|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Hej kobietki
![]() Jak tam samopoczucia w takie upały? U mnie masakra, leżę i płynę ![]() Tż pojechał na mecz a ja się nudzę, pewnie pójdziemy na jakiś spacerek jak wróci Tak sobie myślę, że za miesiąc to już będę myślała z każdym bólem i skurczem, że rodzę ![]() Co do torby do szpitala to ja pewnie też wezmę dwie... Dla małej cała paka pampersów, chusteczki i rożek to zajmie już dużo miejsca a gdzie jeszcze ja ![]() Muszę się wkońcu wziąć za kupowanie wyprawki do mnie do szpitala bo prawie nic nie mam ![]() A co do różków to ja dostałam 4 od kuzynki ale wszystkie są jakieś mega cienkie, chcę kupić jeszcze 1 z usztywniaczemNam położna mówiła, że dzieci lubią być zawinięte w rożki, w otulacze albo kocyki i to czasem nawet ciut ciaśniej niż nam się wydaje Niby wtedy czują się bezpieczniej jak są całe otulone bo w brzuszkach też miały ciasno w workuNo i ja myślałam, że czuję cały czas kopniaczki a to jednak boksowanie jest Cieszę się, że mała jest ułożona główką w dół
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cześć.
Czytam Was na bieżąco, ale nie mam weny na odzywanie się. mam jakiegoś doła, jestem zmęczona nie za dobrym samopoczuciem, brzuch miał się już super i wczoraj znowu zaczął twardnieć ![]() Przeziębienie mnie męczy, nogi bolą, nie mogą spać w nocy. Eh, do kitu! Pomarudziłam i spadam... |
|
|
|
#1713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem przygotowana na każdą opcję
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
No i bylo tak jak sie spodziewałam. Moj chłopczyk, potwierdzony za 100% okazał się strasznym uparciuchem. Nie chciał się pokazać, obrócił się plecami do głowicy i za cholercie nie chciał się obrocic. Na nic byly moje podskoki, kolysnie i krecenie brzuchem i picie zimnej wody. Nie poddał się, zakrył się rekoma i nóżkami.
Miałam mieć film DVD, a mamy tylko jedno, mało wyraźne zdjecie ![]() Ale i tak sie ciesze, ze pojechalismy, płeć potwierdzona a i łożysko się podniosło A to zdjecie 3D, widać "fige z makiem" nad głową i kawałek twarzy poniżej.
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Waga mi stanęła 2 tyg. temu, nie powiem, cieszę się, ale nie widać tego po mnie. Nogi mi nie puchną ale buzia jest okrągła jak księżyc. ![]() Upał jakoś specjalnie mi nie wadzi jeszcze, młody bardziej się pręży i wygina niż kopie, więc czasami się dziwię jak piszecie, że was boli kopanie maluchów. Może w na początku czerwca skończymy już kuchnię, dopiero wtedy się w pełni zrelaksuję.
|
|
|
|
|
#1717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie balam sie o roztepy na brzuchu na szczescie nic mi sie nie pojawilo ale te zylaki mnie tak zdolowaly ze kilka razy plakalam juz z tego powodu ![]() Cytat:
![]() wstydzi sie ![]() no i super ze lozysko sie podnioslo |
||
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udaną wizytęKurczę już drugi dzień pod rząd twardnieje mi brzuch jak kamień...ale nic mnie nie boli, tylko czuje jak mieśnie brzucha sie napinają zuken powiem szczerze że dla mnie znośne nawet Myślałam ze będzie gorzej, na razie odpukac nogi ani ręce mi nie puchną i aby tak juz zostało ![]() ja siedze w domu, tu mam chłod pozasówałam rolety i jest git malina ![]() zrobiłam sobie koktajl truskawkowy, pycha mi wyszedł mimo ze truskawki jeszczę nie sa takie pyszne jak lubie
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-25 o 16:49 |
|
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam dzis z Tz na zakupach, chcielismy kupic cos malemu na wyjscie ze szpitala..ale wogole nie mialam pojecia co ?
Jakiegos pajaca i kocyk? Czy jakis komplet, spodnie, sweterek itp? Przeciez dziecko trzeba wlozyc do fotelika samochodowego, wiec nie zawine go w kocyk lub rozek.
|
#1722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1723 | ||
|
Zadomowienie
|
Pogoda piekna, upal choc zbiera sie na burze. Czuje sie dzis dobrze i nawet bylam na dworze na lodach
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A bolalo?
|
||
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ręka do góry, która się gorzej czuła po przeczytaniu o kolejnym przedwczesnym porodzie u lipcówek? Psychika ma duże znaczenie... a jest nas tu kilka wrażliwych na takie newsy... Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak myśle że tydzień jeszcze i mogę rodzić oby maluszek był zdrowy
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jakby było chłodniej to biały sweterek też mam Wstawiam fotki, chociaż już pewnie pokazywałam![]() Do tego wezmę kocyk w razie czego i wsio A kocyk mam specjalny do fotelika, z takimi dziurami na pasy
|
|
|
|
|
#1727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pokazał sie . Cytat:
|
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nad 4 wzorem sie zastanawiam , u tego użytkownika będe zamawiała rzeczy, ma fajne według mnie ceny, zobaczymy czy będe zadowolona ![]() wow ale pieknie pachna moje pieczone ziemniaczki pycha mam nadzieje że jak mężuś wróci z pracy będą mu smakowały Dziś na obia pieczone ziemnaczki pulpeciki w sosie pomisorowym i sałaka z sałaty i rzodkiewki mze śmietanką
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-25 o 18:27 |
|
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuken a jaki kupilas rozmiar? 56? czy mniejszy?
U mnie rozmiar od 0-3mc to 56/62, nie wiem czy taki kupic czy newborn czyli na ok 50cm.
|
#1730 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, a pati w tesko jest promocja na pampersy jak bys była zainteresowana kup 1 druga paka gratisCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi na ostatniej wizycie tez powiedziała, ze sie nie podniosło i przez to slabiej czuje dziecko, a wcale nie prawda, bo na usg wyszlo, ze jest w bezpiecznym miejscu i mam sie nie martwic. Jednak na badaniu poprzez macanie brzucha nie da sie tego na 100% stwierdzic.
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja tylko na chwilę bo jestem padnięta u mnie nadal gorąco, ale jakoś chyba przyzwyczaiłam się do tych upałów, bo czuję się wyśmienicie ![]() To chyba nagroda za ostatnie gorsze dni jakie miałam... Ciężko mi się oddychało, dodatkowo łydki tak mnie bolały, że z ledwością chodziłam, łapały mnie skurcze Ale od soboty odpukać jest dużo lepiej ![]() kupiłam sobie tabletki z magnezem specjalne dla kobiet w ciąży( Chela-Mag B6 Mama z Olimp Labs) i bóle przeszły jak ręką odjął Jutro jadę na badanie glukozą, trzymajcie kciuki, żebym dała radę
|
|
#1733 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj chyba lubi jak sie go oglada i podziwia bo zawsze pokazuje sie caly z kazdej strony Wazne ze wszystko u niego dobrze i z tym lozyskiem ze tez ok :tak: Cytat:
![]() W samym rampersie nie bedzie za zimno? Cytat:
tym bardziej ze mi twardnieje brzuch ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
U mnie burza, nareszcie skonczyly sie te nieznosne upaly i powietrze sie oczyscilo
chociaz tyle dobrego. Nadal mam dola :-( moj tz mnie nie rozumie.. smutno mi :-( Od paru dni dretwieje mi lewa reka, nie wiecie czy to cos powaznego? Moze ktoras z was miala cos takiego
|
#1735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz czuje jak mi da popalić jak sie urodzi ![]() Ja przejrzałam szafe, mam 3 nowe kompleciki, pajacyk + czapeczka, jeden bawełniany a dwa takie z miśka, wiec któryś wezme na wyjscie. Sa na dlugi rekawek, raczej nie ubiore w krotsze rzeczy malego. Tyle, ze musze cos dokupic jak bedzie chlodniej, jakis sweterek itp. Pytanie do zakupocholiczek ![]() Ile pampersów kupiliscie w rozmiarze 1 ( od 2 do 5kg) rozmiar 2 ( od 3 do 6kg )?
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-05-25 o 19:49 |
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() moj tez, osotanio ma jakies odpaly
|
|
|
|
|
#1738 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Po urodzieniu odrazu wszystko przeszlo
|
|
#1739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 50 mam tylko dwie pary bodziaków i więcej nie będę kupować bo jednak te 56 jeszcze będą dobre z 2 miesiące a te 50 to może tydzień czy dwa więc szkoda kasy![]() Co do pampersów to ja mam jedną paczkę 1 do szpitala i kupię jeszcze jedną do domu z Dady chyba, więcej nie kupuję bo dzidzia może mieć uczulenie na dane pampki i wtedy trzeba będzie zmienić także tutaj bym nie radziła robić zapasów ![]() A jeszcze co do tych ciuszków to dziewczyny pamiętajcie, że nawet jak będzie 30 stopni to taki 3 dniowy maluszek raczej w krótkim rękawku zmarznie W brzuszku ma ciepło, w szpitalach gorącz, na pierwszy kontakt ze świeżym powietrzem i wiaterkiem lepiej jednak założyć coś z długim rękawem według mnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

Niby wtedy czują się bezpieczniej jak są całe otulone bo w brzuszkach też miały ciasno w worku
Cieszę się, że mała jest ułożona główką w dół

Jakiegos pajaca i kocyk? Czy jakis komplet, spodnie, sweterek itp? Przeciez dziecko trzeba wlozyc do fotelika samochodowego, wiec nie zawine go w kocyk lub rozek.