|
|
#1921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Temat był już chyba poruszany, ale nie mogę znaleźć... Co mogę wziąć na teraz na alergię?? Mam na kilka różnych rzeczy, ale jedne są w małym stopniu (kurz, pleśń, sierść psa) i tylko lekki katar mam, a inne w dużym (trawy, zboża, bylica, pierze).. O ile z pierzem kontaktu nie mam, tak cała reszta właśnie pyli i nie muszę wychodzić z domu.. Wystarczy, że mam okna otwarte, to cały czas kicham, smarkam się, a dzisiaj okropnie swędzi mnie między gardłem a uchem (dziewczyny z alergią wiedzą o czym mowa)... Katar jestem w stanie przecierpieć, ale to swędzenie jest nie do wytrzymania, szału już dostaję....
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez jestem jakas rozkojarzona ![]() Powiem Ci ze w sumie sporo dzieci rodzi sie z taka waga, dlatego tez nie wpadne w panike jak znowu bedzie podobnie Zreszta do 4 kg to jeszcze norma. A jakos nie zauwazylam wsrod znajomych zeby waga dziecka miala jakies szczegolne przelozenie na dlugosc porodu. Takze w ogole sie tym nie przejmuje jesli to bedzie do tych 4kg.Najwazniejsze zeby cukier byl pod kontrola i byl to zdrowy przyrost. jak bedzie powyzej 4 to wtedy powieka mi zadrży
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46568978]Temat był już chyba poruszany, ale nie mogę znaleźć... Co mogę wziąć na teraz na alergię?? Mam na kilka różnych rzeczy, ale jedne są w małym stopniu (kurz, pleśń, sierść psa) i tylko lekki katar mam, a inne w dużym (trawy, zboża, bylica, pierze).. O ile z pierzem kontaktu nie mam, tak cała reszta właśnie pyli i nie muszę wychodzić z domu.. Wystarczy, że mam okna otwarte, to cały czas kicham, smarkam się, a dzisiaj okropnie swędzi mnie między gardłem a uchem (dziewczyny z alergią wiedzą o czym mowa)... Katar jestem w stanie przecierpieć, ale to swędzenie jest nie do wytrzymania, szału już dostaję....[/QUOTE]
Wlasnie pytalam dzisiaj lekarki i powiedziala, ze nic mi nie poleca Niby lekarze czasem pozwalaja jak juz pacjentki bardzo cierpia ale te leki dostepne bez recepty nie sa przebadane i nie wiadomo czy maja jakis wplyw na płód. Mam nadzieje ze jakos uda mi sie przecierpiec ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Witam się popołudniowo J ajuż też po kosmetycznych wojażach. Mąż stwierdził, że chyba startuję na miss porodówki ![]() Bogini Bastet Ja z racji, że jestem sukienkowa miałam rajstopy ciążowe zimą takie grubsze 80 den, mam też jedną parę cieńszych z gatty chyba, ale niestety "gryzą" mnie i nie lubię ich zakładać. Może jednak postaw na pończochy, albo rajstopy biodrówki, bo przy tym upale brzuch może protestować Berenika nie pomogę, ale na pewno w aptece doradzą coś oprócz wapna, które powinno być bezpieczne Ramona Oj my chyba też z Tż weźmiemy się za wykurzanie w najprzyjemniejszy znany dla nas sposób a potem nic, tylko czekać na efekty![]() NecroKitty szkoda, że infekcja się pojawiła j ateraz bardzo dbam, żeby po antybiotyku się nie pojawił- więc biorę provag doustniei za 98cmmorin Witam ponownie, może już teraz zagościsz na dłużej? Super, że torba spakowana, miejsce dla nowego członka rodziny jest no i, że jako jedna z nielicznych nie narzekasz na dolegliwości 9 miesiąca ![]() Boże, dziewczyny, to teraz mam stresa, że ja tych 1 za dużo kupiłam A mój ludzik mały się nie zapowiada.. Ale z drugiej strony, są do 5 kg, więc może nie będzie tak źle... w razie czego w rodzinie jest kolejna ciężarówka z terminem na wrzesień, więc będzie komu oddać Ależ mnie dziś brzuch swędzi, już jestem po 4 aplikacjach kremu ech... a rozstępów coraz więcej Mala_Czarno_Biala ja chyba wszystkie na jakiejś promocji wyhaczyłam, pewnie raz na większej, raz na mniej atrakcyjnej, ale zawsze były w okolicach 40 zł za dużą paczkę, więc bez dramatu Teraz w super pharm zielone papmersy duże paczki są za 39,90 i jest -30% na kosmetyki dla dzieci i akcesoria NUK, LOVI i innych wybranych firm Z tego co widzę, to te promocje są co jakiś czas, jak nie w rossmanie, to w markecie, czy właśnie super pharm Moskitiery będą montowane dopiero jutro ![]() Idę odgrzebać zasłony, to przynajmniej będą na jutro gotowe
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46568978]Temat był już chyba poruszany, ale nie mogę znaleźć... Co mogę wziąć na teraz na alergię?? Mam na kilka różnych rzeczy, ale jedne są w małym stopniu (kurz, pleśń, sierść psa) i tylko lekki katar mam, a inne w dużym (trawy, zboża, bylica, pierze).. O ile z pierzem kontaktu nie mam, tak cała reszta właśnie pyli i nie muszę wychodzić z domu.. Wystarczy, że mam okna otwarte, to cały czas kicham, smarkam się, a dzisiaj okropnie swędzi mnie między gardłem a uchem (dziewczyny z alergią wiedzą o czym mowa)... Katar jestem w stanie przecierpieć, ale to swędzenie jest nie do wytrzymania, szału już dostaję....[/QUOTE]
Współczuję alergii Cytat:
moja córcia ważyła 3200 i jak ją zobaczyłam to byłam w szoku,ze ona jest taka maleńka,bo na codzień za często noworodków nie widuje ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Musialam isc kupic buty bo nie miała bym w czym wyjsc...taki skwar sie zrobił ze noga z 2 rozmiary większa mi sie zrobiła...wzielam co bylo z japonek chociaz mi sie nie podobały No ale w czymś chodzić musze...miałam ciuchów nie kupować ale jak pomierzylam swoje bluzki letnie to pasowały mi tylko 2 :/ wiec dokupilam 1 bokserke taka dłuższa do getrow i 1 pare getrów co bym w niedziele mogła sie ubrać chociaz jak ludź
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
nastawiłam jeszcze pranie z zasłonami jasnymi, może jeszcze zdąży dziś wyschnąć na podwórku do wieczora
To ja chyba jestem rekordzistką jeżeli chodzi o pieluchy Mam 4x 78 jednyek białych 1x 38 jedynki zielone 1x 28 jedynki białe dady 1x 38 jedynki białę ( te mam spakowane do szpitala) Do tego 3x 78 2 pampersy zielone 1x 78 2 papmersy białe Magazyn jak na wojnę co najmniej Do tego jeszcze z 10 opakowań różnych chusteczek sylvuniaa84 ja na razie w balerinkach jeszcze śmigam, bo w nich mi najwygodniej auto prowadzić, ale już niedługo! Mam nadzieję, że coś będzie pasowało, choć stopa chyba za bardzo nie puchnie i się nie powiększyła
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
faktycznie zapas mega ![]() ja ma 2x pampki zielone po 48 szt jedynki 1x dady 28 szt jedynki 4x chusteczki dada 2x chusteczki pampers jeszcze mam w planie dokupic dady 2 ta duzą paczkę i puki co nie bede wiecej magazynowac
|
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam w biedrze z zamiarem kupna Dady 2 156 szt ale doszłam do wniosku że to bez sensu w naszym przypadku. Wychodzą po 31 gr/szt. W normalnej cenie ta mniejsza paczka wychodzi 38gr/szt. Planuje używać wielorazówek. Kupie mega pakę, okaże się że wielorazówki nam podpasują, młody będzie miał uczulenie na Dady czy będą go odparzać i wydane 50 zł pójdzie w na darmo. A kupię maniejszą paczke w razie w i też będzie. Po zajeciasz w sr już wiem co spakować. Dla dziecka u nas nic nie trzeba, jedynie chusteczki i ubranka później na wyjście. Resztę zapewnia szpital. Podkłady też mają ale jak ktoś będzie miał swoje to nic się nie stanie.
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
'1' są do 5 kg
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46568543]mam plastiki..[/QUOTE] oo to naprawde polecam te moskitiery na rame okienną trwałe i się nie drą, jak te siatki przyklejane na rzepy, co są w marketach budowlanych
|
|
|
|
#1931 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A rok później od nowa. W tej ciąży liczyłam, że też mi to jakoś zaniknie na ten czas, ale jak widać nie. ![]() Mamy podwójne, macie jakieś rady na to by przerzucić dziecko na sikanie do nocnika?? Bo ja już nie mam siły... Puszczałam go po domu bez pampersa, to sika podczas biegania nawet na podłogę i w ogóle nie zwraca na to uwagi, idzie dalej. To zaczęłam mu majtki zakładać.. Najpierw posadziłam go na nocniku, ale nie chciał siedzieć, od razu wstawał, a jak go trzymałam to krzyk. Potem założyłam mu te majtki, to w ciągu 15min zasikał dwie pary. I do tego za drugim razem stojąc na fotelu. Jak zdjęłam mu te mokre majtki, to on jeszcze większy krzyk... Nie wiem, czy sobie odpuścić i poczekać, aż zacznie mówić, czy jak... Kiedyś to chociaż jak go posadziłam, to zrobił co swoje, mimo że i tak potem tego nie kontrolował. A teraz nawet minuty nie chce siedzieć... ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- [QUOTE=Ramona_85;46572066o o to naprawde polecam te moskitiery na rame okienną trwałe i się nie drą, jak te siatki przyklejane na rzepy, co są w marketach budowlanych [/QUOTE]mówisz? bo już miałam zamiar kupić w jakimś jysku czy coś... A zamawiałaś przez internet czy w jakimś sklepie stacjonarnym z oknami, czy co?? |
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46572137]
mówisz? bo już miałam zamiar kupić w jakimś jysku czy coś... A zamawiałaś przez internet czy w jakimś sklepie stacjonarnym z oknami, czy co??[/QUOTE] dokłądnie to braliśmy z tej firmy http://www.wojmarplast.pl/oferta/moskitiery oni mają fabrykę niedaleko mnie ![]() cena u nich to 21 zł za metr po obwodzie, czyli przykłądowo na okno o wymiarach 150x100cm zapłaciliśmy niecałe 100 zł, jeszcze dostaliśmy rabat ![]() nie wiem, jak to wygląda u Ciebie, poszukaj może jakiejś firmy, która produkuje okna u nas jest chyba zagłębie okienne, w samym mieście 3 firmy produkujące okna
|
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
witam wieczornie
przyznaje sie bez bicia,ze ogarnal mnie len do pisania ![]() podczytuje,ale jakos weny brak. Wyczekuje kolejnych emocji,a tu zadna z nas nie chce ich "przyniesc" Ciekawe jak nasze Mlode Mamusie.Juz pewnie w domkach,tylko zanim sie pewnie ogarna,to troche minie. Jesli chodzi o krew rodzicow,to dosc wazne jest szczegolnie przy drugiej ciazy.Takze Dziewczyny popytajcie na wizytach,bo dla kobiety moze to byc duzy problem potem jak sie zrobi konflikt. Moj Brat z Zona mieli wlasnie ten konlikt.Takze jakby co to tu krotka informacja..konflikt serologiczny
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-05-22 o 20:40 |
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46572137]no właśnie w aptece powiedzieli mi, że tylko wapno mogę... Kupiłam, ale wątpię, że to coś pomoże... Najlepsze jest to, że w pierwszej ciąży przechodziłam przez cały ten okres pylenia i wtedy tak jakby ta alergia mi zanikła
A rok później od nowa. W tej ciąży liczyłam, że też mi to jakoś zaniknie na ten czas, ale jak widać nie. ![]() Mamy podwójne, macie jakieś rady na to by przerzucić dziecko na sikanie do nocnika?? Bo ja już nie mam siły... Puszczałam go po domu bez pampersa, to sika podczas biegania nawet na podłogę i w ogóle nie zwraca na to uwagi, idzie dalej. To zaczęłam mu majtki zakładać.. Najpierw posadziłam go na nocniku, ale nie chciał siedzieć, od razu wstawał, a jak go trzymałam to krzyk. Potem założyłam mu te majtki, to w ciągu 15min zasikał dwie pary. I do tego za drugim razem stojąc na fotelu. Jak zdjęłam mu te mokre majtki, to on jeszcze większy krzyk... Nie wiem, czy sobie odpuścić i poczekać, aż zacznie mówić, czy jak... Kiedyś to chociaż jak go posadziłam, to zrobił co swoje, mimo że i tak potem tego nie kontrolował. A teraz nawet minuty nie chce siedzieć... ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- mówisz? bo już miałam zamiar kupić w jakimś jysku czy coś... A zamawiałaś przez internet czy w jakimś sklepie stacjonarnym z oknami, czy co??[/QUOTE] A w jakim wieku jest Twój synek? U nas niestety na razie tez nic nie wychodzi z nauki korzystania z nocnika W ubraniu mała chętnie na nim siedzi,a jak ja rozbiore to po dwóch sekundach wstaje i jeszcze nic nie udało jej się zrobić![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
Berenika ja tez chce mojego oduczyc od pieluch,ma 17 miesiecy.Ostatnio mial faze na be-nocnik,wiec odpuscilam chwilowo,bo nie chce Go zrazic.
A jak bedzie juz prawdziwe lato to mam zamiar wlasnie zaczc puszczac Go bez pampersa i trzeba sie nastwaic,ze beda wlasnie takie sytuacje jak opisujesz.Inaczej sie nie da.Jedyne czego sie obawiam,to to ze sie poddam jak sie Mala urodzi i nie bede miec sil ![]() Ale strasznie mi zalezy,zeby to zrobic w to lato.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-05-22 o 20:43 |
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 36 tc
![]() Gratuluję wszystkim dziewczynom kolejnych tygodni i miesięcy ![]() Jeśli chodzi o puchnięcie nóg - puchną mi masakrycznie, do tego stopnia, że nie mogę chodzić w żadnych butach sprzed roku Alergia - mój gin powiedział, że lepiej się skontaktować z alergologiem, także widać nie chce brać na siebie odpowiedzialności. U mnie alergia objawia się pieczeniem i łzawieniem oczu, oprócz tego kichanie i katar, ale to akurat nie jest aż tak uciążliwe jak te oczy. Jedyne co mogę zrobić to chodzić w okularach przeciwsłonecznych i nawilżanie oczu solą fizjologiczną morin super, że znowu jesteś z nami, mam nadzieję, że będziesz teraz częściej Rajstopy ciążowe - nie wiem, czy będą Ci potrzebne, bo zapowiadają upały Ja na wesele w kwietniu kupowałam w rossmanie i byłam zadowolona, chociaż teraz byłoby mi za gorąco. Jeśli masz bardzo cienki materiał sukienki to mogą się odznaczać pionowe pasy na tym pasie ciążowym, ale nie jest to aż tak widoczne.Jeśli chodzi o przyzwyczajanie do korzystania z nocnika - nie jestem podwójną mamą, ale wypowiem się, bo razem z mamą oduczałyśmy chrześniaka i się udało Fakt, jest to długi proces Kupiłyśmy nocnik taki, że jak się nasika to gra muzyczka. No i najpierw postawiłyśmy go obok innych zabawek, żeby się bawił nim, żeby go polubił. Później mówiłyśmy mu, że może sobie na nim siadać jak na krzesełku, że to jest tylko jego krzesełko, że jak nasiusia tam to będzie leciała muzyczka. No i udało się jakoś także wytrwałości i powodzenia życzę ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- bazile też jestem ciekawa, jak tam nasze świeżo upieczone mamy..ciekawe jak chocolate radzi sobie z dwójką na raz
|
|
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupiłam truskawki, już nasze krajowe, pięknie pachnące i zjadłam chyba pół kilo
część ze śmietanką i cukrem takie utarte, część po prostu zwyczajnie i nie mogę się ruszać chyba będę codziennie do porodu je kupować i jeść, bo później chyba nie można za bardzo jak się karmi...
|
|
|
|
#1938 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz już zaczynasz 9 miesiąc ![]() Cytat:
jak ja uwielbiam truskawki...jeszcze w tym roku świeżych nie jadłam,ale na pewno sobie ich nie odmowie mimo diety...Kurcze zlapalam doła,bo zaczęłam myśleć jak ja przeżyje rozłąkę z Izą jak będę w szpitalu i przede wszystkim jak ona to zniesie ona jest bardzo do mnie przywiązana,jak w nocy sie budzi to tylko ja mogę ją uspokoić,jak Tz do niej idzie to jest płacz. A do mnie się przytuli i od razu śpi...nie wyobrażam sobie jak to będzie...wiem,ze to tylko 3 doby (oby tym razem tylko tyle) i mała na pewno jakoś to przeżyje,ale jak pomyślę,ze będzie za mną tesknila to od razu ryczec mi się chceWysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jesteśmy już po wizytach w tym tyg. I powiem wam że czuję się odrzucona przez mojego lekarza prowadzącego. Mówił że chce sam prowadzić ciążę do końca a później cc. Ja się do niego przyzwyczaiłam i lubię go ogólnie, no ale teraz stwierdził że jednak ciążę zakończę u tego lekarza w szpitalu. Ok nie mam też do niego nic, wydaje się kompetentny i w ogóle już wszystko pod poród mi załatwia ale jakoś tak dziwnie, bo mój lekarz ciągle widnieje jako prowadzący ale już do porodu (o ile w ogóle) będę u niego tylko raz za dwa tyg. W ogóle to już nie dużo wizyt mi zostało. Mały mierzy tylko 1800 sporo urósł w ostatnich tyg ale i tak jest malutki, mam nadzieję że do porodu jeszcze troszkę przybierze. Jestem w 35 tyg, mam już zapowiedziane że dłużej jak do 38 tygodnia na pewno nie pochodzę. Więc zostało mi niecałe trzy tyg Martwię się, pocieszające jest to że tutaj mają podobno bardzo dobrze rozbudowany oddział dla noworodków i dobry sprzęt do ratowania życia i zdrowia maluchów, ale ja wierzę że mój maluch nie będzie potrzebował tego, marzę że od razu ze mną będzie i że nie wyląduje w żadnym inkubatorze. Teraz pozostaje nam jedynie czekać. Mam nadzieję w poniedziałek dowiemy się dokładnie kiedy urodzi się Raduś.Także następna wizyta w Poniedziałek 26.06.
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Anteria, na pewno będzie dobrze, bądźcie dobrej myśli ![]() Mnie wczoraj tak dziwnie brzuch zabolał 3 razy i powiem Wam, że miałam przerażenie w oczach ale od tamtego czasu nic się nie dzieje, więc czekamy dalej ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kobietki
juz chyba nigdy was nie nadrobie wychodzimy dzis z moimi aniolkami ze szpitala wiec mam nadzieje ze bede tu juz czesciej zagladac mam tez nadzieje ze u was wszystko ok ! i widze ze dwie mamusie juz tez urodzily gratuluje odezwe sie niebawem buziaki dla was od moich chlopcow Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() Dzis sie wyspalam ale jeszcze z godzinke poleze bo co tu robic o 7 rano :/ znowu bardzo ciepło jest i moje parowkowe nogi znowu cierpia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
U was też już tak gorąco ? Strasznie źle mi się przez to ciepło spało. Nawet się skrawkiem kołdry w nocy nie przykrywałam a i tak upocona wstałam. Na dzis 30 stopni zapowiadają ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
Hej
robienie sobie samej zastrzyków mnie przerasta chyba strzeliłam sobie w jakieś naczynko i mam teraz krwiaka ![]() dziś mam masę roboty, muszę się dobrze zorganizować - wyjeżdżamy, a ja kompletnie nie jestem przygotowana do wyjazdu i torbę muszę jeszcze spakować i malucha w razie czego oczywiście![]() kupiłam rajstopy, ale wybór był lichy. jedne z wysokim stanem a drugie z obniżonym. Muszę mieć rajstopy, bo popękały mi żyłki na nogach i w ogóle strasznie mam brzydkie nogi teraz: puchnące, blade, obrzęknięte, galaretowate jak na złość dzisiaj jeszcze badania muszę zrobić a kompletnie nie mam nastroju na wkuwanie kolejnej igły w moje ciało no i tak smęcę od rana ![]() wczoraj dotarło do mnie, że za rok będę obchodziła już dzień matki ![]() tymczasem swojej mamie kupiłam wirtualnie zabieg rewitalizujący u kosmetyczki
|
|
|
|
#1945 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaglądaj jak tylko Twoje aniołki Ci pozwolą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() truskawki - ja w tym roku jeszcze nie jadłam, te sklepowe mnie nie pociągają. Czekam na te z naszego ogródka z niecierpliwością. Mam nadzieje że moja dieta będzie łaskawa i truskawki nie będą mi cukru podnosić. I zapasy na zimę muszę spore zrobić. Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj też sukienkę chciałam założyć ale jak zobaczyłam jak w niej wyglądam i boje nogi to szybko ściągałam i spodnie ubierałam. A na rajstopy za gorąco.
|
|
#1946 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
u mnie też się chyba w końcu pojawiły, bo pierwszy raz czułam taki ból brzucha i to w miarę rytmiczny. I też zobaczyłam strach w oczach, bo Synuś ma od poniedziałku się dopiero szykować nawet podkład na łóżko założyłam w razie wypadku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia w pakowaniu pamiętaj o torbie ![]() jeśli chodzi o rajstopy to ja kupowałam z początku ciążowe, ale jakoś nie umiem się przyzwyczaić, że mam coś więcej na brzuchu niż ciuchy więc później znowu wróciłam do zwykłych rajstop. Kupuję rozmiar większe i mam je bardzo nisko. I nie narzekałam Fajny prezent dla Mamy ![]() ---- A ja biegne do sklepu po mleko, bo zabrakło, a mnie akurat chce się kawy TU i TERAZ. Czy wy też tak macie? Zwykle jak miałam wolne spałam do 8-9-10. A teraz godzina 6-7 a ja wyspana, rześka... Tylko co tu robić? Nie jestem u siebie w domu i do wyboru mam tylko komputer albo czytanie książek i pisanie pracy dyplomowej a na to weny nie mam. Poza tym choróbsko mnie nie odpuszcza,a wręcz się nasiliło więc dziś jadę do lekarki. Do terminu jakieś trzy tygodnie więc dobrze by było się wykurować do porodu - tym bardziej, że chciałabym wcześniej urodzić ![]() Miłego upalnego dnia Mamuśki |
|||||
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja nie mam pomysłu na prezent dla teściowej z okazji dnia mamy
Na prawdę doznałam zaćmieniaJa padłam wczoraj przed 21, i dzisiaj wyspana wstałam przed 6 i ostatnio to norma że tak wcześnie wstaje... Chocolate super że już wychodzicie. No i czekamy na opowieści jak przebiegł poród i jak Ci się z maluchami twoimi układa
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Troppo, wszystko wyjdzie w praniu
nie wiem czy to były przepowiadacze, ale to całkiem inny ból był. I ja też mam podkład rozłożony pod przescieradlem, ale powiem Wam, że w ogóle nie przepuszczaja powietrza i noge mam zawsze mokrą ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Informuję, że eweden odeszły wody ok. 6 rano, prosimy o kciuki i doping, żeby szybko i sprawnie poszło
|
|
|
|
#1950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bluesky ja miałam to po prześcieradłem i kocem - tyle jestem w stanie w razie czego poświęcić ale strasznie mi się zwijał ten podkład... a śpię nie na swoim łóżku i głupio byłoby mi tak zalać gdyby coś się działo. A TŻ mnie tak wkurzał, ból był dziwny, magnez odstawiłąm więc spodziwałam się w nocy tych wód albo czegoś A tu psinco
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

na szczęście ludzie są tolerancyjni i bardzo dla mnie mili ostatnio
choć szpital rządzi się swoimi prawami, stałam w gigantycznej kolejce i ani jednej osobie nie przyszło do głowy żeby zaproponować mi rejestrację bez stania w tym ogonku
ale teraz na pewno będzie lepiej, bo stosujesz dietę i masz cukrzycę pod kontrolą
Zreszta do 4 kg to jeszcze norma. A jakos nie zauwazylam wsrod znajomych zeby waga dziecka miala jakies szczegolne przelozenie na dlugosc porodu. Takze w ogole sie tym nie przejmuje jesli to bedzie do tych 4kg.
Niby lekarze czasem pozwalaja jak juz pacjentki bardzo cierpia ale te leki dostepne bez recepty nie sa przebadane i nie wiadomo czy maja jakis wplyw na płód. Mam nadzieje ze jakos uda mi sie przecierpiec 

j ateraz bardzo dbam, żeby po antybiotyku się nie pojawił- więc biorę provag doustnie
za 98cm

13.07.2013 
A rok później od nowa. W tej ciąży liczyłam, że też mi to jakoś zaniknie na ten czas, ale jak widać nie. 

jak ja uwielbiam truskawki...jeszcze w tym roku świeżych nie jadłam,ale na pewno sobie ich nie odmowie mimo diety...

ale od tamtego czasu nic się nie dzieje, więc czekamy dalej