|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)
Cytat:
Póki co jeszcze nikt tak mi nie powiedział w twarz! A niech spróbuje Ech te przesądy...Lecę na zakupy ! Może odezwę się wieczorem!
|
|
#4022 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i spokojnie w takiej cenie wynajmiesz- ja wynajmue za 1600 ze wszystkimi oplatami- ale mieszkanie jest naprawde super i niestety ciezko Ci bedzie znalezc kogos chetnego na czas nieokreslony;-) bo po prostuy wlascicielom sie to nie oplaca Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja zadzwonilam dzisiaj do jednej poleconej przez kolezanke;-) i lipa- bo wlasnie wyjezdza do USA na stale;-)
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
Czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Nie było mnie tydzień bodajże. Przed weselem przygotowania po weselu dochodzę do siebie ![]() Jak są nowe PMki to Witam serdecznie !!! Ktoś mi streści co się działo? Mogę Wam opowiedzieć relacje z tego wesela co byłam co "zapisałam sobie w notesie "
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie będzie organista i mini zespół: wokal, gitara, skrzypce
Ave Maryja będzie na skrzypcach, i piosenka ze shreka, ale po polsku, na dwa głosy (chyba do gitary)
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie poinformowalam szefowa o moim blogoslawionym stanie. Oczywiscie rowniez zaznaczylam ze bede pracowac do wtedy do kiedy bede mogla.
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
A więc:
Wesele było zaje..b...iste ![]() na 88 osób w lokalu. oddzielnie parkiet do tańczenia oddzielnie jadalnia. ale nie było dużej odległości. Jeśli dobrze pamiętam. Były 4 dania gorące. 1.ziemniaki z karkówką i surówką.2 ryż z surówkami i kurczakiem 3. ?? 4. barszcz z uszkami lub pierożkami.(nie jadłam tego. ciasto i owoce było na stołach. i na oddzielnym stole przy wejściu. stół wiejski przy wejściu. oddzielnie stolik z piwem i drinkami. na stołach wódka i wino. przystawek nie jadłam ale wiem że były nagetsy i tatar . nic nie jadłam oprócz dań tak że no.. nie wiem czy smaczne. MŁODA: suknia długa tiulowa z gorsetem ozdobny pas z koralikami na to miała koszulkę koronkową z długim rękawem i welon. kwiatki to goździki a na środku 3 storczyki. buty białe chyba nie za wysokie. MŁODY granatowy piękny garnitur czarna mucha biała koszula z czarnymi guzikami.ZESPÓŁ: fajne chłopaki (znajomi młodego i mojego M) grali ładnie ale aranżacja była praktycznie traka sama do każdej piosenki. no i nie grali dużo nowszej muzyki. PIERWSZY TANIEC: taniec przytulaniec z płyty jakaś angielska piosenki nie wiem co to. PODZIEKOWANIA: kosze ze słodyczami i piosenka. WÓDKA smirnoff . nie piłam więc nie wiem czy dobra ale podobno chwalili. PIWO tyskie królewskie i coś jeszcze . WINO - nie wiem jakie nie piłam. KAM./FOTO ( znajomi) kamera jakaś duża i ciężka , aparat którym filmowali i druga kamera po wyjściu z kościoła filmowali która była na samolociku dwa aparaty. brak winietek, brak menu. nie wiem co jeszcze napisać więc jak coś to pytajcie ![]() aaa oczepiny ! łapanie welonu, łapanie muchy, taniec nowej PM, krzesełka dla mężczyzn po czym coś tam zawsze mieli zrobić i później usiąść, następnie: p[rzebijanie balona w parach przodem, na siedząco i na leżaco. bez rąk tylko ciałami xD ( nie podobało mi się xD) , kolejnej nie pamiętam, no i na koniec zbieranie na wózek. TORT na stelażach śmietanowiec (pyszny )
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chętnie podpatrzę ciekawe pomysły.Dziewczyny jakie wino planujecie kupić na wesele? Ja słyszałam, że popularne jest wino "Dusza mnicha" i ma ciekawą butelkę, więc w weekend degustowaliśmy. No i niestety nam to wino nie posmakowało, było cierpkie w smaku. No a butelka chociaż ładna, to była niewygodna tzn. ten materiał, którym jest owinięta się ślizgał. |
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat z tym mam pewnosc... tylko do lekarza musze isc na badania
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
aa i jeszcze dla mnie nowość Ten chlebek co witani sa młodzi na sali jak usiedliśmy poszedł w obieg i każdy z gości urwał kawałek
|
|
|
|
#4032 | |||||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Dla mnie też foto ma duże znaczenie ![]() Cytat:
Super, gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
Ale i tam wzięłam kamerzystę, żeby nie żałować za 20 lat. No, i bo mama by chciała ![]() Cytat:
Szalone te terminy
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym jeszcze . mam ogromnego siniaka na łydce. na całą szerokość xD nie wiem skąd nie wiem kiedy. ale oznacza to pewnie że zabawa udana xD
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziołszki
Majsterka gratulacje 5 z obrony ![]() Witam nową PMkę, co raz więcej nas! Cytat:
też to mamy luzik, sukienka się szyje i będzie pod koniec tego roku... zaproszenia zaczne pewnie grudzień/styczeń ogarniać. Kwiecień/maj zapraszać będziemy ...a na wakacjach to się zacznie ![]() Ja mam teraz 9 dni z KPK, więc wiesz.... wiem, że za coś 84 zł, ale nie pamiętam, za co
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawno Cie nie było
|
|
|
#4037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
A no dawno
jeszcze mi się spać chce. ale już jestem u siebie w domku. i trzeba wrócić do szarej rzeczywistości. Dziś już robiłam prezentacje na zal. jutro kolejna i o dziś mieliśmy wpisy do kart. ale mnie nie było więc za tydzień będę miała ... |
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4041 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i wszyscy wiedza ze rzucane bedzie wiec stoja po bokach bardziej niz w kolko zreszta tez nie rzuca sie 100m za siebie tylko 2-3symbolicznie ![]() podobno czyj sie słucze to jest numer 1 w małżenstwie ale zawsze ktos z gosci butem ten 2gi potraktuje jakby sie oba nie zbiły ![]() Cytat:
ooo Panna Hanna pewnie to moze Twoje sumienie mi doplaci?![]() uznałam ze 5000 dam jak bedzie trzeba ale 7 nie no nie... moje wesele juz kosztuje duzo. wystarczy ![]() ah i wrzuc mi tu gdzies co Ty masz wymarzone.. bo ja jak juz bym chciala szalec to arie barcelona bym cos brała Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szybko podobno to przeciez 2gy tydzien!?!?!? no ale jak zareagowała? ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Majsterka gratulacje ogromne!!! :róża:
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2014-05-26 o 18:53 |
|||||||
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu jestem na seminarium z postępowania ![]() Sukienkę pójdę ogarniać w październiku/listopadzie, bo tak mi pani z salonu kazała przyjść, kościół załatwię we wrześniu, zaproszenia gdzieś w grudniu zamówię, zapraszać będziemy marzec/kwiecień...Na wakacjach to ja już żoną będę
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Moze i szybko ale w moim zawodzie juz nie powinnam niektorych rzeczy robic a chce byc fair wobec szefowej. Jakiejs wielkiej jecy nie bylo. Przyjela ze spokojem
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
a tam kpk !!!
prosze mi tu wytłumaczyc akcyze.. bo czwartek juz blisko a ja na dnie
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie moja mama i teściowa denerwują.
bo oczywiście za mnie chcą zdecydować że sukienka powinna być długa. wczoraj właśnie przez tel gadały na ten temat. i dowiedziałam się że będa dążyły żeby była długa bo jak to krótka? " NIE POCZUJĘ SIĘ JAK KSIĘŻNICZKA " - o tak usłyszałam |
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
brr... miałam to w tamtym roku, ale nie powiem Ci, bo nie pamiętam...masakra z tym była...
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sporo znajomych taką ma też ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie nikt nic Ci nie moze narzucac ale wiesz..dobraly sie dwie ktore mysla tak samo no czego tu sie spodziewac![]() swoja droga ciekawe ze do siebie juz dzwonia :O masakra!! Cytat:
|
|
#4049 |
|
Rozeznanie
|
existence no wlasnie;-)4 lata;-) ja nie twierdze, ze takich umow nie ma- ale w ciagu ostatnich lat bardzo sie zmienilo to na krakowskim rynku nieruchomosci- tak przynajmniej twierdza agencje;-)
ja widze po sobie, ze nie zawarlabym umowy na czas nieokreslony
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ta sobotę jak popatrzyłam na młodą to mimo że sukienka za długa nie była to każdy po niej deptał na koniec miała strzępy z tiulu. trochę spadała. ja chcę tego uniknąc bo czuje się nie komfortowo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Dobrze, że akurat tym się nie sugeruję wgl
Póki co jeszcze nikt tak mi nie powiedział w twarz! A niech spróbuje
Ech te przesądy...
a niestety.. umowe mamy podpisana na pewien okres czasu.. a nie na nieokreslony czas (Teraz bedziemy tak chcieli podpisac umowe ze na czasnieokreslony z miesiecznym wypowiedzeniem)
), jednak nigdy nie było takiego oficjalnego spotkania. Myślałam o tym, żeby takie coś zorganizować w przyszłym tygodniu. Żebyśmy mogli wszyscy razem usiąść, rodzice zapoznają się ze sobą, my im przedstawimy naszą wizję ślubu/ wesela.
jestem tutaj nowa i próbuję się jakoś odnaleźć w tym całym szaleństwie. Ślub w 29.08.2015 i szczerze już zaczynam się denerwować :P jeszcze sporo czasu ale mnie już jakoś nosi ... może dlatego że cała organizacja i szukanie bywa czasem przytłaczające ... też tak macie ?

nie no nie... moje wesele juz kosztuje duzo. wystarczy
W końcu jestem na seminarium z postępowania