Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 20:22   #1201
akrolowa
Zadomowienie

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może któraś mi doradzi ? Od kilku dni jestem przeziębiona, leżę plackiem bo mi odebrało wszelkie siły :p i tylko sprawdzam temperaturę. Czytałam, że APAP jest dozwolony, dlatego go zażyłam jak doszło do 38 st. Teraz jest czwarty dzień tego mojego chorowania i co jakiś czas mam 37 st ale nie więcej. Stąd moje pytanie, czy na taką temperaturę też wziąć tabletkę czy po prostu ją przeczekać ?
Jak ja w 5 tyg. byłam przeziębiona lekarz zasugerował żeby zdać się na naturalne metody, a nie faszerować lekami bo jednak w pierwszym trymestrze tego unikać. Tak więc jak za dzieciaka piłam syrop z cebuli, herbatę z sokiem malinowym i mleko z czosnkiem i dość szybko się wykaraskałam.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Mam ostatnio problem ze wzdeciami... Masakra jakas. kupiłam sobie herbatę z kopru włoskiego bo w aptece pani nie miała espumisanu w saszetek co się na języku rozpuszcza (nie obciąża tak żołądka). Macie na to jakieś sposoby? Oczywiście bezpieczne w I trymestrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Łączę się w bólu... Mam tak przeogromne wzdęcia + zaparcia w zestawie, z czym nigdy wcześniej się nie borykałam..., czuje się jak balon, a chwilami wyglądam jakby to był już conajmniej 6 miesiąc! Próbuję sił z espumisanem i popijam kawę zbożową, gdzieś wyczytałam, że wspomaga trawienie.
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:25   #1202
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pandorcia84 Pokaż wiadomość
Simone od dnia punkcji biorę utrogestan a tak to potem brałam folik, następnie lekarz zalecił mi witaminy dla kobiet w ciąży i z tym utrogestan nie wiem jak będzie bo generalnie w klinice mi powiedzieli że dobrze jest go brać nawet do 12 tygodnia, no ale idę znowu w czwartek to się dowiem co ten drugi gin miejscowy mi powie i czy jeszcze zaleci mi jakiś duphaston bo po utrogestan do Mysłowic mi się nie uśmiecha jechać

Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka
a nie mogą ci przesłać recepty pocztą? zadzwon i zapytaj karte tam masz wiec chyba nie powinni robic problemu albo zapytaj gina miejscowego czy moze ci przepisac utrogestan.
moja znajoma(po iv) do konca ciąży brała jakiś lek na podtrzymanie i byłam ciekawa czy ty tez bierzesz, czy moze to jednak sprawa bardzo indywidualna i nie zawsze praktykowane po iv

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Jak ja w 5 tyg. byłam przeziębiona lekarz zasugerował żeby zdać się na naturalne metody, a nie faszerować lekami bo jednak w pierwszym trymestrze tego unikać. Tak więc jak za dzieciaka piłam syrop z cebuli, herbatę z sokiem malinowym i mleko z czosnkiem i dość szybko się wykaraskałam.
stare, sprawdzone, domowe pyszności
Stary 2014-05-26, 20:27   #1203
Strobiluska
Zadomowienie

hej

nieśmiało dołączam i ja zrobiłam w piątek test i 2 krechydzisiaj byłam na Becie, nie wiem ile mam (bo wyniki do odbioru dopiero jutro), ale powiedziała mi przez tel,że mam wysoko, co wskazuje na 5 tc (coby się zgadzało, bo według wyliczeń jestem w początku 6

czy można się już cieszyć? do gina idę w czwartek..... mam chorą tarczycę, mam nadzieję, że wszystko będzie ok...

PS. powiedziałam Mamie, nie wytrzymałam

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:30   #1204
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Dzięki za miłe powitanie

Ellyunia świetnie
Olena mi też jest stale zimno, mój mąż patrzy się na mnie dziwnie, bo on rozebrany a ja opatulona w swetry
Martusia ja też bym raczej leczyła się domowymi sposobami. Wolę unikać leków, ostatnio miałam okropną migrenę, ale już coś podejrzewałam i nie wzięłam tabletek, wolałam poleżeć i zrobić sobie okłady na głowę. Oczywiście płakałam z bólu, ale tabletkom powiedziałm nie.

Dziewczyny, a czy bierzecie od początku kwas foliowy? Bo kurczę moja ciąża nieplanowana i właściwie nie brałam. Dopiero dziś pierwszy raz...

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Strobiluska witaj Ujawniłyśmy się dziś we dwie

Zmienna kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:31   #1205
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
hej

nieśmiało dołączam i ja zrobiłam w piątek test i 2 krechydzisiaj byłam na Becie, nie wiem ile mam (bo wyniki do odbioru dopiero jutro), ale powiedziała mi przez tel,że mam wysoko, co wskazuje na 5 tc (coby się zgadzało, bo według wyliczeń jestem w początku 6

czy można się już cieszyć? do gina idę w czwartek..... mam chorą tarczycę, mam nadzieję, że wszystko będzie ok...

Witaj
gratulacje i ciesz się, dobre samopoczucie sprzyja maleństwu
Stary 2014-05-26, 20:34   #1206
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmienna kobieta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy bierzecie od początku kwas foliowy? Bo kurczę moja ciąża nieplanowana i właściwie nie brałam. Dopiero dziś pierwszy raz...

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

witaj
tak, ja biorę kwas foliowy od dłuższego czasu, ciąża jest planowana i wyczekiwana ale nie martw się, lepiej późno niż wcale! nic się nie martw, bo mnóstwo kobiet nie wie, że jest w ciąży, bierze kwas później i rodzą zdrowe dzieci! grunt to spokój

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Witaj
gratulacje i ciesz się, dobre samopoczucie sprzyja maleństwu
witam, staram się być spokojną

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:41   #1207
Pandorcia84
Raczkowanie

[QUOTE=simonee;46618990]a nie mogą ci przesłać recepty pocztą? zadzwon i zapytaj karte tam masz wiec chyba nie powinni robic problemu albo zapytaj gina miejscowego czy moze ci przepisac utrogestan.
moja znajoma(po iv) do konca ciąży brała jakiś lek na podtrzymanie i byłam ciekawa czy ty tez bierzesz, czy moze to jednak sprawa bardzo indywidualna i nie zawsze praktykowane po iv

Z recepta to nie byłoby problemu w ogóle bo to nawet mój miejscowy gin mógłby mi go przepisać, problem jest w tym że sprzedają go tylko w jednej aptece niedaleko kliniki gdyż ten lek jest zamawiamy specjalnie dla tej kliniki i tam sprzedawany. To jest progesteron więc wydaje mi się że to chyba mniej więcej to samo co duphaston

Pandorcia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:42   #1208
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Simone od dnia punkcji biorę utrogestan a tak to potem brałam folik, następnie lekarz zalecił mi witaminy dla kobiet w ciąży i z tym utrogestan nie wiem jak będzie bo generalnie w klinice mi powiedzieli że dobrze jest go brać nawet do 12 tygodnia, no ale idę znowu w czwartek to się dowiem co ten drugi gin miejscowy mi powie i czy jeszcze zaleci mi jakiś duphaston bo po utrogestan do Mysłowic mi się nie uśmiecha jechać

Ja tez mam progesteron od dnia punkcji, ale do 12 tyg. Dzis juz wykupiliśmy zapas. Ja mam czopki 2 x dziennie po 400 mg, a ty jaka masz dawke? Moja mi sie wydaje bardzo duza.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:42   #1209
simonee
Zakorzenienie

Strobiluska ja jak zobaczyłam II i gin mi tego samego dnie potwierdził ciażę to jeszcze przez ok tydz jakoś tak do mnie nie docierało ale nie miałam jeszcze negatywnych myśli lub jakiejś obawy że coś jest nie tak...
w moim przypadku, zajście, to był dosłowny cud

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-05-26 o 20:44
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:45   #1210
elvira44
Wtajemniczenie

[QUOTE=Pandorcia84;4661924 2]
Cytat:
a nie mogą ci przesłać recepty pocztą? zadzwon i zapytaj karte tam masz wiec chyba nie powinni robic problemu albo zapytaj gina miejscowego czy moze ci przepisac utrogestan.

Z recepta to nie byłoby problemu w ogóle bo to nawet mój miejscowy gin mógłby mi go przepisać, problem jest w tym że sprzedają go tylko w jednej aptece niedaleko kliniki gdyż ten lek jest zamawiamy specjalnie dla tej kliniki i tam sprzedawany. To jest progesteron więc wydaje mi się że to chyba mniej więcej to samo co duphaston

Tak duphaston, luteina i cyclogest. To to samo. Tylko dawke trzeba dobrać. Ja mam ten ostatni w czopkach.

Stary 2014-05-26, 20:46   #1211
simonee
Zakorzenienie

Cytat:

może przedpłata na ich konto i realizacja zamówienia ale z drugiej strony jak mozna zamienić i jest tańszy to nie ma co kombinować
Stary 2014-05-26, 20:46   #1212
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Strobiluska ja jak zobaczyłam II i gin mi tego samego dnie potwierdził ciażę to jeszcze przez ok tydz jakoś tak do mnie nie docierało ale nie miałam jeszcze negatywnych myśli lub jakiejś obawy że coś jest nie tak...
Czemu cudowny cud? Mialas problemy z zajściem?

Stary 2014-05-26, 20:51   #1213
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
do mnie jeszcze teraz nie dociera mimo że to bardzo wyczekana ciąża

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:53   #1214
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Czemu cudowny cud? Mialas problemy z zajściem?
Bardzo długie cykle bez owu, wysoka prl bez obciazenia, w marcu po @ przez 3 tyg co kilka dni chodziłam na monitoring i pęcherzyki miałam max9mm a endo 5mm. Ginka zaprosiła mnie do kliniki leczenia niepłodności :/
w miedzyczasie moj ginekolog zlecił inne badania na których się skupiłam i czekałam od marca na kolejną @która miała się pojawić ok 20.04 -24.04, obserwowałam cykl i jak miałam skok to już tylko czekałam na @ ale nie dostałam
Stary 2014-05-26, 20:53   #1215
Pandorcia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja tez mam progesteron od dnia punkcji, ale do 12 tyg. Dzis juz wykupiliśmy zapas. Ja mam czopki 2 x dziennie po 400 mg, a ty jaka masz dawke? Moja mi sie wydaje bardzo duza.
Ja mam utrogestan 200 3 razy dziennie dopochwowo. Niby zaleca branie go do 12 tygodnia ale na ostatniej wizycie dał mi receptę na jeszcze 2 opakowania i powiedział żeby dalej już kontaktować się z ginem prowadzącym ciążę, także wydaje mi się że jeśli już to da mi on jakiś duphaston do 12 tygodnia i już

Stary 2014-05-26, 20:55   #1216
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
do mnie jeszcze teraz nie dociera mimo że to bardzo wyczekana ciąża
jak urodzisz to dotrze w trybie natychmiastowym
ja to teraz czekam na te pierwsze ruchy dziecka no nie mogę sobie tego wyobrazić
Stary 2014-05-26, 21:07   #1217
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Dzięki za miłe powitanie

Ellyunia świetnie
Olena mi też jest stale zimno, mój mąż patrzy się na mnie dziwnie, bo on rozebrany a ja opatulona w swetry
Martusia ja też bym raczej leczyła się domowymi sposobami. Wolę unikać leków, ostatnio miałam okropną migrenę, ale już coś podejrzewałam i nie wzięłam tabletek, wolałam poleżeć i zrobić sobie okłady na głowę. Oczywiście płakałam z bólu, ale tabletkom powiedziałm nie.

Moj tez patrzy na mnie jak na jakiegos dziwaka. Na dworze 22 stopnie a ja w marynarce laze... ale normalnie tak mi zimno ze az gesiej skorki dostaje... wg strony ciazowo.pl mam 4tc i fasolka ma 4mm... plec prawdopodobnie chlopak

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:13   #1218
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu... Mam tak przeogromne wzdęcia + zaparcia w zestawie, z czym nigdy wcześniej się nie borykałam..., czuje się jak balon, a chwilami wyglądam jakby to był już conajmniej 6 miesiąc! Próbuję sił z espumisanem i popijam kawę zbożową, gdzieś wyczytałam, że wspomaga trawienie.
dziś rano zrobiłam sobie owsianke+musli+płatki i chyba mnie ruszyło,dobrze,że dziś cokolwiek mogłam zjeśc innego niz chleb z masłem
Cytat:
tak,bo ja coś podejrzewałam,że możemy sie "wystarac",czyli biorę od 2 mscy przed czyli w sumie jakieś 4msce biorę na chwile obecna,i jeszcze jakies 4tyg mam zamiar brać.
Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
wg strony ciazowo.pl mam 4tc i fasolka ma 4mm... plec prawdopodobnie chlopak
skąd wiesz? masz przeczucie czy gdzies coś wyliczyłaś?
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:17   #1219
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
dziś rano zrobiłam sobie owsianke+musli+płatki i chyba mnie ruszyło,dobrze,że dziś cokolwiek mogłam zjeśc innego niz chleb z masłem

tak,bo ja coś podejrzewałam,że możemy sie "wystarac",czyli biorę od 2 mscy przed czyli w sumie jakieś 4msce biorę na chwile obecna,i jeszcze jakies 4tyg mam zamiar brać.

skąd wiesz? masz przeczucie czy gdzies coś wyliczyłaś?
Na tej stronie jest napisane... nie wierze w to no ale poczytac poczytalam sobie...

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Simonne a to na poczatku jest zimno a pozniej goraco??

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-05-26, 21:24   #1220
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Na tej stronie jest napisane... nie wierze w to no ale poczytac poczytalam sobie...[COLOR="Silver"]
wyszło mi,że bedzie drugi chłopiec
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:26   #1221
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Na tej stronie jest napisane... nie wierze w to no ale poczytac poczytalam sobie...

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Simonne a to na poczatku jest zimno a pozniej goraco??
na początku było mi zimno, wieczorem rozgrzewałam sie a teraz jest cały czas ciepło,

płec dziecka zależy od chromosomu x lub y ale bardziej wierze w przeczucia niż jakieś bzdury na stronach...
Stary 2014-05-26, 21:55   #1222
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj
tak, ja biorę kwas foliowy od dłuższego czasu, ciąża jest planowana i wyczekiwana ale nie martw się, lepiej późno niż wcale! nic się nie martw, bo mnóstwo kobiet nie wie, że jest w ciąży, bierze kwas później i rodzą zdrowe dzieci! grunt to spokój

witam, staram się być spokojną
Postaram się nie przejmować

Cytat:
jak urodzisz to dotrze w trybie natychmiastowym
ja to teraz czekam na te pierwsze ruchy dziecka no nie mogę sobie tego wyobrazić
Ha ha ja też nie potrafię sobie tego wyobrazić. W ogóle skąd będę wiedziała, że to dziecko a nie np jakieś bulgotanie w jelitach czy coś

Cytat:
Moj tez patrzy na mnie jak na jakiegos dziwaka. Na dworze 22 stopnie a ja w marynarce laze... ale normalnie tak mi zimno ze az gesiej skorki dostaje... wg strony ciazowo.pl mam 4tc i fasolka ma 4mm... plec prawdopodobnie chlopak
Wg tej strony u mnie też chłopak Ale jak 4 tydz? Od OM?

Cytat:
na początku było mi zimno, wieczorem rozgrzewałam sie a teraz jest cały czas ciepło,

płec dziecka zależy od chromosomu x lub y ale bardziej wierze w przeczucia niż jakieś bzdury na stronach...
Ja też nie wierzę w takie stronki, ale popatrzeć i uśmiechnąć się można

Stary 2014-05-26, 22:11   #1223
dusiolka
Zakorzenienie

[QUOTE=Pandorcia84;4661924 2]
Cytat:

Trzeba sie spytac w aptece czy sa w stanie sprowadzić ten lek chociażby od producenta

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:13   #1224
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
wyszło mi,że bedzie drugi chłopiec
Haha.. to bedziemy miec chlopakow

Cytat:
Wg tej strony u mnie też chłopak Ale jak 4 tydz? Od OM?

Ja też nie wierzę w takie stronki, ale popatrzeć i uśmiechnąć się można
Od OM 6tydz.. napisali ze od OM odliczac 2tyg to wtedy bedzie wiadomo jaki tydz od zaplodnienia

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-05-26, 22:17   #1225
dusiolka
Zakorzenienie

[QUOTE=elvira44;46619322]
Cytat:

Tak duphaston, luteina i cyclogest. To to samo. Tylko dawke trzeba dobrać. Ja mam ten ostatni w czopkach.

To nie jest to samo!! Duphaston zawiera dehydrogesteron a luteina i cyclogest progesteron.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Stosuje sie w podobnym celu ale to nie jest to samo, wiec duphaston nie moze byc zamiennikiem luteiny np. Różnią sie rownież siła działania.

Stary 2014-05-26, 22:21   #1226
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha.. to bedziemy miec chlopakow

Od OM 6tydz.. napisali ze od OM odliczac 2tyg to wtedy bedzie wiadomo jaki tydz od zaplodnienia
Aha Myślałm, że mówisz od OM i się trochę zdziwiłam
Kurczę dziewczyny trzeba byłoby iść spać, bo od 4.30 jestem na nogach, ale tyle wrażeń dziś, że chyba nie usnę

Stary 2014-05-26, 22:37   #1227
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może któraś mi doradzi ? Od kilku dni jestem przeziębiona, leżę plackiem bo mi odebrało wszelkie siły :p i tylko sprawdzam temperaturę. Czytałam, że APAP jest dozwolony, dlatego go zażyłam jak doszło do 38 st. Teraz jest czwarty dzień tego mojego chorowania i co jakiś czas mam 37 st ale nie więcej. Stąd moje pytanie, czy na taką temperaturę też wziąć tabletkę czy po prostu ją przeczekać ?
polecam sok malinowy z gorącą herbatą, syrop z cebuli, czosnek, napar z lipy (to napotne) Same domowe sposoby, a paracetamol w ostateczności
Cytat:
Czy ja moge wypic kawe z mlekiem z ekspresu?? Bo tak mleko stoi w tym pojemniku do spieniania i sie marnuje
a pytasz się, bierz i pij nikt nie broni..... mnie na razie drażni zapach..
Cytat:
Witam dziewczyny i nieśmiało dołączam
Podczytywałam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero dziś zrobiłam test i wyszły dwie grube krechy. Szczerze powiedziawszy to zwlekałam trochę z testem, ponieważ okres spóźnia mi się już prawie miesiąc, ale straciłam już dwie pierwsze ciąże i nie chciałam się nakręcać. Uznałam, że co ma być to będzie i tyle.
Jutro zadzwonię i zarejestruję się do ginki, mam nadzieję na usg zobaczyć serduszko i odetchnąć, że wszystko jest dobrze. Poprzednie ciąże trudno było nawet określić w jakim jestem tygodniu, gdyż zatrzymywały się na 4-5 i nawet brak było echa zarodka.

Ogólnie to ciąża nieplanowana, 5 miesięcy temu zaczęłam nową pracę, więc nie będą zachwyceni, raczej nie będę miała do czego wracać i trochę mnie to martwi... Ale zobaczymy

Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego grona
przyjmiemy, przyjmiemy, witaj i trzymamy kciuki
Cytat:
Dobrze że dostałaś leki i nie martw się wszystko będzie ok a gin musi mieć info od długosci bobasa aby porównać i wiedziec jak rozwija się ciąża - to normalne
dziękuję za uspokojenie. Ja wiem to wszystko, tylko czasem martwi mnie ta jego tajemniczość To samo było przy córce. Dopiero po cc jak poszłam na kontrolę, to przyznał się, że spodziewał się, że urodzę dziecko o niskiej wadze. Córka urodziła się dokładnie w 38tc. 2500g i tu miałyśmy mały problem, bo cześć traktowała ją jak wcześniaka, a część za "normalnego" bobasa.
Cytat:
hej

Będzie ok. Witaj
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:48   #1228
dusiolka
Zakorzenienie

Mnie tez przeziębienie odpadło na samym początku i piłam wode z miodem o cytryna oraz herbatę malinowa z malinami nos czyscilam woda morska i dałam radę

Stary 2014-05-26, 22:57   #1229
milkasz
Raczkowanie

a powiedzcie czujecie sie tez takie pełne tzn ja ciagle glodna jestem ale czuję ze brzuch jakis taki wielki?
I czy to normalne ze czasami czuje ból raczej ucisk w gornej czesci brzucha posrodku?
milkasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 23:04   #1230
Pandorcia84
Raczkowanie

[QUOTE=dusiolka;46620808]
Cytat:

Trzeba sie spytac w aptece czy sa w stanie sprowadzić ten lek chociażby od producenta

Nie da rady. Już wcześniej szukaliśmy z mężem takiej możliwości żeby nie musieć jeździć do tej apteki w Mysłowicach. Ten lek nie jest nawet zatwierdzony przez NFZ i jest sprowadzany z Francji na specjalne zamówienie kliniki niepłodności w Mysłowicach. W takim razie nie wiem co zamiast tego można. Ten utrogestan to czysty progesteron

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

A z tego kalkulatora płci dziecka mnie wyszła dziewczynka. Ciekawa jestem czy się sprawdzi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości