|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Widzę, że wszystkie biegacie tylko czasu na pisanie brak.
Pl_madzia gratuluję podium ![]() A mnie po wczorajszym bolą wszystkie mięśnie ![]() I jescze a propos wczorajszego startu. Ja szlam swoim tempem, a gdzieś tam za mną teściowa z moja siostra. I wyobrazcie sobie, że teściowej poszło lepiej ![]() Moja siostra pod koniec wymiekła, gonila resztkami sił i tesciowka na nią czekała. Muszę siostrę zagonic do jakiś ćwiczeń. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mandragorrka, gratuluje biegajacej rodzinki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochani,
nie wiem czy dobrze trafiłam, bo widzę, że są już tu zaawansowane biegaczki, a ja dopiero chcę zacząć. Podejść do biegania miałam już naprawdę masę, ale zazwyczaj po dwóch tygodniach wymiękałam i znowu kilkanaście tygodni przerwy. Teraz mam nadzieję, że będzie inaczej ![]() Czemu chcę zacząć biegać? Myślę, że przede wszystkim dlatego, że chcę polepszyć swoje samopoczucie, chcę znaleźć coś co umożliwi mi odreagowanie stresów dnia codziennego, których mam naprawdę wiele ![]()
#2344 |
Konto usunięte
|
po prostu zacznij i się nie poddawaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Raczkowanie
|
Im więcej czytam i oglądam o bieganiu, tym większą mam ochotę zacząć już teraz, zaraz
![]()
#2346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jako przykład motywujący podam mojego teścia. Wiek 50+, a do tego lekka nadwaga. Na początki roku zaczął z teściowa chodzic na długie spacery, które po jakimś czasie zaczął przeplatac bieganiem. W niedzielę wziął udział w swoim pierwszym biegu na 10k, dystans pokonał w godzinke, cZyli bardzo fajnie. Da się? No, da. Tylko trzeba chcieć. Powodzenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Konto usunięte
|
Ale super, ten teściu;-) No pewnie, że można;-))
Jak smutno samej biegać zawsze można np. z audiobookiem, ja często zabieram jakieś lekkie książki do przesłuchania na bieg, czasami biegnę dłużej tylko po to, żeby do końca rozdziału dosłuchać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zaczynam od 4 minut ciągłego biegu no i powoli powoli będzie coraz więcej i więcej ![]() ![]()
Doskonały w swej prostocie. Wspaniały w roztargnieniu. Cudowny w swych słabościach Edytowane przez maj_aa Czas edycji: 2014-05-13 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Raczkowanie
|
Czeeeść biegaczki!
![]() Bieganie super sprawa, strasznie się wkręciłam tylko buty mnie obierają ![]()
![]() |
#2352 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a myślicie, że dosyć twarda wkładka ortopedyczna w jednym bucie może mi jakoś zaszkodzić podczas biegania? Czy lepiej wtedy ją po prostu wyjąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;4643694 3]Ale super, ten teściu;-) No pewnie, że można;-))
Jak smutno samej biegać zawsze można np. z audiobookiem, ja często zabieram jakieś lekkie książki do przesłuchania na bieg, czasami biegnę dłużej tylko po to, żeby do końca rozdziału dosłuchać ![]() Fajny, fajny. Dokładnie teść ma 57 lat, wcześniej nie był aktywny fizycznie, więc zanim zaczął biegać to zrobił sobie badania. Jestem z Niego bardzo dumna. Teściowa jest od niego o 8 lat starsza, i marsz nordic walking na 10 km poszedł jej lepiej niz mojej siostrze. ![]() Ruch fizyczny jest super. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z TŻ dzisiaj podbiegi mieliśmy, w nagrodę wracalismy spacerkiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() z pasem biega sie super, nei podskakuje, wogole nie czuc ze sie go ma, polecam |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dyszka z kolezanka, mialo byc luzno, po 5.30, a pociagnelam bidulinke na zyciowke, ostatni km 4.35 :p
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
#2358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę że dla koleżanki dobrze. Lepiej mieć przykład z dobrego biegacza, niŻ ze słabszego. Jak idą spotkania NR? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawalo mi sie, ze Oye mieszka w US Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy ktoras z Was robiac plan Pumy miala okropne bole stawow kolanowych? Ja zaczelam od 3 minut, pozniej 4 minuty i musialam zrobic 2 tygodniowa przerwe bo nie moglam wejsc normalnie po schodach! Teraz chcialabym zaczac od nowa (podejrzewam, ze znowu od tych 3 minut) ale boje sie powtorki z rozrywki. Ktos mial podobne doswiadczenia? Jestem w fatalnej kondycji i nie moge sie doczekac az nadejdzie moment w ktorym bede mogla sobie isc pobiegac na pol godzinki, a nie umierac z bezdechu po 3 minutach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj ta dyszka, dzisiaj wyszlam na NR i...umarlam. Tzn moje nogi. Takiej reakcji na zmiane butow sie nie spodziewalam. Okostne, lydki, wszelkie mozliwe miesnie czy kostki lacznie z kolanami - tak okropny bol, ze po przebiegnieciu 6km (taka mamy trase) lajtowym tempem, nie bylam w stanie sie utrzymac na nogach i musial mnie jeden chlop lapac
![]() Ale rozmiawialam z kolega i mowil, ze mial podobna reakcje a przesiadal sie z reebokow na new balance wiec to chyba normalne, no moze nie w az takim stopniu. Mandragorrka, super nam idzie, srednio ponad 25osob na kazdym bieganiu, rekord 36 ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-05-15 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Lady W. Dziwnie że aż taka reakcja na nowe buty, i to przy tylko 6km. Może to z dnia wcześniej trening nogi osłabił, no chyba że w trampkach pobieglaś
![]() Ja zawsze w nowych butach czuję różnice na plus, bo stare wykorzystuje na max, i wędrują do teściowej na działkę ![]() Jak dzisiaj nogi? Na kolana polecam codzienne jedzenie avocado, a na noc można skórkami natrzeć kolana i zawinąć bandażem elastycznym, i oczywiście zmiana butów na większą amortyzację, lub zmiana terenu na miękkie podłoże.
![]() |
#2363 |
Raczkowanie
|
A ja sie nie poddaje i biegam sobie co drugi dzień, a jak nie biegam to stawiam na inne aktywności fizyczne, tylko w niedalekiej przyszłości będę musiała zainwestować w dobre buty do biegania
![]() Dziewczyny, znacie jakąś fajną aplikację na telefon, która będzie mi mierzyła dystans, czas i prędkość? ![]()
#2364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
Oye, wow, ale czad!!!
Cacajuate, widzialam fote na fejsie, kobieeeetoooooooo daj mi swoja figureeeeeee!!!!!!!!!!!!! ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
#2368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam moj fejs bo jestem na wakacjach i bede foty rzucac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
w niedzielę moj pierwszy bieg i już wiem że nie dam rady
![]() http://www.siebiega.com/ oprocz tego w niedziele sie trekingowałam moje stopy są w masakrycznym stanie, krew się leje
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zadomowienie
|
Zyjecie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.