Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-23, 12:26   #2821
i like it
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Sunfire gratulację kochana!!trzymam mocno za Was kciuki abyście jak najszybciej doszli do siebie i wrócili do domku. Przesyłam moc pozytywnej energii i gratulacje również dla dumnego taty klask i:

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
hej

Witam sie w dwupaku

A ja wczoraj tak siedziałąm i przygladalam sie jak maly sie ruszka w brzuchu i zdalam obie sparwe ze juz niedlugo sie zobaczymy a po drugie ze bedzie mi brakowac tego brzucha i ze to ostatnie tygodnie w dwuaku i zaczelam plakac
kurczę ostatnio też miałam podobnie, z jednej strony czuję,że to już blisko i się cieszę że mała będzie już tak realnie z nami z drugiej strony będzie mi brakować takiej bezpośredniej i wyjątkowej bliskości

ehhh ależ gorąco.... wczoraj ostatni pokój został pomalowany-weekend chwila odpoczynku a od poniedizałku sprzątanie po remontowe - mycie okien, pranie i prasowanie zasłon i firanek itp. Co prawda tż będzie mył okna ale jak sobie pomyślę,że drugi tydzień z rzędu po pracy zamiast odpoczywać to będziemy zapie... to się zastanawiam co mnie podkusiło na ten remont
miłego dzionka

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-05-23 o 12:28
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:30   #2822
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

TaTekla, ok, Warszawa pełna parków, ja mam jeden z największych i najpiękniejszych warszawskich parków niemal pod nosem, ale dzis w Warszawie jest piekło po prostu. Ja te 8 kg ciążowe odczuwam bardzo mocno, bo przez ładnych parę lat byłam szczupła. Choć do 12 roku życia byłam otyła Ale mój organizm nie toleruje dodatkowych kilogramów.
Ponadto poza Warszawą inaczej odczuwa się temperaturę, nawet zaraz pod Wawą jest inne powietrze. Tutaj jest zawsze upalniej.
Dlatego właśnie nie wychodzę z domu, dopiero po 18:00. No i dużą rolę odgrywa też moje ciśnienie. To końcówka ciąży i może zacząć nagle wariować, a taka temperatura i taka pogoda sprzyja temu
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:33   #2823
Karolinek_
Raczkowanie

Ja mam pozamykane okna, zasloniete roletami i leze padnieta jeszcze mi drinka z parasolka brakuje dobrze, ze obiad gotowy i nie musze nic robic :P

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:47   #2824
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
TaTekla, ok, Warszawa pełna parków, ja mam jeden z największych i najpiękniejszych warszawskich parków niemal pod nosem, ale dzis w Warszawie jest piekło po prostu. Ja te 8 kg ciążowe odczuwam bardzo mocno, bo przez ładnych parę lat byłam szczupła. Choć do 12 roku życia byłam otyła Ale mój organizm nie toleruje dodatkowych kilogramów.
Ponadto poza Warszawą inaczej odczuwa się temperaturę, nawet zaraz pod Wawą jest inne powietrze. Tutaj jest zawsze upalniej.
Dlatego właśnie nie wychodzę z domu, dopiero po 18:00. No i dużą rolę odgrywa też moje ciśnienie. To końcówka ciąży i może zacząć nagle wariować, a taka temperatura i taka pogoda sprzyja temu
Zapomniałam o Twoim ciśnieniu Po 10 latach spędzonych w Krakowie Warszawa jeśli chodzi o powietrze nie jest dla mnie aż taka straszna, co nie zmienia faktu, że rzeczywiście nie jest ciekawie. Ja po prostu jestem pod wrażeniem, bo mi zawsze przedstawiano stolicę jako okropne miasto, a raz o dziwo! rodowici krakowianie pokazali mi ją z innej strony i od tamtej pory bardzo lubię to miasto i wiem, że można tam wypocząć - wystarczy chcieć

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Ja mam pozamykane okna, zasloniete roletami i leze padnieta jeszcze mi drinka z parasolka brakuje dobrze, ze obiad gotowy i nie musze nic robic :P

Super podejście a ja prasuję - pranie schnie w 30 min. Svelta jak masz możliwość polecam pranie w dniu dzisiejszym
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 12:53   #2825
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Hej, Borys urodzony 22 maja ok 2000g, nie pamiętam po narkozie. Sam oddycha, czekamy na wyniki badań, trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i nie lekceważcie twardnień, bo gdybym nie była w szpitalu to moglibyśmy nie zdąźyć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Sunfire gratulacje dla Was i wszystkiego dobrego klask i:

Dziewczyny pierzecie ubranka po dwa razy? Dlaczego tak?
Ja ostatnio się zastanawiałam nad wypraniem torby do szpitala, ale mama mi powiedziała, żebym nie przesadzała, bo nie ma sensu trzymać dziecka w sterylnych warunkach i po zastanowieniu się przyznaję jej rację. Ciuszki wypiorę tylko raz i wyprasuję i tyle.

W ogóle ja zamierzam prać dopiero pod koniec czerwca, zakładając, że dziś na wizycie okaże się, że wszystko jest ok. Bo nie chcę kisić tych rzeczy przed dwa miesiące w szafie... zresztą nawet jeszcze nie mam mebelków dla małego, będziemy zamawiać dopiero w połowie czerwca
Stary 2014-05-23, 12:56   #2826
ramirka
Raczkowanie

Cytat:

ja tez tak sobie zrobiłam i zaraz bede popijac zimna inke mrozi mi sie
musiałąm pozamykac okna bo u mnie pelno drzew topoli i te dziadostwo lata i mnie denrwuje lubie upały ale w tym stanie wole nie ryzykowac, to niebezpieczne , a ma byc jeszcze gorzej w weekend
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 13:02   #2827
mamaya
Zakorzenienie

framboise, ja dwa razy wyprałam tylko ubranka, które mam na sam początek A resztę to już teraz tylko w Jelpie.
Do szpitala mam walizkę, więc nawet nie bardzo jest jak ją wyprać, a nie będę przecież gąbką szorować, z resztą jestem tego samego zdania co Twoja mama
No i też ostatnio doszłam do wniosku, że niektóre kobiety sieją panikę, że wszystko sto razy wyprane, zdezynfekowane, nie wiadomo co zrobione, a dziecku na tyłek pampersa, który walał się w hurtowni po podłodze, wkładają. No chyba, ze pampersy też piorą

TaTekla ja Warszawę kocham i nie zamieniłabym jej na żadne inne miasto, to miejsce, w którym wychowała się cała moja rodzina od dziada pradziada i naprawdę uwielbiam tu żyć. Ale czym jestem starsza, tym bardziej potrzebuję odskoczni. I nie mówię o relaksie w parkach po raz enty, ale po prostu o odpoczynku w miejscu, którego nie znam, gdzieś w głuszy
A Kraków uwielbiam Co niektórych zaskakuje, bo podobno Warszawiacy nie lubią Krakusów u odwrotnie
Stary 2014-05-23, 13:07   #2828
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
framboise, ja dwa razy wyprałam tylko ubranka, które mam na sam początek A resztę to już teraz tylko w Jelpie.
Do szpitala mam walizkę, więc nawet nie bardzo jest jak ją wyprać, a nie będę przecież gąbką szorować, z resztą jestem tego samego zdania co Twoja mama
No i też ostatnio doszłam do wniosku, że niektóre kobiety sieją panikę, że wszystko sto razy wyprane, zdezynfekowane, nie wiadomo co zrobione, a dziecku na tyłek pampersa, który walał się w hurtowni po podłodze, wkładają. No chyba, ze pampersy też piorą
Mamaya trafiłaś w samo sedno!
Stary 2014-05-23, 13:24   #2829
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio się zastanawiałam nad wypraniem torby do szpitala, ale mama mi powiedziała, żebym nie przesadzała, bo nie ma sensu trzymać dziecka w sterylnych warunkach i po zastanowieniu się przyznaję jej rację. Ciuszki wypiorę tylko raz i wyprasuję i tyle.
JA też tylko raz piorę i Jelpie i prasuję. Ale tak sobie myślę, że szybko zacznę eksperymentować i sprawdzę czy rzeczywiście jest sens prasowania tych wszystkich ciuszków- oczywiście z wyjątkiem tego co jest naprawdę wymiętolone i wygniecione. Nie chcę sobie dodatkowo roboty zadawać. No ale wiadomo- na początek poprasuję, żeby mieć spokojne sumienie
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 13:35   #2830
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
JA też tylko raz piorę i Jelpie i prasuję. Ale tak sobie myślę, że szybko zacznę eksperymentować i sprawdzę czy rzeczywiście jest sens prasowania tych wszystkich ciuszków- oczywiście z wyjątkiem tego co jest naprawdę wymiętolone i wygniecione. Nie chcę sobie dodatkowo roboty zadawać. No ale wiadomo- na początek poprasuję, żeby mieć spokojne sumienie
zamierzam zrobić dokładnie tak samo
Stary 2014-05-23, 13:39   #2831
Iris1988
Rozeznanie

Czesc dziewczyny

mialam dzisiaj wyjsc ale mam jakies bakterie i musze zostac do niedzieli:-( wszystko jest ok poprostu spanikowalismy z Tż mam prawie 31 tydzien dzidzia wazy 1554 gramy jest ulozona glowka do gory. Lekarz powiedzial ze mam sie nie nastawiac na duze dziecko. A ja waze 65 kg 300g czyli mam 8kg na plusie od poczatku. Schudlam w szpitalu 200g:-P

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 13:46   #2832
pszczola189
Rozeznanie

Ja mam wizytę w poniedziałek i juz nie mogę się doczekać żeby sie dowiedzieć co u Małego słychać..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 13:49   #2833
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:

TaTekla ja Warszawę kocham i nie zamieniłabym jej na żadne inne miasto, to miejsce, w którym wychowała się cała moja rodzina od dziada pradziada i naprawdę uwielbiam tu żyć. Ale czym jestem starsza, tym bardziej potrzebuję odskoczni. I nie mówię o relaksie w parkach po raz enty, ale po prostu o odpoczynku w miejscu, którego nie znam, gdzieś w głuszy
A Kraków uwielbiam Co niektórych zaskakuje, bo podobno Warszawiacy nie lubią Krakusów u odwrotnie
Też piorę w JELPie i prasuję, ale pierwsze pranie dla odświeżenia wyprałam w płatkach mydlanych ( jak radziły dziewczyny na forum )
Z hurtowniami - racja! Prawda jest taka, że nie da się wszystkiego utrzymać w sterylnych warunkach.

Co do tematu Kraków - Warszawa na palcach mogę policzyć rodowitych warszawiaków, których poznałam i nikt z Nich nie ma nic do Krakowa, z krakowiakami różnie to bywa, a najwięcej mają do powiedzenia 'napływowi' i niestety to Oni stworzyli stereotyp. Ja za to lubię i jedno i drugie miasto
Stary 2014-05-23, 14:05   #2834
mamaya
Zakorzenienie

TaTekla, pewnie masz rację Choć ja znam zarówno rodowitych Warszawiaków nie lubiących Krakusów, jak i tych przyjezdnych.
Nie zagłębiałam się nigdy w temat dlaczego, z jakiego powodu, po co i na co tak jest
Ja wyznaję zasadę, że człowiek to człowiek i jego miejsce zamieszkania nie ma wiele wspólnego z tym JAKIM jest człowiekiem
Nie lubię tylko ludzi, którzy przyjeżdżają do Warszawy i po tygodniu są wielkimi Warszawiakami (mówię to w takim pejoratywnym znaczeniu) Ale na szczęście nie spotykam takich osób zbyt często.
Tyczy się to na pewno też innych miast - Krakowa, Poznania, Wrocławia etc.

Za 6 i pół godziny mam wizytę
Stary 2014-05-23, 14:08   #2835
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Dolaczam sie do pytania plany mam takie same, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie

Hej, nie do końca zrozumiałam czy pytasz o dietę swoją w trakcie karmienia czy co wprowadzać maluszkowi jak zaczniesz powoli odstawiać od cyca?

Osobistego doświadczenia nie mam. Konsultiwalam sie w tej sprawie z siostrami i koleżankami które rodziły i jak to zwykle bywa, bywa rożnie.

Ogólnie zauważyłam dwa podejścia jeżeli chodzi o dietę karniacych.
1. Jedzą wszystko a jak zaczyna sie cos dziać to wtedy wprowadzają dopiero dietę eliminacyjną
2. Na początku jedzą bardzo monotonnie i co 3 dni wprowadzają nowy produkt.

Ja postanowiłam to wypośrodkować i na początku nie bede wogole jeść:
Cytrusów
Orzechów
Czekolady i slodyczy
Potraw smazonych
Owoców wielkopestkowych i sklepowych nowalijek

Bede tez unikać wzdymajacych:
Kalafior, brokul, cebula, kapusta - z tym ze jak bede miała ochotę to sie skusze i potem obserwacja

Gdy cos sie zaczyna dziać to znalazłam w necie listę " podejrzanych"
Soja, ryby, orzechy, pszenica ( produkty pszenne) jaja, miód, cytrusy, truskawki
Wtedy trzeba je odstawić i wprowadzać stopniowo.

Mam jeszcze pomysł żeby notować to co dokładnie jem żeby wiedzieć co mogło zaszkodzić. Wszystko wyjdzie w praniu jak zwykle.

Jeżeli chodzi o dietę maluszka to jedyna wartościowa rada jaka do mnie dotarła to to ze wprowadzając inne jedzonko powinno sie zacząć od warzyw a nie owoców.
Zlecilam tez mamie posianie dyni niestety rozszerzanie diety młodego wypadnie u mnie w zimie wiec planuje ze swoich zbiorów eko cos pomrozić. /wekowac żeby nie kupować chemii w sklepie.
Wierze tez ze w sloiczkach takich jak gerber itp. Nie wkładają chemii tak jak obiecują. Wiec z braku " pewnych" źródeł warzyw jesienią i zima pewnie bede po nie sięgać....

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-05-23 o 14:10
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 14:11   #2836
magdix
Raczkowanie

sunfire wielkie gratulacje i dużo zdrowia dla Boryska!!!

Jak część z was dostałam kopa na dopakowanie torby, brakuje mi jeszcze kosmetyków i paru drobiazgów z apteki.

Uczepiło się mnie jakieś ustrojstwo i już tydzień z tym chodzę, myślałam że to przeziębienie, ale chyba coś gorszego. Lecę zaraz do lekarza, mam nadzieję że mi coś da skutecznego, bo w nocy okropnie boli mnie gardło, nie mogę mówić i paskudny katar... zielony, od bakterii. Fuj. Chcę już być zdrowa.

Mój synek na usg w 30 tygodniu miał wagę 1700 g, to zacnie!
magdix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 14:13   #2837
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Hej, nie do końca zrozumiałam czy pytasz o dietę swoją w trakcie karmienia czy co wprowadzać maluszkowi jak zaczniesz powoli odstawiać od cyca?

Osobistego doświadczenia nie mam. Konsultiwalam sie w tej sprawie z siostrami i koleżankami które rodziły i jak to zwykle bywa, bywa rożnie.

Ogólnie zauważyłam dwa podejścia jeżeli chodzi o dietę karniacych.
1. Jedzą wszystko a jak zaczyna sie cos dziać to wtedy wprowadzają dopiero dietę eliminacyjną
2. Na początku jedzą bardzo monotonnie i co 3 dni wprowadzają nowy produkt.

Ja postanowiłam to wypośrodkować i na początku nie bede wogole jeść:
Cytrusów
Orzechów
Czekolady i slodyczy
Potraw smazonych
Owoców wielkopestkowych i sklepowych nowalijek

Bede tez unikać wzdymajacych:
Kalafior, brokul, cebula, kapusta - z tym ze jak bede miała ochotę to sie skusze i potem obserwacja

Gdy cos sie zaczyna dziać to znalazłam w necie listę " podejrzanych"
Soja, ryby, orzechy, pszenica ( produkty pszenne) jaja, miód, cytrusy, truskawki
Wtedy trzeba je odstawić i wprowadzać stopniowo.

Mam jeszcze pomysł żeby notować to co dokładnie jem żeby wiedzieć co mogło zaszkodzić. Wszystko wyjdzie w praniu jak zwykle.

Jeżeli chodzi o dietę maluszka to jedyna wartościowa rada jaka do mnie dotarła to to ze wprowadzając inne jedzonko powinno sie zacząć od warzyw a nie owoców.
Zlecilam tez mamie posianie dyni niestety rozszerzanie diety młodego wypadnie u mnie w zimie wiec planuje ze swoich zbiorów eko cos poprosić żeby nie kupować chemii w sklepie.
Wierze tez ze w sloiczkach takich jak gerber itp. Nie wkładają chemii tak jak obiecują. Wiec z braku " pewnych" źródeł warzyw jesienią i zima pewnie bede po nie sięgać....
Chodziło o to co powinna jeść mama karmiąca Moja znajoma przedstawiła mi dokładnie taki sam plan jak Twój i polecała notowanie wszystkiego, także chyba skorzystam z Jej i Twoich porad

Cytat:
TaTekla, pewnie masz rację Choć ja znam zarówno rodowitych Warszawiaków nie lubiących Krakusów, jak i tych przyjezdnych.
Nie zagłębiałam się nigdy w temat dlaczego, z jakiego powodu, po co i na co tak jest
Ja wyznaję zasadę, że człowiek to człowiek i jego miejsce zamieszkania nie ma wiele wspólnego z tym JAKIM jest człowiekiem
Nie lubię tylko ludzi, którzy przyjeżdżają do Warszawy i po tygodniu są wielkimi Warszawiakami (mówię to w takim pejoratywnym znaczeniu) Ale na szczęście nie spotykam takich osób zbyt często.
Tyczy się to na pewno też innych miast - Krakowa, Poznania, Wrocławia etc.

Za 6 i pół godziny mam wizytę
Oooo... to koniecznie daj znać jak po wizycie i oczywiście , żeby była udana!
Ja muszę czekać jeszcze 6 dni aż zobaczę swojego maluszka ehh...
Stary 2014-05-23, 14:16   #2838
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
w sumie do mam, które już mają doświadczenie w karmieniu. Co z odżywianiem w czasie karmienia, może coś polecicie, jakąś stronę z wypisanymi produktami, które można wprowadzać krok po kroku? Ja mam nadzieję, że będę karmić co najmniej pół roku i wiem, że muszę się już nastawiać
jadłam od początku normalnie poza rzeczami zakazanymi w ciąży, ostrymi i wzdymającymi + cytrusy i kakao w jakiejkolwiek postaci (ono mi synka uczuliło na kilka miesięcy)
ani razu nie miałam diety typu gotowany kurczak i marchewka, a moje dziecko nie zaliczyło ani jednej kolki

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie na szczęście wszystko w porządku, szyjka zamknięta, dzieć rośnie i nadal ma dużą głowę wagowo jest nieźle, od ostatniej wizyty niewiele przytyłam, a wydawało mi się, że będzie masakra, bo miałam taki apetyt no i brzuch coraz większy zaraz kurier ma przywieźć materacyk i spadam na spacer, złapać trochę słonka poza tym tż dzisiaj przyjeżdża miał być w niedzielę rano, a będzie już dzisiaj, ale się cieszę
super

no i pomylili moje zamówienie miałam zamówioną pościel i rożek szare w białe kropki, a rogal do karmienia w różową krateczkę. No i pomylili rożek z rogalem o ile rogal ujdzie, bo w sumie ten szary wzór jest śliczny, to różowy rożek wcale mnie nie przekonuje, bo specjalnie wybierałam stonowane kolory...

zobaczymy co mi odpiszą
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 14:17   #2839
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
Sunfire gratulacje dla Was i wszystkiego dobrego klask i:

W ogóle ja zamierzam prać dopiero pod koniec czerwca, zakładając, że dziś na wizycie okaże się, że wszystko jest ok. Bo nie chcę kisić tych rzeczy przed dwa miesiące w szafie... zresztą nawet jeszcze nie mam mebelków dla małego, będziemy zamawiać dopiero w połowie czerwca
ja uprałam tylko raz w Jelpie i prasowałam

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

mialam dzisiaj wyjsc ale mam jakies bakterie i musze zostac do niedzieli:-( wszystko jest ok poprostu spanikowalismy z Tż mam prawie 31 tydzien dzidzia wazy 1554 gramy jest ulozona glowka do gory. Lekarz powiedzial ze mam sie nie nastawiac na duze dziecko. A ja waze 65 kg 300g czyli mam 8kg na plusie od poczatku. Schudlam w szpitalu 200g:-P

trzymaj się i szybo wracaj do zdrowia

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
Też piorę w JELPie i prasuję, ale pierwsze pranie dla odświeżenia wyprałam w płatkach mydlanych ( jak radziły dziewczyny na forum )
Z hurtowniami - racja! Prawda jest taka, że nie da się wszystkiego utrzymać w sterylnych warunkach.

Co do tematu Kraków - Warszawa na palcach mogę policzyć rodowitych warszawiaków, których poznałam i nikt z Nich nie ma nic do Krakowa, z krakowiakami różnie to bywa, a najwięcej mają do powiedzenia 'napływowi' i niestety to Oni stworzyli stereotyp. Ja za to lubię i jedno i drugie miasto
a ja z krk i lubię ludzi z wawy tak samo jak z każdego innego miasta
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 14:37   #2840
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdix Pokaż wiadomość
sunfire wielkie gratulacje i dużo zdrowia dla Boryska!!!

Jak część z was dostałam kopa na dopakowanie torby, brakuje mi jeszcze kosmetyków i paru drobiazgów z apteki.

Uczepiło się mnie jakieś ustrojstwo i już tydzień z tym chodzę, myślałam że to przeziębienie, ale chyba coś gorszego. Lecę zaraz do lekarza, mam nadzieję że mi coś da skutecznego, bo w nocy okropnie boli mnie gardło, nie mogę mówić i paskudny katar... zielony, od bakterii. Fuj. Chcę już być zdrowa.

Mój synek na usg w 30 tygodniu miał wagę 1700 g, to zacnie!
Jeju....ja tez muszę torbę spakować. Nie wiem dlaczego jakiś głos wewnętrzny mnie od tego odwleka...wszystko mam gotowe juz dawno z wyjątkiem wózka ale ten juz upatrzony a sam zakup to formalność a tylko ta torba nade mną wisi. Myśle ze to ze strachu przed ta wielka zmiana, która nas czeka tak to odwlekam.

Zawsze jak sie rejestrowalam na badania to rozmawiałam z kobieta. A akurat dzisiaj jak dzwoniłam zapytać o wymaz z pochwy to musiał jakiś młody męski głos rozbrzmiec w słuchawce !!!

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-05-23 o 14:39 Powód: Jak czasami moje zdania nie maja sensu to przez autokorekte w tablecie :)
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 15:14   #2841
Caramel 85
Rozeznanie

Sunfire Gratuluję! Jak malutki? Jak Ty się czujesz? Mam nadzieję że niedługo się do nas odezwiesz.

Ja dziś zaglądam co na chwilkę na chwilkę, solidniej będę odrabiać później. Dużo roboty, rano wyprałam wózek podwójny (dlatego że używany) i pięknie teraz schnie. Ubranka mam jeszcze nie wyprane, torba nie spakowana, w porównaniu z Wami czuję że jestem w totalnym proszku.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 15:24   #2842
karolina2121
siedzę i myślę

Moja torba też nie spakowana. .. przecież dopiero maj

Stary 2014-05-23, 15:55   #2843
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Moja torba też nie spakowana. .. przecież dopiero maj

dopiero maj ale 3 z nas są już po porodzie a sporo dziewczyn dochodzi do 36tyg więc ostatni moment gdybym nie była spakowana to dla męża był by to dodatkowy stres i kłopot gdzie co jest i co kupić
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 15:57   #2844
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
dopiero maj ale 3 z nas są już po porodzie a sporo dziewczyn dochodzi do 36tyg więc ostatni moment gdybym nie była spakowana to dla męża był by to dodatkowy stres i kłopot gdzie co jest i co kupić

przy pobytach awaryjnych tez dobrze byc spakowana...ja nie bylam :-( i tz codziennie cos donosil bo mimo ze pisalam to i tak zapominal. Jak wroce do domu to ogarne torbe napewno

Stary 2014-05-23, 16:07   #2845
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś ma zagrożenie przedwczesnym porodem lub jeżeli jakiekolwiek przesłanki, że powinien spakować torbę to ok... ja mam tp na 13 lipca i pewnie dopiero pod koniec czerwca będę o tym myśleć
Stary 2014-05-23, 16:17   #2846
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś ma zagrożenie przedwczesnym porodem lub jeżeli jakiekolwiek przesłanki, że powinien spakować torbę to ok... ja mam tp na 13 lipca i pewnie dopiero pod koniec czerwca będę o tym myśleć

czasami mimo prawidlowej niezagrozonej ciazy dzieje sie cos i trzeba na gwalt do szpitala i warto wtedy byc spakowana

Stary 2014-05-23, 16:23   #2847
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
czasami mimo prawidlowej niezagrozonej ciazy dzieje sie cos i trzeba na gwalt do szpitala i warto wtedy byc spakowana

Całkowicie się z tym zgadzam Ja nie mam ani skracającej się szyjki ani stawiającej macicy ani nic z tych rzeczy. A jednak w szpitalu wylądowałam
Stary 2014-05-23, 16:34   #2848
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Jasne, ale idąc tym tokiem myslenia powinnysmy być już spakowane od pierwszych miesięcy bo każdego dnia może się coś wydarzyc: ) każdy robi jak uważa, ja póki co luuzuje, ale to już moja druga ciąża i mniej wszystko 'przezywam'

Stary 2014-05-23, 16:49   #2849
Karolinek_
Raczkowanie

W moim przypadku to tz, mama i tesciowa nalegaly na spakowanie torby ale w sumie dzieki temu jestem spokojniejsza, bo w razie gdyby, to nie musze latac po mieszkaniu i szukac, tylko mam wszystko w jednym miejscu

Jak macie karte Rossne, to po zalogowaniu mozna uaktywnic znizke -20% na dzieciowe rzeczy

Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 18:21   #2850
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Odnosnie lidlowych kiecek wzielam L czyli 44/46 i moim skromnym zdaniem jest sporo zawyzona. Co do miseczek wzielam 85D i jest porownywalny (mniejsze miski ale obwod pirownywalny) do 80GG... nie wiem czy to wam cos pomoze?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości