|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
dziekuje bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Raczkowanie
|
moni3ka90, my mamy Piotra Pławskiego z dj4u.pl, ale nasz ślub dopiero za 3 tygodnie, więc dopiero wtedy będę mogła o nim więcej napisać. Zdecydowaliśmy się na niego, bo ma dobre opinie w necie, poza tym jest b. sympatyczny, od razu złapaliśmy dobry kontakt i słuchał nas i tego jakie mamy oczekiwania. A oczekiwania mam spore, ponieważ mam podobny problem z rodziną co Ty, prawie każda ciotka i wujek sie skrzywił jak usłyszeli, że nie zespół będzie a dj i liczę, że po moim weselu zmienią swoje zdanie w tym temacie
![]()
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3364 |
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą- z zupełnie innej beczki
Czy któras z Was zna dobrą godną polecenia krawcową w Krakowie? taką, która przerobi, dorobi- a jak trzeba to uszyje? |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3367 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kurczę, mam taki problem: zapisałam się do polecanej fryzjerki na fryzurę ślubną, niestety godzinę 8 miała już zajętą i powiedziała, że może mnie przyjąć na 10, bo 2 godziny schodzi jej na fryzurę. I tak się zastanawiam. Po pierwsze: czy się wyrobię? Ona skończy mnie o 12, po 15 minutach będę w domu (na szczęście to blisko), świadkowa-makijażystka mówi że potrzebuje godzinę na makijaż, czyli będzie już koło 13:15, potem się ubrać, błogosławieństwo itd... A ślub jest o 14:30, czyli o 13:30 trzeba wyjść z domu i to najpóźniej. Wychodzi na to, że się nie wyrobię. Powiedzcie mi, czy to naprawdę tyle trwa to układanie fryzury i makijaż? Co można robić z włosami przez 2 godziny, jak ja tylko chcę włosy umyć, wysuszyć i upiąć w koka? Makijaż przez godzinę? Ja na co dzień maluję się w 3-4 minuty, ja wiem że to specjalna okazja i ma być super, ale że aż godzinę? A może jednak powinnam szukać innej fryzjerki na wcześniejszą porę?
#3368 |
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo długie włosy - ponad 60 cm i jest ich sporo, ostatnio fryzjerka upięła je w koka, trwało to 50 minut, przy czym nakręcała je dodatkowo na lokówkę. Z tego co pamiętam to najdłuższe upinanie moich włosów trwało 1,5 godziny - robienie przeplatanek na włosach. Tylko że ja włosy myłam sama w domu.
Makijaż może zejść godzina, moja makijażystka ślubna malowała mnie ostatnio na wesele, trwało to 40 minut ale bez tuszowania rzęs i doklejania kępek, bo miałam przedłużone 2:1.
![]() |
#3369 |
Rozeznanie
|
Czy któras z Was robi wesele w podkrakowskim Krzemiencu?
#3370 |
Przyczajenie
|
![]()
[QUOTE=morellova;46349056]moni3ka90, my mamy Piotra Pławskiego z dj4u.pl, ale nasz ślub dopiero za 3 tygodnie, więc dopiero wtedy będę mogła o nim więcej napisać. Zdecydowaliśmy się na niego, bo ma dobre opinie w necie, poza tym jest b. sympatyczny, od razu złapaliśmy dobry kontakt i słuchał nas i tego jakie mamy oczekiwania. A oczekiwania mam spore, ponieważ mam podobny problem z rodziną co Ty, prawie każda ciotka i wujek sie skrzywił jak usłyszeli, że nie zespół będzie a dj i liczę, że po moim weselu zmienią swoje zdanie w tym temacie
Spotkałam sie dzisiaj z Piotrkiem i wydaje sie być ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=moni3ka90;46409945]
Cytat:
![]() kompletny brak profesjonalizmu ![]() ![]()
![]() |
#3372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Zakorzenienie
|
2h to standardowy czas, ale zapytaj czy myjesz wlosy w domu rani, czy umyc dzien wczesniej itd.
15 minut n aubieranie i blogoslawienstwo itd to malo. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Facet z powerem,którego potrzebowałam aby rozruszać moje sztywne towarzystwo! Nie miałam żadnych zastrzeżeń(!) nie jak do mojej paskudnej muzyki....wrrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Dziewczyny mój dzień już za mną!!! ![]() Życzę pogody bo u mnie było paskudnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]()
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dołączam do wątku
![]() ![]()
![]() |
#3378 | |
Rozeznanie
|
A pytanie kolejne z serii poszukuje;-)
Ktoras z Was ma sprawdzona pania Zosie Kasie Ele, ktora piecze torty? ewentualnie pracownie cukierniczka, cukiernie, cokolwiek gdzie pieka torty? ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Ale szczerze mowiac, to juz sie przekonalam, ze kazdy ma swoje preferencje- ja Ci moge polecic mojego na priv- i sobie idz i przetestuj
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
Co prawda nie mam żadnych namiarów, ale dowiedz się na swojej sali czy możesz mieć ciasta/tort nie z cukierni. Na sali mojej znajomej był wymóg, że na wszystko muszą mieć faktury czy coś takiego... w razie jakby się sanepid doczepił
![]() |
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3382 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny, pozwalam sobie dołączyć. Nasz ślub za rok-dokładnie 6.06.2015r, ale jak wiadomo sporo rzeczy trzeba było zorganizować już wcześniej (swoją drogą trochę zwariowałam jak już w styczniu-czyli 1,5 roku przed planowaną datą sporo fotografów miała już pozajmowane terminy): mamy już salę, termin w kościele zaklepany (chcieliśmy późną godzinę, więc trzeba było szybko się przejść do księdza),fotografa, dja, mam też już makijażystkę i fryzjera ale to już zaklepane dlatego, że to poniekąd znajomi (chodzą do mnie na siłownię) a że oboje są po prostu rewelacyjni to od razu chciałam termin zaklepać.
Mam pytanie czy któraś się orientuje jak to jest w końcu z sukniami ślubnymi? Szczerze mówiąc planowałam tak z pół roku wcześniej się rozejrzeć-akurat listopad-grudzień powiedzmy ale słyszałam już kilka głosów od znajomych, że to zdecydowanie za późno i, że powinnam już szukać bo terminy w salonach na Filipa, Długiej takie są... Ale na litość boską-rok wcześniej?! Naprawdę takie są termiy? Będę wdzięczna za info
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
Pół roku wcześniej wystarczy
![]() Ja zamawiałam swoją sukienkę 30.11 na ślub 6.09. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam suknię w listopadzie na ślub w sierpniu, ale ja chciałam suknię z nowej kolekcji. Niedługo zaczną się wyprzedaże tegorocznych kolekcji, jeśli Ci zależy na tańszej (ale przykładowo wystawowej) sukni to warto się rozejrzeć
![]()
![]() |
#3385 |
Rozeznanie
|
wydaje mi sie, ze pol roku wczesniej wystarczy- ale to pewnie tez zalezy od salonu
mnie krawcowa powiedziala, ze ona potrzebuje 3 miesiace na uszycie
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do terminów to pół roku to według salonów minimalny termin na zamawianie sukni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zalezy czy salon sprowadza suknie z zagranicy czy szyja sami. W Żannet mi pani powiedziala, ze nawet w miesiac uszyja.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie informacje
![]() Ale na później niż wrzesień chyba i tak nie chcę tego odkładać-już 2 razy śniło mi się, że przychodzi dzień ślubu a ja nie mam sukienki, za godzinę wszystko się zaczyna a ja szukam na szybko w szafie co by się od biedy nadało ![]() Już nawet teściowa moja w zeszły weekend kupiła sukienkę. Co ciekawe zawsze byłam osobą, która nie rozumiała tego całego szału ślubnego itd-nigdy nie miałam parcia na ślub, wesele jak z bajki, organizowanie wszystkiego w najdrobniejszych detalach a tu proszę-zaczęło dotyczyć mnie to i szał się włączył. A jak to jest w ogóle z tymi sukniami ślubnymi bo nie do końca to ogarniam?-w każdym szyją sukienkę albo sprowadzają w danym rozmiarze i są w miedzy czasie te wszystkie przymiarki czy da się kupić już gotowa-w sensie, że wchodzę-przymierzam-pasuje mi i tego samego dnia wychodzę z kiecką? Któraś z Was pytała o cukiernie-z tego co przegrzebałam wszystkie dostępne źródła nt małopolski to wszędzie wymieniane są 4 cukiernie: 1.) Cora-podobno bardzo dobre, ale ciężki kontakt z wlaścicielami-jakby co najmniej "łaskę" robili, że coś zrobią i pieniądze a to dostanę. Obsługa niemiła, mało kontaktowa, ale ponoć warto 2.) Cukiernia Adam Adamek-torty zachwalane, dodatkowo przepięknie wykonane. Małe dzieła sztuki ![]() 3.) Michalscy-znana i popularna sieciówka. Torty chwalone, również artystycznie wykonane 4.) Cukiernia Wilk-tradycyjne receptury, doskonałe, pozbawione sztuczności smaki. Znam dobrze, bo zawsze pojawiały się u mnie w domu-już od mojego dzieciństwa na różnych uroczystościach typu urodziny, komunie, rocznice. Podobno ciężko za to z wymyślnymi formami tortów
![]() |
#3389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja aktualnie mam przeboje z poszukiwaniem tortu. Zamówiłam próbki tortów z Krakowskich Wypieków (wielu znajomych polecało, że przepyszne) - dla mnie paskudne ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Rozeznanie
|
W ogóle im więcej czytam o suknach to tymbardziej załamuję ręce.
Naprawdę są aż takie ceny? Czy opłaca się w ogóle wchodzić do salonów krakowskich mając do wydania ok 2000 na suknię.Tzn w tyle bym bardzo chciała się zmieścić. Orientuje się ktoś może kiedy zaczynają się wyprzedaże w salonach? Jakie miesiące np itd? Koleżanka tak kupiła sukienkę w madonnie za 1700zł, przecenioną z 4500-nie pamiętam jednak jaki to był miesiąc. Szyć nie chcę-widziałam tyle uszytych koszmarków, nie wyglądających ani trochę jak projekty, że nie mogłabym potem spać spokojnie... Moje wielkie marzenie: Pronovias Benicarlo model 2013 przepiękna, ten gorset wykończony łabędzimi piórami...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.