Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-25, 11:15   #4861
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Lusiija, moim zdaniem 1h na fryzurę ślubną to mało, przeważnie rezerwuje się 2h.
A przecież od fryzjera do makijażystki też musisz chyba dojść/dojechać? Czy to w tym samym miejscu?
Poza tym: liczysz, że fryzjerka wciśnie Cię wcześniej, a jak nie? A jak się spóźni np. choćby 10 czy 15 minut? Nie radze umawiać się tak 'na styk'

Nie spodziewałabym się truskawek we wrześniu

An, spokojnie Ogarniesz wszystko na pewno, ułóż sobie plan działania, mi to zawsze pomaga

Active, jeśli takie zachowanie nie jest notoryczne, to bym po prostu olała, kwestia tego, jak czesto sie to zdarza.
Wiesz, że presja otoczenia robi czasem swoje..

Enzunio, super, kupię zestawik

Say hello, liczy się ok. 150g ciasta na osobę, więc na 90 osób powinniście mieć min. 13,5 kg, optymalnie to tak 15. Nie wiem ile kg ma blacha, bo inaczej wychodzi sernik, a inaczej np. biszkopt z owocami

My wybraliśmy muzykę:
Na wejście:
U2 - beautiful day
Na tort:
Searchers - Sweets for my sweet (rabbitka )
Na podziękowania dla rodziców:
Jack - Dziękuję rodzicom ale tylko kawałeczek, bo nie będziemy tańczyć
chcemy tylko fragment:
Cytat:
"Najdrożsi, jedyni rodzice,
Idę dla Was z dumą przez świat.
Dziękuję kochani rodzice,
Waszą miłość wciąż w sercu mam.

Moi kochani rodzice,
Dziękuję Wam za trud wychowania,
Dziękuję Wam za Wasze starania,
By w mym życiu nie było łez."
Jak słucham tej piosenki, to mi się ryczeć chce mimo że nie znoszę takich ckliwych kawałków. Wiem, że będą zadowoleni, bo wydaje mi się, że teściowej byłoby przykro, jakby nie było jakiegoś tego typu kawałka.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 11:23   #4862
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Dotka dziękuję
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 11:27   #4863
lexie42
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ostatnio tylko trochę was podczytuję, pochłonął nas ostatnio remont mieszkania. Przygotowania do ślubu stanęły w miejscu, papiery nie załatwione, gdzie tam w ogóle jakiś kurs tańca jutro idę na przymiarkę sukni, a we wtorek udamy się do księdza umówić się na spisanie protokołu.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 12:36   #4864
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Lusiija, moim zdaniem 1h na fryzurę ślubną to mało, przeważnie rezerwuje się 2h.
A przecież od fryzjera do makijażystki też musisz chyba dojść/dojechać? Czy to w tym samym miejscu?
Poza tym: liczysz, że fryzjerka wciśnie Cię wcześniej, a jak nie? A jak się spóźni np. choćby 10 czy 15 minut? Nie radze umawiać się tak 'na styk'

Nie spodziewałabym się truskawek we wrześniu
Nie w tym samym miejscu, ale bardzo blisko.. Mówiłam u makijażystki, że jakbym się spóźniła -/+ 10 min to tragedii przecież nie będzie. Zobaczę w lipcu po próbnej fryzurze.. jeśli faktycznie wyjdzie, że to będzie zbyt mało czasu to umówię się do tego drugiego fryzjera... Jeśli będzie miał miejsce... Swoją drogą.. jeśli spóźnię się np max 30 min na makijaż to chyba też mnie nie zabiją???

Truskawki we wrześniu????
Napisałam wrzesień?? miałam na myśli początek sierpnia

Co do fryzury zastanawiam się nad dwoma opcjami. Co myslicie??????
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg l-5689.jpg (39,6 KB, 80 załadowań)
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 13:23   #4865
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Active niech przemyśli swoje zachowanie, z alkoholem nie ma żartów, jeśli obiecał ze się nie upije to znaczy ze juz wcześniej przegiął a to poważna sprawa. Jestem DDA i jestem wyczulona na to, bo takie obietnice słyszę raz w miesiącu...

6 dni do ślubu

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
stresuję się za ciebie
Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Nie w tym samym miejscu, ale bardzo blisko.. Mówiłam u makijażystki, że jakbym się spóźniła -/+ 10 min to tragedii przecież nie będzie. Zobaczę w lipcu po próbnej fryzurze.. jeśli faktycznie wyjdzie, że to będzie zbyt mało czasu to umówię się do tego drugiego fryzjera... Jeśli będzie miał miejsce... Swoją drogą.. jeśli spóźnię się np max 30 min na makijaż to chyba też mnie nie zabiją???

ładne,tylko trzeba pomysleć czy praktyczne i dadzą radę całą noc, zwłaszcza że może być upalnie też chciałam coś romantycznego ale wiem że się nie sprawdzi niestety.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 13:28   #4866
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

Według mnie to już za dużo... Postaw się na miejscu każdej kolejnej PM umówionej na makijaż po Tobie, jeśli Twój się przeciągnie. Uważam, że w tym dniu dość jest stresów, żeby jeszcze komuś dokładać.
Stary 2014-05-25, 13:35   #4867
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
stresuję się za ciebie

ładne,tylko trzeba pomysleć czy praktyczne i dadzą radę całą noc, zwłaszcza że może być upalnie też chciałam coś romantycznego ale wiem że się nie sprawdzi niestety.
Obie musiałyby być podpięte trochę by przymocować welon. Ciężko jest znaleźć ładną fryzurę z grzywką na bok Prócz tego ja nie znoszę spiętych włosów i odsłoniętych uszu, więc nie zdecyduję się nigdy na żaden kok czy coś w tym rodzaju...

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Według mnie to już za dużo... Postaw się na miejscu każdej kolejnej PM umówionej na makijaż po Tobie, jeśli Twój się przeciągnie. Uważam, że w tym dniu dość jest stresów, żeby jeszcze komuś dokładać.
Właśnie wiem... no chyba już nic nie poradzę, dowiem się w lipcu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-25, 13:37   #4868
Dotka90
Zakorzenienie

Lusiija, skoro był wolny tylko termin na 10 i na 13, to zapewne między Tobą i tą 13tą jest jeszcze jedna PMka.
Jak się spóźnisz pół godziny, to potem ona będzie w plecy.
Moim zdaniem spóźnienie 30 minut to już jest BARDZO długo. Dla mnie maks to 15 minut.

Poza tym tak, jak exist mówi - a jak make up się przeciągnie? Bo coś pójdzie nie tak, albo będziesz niezadowolona, trzeba będzie poprawiać?

Co do fryzury, lubię takie romantyczne, ale myślę, że na wesele się nie sprawdzą.

Poza tym, jeśli mam być szczera, widziałam o wiele ładniejsze 'luźne' fryzury, niż podane przez Ciebie. Zwlaszcza ta modelka z lewej - wygląda jakby dopiero wstała z łóżka

Ta z prawej ładna, ale bez szału.
Stary 2014-05-25, 13:41   #4869
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Active- dobrze zrobiłaś, ja zrobiłabym identycznie!
Niecierpię jak Tż mi coś obieca a potem oczywiście jest inaczej. Najgorsza jest taka męska duma że co ja nie wypiję? Albo czasem go proszę żeby pił po pół kieliszka a on do mnie że chłop nie pije po pół kieliszka. I takie to gadanie.
Myślę że dzisiaj z rana będzie mu głupio i Cię przeprosi ale trochę się poobrażaj, a co

Piękna pogoda dzisiaj u mnie, a nie mam co robić Tż do 21 w pracy, pisałam do paru koleżanek a żadna nie ma czasu samej nie chce mi się nigdzie iść, sprawy ślubne ogarniamy jutro.

Ciekawe jak tam nasze żonki

Piękna pogoda a ja w pracy

Cytat:

Kochana, uważam ze to niegrzeczne sie spóźnić az tyle... Pare minit ok, ale 30 to już dużo, i zeby nie bylo tak ze np powiedzą Ci ze za późno przyszlas i Cie nie przyjmą? Moim zdaniem szkoda nerwów jak na taki dzień...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 13:48   #4870
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Lusiija, skoro był wolny tylko termin na 10 i na 13, to zapewne między Tobą i tą 13tą jest jeszcze jedna PMka.
Jak się spóźnisz pół godziny, to potem ona będzie w plecy.
Moim zdaniem spóźnienie 30 minut to już jest BARDZO długo. Dla mnie maks to 15 minut.

Poza tym tak, jak exist mówi - a jak make up się przeciągnie? Bo coś pójdzie nie tak, albo będziesz niezadowolona, trzeba będzie poprawiać?

Co do fryzury, lubię takie romantyczne, ale myślę, że na wesele się nie sprawdzą.

Poza tym, jeśli mam być szczera, widziałam o wiele ładniejsze 'luźne' fryzury, niż podane przez Ciebie. Zwlaszcza ta modelka z lewej - wygląda jakby dopiero wstała z łóżka

Ta z prawej ładna, ale bez szału.
Mhm macie rację. No zobaczymy co z tego wyjdzie. Fryzjerka ma mi jeszcze dzwonić, że może uda jej się tamtą Pmkę na trochę wcześniej np te pól godziny przyprowadzić, zobaczymy
A co do fryzur to jakbyście miały/widziały albo gdzieś wpadły na jakieś ładniejsze to rzućcie na wizaż. Już się tyle naszukałam, oczywiście szukam dalej, ale może jakąś mi podpowiecie
Stary 2014-05-25, 14:43   #4871
rabbitka
Rozeznanie

Anka sliczne obraczki klasyka rzadzi, mh mamy podobne tyle, ze w bialym zlocie

Active przykra sytuacja, mysle, ze dobrze zrobilas, ja tez bym sie wkurzyla na TZta gdyby tak sie zachowal

An biedulko, mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy nienawidze PMS, a na studiach napewno sobie dasz rade

Say za zalatwione sprawy oj musicie sie szebrac z tym DJ bo to coraz blizej

Klaudyna dacie rade! my na 24 dni przed slubem nie mamy ukladu na pierwszy taniec, a ze ja jestem kiepska w tancach wiec skonczy sie na przytulancu

Dotka za wybory piosenek, super ta dla rodzicow

melduje sie po probnej fryzurze i makijazu, wklejam zdjecia potem usune, ogolem jestem zadowolona, jak z trwaloscia okaze sie dzis wieczorem

18.6.14

Edytowane przez rabbitka
Czas edycji: 2014-05-26 o 16:39
rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 14:56   #4872
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Anka sliczne obraczki klasyka rzadzi, mh mamy podobne tyle, ze w bialym zlocie

Active przykra sytuacja, mysle, ze dobrze zrobilas, ja tez bym sie wkurzyla na TZta gdyby tak sie zachowal

An biedulko, mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy nienawidze PMS, a na studiach napewno sobie dasz rade

Klaudyna dacie rade! my na 24 dni przed slubem nie mamy ukladu na pierwszy taniec, a ze ja jestem kiepska w tancach wiec skonczy sie na przytulancu

Dotka za wybory piosenek, super ta dla rodzicow

melduje sie po probnej fryzurze i makijazu, wklejam zdjecia potem usune, ogolem jestem zadowolona, jak z trwaloscia okaze sie dzis wieczorem
Wow, super fajna fryzura, taka niedbale romantyczna szkoda, ze na moich wlosach cos takiego nigdy nie wytrzyma bo mam wlosy mega grube, cięzkie i sztywne
W makijazu wyglądasz obłędnie

Ja troche zaluje, ze na co dzien mocno sie maluje bo ciezko bedzie zrobic wrazenie na gosciach jesli chodzi o makijaż

Active jak Tż ma jakis problem % to bym sie wkurzyla ale jak pije do towarzystwa tylko to to normalne chyba, ze przy kumplach sie chce napic mój normalnie pije piwko tylko, ale przy swoich kumplach to bez wódy ani rusz i keszcze piwem zapija dobrze, ze rzadko sie z nimi widujemy
Ale tak to jest meska duma i te sprawy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-25 o 14:59
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 15:05   #4873
Dotka90
Zakorzenienie

Rabbitka, super efekt!
Fryzura romantyczna, luźna Makijaż delikatny, ale podkreśla super Twoje oczy, naprawdę fajnie !
Stary 2014-05-25, 15:05   #4874
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

to prawda, ale jakoś czasu nie ma na ogarnianie wszystkiego

pięknie wyglądasz! fryzura i makeup ślicznie się prezentują. a poza tym masz takie słodkie oczka
Stary 2014-05-25, 15:10   #4875
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:

ślicznie wyglądasz! i popieram say-hello masz słodkie oczy takie ufne

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
pięknie wyglądasz! fryzura i makeup ślicznie się prezentują. a poza tym masz takie słodkie oczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-25, 15:38   #4876
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Anesthesia
Trzymaj się. Jak PMS minie to wszystko się wyda łatwiejsze. Powodzenia ze sprawami na uczelni, na pewno to wszystko ogarniesz.
Dziękuję Na razie mam huśtawkę nastrojów straszną, dzisiaj zaliczyłam drugą kłótnię z TŻ ale my na szczęście błyskawicznie się godzimy (wczoraj nawet nasze pogodzenie było bardzo przyjemne ) Muszę dać radę, co nie zmienia faktu, że przeżywam to strasznie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
A teraz ja się muszę wyżalić...
Ech, nienawidzę takich sytuacji, ja ze swoim TŻtem miałam tak dwa razy w życiu i to masakra... współczuję Ci bardzo, ale na pewno wszystko wróci do normy

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ooo też świetna!
nasz taki na żywo robi ogromne wrażenie
OMG, Cadillac!

Cytat:
An, spokojnie Ogarniesz wszystko na pewno, ułóż sobie plan działania, mi to zawsze pomaga
(...)
My wybraliśmy muzykę:
Na wejście:
U2 - beautiful day
Na tort:
Searchers - Sweets for my sweet (rabbitka )
Na podziękowania dla rodziców:
Jack - Dziękuję rodzicom ale tylko kawałeczek, bo nie będziemy tańczyć
Muszę sobie na spokojnie przesłuchać tej piosenki, bo teraz nie mam jak... U2 - świetny wybór, a jak na wejście - w sensie na sali? Czy jakoś na ślubie chcecie to przemycić?

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Mam takie samo zdanie, 30min w dniu ślubu to MEGA dużo czasu i jeśli przez to mogą inne PMki ucierpieć to już w ogóle...

Cytat:

(...)

Dziękuję Po PMS na pewno będzie lżej, choć nadal mega stresująco, bo ja zawsze takie sprawy przeżywam... no ale przeżyję, mam na szczęście dwa solidne "wabiki" w ramach wynagrodzenia za te trudy - nowy laptop i wybieranie obrączek

Co do Twojego wyglądu - wow! Wg mnie idealnie, bardzo Ci pasuje, makijaż ma "moc" w sam raz, nie za mocny, nie za delikatny, fryzura wyszła chyba dokładnie taka, jaka miała być - lekka, romantyczna, ale ciągle elegancka Naprawdę jestem pod wrażeniem
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 15:47   #4877
Dotka90
Zakorzenienie

An, na wejście na salę
Stary 2014-05-25, 15:52   #4878
Opiumalfa
Zakorzenienie

Rabbitka, super makijaz!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 15:53   #4879
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
przeslicznie wyglądasz, fryzura mega romantyczna a makijaż tez bardzo pasuje, ja jedynie bardziej rozswietliłabym wwenetrzna czesc ale i tak jest pieknie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-25, 16:06   #4880
alloffkowa
Zakorzenienie

Dotka puściłam sobie w pracy tą piosenkę dla rodzicow i sie poryczałam ( tztowi sie tez spodobala

Oliwka 21.07.2016
Stary 2014-05-25, 16:09   #4881
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:

Pięknie wyglądasz
Stary 2014-05-25, 16:22   #4882
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dotka puściłam sobie w pracy tą piosenkę dla rodzicow i sie poryczałam ( tztowi sie tez spodobala

Cieszę się
Stary 2014-05-25, 16:38   #4883
alloffkowa
Zakorzenienie

Ustaliliśmy z tzciorem grawery
Moj: Pawełek 6 września 2014
Tz: Aneczka albo Anulka 6 września 2014

Oliwka 21.07.2016
Stary 2014-05-25, 17:07   #4884
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

Fajne, takie proste my chyba tez bedziemy mieć cos w tym stylu, ale u nas to będzie
Mój: Niedźwiadek 27.08.2015
Tż: Kuleczka 27.08.2015

A teraz siedzimy u Tesciowej na grillu z okazji dnia matki i oczywiscie pierwsze jej pytanie: to jak u dietetyka i ile juz schudlam ch** ją to obchodzi

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 17:12   #4885
activelifestyle
Rozeznanie

Kochane dziękuję Wam za wsparcie Z TŻ sytuacja wraca powoli do normy Dzisiaj poszłam na obiad do babci, a TŻ nie odzywał się od rana... Przyjechał jednak do niej, z kwiatami dla mnie - cwaniak wiedział, żeby przynieść herbaciane róże Do końca nie zmiękłam, ale jest już lepiej Przeprosił i przyznał, że wszystko poszło nie tak jak miało być... A ja za bardzo go kocham, żeby długo się gniewać Mam jednak nadzieję, że się poprawi i będzie dobrze

Poszliśmy dziś też trochę pozapraszać. Łącznie rozdaliśmy 5 zaproszeń Byliśmy u moich sąsiadów i u cioci - tylko ona powiedziała, że niestety nie przyjdzie, ale to akurat rozumiem, bo jest chora na nogi, więc to siła wyższa. Ale obiecała, że na ślubie na pewno się zjawi Sąsiedzi będą wszyscy Jedni mają dwoje dzieci, ale jeszcze nie wiedzą czy je zabiorą. Drudzy mają jedną córkę 15-letnią i jeszcze 3, ale są już pełnoletnie - strasznie się cieszę, że wszyscy przyjdą, bo z tymi 3-ma dziewczynami znamy się od dziecka

To tyle u mnie. Zabieram się za nadrabianie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 17:49   #4886
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny dziś owocny dzień
Zaprosiliśmy jedno wujostwo, i rodziców tż Mama jak przeczytała tekst ( jak to dla rodziców, z podziękowaniami i prośbą o błogosławieństwo) to się popłakała bidulka
Ustaliliśmy że błogosławieństwo będzie w naszym mieszkaniu- nie u babci u której się wychowałam, która by się tym krępowała.
no i w poniedziałek idziemy zamawiać obrączki
Jaki miałaś tekst, że płakała?

hihihi - gratuluję załatwienia auta

Cytat:
Active niech przemyśli swoje zachowanie, z alkoholem nie ma żartów, jeśli obiecał ze się nie upije to znaczy ze juz wcześniej przegiął a to poważna sprawa. Jestem DDA i jestem wyczulona na to, bo takie obietnice słyszę raz w miesiącu...

6 dni do ślubu

Dziewczyny które maja koszyczki ratunkowe, w rossmanie na przecenie teraz sa zestawy nici i igieł (juz nawleczone) za 2 zł!!!!
Zawsze przykro to słyszeć TŻ też jest DDA... Przegiął dopiero 2 raz i ogólnie rzadko się zdarza, że w ogóle coś pije. Jeśli tak to piwko, dwa... Było mi przykro, że nie dotrzymał słowa - ale jak już pisałam, wierzę, że się poprawi

Gratuluję 6 dni i dzięki za cynk o igłach - muszę się zaopatrzyć

paula600324 - garnitur pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Bardzo ładny, klasyczny Tez czarny?

My niedługo mamy iść pooglądać garniaki, aż się boję. Bo ja widziałabym Tż w granacie a on chce koniecznie czarny Ale może zechce przymierzyć chociaż
U nas było tak samo. Chciał czarny, ale prosiłam żeby przymierzył granat - i będzie granat

say-hello - wystarczy tyle ciast Ja przewiduję 10 blach a mamy gości o 50 więcej Może jeszcze coś pozmieniam, ale wydaje mi się, że ciasto nie zejdzie. A co z ta babcią? Ślubujemy tak samo, a my jeszcze nie byliśmy w sprawie zapowiedzi, a o tańcu już nie wspomnę Musimy się za to zabrać

Lusiija - ładne, ale wybrałabym coś bardziej "ścisłego" na ślub Taki nieład bardziej na poprawiny bym dała, ewentualnie na sesję zdjęciową Sierpień z reguły jest ciepły i może być Ci ciężko w takim uczesaniu

rabbitka - fryzura i makijaż
P.S. Masz bardzo ładną i sympatyczną buzię

pysia1987 - nie ma problemów tego typu Sytuacja już opanowana

Cytat:

My chyba też postawimy na imiona i datę

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ale słodkie
Teściowa
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 18:05   #4887
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Fajne, takie proste my chyba tez bedziemy mieć cos w tym stylu, ale u nas to będzie

A teraz siedzimy u Tesciowej na grillu z okazji dnia matki i oczywiscie pierwsze jej pytanie: to jak u dietetyka i ile juz schudlam ch** ją to obchodzi

Może z grzeczności zapytala?
Dietkujesz? Jak Ci idzie? Ja próbuję....

Cytat:
Jaki miałaś tekst, że płakała?

hihihi - gratuluję załatwienia auta

Zawsze przykro to słyszeć TŻ też jest DDA... Przegiął dopiero 2 raz i ogólnie rzadko się zdarza, że w ogóle coś pije. Jeśli tak to piwko, dwa... Było mi przykro, że nie dotrzymał słowa - ale jak już pisałam, wierzę, że się poprawi

Gratuluję 6 dni i dzięki za cynk o igłach - muszę się zaopatrzyć

paula600324 - garnitur pierwsza klasa

U nas było tak samo. Chciał czarny, ale prosiłam żeby przymierzył granat - i będzie granat

say-hello - wystarczy tyle ciast Ja przewiduję 10 blach a mamy gości o 50 więcej Może jeszcze coś pozmieniam, ale wydaje mi się, że ciasto nie zejdzie. A co z ta babcią? Ślubujemy tak samo, a my jeszcze nie byliśmy w sprawie zapowiedzi, a o tańcu już nie wspomnę Musimy się za to zabrać

Lusiija - ładne, ale wybrałabym coś bardziej "ścisłego" na ślub Taki nieład bardziej na poprawiny bym dała, ewentualnie na sesję zdjęciową Sierpień z reguły jest ciepły i może być Ci ciężko w takim uczesaniu

rabbitka - fryzura i makijaż
P.S. Masz bardzo ładną i sympatyczną buzię

pysia1987 - nie ma problemów tego typu Sytuacja już opanowana

My chyba też postawimy na imiona i datę

Ale słodkie
Teściowa
Nir mam jak Ci dzis skopiować, ale cos w stylu ze dziękujemy im za wychowanie, miłość, troske ciepło, za pomoc wbprzygotowaniach, ze zakładamy teraz swoja rodzinę i pragniemy aby byli przy nas w tym dniu od początku do konca i prosimy o błogosławieństwo

Oliwka 21.07.2016
Stary 2014-05-25, 18:06   #4888
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
chodzilo mi o to jak razemmieszkaja i nic, nie jestem masochistka.
to zwyczjanie dla mnie dziwne mieszkac razem i nie uprawiac seksu..
wyrzeczenie hmmm nie wyrzekne sie tego co sprawia mi przyjemnosc
silnej woli nigdy nie mialam
takze celibat odpada
ale podziwiam tych ktorzy sie na to decyduja
My też mieszkamy razem.. I zdecydowaliśmy się na to chętnie, czasem ciężko jest wytrzymać, ale skoro wytrzymaliśmy tyle lat, a do ślubu niewiele zostało... ale absolutnie nie potępiam tego, jeśli ktoś nie daje rady - ze wszystkich (dosłownie) związków, które znam, jesteśmy jedyni.
I absolutnie nam to nie przeszkadza

Cytat:

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Enzunio: a chodziłaś na jakieś spotkania DDA (grupowo albo sama)? Jeśli tak, to napisz, jeśli możesz, nawet na pw jeśli tutaj nie chcesz, jak wyglądało 1 spotkanie z psychologiem?

Mamy rozdane: 11 zaproszeń, z tego 2 są bez potwierdzeń, reszta osób potwierdziła od razu ale wiadomo, że potem może okazać się różnie, więc wolę się nie cieszyć za wcześnie....
Pokazałam tacie, bo był u nas z moim najmłodszym bratem , nasze zakupki ślubne, śmiał się jak nie wiem, zwłaszcza z tablic rejestracyjnych

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 18:19   #4889
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

oo, to dobrze, że mówisz z tym ciastem. my w ogóle nie mamy wyczucia do takich rzeczy ale wolę wziąć trochę więcej, wtedy będziemy mogli rozdać na do widzenia, jak zostanie.
a co do babci, to niestety ma początki demencji albo alzheimera, czy czegoś w tym rodzaju... ogólnie nie daje się zawieźć do lekarza, nie daje sobie pomóc. i wymyśla dziwne rzeczy - że np. ja ukradłam jej 20zł z portfela, albo tż specjalnie kupił jej krem do twarzy po którym dostała zmarszczek. za to brat tż jest oskarżony o kradzież beretu, który rzekomo przekazał swojej byłej dziewczynie. ogólnie brzmi śmiesznie, ale dla tż to tragedia... stara się jej pomagać jak może, a ona takie rzeczy wygaduje. i to nie tylko rodzinie, ale i znajomym....
Stary 2014-05-25, 18:48   #4890
domar123
Raczkowanie

Cześć

Dziś u mnie 89 dni A jeszcze niedawno cieszyłam sie ze 100 dni

Pytałam wczoraj o pogodę, bo nas złapała mega burza nad jeziorem. Pojechaliśmy oglądać domki na wieczór panieńsko-kawalerski i biegliśmy do samochodu. Obok nas na samochód spadło drzewo i rozbiło szybę, zastawiając nam drogę wyjazdu. Siedzieliśmy w samochodzie nie widząc świata, taka ulewa była. Po chwili zaczął padać grad. A na środku jeziora było kilka łódek, po chwili jak się rozpętała ulewa to nie było ich widać.. Ale wszystko dobrze sie skończyło

Więc jeśli chodzi o domki to fajne są, ale nie wiem czy pojedziemy tam, czy pod namiot.

Z TŻtem mieliśmy po ślubie jechać na podróż poślubną, ale chyba pojedziemy na przedślubną w lipcu TŻ od listopada zmienił pracę i dowiedział się, że tu w pracy ma narzucony urlop w lipcu. Ale nie robi nam to różnicy Będziemy się relaksować przed ważne, że razem

anka1897 Super obrączki I co za cena

Lusiija Widzę, że z terminami ciężko już na sierpień.. Muszę się umówić jak najszybciej.

activelifestyle Super że już dobrze

alloffkowa za rozdane zaproszenia

hihihi, mmona24 Super autko

enzunio Dzięki za cynk

TysiaBB1989

rabbitka

pysia1987 A ja nie maluję się wcale na codzień, więc zaszokuję wszystkich

Byliśmy dzis z TŻ na zakupach, ale nie ślubnych Byliśmy w biurze podróży i przeglądamy oferty przedślubnej podróży A co kupiłam to: http://www.hm.com/pl/product/24188?article=24188-B i http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/327882 i jeszcze jedną sukienkę jeansową, ale nie mogę znaleźć, żeby się pochwalić

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości