|
|
#2101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
http://allegro.pl/parasolka-tradycyj...228805498.html Cytat:
i o moim starszym synu samolotem jeszcze nie leciał, ale założę się, że też byłby z tych wyjących Poza tym też jestem konserwatywna i pilnuje pory spania, kąpania itd. Zawsze dziwili mnie ludzie w knajpach z wózkami o godzinie 20-21. no ale każdy wychowuje dzieci jak chce
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-05-24 o 11:12 |
||
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa nadal gorączkuje, wygląda mi to na jelitówkę, skarży się na brzuszek tylko.
Przemo ok, ta podwyższona temperatura to chyba dlatego wyszła, że mierzona była krótko po płaczu. teraz nie ma. tylko coś spać nie może... jak trzeba będzie, to zadzwonimy do znajomej pediatry (nie naszej) i wybierzemy się na prywatną wizytę. póki co, Ewa na chorą nie wygląda, szkoda tylko, że nie możemy wyjść z tą gorączką do ogrodu, Przemo by pospał na powietrzu, a tak się będziemy kisić.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-05-24 o 11:18 |
|
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z nad wody
![]() Margo dużo zdrówka dla Was :-* My dzisiaj spędzamy czas nad jeziorem nawet kostium dwuczęściowy założyłam ; a co tam męża mam a niech się wstydzi ten kto widzi buziaki :-*Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#2104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas też spanie na słowo honoru. Dzisiaj jest akurat wózkolubna (kto za nią trafi?) ale wózek ma jechać. Nogi mi już w d... wlazły Cytat:
O, już nie śpi. Mąż mówi że wie dlaczego, bo usłyszała że siedzę na wizażu Gdyż moja Ewa cierpi na wizażowstręt pospolity
|
||
|
|
|
#2105 |
|
Raczkowanie
|
bebe a ta parasolka co dałaś do niej link to nadaje się do każdego wózka, jak myślisz ?? pisze że do wózka firmy skyline
bo też się właśnie rozglądam, a ta nawet ładna ![]() kate mnie też brat chciał zabrać nad jeziorko ale się bałam brać małą w taki upał i jadę do babci w las ![]() margo to trzymam kciuki aby dzieciaczki były zdrowe zaszalałam i wymalowałam paznokcie na rażącą zieleń, minka teściowej bezcenna
|
#2106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę. TZ pojechał nad zalew a ja siedzę z dzieckiem i kotem na działce. Nie chciałam kota samego zostawić skoro to jego pierwsza tegoroczna wyprawa. Zreszta go dziś wymeczylam bo na pobraniu krwi byliśmy. Pogoda cudna
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wszystkie opinie dot. dostosowywania siebie do dziecka/dziecka do siebie...
Pola - Twoje zdjęcia na blogu (z maluchem w górach) fantastyczne! Kurcze nie wiem co zrobić. Dzisiaj mój TZ biegnie w takim biegu na 10 km no i planowaliśmy pojechać wszyscy razem. Ale okazuje się że bieg zaczyna się o 18.30 czyli zakładając dojazd z powrotem w domu bylibyśmy najwcześniej 20.30. Waham się czy jechać z małym czy sobie darować? Z reguły jest kąpany ok 20, czasem jak przysnął to i nawet o 21... No i nie wiem co tu zrobić. U nas taki skwar, że narazie nigdzie nie wychodzimy bo w domu mimo wszystko chłodniej..
|
#2108 |
|
Wtajemniczenie
|
E=uparta8210;46591092]bebe a ta parasolka co dałaś do niej link to nadaje się do każdego wózka, jak myślisz ?? pisze że do wózka firmy skyline
bo też się właśnie rozglądam, a ta nawet ładna ![]() zaszalałam i wymalowałam paznokcie na rażącą zieleń, minka teściowej bezcenna [/QUOTE]Mysle ze do każdego wózka pasuje bo się ja montuje na gondoli po prostu. Jak wpiszesz na allegro parasolka do wózka i wybierzesz popularność najwieksza to pokaza się tradycyjne parasolki w podobnej cenie. Tez tak montowane Ach kiedy ją będę miala czas na paznokcie... moja cycolina do mnie przy spawana. Ale dziś skoczylam z przyjaciolka na rower. Cale 20 minut mnie nie bylo
|
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
Bebe fajnie że udało ci się wyjść.
Ja paznokcie też nieumalowane, bo zawsze mam obawy że jak zacznę to akurat się syrena włączy.
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Zlapalam jakieś świństwo
Gardło mi odpada.
|
|
|
|
#2111 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Cytat:
Niestety odnośnie Twoich problemów nie jestem w stanie nic doradzić. Cytat:
Miłego weekendu! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja powinnam się zdecydować na taki kolor: pasowałby mi do wózka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Życzę dużo zdrówka Po ciszy na wątku od razu widać, że dziś weekend i piękna pogoda ![]() U mnie dziś bardzo miły dzień. Rano rozpoczęłam sezon na bieganie i przebiegłam ok. 5 km. Myslałam, że debiut będzie gorszy, ale całkiem nieźle mi poszło, chociaż do formy sprzed porodu oczywiście jeszcze trochę brakuje. Później trochę pokrzątałam się po kuchni, bo mieliśmy dziś gości. Cały dzień dom był pełen ludzi. W południe wpadła bratowa z dziećmi, popołudniu moja koleżanka, a później jeszcze na chwilę wujek. Teraz dziecko padło chyba trochę zmęczone nadmiarem wrażeń, a my z mężem oglądamy finał "The Voice of Poland"
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko - nie byliśmy, nie było potrzeby. Przemo bez temperatury cały dzień, Ewa narzekała trochę na brzuszek, nie było wymiotów, luźniejsze kupy tylko, ale ilość w granicach jej normy dziennej. temperaturę miała max 38, a takiej się nie zbija, zobaczymy, co nocka przyniesie. generalnie rano zapowiadało się gorzej niż było przez cały dzień. może to zwalczy sama, bo chciałabym, żeby mogła wziąć udział w występie z okazji dnia matki w poniedziałek w przedszkolu.
Przemo dziś testował leżaczek. mina mówi sama za siebie
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy
Gucio jest luzak, nie straszne mu hałasy, ludzie, kibicował tatusiowi. ![]() margo - jaki zadowolony ![]() Pola - przejrzalam jeszcze twojego blogu i powiem tyle - ale jesteście niesamowici! Zazdroszczę
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
Zapalenie bakteryjne gardła. Dostałam antybiotyk, będę zarazac kilka dni, mam trzymać sie z daleka od dziecka i karmić w maseczce
![]() Trzymajcie kciuki żebym jej nie zaraziła!!!
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Margo i Tygrysku współczuję choróbsk i mam nadzieję, że szybko miną
My dziś prawie cały dzień out i Niusia była na tyle łaskawa, że smacznie sobie spała w wózku a ja przeczytałam całą książkę a potem jeszcze pozwoliła mi obejrzeć 1 odcinek jednego z 'moich' seriali i 'Medicusa' a to 2,5godzinny film jest - swoją drogą gorąco polecam! Jutro niestety od 11.50 pracuję ale mam zamiar mocno skrócić lekcje .Spokojnej nocki wszystkim
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
tygrysek za szybki powrót do zdrowiamargo ale Przemek szczęśliwy limonka za powrót do biegania. Ja planuję od czerwca zacząć znowu do chodzić na zumbę, mam nadzieję, że na planach się nie skończykate zazdroszczę wypadu nad wodę, w taki upał musi być tam bardzo przyjemnie my dziś zaliczyliśmy długi spacer i niestety wróciłam ze strasznymi obtarciami na stopach i ledwo chodzę. O dziwo obyło się dziś bez marudzącego wózka, choć za wiele nie widziałam co się w środku działo, bo zasłoniłam parasolką
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku - zdrówka życzę!
coś czuję, ze czeka nas dziś trudna nocka z powodu choroby Ewci... |
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2119 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli już to może weekend w Zakopcu Obecnie wyniesienie na dwór i wpakowanie w wozek ![]() Poza tym jak widzę że już marudzi bo chce spać, a mam czas i ochotę, to usypiam na rączkach, jak nie - wkładam do łóżeczka. No i smoczek przeważnie zeby uśpić w dzień. Cytat:
![]() Cytat:
![]() pół godziny to prawie żadna różnica Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
tygrysku, oby szybko sie polepszylo
margo ale Przemek zadowolony i duzo zdrowka dla Ewy limonka super, ze sobie pobiegalas kate mam nadzieje, ze z wypadu wrocilas zadowolona i wypoczeta Ag, ciesze sie, ze rodzinne wyjscie sie udalo, u nas weekendy tez sa luzackie i nie trzymamy sie sztywno godzin, za to w dni szkolne tak bebe u nas na wyjazdach dochodzilo jeszcze to, ze Antonio w ogole nie chcial jesc, pil mleko, czasami cos skubnal i tyle, co zawsze mnie doprowadzalo do rozpaczy, bo np dwa tygodnie na Maderze zyl tylko mlekiem, sloncem, powietrzem i figami ![]() tak jak napisalam wyzej, weekendy sa dla nas luzniejsze i nie trzymamy sie godzin, ale wszystko w granicach rozsadku mamy duzo zainteresowan, pasji i potrafie je dostosowac do rytmu dziecka, a nawet jesli z czegos musze zrezygnowac, to nie jest to dla mnie zadne poswiecenie, bo odkad jestem matka zmienily mi sie priorytety, nie tylko ja sie licze, czy potrzeby meza, ale my, jako rodzina, a w szczegolnosci dzieci jesli mialabym wybrac pomiedzy wypadem z kolezankami, a dniem spedzonym z rodzina na wycieczce, czy na plazy, to oczywiscie, ze wybieram to drugie i tak mam poczucie winy, ze musze pracowac , bo wolalabym ten czas spedzic z rodzina, staram sie wiec czas wolny spedzac z najblizszymiczas za szybko biegnie, dzieci za szybko rosna, staram sie wykorzystac go jak najlepiej oczywiscie chwile dla siebie sa mile i tez potrzebne dla zdrowia psychicznego, ale jak wyzej, zreszta, aby zregenerowac sie nie potrzebuje niewiadomo ile tego czasu dla siebie, najszczesliwsza i tak jestem z mezem i dziecmi zreszta ja juz sie wyszalalam, wyszumialam, wyedukowalam tak bardzo jak chcialam, mam ustabilizowana kariere zawodowa, moge wiec byc dla najblizszych
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-05-24 o 22:38 |
|
|
|
#2121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sezon jakiś na choroby gardła czy co...
|
|
#2122 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Zdecydowanie tak Pełnia szczęścia!Cytat:
![]() A tata pobiegł przynajmniej na tyle dobrze, żeby nie zawieźć swojego najważniejszego kibica ![]() Cytat:
Cytat:
Oby więcej takich! Sama mówiłaś, że w wakacje będziesz miała więcej czasu dla Niusi, więc myślę, że jest na to duża szansa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Side- trzymam kciuki, żeby dzisiejsza impreza się udała ![]() Pamiętaj, żeby zdać szczegółową relację! Ela87- a Ty gdzie zniknęłaś? Nie pamiętam, żebyś nie napisała w ciągu dnia przynajmniej jednego postu... Czuję się co najmniej nieswojo ![]() Wracaj i opowiadaj gdzie byłaś jak Cię nie było ![]() Teqiba- Ty też jakoś zamilkłaś. Jak Kacperek? Wychodzicie trochę przy tej pogodzie czy wolisz nie prowokować efektu "wrzeszczącego wózka"? Ech, za mną kolejna prawie nieprzespana noc... Już druga z kolei. Oczywiście znów wyłącznie z mojego powodu, bo Emilka śpi jak kamień. Pod tym kątem wdała się zdecydowanie w tatusia. Mówiłam Wam, że mój TŻ przysnął na chwilę nawet na SALI PORODOWEJ? Zazdroszczę mu umiejętności zasypiania w każdych okolicznościach ![]() Bardzo się boję, że znów wraca moja bezsenność. Proszę, trzymajcie kciuki, żeby to był jednorazowy epizod ![]() Oczywiście dziś, gdy ledwo patrzę na oczy, mamy tłumy gości. Zaraz się biorę za przygotowywanie żarcia na grilla. Czuję, że to będzie ciężki dzień... Wam za to życzę miłego dnia! Korzystajcie z pięknej pogody
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Czuje sie wywolana do tablicy
![]() Kurcze mamy fatalne nocki pobudki co godzine, albo na piciu, albo na mleko. Masakra a teraz od 6 nie spi ![]() Nie mamy kupy juz 3 dni no ale nie prezy sie, nie steka ale karmimy sie pol na pol mm .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko - trzymam kciuki za dzisiejsza imprezę i lepsze nocki
Ela - oby i u Was się poprawilo U nas nieźle, tzn. Przemo spal aż do 3.30, drugi raz obudził się po 6, teraz gada z karuzelka. Ewa po zaśnięciu i około 3 miaka dwa epizody, gdzie od kaszlu zbieralo się jej na wymioty, ale bala się to z siebie wyrzucić. Temperatura spadla i w nocy nie miała wcale. Oby juz tak zostało. |
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam Cie wlasnie pytac jak nocki. mam nadzieje ze to tylko jednorazowa akcja. a Twoj TZet niezrownany - swoja droga zazdroszcze ludziom, ktorzy potrafia zasnac w kazdych warunkach - teraz bylaby jak znalazl.i, mimo kiepskiej formy, zycze Ci pieknego dnia Dzien dobry wszystkim i pieknej niedzieli
|
|
#2126 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() TZ mnie od kilku dni tak wkurza, ze az brak slow ![]() Co do spacerow to wczoraj bylismy na dzialce i bylo duzo nowych osob wiec wozek nawet nie plakal ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2127 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mowicie ze bambusowe przescieradla fajne. Ja mam skarpetki bambusowe i sa fajne, moze sobie kupie tez przescieradlo ![]() Cytat:
Moj tez w upaly ciagle chce piers. Jesli teraz jestes na piersi to kupki sa wlasnie rzadsze i czestsze. A ciemiaczko moze sie zapadlo z odwodnienia Cytat:
Cytat:
Ja bym pojechala Cytat:
Mysle ze do każdego wózka pasuje bo się ja montuje na gondoli po prostu. Jak wpiszesz na allegro parasolka do wózka i wybierzesz popularność najwieksza to pokaza się tradycyjne parasolki w podobnej cenie. Tez tak montowane Ach kiedy ją będę miala czas na paznokcie... moja cycolina do mnie przy spawana. Ale dziś skoczylam z przyjaciolka na rower. Cale 20 minut mnie nie bylo [/QUOTE]Nie mow. Ja pomalowalam paznokcie j na drugi dzien mi sie zlamal jeden Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Dorzucam i nasze fotki spacerowe
mam pytanie - czy Wasze bąki też teraz jedzą trochę mniej?
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-25 o 09:30 |
|
|
|
#2129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2130 |
|
Rozeznanie
|
my jak szukaliśmy parasolki do wózka to... zdecydowaliśmy się na osłonkę co się do wózka mocuje gumką i "sznurówkami" do rączki - można łatwo manipulować na boki, zsuwać, rozsuwać, zajmuje mało miejsca
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

, ale dwa samoloty, dwa lotniska i tylko moje dziecko wyjace w samolocie
dalo mi bardzo w kosc. Kolejne wyjazdy to w większości tylko ja i moj syn, ale ze moje dziecko jest bardzo zywotne, to bylam umeczona 

Gardło mi odpada.

za szybki powrót do zdrowia
za powrót do biegania. Ja planuję od czerwca zacząć znowu do chodzić na zumbę, mam nadzieję, że na planach się nie skończy
Sezon jakiś na choroby gardła czy co...

no ale nie prezy sie, nie steka 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013