Panny Młode 2015 cz. 19 :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-25, 15:44   #3751
beth007
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)

U mnie też mówiło si o rocznicy komunii. W ogóle gdyby nie to , ze mam 3 komunie za rok w rodzinie to bym miała ślub 30 maja zawsze to szybciej haha

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 16:07   #3752
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
To tłuczenie na zewnątrz czy na sali ? Bo u mnie to powitanie chlebem i solą i ta wódka jest przed wejściem a potem na sali dopiero toast i rzucanie.
U mnie tak samo. Ale nie chcemy wódki do chleba. Sam chleb i za chwile toast szampanem.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 16:09   #3753
MajsterkaANB
Zakorzenienie

a ja z okazji tego, że jutro mam obronę, pójdę sobie do kina... jestem niepoważna

wczoraj jeden kolega jarsona się upomniał, że on by już zaproszenie chciał, i już nam powiedział z kim przyjdzie, a drugi powiedział, że nie przyjdzie, bo on nie będzie miał osoby towarzyszącej ().

i się zaczęło... "ale Aga ci znajdzie jakąś koleżankę, nie przejmuj się", "u nas będzie kilka panien wolnych, nie martw się" , "możesz wziąć kolegę "

a on taki smutny, że nie, że on nie wie, że jak to tak... i ja potem (żeby przerwać tą rozkminę roku) powiedziałam do jarsona: "weź się nie martw, jak mu na nas zależy to przyjdzie i sam, a jak mu nie zależy - to nie i tyle"

a kolega "a to można przyjść samemu?!" i problem z głowy

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 16:13   #3754
okaro
Zadomowienie

ach faceci..

a ja z moim nie mam o czym rozmawiać.. nie mam o czym rozmawiac przez komunikator:P. Takie to jałowe... niestety, trzeba przecierpieć tą odległość. Brakuje mi tego, że ktoś pisze do mnie i to ta osoba mnie wypytuje co robie i co i jak i dlaczego i wymysla tematy do rozmów. Najczęsciej to ja jestem tą osobą, ale kiedys Tż tez taki był..

ach, co za dramat.:P

Mariwari a jaka rozprawa ci się szykuje?
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 16:20   #3755
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
ach faceci..

a ja z moim nie mam o czym rozmawiać.. nie mam o czym rozmawiac przez komunikator:P. Takie to jałowe... niestety, trzeba przecierpieć tą odległość. Brakuje mi tego, że ktoś pisze do mnie i to ta osoba mnie wypytuje co robie i co i jak i dlaczego i wymysla tematy do rozmów. Najczęsciej to ja jestem tą osobą, ale kiedys Tż tez taki był..

Oj jak ja Cie doskonale rozumiem- my tak 6 miesiecy mielismy tylko skypa- do tej pory jak widze okienko tego komunikatora to mi sie od razu wlacza nerw pamietam, ze w piatki zawsze wychodzilam- a w sobote robilismmy sobie internetowa rande na skype
masakra
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 16:25   #3756
MajsterkaANB
Zakorzenienie

idę się szykować do tego kina.. chce mi sie fes, no ale cóż... ;p miłych pogaduch

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 16:28   #3757
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
ach faceci..

Odszkodowanie i zadośćuczynienie za mówiąc kolokwialnie "nieudane wakacje" Klient się jutro stawia na rozprawie i trzeba go będzie przesłuchać, a do tego trzeba listę pytań sklecić, a mi się nie chce teczka leży i na mnie patrzy

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 16:33   #3758
okaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość
Oj jak ja Cie doskonale rozumiem- my tak 6 miesiecy mielismy tylko skypa- do tej pory jak widze okienko tego komunikatora to mi sie od razu wlacza nerw pamietam, ze w piatki zawsze wychodzilam- a w sobote robilismmy sobie internetowa rande na skype
masakra
u nas to raczej wina pracy TŻta, cały czas robi to samo i jedyne na co go stać do mnie to "co porabiasz". a chyba, że właczy mu się "OKARO jestes boska i cieszę się, że Cię mam" to wypytuje mnie o rozne roznosci, co zawsze mnie szokuje.

Zauwazyłam, ze Tz lubie takie zagrywki: 3 miesiące spokoju, stagnacji, szarej rzeczywistosci, a potem np tydzień - dwa, szaleńczych miłosnych smsów do mnie, pisania, komentowania fb itp. co zaburza moja percepcje uczuciową, bo nie wiem co się dzieje, a potem zas powrót do normalności.

Ale takie zaskakiwanie bardzo plusuje ;-)
A jak jesteśmy razem i twarzą w twarz rozmawiamy to jest calkowicie inaczej. Za 4 miesiące może spełnią się nasze marzenia, wczoraj Tż tak ni z kija postawił pytanie retoryczne " Calkiem mozliwe ze swieta w tym roku spedzimy razem jak wszystko dobrze pojdzie?" :P Najlepsze, ze jak dostalam smsa, to wlasnie ogladalam nasze zdjecia ze swiat i myslalam sobie jak to będzie kiedys razem spędzac swieta. Zbieg okolicznosci jak nie wiem

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Odszkodowanie i zadośćuczynienie za mówiąc kolokwialnie "nieudane wakacje" Klient się jutro stawia na rozprawie i trzeba go będzie przesłuchać, a do tego trzeba listę pytań sklecić, a mi się nie chce teczka leży i na mnie patrzy
Co będziesz sama je układać, pomozemy Ci tu Dotyczy to biura podrozy?

1. Czy klient podejrzewał, że biuro podróży "robi w balona" klientów? :P
Stary 2014-05-25, 16:34   #3759
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
u nas to raczej wina pracy TŻta, cały czas robi to samo i jedyne na co go stać do mnie to "co porabiasz". a chyba, że właczy mu się "OKARO jestes boska i cieszę się, że Cię mam" to wypytuje mnie o rozne roznosci, co zawsze mnie szokuje.

Zauwazyłam, ze Tz lubie takie zagrywki: 3 miesiące spokoju, stagnacji, szarej rzeczywistosci, a potem np tydzień - dwa, szaleńczych miłosnych smsów do mnie, pisania, komentowania fb itp. co zaburza moja percepcje uczuciową, bo nie wiem co się dzieje, a potem zas powrót do normalności.

Ale takie zaskakiwanie bardzo plusuje ;-)
A jak jesteśmy razem i twarzą w twarz rozmawiamy to jest calkowicie inaczej. Za 4 miesiące może spełnią się nasze marzenia, wczoraj Tż tak ni z kija postawił pytanie retoryczne " Calkiem mozliwe ze swieta w tym roku spedzimy razem jak wszystko dobrze pojdzie?" :P Najlepsze, ze jak dostalam smsa, to wlasnie ogladalam nasze zdjecia ze swiat i myslalam sobie jak to będzie kiedys razem spędzac swieta. Zbieg okolicznosci jak nie wiem

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Co będziesz sama je układać, pomozemy Ci tu Dotyczy to biura podrozy?

1. Czy klient podejrzewał, że biuro podróży "robi w balona" klientów? :P
tak, dotyczy biura

Twoje pytanie to tzw. pytanie sugerujące odpowiedź, więc niestety dp uchylenia

czekam na kolejne propozycje

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2014-05-25, 16:50   #3760
beth007
Zadomowienie

Kurde dawno tyle czasu nie spędziłam w książkach jak w ostatnim czasie.

W ogóle dzwoniła do mnie kobieta czy bym się nie zajęła jej dzieckiem jako opiekunka oczywiście, za wynagrodzeniem. Gdyby to było trochę bliżej mnie to bym miała pracę jakąkolwiek.... a tu znowu lipa.

Stary 2014-05-25, 17:00   #3761
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
tak, dotyczy biura

Twoje pytanie to tzw. pytanie sugerujące odpowiedź, więc niestety dp uchylenia

czekam na kolejne propozycje
Dlaczego uważa, że to były "nieudane wakacje" ? Niech opowie wszystko
nie znam szczegółów, ale możecie wypytać o te różne okoliczności no nie wiem, jak np. mu hotel nie pasował to spytajcie jakie warunki tam panowały, na ile gwiazdek by go ocenił - czy posiłki były smaczne i świeże, jakie warunki w pokoju czy była klimatyzacja i obiecany standard - ten za jaki zapłacił?
Nie wiem co mu się nie podobało
Stary 2014-05-25, 17:06   #3762
magda_mjt
Zakorzenienie

I jaki był kontakt z biurem podróży, jak wyniknely problemy .
Ale mnie dzisiaj manager w balona zrobił :/. Ja wciaz sie uczę, duzo rzeczy jeszcze jest dla mnie czarna magia. Przychodzę rano i jestem sama z menadżerów.... Patrze na rote, ma byc glowny menadzer, wiec stwierdzilam, ze sie spozni. 2,5h pozniej dzwoni i mowi, ze dzisiaj sama prowadzę zmianę :/, on przyjdzie za jakas h/2h... Po ponad 3h dalej go nie ma. Dzwoni nagle i pyta czy wszystko w porzadku, bo w sumie to w ogole dzisiaj nie przyjdzie do pracy i cała zmianę mam sama :/. Na szczęście nie było zadnych większych problemow , ale i tak musiałam po czasie wyjsc, zeby skonczyc wszystko.
Pol h temu skonczylam mel B, a teraz siłownia.... dawno tak sie ze mnie nie lalo...potem mam nadzieje zrobimy jakis fajny obiadek i baaardzo chce ciasto marchewkowe . Ciagle czasu nie mam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-25, 17:12   #3763
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
Dlaczego uważa, że to były "nieudane wakacje" ? Niech opowie wszystko
nie znam szczegółów, ale możecie wypytać o te różne okoliczności no nie wiem, jak np. mu hotel nie pasował to spytajcie jakie warunki tam panowały, na ile gwiazdek by go ocenił - czy posiłki były smaczne i świeże, jakie warunki w pokoju czy była klimatyzacja i obiecany standard - ten za jaki zapłacił?
Nie wiem co mu się nie podobało
Generalnie chodzi o zmianę hotelu w trakcie objazdówko-wypoczynku, a koszt wycieczki to było ponad 30 tys.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2014-05-25, 17:14   #3764
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie chodzi o zmianę hotelu w trakcie objazdówko-wypoczynku, a koszt wycieczki to było ponad 30 tys.

Woooo w morde co to za wycieczka?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-25, 17:22   #3765
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
to myślę, że takie pytania generalnie o hotel, jaki miał standard, co powinien mieć - a nie miał, czy w pokoju była działająca klimatyzacja? Ręczniki/pościel czysta? Czy czyste były kubki/szklanki w pokoju? Czy sejf był i działał? Czy telewizor działał? Czy było czysto? W jakim stanie była łazienka? Niech opowie co mu się nie podobało i jako powinno to być zrobione, wg niego. Co mu obiecali i z czego się nie wywiązali.

Ja byłam kiedyś w hotelu niby 5 gwiazdkowym, a taki syf był, że po paru dniach zrobiliśmy afere żeby nam go zmienili i na szczęście zmienili... (wakacje 2 tygodnie) klimatyzacja nie działała w pierwszym pokoju to zmienili nam pokój, ale i tak tragiczny był ten hotel! Ten drugi to było niebo a ziemia po prostu...

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

ja mam jutro zaliczenie z cywila - ostatnia część, zobowiązania i spadki i siedze nad kodeksem teraz czemu sesja letnia musi być zawsze w taką pogode?
Stary 2014-05-25, 17:23   #3766
okaro
Zadomowienie

30 tysi...

:O

---
dowiedziałam się, że u mnie ślub kosztuje 300zł (250-na koscioł i 50 organista) .
Stary 2014-05-25, 17:27   #3767
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
dowiedziałam się, że u mnie ślub kosztuje 300zł (250-na koscioł i 50 organista) .
ale fajnie tanio

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 17:29   #3768
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie jest to jeszcze przystępna cena czytałam w internecie, że u mnie się też tyle daje (podobno) mam nadzieję, że jak dam tyle to starczy...
Stary 2014-05-25, 17:36   #3769
okaro
Zadomowienie

za to wiem, ze pani z poradni malzenskiej jest stara i mowi kiedy jest odpowiedni czas danej kobiety -osobiscie - na poczecie ]:-> chyba w innym miescie bede szukac poradni:P.
Stary 2014-05-25, 17:41   #3770
joasia-a
Zakorzenienie

Pati! To przykre patrzeć na taki wynik w Tarnowie.. jakaś kpina.. TŻ stwierdził że może wszyscy są przeciwko nam i chcą nas wykończyć finansowo heh.. bo skoro kolejny mecz u nas nasi wygrywają tak wysoko.. to ktoś im za te punkty musi zapłacić..

Naprawdę kpina totalna i coś takiego nie powinno mieć miejsca...

Matko a do jakiego kraju ta wycieczka za 30 tys była? i rozumiem że 2 tygodniowy wyjazd dla 2 osób all inclusive i hotel miał być 5gwazdkowy ;> albo jakieś wyspy kanaryjskie na tydzień ;>

Okaro malutko za ten kościół

Ej.. ja wiem że to dość nie na miejscu i może chamskie.. ale przeczytałam właśnie nagłówek TVN24 że Jaruzelski nie żyje.. moja pierwsza myśl "no w końcu mu się udało umrzeć naprawdę" bo jakieś 2-3 tygodnie temu jakieś media puściły takie ploty :P

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2014-05-25 o 17:42
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 17:44   #3771
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Pati! To przykre patrzeć na taki wynik w Tarnowie.. jakaś kpina.. TŻ stwierdził że może wszyscy są przeciwko nam i chcą nas wykończyć finansowo heh.. bo skoro kolejny mecz u nas nasi wygrywają tak wysoko.. to ktoś im za te punkty musi zapłacić..

Naprawdę kpina totalna i coś takiego nie powinno mieć miejsca...

nawet mi nie mów

żeby wasi juniorzy robili z takim Szombierskim i Jabłońskim co chcą to to już chore jest po prostu powinno się mierzyć siły na zamiary a nie jak włókniarz obiecywać złote góry i robić takie hocki klocki w połowie sezonu. Kocham włókniarza ale z takim zachowaniem to najlepiej do 2 ligi iść. Przynajmniej nie będzie spiny. Z Krakowem będziemy jeździć

mój tż się śmieje, że już się z torem spasowaliśmy i jest 3-3 haha

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-05-25 o 17:47
Stary 2014-05-25, 17:47   #3772
joasia-a
Zakorzenienie

Eh Pati.. szkoda nerwów serio! ogólnie uwielbiam emocje w żużlu i te wszystkie akcje, ściganie.. a powiem Ci że ja jako kibic mogę też powiedzieć śmiało że mnie to wkurza.. bo idąc na mecz, nie spodziewasz się już nawet fajerwerków! Wg mnie i my i wy- wszyscy jesteśmy oszukani :|
Stary 2014-05-25, 17:48   #3773
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Eh Pati.. szkoda nerwów serio! ogólnie uwielbiam emocje w żużlu i te wszystkie akcje, ściganie.. a powiem Ci że ja jako kibic mogę też powiedzieć śmiało że mnie to wkurza.. bo idąc na mecz, nie spodziewasz się już nawet fajerwerków! Wg mnie i my i wy- wszyscy jesteśmy oszukani :|
dokładnie. Aż mam ochotę odsprzedać karnet na ten sezon

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-05-25 o 17:51
Stary 2014-05-25, 17:48   #3774
beth007
Zadomowienie

Cytat:
30 tysi...

:O

---
Taniutko super

Stary 2014-05-25, 18:11   #3775
okaro
Zadomowienie

bylam pewna, ze więcej, ale miłe zaskoczenie. słyszałam ploty, że organista chce 150, ale jednak to bylo klamstwo
Stary 2014-05-25, 18:18   #3776
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
a ja z okazji tego, że jutro mam obronę, pójdę sobie do kina... jestem niepoważna

wczoraj jeden kolega jarsona się upomniał, że on by już zaproszenie chciał, i już nam powiedział z kim przyjdzie, a drugi powiedział, że nie przyjdzie, bo on nie będzie miał osoby towarzyszącej ().

i się zaczęło... "ale Aga ci znajdzie jakąś koleżankę, nie przejmuj się", "u nas będzie kilka panien wolnych, nie martw się" , "możesz wziąć kolegę "

a on taki smutny, że nie, że on nie wie, że jak to tak... i ja potem (żeby przerwać tą rozkminę roku) powiedziałam do jarsona: "weź się nie martw, jak mu na nas zależy to przyjdzie i sam, a jak mu nie zależy - to nie i tyle"

a kolega "a to można przyjść samemu?!" i problem z głowy
Że się tak wyrażę - "po postach" w ogóle nie widać, żebyś się denerwowała - zazdraszczam, ja dzień przed obroną miałam ataki paniki i myśli samobójcze

A co do pogrubionego -
Ja coś takiego zauważyłam, jak byłam w okresie osiemnastek. Na zaproszeniach było "X z osobą towarzyszącą", a kiedy X nie miał z kim przyjść, to nie przychodził, bo przecież zaproszony był z kimś, a sam nie przyjdzie...
Stary 2014-05-25, 18:24   #3777
okaro
Zadomowienie

hehe jak jest napisane z osobota towarzyszącą - zle, jak bez osoby towarzyszacej - zle xD. Kurcze, przeciez wiadomo, ze jak ktos nie ma z kim isc to idzie sam, albo nie idzie bo np. glupio sie bedzie czuł samemu itp. ale nie isc, bo ktos nie ma partnera a na zaproszeniu jest z partnerem, to po prostu dziwne.
Stary 2014-05-25, 18:49   #3778
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe jak jest napisane z osobota towarzyszącą - zle, jak bez osoby towarzyszacej - zle xD. Kurcze, przeciez wiadomo, ze jak ktos nie ma z kim isc to idzie sam, albo nie idzie bo np. glupio sie bedzie czuł samemu itp. ale nie isc, bo ktos nie ma partnera a na zaproszeniu jest z partnerem, to po prostu dziwne.
dokładnie ja to rozumiem jako "zapraszam X, a jeśli chce to niech przyjdzie z kimś" bardziej jako możliwość wyboru niż konieczność
Stary 2014-05-25, 18:54   #3779
beth007
Zadomowienie

Ludzie robią sobie problemy :P Przecież samemu też można iść i się dobrze bawić

Może tłumaczmy każdemu co która część zaproszenia oznacza? Potwierdzania nie rozumieją, zapraszania z osobą nie

Stary 2014-05-25, 18:56   #3780
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Może tłumaczmy każdemu co która część zaproszenia oznacza? Potwierdzania nie rozumieją, zapraszania z osobą nie
Ja na swoim zaproszeniu na 18-stkę właśnie napisałam dłuższą formułkę tłumaczącą, że zapraszam z osobą tow. ale bez osoby też chętnie zapraszam

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości