|
|
#91 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
??? tzn ??? Cytat:
)Cytat:
A Tż tak właśnie uważa, jak tylko między nami troche nie halo to stara mi sie udowodnić że jest lepszym rodzicem, lepiej krami, lepiej usypia i wogóle wszystko robi lepiej. Cytat:
![]() Ja ogóleni myje buzie i oczy rumiankiem, pomógł mi rumianek na te zaczerwienione poliki i do tej pory stosuję. Jaki pomocnik Tż rośnie ![]() Wczoraj wzięłam Małą i mamę i poszłyśmy do biedry do miasteczka obok, z 8km chyba przeszłyśmy. Oli dzielnie w jedną stronę w wózku jechała, a wracała już troszkę na nogach, troszkę na rękach, troszkę w wózku. Limo małe, w sumie to tylko czerwone i trochę spuchnięte. Z Tż oczywiście gorzej, jeszcze wybrał sobie godzinę 23 w łóżku na wylewanie swoich żali, nie dość że ja nie spałam to jeszcze chyba Oli coś wyczuła i tez nie spała. Milion razy wstawałam, nawet wziąłem ją do łóżka do siebie to jak się drzeć zaczęła i na łóżeczko pokazywała. W końcu w wózku zasnęła ale ja jestem zombii i dentka w jednym. Nie wiem jak w pracy przetrwam.
|
|
#92 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
koniec, kropka. Debrah, podałaś wszystko na tacy - dodam, że ja w ogóle nie lubię tekstu "wymusza", bo nawet w stosunku do mojej 4latki tego nie używam - aczkolwiek owszem, mam akcje, że płaczem, zanoszeniem się chce osiągnąć cel. Bo to właśnie tak jest - dziecko nie bardzo potrafi inaczej ten cel osiągać, więc sięga po to, co zna i potrafi intuicyjnie: płacz. I wszystkie inne okołopłaczowe akcje. A tak sobie myślę, że i dorosły nieraz z bezsilności (bo czegoś bardzo chce, a się nie da) uroni łzę
|
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Nie wierzę, gdzieście się podziały?
hop hop?!
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie....co to za cisza???
Ja wczoraj zainstalowałam sobie aplikacje w moim new phone wizaz rzecz jasna na piewrszy mmiejscu..i on jest inny niż ten co miałam w poprzednim telefonie...nie podoba mi się (((((a i ING sobie wrzuciłam..i Endomodo... (LADY... ) jestem coraz bliżej biegania )![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Yellow..jesteśmy same...PIJEMY???? na dziś mam limit 3,5 litra...starczy dla nas obydwu, to jak??
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się witam, z kawką
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
My już po przedpołudniowym spacerze.
Kocham swoje dziecko Taki dorosły się robi. W sklepie byliśmy to od razu sobie wziął soczek i przy kasie daje Pani, żeby skasowała i grzecznie czekał aż mu odda |
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się witam z nad pizzy
![]() :brzyda l:Dziecko padło, mam nadzieję, że pośpi z 2h. Na spacerku byłyśmy. Zupka ugotowana. Burdel w mieszkaniu ale nic dziś nie robię. Z pracy wróciłam o 3:15, a z Zuzką na nogach od 6:45. Ale czuję się super. Tylko miałam nadzieję, że pójdzie spać później to ja razem z Nią. A tak musialamobiad dokończyć. Może zaraz pójdę się koło niej kimnąć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Zuzka tak samo robi |
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Neti jaka masz aplikacje??? Moze tapatalk zainstalowalas???
i jaki telefon w koncu sie zdecydowalas?Zasnelismy z Pietraszkiem przy butli, razem, hahaha masakra.Hope, brawa dla Dadolka, te nasze dzieci juz takie kumate sa.... My tez juz po spacerku, bylismy do 10.30 gdzies, zabija mnie ta temperatura, czemu nie moze byc te 20-22st??? Tylko od razu czika bonita? :P Ultra jak tam dzisiaj, o 6 juz na dworze? ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#99 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny..musze Antoniowi kupić piżamy....i tak szukam na allegro...bo potrzebuję ze 2 pajace, ze 2 pajace bez stóp i ze 2 rampersy-kupowałyście gdzieś coś fajnego??? Mały śpi odkryty więc musze mieć pajaca ze stopami...ale na tą czike może i bym bbez mogła mu założyć-sama nie wiem?? a jak już nastanie lato..to pewnie rampers..no nie wiem-głupieje bo nie wiem czego szukać...a Wy jak planujecie na noc odziewać maluchy??
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Młode zjadło na śniadanie z 10 (?) łyżeczek serka Tutti i parę gryzów placuszka owsianego z cynamonem i wanilią. Liczy się chyba jako śniadanie..
Dziewczyny, zadam pytanie z klubie. |
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana samsung galaxy core...nie wiem co ja mam??? weszłam w sklep play i ściągnęłam te aplikacje które chciałam. ale na wiżau miałam na gorze ikonki..mojego profilu...wiadomości pw ustawiń i cos tam jeszcze..teraz tego nie mam...musze inaczej kombinować...jak chce wstawić emotke czy zdjęcie to też musze szukać...widok postów też inny... ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Paczaj Ty... jak o piciu napisałam to inne się zleciały leće ćwiczyć kochane...Debrah-potem zerknę na K. no i jak możecie skrobnijcie coś na temat piżamek...baj...idę robić się na "bóstwo"
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja od jakiegoś czasu natychmiast się odkopuje, dlatego śpi w piżamie (jeszcze z długim). Ale docelowo to będzie spała albo w bodziaku albo jakiejś piżamce na ramiączkach/na krótki rękaw. Bez skarpetek. Jedyne o co dbam w przypadku odkopywania się w nocy - to żeby plecy były zakryte - jak człowiek śpi to można się zaziębić. Ale skarpety sciągam od dawna, nie mamy też pajaców i nie zaserwowałabym ich dziecku na letnie miesiące |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Neti Dawid śpi w koszulce z krótkim i w spodenkach. Skarpetki zakładam na chwilę po kąpieli, póki jeszcze się kotłuje po mieszkaniu, a później sam sobie ściąga. W lecie to w ogóle w bodziaku albo samej koszulce będzie spał. A syn mój nienawidzi ani kołderek ani kocyków. Jak go tylko przykryje to od razu się rozkopuje i wybudza.
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- tu poszukaj http://allegro.pl/odziez-11764?order...dz-0407&a_enum[3475][30]=30&a_enum[3475][35]=35 ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- (tylko rozmiar zaznacz, widziałam kilka fajnych )
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja przy kawce i fantasii truskawkowej
![]() a w moje dziecko dzisiaj wstąpił jakiś mały szogun. Zawsze była żywym dzieckiem, ale dziś to już przechodzi samą siebie na szczęście teraz padła spać :Pmy dziś on 8 na dworze ale wyjdę znów po 16, bo dzisiaj napitala tak, że aż mi słabo. Ale lubię taką czikę Lady - tak jak dziewczyny mówiły, jak w domku się swoim mieszka to jednak całkiem inaczej się funkcjonuje Neti, po co ci pajac ze stopami?? :O Lato idzie!!! Ania aktualnie śpi w samym pampersie a na noc jej zakładam bodziaka tylko
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
hejka Mamusie
Czytam wszystko, ale pisać na bieżącą, z tą klawiaturą ,nie mam cierpliwości ![]() Neti, Piotruś też nie toleruje kołderki, a dziś spał w samych bodach wcześniej body+spodenki Yellow, super wpis na blogu, odnajduję w nim siebie Mój synio też już mądrala Zawsze jak wracamy do domu to daje mu w łapkę klucze , on najpierw mi znajduję odpowiedni kluczyk do klatki, później do drzwi do mieszkania, a pęk liczy jakieś 15 sztuk I jak już znajdzie t tak fajnie, dumnie niesie ten kluczyk
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Świeże powietrze i te sprawy...
![]() My po raz drugi wyszłyśmy o 6.40 ![]() Gościu se kosi siano za naszą chałupą, mam nadzieję, że się wyrobi przed drzemką Poli ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- A nie napisałam Wam ![]() Wczoraj przypadkowo spotkałam się z Evel na zakupach Majeczka jest taaaka śliczna
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
A Ellmi, co do tych sandałów to jak miałam takie wrażenie, że mu nie wygodnie bo jak tylko mu je założyłam to tak dziwnie pocierał nóżkami jakby chciał je zdjąć
ale wczoraj zażyłam mu na dwór, bez skarpetek i normalnie śmigał, nie zauważyłam też żeby mu pięta uciekała.Szaja słyszałaś o syropie:Wotropil albo Notropil (nie mogę rozczytać) co ma przyśpieszać rozwój mowy ? Neurolog nam przepisała
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Netii- w tamtym roku jak były takie mega upały to Amelka spala w samym pampersie, a teraz w samym bodziaku na ramiączka..
prosze o kciuki za mojego tzta;p zaraz ma kolosa z matmy ![]()
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, w zeszłoroczne cziki Pola też w samym pampersiaku spała
Teraz na razie ubieram jej zwykłe bluzeczki z krótkim ale jak będzie jeszcze cieplej, to też będzie pamper a capella
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, pamiętacie naszą Ilkas jeszcze z poczekalni?
ona o nas zapomniała ale my pamiętamy [/COLOR] Wiadomosc od Ilkas ![]() Leos urodzil sie o godz 14.50, wazy 3250g, ma 56cm i dostal 10 punktow kochana, gratulacje, i dużo zdrówka dla Leosia Mój synuś już w drodze do UK, kurde jak ja będę za nim tęsknić i wariować z niepokoju ![]() Neti moj mały też w czike nie spi w pizamce, tylko w bodziaku, spi bez kołderki, jedynie kocykiem go okrywam a ten i tak się rozkopie |
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Neti, u nas Mala tez się rozkopuje i spi w pajacu bez stopek, W upaly pewnie bedzie spac w rampersie albo bodziaku, w zeszlym roku tez spala w samym pampersie czasem ale wtedy się nie rozkopywala i przykryta byla np pielusza a teraz jak się tak wierci to wydaje mi się ze lepiej jej bedzie jak bedzie miala jakas lekka bawelniana warstewke
Nie chodzi mi tu wtedy o poczucie ciepla tylko zeby takie gole cialko się nie ocieralo i podraznialo Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-05-23 o 13:51 |
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
No nic nie robię : bodziak sam przez się zakrywa, góra od piżamy też
A jeśli śpi w koszulce to dłuższej.
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Marsi mam nadzieję, że S. dopisze pogoda A kiedy wraca? gratulacje dla Ilkas ![]() Deli kciuki za tż! Neti Ewa w takie wielkie upały spała tylko w body, teraz pewnie będzie tak samo, ew. w koszulce na ramiączkach. Insolito o matko taki syrop? Ja miałam ten lek (Nootropil) po wypadku i on ma cholernie męczące skutki uboczne. Nie mogłam spać (spałam po 2-3h na dobę), byłam strasznie nerwowa, nie można było ze mną wytrzymać. Nigdy w życiu bym go drugi raz nie wzięła, bo serio miałam takie jazdy, że nic tylko sobie palnąć w łeb. Kurde, ale nasze dzieci przecież jeszcze mają trochę czasu z tym mówieniem, Wy byliście u logopedy? Tress kochana, dobrze, że chociaż praca dobra to może czas w niej szybko zleci i nie będziesz bardzo tęsknić. Uściski, nie martw się, Olcia już jest duża i da sobie radę, choć rozumiem, że się denerwujesz Kurde, nie dawałam już dzisiaj rady, Ewa tak strasznie marudzi już od niedzieli, nie potrafi spać, wszystko na nie, non stop jojk, no już nie wiem co robić
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Mam ostatnio taki zapierdziel w pracy, ze czasu na wizaz niet, ale podczytuje was bardziej lub mniej na bieżąco. Przyjemnego weekendu dla wszystkich po pracy jedziemy do teściów, jak książe będzie spał to postaram się odezwać na dłużej i zgłoszę się z małą prośbą do mieszkanek woj. śląskiego, ale to w k. |
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko drzemie - przed drzemką zaliczyła mega histeryjozę bo chciała biedna nalewać sobie wodę z czajnika do kubeczka SAMA, a czajnik ciężki był i nie dało rady. Odwracanie uwagi działało średnio, kubeczki z wodą do przelewania jakie jej dałam do dyspozycji - też. W końcu wzięłam, utuliłam wijące się w płaczu stworzonko (macie rację, siły trzeba mieć ogrom, dziecko jak ośmiornica, albo deseczka twarda..), poszuszałam, dostawiłam do uu, napiła się i padła jak zabita.
Także ten - to samo mamy |
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
S. sobie poradzi ![]() Zerknijcie, uprzedzam, że "mięcho" z filmu się wylewa wręcz https://www.youtube.com/watch?v=Ng4G...layer_embeddedŻe tak zacytuję klasyka: "Kraków taki piękny <3" Pola śpi, a ja siadłam i pierwszy raz odniepamiętamkiedy.... nie mam nic do roboty Tzn. obiad czeka, ale później dopiero, bo teraz nie ma sensu, żebym robiła. Czyli łizaż!
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda śpi, ale pewnie zaraz wstanie, esz moglam isc spac z nią bo czuje sie jak zombie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

22.05.2008
14.08.2011
hop hop?!

)
na szczęście teraz padła spać :P
Czytam wszystko, ale pisać na bieżącą, z tą klawiaturą ,nie mam cierpliwości 

Tzn. obiad czeka, ale później dopiero, bo teraz nie ma sensu, żebym robiła. Czyli łizaż!