USG moze KTG i do domu. 

To skandal. 
a najgorsze ze mam do niego 3 min na nogach, ale wlasciwie nigdy tam nie chodzimy, kurde dobrze ze dziecko chore bo chyba bym sie skusila a tak to nie mozemy na slonce chodzic
ale dzisiaj to już ze wzruszenia

niezle, ja chwile posiedzialam i pomyslalam, ale jak zobaczyla Twoj wpis to przestalam sie wysilac