|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Witam Was
![]() Gratuluję świeżo upieczonej Mamusi. ![]() Tak jak czytam o waszych problemach z Tżtami to współczuję. Ja ogólnie narzekac nie moge, poza tym ze nie rwał sie do kompletowania wyprawki. (nadal nie mamy wózka i wanienki). A tak to co wieczor mówi do małego, czasami mam wrażenie, że więcej ode mnie. Nawet teraz jak dzwoni każe przyłożyć telefon do brzucha.Z racji, ze jeszcze nie mamy ślubu i jako tako nie żyjemy jeszcze na wspólnym garnuszku to i tak mi pomaga sprzątac, choć wcale nie musi. Wygląda to mniej - więcej tak: mieszkam z rodzicami, Tż śpi u nas, o 6 wychodzi do pracy, śniadania i obiady je u swojej mamy jak wraca z teściem z budowy,potem ogarnia się i przychodzi na kolacje już do mnie. Ciezko zrozumieć, ale póki co jest okej, albo raczej kwestia przyzwyczajenia. Ja po ostatnim egzaminie na studiach. Te 3 lata poleciały... Teraz jeszcze tylko licencjacki. Ide spać, postaram się zagladac ale może być ciezko. Dobrej nocy.
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Ja już wyspana, ale obolała.Wczoraj poczułam ból w prawej nodze patrze a ta cała spuchnięta od stopy praktycznie do uda
Posmarowałam się kremem mam taki fajny specjalny właśnie na bolące stopy w ciąży. Teraz się budzę i co ciężko mi chodzić bo bolą mnie stopy od spodu, tak jakbym całą noc chodziła bez przerwy... w dodatku mały jakby się ulokował cały w dole brzucha strasznie mi ciąży. Jutro mam wizytę, boję się że to wszystko może tylko przyśpieszyć datę porodu. A już się tak fajnie czułam i nawet te upały aż tak mi nie przeszkadzały a dzisiaj ledwo chodzę
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie młoda nieraz tak zablokuje nogi, ze nie mogę zrobić kroku, masakra
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
My weekend trochę w rozjazdach, wykorzystujemy ostatnie chwile wolności ANTERIA mnie też bolą stopy. Te dodatkowe kg im nie służą no ale mam nadzieję, że to ostatnie dni ciąży, bo ja już też wkroczyłam w 40TCPradip W szpitalu nie wyrażasz zgody na szczepienie- często pytają o powód, i ja powiem, że jako dziecko miałam ostre odczyny poszczepienne, i z tego powodu chcemy odczekać. Jak wyjdziecie z maluszkiem ze szpitala, to należy zapisać się do jakiejś przychodni do pediatry, i tam już indywidualnie się ustala. Najlepiej poszukać takiego lekarza, który ma podobny sposób myślenia o szczepieniach do waszego. alingles za egzaminy!TroppoSensibile Pięknie wyglądasz Co do wagi, to mój Borys w 35tc na usg miał około 3000g, więc zgodnie z tym, że dziecko przybiera około 200-250gr na tydzień to też pewnie dobija już do 4 kg ![]() kamilla123 Teściowa ma podejście, że podąża za rodzicami. Jeżeli oni mają obawy, to nie naciska, ale też jeżeli dziecko po 6 miesiącach ma iść do żłobka, to proponuje szczepienia dodatkowe. Generalnie ona bardzo często doradza, te szczpeionki, którymi my byliśmy szczepieni, czyli 3 w 1 a nie te multiwalentne 5w1, czy 6 w 1 Ale też zostawia to do decyzji rodziców. Moja bratowa 2 swoich dzieci szczepiła tymi skojarzonymi, nic się nie działo, ale ona nie zgłębiała tematu, tylko polegała na tym , że to wygodne, bo mała liczba wkłóć, stresu dla dziecka itp A ja jestem za tym, żeby szczepić, ale jednak w troszkę większych odstępach czasu. A jak to się w sumie będzie układało to się okaże, bo czasami jedno się planuje, a wychodzi kompletnie co innego. |
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
alingles dobrze, że taki układ się sprawdza, ale na dłuższą metę pewnie będzie trzeba coś wymyślić
i super, że egzaminy skończone, pięknie się wyrobiłaś ![]() ANTERIA mnie tak samo stopy bolą rano jak wstanę, jakbym całą noc tańczyła w szpilkach, ale moje są do tego spuchnięte, więc to pewnie przez to... Do tego bolą mnie palce u rąk, dokładniej stawy, nie mam pojęcia od czego ![]() Jakie macie plany na niedziele dziewczyny? Ja bym chciała iść na jakiś spacerek, ale to do parku trzeba by było pojechać autem bo inaczej nie dojdę, więc piękny spacer Udanego dnia!
|
|
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Zaraz się tu rozpuszczę
jak nie urodzę między 37-38tyg to zginę marnie w tych upałach. Tż ramach współpracy z nami kupił dwie Warki bezalkoholowe, teraz czekamy aż słońce przejdzie na drugą stronę bloku bo nawet na balkonie się posiedzieć nie da ![]() Co do stóp to mnie też bolą. Wystarczy że wstanę z łóżka i czuje się jakbym maraton pokonała
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dopiero wyszło słonko, tak to od rana chłodno, 16 stopni było
![]() męczy mnie ból brzucha i rozwolnienie, mam nadzieję, ze to oznaka ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Konto usunięte
|
Hej
U Was burze, a u mnie wczoraj pod wieczór zbierało się i zbierało, aż przeszło w końcu bokiem Byliśmy już z Adasiem na spacerku. Dobrze, że dziś trochę chłodniej niż wczoraj, ale i tak ledwo do domu wróciłam...Jutro Dzień Matki, więc z rana z siostrą do Rossmanna się wybierzemy, trzeba coś kupić. Na pewno weźmiemy farbę do włosów i popołudniu ufarbujemy mamie włosy, bo będzie tak chodzić z tymi siwymi pasemkami, ona nic o siebie nie dba Jakby jakieś wesele było, czy inna okazja, to jeszcze ufarbuje, a tak to mówi, że "po co, przecież dobrze jest" No i do tego coś jeszcze wybierzemy, może jakieś zestawy kosmetyków będą... Potem muszę iść na ktg, gdzie znowu spędzę minimum 2 godziny i popołudniu do mamy..Cytat:
nic mi nie mów ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakiś niedrogi transparentny sypki puder dostępny w Rossmannie?? |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Berenika_26 chyba nigdy nie miała takiego pudru więc nie pomogę... Ale pomysł żeby zadbać o mamę świetny, może jakieś maseczki jej jeszcze kupcie itd rzeczy, których sama sobie by nie kupiła
![]() Cytat:
![]() U nas też jest jakaś plenerowa impreza niedaleko, więc może się przejdziemy, nie jest za gorąco więc mam nadzieję, że dam radę ![]() Dziewczyny wygońcie mnie pakować torbę!!! Zaczęłam 38 tydzień, a torby jak nie było tak nie ma... A w ogóle mam najgłupsze pytanie wszech czasów otóż po porodzie kładą maluszka na piersi, odbywa się karmienie i tak sobie leży skóra do skóry przez 2 godziny, przynajmniej u nas tak jest. I to ogólnie czaję ale położna ostatnio nam powiedziała, żeby sobie do porodu nie kupować jakiś koszul tylko wziąć np. jakiś dłuższy t-shirt, no to też czaję, nawet taki znalazłam, ale teraz pytanie jak oni mi tego malucha na piersi położą będę się musiała rozbierać do golasa, czy mi tą koszulkę będą podciągać pod szyję, czy co? No w ogóle sobie tego praktycznie nie umie wyobrazić
|
|
|
|
|
#2080 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46601000]Hej
U Was burze, a u mnie wczoraj pod wieczór zbierało się i zbierało, aż przeszło w końcu bokiem Byliśmy już z Adasiem na spacerku. Dobrze, że dziś trochę chłodniej niż wczoraj, ale i tak ledwo do domu wróciłam...Jutro Dzień Matki, więc z rana z siostrą do Rossmanna się wybierzemy, trzeba coś kupić. Na pewno weźmiemy farbę do włosów i popołudniu ufarbujemy mamie włosy, bo będzie tak chodzić z tymi siwymi pasemkami, ona nic o siebie nie dba Jakby jakieś wesele było, czy inna okazja, to jeszcze ufarbuje, a tak to mówi, że "po co, przecież dobrze jest" No i do tego coś jeszcze wybierzemy, może jakieś zestawy kosmetyków będą... Potem muszę iść na ktg, gdzie znowu spędzę minimum 2 godziny i popołudniu do mamy..Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakiś niedrogi transparentny sypki puder dostępny w Rossmannie??[/QUOTE] ja lubiłam używać Creme Puff transparentny też sie muszę do rossmana wybrać kupić coś - moja uwielbia malować więc chyba coś w tym temacie będę wybierać, bo kompletnie nie wiem co jej kupić :/ Najlepszy prezent to chyba by sprawił Adaśko jakby wyszedł ciekawe czy któraś mamusia się rozpakuje jutro w Dzień Matki ![]() Cytat:
żeby to JUŻ było TO i Córcia zrobiła prezent Mamusi ![]() Cytat:
ojjj też bym chciała teraz rodzić chociaż praca dyplomowa nienapisana, ale nie mogę się skupić tak bardzo bym już chciała mieć Bąbla przy sobie. I żeby już nie miał możliwości rosnąć ![]() Cytat:
układ dobrze mi znany więc wcale mnie nie dziwi zresztą podobny do mojego, ale my z roku na rok coraz bardziej na swoim, choć jeszcze czasowo razem z moją mamą Jak już urodzi się synuś będziemy chcieli na stałe się odłączyć, tylko ciężko u nas z mieszkaniem i opłatami -------- Dziewczyny współczuję Wam tych dolegliwości ze stopami i puchnięciem. Ja troszkę puchnę, ale najczęściej rano - palce u rąk i stopy. Czasem jak za dużo pochodzę to boli mnie śródstopie, a tak to zero dolegliwości. Czekam na te przepowiadacze i chyba jednak jeszcze takowych nie miałam
|
|||
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
Dzięks
melduję, że torba spakowana ![]() A w sumie to mam dwie torby jedną taką tylko "do porodu", bardzo małą szmacianą, z rzeczami tylko dla mnie, i drugą większą na "po porodzie" i dla małego, już taką większą sportową. Położna radziła żeby tą drugą przynieść dopiero jak już będzie po wszystkim, a do porodu wziąć taką malutką, tak też zrobiłam i na prawdę wzięłam najpotrzebniejsze rzeczy. To co może zabraknąć lub się przydać jest na stoliku w pokoju i mąż będzie systematycznie dowoził
|
|
|
|
#2083 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() podciągną Ci koszulę pod szyję ale ten to chyba drogi jest ![]() miałam Cię pogonić, ale już widzę, że nie trzeba ![]()
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
Berenika W Rossmanie i w SuperPharm ten Creme puff MF jest często w promocji. Ja go zawsze kupowałam w promocji albo na allegro. Zmienili ostatnio szatę i faktycznie się cenią - mnie już na niego nie stać :/
|
|
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
Od tygodnia poszukuję liści malin i nigdzie nie ma, a dziś znalazłam nowy sklep zielarski i tam kobieta powiedziała, że liści malin nie ma, ale ma liście poziomki i że to działa podobnie, słyszałyście o ich działaniu? Bo w sumie kupiłam, może chociaż psychicznie mi pomogą
|
|
|
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
Pater nie wiem jak z liscmi poziomki, pytanie czy pani w sklepie mowil o tym dzialaniu czy tlym standardowym czyli usuwanie toksyn z organizmu...
Powiem wam ze dzis zaczynamy 40 tc... Juz tak bym chciala urodzic... Ciezko mi masakrycznie nawet umycie sie sprawia klopoty... Niech mi corcia zrobi prezent na dzien mamy ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
karolkya liście to liście
psychicznie mi pomogą ![]() A ja będę trzymać kciuki żeby mała jutro pomyślała o wyjściu
|
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie już prawie po weekendowo
Nie dam rady nadrobić- zwyczajni mi się nie chce. Nie pisałam od wczoraj bo do popołudnia sprzątałam, poskładałam i ułożyłam w szafie ciuszki i rzeczy Małego. Pobieżnie spakowałam torbę do szpitala- muszę jeszcze listę przejrzeć, sprawdzić co mam i gotowe. Wczoraj pojechaliśmy z mężem do znajomego, ma stadninę koni i dom letniskowy. Zapaliliśmy ognisko, posiedzieliśmy i ostatecznie zostaliśmy na noc. Wkoło lasy, łąki, dzika zwierzyna. Rano wstałam jak wszysycy jeszcze spali, w ciszy i spokoju wśród śpiewu ptaków wypiłam kawkę na słonecznym tarasie- tego mi trzeba było. Co do mojego tż- koleżanka wczoraj na niego naskoczyła, że jak on tak może się do mnie zachowywać, że gdyby ona miała takie faceta już dawno by po pysku dostał. A on dziś od rana- pomimo mojego focha - całkiem inny do mnie był. Może dało mu to do myślenia ![]() ![]() ![]() A tak wógole najważniejsze to zaczeliśmy dziś 36 tc a co za tym idzie 9 miesiąc
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
__Sylwia__88 po pierwsze gratuluję 9 miesiąca
i zazdroszczę poranka, musiałaś się mega zrelaksować ![]() Co do tż-ta to czasami takie gorzkie słowa powiedziane z zewnątrz potrafią oczy otworzyć i oby tak było w jego przypadku! |
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Nie bedę cytować bo mam spore zaległości przepraszam z góry! Wczoraj miałam spotkanie z położną - zbadała mnie i stwierdziła, że szyjka faktycznie średnio gotowa, ale wg Niej to brakuje jej właśnie tych 7-10 dni i tyle daje, że szyjka się przygotuje, że nie wygląda tu nic na dłuższą ciążę. 1 dzień przed terminem, 1 po terminie - ale w okolicach Także jestem bardzo spokojnie i pozytywnie nastawiona ze świadomością i chęciami na to, że mam tydzień czasu na ostatnie przygotowania w domu, ostatnie porządki i wyprawki Do tego przeanalizowałam z położną mój pierwszy poród i również spokojniej jestem nastawiona, że uda mi się z Nią uniknąć tych błędów co w moim miejskim szpitalu miały miejsce i położna będzie miała to na uwadze Szczepienia - ja córkę szczepiła zgodnie z kalendarzem, szczepionką 5w1. Potem pneumokoki i ospa. Bezproblemowo przeszła. Teraz mam mętlik. Z jednej strony więcej się teraz naczytałam i mam większą świadomość, z drugiej skoro jedną już tak szczepiłam po co teraz coś kombinować... W szpitalu zezwolę na szczepienie. O reszcie pomyślę czy drugi raz 5w1 czy tym razem 3w1. Napewno chciałabym odsunąć szczepienia do ukończenia 3mcy i robić dłuższe przerwy. Chciałabym. A zobaczymy jak wyjdzie. Opuchnięcia - mnie puchną palce u rąk i nóg. Reszta spoko. Ale nie zdążyłam zdjąć obrączki i zastanawiam się czy to niesie jakieś konsekwencje?? będę próbować ściągnąć z kostkami lodu i masłem, olejkami...Apetyt też mam większy ![]() Wielkość dziecka - usg to tylko sprzęt więc nie sugerujcie się aż tak tymi pomiarami naprawdę!!! Chusta - mam i zamierzam chustować Eweden gratulacje!!! Agaga gratulacje Tobie również Kamilla ale nie ma reguły jak się zacznie poród z tym jak będzie przebiegał. Mnie zaczęło się od odejścia wód a w 3h miałam pełne rozwarcie! Ja właśnie chyba wolę od odejścia wód ze względu na ewidentny znak porodu, bo skurcze można na początku mieć delikatne i można je przeoczyć, pomylić z przepowiadającymi a potem można do szpitala nie zdążyć (ja mam godzinę jazdy!) TroppoSensibile śliczny brzuszek ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Berenika ja polecam sypki Manhattan Obwód brzucha - mój stanął na 100cm. Ewidentnie mniejszy niż z Dominiką Czop - mnie dwa dni odchodziło takie coś dziwnego ale totalnie nie zabarwione krwią, czyściutkie. Położna powiedziała, że nie musi być, więc stawiam, że to to chociaż przez chwilę zastanawiałam się czy ze mnie takie 'gluty' nie wychodzą przez wiesiołek dopochwowo Ale w ogóle mam teraz dziwny śluz takiego jeszcze nie miałam ![]() Biustonosze - przerobiłam już 2 zwykłe na karmniki i jestem z siebie dumna jednemu dorobiłam haczyki z miękkiego starego karmnika więc jest na klik-klik, a drugi ze zwykłego ramiączka czekam aż dojdą jeszcze 2 i też je przerobię Torba do szpitala - ogłaszam wszem i wobec, że spakowana ! zostało mi tylko dopakować jeszcze podkłady które odebrałam w sobotę.Ale spakowanie się było bardzo trudne logistycznie żeby tyle rzeczy zmieścić do dwóch torb Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-26 o 00:15 |
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
MELDUJE, ŻE O 2 TROPPO ODESZŁY WODY! MA 1 CM ROZWARCIA I CZEKA NA ROZWÓJ AKCJI!!!!!
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
No to zaczynamy aktywnie porodowo tydzień ;D wczoraj Troppo zaczęła 38 tydzień - ciaza donoszona.
Trzymam kciuki za szybki i szczęśliwy poród.
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Troppo ale prezent sobie sprawiłaś na Dzień Mamy
niech się lekko rodzi trzymam kciuki Wszystkim świeżo upieczonym i tym podwójnym Mamom - najlepsze życzenia
|
|
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
Troppo
niech wszystko sprawnie pojdzie ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
info od Bereniki:
"Po 3 odeszły mi wody, ale skurcze takie sobie więc chodzę po oddziale i się nudzę... trzymajcie kciuki, żeby coś szybciej ruszyło " ![]() --- Kciuki za Troppo ![]() ![]() : kciuki:![]() ![]() ----- eweden - gratulacje
|
|
|
|
#2098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szybka akcję ale emocje od rana to zaczynają się sypać mamusie ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
Berenika również ale się zgrały dziewczyny to chyba te burze tak zadziałały dzieciaczki wybrały sobie super datę urodzin![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i witam się z rana Piszecie o opuchniętych nogach. No i mnie to ostatnio też dopadło. Zwłaszcza teraz gdy tak ciepło się zrobiło. No kostek mi nawet nie widać. Nogi do tego mnie tak bolą że wstanie po nocy to nie lada wyczyn. Czuję się jak bym maraton przeszła. Jeszcze moja mama z moim małżem się jakby zmówili i oboje że mam o tym lekarce powiedzieć bo ich to niepokoi, bo to może być zatrucie ciążowe. Ja tak czy siak jej o tym powiem bo zawsze na każdej wizycie się ona sama mnie o to pyta Dziś wizyta u ginki. Ciekawa jestem co mi powie. Czekam na tą wizytę z niecierpliwością. Chyba przez to ten ostatni miesiąc mi się tak dłuży. Za oknem istna sauna. Pół nocy nie spałam tak strasznie mi gorąco było. No i spałam już cały czas odkryta a mąż pod cieniusieńkim kocem i on po samą szyję przykryty a ja nadaję się do kąpania.
|
||
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Wchodze z rana a tu takie wiadomości!!
za Troppo i Berenike !!! Super data będzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

no ale mam nadzieję, że to ostatnie dni ciąży, bo ja już też wkroczyłam w 40TC
za egzaminy!
i super, że egzaminy skończone, pięknie się wyrobiłaś
Udanego dnia!
jak nie urodzę między 37-38tyg to zginę marnie w tych upałach. 

więc chyba coś w tym temacie będę wybierać, bo kompletnie nie wiem co jej kupić :/
żeby to JUŻ było TO i Córcia zrobiła prezent Mamusi 

i zastanawiam się czy to niesie jakieś konsekwencje?? będę próbować ściągnąć z kostkami lodu i masłem, olejkami...
Wszystkim świeżo upieczonym i tym podwójnym Mamom - najlepsze życzenia