Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 22:27   #511
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

matko ja się teraz tez zesrałam ze strachu bo poczytałam jak się szkarlatyna objawia, małż mnie zabije jak młodego zarażę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:29   #512
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
matko ja się teraz tez zesrałam ze strachu bo poczytałam jak się szkarlatyna objawia, małż mnie zabije jak młodego zarażę
Oby to nie było to... ja tez ostatnio się bałam,ale wszystko dobrze się skończyło...
Zdrowiej

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:29   #513
gorgulek
Zakorzenienie

Ale dzieci się pochorowały zdrówka wszystkim

Ja dostałam dziś laurkę od Zuzi z przedszkola. Przedstawienie będzie dopiero 9 czerwca, takie połączone i dla Mam i Tatusiów.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:30   #514
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nie lubię jej

Bidulaaa Zdrówka!

Podziwiam Cię,Matal! Szacuneczek!

8 zębów? Wow

Zdrówka,Kaśko
pewnie było pięknie

Nie?

Jeszcze raz zdrówka dla Olci

Wow,rozczulające

Hej dziewczyny
Z okazji Dnia Mamy dostałam dzisiaj laurkę narysowaną przez Maję i Julię, haha Oczywiście łzy stanęły mi w oczach

Muszę iść do pracy

ale ze juz wrocic?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:31   #515
87czarna
Zakorzenienie

Lola Wrócić to ja nie mam do czego, bo zwolniłam się z pracy na tydzień przed zajściem w ciążę

Jestem na etapie szukania

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:33   #516
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
no wlasnie ja jakbym byla pewna ze to cos da pewnie bym predzej powiedziala, ale obawiam sie ze to co ja powiem to ona zleje bo przeciez kazda matka wie lepiej
Ja bym się zastanowiła, może ona taka nieświadoma.
Stary 2014-05-26, 22:36   #517
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Mam do nadrobienia 10 stron ze starego wątku i 9 z tego
Byliśmy na wsi i nawet nie odpalałam laptopa, bo siedzieliśmy ciągle na dworze, wychodziliśmy przed 8 i prawie do zachodu słońca Miłosz na trawie na kocyku zrobił jakieś postępy w raczkowaniu, zaczął nóżki przesuwać do przodu, tylko jeszcze nie wie co z rączkami zrobić poza tym staje zawzięcie opierając się na stopach i dłoniach.
Noce znów się zrobiły tragiczne, budzi się i płacze strasznie, nie da się go utulić, nawet do godziny to trwa. Ani smarowanie dziąseł, ani przeciwbólowe, ani cyc, ani picie, no nic nie pomaga. Najgorsze, że on jakby cały czas śpiąc płacze i dopiero jak uda się go dobudzić to można jakoś uspokoić, ale dobudzić go ciężko, najlepiej zapalić światło albo żeby usłyszał włączony tv
Wczoraj wykąpaliśmy chłopaków u dziadków i wyjechaliśmy 19.30 żeby zasnęli w aucie, a potem tylko do łóżek. Dawid całą drogę nie spał, w domu chciał się bawić, ale udało się go dość szybko położyć. Miłosz trochę się przespał, ale pod blokiem się obudził i szalał do 23.30. W nocy wstawał 3 razy z płaczem i o 5.30 już wyspany

teraz ponadrabiam trochę, aż się boję do k. zaglądać
mam nadzieje, ze nocki poprawia sie
u nas tez nie zawsze kolorowo, ale nic nie bede chwalic ami ganic

Cytat:

Pisałyście o prezentach na dzień matki, u mnie to już będzie czwarty dzień matki i nigdy nic nie dostałam Mój mąż twierdzi, że dzieci jeszcze małe i nie rozumieją, a jak to on ma kupować czy robić coś w ich imieniu Dawid moim zdaniem już bardzo dużo rozumie, zwłaszcza że w żłobku już od dawna jest ten temat, spokojnie mógłby z tatą jakąś laurkę namalować. Ale nie spodziewam się niczego.
A mamie kupuję bluzkę.
smutne to bardzo
niedlugo dzieciaczki same do Ciebie przyjda i wynagrodza wszystko

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dziewczyny a takie namioty na plaże się sprawdzają dla dzieci? czy jest coś na co zwrocić uwagę kupując?
ja dzis zamowilam o taki
http://www.toysplanet.pl/product-pol...m-OCHRONA.html
nie wiem, jak bedzie sie sprawdzal, ale wole miec jakies zabezpieczenie na plaze.
z reszta pewnie bede go uzywac chocby u siebie na podworku

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moja też,łączę się w bólu.Nadal zero postępów,boję się,że nie rozwija się prawidłowo
beda postepy, doczekasz sie, zobaczysz

Matal szczerze podziwiam Cie bardzo
ale odnosnie pomagania kobietom z dziecmi, ciezarnym to panuje jakas znieczulica

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć,
wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy . Ja już wczoraj zjadłam zakazane rurki z bitą śmietaną .
Melduje się, że o Was nie zapomniałam. Byłam teraz w sobotę u gina na usg sprawdzić jak tam moje PCO itp....a on do mnie, że widzi ślad płynu w zatoce douglasa, że jestem najprawdopodobniej po świeżej owulacji, endometrium ładne 13 mm. Pytam co z duphastonem, bo miałam brać na wywołanie okresu. A on do mnie, że mam odczekać teraz około 14 dni i zrobić test, gdyby @ nie przyszła. Szok. Nie chce nic zapeszać, ale mąż mnie wtedy dopadał i zostało mi teraz czekanie .
bardzo mocne

Cytat:
Kahunia aha no trudno, może coś będzie jeszcze bo mam jedną puszkę na stanie

w ogóle nie mam przypisanych żadnych promocji rosnę bo po? Wy macie jak się zalogujecie?
bo teraz zamiast promocji jest ten kupon
Stary 2014-05-26, 22:39   #518
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw sie na zapas, oby Mikiemu nic nie bylo
ja bylam chora juz 5 razy i to tak konkretnie a Julia tylko raz miala katar, wiec moze tez nie bedzie tak zle

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ja bym się zastanowiła, może ona taka nieświadoma.
ja jeszcze jutro mam z nią rozmawiac bo nam dzieci ucieły dzis rozmowe to sprobuje tak delikatnie jej cos powiedziec

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:40   #519
gorgulek
Zakorzenienie

A ja Wam powiem, że trafiłam na fajnych konduktorów bo sami chętnie pomagali jeden to sprawdzał dokąd mamy bilety, żeby wiedzieć kiedy ma przyjść i pomóc z bagażem.
Na peronie też znalazł się życzliwy pan i pomógł z bagażem.
No i ostatnio ludzie przepuszczają mnie w kolejce do kasy miłe to czasem korzystam, czasem grzecznie dziękuję a jak mam mało rzeczy i jestem z Miłkiem w nosidle to np. w tesco podchodzę do kasy pierwszeństwa.
Stary 2014-05-26, 22:42   #520
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
kurczaki
Amelka teraz ja mam taka zagadkę jak Ty dostałam sms, że wysłano do mnie paczkę, a ja nic nie zamawiałam i nie wiem od kogo, bo nawet nie wiem gdzie jest Konin
boję się takie przesyłki obierać
tez tak kiedys mialam
to przez pomylke pewnie.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a ja mój prezent na DM dostałam wczoraj.Pierścionek aczkolwiek kupił za duży i musi spróbować go wymienić, a jak nie będzie tego samego to chyba wybierze inny (no chyba,że zmniejszą).Także pokażę jak już będę widzieć,czy to ten
ale ale.... co tam pierścionek, wazniejsze okoliczności.

W 2010 r zerwałam zaręczyny- historii nie opowiem, bo długa.
Potem się zeszliśmy i w czerwcu 2010 kiedy byłam we Wro na szkoleniu małż do mnie przyjechał na weekend i poprosił mnie ponownie o zostanie jego żoną we wrocławskim zoo, tam jest taka altana nad jeziorkiem. I wczoraj w tym samym miejscu dal mi pierścionek od Natalki . tzn. nie w altanie bo tam są schodki i nie mieliśmy jak wjechać, ale w okolicy
ale romantico

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
To faktycznie duży minus

Moja mama wyszła dziś ze szpitala i opowiadała jej wczoraj pielęgniarka, jak to jej córka była w ciąży. Przez całą ciąże lekarz utrzymywał, że będzie miała córkę. Więc ona nakupowała ciuszki i wszystko pod dziewczynkę. W 9 miesiącu inny doktor zrobił jej usg i co? Bliźniaki- chłopaki!
Dziewczyna się załamała..
o kurcze, ale jajca
wspolczuje kobiecie...

no i udalo sie nadrobic
mialam cos jeszcze napisac, ale nie pamietam co, a poza tym jestem padnieta i ide spac

takze wszystkim Wam zycze spokojnych nocek, oby dzieciaczki i w ten sposob swietowaly Wasz/ Nasz dzien
Stary 2014-05-26, 22:42   #521
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ja sobie dziś w prezencie kupiłam spodnie http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-183BD...etail&id=13741
nie w moim stylu, nie lubię takich wzorzystych rzeczy, no ale coś mnie tknęło i zaszalałam zresztą rozmiar 36, a mogłyby być ciut mniejsze, więc są super
A no i byłam i w lidlu i w biedrze i nic już dla dzieciaków nie kupiłam z ubranek, tylko karton dad się udało.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:43   #522
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też przeczytałam i aż mi się słabo zrobiło

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:44   #523
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

nie mam czasu na nadrabianie- cytowanie, cały dzień w biegu miałam...
robiliśmy zakupy na chrzciny (w sali zamówiliśmy tylko obiad, reszta: cisato, napoje, sałatki, wędlina we własnym zakresie)...

w czasie zakupów Hubi został u mojej mamy i tak się biedny spłakał że ma oczy podpuchnięte i czerwone... Kuba mówi że tylko u niego się uspokajał...

mam stresa bo boję się potencjalnej ospy, a dzisiaj się dowiedziałam że u Jakuba w klasie dzieci po kolei chorują na rumień zakaźny... i się zarąbiście zapowiada... masakra
Stary 2014-05-26, 22:48   #524
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
A no i byłam i w lidlu i w biedrze i nic już dla dzieciaków nie kupiłam z ubranek, tylko karton dad się udało.
Chyba w lidrze byłaś
Stary 2014-05-26, 22:49   #525
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
tez wlasnie przeczytalam

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:50   #526
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

nie fajnie... oby nasze dzieciaczki to choróbsko ominęło
Stary 2014-05-26, 22:51   #527
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Chyba w lidrze byłaś
taaaak, w lidrze i w biedrze

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:52   #528
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
taaaak, w lidrze i w biedrze
Stary 2014-05-26, 22:57   #529
Madziuchna27
Zakorzenienie

Nie umiem się wbić

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 23:05   #530
tassia
Zakorzenienie

Ladan jest boska!
nie dziwie sie ze ma glowna role w tym spektaklu.
moglabym wam.napisac chyba ze 3strony wrazen bo bylo mega.
i juz sie zapisuje na nastepny raz.

chyba sie starzeje bo nawet na kopciuskzu sie wzruszylam, ale to bylo fak piekne ze hej

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 23:14   #531
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Lola Wrócić to ja nie mam do czego, bo zwolniłam się z pracy na tydzień przed zajściem w ciążę

Jestem na etapie szukania
niefajnie
musisz wrocic ze wzgledow finansowych czy jak?
jak nie chcesz to nie pisz ofkors

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 23:42   #532
Larysa88
Zakorzenienie

Ojjj ile chorych tutaj zdrówka dla dzieciaków oby łagodnie przechodzili choroby

Wiecie że ja nigdy nie spotkałam się z tą chorobą? Tutaj pierwszy raz przeczytałam ta nazwę w ogóle.

Czarna a z dziewczynami co jak wrócisz do pracy? Szkoda ale wiadomo kasa..

A właśnie przy okazji kasy zapytam może któraś wie czy jak jestem na macierzyńskim, umowę w pracy mam a czy dodatkowo mogę iść gdzieś indziej do pracy? Pewnie nie?
Stary 2014-05-27, 00:07   #533
angelikada
Wtajemniczenie

Eh ja już nie mam pomysłu na to moje dziecko dopiero poszła spać no przecież to nienormalne :/ za chiny nie mogę jej przestawić jak mniej w dzień śpi i wcześnie wstaniemy to po kąpieli padnie uwaga na 30 minut po prostu to jakaś masakra i na nic noszenie uciszanie suszarka cyc karuzela czy mleko no nic!i później dopiero o 23 bądź 24 :/ eh chyba trzeba wstawać o 6 bo nie wiem już co tu z nią zrobić ale wiem że wtedy mi szybko padnie i będzie więcej może w dzień spać eh no inne dziecko chyba mam..

Muszę zwrócić honor mojemu tz bo otóż dostałam kwiatka i ramke ze zdjęciem Leny oczywiście była w tym też moja siostra wtajemniczona i się nic nie wygadala:p wiec teraz muszę coś dla niego też wymyslec coś co może będzie mógł zamontować w samochodzie ze zdjęciem Leny

No nic idę spać dobranoc

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:47 ----------

Piękne prezenty dostałyscie od maluszkow

Zdrówka dla wszystkich chorowitkow biednych

Ok teraz na serio idę spaćbranoc!!!
Stary 2014-05-27, 00:08   #534
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Eh ja już nie mam pomysłu na to moje dziecko
No nic idę spać dobranoc
My też niedawno poszłyśmy spać. Ale ja już przyzwyczajona do późnego kładzenia się spać

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

A właśnie przy okazji kasy zapytam może któraś wie czy jak jestem na macierzyńskim, umowę w pracy mam a czy dodatkowo mogę iść gdzieś indziej do pracy? Pewnie nie?
Tak- macierzyński to co innego niż chorobowe. Na zlecenie możesz iść .

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
A ja dostałam kwiaciucha.

Zuzka zrobiła dwa kroczki-raczki ! W końcu zaczyna ogarniać, że rączki też można oderwać od podłogi, nie trzeba się kłaść przy tym na płasko Co za dzień
Brawo

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Dostałam dziś bukiet czerwonych róż od Adasia i od męża. Wziął go na ręce i w jego imieniu złożył życzenia, a od siebie dodał, że mnie kocha. Adaś chciał potargać folie i kwiaty.
Ale słodkoooo Ja nic nie dostałam- z resztą tak jak przewidywałam przed weekendem

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Mamy drugiego ząbka! Druga dolna jedynka się przebiła
Gratki ząbka

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dobra, oto co się działo

Już u papalinki Eda był marudą, płakał, mówił, że go nóżki bolą, że nie może iść itd. No więc wzięłam go w wózek z ...
Masakra. Jesteś mega dzielna

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość

U nas na koncie nadal 8 zębów,
Wooow My nadal szczerbulce

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć,
wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy . Ja już wczoraj zjadłam zakazane rurki z bitą śmietaną .
Melduje się, że o Was nie zapomniałam. Byłam teraz w sobotę u gina na usg sprawdzić jak tam moje PCO itp....a on do mnie, że widzi ślad płynu w zatoce douglasa, że jestem najprawdopodobniej po świeżej owulacji, endometrium ładne 13 mm. Pytam co z duphastonem, bo miałam brać na wywołanie okresu. A on do mnie, że mam odczekać teraz około 14 dni i zrobić test, gdyby @ nie przyszła. Szok. Nie chce nic zapeszać, ale mąż mnie wtedy dopadał i zostało mi teraz czekanie .

A ja witam jak zwykle wieczorową porą

Zdrówka dla wszystkich chorowitków

Przytulam dodinhę,poziomkową i Susannę

W końcu Aamelka mnie namówiła na bodziaki i zakupiłam 74. Patrzyłam na nową gazetkę w biedrze to żadnych nowych łaszków nie rzucą od 29. Same kosmetyki i słoiczki.
Body naprawdę ok

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 05:53   #535
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No teraz to mnie załamałaś
Cytat:
Na pocieszenie Encia nie złapała tego wtedy i teraz też zdrowa (tylko to oczko jej ropieje). Lepiej dmuchać na zimne i powiedziec lekarzowi. My też się nie zarazilismy od Edzika, a mamy dużo większy kontakt niż Wy mieliście

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ladan jest boska!
nie dziwie sie ze ma glowna role w tym spektaklu.
moglabym wam.napisac chyba ze 3strony wrazen bo bylo mega.
i juz sie zapisuje na nastepny raz.

chyba sie starzeje bo nawet na kopciuskzu sie wzruszylam, ale to bylo fak piekne ze hej

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
Ale Ci fajnie
Dla Ladan oklaski

Eda wstał mając prawie 41 stopni kiedy to się skończy???

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 06:48   #536
misia332
Zakorzenienie

Matal biedny Edzik, zdrówka dla niego

A my jak zwykle zaczęliśmy dzień o 5 rano, ale wczoraj poszłam spać o 21.30 to jestem wyspana. Ale pewnie i tak za chwilę pójdziemy jeszcze w kimę.

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

Za miesiąc przybędę do Wawy Ależ sie cieszę !

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:28   #537
MsLullaby
Zakorzenienie

Kiedy ja się w końcu wyśpię?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:29   #538
kaska87
Zakorzenienie

hej...
leżę w łóżku i zdycham

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:30   #539
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cześć. Witam się znad kawki i śniadanka

Matal, papalinka dużo zdrówka dla Waszych dzieciaczków i dla wszystkich chorowitków

Wielkie brawa dla Ladan. Tassia zazdroszczę ci. Z pewnością wrażenia były niesamowite

Badzie, angelikada współczuję tak późnych pór snu dzieci. Ja bym się chyba zastrzeliła jakby mój szedł spać o tej porze a wstawał o 6

A u mnie w mieście brak miejsc nawet w prywatnym żłobku . Byłam się wczoraj zorientować jak i co i okazało się że pani może mnie wpisać ale na listę rezerwowych. Cóż muszę rozejrzeć się po innych placówkach ale szkoda bo tą mam poleconą

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:33   #540
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Kiedy ja się w końcu wyśpię?
za ok. rok... to moja wersja... przetestowana

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości