Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-23, 02:06   #2761
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Sunfire
Gratulacje! jak dojdziesz do siebie napisz więcej szczegółów
Kurczę! Super wiadomość, tego się nie spodziewałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 02:26   #2762
Karolinek_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Hej, Borys urodzony 22 maja ok 2000g, nie pamiętam po narkozie. Sam oddycha, czekamy na wyniki badań, trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i nie lekceważcie twardnień, bo gdybym nie była w szpitalu to moglibyśmy nie zdąźyć.

Teraz to juz faktycznie nie zasne
Gratulacje!

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 02:34   #2763
sunfire
Rozeznanie

Napiszę, ze mną wszystko ok, cięzko mi tylko pisac bo mam kroplowke w jednej rece, a do monitorowania stanu ustrojstwa w drugiej.

Trzymajcie kciuki za mojego Boryska, oby wszystko było super.

sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 02:36   #2764
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napiszę, ze mną wszystko ok, cięzko mi tylko pisac bo mam kroplowke w jednej rece, a do monitorowania stanu ustrojstwa w drugiej.

Trzymajcie kciuki za mojego Boryska, oby wszystko było super.

Kochana, odpoczywaj wizazowe ciocie trzymaja kciuki za Boryska

Czlowiek tylko na pare godzin zasnie, a tu takie rewelacje

Stary 2014-05-23, 02:47   #2765
sunfire
Rozeznanie

Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, cz...

Jakoś postaram się powoli opisać, bo i tak spać nie mogę.

W pn trafiłam do szpitala z lekkimi skurczami, bardziej takie stawianie się brzucha, zostałam do środy. W środę wyzłam do domu, a w nocy ze śr/czw trafiłam znowu do szpitala bo twardnienie wróciło
Leżałam sobie grzecznie, jak poczułam, że muszę do wc, okazało się, że zaczęłam krwawić. Pózniej bylo tempo straszne, badanie, usg, telefon na blok, bieg przez oddział na łóżku, znieczulenie ogólne bo nie było czasy na zzo. Pózniej nie wiele pamietam, jak sie obudzilam potworny bol rany, dopiero po kroplówce przeszło. Nie wiem za wiele o małym, mąż był u niego, wiem tylko wagę, że sam oddycha, leży w cieplarce z tlenem. Rano jeśli ze mną będzie ok to może na wózku mnie zawiozą do niego. Widziałam go na zdjeciu i jest sliczny, a raczki ma dlugie jak mamusia, reszta to tatuś teraz tylko mam nadzieję, że wszystko z Boryskiem dobrze i nie będzie żadnych komplikacji. Teraz już wiem co czuje ksżda mama.

Edytowane przez sunfire
Czas edycji: 2014-05-23 o 03:01
Stary 2014-05-23, 02:50   #2766
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:

W pn trafiłam do szpitala z lekkimi skurczami, bardziej takie stawianie się brzucha, zostałam do środy. W środę wyzłam do domu, a w nocy ze śr/czw trafiłam znowu do szpitala bo twardnienie wróciło

I kolejna mamusia szczesliwa dobrze, ze szybko zareagowaliscie

Normalnie zaczynam sie bac... Chyba czas dopakowac torbe, rzeczy tzta i znalezc najmniejsze rzeczy dla Mlodego

Zaczne panikowac, to nie wytrzymam do pon wizyty

Stary 2014-05-23, 03:06   #2767
sunfire
Rozeznanie

Ja nie miałam nic ze sobą do porodu, ale szpital zapewnia podkłady itp, koszulę tutaj i tak trzeba mieć szpitalną - czytaj pewnie sterylną. Jutro pewnie mąż mi dowiezie wszystko. Ehhh powiem Wam, że nie wiem co powiedzieć, jestem chyba w lekkim szoku i jedyne o czym myślę do Borysek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 03:16   #2768
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie miałam nic ze sobą do porodu, ale szpital zapewnia podkłady itp, koszulę tutaj i tak trzeba mieć szpitalną - czytaj pewnie sterylną. Jutro pewnie mąż mi dowiezie wszystko. Ehhh powiem Wam, że nie wiem co powiedzieć, jestem chyba w lekkim szoku i jedyne o czym myślę do Borysek.

Juz masz swoj maly Skarb. Najwazniejsze, zeby wszystko bylo ok. Zebys Ty doszla do siebie i zeby Borysek byl zdrowy

---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ----------

Teraz sobie uswiadomilam, ze mialas tp tydzien po mnie

Stary 2014-05-23, 03:19   #2769
sunfire
Rozeznanie

Dlatego wszystkim Wam i każdej z osobna życzę donoszenia do terminu i żadnych komplikacji. Najgorszemu wrogowi nie życzę tego co przeszłam w te kilka chwil. Oby teraz już było tylko lepiej.

Stary 2014-05-23, 03:45   #2770
Fame
Zakorzenienie

Sunfire trzymam bardzo mocno kciuki żeby wszystko dalej było ok szczerze Wam gratuluję!
Jak tak sobie czytam takie wiadomości to tak myślę że też mogłabym już urodzić ciąże i tak mam już donoszona bo dowiedziałam się wczoraj ze zalicza się taka od 36 tc lub jak dziecko ma wagę od 2,5 kg czyli zaliczam się prawie to jednego i drugiego

Stary 2014-05-23, 03:49   #2771
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Sunfire trzymam bardzo mocno kciuki żeby wszystko dalej było ok szczerze Wam gratuluję!
Jak tak sobie czytam takie wiadomości to tak myślę że też mogłabym już urodzić ciąże i tak mam już donoszona bo dowiedziałam się wczoraj ze zalicza się taka od 36 tc lub jak dziecko ma wagę od 2,5 kg czyli zaliczam się prawie to jednego i drugiego

Ja sprawdze wage Mlodego w pon, a tygodnie... Jeszcze troche

Z tych emocji juz zjadlam sniadanie

Stary 2014-05-23, 03:55   #2772
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Ja sprawdze wage Mlodego w pon, a tygodnie... Jeszcze troche

Z tych emocji juz zjadlam sniadanie

A ja jak wstałam o 3 na siku tak chodzę co pół godziny.. I weź słuchaj rad matek "wyspij się teraz póki możesz, bo jak będzie dziecko...."
Dziś lub jutro wychodzę, wolałabym dziś..

Stary 2014-05-23, 03:58   #2773
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
A ja jak wstałam o 3 na siku tak chodzę co pół godziny.. I weź słuchaj rad matek "wyspij się teraz póki możesz, bo jak będzie dziecko...."

No to juz tylko chwilka i do domku
A jak sie czujesz?

Stary 2014-05-23, 04:02   #2774
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
No to juz tylko chwilka i do domku
A jak sie czujesz?

A dziękuję, dobrze się czuję. I fizycznie i psychicznie też coraz lepiej. Tzn powoli dociera do mnie fakt, ze Iza tak na prawdę może przyjść na świat w każdej chwili, a jak się czyta takie wiadomości jak dziś to już całkiem
Za tydzień tż wraca z Anglii więc muszę koniecznie poczekać na niego z porodem

Stary 2014-05-23, 04:06   #2775
Karolinek_
Raczkowanie

Mnie wszyscy pytaja, kiedy urodze, to odpowiadam tak jak mi lekarz powiedzial "nie znamy dnia ani godziny" ale juz to do mnie dotarlo, dlatego wolalabym byc w szpitalu, bo od rana do wieczora sama na szczescie moj tata juz wrocil z wycieczki, to moge rodzic bo jak go zegnalam, to zabronil wnusiowi wychodzic, wiec tydzien wytrzymalam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 05:30   #2776
mamaya
Zakorzenienie

sunfire, właśnie ostatnio o Tobie myślałam i przemknęło mi przez głowę, ze pewnie urodziłaś
Super, że wszystko skończyło się pomyślnie No i ogromne gratulacje dla Ciebie i męża Borys jest na pewno cudowny, czekam z niecierpliwością na zdjęcia
Życzę Ci ekspresowego dojścia do siebie a Boryskowi dużo siły i zdrówka
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 05:35   #2777
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Sunfire witamy w klubie juz "rozwiazanych" mamuś trzymam kciuki!!!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 05:48   #2778
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, Borys urodzony 22 maja ok 2000g, nie pamiętam po narkozie. Sam oddycha, czekamy na wyniki badań, trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i nie lekceważcie twardnień, bo gdybym nie była w szpitalu to moglibyśmy nie zdąźyć.

GRATULUJĘ
boniu normalnie az się poryczałam, to stwierdzenie że ,,nie znasz dnia i godziny,, chyba będzie dla mnie mottem do końca ciąży...Najbardziej się człowiek martwi o to maleństwo czy jest wszystko ok..
Dużo zdrówka dla Boryska
Nie ma bata wystraszyłaś mnie i będę łykać ta nospe i magnez dalej
dobrze ze dzis mam wizytę..
Bo mi tez brzuszek twardnieje..
aż sie teraz zastanawiam czy jechać do rodziców na kilka tyg..ehhhhhh

Co za wiadomości z rana...
muszę żelazo łyknąć i śniadanko zjeść

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 06:24   #2779
Marianna 54
Raczkowanie

Sunfire GRATULACJE dużo zdrówka dla Boryska .

A ja się pochwalę wczoraj pojechaliśmy z TŻ do dzieciowych sklepów i kupiliśmy prawie wszystko z listy wyprawkowej i już tak nie panikuję , zostało mi kilka rzeczy dla mnie do szpitala, ale to już w markecie przy okazji no i wózek i fotelik dla Małej ale ten też już wybrany i w niedzielę jedziemy zamówić bo wczoraj już mi sił zabrakło. Ale już łożeczko, materacyk, pościele,ręczniki, kocyki, ubranka, kosmetyki wszytsko już jest więc troszkę przestałam panikować jeszcze tylko skończymy sprzątać po remoncie i wsio gotowe. Ale ogólnie już nie na moje siły takie zakupy jak wróciliśmy popołudniu to bardzo kiepsko się czułam, więc dzisiaj tylko odpoczywam i Was nadrabiam bo się wczoraj dużo podziało

Jeśli potrzebujecie coś jeszcze ze smyka to znalazłam na ich stronie 10% rabatu na zakupy także wystarczy mail i nr telefonu i będziecie miały bon dzięki temu zakupimy tam wózek bo z tym bonem wyjdzie nam taniej niż przez internet zamawiać
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 06:52   #2780
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

a miałam do Ciebie wczoraj pisać bo nic sie nie odzywałaś. Gratuluje kochana
Stary 2014-05-23, 06:58   #2781
TaTekla
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Cytat:
Ja miałam wczoraj wymazy i u mnie 35 tc.

Dopiero moja ciocia położna pooprowadzala mnie po trakcie, pokazała wszystko co i jak, wytłumaczyła i nawet nie wiedziałam ze z izby przyjęć jest specjalna winda prosto na porodowke. Teraz jak już wszystko wiem to czuję się spokojniejsza

Fajnie mieć taką ciocię

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie i chwale się nowym terminem porodu, czeka mnie cc za 4 tygodnie czyli w 36 tc glownie ze wzgledu na moja cukrzyce i koniecznosc brania insuliny. Ogarnela mnie lekka panika przygotowawcza, torba prawie spakowana ale jeszcze musze kupic materac, wyprac wózek i fotelik od brata zabrac
Dasz radę, a biorąc pod uwagę co się ostatnio dzieje na forum - zazdroszczę, że znasz termin porodu . Ale Ci szybko zleci

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Powiem tak stara się robię porażka mały jest kochany śpi zaraz musi dostać mleko dziewczyny są nim zachwycone ale same boją się podejść i może dobrze no a więcej napisze jutro 3majcie się papa
Super, ale macie teraz fajny czas w domu Przypomniało mi się jak mama siostrę przyniosła, też trzymałam się z daleka

Cytat:

Ale nas Kochana zaskoczyłaś. Ogromne gratulacje Trzymamy kciuki, żeby z Borysem było wszystko ok i żebyście szybciutko wrócili do domu.
P.S. Poryczałam się jak napisałaś jak to się stało
Dużo zdrówka Mamo

Cytat:
Napisane przez ptz sunfire Pokaż wiadomość
: jupi:

Mam najdzielniejszą żonę i syna pod słońcem !
Gratulacje Tato

Sunfire, Dusia, Celebrinfea tak właśnie sobie pomyślałam, że już w tym roku ten 26 maja będzie wyglądał dla Was całkiem inaczej Nam pozostaje czekać jeszcze rok

Edytowane przez TaTekla
Czas edycji: 2014-05-23 o 07:00
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 07:08   #2782
pszczola189
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Nie martw się, wszystko zdążysz ogarnąć. Na pierwszej stronie masz wyprawke do szpitala.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
A tak z ciekawości, to czy Wy pakujecie wszystko z tej listy do szpitala?

Cytat:

Cudne wieści! Sunfire, dużo zdrówka dla Ciebie i Boryska! Trzymam kciuki, żeby z Małym było wszystko dobrze

Cytat:

Haaa z tym wstawaniem to też tak mam, jak śpię to śpię, ale jak raz wstanę w nocy na siku to potem już co pół godziny maraton sypialnia ->łazienka.. I jak tu się wyspać??

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 07:21   #2783
simka234
Wtajemniczenie

pszczółka Ja jedną torbę spakowałam do szpitala z podstawowymi rzeczami po konsultacji z siostra bo rodziła w styczniu
napiszę z pamięci co spakowałam-mogłam coś pominąć ( podkłady poporodowe i te na łóżko, majtki siateczkowe, 2 ręczniki duży i mały dla mnie 2 szt piżadżamy, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyczkę, rzeczy dla małego, ręczniczek dla niego, rożek, pieluchy i chusteczki, owieczkę, kubek, talerzyk, coś do picia) chyba wsio napisałam

A drugą taką spakowałam dla TŻ z rzeczami które moga się mi przydać a niekoniecznie i która bedzie miał w aucie i w razie potrzeby mi dostarczy coś z torby( zapakowałam tam min, wkładki laktacyjne, laktator, butelkę na wrazie ,,W<<,, smoczek, kilka rzeczy dla małego , ciuchy dla siebie na zmianę i dodatkowe podkłady i takie tam pierdoły..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 07:58   #2784
ramirka
Raczkowanie

hej

Witam sie w dwupaku

SUNFIRE GRATULUJE!!!! jak czytałam Twoj opis z porodu to az mnie zmroziło, dobrze sie wszystko dobrze skonczyło a Ty jestes juz mamusia ale Ci zazdroszcze odpoczywaj tam żeby mieć sile dla Boryska no jestem w szoku a co dopiero Ty
Dziewczyny jak tak dalej pojdzie to wszystkie sie rozpakujemu nie w lipcu a wczesniej

A ja wczoraj tak siedziałąm i przygladalam sie jak maly sie ruszka w brzuchu i zdalam obie sparwe ze juz niedlugo sie zobaczymy a po drugie ze bedzie mi brakowac tego brzucha i ze to ostatnie tygodnie w dwuaku i zaczelam plakac
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 08:09   #2785
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
A tak z ciekawości, to czy Wy pakujecie wszystko z tej listy do szpitala?

Cudne wieści! Sunfire, dużo zdrówka dla Ciebie i Boryska! Trzymam kciuki, żeby z Małym było wszystko dobrze

Haaa z tym wstawaniem to też tak mam, jak śpię to śpię, ale jak raz wstanę w nocy na siku to potem już co pół godziny maraton sypialnia ->łazienka.. I jak tu się wyspać??
hmm w sumie za dużo tam nie ma, dla siebie spakowałam szlafrok i koszule do porodu - klapki (2 pary bo w lato raczej kapcie mi nie potrzebne), drugą koszule do karmienia (mam jeszcze jedną ale chyba ją wyjmę i najwyżej tż doniesie) ręcznik kąpielowy, plus ręczniki jednorazowe, podkład na łóżko (choć w szkole rodzenia nic nikt nie mówił więc chyba nie trzeba) podkłady, majtki siateczkowe, i kosmetyki dla siebie w mini buteleczkach, wkładki laktacyjne. Resztę jak coś to doniesie tż bo szpital mamy bliziutko.
Dla dziecka mam 18szt pieluch(jak coś to tż doniesie) ręcznik do kąpieli, mini kosmetyki dla dziecka (próbki ze szkoły rodzenia) dwa body dwa pajace, czapeczkę niedrapki i skarpetki, rożek który jak coś to tż weźmie w rękę.
Stary 2014-05-23, 08:28   #2786
pszczola189
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
pszczółka Ja jedną torbę spakowałam do szpitala z podstawowymi rzeczami po konsultacji z siostra bo rodziła w styczniu
napiszę z pamięci co spakowałam-mogłam coś pominąć ( podkłady poporodowe i te na łóżko, majtki siateczkowe, 2 ręczniki duży i mały dla mnie 2 szt piżadżamy, kapcie, klapki pod prysznic, kosmetyczkę, rzeczy dla małego, ręczniczek dla niego, rożek, pieluchy i chusteczki, owieczkę, kubek, talerzyk, coś do picia) chyba wsio napisałam

A drugą taką spakowałam dla TŻ z rzeczami które moga się mi przydać a niekoniecznie i która bedzie miał w aucie i w razie potrzeby mi dostarczy coś z torby( zapakowałam tam min, wkładki laktacyjne, laktator, butelkę na wrazie ,,W<<,, smoczek, kilka rzeczy dla małego , ciuchy dla siebie na zmianę i dodatkowe podkłady i takie tam pierdoły..
Z tymi dwoma torbami to całkiem nie głupi pomysł, jednak ja mam szpital prawie 40 km od domu i teoretycznie nie będzie się opłacało TŻ jechać specjalnie z drugą torbą, będę musiała więc spakować wszystko raczej i zabrać od razu..

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
hmm w sumie za dużo tam nie ma, dla siebie spakowałam szlafrok i koszule do porodu - klapki (2 pary bo w lato raczej kapcie mi nie potrzebne), drugą koszule do karmienia (mam jeszcze jedną ale chyba ją wyjmę i najwyżej tż doniesie) ręcznik kąpielowy, plus ręczniki jednorazowe, podkład na łóżko (choć w szkole rodzenia nic nikt nie mówił więc chyba nie trzeba) podkłady, majtki siateczkowe, i kosmetyki dla siebie w mini buteleczkach, wkładki laktacyjne. Resztę jak coś to doniesie tż bo szpital mamy bliziutko.
Dla dziecka mam 18szt pieluch(jak coś to tż doniesie) ręcznik do kąpieli, mini kosmetyki dla dziecka (próbki ze szkoły rodzenia) dwa body dwa pajace, czapeczkę niedrapki i skarpetki, rożek który jak coś to tż weźmie w rękę.
Jesteście bardzo pomocne, dziękuję

A i jeszcze jedno, te koszule do porodu, to gdzie to można kupić? bo to ma być taka z przodu rozpinana?

Wkurzam się na siostrę trochę, bo niby obiecała, że wyśle te paczki i że dojdą na czas, a ja się boję, bo teraz bym mogła prać powoli ciuszki, pakować tą torbę, ewentualnie dokupić to czego będzie brakowało a tak to nawet TŻ się denerwuje bo nie wiadomo co trzeba będzie jeszcze dokupić, a to nie takie proste, bo nie wszystko da się kupić tak hop siup.. A przecież nie będę kupować nic teraz, bo nie wiem, co ona w te paczki wsadziła.. Ona twierdzi, że w czerwcu powinny dojść (!) aczkolwiek obawiam się, że wtedy mogę nie zdążyć ogarnąć tego wszystkiego..

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 08:33   #2787
svelta
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ptz sunfire Pokaż wiadomość
: jupi:

Mam najdzielniejszą żonę i syna pod słońcem !
Cytat:

Leżałam sobie grzecznie, jak poczułam, że muszę do wc, okazało się, że zaczęłam krwawić. Pózniej bylo tempo straszne, badanie, usg, telefon na blok, bieg przez oddział na łóżku, znieczulenie ogólne bo nie było czasy na zzo. Pózniej nie wiele pamietam, jak sie obudzilam potworny bol rany, dopiero po kroplówce przeszło. Nie wiem za wiele o małym, mąż był u niego, wiem tylko wagę, że sam oddycha, leży w cieplarce z tlenem. Rano jeśli ze mną będzie ok to może na wózku mnie zawiozą do niego. Widziałam go na zdjeciu i jest sliczny, a raczki ma dlugie jak mamusia, reszta to tatuś teraz tylko mam nadzieję, że wszystko z Boryskiem dobrze i nie będzie żadnych komplikacji. Teraz już wiem co czuje ksżda mama.

W szoku jestem Ale wielkie wielkie gratulacje!

Takie informacje z rana... uffff... muszę to przetrawić Przybywa nam dzieciątek
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 08:35   #2788
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
Z tymi dwoma torbami to całkiem nie głupi pomysł, jednak ja mam szpital prawie 40 km od domu i teoretycznie nie będzie się opłacało TŻ jechać specjalnie z drugą torbą, będę musiała więc spakować wszystko raczej i zabrać od razu..

Jesteście bardzo pomocne, dziękuję

A i jeszcze jedno, te koszule do porodu, to gdzie to można kupić? bo to ma być taka z przodu rozpinana?

Wkurzam się na siostrę trochę, bo niby obiecała, że wyśle te paczki i że dojdą na czas, a ja się boję, bo teraz bym mogła prać powoli ciuszki, pakować tą torbę, ewentualnie dokupić to czego będzie brakowało a tak to nawet TŻ się denerwuje bo nie wiadomo co trzeba będzie jeszcze dokupić, a to nie takie proste, bo nie wszystko da się kupić tak hop siup.. A przecież nie będę kupować nic teraz, bo nie wiem, co ona w te paczki wsadziła.. Ona twierdzi, że w czerwcu powinny dojść (!) aczkolwiek obawiam się, że wtedy mogę nie zdążyć ogarnąć tego wszystkiego..
koszula do karmienia powinna być rozpinana, lub inna gdzie łatwo wywalić cyca :P, a koszula do porodu hmmm ja mam taką najzwyklejszą na ramiączkach za 19 w hurtowni sobie kupiłam, którą też łatwo mogę zsunąć ale to bardziej chodzi o koszulę której nie będzie Ci szkoda w razie czego wyrzucić bo będzie bardzo brudna, może być tez zwykła koszulka dłuższa za tyłek
Stary 2014-05-23, 08:36   #2789
Fame
Zakorzenienie

Już po wizycie.. Wychodzę w poniedziałek bo mam problem ze skracajacą się szyjką i z racji tego, że jestem pierwiastkiem to mnie dłużej potrzymają, bo jak to mój lekarz powiedział -następna moja wizyta w szpitalu to będzie na porodowce już

Stary 2014-05-23, 08:37   #2790
svelta
Rozeznanie

Sunfire właśnie dopatrzyłam, że miałaś termin 10 dni po mnie. Nie powinnam się czasem przestraszyć? Ubranek nawet nie zaczęłam prać
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości