|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
zuken ja słyszałam że też nie powinno sie przegrzewać takiego maluszka...
Moja kumpela mi opowiadała że jak jeej siostra urodziła jakos w sierpniu i były upały, wychodziła na spacery, a maluszek był w samym bodziaku z krótkim rękawkiem.... ja nie mówie że sam rampers, kocykiem przykryję ewentualnie i myślę ze jak będą upały to będzie akurat...Zalezy jaka będzie pogoda.... a z tymi pampersami zgadzam sie z tobą, ja też mam zamiar kupić jedna paczkę, bo właśnie nie wiadomo jak z uczuleniem
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-25 o 21:52 |
|
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dobry wieczór mamuśki
Czytają Wasze wypowiedzi tak sobie myślę, że jestem jedną z niewielu, które nie chciały znać płci swojej fasolki. Jestem zdania, że mimo wszystko będę dzidzię kochała, a nie chcę przez powiedzmy 7,8 miesięcy mówić Emilko a będzie Szymuś albo na odwrót. Co do koloru ciuszków, to kupujemy takie nie zoobowiążujące kolory beż, zieleń, żółty. Moja gin powiedziała, że już w tym momencie moje maleństwo jest duże, więc na pewno do szpitala nie wezmę 50. Zastanawiam się czy kupić biały komplecik 56 czy 62, ale zdecyduję po usg w 35 tygodniu. |
|
|
|
#1743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i tu akurat mas zracje, bo najgorzej jak lekarz sie pomyli....Ja ciagle mam przeczucie że dziewczynka i jakoś cieżko wyobrazić mi sobie że bedzie synuś Ja też takie kolorki ale też niebieski, bo to mój ulubiony i nie mogłam sie oprzeć
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
Co do pojemności butelek, to myślę, żeby zamówić od razu po dwie sztuki 150 i 260 ml. Te większe będą na później.
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Smoczki od razu też kupujesz na 3 i 6 miesiecy, czy na razie ten standardowy od 0+ ?
|
|
|
|
#1746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mąż mówi, że dziewczynka w niebieskim ok, ale chłopczyk w różu absolutnie, bo może kiedyś będzie miał problem z orientacją---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Zależy czy u tego allegrowicza będą różne rozmiary, bo jeśli tak to wezmę 0+ i dodatkowo większe. Myślałam o butelkach i smoczkach antykolkowych z aventu, ale jeszcze nie wiem. |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój to nie wiem co by mi zrobił jak bym tak syna wystroiła chociaż mi ogólnie średnio podobaja się rózowe ciuszki dla dziewczynek, jak dla mnie za bardzo cukierkowo...Nawet jak będzie dziewczynka to mam zamiar ja ubierać w rózne kolory, wiadomo coś różowego pewnie kupię z czasem, ale bez przesady.... |
|
|
|
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślicie ze pieluchy z pampersa mogą uczulać? Innych nie biorę pod uwagę.. Jak nie te to nie wien nawet na jakie zmienić,myślałam,ze te najlepsze.
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ja też mam zamiar kupić pampersa, mam nadzieję ze moje maleństwo nie będzie na nic uczulone
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana ślicznie wyglądasz
![]() Rozmawiałam z położną ze szpitala i dzieciom urodzonym latem zakłada się body czy kaftaniki z długim rękawem i zawija w becik. Podobno takim maluszkom jest zimno i dopiero po jakimś czasie można założyć krótki rękaw. Co do rozmiarów to ja nie kupowałabym ubranek mniejszych niż 56, ale to tylko moje zdanie. 50 to ubranka dla wcześniaków. Na wyjście ze szpitala uszykuje śpioszki i body, kupiłam tez takiego ala rampersa dresowego z długim rękawem
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy pieluchy nadal są różne dla dziewczynek i chłopców?
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Do szpitala spakuję jedną torbę, za pierwszym razem jakoś się zmieściłam to teraz też dam radę
|
|
#1753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to wychodzi na to z e ne potrzebnie kupowałam rampersy z krótkim rękawkiem...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-25 o 22:33 |
|
|
|
|
#1755 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez pomysle nad pajacem badz body z dlugim rekawkiem i polspiochy:tak: Pampersy mam z pampersa 1, jedna mala paczke do szpitala i jedna wieksza okolo 70 sztuk do domu..na razie wiecej nie kupuje.. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
to ja już sama nie wiem co powinnam wziasc do dziecka, myslalam ze body z krótkim i na to pajacyk będzie ok, wiem ze dzidzia powinna mieć dlugi rękaw ale pod spodem już nic
![]() a co do pieluch mi koleżanki polecily pampersa ale wiem ze musze sprawdzić czy mojej dzidzi się sprawdza ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- a to pierwsze slysze ze tak jest do takich maluszkow to widziałam jeden rodzaj |
|
|
|
#1757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że kupi się najdroższe to nie znaczy, że są najlepsze i się u naszego dzieciaczka sprawdzą dlatego ja bym się wstrzymała z kupowaniem większej ilości jednakCytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się, że teraz dla takiego maluszka raczej się nie przydzadzą...
|
|||
|
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
czy sie rampersy przydadza zalezy od tego kiedy urodzimy. Ja mysle ze jak urodze w pierwszych dniach sierpnia to w drugiej połowie miesiaca juz bede ubierac no ale zalezy oczywiscie od pogody
a jesli chodzi o torby do szpitala to ja sugeruje najpierw wziac tylko jedna dla siebie a druga dla dzidziusia maz dowiezie. Czesto jest tak ze najpierw laduje sie na patologii a jak sie zaczyna rodzic trzeba sie spakowac i idzie sie na porodowke. Wiadomo pielegniarka pomoze z jedna torba ale jak w tym momencie nie ma faceta to trzeba czesc tobołkow dzwigac samemu co np przy skurczach moze byc uciazliwe. No i rzeczy na wyjscie tez lepiej miec spakowane w domu i tz moze przywiezc w dniu wyjscia. Starszy synek mi od wczoraj wymiotuje i narzeka na bol brzuszka czekam az młodszy wstanie i musze do lekarza podjechac bo strasznie słabiutki jest.Milego dnia
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam w nosie, i Groszek tez. Reszte mam w bialym i niebieskim. Zaczelam kupowac w rozmiarze 56 i 62. Mniejsze - mam wrazenie bylyby za male. Zreszta dzieci szybko rosna. Dopytalam sie w sprawie kremu z filtrem na blogu dermokonsultantki La Roche Posay, i potwierdzila - noworodkow lepiej nie smarowac od razu filtrami, maja bardzo wrazliwa skore, lepiej nieco odczekac i rzeczywiscie chodzic w cieniu. Tak wiec dopiero na kolejne lato odlozymy filtrowanie .
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zapytajcie w swoich szpitala o to ubieranie albo w szkole rodzenia.
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
mam po weekendzie tak zje... nastrój, że chyba zaraz wyjdę i nie wrócę... albo dopada mnie huśtwaka hormonalna (wątpię) albo po prostu muszę odpocząć od wszystkiego, męża, domu, pracy...mam dość. a tu dziś taki pracowity dzień się zapowiada...mimo, że w tamtym tygodniu nadrabiając, pracowałam nawet do północy przez 2 dni...chyba to już nie na moje nerwy. Mąż ma mało czasu żeby mi pomóc, choć robi co może a ja po prostu już nie umiem tak szybko działać i myśleć...mało nie zawaliłam przetargu...nie wiem co by wtedy było. wyżaliłam się ![]() pozdrawiam Was i mam nadzieję, że za parę dni będę mieć trochę więcej czasu...dobrze, że mała w brzuchu szaleje i nie muszę się martwić. Wizyta dopiero za 3yg także jeszcze poczekam żeby się z nią zobaczyć ![]() miłego dnia!! |
|
|
|
#1762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamiast rozka w upały przykrywamy pieluszka tetrową. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Zaczarowana śliczne wygladacie dziewczyny ♥ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
zVenus
kurier przed chwilą przywiózł pościel Na 15.30 idę do przedszkola na dzień mamy i taty, niestety mój tz nie może, musi być na działce, bo okna nam wstawiają Zosia dzisiaj rano zaśpiewała mi taką piosenkę i się popłakałam, moja kochana córeczka
|
|
#1764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-05-26 o 10:35 |
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla zaczarowanej, nie dość, że taka ładna dziewczyna z Ciebie to jeszcze ładnie Ci w tej ciąży![]() No właśnie nie wiem kiedy odpocznę...mam zamiar pracowac do końca i jak tylko się pozbieram to wracam jeszcze w sierpniu mam nadzieję, do pracy. Ja z domu pracuję więc jest mi w miarę łatwo tylko, że czasem już nie mam nerwów...nie mam za bardzo wyjścia, bo od następnego roku planujemy budowę domu więc musimy pracować. a czuję się (fizycznie) ok więc pracuje ile mogę...mam nadzieję, że moje dziecko czuje się z tym też ok ![]() czasem mnie wkurza, że niektóre z nas mogą pospać nawet do 10 a ja mam pobudke koło 6 czy mi się chce czy nie teraz mam dużo roboty na kompie więc sobie podczytuje wizaż co jakis czas
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to w dniu naszego swieta wszystkim Nam czyli Mamuśka życzę szybkich porodów ;-), przespanych nocy;-) samych szczesliwych chwil z naszymi kruszynkami i duuuuuuzo zrozumienia od naszych TZ ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1767 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Wszystkiego najlepszego mamuśki z okazji naszego święta. |
|
|
|
#1768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czasem bolało ale i tak wspominam to ze wzruszeniem.Cytat:
![]() Zaczynać jednak do mnie docierać, że ciążą zbliża się ku końcowi i czas zacząć prać ubranka abym nie została zaskoczona. ![]() Cytat:
kasiuulad, zdrówka dla chłopców!
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witam sie sniadankowo
nadrabianie - 15 str na tablecie. Startujemy z nowym systemem odpisuje od razu.H4linka i zaczarowana - nieznanie plci jest piekna niespodzianka ale ja tez bym swirowala :-D Ja torby jeszcze nie pakuje i zrobie to dop w lipcu. My rodzimy w terminie :-D tez rozwazam 2 torby, dla mnie i dla malego aby nie grzebac nie szukac. Ewentualnie jedna wieksza sztucce tak, zawsze mi dowoza nasze tak samo kubek. Dzieki temu poczujemy sie bardziej swobodnie. Angelika glowka w gore. Masz cud w brzuszku ![]() Ja o plci wiedzialam i czulam ze chlopczyk a lekarz wyraznie pokazywal gdzie siusiak :-D Niesamowite ze juz 3 lipcowki urodzily!!! Ale ja nadal twierdze ze my rodzimy w rerminie ewebtualnie tydzien wczesniej hihi nic sie nie bede stresowac :-D Jagusia ja mam termin 2 dni po Tobie jeszcze 3 miesiace! Ja dla dzidzi spakuje ciuszki w sierpniu bo wtedy bedzie wiadomo jaka pogoda. A wiadomo bede juz miala jakies bodziaki i polspiochy w torbie. Zeby nie pakowac tak totalnie od zera. Tez slyszalam tp co Sara - noworodkom jest zimno i trzeba cieplejsze ciuszki na poczatku. Sara na dniach ma do Ciebie przyjsc posciel z Dolly? Dasz znac? Ide robic domowe porzadki to moj poranny rytual ![]() Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

no i tu akurat mas zracje, bo najgorzej jak lekarz sie pomyli....Ja ciagle mam przeczucie że dziewczynka i jakoś cieżko wyobrazić mi sobie że bedzie synuś
Ja też takie kolorki ale też niebieski, bo to mój ulubiony i nie mogłam sie oprzeć
mój to nie wiem co by mi zrobił jak bym tak syna wystroiła

czekam az młodszy wstanie i musze do lekarza podjechac bo strasznie słabiutki jest.
dla zaczarowanej, nie dość, że taka ładna dziewczyna z Ciebie to jeszcze ładnie Ci w tej ciąży

sztucce tak, zawsze mi dowoza nasze tak samo kubek. Dzieki temu poczujemy sie bardziej swobodnie.