Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 21:52   #1201
olkens03
Przyczajenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
Nie dam rady Was nadrobić skubane
już jedną nogą u fryzjera, na szczęście schły wczoraj z żelem z 3 godziny, u Was też żel aż tak bardzo wydłuża czas schnięcia?
Alterra Granat szału nie robi, nie pachnie szałowo... średnio się lubimy :x
jakie piękne włosy
olkens03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:54   #1202
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Żyję. Mam włosy nawet. Wrzucam na świeżo. Pani wysuszyła z dyfuzorem, ale zdecydowanie przesadziła z ilością żelu a ja nie zdążyłam go odgnieść
Poszło dość dużo, ale w sumie się cieszę bo i głowę mam lżejszą i nie mam takich smętnie wiszących końców, chyba naprawdę były zniszczone niby są warstwy, bo i czuję różnice w długości dotykając włosów no i faktycznie nie mogę sobie ich dać tyle do przodu co wcześniej, ale hm... u mnie to jakoś nie wygląda jak u Was no nic, fota
Mam ochotę je umyć już, natychmiast i zrobić po swojemu

Czekam będzie bosko, bo faktycznie nawaliła żelu i pewnie na podsuszone, u mnie po cięciu ostatnio nawaliła pianki na suche, suszone dyfuzorem w najgorszy z możliwych sposobów chyba, nauczę ją następnym razem, ciąć umie na szczęście

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Kocham maxi spódnice i kiecki
Nooo ja mam 1 póki co, jeszcze nie chodziłam bo lato dopiero przyszło a to kiecka na szelki. Wrzucę Ci fotę na OffTopa jak założę, a boska jest w maziaje różne niebieskie ja lubię mini albo maxi, do kolana źle wyglądam

A Judyta pięknie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, że w ogóle objętości nie mam
Nie bluźnij, była i jest i będzie, nigdzie się nie wybiera Twoja objętość
Stary 2014-05-26, 21:55   #1203
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Czekam będzie bosko, bo faktycznie nawaliła żelu i pewnie na podsuszone, u mnie po cięciu ostatnio nawaliła pianki na suche, suszone dyfuzorem w najgorszy z możliwych sposobów chyba, nauczę ją następnym razem, ciąć umie na szczęście
Dokładnie na podsuszone dawała i to nie żałowała sobie. Zaraz oleju rzucę trochę na noc. Nie wiem tylko czy arachidowy czy krokoszowy czy lniany, czy może łopianowy z olejkiem arganowym
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:23   #1204
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Wydaje mi się, że w ogóle objętości nie mam
Imprefecta i brak objętości..jasne

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Super wyglądasz, śliczne loczki
Imperfecta - ciekawa jestem jak będzie z objętością, czy będzie większa ;D

Idę myjać, standardowo będzie biowax. Kudły lecą jak wariaty, ale to chyba dobry znak bo paznokcie zrobiły mi sie bardzo twarde, a nic w nie nie wcierałam kompletnie i sporo czasu dłonie mocze w wodzie, płynie do naczyń itd. Może do włosów wreszcie jakies dobroci dotarły i nowe włoski wypychają te stare Wcieram też joannę rzepę, całkiem przyjemna ta wcierka, nie zauważyłam by wysuszała.
u mnie na odwrót, przestały wypadać a nagle poleciały paznokcie, gdzie całe życie były twarde i niezniszczalne :c

Cytat:
Dokładnie na podsuszone dawała i to nie żałowała sobie. Zaraz oleju rzucę trochę na noc. Nie wiem tylko czy arachidowy czy krokoszowy czy lniany, czy może łopianowy z olejkiem arganowym
zrób mixa
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:29   #1205
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Imprefecta i brak objętości..jasne
No czasami mi się zdarzy no

A mixa to może innym razem zrobię, teraz to mi się na noc nie chce
Stary 2014-05-26, 22:39   #1206
Klaudenc
Moderator

Cytat:
u mnie na odwrót, przestały wypadać a nagle poleciały paznokcie, gdzie całe życie były twarde i niezniszczalne :c
zrób mixa
Gdybym miała wybierać między włosami a paznokciami to wybrałabym włosy, paznokcie i tak mam krótkie i nigdy ich praktycznie nie maluję, a do tego ciągle mi się haczą czy łamią przy zmywaniu naczyń itd., więc nawet nie widzę możliwosci posiadania takich co by estetyczne były ;D i każdy innej długości, ostatnio zapuściłam to straciłam je standardowo
A włosy zawsze były takie twarde, grube i mocne, niezniszczalne wręcz, teraz trochę z przymusu muszę mieć krótkie niestety jak z pl uda mi sie przywieźć moją płytę z jednych wakacji to z pewnością wrzucę na forum ;D
W ogóle to masz te włosy mega, takie zdrowe widać i długie, jest moc
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:55   #1207
wega1993
Rozeznanie

no to chwalę się. Nie mogę się przyzwyczaić do tej długości. Jak odrosną, będzie łatwiej je stylizować, bo jak na razie to wszystko co moge w tej kwestii zrobić.. Jeden bok oczywiście musi zawijać się pod spód
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gxgx.jpg (67,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg xhc.jpg (102,8 KB, 24 załadowań)

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:59   #1208
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez wega1993 Pokaż wiadomość
no to chwalę się. Nie mogę się przyzwyczaić do tej długości. Jak odrosną, będzie łatwiej je stylizować, bo jak na razie to wszystko co moge w tej kwestii zrobić.. Jeden bok oczywiście musi zawijać się pod spód
Moim zdaniem jest w porządku Bardzo fajna fryzurka. No i kolor jest świetny
Stary 2014-05-26, 23:26   #1209
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Mówimy o moich włosach To ostatnia rzecz, o którą się martwię Zalety rzadzizny i cienizny
no to oby po rolce było lepiej, co będziesz stosować pod (po?)?
Cytat:
Żyję. Mam włosy nawet. Wrzucam na świeżo. Pani wysuszyła z dyfuzorem, ale zdecydowanie przesadziła z ilością żelu a ja nie zdążyłam go odgnieść

Mam ochotę je umyć już, natychmiast i zrobić po swojemu
jak spojrzałam na zdjęcie to chciałam Ci pisać, żebyś podcięła w końcu te ogonki
a czytam tekst, a Ty mówisz, że od fryzjera wróciłaś
Cytat:
A nie jest za bardzo w V? Nie wygląda brzydko ten ogonek?
zrób po swojemu, bo chyba fryzjerska stylizacja przekłamuje, ciekawa jestem
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Wrzucam po dłuższej przerwie i swoje kłaczki na wyjeździe - zdjęcie nie włosowe ale widać kolorek (mój blondzik) nie ma mi kto zrobić zdjęcia normalnego (TŻ nie mogę się doprosić)
barzo ładny kolor i lokasie
Cytat:
Napisane przez olkens03 Pokaż wiadomość
W czym tkwi problem... Pod spodem mam piękne sprężynki, nawilżone, a na górze SIANO.
Pokażę wam kilka zdjęć, myślicie, że wizyta u fryzjera pomoże? I co z nimi zrobić?

zdjęcie w całej okazałości, bez górnego siana i po umyciu
a coś do stylizacji?
skręt masz cudny
Cytat:
już jedną nogą u fryzjera, na szczęście schły wczoraj z żelem z 3 godziny, u Was też żel aż tak bardzo wydłuża czas schnięcia?
wow, ale piękne przypominają mi trochę włosy Beatki (ewalucji)
Cytat:
fajna dziewczęca fryzurka
jakbym moje widziała wywijasy z kiedyś
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 23:31   #1210
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
kusi mnie taka długość, oj kusi, wyglądają tak lekko!

Cytat:
Gdybym miała wybierać między włosami a paznokciami to wybrałabym włosy, paznokcie i tak mam krótkie i nigdy ich praktycznie nie maluję, a do tego ciągle mi się haczą czy łamią przy zmywaniu naczyń itd., więc nawet nie widzę możliwosci posiadania takich co by estetyczne były ;D i każdy innej długości, ostatnio zapuściłam to straciłam je standardowo
A włosy zawsze były takie twarde, grube i mocne, niezniszczalne wręcz, teraz trochę z przymusu muszę mieć krótkie niestety jak z pl uda mi sie przywieźć moją płytę z jednych wakacji to z pewnością wrzucę na forum ;D
W ogóle to masz te włosy mega, takie zdrowe widać i długie, jest moc

w sumie racja, choć paznokcie obok włosów to nieliczne elementy, które w sobie lubię
włosomaniactwo jest cudowne, nawet mama ostatnio wyraziła chęć olejowania
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 23:32   #1211
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
jak spojrzałam na zdjęcie to chciałam Ci pisać, żebyś podcięła w końcu te ogonki
a czytam tekst, a Ty mówisz, że od fryzjera wróciłaś
Pocieszyłaś mnie Malina!
Stary 2014-05-26, 23:39   #1212
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszyłaś mnie Malina!
nie przejmuj się, może to tylko wrażenie po tej nie do końca udanej stylizacji fryzjerki , a może tak światło padło
wyglądają sucho, zrób po swojemu to zobaczymy
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2014-05-26, 23:42   #1213
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
nie przejmuj się, może to tylko wrażenie po tej nie do końca udanej stylizacji fryzjerki , a może tak światło padło
wyglądają sucho, zrób po swojemu to zobaczymy
No mam nadzieję, że będzie lepiej bo się chyba popłaczę
Stary 2014-05-26, 23:44   #1214
Klaudenc
Moderator

Cytat:
w sumie racja, choć paznokcie obok włosów to nieliczne elementy, które w sobie lubię
włosomaniactwo jest cudowne, nawet mama ostatnio wyraziła chęć olejowania
Moja mama nie lubi. Jak jej dam cos to używa, ale to tak od święta bo zawsze mówi, że ma tak miękkie włosy że po odżywce to już za bardzo. A to dlatego, że one są tak wyjechane od szamponu, grzania i lakieru że wyglądają jak wiotkie spuszone piórka. Kiedyś jej solidnie maski nawaliłam to nawet obciażone nie były bo wsiąkały wszystko.
Tż zaś pozwolił mi 2 razy na olejowanie, kiedyś na odżywkę, ostatnio mydełko sesa też użył, swojego nieśmiertelnego fructisa szampon wyrzucił do kosza nawet :O myśli też nad tym, by raz na łyso się objechać u fryzjera co by te włosy tak całkiem od nowa rosły i na to wcierki bo ma przerzedzone w niektórych miejscach i do tego takie cienkie ;D ale to moze dlatego że papierochy pali
Stary 2014-05-27, 00:02   #1215
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
No mam nadzieję, że będzie lepiej bo się chyba popłaczę
ja pamiętam jak miałam warstwy, na początku smutno mi było, ale potem zaczęły się pięknie układać

aaaa ostatnie eksperymenty zakończyły się fiaskiem, miałam jeden wielki strąko-kołtun jak dobrze, że istnieje koczek
była maska mythos, płukanka lniana i miks żeli mrożącego Joanny i Taft superglue (już przy mieszaniu czułam, że będzie kiepsko, bo taka gumowata konsystencja się zrobiła)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2014-05-27, 01:50   #1216
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Moja mama nie lubi. Jak jej dam cos to używa, ale to tak od święta bo zawsze mówi, że ma tak miękkie włosy że po odżywce to już za bardzo. A to dlatego, że one są tak wyjechane od szamponu, grzania i lakieru że wyglądają jak wiotkie spuszone piórka. Kiedyś jej solidnie maski nawaliłam to nawet obciażone nie były bo wsiąkały wszystko.
Tż zaś pozwolił mi 2 razy na olejowanie, kiedyś na odżywkę, ostatnio mydełko sesa też użył, swojego nieśmiertelnego fructisa szampon wyrzucił do kosza nawet :O myśli też nad tym, by raz na łyso się objechać u fryzjera co by te włosy tak całkiem od nowa rosły i na to wcierki bo ma przerzedzone w niektórych miejscach i do tego takie cienkie ;D ale to moze dlatego że papierochy pali
Uno secundo. To znaczy ze jak po oleju wlosy sie robia takie porka mieciutkie to sa zniszczone? Moje tak reaguja na kazdy olej na swiecie, ale maski przyjmuja dobrze i nawet moj fryzjer mowil, ze zostaly mi same dobre na lbie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:18   #1217
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olkens03 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny jak juz wy mi nie pomożecie, to już nikt
moje włosy... owszem są kręcone, ale strasznie strasznie zniszczone, a nie mam pojęcia dlaczego. Przeczytałam tu już dużo wątków, stosowałam się do zaleceń. Używam szamponu dla dzieci, następnie używam odyżwki d/s garnier awokado i masło karite, spłukuję, wycieram włosy w bawełnianą koszulkę, następnie nakładam odżywkę b/s awokado i migdały firmy Naturals. często nakladam olejek arganowy na końcówki i w weekendy olejuje (?) włosy na całą noc, oraz rozczesuję tylko po myciu. W czym tkwi problem... Pod spodem mam piękne sprężynki, nawilżone, a na górze SIANO.
Pokażę wam kilka zdjęć, myślicie, że wizyta u fryzjera pomoże? I co z nimi zrobić?
- Powinnaś przetestować bardziej wszechstronną pielęgnację. I znaleźć produkty, które naprawdę odpowiadają TWOIM włosom - niekoniecznie coś co jest polecane przez większość, sprawdzi się również u Ciebie - czasami znalezienie odpowiadających nam kosmetyków zajmuje zniechęcającą ilość czasu, ale warto. Samo stosowanie nawilżaczy nie wystarczy, musisz się postarać zatrzymać tę wodę we włosie. Pielęgnacyjna Wielka Trójca: emolienty + humektanty + proteiny. Plus, niestety, stylizacja. Bez niej, choćby minimalnej, kręcone włosy nie będą wyglądać powalająco.
Czyli: jeszcze raz przeczytaj pigułkę i FAQ, wybierz się też na małe zakupy: przydałaby Ci się jakaś maska, którą mogłabyś wzbogacić o domowe dobroci (nawet zwykłą odżywkę warto potrzymać na włosach trochę dłużej niż te kilka minut), warto przetestować odżywkę do mycia, nabyć prosty szampon z SLS do oczyszczania - kiedy ostatnio oczyszczałaś włosy? - i coś do stylizacji. Siemię lniane też się przyda .

Ach, i jakimi olejami olejujesz włosy?

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-05-27 o 09:25
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:22   #1218
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Super wyglądasz, śliczne loczki

Cytat:
ładnie wyglądają
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
A Judyta pięknie
dziękuje kochana
Cytat:
moim zdaniem fryzurka bardzo ładna, kolorek też - jest fajnie
Cytat:
barzo ładny kolor i lokasie
dziękuje

Dziś wieczorem w planach olejowanie. A fryzura na dzień dzisiejszy to nieład artystyczny z dnia poprzedniego

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:52   #1219
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
no to oby po rolce było lepiej, co będziesz stosować pod (po?)?
Kompleks z naturalisa do skóry tłustej, który ma też antyandrogenowe składniki, żel hialuronowy, aloes i niacynamid, nie w tej kolejności
Kupiłam jeszcze niezmydlaną frakcję sojową podobno można dodawać do kompleksu, ale bardziej mnie zastanawia jej działanie na twarz

Chciałabym jeszcze wrolować swoje ampułki od trychologa, ale ich skład się nie nadaje pod rolkę.

Dziewczyny czekam na kiecki na offtopowym
Stary 2014-05-27, 09:55   #1220
iwonsia01
Zadomowienie

Ja właśnie umyłam włosy niebieskim szamponem. Kolejny bez silikonów i innych "poślizgaczy" i wypadło 100 włosów:/ Ja je*** :/ Mam tego dość. Jedyny progres to taki, że mniej ich leci jak jadę ręką po włosach. Nałożyłam sobie maseczkę oleje z Biowaxu i zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozostaje mi na co dzień szampon silikonowy albo odżywka do mycia

PS. Od dziś postanowiłam też ruszyć się w końcu i coś poćwiczyć. Pierwszy dzień z Mel B za mną Fajnie poczuć mięśnie Moja kondycja jest beznadziejna i to jest główny powód. Chudnąć za bardzo nie mam z czego ale marzy mi się takie ciało z widocznymi mięśniami Nigdy takiego nie miałam:P

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-05-27 o 10:34
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:36   #1221
Milena_ 798
Raczkowanie

miałam wstawić włosy więc wstawiam.
Co prawda na 3 dzien ale są robione chłopa telefonem dlatego kolor przekłamany niestety i wybaczcie te białą twarz jakoś nie wyglądam wyjściowo żeby się pokazac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (71,1 KB, 74 załadowań)
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:39   #1222
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A jakiego efektu oczekujesz? Żele, woski, mgiełki i inne produkty różnią się od siebie nie tylko „ciężkością”, ale też efektem, który dają na włosach.
Poza tym, ja się nie zgadzam z tym, że żele i woski są za ciężkie do cienkich włosów. Ja mam cienkie włosy, które z żelami bardzo się lubią
oczekuję.. hm...zeby te fale po prostu byly bardziej podkreslone i zbite ze soba, chcialabym uniknąć sztywnosci takiego strączkowania i posklejania wlosow... tego nie zniosę :P
a jakąs konkretna pianke albo zel ktos poleci??? :P
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:40   #1223
Milena_ 798
Raczkowanie

ale zamazane kliknijcie na niepo otwarciu potem pokaz obraz czy cuś bedzie ciut lepszej jakości
Moje stare konto
Stary 2014-05-27, 10:42   #1224
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Co prawda na 3 dzien ale są robione chłopa telefonem dlatego kolor przekłamany niestety i wybaczcie te białą twarz jakoś nie wyglądam wyjściowo żeby się pokazac

Są i moje ulubione włosy tego wątku!!!! Ja chyba całe życie musiałabym takie hodować
Stary 2014-05-27, 10:43   #1225
Klaudenc
Moderator

iwonsia - ja ćwiczę z ksiażką Arnolda Schwarzenegera xD umieram po tych ćwiczeniach, taaak wszyskto boli przez 3 dni minimum. typowe ćwiczenia, które robiłam na wf z nożnej jak z chłopakami byłam w grupie.. x_x spadła kondycja po 2 latach i mięśnie też.

Milena - miażdżysz *,* tak naturalnei wyglądają, świetne lokasy.
Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Uno secundo. To znaczy ze jak po oleju wlosy sie robia takie porka mieciutkie to sa zniszczone? Moje tak reaguja na kazdy olej na swiecie, ale maski przyjmuja dobrze i nawet moj fryzjer mowil, ze zostaly mi same dobre na lbie

Pojęcia nie mam. Moje włosy potrafią zmieniać całkowicie, fakturę i kształt.
Pomiędzy tymi fotkami jest tylko 2 tyg różnicy, gdzie były myte tylko. Na jednym mocne i grube - na drugim fruwająca pióra od olei wolę maski, po olejach mam jakąś lipę na głowie. Myślicie, że to jakaś ekstremalnie wysoka porowatość? bo one sa czasem jakby cienkie, czasem grube, zupełnie inny skręt, nie ogarniam ;D dodam że przed fasrbowaniem miały stałą fakturę, nie zmieniały się az tak mimo użytkowania jednego szamponu i odżywy, zawsze były takie same.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05628.jpg (61,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05651.jpg (34,9 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-05-27 o 10:47
Stary 2014-05-27, 10:46   #1226
201605161428
Konto usunięte

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Mysle, ze to wlasnie farbowanie. Jak farbowalam nigdy nie wiedzialam z czym sie rano na glowie obudze :p Teraz widze roznice juz po 2 miesiacach bez farby, nawet na drugi dzien potrafia wygladac do ludzi i tylko na oleje dalej reaguja pioropuszem, choc coraz mniej

Stary 2014-05-27, 10:49   #1227
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Ja z tych co nie liczą kropel, ale nie ma co przesadzać (myślę, że tak do 8) tylko uważaj bo może puszyć, najlepiej dodawać do masek emolientowych
Polecam - ja się zakochałam w maxi

dziękuje

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

już martaakow poleciła piankę - też myślę że warto spróbować
choć mi fryzjerka kiedyś też odradzała żel bo mam cienkie włosy, a najlepiej wyglądają stylizowane właśnie żelem - kwestia ilości i sposobu stylizacji
mysle ze pierw spróbuję z tą pianką pokombinować ciekawe co z tego będzie ;o
da mi ktos jakas streszczoną intrukcję obsługi ? Niestety nie mam czasu na czytanie pigulki i tych innych podobnych
na umyte wlosy odcisniete w recznik z nadmiaru wody , zrobic przedzialek uczesac i wgniatac pianke tak? Moze jakies wasze triki albo jakies male wskazowki ? Ktoś, coś?

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
ale masz ładne włosy a ty czym stylizujesz?
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:51   #1228
201605161428
Konto usunięte

Affbe: nie masz czasu na przejrzenie pigulki; a z znajdujesz czas na pielegnacje wlosow :p ?
Ja wkladam wlosy pod recznik, mam specjalny rozko-turban, trzymam z pol godziny. Dzieki niemu wlosy mi nie klapia i loki sie mocniej trzymaja i unosza u nasady.
Potem zdejmuje, psikam wlosy odzywka gliss kur bez splukiwania. Biore jedna dawke pianki na umywalke i po trochu na dlonie. Nakladam od dolu do 3/4 dlugosci wlosa, ugniatajac warstwa po warstwie.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Czemu chcesz czesac krecone wlosy po myciu :O ? Toz to zbrodnia!

Stary 2014-05-27, 10:54   #1229
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość

ale masz ładne włosy a ty czym stylizujesz?
odżywką lub olejem
Moje stare konto
Stary 2014-05-27, 10:56   #1230
201605161428
Konto usunięte

Milena: wow ^^ Wlasnie znalazlam moj trzeci ideal lokowy :-D

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości