|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Sunfire gratulację kochana!!
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
ehhh ależ gorąco.... wczoraj ostatni pokój został pomalowany-weekend chwila odpoczynku a od poniedizałku sprzątanie po remontowe - mycie okien, pranie i prasowanie zasłon i firanek itp. Co prawda tż będzie mył okna ale jak sobie pomyślę,że drugi tydzień z rzędu po pracy zamiast odpoczywać to będziemy zapie... to się zastanawiam co mnie podkusiło na ten remont miłego dzionka Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-05-23 o 12:28 |
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
TaTekla, ok, Warszawa pełna parków, ja mam jeden z największych i najpiękniejszych warszawskich parków niemal pod nosem, ale dzis w Warszawie jest piekło po prostu. Ja te 8 kg ciążowe odczuwam bardzo mocno, bo przez ładnych parę lat byłam szczupła. Choć do 12 roku życia byłam otyła
Ale mój organizm nie toleruje dodatkowych kilogramów. Ponadto poza Warszawą inaczej odczuwa się temperaturę, nawet zaraz pod Wawą jest inne powietrze. Tutaj jest zawsze upalniej. Dlatego właśnie nie wychodzę z domu, dopiero po 18:00. No i dużą rolę odgrywa też moje ciśnienie. To końcówka ciąży i może zacząć nagle wariować, a taka temperatura i taka pogoda sprzyja temu
|
|
#2823 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pozamykane okna, zasloniete roletami i leze padnieta
jeszcze mi drinka z parasolka brakuje dobrze, ze obiad gotowy i nie musze nic robic :PWysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2824 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po 10 latach spędzonych w Krakowie Warszawa jeśli chodzi o powietrze nie jest dla mnie aż taka straszna, co nie zmienia faktu, że rzeczywiście nie jest ciekawie. Ja po prostu jestem pod wrażeniem, bo mi zawsze przedstawiano stolicę jako okropne miasto, a raz o dziwo! rodowici krakowianie pokazali mi ją z innej strony i od tamtej pory bardzo lubię to miasto i wiem, że można tam wypocząć - wystarczy chcieć Cytat:
a ja prasuję - pranie schnie w 30 min. Svelta jak masz możliwość polecam pranie w dniu dzisiejszym
|
||
|
|
|
#2825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Dziewczyny pierzecie ubranka po dwa razy? Dlaczego tak? Ja ostatnio się zastanawiałam nad wypraniem torby do szpitala, ale mama mi powiedziała, żebym nie przesadzała, bo nie ma sensu trzymać dziecka w sterylnych warunkach i po zastanowieniu się przyznaję jej rację. Ciuszki wypiorę tylko raz i wyprasuję i tyle. W ogóle ja zamierzam prać dopiero pod koniec czerwca, zakładając, że dziś na wizycie okaże się, że wszystko jest ok. Bo nie chcę kisić tych rzeczy przed dwa miesiące w szafie... zresztą nawet jeszcze nie mam mebelków dla małego, będziemy zamawiać dopiero w połowie czerwca
|
|
#2826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zaraz bede popijac zimna inke mrozi mi sie![]() musiałąm pozamykac okna bo u mnie pelno drzew topoli i te dziadostwo lata i mnie denrwuje ![]()
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
framboise, ja dwa razy wyprałam tylko ubranka, które mam na sam początek
Do szpitala mam walizkę, więc nawet nie bardzo jest jak ją wyprać, a nie będę przecież gąbką szorować, z resztą jestem tego samego zdania co Twoja mama No i też ostatnio doszłam do wniosku, że niektóre kobiety sieją panikę, że wszystko sto razy wyprane, zdezynfekowane, nie wiadomo co zrobione, a dziecku na tyłek pampersa, który walał się w hurtowni po podłodze, wkładają. No chyba, ze pampersy też piorą TaTekla ja Warszawę kocham i nie zamieniłabym jej na żadne inne miasto, to miejsce, w którym wychowała się cała moja rodzina od dziada pradziada i naprawdę uwielbiam tu żyć. Ale czym jestem starsza, tym bardziej potrzebuję odskoczni. I nie mówię o relaksie w parkach po raz enty, ale po prostu o odpoczynku w miejscu, którego nie znam, gdzieś w głuszy A Kraków uwielbiam Co niektórych zaskakuje, bo podobno Warszawiacy nie lubią Krakusów u odwrotnie
|
|
#2828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
mialam dzisiaj wyjsc ale mam jakies bakterie i musze zostac do niedzieli:-( wszystko jest ok poprostu spanikowalismy z Tż mam prawie 31 tydzien dzidzia wazy 1554 gramy jest ulozona glowka do gory. Lekarz powiedzial ze mam sie nie nastawiac na duze dziecko. A ja waze 65 kg 300g czyli mam 8kg na plusie od poczatku. Schudlam w szpitalu 200g:-PWysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#2832 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam wizytę w poniedziałek i juz nie mogę się doczekać żeby sie dowiedzieć co u Małego słychać..
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#2833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z hurtowniami - racja! Prawda jest taka, że nie da się wszystkiego utrzymać w sterylnych warunkach. Co do tematu Kraków - Warszawa na palcach mogę policzyć rodowitych warszawiaków, których poznałam i nikt z Nich nie ma nic do Krakowa, z krakowiakami różnie to bywa, a najwięcej mają do powiedzenia 'napływowi' i niestety to Oni stworzyli stereotyp. Ja za to lubię i jedno i drugie miasto
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla, pewnie masz rację
Nie zagłębiałam się nigdy w temat dlaczego, z jakiego powodu, po co i na co tak jest Ja wyznaję zasadę, że człowiek to człowiek i jego miejsce zamieszkania nie ma wiele wspólnego z tym JAKIM jest człowiekiem Nie lubię tylko ludzi, którzy przyjeżdżają do Warszawy i po tygodniu są wielkimi Warszawiakami (mówię to w takim pejoratywnym znaczeniu) Ale na szczęście nie spotykam takich osób zbyt często. Tyczy się to na pewno też innych miast - Krakowa, Poznania, Wrocławia etc. Za 6 i pół godziny mam wizytę
|
|
#2835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Osobistego doświadczenia nie mam. Konsultiwalam sie w tej sprawie z siostrami i koleżankami które rodziły i jak to zwykle bywa, bywa rożnie. Ogólnie zauważyłam dwa podejścia jeżeli chodzi o dietę karniacych. 1. Jedzą wszystko a jak zaczyna sie cos dziać to wtedy wprowadzają dopiero dietę eliminacyjną 2. Na początku jedzą bardzo monotonnie i co 3 dni wprowadzają nowy produkt. Ja postanowiłam to wypośrodkować i na początku nie bede wogole jeść: Cytrusów Orzechów Czekolady i slodyczy Potraw smazonych Owoców wielkopestkowych i sklepowych nowalijek Bede tez unikać wzdymajacych: Kalafior, brokul, cebula, kapusta - z tym ze jak bede miała ochotę to sie skusze i potem obserwacja ![]() Gdy cos sie zaczyna dziać to znalazłam w necie listę " podejrzanych" Soja, ryby, orzechy, pszenica ( produkty pszenne) jaja, miód, cytrusy, truskawki Wtedy trzeba je odstawić i wprowadzać stopniowo. Mam jeszcze pomysł żeby notować to co dokładnie jem żeby wiedzieć co mogło zaszkodzić. Wszystko wyjdzie w praniu jak zwykle. Jeżeli chodzi o dietę maluszka to jedyna wartościowa rada jaka do mnie dotarła to to ze wprowadzając inne jedzonko powinno sie zacząć od warzyw a nie owoców. Zlecilam tez mamie posianie dyni niestety rozszerzanie diety młodego wypadnie u mnie w zimie wiec planuje ze swoich zbiorów eko cos pomrozić. /wekowac żeby nie kupować chemii w sklepie. Wierze tez ze w sloiczkach takich jak gerber itp. Nie wkładają chemii tak jak obiecują. Wiec z braku " pewnych" źródeł warzyw jesienią i zima pewnie bede po nie sięgać.... Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-05-23 o 14:10 |
|
|
|
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
sunfire wielkie gratulacje i dużo zdrowia dla Boryska!!!
Jak część z was dostałam kopa na dopakowanie torby, brakuje mi jeszcze kosmetyków i paru drobiazgów z apteki. Uczepiło się mnie jakieś ustrojstwo i już tydzień z tym chodzę, myślałam że to przeziębienie, ale chyba coś gorszego. Lecę zaraz do lekarza, mam nadzieję że mi coś da skutecznego, bo w nocy okropnie boli mnie gardło, nie mogę mówić i paskudny katar... zielony, od bakterii. Fuj. Chcę już być zdrowa. Mój synek na usg w 30 tygodniu miał wagę 1700 g, to zacnie!
|
|
|
|
#2837 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja znajoma przedstawiła mi dokładnie taki sam plan jak Twój i polecała notowanie wszystkiego, także chyba skorzystam z Jej i Twoich porad Cytat:
, żeby była udana!Ja muszę czekać jeszcze 6 dni aż zobaczę swojego maluszka ehh... |
||
|
|
|
#2838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani razu nie miałam diety typu gotowany kurczak i marchewka, a moje dziecko nie zaliczyło ani jednej kolki ![]() Cytat:
![]() ________________ do miasta wyszłam jednak później niż planowałam, ale po 15 minutach już byłam spowrotem, a w międzyczasie akurat był kurier ![]() no i pomylili moje zamówienie zobaczymy co mi odpiszą
|
|
#2839 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze jak sie rejestrowalam na badania to rozmawiałam z kobieta. A akurat dzisiaj jak dzwoniłam zapytać o wymaz z pochwy to musiał jakiś młody męski głos rozbrzmiec w słuchawce !!!
Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-05-23 o 14:39 Powód: Jak czasami moje zdania nie maja sensu to przez autokorekte w tablecie :) |
|
|
|
|
#2841 |
|
Rozeznanie
|
Sunfire Gratuluję! Jak malutki? Jak Ty się czujesz? Mam nadzieję że niedługo się do nas odezwiesz.
Ja dziś zaglądam co na chwilkę na chwilkę, solidniej będę odrabiać później. Dużo roboty, rano wyprałam wózek podwójny (dlatego że używany) i pięknie teraz schnie. Ubranka mam jeszcze nie wyprane, torba nie spakowana, w porównaniu z Wami czuję że jestem w totalnym proszku. |
|
|
|
#2842 |
|
siedzę i myślę
|
Moja torba też nie spakowana. .. przecież dopiero maj
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
dopiero maj ale 3 z nas są już po porodzie a sporo dziewczyn dochodzi do 36tyg więc ostatni moment gdybym nie była spakowana to dla męża był by to dodatkowy stres i kłopot gdzie co jest i co kupić
|
|
|
|
#2844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przy pobytach awaryjnych tez dobrze byc spakowana...ja nie bylam :-( i tz codziennie cos donosil bo mimo ze pisalam to i tak zapominal. Jak wroce do domu to ogarne torbe napewno ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#2845 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#2846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasami mimo prawidlowej niezagrozonej ciazy dzieje sie cos i trzeba na gwalt do szpitala i warto wtedy byc spakowana Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2848 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
bo każdego dnia może się coś wydarzyc: ) każdy robi jak uważa, ja póki co luuzuje, ale to już moja druga ciąża i mniej wszystko 'przezywam' ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku to tz, mama i tesciowa nalegaly na spakowanie torby
ale w sumie dzieki temu jestem spokojniejsza, bo w razie gdyby, to nie musze latac po mieszkaniu i szukac, tylko mam wszystko w jednym miejscu Jak macie karte Rossne, to po zalogowaniu mozna uaktywnic znizke -20% na dzieciowe rzeczy ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnosnie lidlowych kiecek wzielam L czyli 44/46 i moim skromnym zdaniem jest sporo zawyzona. Co do miseczek wzielam 85D i jest porownywalny (mniejsze miski ale obwod pirownywalny) do 80GG... nie wiem czy to wam cos pomoze?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

klask i:

Ale mój organizm nie toleruje dodatkowych kilogramów.

, żeby była udana!
wagowo jest nieźle, od ostatniej wizyty niewiele przytyłam, a wydawało mi się, że będzie masakra, bo miałam taki apetyt
no i brzuch coraz większy