|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Ircha - być może wypłata poszła wczoraj po południu, dużo też zależy od banku. Mi przelewy na konto w pko dochodziły szybciutko, a np. alior tak księgował,że czasem nawet 3 dni robocze czekałam :/
Cytat:
![]() W końcu!! Już ich molestowałam telefonami co drugi dzień, to pewnie stwierdzili,że desperatka hahaha Cytat:
|
||
|
|
|
#4892 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Niestabilna, aa2 to Asia, nie Ania
Już to zgłaszała parę razy
|
|
|
|
#4893 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Wiecie co mnie dzis w nocy bolalo?biodro biedne moje małe stópki...a w ogole to ja ostatnie usg to polowkowe mialam 25 kwietnia...a wiecie kiedy teraz bede miec usg??? dopiero w lipcu!!!!!!!!
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-05-23 o 08:35 |
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
A jak wstawiacie zdjęcia do klubu???Obiecałam Wam pokazać mojego synka
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
|
#4895 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
![]() A tak witam się z rana u mnie ciepło od samego rana
|
|
|
#4896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A chudzina z niego teraz....,tylko 60-parę kg.
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
dzisiaj również gorąco więc siedzimy w domu. Przynajmniej tutaj jest chlodno.Wczoraj wyjęłam ciuszki po małej, chce zostawić te nadające się dla chłopca, a resztę albo sprzedac albo oddać. Wszystko fajnie tylko nie wiedziałam, że tych ciuszków mam aż tyle. Szok normalnie. Może do września się z tym uporam. Agnes dobrze, że jestes już w domu ![]() Aneta będziesz wypoczywać na l4. Cytat:
Na resztę ciuchow nawet nie patrzyłam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4898 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leci ten czas baaardzo szybko... Dopiero co dowiedziałyśmy się o ciąży, a tu już za chwilę poród ![]() Cytat:
Też przydałaby mi się konkretna lista, a tak to mam tylko ogólniki. No i gratuluję wytrwałości Pokaż Tżtowi, że jak Ty nie zrobisz to syf jest, niech zobaczy ile to pracy ogarnięcie wszystkiego, może w końcu to doceni i weźmie się za siebie, a jak nie to my to przyjedziemy... ![]() Cytat:
Mnie już od dwóch nocy nic nie boli A co Ty masz tak rzadko to USG??? Współczuję... Ja praktycznie co wizytę podglądam Małą i zawsze jakieś foto dostanę (choć wczorajsza główka, to nie jak główka wygląda... Gin testuje nowy aparat i do Ale spokojnie, od września codziennie będziesz oglądać swoje Maleństwo NIestabilna tytuł nowego wątku bardzo ładny :ehm: No i ładnie wszystko zaznaczone (jak zwykle) ![]() A tak w ogóle to witam się Małż na służbie, a ja za chwilę zmykam do Tatusia, później jedziemy do mojej siostry, no i jeszcze czeka mnie wizyta w pracy No i mój Siostrzeniec dzisiaj pierwszy raz idzie na wizytę do stomatologa Dobra ciocia będzie towarzyszyć Nie wyobrażam sobie tego No i wczoraj w lidlu nie kupiłam tych bodziaków, bo Małż coś zaczął marudzić, że takie różowe... To się wkurzyłam i nie wzięłam Ale okazało się, że Teściówka pojechała na zakupy i kupiła bodziaki w dwóch rozmiarach i spodenki też w dwóch rozmiarach Tak więc drogi Małżu sorry, ale córa będzie śmigać w różowych gatkach |
|||
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie wstawiam tu☺.Zdjęcie sprzed 2 tygodni.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4900 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuje tego usg, ja mam wizyty co 3-4 tyg i za każdym razem mam usg, nigdy nie zrozumiem tego unikania przez ginekologów robienia usg sprzęt jest teraz nowoczesny, ryzyko wysokiego promieniowania nie występuje, z resztą nie wykonuje się usg przez 2 czy 3 godziny non stop, żeby możliwe było jakiekolwiek ryzyko. Myślę,że to w dużej mierze z wygody ginekologów, po prostu im się nie chce Zapisałam się 27 czerwca na usg 4d, powiedziano mi ,że będzie filmik i dużo, duużo fotek Cytat:
|
||
|
|
|
#4901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wytrzymam do września!!! Już chcę to Maleństwo przy sobie mieć.... Zauważyłam też, że mój Tżcik inaczej podchodzi do kwestii dzieci... kiedyś go to nie interesowało, a teraz zagląda dyskretnie ludziom do wózków, uśmiecha się jak widzi maleństwa i w ogóle taki się zrobiła jakiś bardziej dojrzały |
|
|
|
|
#4902 |
|
Rozeznanie
|
Aneta jaki słodziak... A ja nie miałam usg 3d... Małż twierdzi, że niepotrzebne to jest i kasę lepiej przeznaczyć na coś innego bo i tak jest sporo wydatków...
Była u mnie ostatnio siostra i przypomniała mi, że na strychu jest moja kołyska i ponoć w dobrym stanie... Muszę Małża wygonić, żeby zniósł, bo jeśli będzie trzeba ją odnowić to już musi zacząć, bo jeszcze remont kuchni nas czeka... A kołyska jak dobrze pamiętam jest wysokości łóżka w sypialni, może trochę wyższa. A zapomniałam... Witam się z rana... Już dwa prania powiesiłam... |
|
|
|
#4903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Męcząc się w pracy za każdym razem patrzyłam na filmiki,które mam w telefonie z nim i myślałam,że to wszystko nie jest tego warte.Dobrze,wolę się już okrutnie nudzić
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
martek ej jakie stare kosci
![]() ![]() Co do usg moj Gin robi USG kazdego trymestru i tyle...moge miec co miesiac ale musialabym wiecej placic niz za zwykla wizyte a kasy i tak nie mam i tak... Aneta??? sliczne bobo ![]() a na USG moze sie wybierzesz jakies ponadprogramowe bo nie wiem czy wytrzymasz![]() dziewczyny ten czas tak szybko leci,jestem przerazona bo nie mam praktycznie nic
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Irenko mam trochę swoich problemów i jakoś nie odnajduje się tu teraz, ale jestem zdrowa i wszystko dobrze z dzidzią Kochana
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Burza przeszła, ale dziś pochmurno jest. Tak myślę co bu tu dziś porobic ... Może porzadki w szufladzie z bielizną zrobię, czas wywalic stare gacie A co potem to nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
|
|
#4908 |
|
Rozeznanie
|
Aneta ja to bym chciała takie usg bo na połówkowym byliśmy może z 5 minut ale nie będę się Małża prosić, a sama nie chcę iść...
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4910 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale słodki i jak wyraźnie buziaczka już widać, aj chcę już to 4d ![]() ![]() ![]() Cytat:
te stare kości to tak dla przekąsu, przecież wiadomo,żeś młodziutka ![]() Cytat:
a wniedzielę idziemy z małżem na weselicho prymicyjne do mojego przyjaciela, który został księdzem będzie tyyyle dobrego wina, a ja będę musiała obejść się smakiem |
|||
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Na nagraniu mam nawet jego uśmiech,to dopiero widok
|
#4912 |
|
Zadomowienie
|
hej
pogoda super od samego świtu ![]() zrobiłam już zakupy z rana i oczywiście przytargałam arbuza ![]() wszystko przez was mandi ja w zasadzie mam pytanko do ciebie pamiętam, że ty dla swojej córy miałaś nosidło, prawda? przypomnij mi co to była za firma byłaś zadowolona z niego? i od jakiego wieku nosiłaś w nim Amelkę? bo ja dziś zastanawiałam się jak to będzie jak przyjdzie mi się czasem zaprowadzić młodą do żłobka, a ona mi się zbuntuje w połowie drogi zechce na rączki to ja garba dostanę, jak jeszcze wózek będę pchać, a na dwa wózki też nie da rady ![]() więc może w nosidło synka, a młodą w spacerówkę... echhh zastanawiam się, jak to rozwiązać
Edytowane przez kasikkkkka Czas edycji: 2014-05-23 o 09:42 |
|
|
|
#4913 |
|
Wtajemniczenie
|
Latte teraz zobaczylam ze pisalysmy razem na wątku w styczniu "jestem w ciąży,moje pierwsze objawy"
![]() o i bezaczek tez jest i golgie ale ten świat (wizaz) małyA w ogole to u mnie pogoda piękna ale ma w nocy padac i ma byc juz taki caly weekend ![]()
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do chustowania mam pytanie. W pierwszej ciąży nie miałam chusty, ale teraz się waham, bo drugie dziecko to będzie to łatwiej mi chyba w chuście. Natomiast obawiam się o kręgosłup. Była coś mowa o obciążeniu kręgosłupa? ja pamiętam, że jeszcze 4-5 miesięcy po porodzie nie mogłam zwykłych brzuszków robić, tak mnie plecy bolały w czasie ćwiczeń, minęło dopiero po około pół roku. No i teraz obawiam się, by taka chusta nie zaszkodziła.a ja dziś nie śpię od 7 rano, ciasto jedno upieczone (czekoladowe ), drugie upiekę, jak młoda będze na angielskim z tatą. Także przygotowania do jutrzejszych imienin mojej Joasi idą pełną parą. Mieszkanie wczoraj posprzątałam, nawet kwiatki z młoda posadziłyśmy na balkonie. Także jutro z rana tylko lekkie poprawki i będziemy czekać na gości![]() a dziś na obiad robię naleśniki, nie chcę mi się niczego wymyślać ani gotować w tej gorączce. A że mój maż uwielbia naleśniki to bedzie mieć frajdę młoda średnio lubi naleśniki, ale bardzo lubi nadzienie
|
|
#4915 |
|
Rozeznanie
|
Ekaterina tak, wczoraj o 9.00 było dużo zielonych i niebieskich, różowych było już mało.
dzanet też kupiłam w Lidlu topy za 15 zł i wzięłam L, był przy tych koszach taki ścisk że wszystko wzięłam na "oko" w domu przymierzyłam na spokojnie i topy wymieniłam też na M do tego kupiłam jeszcze tunikę z paseczkiem (dla modelki) dla mnie to sukienka i biustonosz do karmienia za 25 zł.Mąż w biedronce też mi kupił bodziaki 68, bo 62 już były wykupione. ircha tak, pomału zaczynam coś kupować bo jak przed porodem przyjdzie kupić wszystko to nie wyrobimy finansowo ![]() zazdrośnico też mam takie wrażenia po warsztatach Mamo to ja, dostałam jeszcze butelkę chicco a skarpetki maxi cosi. aaaa i mąż kupił mi wczoraj leżaczek na balkon
|
|
#4916 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że mój też będzie fajnym tatuśkiem, widać jak się cieszy jak patrzy na mój podskakujący brzuchol, i w końcu dzieci przestały płakać na jego widok bo zawsze też był bardzo powściągliwy a teraz nawet umie się bawić ze swoją dwuletnią bratanicą. Ja też chce już wrzesień, a dziś mi się nawet śniła nawet córeczka, była malutka i taka śliczna że nie mogłam jej przestać całować i tulić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4917 |
|
Rozeznanie
|
no nie zgadniecie co mi się stało...a raczej co mi wylazło na ustach...
normalnie ogroziło mnie, czy jak wy to tam nazywacie...co mam z tym zrobić? czy może lepiej nic nie robić... ![]() a i u mnie w mieście też są jakieś warsztaty i można sobie usg 4d za darmo zrobić, tylko że to 1cerwca więc nie wiem czy si wybiorę, bo na bank będzie pełno ludzi z okazji dnia dziecka, bo też jest organizowane tego dnia... jeszcze coś miałam napisać, ale taka wzburzona jestem, że zapomniałam... ja k mi się przypomni to dopiszę...
|
|
#4918 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już na butelkę się nie załapałam
|
|
#4919 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do próbek to ja mam tego jakoś więcej - brałam wszystko co dawali ;d Więc: 3 pampersy dada, proszek jelp 80g, śliniaczek z enfamilu,Johnson baby do ciała i włosów 3 in1 oraz mleczko pielęgnujące(50ml), 8 różnych próbek z palmersa (wszystkie po 5ml), palmers masło kakaowe z wit.E 50ml, 6 jednorazowych wkładek laktacyjnych - tommy tippe oraz smoczek (0-3m), na koniec mini skarpeteczki frotte maxi-cosi. Cytat:
Cytat:
A co do kołyski ja będę miała po mojej znajomej czyli kołyska ponad 24 lata i pewnie nie ma stopniowania wysokości ale jest w b. dobrym stanie jak na mebel który wytrzymał 6 dzieci... Cytat:
Cytat:
Pani powiedziała że szkodzić nie szkodzi, ciężar czuć ale nie jest to ponoć przeszkadzające i idzie się ponoć łatwo przyzwyczaić. No ale jak wiadomo nie chciała brać odpowiedzialności i na koniec dodała że jeśli się ma wątpliwości to żeby i tak konsultować się z lekarzem (ciekawe jakim bo do ortopedy na NFZ to z pół oku b. czekać żeby się zapytać czy mogę....) Zaraz dodam zdjęcie próbek i pierwszych ciuszków jakie udało mi się samodzielnie kupić. Są one po pierwszym generalnym praniu (bo z lumpka) i pierwszy raz w życiu udało mi się pofarbować resztę pranych rzeczy ;d Zakładam że farbe puścił rampers z lewej ale na żywo wygląda tak uroczo że wybaczam mu ![]() A no i mega kawai skarpeteczki z pepco tanie jak barszcz a sama bym takie chciała z antypoślizgiem...
t.p. 29.09.2014 29.09.2014 urodziłam największy skarb w moim życiu. Edytowane przez tymiina Czas edycji: 2014-05-23 o 10:31 |
|||||
|
|
|
#4920 |
|
Rozeznanie
|
A możecie podesłać o jakich chustach mowa?
bo ja nie wiem o co chodzi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

u mnie ciepło od samego rana

Mnie już od dwóch nocy nic nie boli
sprzęt jest teraz nowoczesny, ryzyko wysokiego promieniowania nie występuje, z resztą nie wykonuje się usg przez 2 czy 3 godziny non stop, żeby możliwe było jakiekolwiek ryzyko. Myślę,że to w dużej mierze z wygody ginekologów, po prostu im się nie chce 

te stare kości to tak dla przekąsu, przecież wiadomo,żeś młodziutka
a wniedzielę idziemy z małżem na weselicho prymicyjne do mojego przyjaciela, który został księdzem