|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
No dobra to zescie mnie uspokoily z tym zasypianiem - chociaz ciagle mysle czy do dobrze dla jego kregoslupa tak ciagle na kednym boku ( lewym ) pocieszam sie ze czasami sie przekreci na plecy albo na prawy bok ;-)
Malpka - cuuuudowne dzieciaczki Dobra Milun spi dalej Ide sie umyc bom wczoraj walnelam sie brudna do wyrka ( nie dalam rady zajsc pod prysznic ) ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
moj też biega zamiast chodzić, koło bloku obok mamy 4 schodki i zjazd dla wózków dziś rano pół goziny po schodach wchodził i zbiegał znich zastanawiałam się kiedy się wywali ale całkiem sprawnie mu to szło---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------
|
#4893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziecko obraca sie w rozne strony w nocy (akurat mam okazje obserwowac nocna akrobatyke wyczynowa ), no i nie przywiazesz przeceiz go za nogi do barierek ![]() ja tez milion razy w nocy zmieniam pozycje ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() widzialam film na FB - bosko ![]() a chodzi za raczke? moj M. sie nie da, wyrywa sie - on chce wszystko siam ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- na organicznych ciekawy tekst/wywiad o zywieniu http://baranowscy.eu/wordpress/?p=2201
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
dziś już nie jest źle
eh tak z 10 min ale to było pod kościołem a potem szliśmy na urodziny ![]() Małpka ta twoja Julka to już pannica
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny w pracy zastój i nudy...
Moderna oby to szybko znikło. Biedny M się męczy. .. Malpka cuudne zdjęcie na fb widziałam. Dragusia oj ale musiałaś mieć stracha jak tyle krwi widziałaś. .. ja bym pewnie na zawał zeszła. Aaa w czwartek powiedziałam lekarce że J jeszcze noe chodzi i co? Od weekendu zapyla po całym mieszkaniu. Tak samo ze staniem i raczkowaniem było. Aa Kasia J też zasypia w różnych dziwnych pozycjach i wierci się strasznie. .. dlatego w łóżeczku dalej ochraniacze mamy inaczej byłaby poobijana że hoho... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam fuksa - ledwo com dziw od lazienkiw po prysznicu zamkla Milus sie obudzil
Zjadl ladnie rosolek - my z mama mielone dojjemy ze wczoraj i wychodzimy na gore Floyen ( ost raz tam bylam 3dni przed porodem ) hihi. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4897 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() T. też się kręci, też na brzuszku, też cuduje. ale jak przełożę w dzień z wózka do łóżeczka to śpi max. 25 minut. hehe, bo mi napisałaś, że macie inne plany. Co Ci będę wyskakiwać z balkonem wobec twoich atrakcyjnych atrakcji?! ![]() kupiłaś kolczyki? buncik? buncik? a o co najczęściej akcje? eee, a buty miały być kapciowo-trawnikowe. takie: http://www.fiorino.eu/sklep/pl/eko-t.../wywrotka.html Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tylko jak grunt się zmienia (z trawnika na chodnik, z piachu na beton), to czasem - łaskawie -poda rękę. Cytat:
![]() ![]() klask i: Jaśka!!!!Alliw, jak spanie Janka w dzień?
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-26 o 13:09 |
||||
|
|
|
#4898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
daj mi znać jak znowu twój chłop w weekend do pracy pójdzie bo mojego i tak nigdy nie ma ![]() Kupiłam kolczyki, mam nadzieje ze mama i teściowa bedą zadowolone. Fajne te paputki, ja pomyśle o nich na jesień, jak będzie chłodniej, bo na razie Hania nawet skarpety ściąga, nic sie nie utrzyma na stopach. Małpka cudne zdjęcie Hania najcześciej spi skulona z pupa wypieta do nieba ![]() PS dziewczyny, jaka może być przyczyna krostek na całej ręce, najwiecej na ramieniu? Juz mnie to denerwuje, w ciąży mi wyszły i nie znikają a nawet jest ich wiecej... Czy to może być cos z hormonami czy co? Nie wyglada to fajnie
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-05-26 o 13:22 |
||
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Bzinka a krostki blade, czy czerwone, swedzace czy nie?
Podejrzewam, ze piszesz o takiej jakby gesiej skorce - to moze byc rogowacenie mieszkowe, krem z duza zawartoscia mocznika moze pomoc, w PL chyba pilirax ( czy jakos tak).
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-26 o 13:33 |
|
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
Raczej nie sa czerwone, czasem swedza
wyślę ci fote, może ci cos przyjdzie do głowy, co to może być Z góry dzięki
|
#4902 |
|
MBZ♥
|
Dragusiu współcZuję
![]() Pani, u nas były same kremy bez konewek psikam na twarz, termalna te Tak robię![]() Sandałki wzięłam z odkrytymi paluszkami-ależ jest radość jak widzi stopki ![]() Alliw to mam nadzieję, że każdego dnia będzie coraz łatwiej Despa, lof Moderna a od czego może być ta pokrzywka?zdrówka! Oliwka, podpinam się pod życzenia Ją od Zosi dostałam bukiecik kwiatków i buziaki |
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za raczke czasami ale idzie ok 30 sekund i juz leci sam oj [pannica, nawet ie wiem kiedy to zleciało dobra my po drzemce dziś od 9.30 do 12,15 obiadek zjedzony szarlotka się dopieka i idziemy po Julke
|
|
#4905 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no wlasnie ![]() Cytat:
![]() Milus cudny yyyyy, jak przez mgle ![]() Julka i Karol zdrowka ![]() Cytat:
![]() moj to chyba do 18nastki bedzie raczkowal ![]() od czasu braku cyca nie bylo spania, albo bylo na spacerze, albo w aucie. Dzis postanowilam go polozyc w domu zeby nauczyl sie zasypiac sam. Po 15minutowej histerii sie udalo, ale duzo mnie to kosztowalo (w ogole jestem troche podlamana psychicznie, wczoraj np. nie dalam rady go polozyc wieczorem, tz musial przyjsc. Juz myslalam ze wszystko sie poukladalo, ale jak widac potrzeba jeszcze troche czasu, i dla J i dla mnie. Ale za to dzis znow nocka cala przespana )Fajne kapcioszki Cytat:
![]() Oliwka, na limango chyba znow jakies buty dla dzieciaczkow sa. Zobacz tez sklep zdrowastopka.pl BYou, kiedys mi o nim pisala, maja duzy wybor emelkow. Dostalam dzis ogromny bukiet roz (ze niby od Janka), mialam sie poboczyc na tz, bo wczoraj mnie wkurzyl strasznie, ale chyba mi przeszlo |
|||||
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie wiem, moge tylko przypuszczac, ze niektore dzieci sa delikatniejsze i tak moga zareagowac
(a moze to opozniona reakcja na ibuprofen? (ale to by wyszlo tez na calym cialku?, albo pozna reakcja poszczepienna - choc te dwa ostatnie to dla mnie malo prawdopodobne)lekarz mowil, ze mu to wyglada na pokrzywke, no ale on nawet dokladniej sie nie przyjrzal, wedlug mnie plamki sa takie same jak na brzuszku i plecach - najpierw pojawily sie na twarzy i schodzily w dol - i mnie to bardziej wyglada na trzydniowke z ostrzejszym przebiegiem na twarzy - bo on nie ma takich bablowatych wypuklych wypryskow, tak jak w typowej pokrzywce. Te plamki sa takie same jak na w innych miejscach, tyle, ze swedza tylko na buzce - obstawiam, ze M. jest delikatny i tak mocno zareagowal na wirusa (moze stad tak kiepskie dzialanie fenistilu?) M. czuje sie troche lepiej, od rana podrapal sie raptem 2.-3 razy po glowce - wiec chyba odpuszcza powoli - przynajmniej na to licze, bo kolejnej takiej nocy nie przezyje ![]() troche zmartwilas mnie, piszac, ze u Was wysypka trwala 5 dni - bo to oznacza, ze jescze 2-3 noce przed nami ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() kochana, jestescie naprawde na dobrej drodze, wedlug mnie naprawde radzicie sobie super! ![]() a moze na najblizszy tydzien oddasz usypianie dziecka na noc w ogole TZowi? Moze tak bedzie latwiej?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-26 o 17:52 |
|
|
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy pomogę, ale jak słyszę mocznik to mi się przypomina krem na ciemieniuchę. Bzinka, może masz, to sprawdź sobie.
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna Ler ys flaler oznacza gdzie jest Kwiatek w sensie Kwiatuszek, bo swiatla rano nie zapalila.....
Pani fajne butki. A bunt o wszystko, bo ona wszystko wie,zrobi,na wszystko jest ok a zawsze robi odwrotnie a potem mi mowi ze sie czepiam,ech
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
oł je
dzięki na komplenenta niekoniecznie słusznego ale jak miło a no śpi w niedzielę musiałam go zacząć budzić po 3h bo się byśmy na chrzciny do siostry nie wyrobili ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Alliw - a te pronlemy z usypianiem to związane z odcycowaniem? ja tez likwiduję ostatniego cyca wieczornego wczoraj była pierwsza noc usypiania bez nawet poszło dobrze tyle że spać poszedł trochę później ale obyło sie bez krzyków i szarpania bluzki zobaczymy jak bedzie dzisiaj
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
pojadę pamiętniczkiem (przepraszam): A. chory od soboty gorączka, noc z soboty na niedzielę koszmarna, niedziela troszkę lepsza, byliśmy u lekarza-krtań Mały ochrypł, jak płacze to się dusi, jak śpi to się dusi... Tż chory, chodzi, smarka, kaszle ale cymbał brzmiący nie leczy się, bo po co?Nie nadrobię Was, ale postaram się być na bieżąco. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
Doświadczone, pomocy! Jak złapać siuśki małego? Już 2 poranki nieudane, raz nie zdążyłam odkręcić pojemniczka, a drugi raz wcale nie chciał sikać, a Tż musiał jechać do pracy i nie mogliśmy dłużej czekać |
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dla Ciebie rowniez duzo sily, bo w nocy pewnie tez nie spisz ![]() A TZ na co chory, bo jak wirus to faktycznie sie nie leczy - samo musi przejsc, jedynie objawowo, zeby ulzyc - nie to, ze bronie, ale to ze wezmie przeciwgoraczkowy, to nie znaczy, ze szybciej wyzdrowieje. Buziaki ![]() Mojemu M. w szpitalu na IP lekarz zalozyl taki plastikowy woreczek z silikonowym kółeczkiem, i na to sie ubiera pieluche i czeka - dzieki silikonowi to nie spada, tak jakby przykleja sie do skory
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On nie ma gorączki, kaszle, ale syropu nie weźmie, smarka, kicha, ale to nie przeszkadza mu w wyłażeniu na balkon bez koszulki po 22 gdzie było serio zimno jak cholera. W ogóle o siebie nie dba, a później prycha, kicha i roznosi choróbska A to później się przelewa do pojemniczka czy oddaje do badania w tym woreczku? Muszę pójść zapytać w aptece... |
|
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko mu się polepszylo
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-26 o 17:31 |
|
|
|
|
#4914 |
|
Rozeznanie
|
Sa specjalne pojemniczki kupowałam dla dziewczyny i sie przykleja do ciala. Dla chlopcow tez sa. Nie pamiętam czy przelewalam do pojemnika ale zapytaj się w przychodni
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Duzo zdrowka dla Adasia
|
|
#4915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miluś boski Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam takie jak wyjde na słonce na całych rękach takie czerwone... Moderna zdrówka dla Marcelka idzie burza
|
||||
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Bo rano tylko życzonka na szybko z fona złożyłam.Wpadam na chwilkę i spadamy na dwór tylko muszę odsapnąć. Moderna mam nadzieję że pokrzywka zelżała co by się już biedaczek przestał męczyć Monik_ka.g u nas A. też miała swego czasu problemy z zasypianiem chyba ze 3 mc się męczyłam co chciałam odłożyć to był ryk krzyk wrzask no koszmar póki co minęło i mam nadzieję że już się nie powtórzy bo to był koszmarny czas jak miała spać w ciągu dnia i wieczorem do snu nocnego układana była to okolica słyszała by u Was poprawa nastąpiła Nestelle widziałaś że ten skle naturino z półwiejskiej zamykają czynny jest tylko do 1 czerwca i później przenoszą go do drugiego sklepu który mieści się na obornickiej (tam obok tego sklepu ekspert dziecięcy co kupowałam wyprawkę dla A. ). W związku z tym ostatnie pary mają przecenione i zamiast kupić 1 parę sanadłków dla dziecka kupiłam dwie jedną za normalną cenę a drugie za połowę bo zdecydować się nie mogłam i przez to że druga o połowę taniej to się skusiłam Pani my mamy takie kapcioszko-butki A. w nich lubi chodzić Zmykamy na dwór korzystać z pięknej pogody. Później ponadrabiam Miłego popołudnia ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- OTJ zdrówka dla Adasia ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Malpko Dzieciaczki urocze I karolek to już mistrz nad mistrze biega po schodach ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Agnjeska dla Jaśki |
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz lepiej,w ysypka jeszzce jest, ale M. sie nie drapie - wyglada na to, ze mozemy fenistil odstawic ![]() na pewno sa woreczki dla chlopcow, mniej wiecej wygladaja o tak (zdjecie) . siusiak do srodka i wokol przykleja sie to koleczko korzystajcie z pieknej pogody, bo od jutra lekkie ochlodzenie (przynajmniej u nas).
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna a tak mi teraz się skojarzyło a może Marcel załapał rumień zakaźny? to jest taka pokrzywka najpierw buźka a później schodzi etapowo w dół? aż zniknie choć nie zawsze schodzi w dół. No ale lekarz wie lepiej bo u nas w Pl od pewnego czasu bardzo dużo dzieci choruje na ten rumień.
alliw dziękuję I definitywnie koniec z butami dla dziecka w tym miesiącu dostała 4 pary
|
|
|
|
#4919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i przy rumieniu to chyba sa te typowe kółeczka? I policzki tez nie zarumienione - wiec chyba nie to, ale dziekuje ![]() nawet nie wiedzialam, ze takich chorob zakaznych jest wiecej ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() ja mam w planach zakup sandalkow, musze podjechac, jak wysypka zniknie
|
|
#4920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poka ![]() a to dranie; konewki SE zachachmęcili ![]() ![]() ![]() Cytat:
odkąd konkubent usypia Młodego - zasypianie trwa 10 minut. zero nerwów, stresu. ten to potrafi strzelić prezenta ona na takiego aniołka wygląda. cały czas ją pamietam z tej Bonarki... Cytat:
![]() tak szczerze pisząc, to ja uwielbiam pamiętniczki. a tu coraz więcej przeprosin za pamiętniczki ![]() dobrze, że spionizowałaś chłopiurę. i oby z Adasiem coraz lepiej ![]() w lab się zgodzili by złapać do worka, nie przelewać tylko włożyć z workiem do tego pojemniczka na sikuty. ale mój chłop podszedł do tematu zadaniowo i trzymał na rękach Michała i pojemnik. i czekał. po 35 minutach złapał. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mój syn zaszalał i dostałam perfumy. i jedną (słownie: jedną) czekoladkę ![]() w ramach podziękowań ugotowalam mu ziemniaka i podałam z masłem Bylam w Lidlu. fajne porcięta, ale dla nas 86 za duże. więc tylko nabyłam zajefajną układankę drewnianą.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

05.07.2008 

a daleko mieliscie do domu?

klask i:

daj mi znać jak znowu twój chłop w weekend do pracy pójdzie bo mojego i tak nigdy nie ma 

psikam na twarz, termalna te Tak robię

(a moze to opozniona reakcja na ibuprofen? (ale to by wyszlo tez na calym cialku?, albo pozna reakcja poszczepienna - choc te dwa ostatnie to dla mnie malo prawdopodobne)
co by się już biedaczek przestał męczyć