|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Myszko - nie, dziś go użyłam 2 raz i też nic, są tylko bardziej nawilżone, miękksze. Chyba żadna maska-cud nie pomoże, mam wrażenie ze mi te włosy zdechły. Tak łatwo wychodzą, pod światło są po prostu z żółtym odcieniu, a pojedynczy włos rudo-przezroczysty. I takie cieniutkie i wiotkie, jakbym pociągnęła mocniej kępkę włosów to cała by wyszła, nie wiem co będzie
a przecież chora nie jestem, żadnych tabletek całe życie nie brałam, hormonów też nie, nie palę, nie piję alkoholu. Wszystko się poprawia prócz włosów. Poczekam za 3 miesiące na odrost, jak odrost też będzie tak słaby to nie wiem o co kaman brwi nawet mi sie zagęściły po przerzedzeniu, a nic w nie nie wcieram, może włosy na głowie także potrzebują czasu ![]() Joanku - mnie nie dziwi jak mówią, że hormony to nic skoro od 14 roku życia dziewczyna może dostać tabletki bez zgody rodziców. Dla mnie to zło, ja nigdy bym tego nie brała i mój tż też stanowczo jest na nie. Dziś zaś od koleżanek usłyszałam w szkole, że zamiast warzyw i owoców jedzą tabletki i twierdzą, że to jest lepsze to zjedzą kilka pastylek i mają witaminy, am ogą cieszyć sie jedzeniem typu fast food. Współczuję, zacofany ten kraj jest, a mówią że Polska taka zła ;D |
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, używa któraś z Was olejów jako b/s?
|
|
|
|
#1053 |
|
Moderator
|
Ja używam, chociaż teraz mam króciaki i kupiłam masło gliss kura, więc kapkę tego masełka sobie wcieram. Kiedyś w końce wcierałam Vatikę, teraz jeśli już to olej słonecznikowy lub migdałowy, zwykłego serum nie miałam nigdy ;D i rozdwojonej końcówki u siebie nie widziałam od hen dawna.
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauważyłam, że i lepiej na drugi dzień się trzymają. Możliwe, ze to przez olej?
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze odgniatam włosy dłońmi z kilkoma kropelkami oleju. Przy reanimacji podobnie. Moje włosy zdecydowanie to lubią. Mniej się puszą.
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dziewczyny wrzucam zdjęcie moich włosów.
![]() Co o nich myślicie? Ja szczerze mówiąc rozmyślałam nad ścięciem ich, bo widać, że są zniszczone i przesuszone. Ale w głębi serca chciałabym mieć jednak takie bardzo długie, zadbane włosy. Jest co ratować? ![]() Edit: zdjęcie usuwam, dzięki za pomoc. Dużo czytałam już o pielęgnacji w różnych wątkach, do których linki mi wcześniej podałyście. Rzeczywiście czas zadbać o włosy.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-05-23 o 11:25 |
|
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
syklamen, po pierwsze bez właściwej pielęgnacji samo ścięcie niewiele da. Podetnij końcówki - potem rób to regularnie, bez szaleństw, po 1cm. Przeczytaj Pigułkę i FAQ, i pielęgnuj swoje włoski, a na pewno się odwdzięczą. Świadomą pielęgnację zaczynałam przy długich włosach i jakoś to wyszło
.
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Jakoś nie mogę moich włosów ani trochę polubić, nie cierpię tego falowania.
|
|
#1061 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak robię a zapominam uwzględnić tego w codzienniku
Najczęściej (w zimie) stosowałam metodę LOC czyli odżywka, olej i krem/żel. Teraz daje samą odżywkę albo olej i jest ok Moim zdaniem woda nie ucieka i są zabezpieczone
|
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1064 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Avon Purple Punch roztarta urocze wywijaski na dole ![]() Cytat:
![]() siana nie bardzie zawsze można koczka zrobić ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę Ci ![]() Cytat:
![]() nie mów im tak, bo się pogniewają :x Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
wpadłam wczoraj do Ziko i wyszłam z
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...utturanet.html maską i https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...tificanti.html szamponem uzyłam, mam błysk roku i lekką falę (nie stylizuje w ogole, coś mi sie nie chce ostatnio, skupiam się na wcierkach i olejach znów) musze też zakupić cos doustnie, bo jednak wypada mi ich sporo. ide czytac wątek o wypadaniu.
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj mam w planie w końcu wziąć się za olejowanie ;D
Pewnie standardowo, maska z Biovaxu, olejek Hipp, mycie Babydream ale na koniec zaszaleję bo nałożę silikonową odżywkę od J.Friedy. Potrzebuję jakiegoś zabezpieczenia i moje włosy wyglądają ostatnio tragicznie
|
#1067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślę nad Gliss Kurami dziś, bo nowa promo w Rosmannie to pewnie się skuszę. Brak już sił do tych kudłów
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nic takiego się jeszcze nie pojawiło, więc używam co jakiś czas
Zastanawiam się też nad jakąś płukanką z miodem pod koniec, jakby tak je odżywić, nasilikonować i na dodatek jeszcze płukanka miodowa na koniec aby całkowicie zamknąć łuski włosa. A może na odwrót, najpierw miód, później silikony? Hmm... czas leci a ja siedzę z maską i nie wiem co dalej
|
#1069 |
|
Moderator
|
A co tam za silikonowe bajery kupujecie? Ja mam Nivea long repair, siedzę z tym na głowie i śmierdzi mydłem, Sesa mydło o wiele ładniej pachnie. W ogóle Nivea włosowe to takie śmierdzielki - kidyś namiętnie używałam ich szamponów ;D
Wczoraj mi co nieco kępkami powychodziło, dziś już okej. Marzę o tym, że jak pewnego razu wsadzę rękę w kudełki to będzie czuć takie twarde igiełki z tych nowych włosów *.* |
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wg mnie GHD więc wstawiam się, z cenzurką bo paskudna mina, nie lubię fotek z bliska
myte szamponem łopianowym z herbal care, potem isana do loków d/s parę minut w ręczniku na głowie, stylizowane na piance syoss, suszone dyfuzorem
|
#1071 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Mam na glowie dramat i za chiny pana nie wiem co go spowodowalo.
Umylam herbal essences do wlosow farbowanych, potem na pol godziny biovax do wypadajacych. W podsuszonych wyszlam do miasta i jak wrocilam to sie przerazilam co w lustrze widze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nie jest dramat, włoski czesane wiatrem raptem
|
#1073 |
|
Konto usunięte
|
Wicherek: bardziej niz o ich ksztalt chodzi mi o to jak sie nagle przesuszyly. Jeszcze dwa tygodnie temu byly blyszczace i wydawaly sie grube i zdrowe. A teraz z nadejsciem ciepla wielki powrot siana...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może trzeba zabezpieczyć czymś jeszcze po myciu dziewczyny pisały że olejem to robią
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1076 |
|
Konto usunięte
|
Wicherek: walnelam im wlasnie oleju macadamia niech pija
Sa niestety wysoko porowate, wiec wystarczy im odrobina slonca i chocbym im sto masek nalozyla, wszystko z nich wyparuje :/ Dlatego najbardziej lubie je zimna, sa najladniejsze :p Zaczynam sadzic, ze taka juz ich natura i nigdy ich nie naucze; bycia nawilzonymi latem :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też tak wydaje, ale czekałam, aż ktoś zauważy bo pewna nie byłam
|
#1078 |
|
Konto usunięte
|
Nie obrazcie sie prosze, ze tak rzadko komentuje wasz zdjecia, ale na telefonie mi sie w ogole nie wyswietlaja :/ Nadrobie jak wejde na komputer
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
Odżywka John Frieda Sheer Blonde Lightening ma dwa silikony zmywalne łagodnymi detergentami i jeden rozpuszczalny w wodzie. Poza tym posiada kwas jabłkowy i mlekowy, dużo ekstraktów.
Narazie mi odpowiada. Moje włosy są fajne po niej (: Biję się w czoło, że zrezygnowałam z silikonów. Przydałyby mi się jeszcze jakieś maski. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

brwi nawet mi sie zagęściły po przerzedzeniu, a nic w nie nie wcieram, może włosy na głowie także potrzebują czasu 

zauważyłam, że i lepiej na drugi dzień się trzymają. Możliwe, ze to przez olej?
będę praktykować to przy każdym myciu w takim układzie 

myte szamponem łopianowym z herbal care, potem isana do loków d/s parę minut w ręczniku na głowie, stylizowane na piance syoss, suszone dyfuzorem