|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U niektórych dzidzie w brzuszkach, reszta nadal działa w łóżkach - cz.II
No coś Ty, czasami trzeba się wygadać. Ja też cały czas marudzę, ale nie mam komu się wyżalić, więc zawsze pada na Was
![]() Po to tu jesteśmy, żeby Cię pocieszyć i w ramach możliwości doradzić
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
dzis mam chyba taki slabszy dzień, a tez nie mam z kim pogadać. W pracy tez nie jak kiedyś powiedzialam ze sie staram o dziecko, to patrzyli na mnie jak na jakiegoś dziwoląga, bo przecież według koleżanek z pracy jak chce sie dziecko to sie ma i juz
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
tak to jest u mnie koleżanka w pracy też ma takie podejście hop siup i masz bo nigdy nie miała problemów więc nie wie jak to jest.
Ale po to tu jesteśmy
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
My Cię Aguś zawsze wysłuchamy, także się nie krępuj
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
ja o 13 mam wizytę, ale powiem mam że mam cholernie jakieś złe przeczucie.
![]() ![]() Wczoraj jak coś powiedziałam mężowi że myślę ze coś się stanie to za godzinę się stało |
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
A żeby nie było Ci smutno to ja też pomarudzę
W styczniu kupiliśmy nowe mieszkanie, wszystko ładnie, fajnie, ale... To jest mieszkanie na ostatnim piętrze, nad sobą mamy blaszany dach. Blacha się nagrzewa i mamy okropny upał w domu... Okna na dzień zamykamy, w nocy otwieramy żeby się ochłodziło, rolety cały dzień zasłonięte, żeby słońce nie świeciło (i ciemno mamy ), wiatrak cały dzień chodzi. A dzisiaj o 8.00 rano u mnie było już 28'C (na dworze). Nawet w "ciepłych krajach" tak nie było Już nie wiem co jeszcze można robić, macie jakieś pomysły na ochłodzenie mieszkania?---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy to samo z tą blachą bo mamy mieszkanie w domu ale jakby to był kiedyś strych i nad nami już tylko jakaś wata i dach. Niestety i tak nagrzewa. Nie było wyjścia musieliśmy kupić klimę, bo żyć się nie dało.
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast teraz mama mieszkanie na 1 piętrze i okna mam wschód - zachód więc rano mnie słonko budzi też jest ciepło ale jak juz słonce zachodzi to już tak mi nie grzeje
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane w ten piękny dzień
Kasiu szkoda,ale czeriwec przed Tobą pewnie się uda ![]() Aguś po to tu jesteśmy ,żeby wysłuchać i doradzić ![]() Ewuś trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() Dorotko u Ciebie kciuki za udaną wizytę ![]() Aniu chyba pozostaje ci tylko klimatyzacja... Ja też dzisiaj rano byłam na badaniach o 16 wyniki
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- ciekawe jak tam dorotka po wizycie
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty kochana nie stresuj się,napewno wszystko będzie dobrze
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
kasiu szkoda guerka po to jestesmy zeby sie wspierac ![]() ewcia mam nadzieje ze uda ci sie obskoczyc szkoda by bylo stracic cykl noi trzymam kciuki za wyniki ![]() aneczka tez pomyslalam o klimie wiekszy wydatek ale ulga my mieszkamy na ostatnim pietrze i tez grzeje od dachu a jeszcze ten normalny skwar to juz woogole ![]() ja do lekarza jadr za jakies 2h dam znac napewno co i jak moj sie wzial za gotowanie a ja czekam na pomiar cukru zjadlam pol a la drozdzowki chce przetestowac jak wyjdzie ![]()
|
#284 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Zazdroszcze wam pogody u mnie leje jak z cebra. |
|
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
zjadlam to zasrane pol drozdzowki i co kurde cukier mi wywalilo na 175 po godzinie
![]()
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja Cię podziwiam naprawdę, to mierzenie i uważanie na wszystko co się zje masakra
|
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie moje mieszkanie też kiedyś było strychem
Mówiłam już tż i będzie trzeba na dniach tą klimatyzacją kupić. Byłam u gina po zwolnienie, dostałam na 3 tygodnie i dał mi jakieś czopki na mdłości Mam brać pod wieczór, jak jest najgorzej, bo działają 4h i nie można po nich prowadzić samochodu. Może przestanę Wam aż tak narzekać Dorotka trzymam kciuki za Twoją wizytę ![]() Za wizytę Meliski oczywiście też ![]() O 12.00 idę sobie stopy zrobić, tak ciepło a ja się wstydzę sandałki założyć
|
#288 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny...czuje sie tragicznie.Nie mam sily wstac a tyle mam dzisiaj spraw do zalatwienia.
@ przyszla rano.. |
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz będziesz już wiedziała, że nie możesz... Bardzo Ci współczuję...
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde ja też bym poszła ze stopami ale mam takie łaskotki ze nie dam się nawet po paznokciu palcem dotknąć chyba bym nie dała rady ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- to chyba dobrze ze przyszła skoro masz ciężką i mało klarowną sytuacje z partnerem. Nie wyobrażam sobie dziecka w całej tej sytuacji. |
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam na szczęście Robię sobie żel na paznokciach, bo wtedy mam 1,5 miesiąca spokoju, a ja takie beztalencie, że nawet równo pomalować lakierem nie potrafię ![]() Na dłoniach za to mam tak "twarde" naturalne paznokcie, że wyginają się jak papier, mnie bolą opuszki jak mam je krótkie, od 3 czy 4 lat też mam na nich żel i zero problemów ![]() LepszaPołowa, też myślę że dobrze, że tak wyszło.
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba dobrze że przyszła @??!! Lepiej dla Ciebie żebyś najpierw jakos sobie wyjaśniła tą całą sytuację z Tż. Nadal jest taki nieprzyjemny?? ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- ja mam super kosmetyczke która przyjeżdza do mnie do domciu ![]() robi cuda na pzanockciach ![]() niedawno miała flinstonów i atomówki
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
ehh jakos to przelknelam tak pomyslalam piatek jest a maz kupil a dietetyczka mowia raz na jakis czas cos
no to masz babo placek teraz jestem madrzejsza o to doswiadczenie i nic co z bialego chleba zadne ciasta ani nic nie podejda bo pewnie to samo bedzie pozostane przy jedym lodzie tygodniowo i paru chipsach jak najdzie ochota ja tez nigdy nie robilam stop le mysle ze cza bedzie bo jak brzunio urosnie to ciezko bedzie malowac zmywac i takie tam
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
Dojechałam do przychodni, ale badań nie zrobiłam.
Nie wiedziałam ze trzeba mieć swoją prolaktynę do badania, a ona na receptę jest No więc bez obciążenia sensu nie było robić. Jakos sie głupio poczułam bo nie wiem co sobie myslalam chyba ze jak z glukozą i mi dadzą Dorotka współczuję jak trudno juz teraz nic nie zmienisz Nie denerwuj się dodatkowo. Aneczka my niestety też mieszkaliśmy w takich warunkach, że juz rano po przebudzeniu zaraz mieliśmy w domu 27-28 C, a jeszcze okna na noc otworzyć nie mozna było bo sąsiedzi byli koszmarni i siedzieli do 1-3 w nocy na ogrodzie u siebie i gadaliśmy tak głośno ze zaraz dziecko by mi obudzili. Nie raz tak przeginali ze musiałam wychodzić i zwracać uwagę :/ Tez myśle ze bez klimy sie nie obejdzie a lato sie gorące zapowiada. Nie przepadam za aż taką temperaturą więc mnie przerażają najbardziej mdłości w takich warunkach. Szczerze współczuje LepszaPolowa ja myśle że Ty raczej potrzebujesz pomocy psychologa, więc odpuść sobie dziecko na jakiś czas, bo to nie jest taka żywa zabawka tylko istota za którą sie bierze odpowiedzialność a mam wrażenie ze Ty nawet za siebie jej wziąć nie potrafisz. Chyba jesteś jeszcze młoda, masz czas na dziecko, nie ma sensu sie spieszyć z taką decyzją kiedy Twoje życie jest tak niestabilne i ty masz problemy emocjonalne. Guerka Kochana nie stresuj się tak, musi się w końcu poukładać. Moze idź do gina z tym sluzem? Albo kup w aptece takie paseczki pH i sprawdź czy to nie jakaś infekcja. |
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za wsparcie
mowcie co chcecie ake ja mam jednak takie przeczucie ze franca nie przyjdzie. Mam taki jak by to okreslic lekko mulowaty bol podbrzusza a wczoraj pobolewal lewy jajnik co mnie zdziwilo bo nigdy mnie nie bolal doslownie nigdy. Jesli moje przeczucie sie sprawdzi to powtorxe test oczywiscie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja byłam pewna przez dwa cykle, że się udalo, a zaszłam w trzecim cyklu, gdzie rękę bym sobie dała uciąć, że nic z tego, nawet zbliżającą @ czułam
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
ja byłam prywatnie, bo chodze do gina prywatnie. Wiec za wszystkie badania płacę. Żadnego skierowania też nie miałam.
Edytowane przez Meliska86 Czas edycji: 2014-05-23 o 11:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

dzis mam chyba taki slabszy dzień, a tez nie mam z kim pogadać. W pracy tez nie jak kiedyś powiedzialam ze sie staram o dziecko, to patrzyli na mnie jak na jakiegoś dziwoląga, bo przecież według koleżanek z pracy jak chce sie dziecko to sie ma i juz 

), wiatrak cały dzień chodzi. A dzisiaj o 8.00 rano u mnie było już 28'C (na dworze). Nawet w "ciepłych krajach" tak nie było 

chyba ze jak z glukozą i mi dadzą 
1 cs