|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Pogoda sie cos zepsula i od 15 minut grzmi. Przynajmniej bedzie sie lepiej oddychac ![]() Dzisiaj wizyta... Ale dopiero o 20:15 w sumie - dwa tygodnie wytrzymalam, to te pare godzin jeszcze tez :P Ja tez jeszcze raz zapytam o te oslonki na wozek zamiast parasolki zdaja egzamin? ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() Eydrith imponująca waga Malutkiej ![]() Kularek no niestety i nikomu nie życzę takiej sytuacji, ale jestem dobrej myśli i wierzę, że krok po kroczku jakoś załagodzę tę sprawę ![]() My nianiu elektronicznej też nie kupujemy |
|
|
|
|
#3003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też długo się staraliśmy o dzidzię i przykro mi było jak komus się udawało a u nas dupa ale absolutnie nie miało to wpływu na kontakty z ta osobą ![]() Cytat:
I pani dr powiedziała że jeśli nie urodze do konca czerwca to szpital i będą małego wykurzać zależy też od jego wagi usg 10 czerwca Powiedziała że od 38 tyg kładą do szpitala przy cukrzycy ale z tego co zrozumiałam to osoby insulinozależne.. joanna podpowiem ci patent na ulge na nogi, ja wczoraj założyłam mokre skarpetki...a mi dobrze było i zeszła mi opuchlizna i nogi odpoczeły..![]() erydrith za wagę konkretna
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
||
|
|
|
#3004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a pod koniec czerwca wypada Ci 38 tydzień, czy od czego to jest zależne jeszcze, że będą wywoływać poród (oprócz wagi dziecka)?
|
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta dla obecnych i przyszłych mam
joanna, kularek współczuję puchnięcia... wyobrażam sobie jak się czujecie.. bo ja w te upały się czuję paskudnie, a nie puchnę wcale... Eydrith waga zacna i termin na 18 lipca? albo literówka albo urodzisz zapaśniczkę sumo ![]() TaTekla współczuję dziwnej sytuacji.. ale chyba każdy z nas w swoim czasie przejechał się na niektórych ludziach.. w tym przypadku to jakaś chora zazdrość i nieżyczliwość wydaje mi się... a pytałaś jej w czym problem?Fame haaalo simka gratki udanej wizyty W ogóle tak w poprzedniej jak i tej ciąży bardzo ale to bardzo współczuję osobom otyłym, bo to jest naprawdę przesrane być na codzień takim "słoniątkiem"... ja czuję się ociężale, męczę się po najprostrzych czynnościach.. z dnia na dzień jest coraz gorzej.. Jeszcze miesiąc z hakiem.. jakoś się wyrzyma, ale chyba tak jak Asia zalegnę w domu do czasu rozwiązania, bo nie nadaję się do nieczego... Zrobiłam dziś drugie pranie dzidziulowe i coś mi się wydaje że prasowanie odbywać się będzie na siedząco... jak w poprzedniej ciąży w sumie... Do tego wszystkiego w domu tarcia pomiędzy tż a moją mamą Po prostu nie mam już do nich sił, obydwoje mają trudne charaktery.. a ja jak zawsze po środku wszelkich utarczek, niedomówień... zawsze staram się wszystko załagodzić.. ale kurde po x-razie się już nie chce, tym bardziej że moje samopoczucie związane z dodatkowymi kg i przeziębieniem, naprawdę nie pomaga w byciu rozjemcą. No i oczywiście wyjścia z sytuacji nima
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-05-26 o 14:24 |
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się nic nie chce
![]() Synek śpi, mąż pojechał do mamy i coś tam jeszcze załatwić ![]() Byłam w Rossmanie i wydałam 115 zl, ale mam pieluchy i chusteczki dla obu dzieci, duży karton mleka, waciki. Do tego mężowi perfum na urodziny (tani ale ulubiony ), sobie krem i do domu kilka rzeczy.Czyli wyprawkę mam zakończoną
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej!
![]() dzięki za troskę, wypuścili mnie dzisiaj w końcu ze szpitala i nadaje już z domu (od rodziców). jeśli chodzi o wczorajszy mój wieczorny wpis dot. wiary w ludzi to o wyniki głosowania mi chodziło, ale nie będę się w to zagłębiac, bo to nie temat do dyskusji ![]() co do DNIA MATKI to dołączam się do życzeń i dziękuję mnie już dzisiaj moja babcia zlożyła zyczenia kochana! dzwoni i mówi, że jestem niedoceniona taka a przeciez juz jestem mamą! i mi zyczyła wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Fame - wspaniałą masz babcię
jejku zapowiadał się taki fajny pogodowo dzień a tu jest już tak duszno, że wytrzymać nie idzie - żeby chociaż burza była ... jadę już dziś wieczorem do miasta i prześpimy się z małym u siostry a tż do pracy wiec z samego rana na wizytę do zobaczenia jutro wieczorem ![]() ... i trzymajcie kciuki ... |
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja tylko zameldować że żyję... pewne rzeczy mi się w pracy nie udały pokończyć przed weekendem, więc miałam sporo roboty dodatkowej w domku, a moje dzieci ostatnio nawet z rana mi pracować nie dadzą, bo też wstają
|
#3010 |
|
Wtajemniczenie
|
famboise mi 38 wypada po 11 czerwca
Z cukrzycą nie przetrzymuja po terminie, oczywiście pewnie wszystko zależy od przypadku ale chodzi o to że łożysko szybciej się starzeje i chodzi o jakieś przepływy w pępwinie ale zapomniałam jak dokładnie się nazywaja i jest ryzyko urodzenia dziecka o dużej masie urodzeniowej.. I jeśli do terminu sytuacja sama się nie rozwiaze to wtedy wywoluja ![]() kuluarek kciuki za wizyte daj znac jak po debeściara wspołczuje bywa t meczace ehh ale czasem tak jest że niektóre osoby tak na siebie działajaNa szczeście moi rodzice z tż to jedna sztama wiec na tym tle mam spokój, predzej ja się z tata pokłuce niż tż.. Zreszta on jest bardzo ugodowy pod tym wzgledem i raczej oleje i zrobi po swojemu..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3011 | ||
|
Raczkowanie
|
Simka jak moje moczenie nóg przestanie działać, albo mi się znudzi pozwolę sobie skorzystać z Twojego patentu
![]() Debesciara mój TŻ poruszał ten temat z bratem i bratową, miało być normalnie, a Ona ewidentnie mnie unika, potrafi siedzieć w holu jak ja jestem w pokoju u teściów, a swojego męża wysyłać po swoje rzeczy, które leżą obok mnie. Już teraz wszyscy patrzą jak na wariatkę i pytają co to za komedia, a ja przecież nie będę za Nią biegać. Uważam, że powinnyśmy się spotkać na neutralnym gruncie ( nie u mnie, nie u Niej, nie u teściów ) tylko, że ja w ciąży reaguję różnie i szczerze boję się takiego spotkania tym bardziej, że z Nią ciężko się rozmawia ( jak ktoś ma inne zdanie to jest przegrany, pogodzi się, ale dalej będzie robić to samo. Najbardziej przykre jest to, że opowiada o dzieciach koleżanek, albo dzieciach ze swojej strony rodziny, a tutaj nawet nie spyta czy z małym wszystko ok ![]() A widzę, że u Ciebie też ciekawie między mamą a TŻem ... chyba nigdzie nie ma idealnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ciągle jesteś aktywna na forum Jak Ty to robisz Kochana Myślę, że śmiało można się od Ciebie uczyć !!!
|
||
|
|
|
#3012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może Twoja bratowa podobnie to przeżywa?Sunfire masz ślicznego synka Eydrith waga bardzo dobra, jak do porodu masz ok 3 tygodni, to pewnie mała już bardzo nie przybierze na wadze. |
|
|
|
|
#3013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a babcia kochana Eurydith waga zacna a termin przy założeniu,że chodzi o czerwiec to już taki bliski!super Agatka zgadzam się z TaTekla jesteś moją bohaterką wszystkiego najlepszego mamuśki! |
|||||
|
|
|
#3016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic...posłucham Twojej rady, przy najbliższej okazji postaram się porozmawiać tak jak zawsze to robiłam ![]() Dzięki wielkie |
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam swietny dzien - cos stanelo mi w przelyku i boli
|
|
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3019 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
słyszałam o zbudynieniu mózgu pod koniec ciąży, chyba też to mam do lipca to by chyba osiągnęła 100 kg ... a ja się bałam że mała hipotroficzka mi rośnie![]() a termin faktycznie bliski boję się![]() Cytat:
a wcale dużo nie jem, ech Cytat:
a teraz będzie dwójeczkaTaTekla, to może po prostu unikaj spotkań? chyba że się nie da ... sama mam kuzynkę która od lat bezskutecznie stara się o dziecko, i bardzo jej z tym ciężko, ale w stosunku do innych zachowuje się normalnie Cytat:
z nim pewnie łatwiej pertraktować niż z mamą przeziębienia współczuję ...
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-05-26 o 17:01 |
|||||
|
|
|
#3020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziś miała byc obnizka w rosmanie o 20% sms-a takiego dostałam ale chyba z kartą rossnę. Ja także dąłączam się do zyczeń WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO PRZYSZŁE I MAMUSKI DUUUUUUUUZO ZDRÓWKA
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w kwestii tych zniżek w Rossmannie to patrzcie uważnie, bo jak ostatnio były te super hiper mega wielkie promocje to dla przykładu tusz do rzęs, który przed promocją kosztował 30 zł podczas promocji kosztował 25 zł i było napisane, że jest przeceniony z 40 zł
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w uk ![]() Mam nadzieje, ze zadomowie sie tu na nowo
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3024 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
może pomoże ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#3025 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie, Mały sie jakoś tak bokiem ułożył, waży 1776 g. Zapisał mi żelazo, magnez, jakieś jeszcze globulki dopochwowe bo wypatrzył stan zapalny (skąd?!). Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Byłam w biedronce, kupiłam Małemu body, sobie leginsy i tunikę ciążową
![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3026 |
|
Wtajemniczenie
|
Pszczola to fajnie
A w biedronce jeszcze fajne koszule sa do karmienia idealne (pezynajmniej dla mnie) ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak teraz jest na wszystkie produkty jednocześnie to zapewne tyczy się to wybranych produktów, kilku z każdej kategorii. Ale głowy sobie nie dam uciąć, bo nie byłam w Rossmannie teraz, więc nie widziałam jakie są ceny
|
|
|
#3028 |
|
Rozeznanie
|
Celebrinfea, miałam ją kupić, ale czasu nie było.. Może jutro podjedziemy po pracy
a tak poza tym doktorek kazał odpoczywać, za dwa tygodnie mam przyjść i chyba zwolnienie dostanę, bo stwierdził, że nie powinnam już pracować..Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko jak cokolwiek pochodze czy postoje to tak mnie stopy bolą że z chęcią bym je oddała..
Jednak człowiek odczuwa te dodatkowe kg..
|
|
|
#3030 |
|
Rozeznanie
|
kurcze, wiecie co? Normalnie zglupialam.. Według moich wcześniejszych obliczeń to jestem w 33 tygodniu, a doktor stwierdził ze to 31 tydzień.. Od ostatniej wizyty coś mu sie pomieszało, nie wiem w końcu..
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Czy jednego i drugiego
w sumie - dwa tygodnie wytrzymalam, to te pare godzin jeszcze tez :P
zdaja egzamin? 

Nie bardzo wiem co z tym zrobić, bo już raz wyciągałam do Niej rękę jak nas próbowano poróżnić i mamy umowę, że wykładamy kawę na ławę, ale ile razy można wychodzić do kogoś z tematem, jak ewidentnie to Jej coś nie pasuje. Rozumiem, że może być Jej przykro, bo długo stara się o dziecko, ale żeby moja ciąża była powodem milczenia, to nie jest normalne. Postanowiłam się nie przejmować, ale ciągle mi to w głowie siedzi tym bardziej, że wszyscy widzą, że coś jest nie tak i dopuytują 
i zeszła mi opuchlizna i nogi odpoczeły..
i termin na 18 lipca? albo literówka albo urodzisz zapaśniczkę sumo

Może Twoja bratowa podobnie to przeżywa?
a teraz będzie dwójeczka