Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 10:25   #1051
allckarola
Zadomowienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

ehh tez bym zjadla cos dobrego i nie wiem co sobie kupic.
Ide zaraz do sklepu zjadlam kg truskawek wiec narazie glodna nie jestem ale potem na pewno bede
Kurde chodzilam wczoraj po sklepach i nie znalazlam sukienki na mnie ide dzisiaj gdzie indziej poszukac, chce jakas letnia
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:36   #1052
ania9106
Zadomowienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Tak ja kupiłam taki wkład do wanienki za 9 zł chyba :p

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:44   #1053
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Ja sie zaczynam stresowac, ze mam malo. To znaczy mam ubranka jakies, dwa kocyki i spiworek. Wozek w zasadzie tez. Ale nie mam kosmetykow(to chyba na koncu kupimy), pieluszek, wanienki, przewijak, lozeczka itd. Chcialam kupic tez jakiegos fajnego pajaca, musze poszukac
ja oprocz kilunastu ubranek wozka i kilku rzeczy nie mam nic, na zakupy wybieramy sie w lipcu, na razie konczymy remonty , teraz jeszcze te chrzciny mojej chrzesnicy a po wyplacie juz zabieram sie zawieksze kupno: mysle ze kupie nianie elektroniczna i zestaw butelek

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
A i wczoraj tez juz sie nie chwalilam , ale dostalam znów kilka rzeczy dla dzidzi a mianowicie z 20 sztuk body , rożek , tą poduszkę do spania ale w środku jest chyba styropian (czy wy też tak macie ?) buciki bielutkie chyba do chrztu . A potem brat mnie wyprowadzil z równowagi i chcialam to wszystko wywalić za okno ale w sumie to nie dla mnie tylko do Zosieńki mojej opanowałam emocje
super ze dostałas ale brat mogl sie powstrzymac zeby cie nie denerwowac

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Spokojnie, ja też wiele nie mam
Dostałam ostatnio wanienkę, jest jak nowa, wiec bez sensu bym kupowała nową, za te pieniądze kupię coś innego.

A wkłady do wanienki jakie kupujecie? Takie gąbki, aby dzidziuś na nich leżał, tak?
ja chyba nie bede kupowac a do wanienki zawsze mozna na spod wlozyc pieluche tetrowa lub fanelowa zeby dziecko sie nie slizgało tak radzila mi mama

Cytat:
Uciekam

Trzymajcie kciuki za mój egzamin i za wizytę u gina Wieczorem wrócę i zdam relację
trzymamy kciuki i to mocno

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:47   #1054
allckarola
Zadomowienie

Asia trzymamy kciuki napisz potem jak bylo
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:48   #1055
Mandragorrka
Zakorzenienie

My nie mieliśmy żadnych gabek czy podkładow do wanienki. Uzywalismy pieluchy która łatwo wyprac. Gabke z wanienki ciężej utrzymać w czystości, s tam lubią zbierać się bakterie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:11   #1056
ania9106
Zadomowienie

Szukam sukienki na wieczór panieńsko kawalerski i powiem wam,że straszna lipa... Większość sukienek ciążowych jak dla "ciotki klotki"...

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-05-27, 11:13   #1057
elffirka
Rozeznanie

O rybka ale bym sobie zjadła, taką najlepiej w panierce, nad morzem... Rozmarzyłam się... Mój Małż zachwala bardzo łososia wędzonego z Lidla z sosem pomarańczowo-musztardowym. Jest zachwycony...
A co do wkładów do wanienki... Moja kuzynka składa ręcznik i wrzuca na spód... Ale widziałam też takie plastikowe wkłady do wanienki. Fajne ale to jak chyba dziecko troszkę większe będzie... Ja to nie wiem jak będę kąpać jak Małż w pracy będzie... Trochę się obawiam...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 11:16   #1058
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

U mnie dziś stresujący dzień.Najpierw telefon z UWV, to taki polski ZUS. 100 pytań o moją pracę i samopoczucie.Teraz telefon od ich lekarza, kolejne pytania o moje zdrowie.Denerwuję się okrutnie bo od tego wszystkiego zależy czy będę na zwolnieniu czy nie.Mam nadzieję że się dogadaliśmy. Nie wiem co teraz, albo czekam na wezwanie o lekarza albo decyzja.Stresa mam😕

Stary 2014-05-27, 11:20   #1059
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Przed zajsciem w ciaze wazylam ok 52-53 kilo. Na wizycie u lekarza tydzien temu waga pokazala 53 kilo ale przez pierwsze 3 miesiace ciazy schudlam, nawet nie wem ile dokladnie wazylam wtedy, bo byl okres, ze tylko spalam i lezalam i tak w kolko. Mysle, ze ok 49 kilo. Takze, waga rosnie. Musi! Przeciez dziecko itd to ok 10 kilo. Z reszta, juz niedlugo beda z nami male szkraby, mysle ze to nam wszystkim wynagrodzi i bole i wymioty i rozstepy itd.

No wlasnie kurde wszystko przez szkole, no i pogoda ladna wiec jest zawsze cos do zrobienia. A Wy na forum tak szybko piszecie, ze juz kolejny watek

Powiedzcie mi mamuski, wybieracie sie na wakacje? Jesli tak to kiedy? Nie czujecie stresu z tym zwiazanego? My planujemy w lipcu, mam tp 31.8-5.09... Ale kurde jesli lekarz powie jedz pani, to pojade.

A i jeszcze jedno pytanie. Pralyscie juz ubranka? Kiedy nalezy to zrobic? Bo wiem, ze dobrze jest najpierw wyprac w normalnym proszku, a pozniej blizej terminu w tym dzieciowym.

Pewnie juz tematy byly, ale nie odnajde - wiadomo.
My planujemy w tym roku bardzo aktywne wakacje
Najpierw chcemy lecieć na początku czerwca do Grecji (mamy zgodę dwóch lekarzy, także na spokojnie się wybieramy na tydzień) a później 19 czerwca jeszcze na 4 dni nad polskie morze. Ale co z tego wyniknie to nie wiem. Lekarz mi powiedział, że jeżeli nic się nie dzieje, to nie ma sensu panikować i spokojnie można się odprężyć, a nad morze jak najbardziej jechać, bo to zdrowe W lipcu już się nigdzie nie wybieramy, bo już trochę strach gdziekolwiek jechać, nigdy nic nie wiadomo...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:28   #1060
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

NATALUSIA co to za darmowe ust 4 d? Mów mi tu szybko.
.
O tym darmowym Uzg 4d organizowanym przez Fundację "Szczęśliwe macierzyństwo" pisałam już jakiś czas temu i to nie raz Akcja organizowana jest w kilku miastach Polski, sprawdź czy u Ciebie już nie było i czy w ogóle będzie. ( z tego co widzę został tylko Wocławek i Warszawa) Ja się załapałam choć nie było łatwo, a córcia jak na złość nie odwróciła się do zdjęcia, także w tej kwestii szczęście mi nie dopisałohttp://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/

ZygaEffka też zapomniałam o warsztatach które mam w czwartek dobrze że dziś rano zadzwoniła do mnie pani z zapytaniem czy potwierdzam przybycie , ja idę tym razem na http://www.planeta-dziecko.pl/krakow

dzanet super takie pieniążki na pewno się przydadzą na wyprawkę

Co do pieluszek mam 10 tetrowych i 5 flanelowych więcej nie zamierzam na razie kupować.

Asia trzymam kciuki za wizytę

Wakacje niestety nie jedziemy w tym roku z powodu braku budżetu przeznaczonego na ten cel mamy jeszcze kilkanaście tyś.długu u siostry, która pożyczyła nam na urządzenie mieszkanie które kupiliśmy rok temu. Planujemy wypad nam jeziorko na weekendzik.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:28   #1061
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
O rybka ale bym sobie zjadła, taką najlepiej w panierce, nad morzem... Rozmarzyłam się... Mój Małż zachwala bardzo łososia wędzonego z Lidla z sosem pomarańczowo-musztardowym. Jest zachwycony...
A co do wkładów do wanienki... Moja kuzynka składa ręcznik i wrzuca na spód... Ale widziałam też takie plastikowe wkłady do wanienki. Fajne ale to jak chyba dziecko troszkę większe będzie... Ja to nie wiem jak będę kąpać jak Małż w pracy będzie... Trochę się obawiam...
Ehh też się boję tej kąpieli 2 tygodnie urlopu będzie miał ale w końcu po tym urlopie będzie musiał wrócić a on pracuje na zmiany i jak będzie mieć II zmianę to nie wiem jak ja dziecko wykąpię sama A przecież nie będę do 22 czekać z kąpielą,bo to już za późno. Mam strasznego stresa..

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
U mnie dziś stresujący dzień.Najpierw telefon z UWV, to taki polski ZUS. 100 pytań o moją pracę i samopoczucie.Teraz telefon od ich lekarza, kolejne pytania o moje zdrowie.Denerwuję się okrutnie bo od tego wszystkiego zależy czy będę na zwolnieniu czy nie.Mam nadzieję że się dogadaliśmy. Nie wiem co teraz, albo czekam na wezwanie o lekarza albo decyzja.Stresa mam😕

Mam nadzieję,że nie są tak upierdliwi jak nasz ZUS i nie będą robić Ci pod górkę

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 11:34   #1062
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że nie są tak upierdliwi jak nasz ZUS i nie będą robić Ci pod górkę
Oj gorsi,w Holandii nie chcą dawać zwolnień, tu lekarz nie wystawia zwolnienia, to oni o wszystkim decydują, mają własnych lekarzy.

Stary 2014-05-27, 11:35   #1063
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Szukam sukienki na wieczór panieńsko kawalerski i powiem wam,że straszna lipa... Większość sukienek ciążowych jak dla "ciotki klotki"...

wiem ze z sukienkami jest ciezko sama szukalam i nie ma nic, nawet maz mi juz powiedzial ze wiecznie mnie widzi w spodniach i juz ma dosyc:P

Stary 2014-05-27, 11:39   #1064
elffirka
Rozeznanie

A mam pytanie dziewczyny... Bo Małż mi coś ostatnio mówił, że w pracy się od kogoś dowiedział, że jeśli ja będę miała cesarkę to On dostanie dodatkowe 2 tygodnie takiej jakby opieki na mnie i dziecko... Słyszałyście coś o tym, bo nie chce mi się przeszukiwać Internetu...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:46   #1065
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Oj gorsi,w Holandii nie chcą dawać zwolnień, tu lekarz nie wystawia zwolnienia, to oni o wszystkim decydują, mają własnych lekarzy.

To masakra jakas , to u nas naszczescie lekarz decyduje bo nie wyobrazam sobie że muszę chodzić do mojej pracy gdzie tam fizycznie sie zasuwa jak kopalni :/

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
wiem ze z sukienkami jest ciezko sama szukalam i nie ma nic, nawet maz mi juz powiedzial ze wiecznie mnie widzi w spodniach i juz ma dosyc:P
Ja nawet dostałam od meża 150 zl na kieckę jakąś a na siłe nic nie kupie no bo nie ma nic kompletnie same jakies badziewne dla starych babć albo kompletnie nie gustowne ... chyba na roczek pójde w spodniach ...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
A mam pytanie dziewczyny... Bo Małż mi coś ostatnio mówił, że w pracy się od kogoś dowiedział, że jeśli ja będę miała cesarkę to On dostanie dodatkowe 2 tygodnie takiej jakby opieki na mnie i dziecko... Słyszałyście coś o tym, bo nie chce mi się przeszukiwać Internetu...
tak dostaje zwolnienie lekarskie ze szpitala od lekarza prowadzącego lub od internisty na Ciebie 2 tyg , 80 % płatne to jest . W zasadzie jesli lekarze są w porządku dostaje sie to tez po zwykłym porodzie , wystarczy dobrze zagadac my bedziemy sie starac o takie zwolnienie a potem jeszcze 2 tygodnie urlopu 100 % płatnego . plus 2 dni opieki tez 100 % płatnej .
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 11:46   #1066
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Szwagier dostał taki urlop jak młody się urodził, siostra miała cesarkę. Tylko to było ponad 3 lata temu.
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:49   #1067
Ana***
Zakorzenienie

Aliszcze pokaż firaneczki u młodej

Katerina
murzyńska dupa? dobreee!
Wózek świetny! ile waży? pompowane ma koła?

Ania9106
wow jakie zakupy!
listę sobie zapisałam
już mam kilka list

Doriss to obkupiłam trochę młodzież

aa2 też jestem za tym aby gdzieś (może na I stronie?) wkleić linki do sprawdzonych sprzedawców. Co Wy laski na to?

małaPaulina
się golę z lusterkiem

dzanet oo super, dodatkowe pieniążki

carolciuska Ty chudzinku
ja też ważyłam przed ciąża 52kg potem schudłam przez pierwsze 4 miesiące i ważyłam 49kg a teraz wchodzi mi 56kg czyli od początku w sumie przybyło mi 4kg

-

Co do wakacji to my się wahamy chcieliśmy nad morze, ale mieszkam w centrum i mamy 500km drogi, tż mnie trochę straszy no i nie wiem... zarezerwowane nic nie mamy a pasowałoby gdybyśmy mieli jechać... urlop w sumie tż ma gorzej jak się zaliczkę wpłaci a w czerwcu na wizycie lekarz powie, ze lepiej nie
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:51   #1068
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
To masakra jakas , to u nas naszczescie lekarz decyduje bo nie wyobrazam sobie że muszę chodzić do mojej pracy gdzie tam fizycznie sie zasuwa jak kopalni :/

I co zrobić, muszę się dostosować do ich warunków.Dobrze że to moja ostatnia ciąża😜

Stary 2014-05-27, 11:56   #1069
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Wrocilam wlasnie z dzidziusiowych zakupow wydalam prawie 240 zl kupilam pieluchy tetrowe, flanelowe, przewijak butelki antykolkowe Avent, smoczki Avent, laktator i wielee innych rzeczy. Praktycznie 80% z listy potrzebnych rzeczy
Myslicie ze lepszy bedzie sterylizator i podgrzewacz w jednym czy osobno ?

A i jakie pampersy bedziecie kupowac dada, happy ( nad tymi sie zastanawiam) pampers, huggis?
Nie używałam ani podgrzewacza ani sterylizatora. Szybciej i taniej jest butelki na starcie zagotować w wodzie (5-10min), a potem po każdym użyciu po prostu zalewać wrzątkiem.
A co do mleczka to miałam zawsze zimną, przegotowaną wodę (na początku wodę źródlaną Primaverę) i mieszałam ja z przegotowaną gorącą wodą tak żeby temperatura była odpowiednia. Trzeba pamiętać, że żeby wsypać mleko modyfikowane nie może być wyższa niż 40st.C.
A generalnie to dziecku bez żadnego problemu można podawać mleko w temperaturze pokojowej (czyli zimne) - nic się nie dzieje - wypróbowane.

Cytat:
Dziewczyny chciałam się Was o coś spytać...
Bo od pewnego czasu na sutkach zrobiły mi się takie jakby strupki w kolorze mlecznym, tak jakby sutek popękał i dzisiaj jak się podrapałam to jeden odpadł i był taki dziwny jakby tłusty nie wiem... Nie mam w sumie kogo o to zapytać a nie wiem czy mam zgłaszać to ginkowi... Też tak macie?? Czy to w ogóle normalne?
To zaschnięta siara. Wszystko w normie! Spokojnie.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kurcze, a mnie jeszcze nie dopadł szał zakupów większość rzeczy mamy, chociaż ciuszki różowe i trzeba nieco wymienić, ale jeszcze nie mam weny. Jedyne co to dzisiaj oglądałam dostawki do wózków
Znalazłaś coś? Też się kiedyś rozglądałam za używanymi. Ceny było około 100zł, modele do odpowiedniego wózka, albo tylko platforma bez uchwytów do wózka i kombinuj z tym!

Cytat:

Poradźcie mi proszę - taki zestaw to dużo? W sensie czy te butelki są takie jak powinny dla maluszka? Myslałam, by kupić dwie po 125ml czy trzeba większe? Opłaca się za tę cenę
http://allegro.pl/avent-zestaw-start...243680076.html
Cena za zestaw jest super! Tylko czy przyda Ci się aż tyle butelek. Ta mała na początek ok, ale jak dziecko będzie mięcej już jadło to odpada, więc zapewne wykorzystasz tylko jedną. I jeszcze kwestia kiedy zaczniesz karmić z butelki. Potem też moze się okazać, że jedna by wystarczyła ta większa, tylko smoczki trzeba zmieniać na takie z większą ilością dziurek

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość

Poza tym dziewczyny...macie karty rossnę? Ściągnijcie sobie aplikacje rossman na telefon ja to zrobiłam jakiś czas temu i jest tam taka zakładka ekupony i do 29 maja jest do wykorzystania kupon 20% na zakupy dla maluszka
Moze na stronie internetowej po zalogowaniu tez taki jest...nie wiem...ale sprawdźcie sobie bo 20% przy zakupie kosmetyków kilku to naprawdę dużo kupon nie obejmuje tylko rzeczy do karmienia jutro jadę do Pl to skorzystam z promocji na pewno
Mam kartę Rossnę. Mają tam wymogi, że trzeba robić zakupy: 6 wizyt na 3 miesiące i wtedy zwiększa się rabat z 3% na początku do 10% jeśli spełniasz te wymogi wizyt (i zakupy czegoś dla dziecka). Jako, że uzywamy dla córki pieluszek baby dream i paczka starczała mniej więcej na 2 tygodnie to akutat niedawno dobrnęłam do zniżki 10% na artykuły dziecięce. A o tej promocji 20% to zapomniałam

Cytat:
Trzymam kciuki!

Laptop mi się wykańcza... Jak się go wyłączy to potem nie może wystartować - jest czarny ekran. Włączyłąm go dziś o 8 i o 11 przypomniałam o tym, a ekran był nadal czarny... Zresetowałam i włączyłam jeszcze raz to po jakichś 10 minutach się włączył. Jak kiedyś mnie tu długo nie będzie to będzie znaczyło, że laptop padł, a nie stać nas teraz na nowy!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 12:11   #1070
ZygaEffka
Zadomowienie

http://allegro.pl/duza-paka-ubran-dl...238760622.html

Dla Mam chłopców polecam gdyby nie to że już mam full ciuszków sama bym to kupila ze wzgledu na tygryska

http://allegro.pl/opaska-bawelna-kol...260456519.html A tu cos dla Mam dziewczynek , przesłodkie opaski w kilkudziesieciu kolorach
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-27 o 12:17
Stary 2014-05-27, 12:11   #1071
ania9106
Zadomowienie

Cytat:

Ja nawet dostałam od meża 150 zl na kieckę jakąś a na siłe nic nie kupie no bo nie ma nic kompletnie same jakies badziewne dla starych babć albo kompletnie nie gustowne ... chyba na roczek pójde w spodniach ...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

tak dostaje zwolnienie lekarskie ze szpitala od lekarza prowadzącego lub od internisty na Ciebie 2 tyg , 80 % płatne to jest . W zasadzie jesli lekarze są w porządku dostaje sie to tez po zwykłym porodzie , wystarczy dobrze zagadac my bedziemy sie starac o takie zwolnienie a potem jeszcze 2 tygodnie urlopu 100 % płatnego . plus 2 dni opieki tez 100 % płatnej .
To mój Tż ma inne info ze swojego zakładu pracy. Opieka przysługuje po porodzie obojętne czy naturalnym czy cc i zawsze jest 100% płatna trwa 2 tyg.

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-05-27, 12:20   #1072
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
To mój Tż ma inne info ze swojego zakładu pracy. Opieka przysługuje po porodzie obojętne czy naturalnym czy cc i zawsze jest 100% płatna trwa 2 tyg.
Bo opieka a zwolnienie lekarskie coś innego .

Tutaj jest opisane na innym forum
http://forum.mjakmama24.pl/threads/3...%C5%BCon%C4%85

, do tego doczytałam tez na jakimś poratlu Zusowskim o tym i potwierdza to co wyżej napisane .
o i jeszcze tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,2...odzie.html?v=2

tak więc zwolnienei lekarskie według jakiejś ustawy należy się nawet po SN nie tylko po CC ale po CC na pewno 14 dni zwolnienia lekarskiego płatnego 80 % plus dwa dni opieki po porodzie o kolejności napisane jest w obydwu linkach .
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-27 o 12:24
Stary 2014-05-27, 12:20   #1073
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Nie używałam ani podgrzewacza ani sterylizatora. Szybciej i taniej jest butelki na starcie zagotować w wodzie (5-10min), a potem po każdym użyciu po prostu zalewać wrzątkiem.

A co do mleczka to miałam zawsze zimną, przegotowaną wodę (na początku wodę źródlaną Primaverę) i mieszałam ja z przegotowaną gorącą wodą tak żeby temperatura była odpowiednia. Trzeba pamiętać, że żeby wsypać mleko modyfikowane nie może być wyższa niż 40st.C.

A generalnie to dziecku bez żadnego problemu można podawać mleko w temperaturze pokojowej (czyli zimne) - nic się nie dzieje - wypróbowane.

To zaschnięta siara. Wszystko w normie! Spokojnie.

Znalazłaś coś? Też się kiedyś rozglądałam za używanymi. Ceny było około 100zł, modele do odpowiedniego wózka, albo tylko platforma bez uchwytów do wózka i kombinuj z tym!

Cena za zestaw jest super! Tylko czy przyda Ci się aż tyle butelek. Ta mała na początek ok, ale jak dziecko będzie mięcej już jadło to odpada, więc zapewne wykorzystasz tylko jedną. I jeszcze kwestia kiedy zaczniesz karmić z butelki. Potem też moze się okazać, że jedna by wystarczyła ta większa, tylko smoczki trzeba zmieniać na takie z większą ilością dziurek

Mam kartę Rossnę. Mają tam wymogi, że trzeba robić zakupy: 6 wizyt na 3 miesiące i wtedy zwiększa się rabat z 3% na początku do 10% jeśli spełniasz te wymogi wizyt (i zakupy czegoś dla dziecka). Jako, że uzywamy dla córki pieluszek baby dream i paczka starczała mniej więcej na 2 tygodnie to akutat niedawno dobrnęłam do zniżki 10% na artykuły dziecięce. A o tej promocji 20% to zapomniałam

Trzymam kciuki!

Laptop mi się wykańcza... Jak się go wyłączy to potem nie może wystartować - jest czarny ekran. Włączyłąm go dziś o 8 i o 11 przypomniałam o tym, a ekran był nadal czarny... Zresetowałam i włączyłam jeszcze raz to po jakichś 10 minutach się włączył. Jak kiedyś mnie tu długo nie będzie to będzie znaczyło, że laptop padł, a nie stać nas teraz na nowy!

Co do laptopa to w naszym robiło sie identycznie i od dłuższego czasu zamiast dawać "zamknij" to dajemy "hibernacja" i działa nie jest to prędkość światła w uruchamianiu ale jest lepiej

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 12:22   #1074
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Opieka czy tacierzyński?

bo tacierzyński przysługuje zawsze 2tygodnie. A u ciebie jest dodatkowo 2 tygodnie opieki?
Stary 2014-05-27, 12:24   #1075
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/opaska-bawelna-kol...260456519.html A tu cos dla Mam dziewczynek , przesłodkie opaski w kilkudziesieciu kolorach
O to możesz dla swojej Niuni zamówić opaski

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-27, 12:28   #1076
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
http://allegro.pl/duza-paka-ubran-dl...238760622.html

Dla Mam chłopców polecam gdyby nie to że już mam full ciuszków sama bym to kupila ze wzgledu na tygryska

przesliczne te opaski, chyba sie skusze dla mojej niuni

Stary 2014-05-27, 12:30   #1077
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Opieka czy tacierzyński?

bo tacierzyński przysługuje zawsze 2tygodnie. A u ciebie jest dodatkowo 2 tygodnie opieki?
no własnie dziwne , ale może w innych miejscowościach tak jest .
U nas bedzie tak jak pisałam
Mąż bierze 2 dni opieki potem L4 na mnie , potem urlop 2 tygodnie i może jak bedzie potrzeba to tacierzynski 2 tyg i razem siedział by ze mna 6 tyg. ale wydaje mi sie ze tacierzysnki zosytawimy na przyszly rok , bo w ciągu roku mozna to wykorzystac , no chyba ze ja wroce do pracy szybciej to mój mąz weźmie 2 miesiace tacierzynskiego , ale to on wiecej zarabia niz ja wiec bez sensu rachunek
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-27, 12:30   #1078
Metamfetaminax
Zakorzenienie

a ja dla mojego niunia co mogę kupić na głowę żeby trochę go wystroić? Ehh też bym chciała opaski ale dla mężczyzny to chyba nie wypada

Stary 2014-05-27, 12:34   #1079
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
a ja dla mojego niunia co mogę kupić na głowę żeby trochę go wystroić? Ehh też bym chciała opaski ale dla mężczyzny to chyba nie wypada
Kup mu kaszkiecik śliczne są kaszkieciki dla chlopców
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-27, 12:46   #1080
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie dziwne , ale może w innych miejscowościach tak jest .
U nas bedzie tak jak pisałam
Mąż bierze 2 dni opieki potem L4 na mnie , potem urlop 2 tygodnie i może jak bedzie potrzeba to tacierzynski 2 tyg i razem siedział by ze mna 6 tyg. ale wydaje mi sie ze tacierzysnki zosytawimy na przyszly rok , bo w ciągu roku mozna to wykorzystac , no chyba ze ja wroce do pracy szybciej to mój mąz weźmie 2 miesiace tacierzynskiego , ale to on wiecej zarabia niz ja wiec bez sensu rachunek
To ja myślałam żeby najpierw urlop tacierzyński 2 tygodnie (bo musi być ciągiem aby był płatny 100%), potem 2 tygodnie opieki nade mną to mamy miesiąc a może na dziecko może kolejne 2 tygodnie? czy na mamę, dziecko to to samo jakoś wchodzi, jedno w drugie?;P

i zostaje mu jego urlop taki normalny roczny... który oszczędzamy trochę :P i albo go dobrać, albo go to już na raty brać jak bedzie potrzeba.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Metam http://www.bicoque.pl/index.php?opti...mart&Itemid=98
i http://www.bicoque.pl/index.php?opti...mart&Itemid=96
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości