|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
hej hej
Ja chyba też pod prześcieradło położę ze 2 podkłady, zwłaszcza, że kanapa wyprana ![]() KucykCo do przepowiadaczy, to mnie najczęściej takie twardnienie brzucha, i spięcie głównie czuję na dole, choć zdarzają się też te mocniejsze, ale to zazwyczaj wieczorem Chocolate bazile Ja też mam fazę na truskawki! Mniam beat hehehhe, widzę, że nie tylko ja mam akrobacje z maszynką... Ostatnio na nogi położyłam krem z ziaji do depilacji dla wrażliwców, i poradził sobie znakomicie. trochę to z dusza na ramieniu robiłam, śmierdziało niemiłosiernie, i bałam się, że uczulenia dostanę, ale wszystko ok. |
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi to ja się modlę żeby przekroczył te 2 kg, i wtedy mam nadzieję będzie już dobrze ![]() Co do lekarza, to tłumaczył mi właśnie tym że zna tamtego lekarza, że uważa go za dobrego specjalistę i że ten szpital właśnie jest bardziej przystosowany do opieki nad wcześniakami i dziećmi z problemami. Dziewczyny mierzy któraś z was ciśnienie? Ja mam je mierzyć trzy razy dziennie, czy to musi być stała pora?
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej jaki on słodziutki jest |
|
|
|
|
#1984 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się wyspana jak nigdy z koktajlem domowej roboty w ręce
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46568012] Co do moskitier na okna, to gdzie takie coś można kupić, bo odkąd jest ciepło, pełno robactwa mi do domu włazi [/QUOTE]No, stanowczo taniej będzie w markecie budowlanym... docinasz sobie na wymiar okna i tyle. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie średniawo. Infekcja bakteryjna się rozszalała, trzeba szybko zaleczyć. Babka w jednej aptece próbowała mnie skasować 90zł za 10 robionych globulek <szok> A w innej pan wziął 8,4zł... polityka, cholera. Niech ustalą sobie jakieś jasne zasady rozliczania tych leków ryczałtowych bo można się nieźle naciąć. Na szczęście ginka uprzedzała że mogą być takie problemy. Przypadkiem trafiłam na jakieś czyszczenie magazynu przy naszej Biedronce i kupiłam Małej naklejki na ścianę, chociaż w sumie nie planowałam, ale za 3zł niech ma ;p Nakupiłam też dla wszystkich dzieciaków w rodzinie i dla znajomych, będą miłe drobiazgi na dzień dziecka czy cuś... A tak prezentuje się brzuchol w 36tc. Jakoś na zdjęciu wygląda na malutki, a ja czuję się taaaka wielka
|
|
#1985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o tak mama mi wczoraj kupiła krajowe truskawki, pyszne były A teraz właśnie wypiłam koktajl z bananem, kawą, kakao, mlekiem i kruszonym lodem. Na taki upał w sam raz. Tylko chyba przesadziłam z ilością bo po szklance 0,5 l się toczę już całkiem jak bąk
|
||
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza,ze mała tak słodko się rano do Tzta przytulala i większość nocy przyklejala się do niego,a nie do mnie I tak jak piszesz nie chce,żeby Tz ja zabierał do mnie do szpitala,bo wiem ze przy rozstaniu byłaby histeria...Jakoś damy rade Moje dziecko mnie często pozytywnie zaskakuje,wiec może tym razem też tak bedzie![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, takie podklady jak do szpitala się kupuje
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
A i się nie pochwaliłam. Przyszła dziś paczka z laktatorem i chustą od siostry męża
Laktator elektryczny Medela I chusta tkana Lennylamb teraz muszę nauczyć się wiązać ![]() No i oprócz tego od wczoraj coraz bardziej Mała pcha się na świat. Szyjka musi pracować, bo cały czas kłucie dość silne i brzuch twardnieje i ciąży mocno. No i coraz większe kawałki czopa odchodzą. Może uda się niedługo urodzić
|
|
|
|
#1990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam dzisiaj na obiad zrobić makaron z truskawkami a tu jak na złość nie było po drodze truskawek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Parzyłam na naklejki na allegro ale ceny mnie trochę odstraszyły za takie ładniejsze ponad stówę lekko
|
||
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, no ja staram się mierzyć regularnie ale różnie u mnie z tym bywa, wczoraj np dłużej nam zeszło z zakupami i zmierzyłam trochę później ale mam nadzieję że nie będzie z tym problemów. A mnie naszło na makaron ze szpinakiem ![]() Wy też macie teraz taki apetyt? Ja non stop bym jadła
|
|
#1992 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki nie wiem co mnie podkusiło, ale zrobiłam sobie hybrydę na paznokciach u rąk
co prawda french'a ,ale jednak i teraz trochę się martwię czy nie było to głupotą z mojej strony![]() Dzięki za miłe i pocieszające słowa w sprawie insuliny Cytat:
nie słuchaj nikogo. jak Maleństwo będzie zdrowe i grzeczne to nie widzę powodów dla których nie mielibyśmy gdzieś wyjechać. w końcu mi też należą się jakieś wakacje a nie tylko dom i domewentualnie zapytam pediatry co o tym myśli Cytat:
Nazywamy ją z tżetem Bakteria, bo powiedziała, że ona najbardziej na świecie boi się bakterii Chocolate Oliwier jest śliczny ![]() Zopiee przestań szaleć z tym sprzątaniem już! Odpoczywaj!Anteria na pewno Maleństwo nabierze masy
|
||
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
TAAAK! co dwie godziny jem! nie poznaję siebie! ![]() Oby nie... a to przeciwwskazanie do SN czy nie?
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie. Jeśli masz jakąś bakterię to w szpitalu pokazujesz aktualne wyniki badań i dziecko dostaje antybiotyk po urodzeniu.
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A różnica w cenie leków masakra ![]() Co do moskitiery to wycenili mi na drzwi balkonowe 700zl...Byłam zdecydowana, podałam swój numer żeby skontaktowali się ze mną w sprawie dokładnego wymiaru. I od wtorku nikt nie zadzwonił. Na szczęście! Dzięki Wam kupie w Castroramie za 30-40zl Z sypialni i tak na balkon nie wychodzimy. Kupiłam staniki do karmienia w Lidlu. Całkiem całkiem Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak z rozmiarami?? Bo pewnie na mnie nie będzie.... a chciałam na początek kupić sobie taki zwykły do karmienia, żeby nie było że za mały czy za duży i kasy nie wydać na darmo.... obecnie noszę 75F...
|
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie sprawdziłam obwód swojego brzucha i przekroczylam setke
mam 102 cm masakra...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to normalne, pomyśl że dzidzi jest wygodnie i się nie załamuj
|
|
|
|
|
#1999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jak Tż wróci z pracy to go wyciągnę do Lidla i Biedronki, ale te z Lidla wydają się fajniejsze
![]() Cytat:
mierzyłam się po wyjściu ze szpitala 28 kwietnia i wczoraj. No ale mała rośnie porządnie, więc już się tym nie martwię Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-05-23 o 13:30 |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
Tak, tak, tak
dziś jem w kółko... I tak jak NecroKitty marzę o makaronie z truskawkami po prostu , szkoda, że już wczoraj zaplanowałam ruskie na obiad...Mówicie o tych przepowiadaczach, u mnie 37 tydzień, szyjka się skraca, nieduże rozwarcie, a ja tych skurczy chyba w ogóle nie mam, albo ich nie rozpoznaje, ale to chyba niemożliwe?
|
|
|
|
#2001 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby szybko udało się jej pozbyć. A różnice w cenach leków naprawdę powalające![]() Śliczne naklejki, a brzuszek malutki i zgrabniutki ![]() Cytat:
To do łóżeczka mamy inny - z motherhood, który można prać to widać lepiej przepuszcza powietrze. Niestety też tak mam A przez dietę muszę się hamować ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że po córce mi zostały jakieś bawełniane staniki jeszcze, a po porodzie się dobrze zmierzę i zamówię sobie jakiś porządniejszy z allesa |
||||
|
|
|
#2002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też do 2 czerwca, w sumie do 3, bo 2 muszę jeszcze załatwić ZUS ![]() Czarno_Biala super brzusio, faktycznie malutki ![]() Cytat:
A ja dzisiaj wstawiłam już drugie pranie, łaziłam po sklepach w poszukiwaniu japonek, ale albo są brzydkie, albo zapinane, a but zapinany nie wchodzi niestety w grę ;/ może w weekend coś wypatrzę... Czeka na mnie jeszcze prasowanie...może jutro zabiorę się za pakowanie tej nieszczęsnej torby ![]() Truskawki - u mnie nigdzie nie ma Pan z warzywniaka nie zamawia, bo mówi, że drogie na pocieszenie kupiłam kawałek arbuza w biedrze.
|
||
|
|
|
#2003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Ale narobiłyście mi smaka na makaron z truskawkami, a nie mam ani jogurtu naturalnego, ani śmietany
|
#2005 | ||||
|
Konto usunięte
|
Hej. Kolejny dzień, i znów podły humor
Moje dzieci nie mają litości dla matki Dziś podczas zakupów w osiedlowym spożywczaku sprzedawca zapytał mnie, czy w tym roku urodzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak, zaczęłaś już 9 miesiąc ![]() puchnięcie nóg - jakaś rada? Urodzić ![]() alergia - no kontakt z alergologiem zdecydowanie byłby najlepszy, tyle że u mnie są takie kolejki, że czeka się po kilka miesięcy.. nocnik - mój ma właśnie taki z muzyczką. Cieszy się jak zrobi siku i ona zaczyna grać, bijemy mu brawo i on sobie też. Ale z tego co widzę on nie kontroluje tego sikania. Nie umie np zrobić na raz, tylko co chwilę tak popuszcza. Więc nie wiem, czy nie poczekać, bo takto będę musiała za nim z nocnikiem cały czas biegać... Cytat:
|
||||
|
|
|
#2006 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to czekamy
ciągle mogę jeść od kilku dni Cytat:
Cytat:
![]() A jak Ci się poród zaczął? |
||
|
|
|
#2008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zakochałam się Karolkya wszystko więc na dobrej drodze Pater samo słowo plaża działa już na mnie kojąco ![]() Robicie smaka na truskawki jak na złego nigdzie nie widziałam - a tak bym zjadła ![]() Jeśli chodzi o staniki z Lidla to dla mnie porażka... Akurat szary usztywniany był otwarty B80 chyba no to zerknęłam do środka. Musiałabym chyba pośladki tam wsadzić, bo z moimi groszkami w rozmiarze A - ledwo do A póki co dorosły to sobie mogę Wiem, ze są jeszcze w Biedronce, ale już nie oglądałam, bo domyślam się, że do tamtych nieusztywnianych tym bardziej nie będę miała czego tam wsadzić. W ten sposób nie mam stanika do karmienia jeszcze poczekam do porodu może urosną
|
|
|
|
|
#2009 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Hej,
witam się z upalnego Wroo.. Byłam dziś na USG spojenia i wszystko OK, na szczescie nie rozchodzi się. Tzn bóle, które mam są spowodowane naturalnym rozciąganiem i naciskajacą głowką dziecka, ale nie ma żadnych niepokojących zmian w miednicy, szczeliny.. Wiec muszę się oszczędzać i tyle.. Odebrałam też wyniki- krew, hemoglobina trochę spadła (11,7), ale miesiac temu, na polecenie Pani dr odlozylam zelazo, wiec pewnie dlatego. Mocz: nabłonki i nieliczne bakterie, ale chyba OK, GBS ujemny, Wr jeszcze nie ma. Pewnie po weekendzie, ale kiły się nie spodziewam haha ;p Zrobiłam głupią rzecz i znowu oglądałam filmiki z porodów- masakra, cała uryczana i załamana. Jak ktos mogł wymysleć coś tak strasznego i przerażającego to nie wiem... Za jakie grzechy takie cierpienia? Co do snu- to od kilku nocy jest koszmarnie. W mieszkaniu mamy 26-27 stopni mimo zasłonietych rolet i uchylonych okien. Cała zalewam się potem, przewracam, nie mogę znaleźć sobie dogodnej pozycji. I dzis znowu, po 3 h męczarni, przeniosłam się do salonu, by nie budzić TZ swoimi akrobacjami. Wieczorem idę do znajomego gin, którego odwiedzam raz na 2 miesiace. Chce by zrobił mi dokladne USg, bo w LuxMedzie ostatnie miałam w 30TC a tak to Pani tylko raz lookneła czy ilosc wod jest OK. Minelo trochę czasu, wiec chce by posprawdzał, bo narazie nie mam skierowania, porod coraz blizej a ja nawet nie wiem ile teraz waży moje dziecko. Boję się tej wagi, bo cierpie na wilcze głody... Moj organizm oszalał, krótko mówiąc, jadłabym tylko słodkie... w ogole moglabym jesc dosłownie co 2h. Truskawki- kupuję od paru dni, od kiedy tylko są w warzyniaku pod moim blokiem. Mimo ze miewałam czasem po nich sensacje zołądkowe (pewnie mocno je nawożą jak wszystko), to i tak nie mogę się powstrzymać i chcę się nimi nacieszyć do karmienia. Na szczescie w tym roku jeszcze i nie zaszkodziły.Tak samo ze swiezymi warzywami, czosnkiem, cebulą.. teraz jak je jem to mysle, jak ja bez tego wszystkiego przetrwam?! ![]() Cytat:
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46567728]Cześć. Wczoraj nie miałam za bardzo jak wejść na forum, odwiedziła mnie koleżanka ze swoim synkiem. Jest grzeczny i cichutki jak aniołek, przez cały dzień nie zapłakał ani razu, a w sobotę kończy już miesiąc A ja dzisiaj miałam wizytę u gina.. Mam już na plusie 13 kg. Jeśli nie urodzę, to za dwa tygodnie mam przyjść, tzn. 5go... Powinnam się cieszyć, bo jest wszystko ok, przepływy, wody w porządku. Mały główką w dół, zdrowy i waży już 3260g ![]() ja mam dwie torby, bo też się w jedną nie zmieściłam. I mam to gdzieś jak będę wyglądać ![]() [/QUOTE] Też się slabo czuję, wszystkie dolegliwosci spadły na mnie w 8. miesiacu i dopiero poczułam co to ciąża. A co do toreb, to już zdecydowałam, ze będą dwie, tylko, ze za te dziecięcą się nie mogę zabrać. Cytat:
Cytat:
A co do ubrać to wczoraj HIT, wieczorem mieli wpaść znajomi, upał niemiłosierny, wiec zaplanowałam, ze ubiore letnią sukienne (ubiegłoroczną), odcinana pod biustem, byłam pewna, ze będzie idelana na brzuszek, a nie zmiesciłam się już w biuscie. Zebys widziała moją zdziwioną minę... i załamaną jednoczesnie, bo powoli naprawdę nie mam w czym chodzić a nie opłaca mi się kupowac teraz czegokolwiek. Do terminu zostały mi 3 tyg. Będe musiala obkupić się na wyprzedazach letnich w cos w czym bede mogla karmic. Mam sporo sukienek i one wszystkie pojdą w ostawkę, bo bym musiala je podwijac od dołu, by podac cyca małej. Wiec to nierealne. Muszę upolowac coś na ramkach lub 2 czesciowego. Cytat:
Jak znajdziesz chwilunie to napisz nam proszę jak się czujesz po cesarce, jak to wygląda krok po kroku po operacji.. Cytat:
Cytat:
No chyba, ze jednak nie jest córką tylko synem. Dwa razy miałam potwierdzoną płeć, niby na 100%, a wczoraj koleżanka jak mnie zobaczyła to mówi: Ty masz brzuch typowo na chłopaka!! Mówie Ci i zaczęła mnie wkręcać, tak, ze znowu się zestresowałam.... Twój brzunio malutki. Ja mam taki wąski i sterczący do przodu. Nio i tym sposobem dorobiłam się pierwszych rozstępów. Dwa z jednej i dwa z drugiej strony, dokładnie na tej samej wysokości. Pielegnuje od samego początku, balsamy, olejki (migadałowy), elancyl apteczny itd... I sie nie udało. Chociaz w sumie nie wiem jakbym teraz wygladała gdybym nie smarowała. Bo predyspozycje mam potężne!! Uda i posladki całe pociete po okresie dojrzewania.
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

Ważne, że mały rośnie, na pewno przekroczy 2 kg
a może nawet do 2,5 dobije
ale nic na to nie poradzę, muszę i już!
I tak jak piszesz nie chce,żeby Tz ja zabierał do mnie do szpitala,bo wiem ze przy rozstaniu byłaby histeria...

za takie ładniejsze ponad stówę lekko

co prawda french'a ,ale jednak
i teraz trochę się martwię czy nie było to głupotą z mojej strony
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale od tamtego czasu nic się nie dzieje, więc czekamy dalej