|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.
Cytat:
![]() Cytat:
Poczekam do wtorku i zobaczymy co doktorek znowu powie...Może skok, albo zmęczenie i nie mogła zasnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dziś byliśmy na imieninkach i potem wrzucę fotkę do klubiku marysi ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- A gdzie natalka się podziała??
|
||||
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wychodzi nam dolna lewa jedynka niestety teraz na wieczór był mały koncert, mega ślinotok-posmarowałam dziasęłka żelem i od razu usnęła mi na rękachKupiliśmy krzesełko inne niż planowałam ale jedno z moich typów to za taką kase wyglądało na tandetę a drugie było takie sobie wiec co prawda musieliśmy dołożyć trochę kasy nizt planowaliśmy i kupiliśmy inne Właśnie, gdzie Natalka? Linka, przykro mi z powodu @ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem , ale u mnie nic sie nie dzieje nowego to i nie mam o czym pisać
![]() Małych juz kopie regularnie także jestem happy jeszcze czekam na to polowkowe usg i odetchnę troszke Linka- juz mi ręce opadają z tego trzymania kciukow a ta franca znowu przylazla? Co ona sobie mysli ![]() Lineczka- współczuje Nelci ząbkowania bo bol zęba to chyba najgorszy bol czasem warto dołożyć trochę wiecej kasy i mieć na dłużej niz kupic tanio i wymieniać za chwile na nowe ... Nawet nie wiedziałam ze są specjalnie wyprofilowane nocniki dla dziewczynek Brilliant - oj współczuje Ci tych problemów z karmieniem ciekawa jestem go Wam lekarz powie ... Jak tam Twoj Tz't zadowolony z nowej pracy ??? Yevele- udanego wypadu do przyjaciółki mam nadzieja ze Karina była grzeczna ![]() Lila - siedem światów masz z tym Natankiem , konsultowalas to z pediatra ? Przecież i ty i on wykonczycie sie raz dwa ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- A no i witam sie w 21 tc
|
|
#934 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wszystkie rady odnośnie uspypiania
Pakują ją teraz do wózka i zasypia ładnie - można? Można. I po co matkę stresować Ogólnie fajnie sobie dają radę, chociaż teściu musiał wziąć wolne (bo już chyba babcia nie wyrabiała ). A Zosia wytrzymała 14h z jednym karmieniem i to nie pełnym. I moje piersi też jakoś to zniosły![]() Cytat:
No bo jak niby dziecko się najadało za starych czasów? Nie było mm, butli etc. Dobre przystawianie załatwia moim zdaniem sprawę.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może się wszystko tak oczyszcza.
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z poranną kawką kaszlem i katarem
No i muszę się pochwalić że w końcu w moim domu jakieś dzieci się urodziły a mianowicie kotka zrobiła nam niespodziankę i w szufladzie znalazłam śliczne 3 maluchy ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Aha i zapomniałam wam się pochwalić że ciągu 2 m-cy schudłam prawie 6 kg!!!!!! |
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka- ano tak
Dominika - suuuper! Jak Ci się to udało? Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
natalya: to muszą byc fajne kopniaczki
na pewno wszystko będzie w porządku ! dominika" właśnie jak to zrobiłaś, że aż tyle zrzuciłaś? ja też chcę z 4kg zrzucić . ja ogólnie nie lubie kotów, ale te małe muszą być słodziutkie życzę zdrówka ![]() brilliant: ale na pewno waga ruszy niedługo do góry zobaczysz ![]() po takich gorących dniach to dzisiaj beznadziejna pogoda :/ nie wiadomo jak się ubierać
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie upał
opalam się na działeczce tylko później mają być burze...Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
u nas slonce i dosc cieplo jest Marysia zjadla dzis cala porcje kaszki kupilam mleczno ryzowa i nie nadazalam jej dawac i nic noskiem nie poszlo a herbatke pila az milo. Boze zebym tylko jej nie przechwalila i na tym razie sie nie skonczylo!dominika - brawo a kotki musza byc slodkie ![]() ula - przecie ztesciowa odchowala dzieci wiec nie wiem czemu teraz ma problemy ale wazne ze sie staraja z Zoska dogadac no i fajnie ze tz bedzie w domku z mala
|
|
|
|
|
#942 |
|
Wtajemniczenie
|
ula: to korzystaj ze słońca
u nas wczoraj były burze i grad takie kulki spore leciały
|
|
#943 | |
|
Rozeznanie
|
Witam z powrotem, zaliczyliśmy weekend w świętokrzyskim i teraz z Tż padamy ze zmęczenia
![]() Dziękuję dziewczyny za dobre słowo i kciuki W piątek naprawdę czułam się tragicznie, ale to chyba nie wpływ hsg bo mdliło mnie i czyściło jednocześnie :/ No i wszystko bolało, ledwo chodziłam. Cytat:
słodkie są takie maluchy.A jak to zrobiłaś z tym schudnięciem????? |
|
|
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek!!!
Ja dzisiaj czuję się jeszcze gorzej chyrlam jak gruźlik z nosa mi cieknie normalnie masakra. Linka fajnie że weekend się udał. A powiedz twój facet jest za inseminacją??? Bo mój nasienie do badania mógłby oddawać codziennie ale jest pewien że do zabiegu w tym gabinecie nie dał by za cholerę rady. A co spadku wagi udało mi się chyba najzwyklejszym sposobem aczkolwiek nie było łatwo - odstawiłam w 100% chleb i ziemniaki, słodycze, wieprzowinę (chwilami na kurczaka już patrzeć nie mogłam) ale byłam dzielna |
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za utratę wagi! Ja też odstawiłam białe pieczywo ziemniaki ryże makarony i póki co jestem na plusie 1kg a 21 tydzień leci także mam nadzieje że tak będę trzymać Słodkie zjem czasem ale staram się ograniczać ) Linka czasem takie wyjazdy fajnie resetują i dystansują od dnia codziennego! dobrze że się zrelaksowałaś ) No i wszystkim mamusią życze najlepszego w dniu naszego święta
|
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
dominika: właśnie najlepeij odstawić te rzeczy . powiedz mi co zamiast chleba jesz? może tez to wykorzystam.
linka: fajna wycieczka ja się lubię czuć zmęczona, bo wtedy nie myslę o niczym ja bym chyba nie potrafiła mierzyc tempki ,bo pewnie bym zapominała ...ja jutro idę do gina, zobaczymy co mi powie
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
ja zamiast chleba jem bułeczki dukanowe-
3 łyżki otrębów, 1 jajko, 2 łyżki jogurtu naturalnego i nie całe pół łyżeczki proszku do pieczenia, doprawić do smaku solą lub ziołami wymiesza i na 3 min do mikrofali. Po przekrojeniu wychodzą mi 3 kanapeczki wielkości ok 5 na 7 cm to akurat na kolację lub śniadanko wystarczy. Taką mieszankę można też dać do nagrzanego opiekacza i wychodzi pyszny tościk. |
|
|
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Również naszym mamom wszystkiego naj U nas weszły w użycie czopki i po nich jakoś to picie idzie... Ale nie wiem na jak długo tak można... Jutro jak zwykle doktorek wiec się dowiem ![]() natalka - w ciąży musisz troszkę utyć więc się tak nie broń :P dominika - z mikrofali po prostu takie bułeczki?? ![]() dziewczyneczka - no to trzymam kciuki za wizytę i daj znać
|
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego Mamusie z Okazji Naszego Święta
Życzę Nam wytrwałości, cierpliwości, ale przede wszystkim wielu pięknych chwil i radości z macierzyństwa A teraz troszkę gorzko Mój mały przeszedł wczoraj samego siebie, tak się wydzierał, że w żaden sposób nie mogliśmy Go uspokoić.. w nocy było to samo, zasypiał na chwilę i budził się z płaczem, rzucał po łóżku, jak by się czegoś bał![]() Jestem wykończona.. Na szczęście już jest lepiej, uspokoił się i teraz śpi.. Nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy czy co? ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Linka a gdzie byliście? Bo ja ze świętokrzyskiego pochodzę
|
|
#950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Brilliant akurat z tego zrezygnowaliśmy oboje z Tż'tem ja nie zeby schudnąć tylko towarzysze jemu w odchudzaniu, oczywiście pieczywo jem żytnie albo pumpernikel, za to dużo zieleniny i warzyw jem
Nabiału sporo
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Lila, a próbowałaś Małego trochę dokarmić?
Brilliant, na co czopki? hej hej ![]() przyleciałam się pochwalić że Nelce wychodzi pierwszy ząbek stuka już pod łyżeczką, wiadomo dlaczego taka marudna jest ostatnimi czasy
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prezencik na dzień mamy jak talala
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
No prawie na dzień mamy bo wystukałam go w sobotę
|
|
|
|
#955 |
|
Rozeznanie
|
Dominika Tż chce zrobić inseminacją, bardziej ja się jej boję ale jak nie zostanie już nic innego to spróbujemy. Ja chcę mieć spokojne sumienie, że w granicach rozsądku zrobiliśmy wszystko co było można.
Gratuluje Ci tego spadku wagi, to naprawdę duży sukces. Lila byliśmy w Kielcach, Chęcinach, na Łysej Górze i właściwie przypadkiem zobaczyliśmy też dąb Bartek- myślę, że to takie standardowe punkty. Bardzo fajne miejsca Lineczka pewnie Nelka nie mogła się doczekać z prezentem i dlatego w sobotę pozwoli Ci go znaleźć ![]() Dziewczyneczka jak tam po wizycie? |
|
|
|
|
#956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie masz, że już macie a ja dalej nie wiem czy to to ![]() Miałam Wam pisać, że poszłam dziś do rossmana po zakupy i władowałam pod wózek Marysi płyn do płukania. Poszłam do kasy zapłaciłam i poszłam daaaaaaleko do kwiaciarni po kwiatki. Sięgam po portfel i patrze że ten płyn dalej leży i nie zapłaciłam za niego A pani kasjerka była i ochroniarz obok. No i dzwonie do tż i on mówi, ze lepiej iść i zapłacić za niego. Ja mówię, ze oki, ale poczekam na niego bo już mi się nie chciało tam drałować. Wchodzimy i mówimy o co come on a pani kasjerka że bardzo fajnie że są jeszzce uczciwi ludzie na tym swiecie :P A tż myślał, że może policje wezwą albo coś Ahh i dziś zamawiamy krzesełko do karmienia, bo już mnie szyja boli od karmienia na podłodze :P ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Ah i miałam Was pytać, bo biorę tabletki anty i czy normalne jest, że któryś raz z rzędu pod koniec serii (2, 1 tabletki przed końcem) zaczyna mi się @??
|
||
|
|
|
|
#957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kiedyś wyszłam ze sklepu z koszykiem i też nikt mnie nie zatrzymywał![]() Też tak parę razy miałam z tabletkami anty |
|
|
|
|
|
#958 |
|
Podróżniczka
|
Czesc dziewczyny. U nas ostatnio mala niespokojna byla przez te upaly i co dwie godziny sie budzila na karmienie. W weekend bylismy u tesciow i mielismy impreze pempkowa.
No i dokarmiamy raz dziennie bo polozna byla w piatek i powiedziala ze mala moglaby przybierać wiecej a ja urozmaicić dietę. Dzieki temu mala jest duuuuzo spokojniejsza. Lepiej dzieki temu przybiera. Dajemy tez sab simplex i bardzo dobrze znosi gazy ma tylko rano i juz sie nie pręży i nie placze. Mimo ze grzeczna byla i tak teraz to juz w ogóle ladnie spi. Linka - przykro mi z powodu @ ![]() Dominika - niezle zrzucilas ![]() Lila - a dajesz malemu smoka do cykania? Jula czasem ma taka potrzebe ssania,ze bez cyka sie nie uspokoi. Jutro mam wizyte u gina. Juz sie nie mogę doczekac żeby zacząć cwiczyc wiec mam nadzieje ze wszystko ladnie sie goi. Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2014-05-26 o 21:55 |
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
brilliant
faktycznie bardzo mało jest takich osób niestety… Mój tż't ostatnio zgubił 50e przy kasie w sklepie wyszedł z sklepu i się skapnął że nie ma kasy wrócił na miejsce po niecałej minucie oczywiscie kasy nikt nie widział wyparowała![]() Magda ćwiczyć? przecież chuda jestes o 5kg z przed ciąży? chyba że wzmacniasz brzuch ? Linkaja wierze że u Was bez tej insemki się obędzie
|
|
#960 |
|
Podróżniczka
|
Natalka chce wrócić do jogi przede wszystkim bo czuje sie mega polamana jak lamaga jakas
i zacząć znowu jezdzic na rowerze poza tym wlasnie wzmocnić brzuch bo mimo ze skora wrocila do normy i jest elastyczna to czuje ze miesnie nie są w takiej formie jak kiedyś. Mysle,ze same ćwiczenia na brzuch nie spowodują wiekszego spadku wagi.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

i przez godz się darła i kopała, śmiała i płakała na przemian. Ja już nie wiem czy to skok czy zęby czy o co kaman. Ale psychicznie to wymiękam....
Poczekam do wtorku i zobaczymy co doktorek znowu powie...
sliczną masz córeczkę . Ale cyrki z tym becikowym, czysta biurokracja

ciekawa jestem go Wam lekarz powie ... Jak tam Twoj Tz't zadowolony z nowej pracy ???
Poradzić się pediatry nie zaszkodzi
Może się wszystko tak oczyszcza.

za utratę wagi! Ja też odstawiłam białe pieczywo ziemniaki ryże makarony i póki co jestem na plusie 1kg a 21 tydzień leci także mam nadzieje że tak będę trzymać