Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 14:06   #1261
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Imp. Daj swoje, bo czekam na nie dziś

Muszę zmyć maskę, ale to zaraz, bo póki co wychodzę z szoku, bo macocha zrobiła test i wyszedł pozytywny. Wychodzi na to, że ja stara dzida będę miała rodzeństwo
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 14:06   #1262
Aziddee
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Ja właśnie umyłam włosy niebieskim szamponem. Kolejny bez silikonów i innych "poślizgaczy" i wypadło 100 włosów:/ Ja je*** :/ Mam tego dość. Jedyny progres to taki, że mniej ich leci jak jadę ręką po włosach. Nałożyłam sobie maseczkę oleje z Biowaxu i zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozostaje mi na co dzień szampon silikonowy albo odżywka do mycia
Widzisz przynajmniej wiesz co zrobić, żeby nie wypadało. U mnie lecą bez względu na to czym myję

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
miałam wstawić włosy więc wstawiam.
Co prawda na 3 dzien ale są robione chłopa telefonem dlatego kolor przekłamany niestety i wybaczcie te białą twarz jakoś nie wyglądam wyjściowo żeby się pokazac
Takaaaaaaaaaaaaaaaa nienawiść

Cytat:
Dziewczyny mam do Was dziwne pytanie. Zwłaszcza do tych, które biorą często udział w konkursach na wizażu. Kilka razy udało mi się dostać od nich ciekawe produkty. Zwykle dokładnie pamiętam gdzie, na co wysyłam zgłoszenie ale dziś przyszła do mnie tajemnicza przesyłka Nie wiem kompletnie co mam z nią zrobić i co to do końca za produkt mi przyszedł Dostałam (najprawdopodobniej) od wizażu odżywkę do testów, ale jest ona w opakowaniu 100 ml, białym, bez napisów (jakby wersja anonimowa do testów). Jest tylko naklejka ze składem i z informacją, że jest to odżywka do włosów;D Zapach trochę jak z Dove ale nie mam pewności. Czy ktoś z Was może dostał na dniach coś równie tajemniczego?
Też będę ją testować

Przyszedł stuff z naturalisa Niestety jeszcze na derma roller musze czekać

Imp nie chcę Cię zniechęcać, ale pewnie kilka myć minie zanim włosy będą robić u Ciebie szau, muszą się przyzwyczaić do cięcia, a i Twoja stylizacja się musi dopasować

Edytowane przez Aziddee
Czas edycji: 2014-05-27 o 14:20
Aziddee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 14:20   #1263
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Widzisz przynajmniej wiesz co zrobić, żeby nie wypadało. U mnie lecą bez względu na to czym myję

Też będę ją testować
Hm...na moje oko to oszukuje tym sama siebie, bo tak czy siak te włosy wcześniej czy później pewnie też byłyby wyczesane i wypadły Z drugiej strony z jakiegoś powodu kręconym poleca się te grzebienie szerokie a one też nie docierają do każdego włosa. No nic wolę chociaż wizualnie się oszukiwać myjąc silikonowcami albo odżwyką niż potem patrzyć na gniazdo włosów Na co dzień ich nie liczę, chyba że tak jak dziś wyleci mi cała "kula" włosów widoczna na grzebieniu.

Dobrze, że sama nie będę testować tego tajemniczego czegoś
Stary 2014-05-27, 14:24   #1264
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Imp nie chcę Cię zniechęcać, ale pewnie kilka myć minie zanim włosy będą robić u Ciebie szau, muszą się przyzwyczaić do cięcia, a i Twoja stylizacja się musi dopasować
Domyślam się zawsze po cięciu jakiś czas muszę odczekać aż zaczną się układać
Stary 2014-05-27, 14:33   #1265
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Hm...na moje oko to oszukuje tym sama siebie, bo tak czy siak te włosy wcześniej czy później pewnie też byłyby wyczesane i wypadły Z drugiej strony z jakiegoś powodu kręconym poleca się te grzebienie szerokie a one też nie docierają do każdego włosa. No nic wolę chociaż wizualnie się oszukiwać myjąc silikonowcami albo odżwyką niż potem patrzyć na gniazdo włosów Na co dzień ich nie liczę, chyba że tak jak dziś wyleci mi cała "kula" włosów widoczna na grzebieniu.

Dobrze, że sama nie będę testować tego tajemniczego czegoś
Czy ja wiem czy to takie oszukiwanie. Skoro (specjalnie sprawdzałam) u mnie lecą wszystko jedno po czym, a u Ciebie przy silikonowych nie, to może potrzebujesz tylko wzmocnić cebulki i delikatniej się z nimi obchodzić. U mnie to wszysto jedno
Dzisiaj koło 150

To tajemnicze coś ma amodimethicone w składzie, dobrze przyda się silikon przy moich rypaczach

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Domyślam się zawsze po cięciu jakiś czas muszę odczekać aż zaczną się układać
A potem szauu
Stary 2014-05-27, 15:20   #1266
olkens03
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Powinnaś przetestować bardziej wszechstronną pielęgnację. I znaleźć produkty, które naprawdę odpowiadają TWOIM włosom - niekoniecznie coś co jest polecane przez większość, sprawdzi się również u Ciebie - czasami znalezienie odpowiadających nam kosmetyków zajmuje zniechęcającą ilość czasu, ale warto. Samo stosowanie nawilżaczy nie wystarczy, musisz się postarać zatrzymać tę wodę we włosie. Pielęgnacyjna Wielka Trójca: emolienty + humektanty + proteiny. Plus, niestety, stylizacja. Bez niej, choćby minimalnej, kręcone włosy nie będą wyglądać powalająco.
Czyli: jeszcze raz przeczytaj pigułkę i FAQ, wybierz się też na małe zakupy: przydałaby Ci się jakaś maska, którą mogłabyś wzbogacić o domowe dobroci (nawet zwykłą odżywkę warto potrzymać na włosach trochę dłużej niż te kilka minut), warto przetestować odżywkę do mycia, nabyć prosty szampon z SLS do oczyszczania - kiedy ostatnio oczyszczałaś włosy? - i coś do stylizacji. Siemię lniane też się przyda .

Ach, i jakimi olejami olejujesz włosy?

różnie, rzepakowym, kokosowy i rycynowy. A co polecasz do stylizacji? :P moje włosy po myciu są piękne, odżywione, a po 5-6 godzinach juz nic się nie da z nimi zrobić...
olkens03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:25   #1267
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Wczoraj, całodniowe
Zazdroszcze objetosci!

Cytat:

Muszę zmyć maskę, ale to zaraz, bo póki co wychodzę z szoku, bo macocha zrobiła test i wyszedł pozytywny. Wychodzi na to, że ja stara dzida będę miała rodzeństwo
Fajnie
pokazuj w koncu bo ja tez czekam

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:36   #1268
Imperfecta
Zakorzenienie

Dupa a nie szau. Nie było go i nie będzie z tego co widzę.
Jest źle. Nie podoba mi się w ogóle. Ta ostatnia warstwa jest tak cienka, że wygląda to jak jakaś firanka na całej reszcie. Dodatkowo to V wygląda strasznie. Chce mi się płakać i mam ochotę ściąć do ramion :/ wcześniej były takie gęste, znacznie lepiej wyglądały. Teraz mam wrażenie jakby mi trzy włosy zostały.
Jednym słowem porażka Zobaczcie same z resztą

Wybaczcie jakość zdjęcia

Stary 2014-05-27, 15:51   #1269
Joanku
Zadomowienie

A ja uważam że wreszcie to wygląda!

Odbite u nasady, mocniejszy skret na długości, no słuchaj do objętości po warstwowaniu trzeba się przyzwyczaić, bo zawsze jest to szok. Co do tego V, to wystarcza nożyczki 2 minutki zeby powstało U ;]
Takiej lekkości dostały przy buzi i nie sa ulizane. Ja jestem na tak. Nie płakaj.
Mówią Ci dziewczyny, że pare dni minie az się włosy przyzywczają do nowego cięcia.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:52   #1270
gosiam86
Przyczajenie

Witam,

ja do moich kreconych włosów muszę używać kilku różnych szamponów na zmianę i to pomaga
bo włosy się nie przyzwyczajają

xxx

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2014-05-27 o 15:59
gosiam86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:56   #1271
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

Odbite u nasady, mocniejszy skret na długości, no słuchaj do objętości po warstwowaniu trzeba się przyzwyczaić, bo zawsze jest to szok. Co do tego V, to wystarcza nożyczki 2 minutki zeby powstało U ;]
Takiej lekkości dostały przy buzi i nie sa ulizane. Ja jestem na tak. Nie płakaj.
Mówią Ci dziewczyny, że pare dni minie az się włosy przyzywczają do nowego cięcia.

Cieszę się, że Ci się podoba, ale to już nie są moje włosy
Stary 2014-05-27, 16:02   #1272
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiam86 Pokaż wiadomość
Witam,

ja do moich kreconych włosów muszę używać kilku różnych szamponów na zmianę i to pomaga
bo włosy się nie przyzwyczajają
Szampon to wg mnie ma najmniej do powiedzenia w pielegnacji kręciołów.
Pare odzywek to rozumiem, ale szampon to ma zmyć syf i malarii nie zrobić.
Nie wiem co tam ma sie przyzywczajać?
W pielęgnacji chodzi o to żeby odzywiać i pomagac się kręcić to jest priorytet.

Imp NIE MA TRAGEDII, one się naprawde ładniej kręcą, rzeczywiście, mogła trochę za bardzo poszarpać dolną warstwę ale jak podrosną polubią cięcie i zaczną się mocniej kręcić to sama dostrzeżesz zalety.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-05-27 o 16:04
Stary 2014-05-27, 16:03   #1273
martaakow
Zakorzenienie

Mnie też się bardziej teraz podoba.
Ale ogonek jednak do ciachnięcia.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:05   #1274
201605161428
Konto usunięte

Wracam z dwoma szamponami i maską biovaxa
W super pharm promocja, wszystko od biovaxa za 13zł, ale nie wiem czy to w całym kraju czy tylko na dworcu krakowskim, bo niedawno otworzony
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:06   #1275
Imperfecta
Zakorzenienie

To może ja jakaś dziwna jestem, bo zdecydowanie bardziej podobały mi się kiedy miałam dłuższe i zakręcone nawet tylko końce. Wyróżniały się przynajmniej gęstością, było widać, że jest ich mnóstwo.. teraz są takie nijakie może się przyzwyczaję, oby.. bo inaczej naprawdę zetnę w cholerę
Czuję się łysa i zupełnie nieatrakcyjna
Stary 2014-05-27, 16:13   #1276
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olkens03 Pokaż wiadomość
różnie, rzepakowym, kokosowy i rycynowy. A co polecasz do stylizacji? :P moje włosy po myciu są piękne, odżywione, a po 5-6 godzinach juz nic się nie da z nimi zrobić...
- 5-6 godzin od umycia, czy 5-6 godzin od wyschnięcia? Bo mi np. te 5-6 (właściwie to więcej) godzin to włosy schną. Kokosowy raczej sobie odpuść. Dobranie produktów do stylizacji to, podobnie jak przy pielęgnacji, metoda prób i błędów. Na pewno polecam żel lniany i do tego przydałoby się coś dołożyć: możesz przetestować Joaśkę, Bielendę, Ziaję... ale sama musisz dokonać wyboru

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
To może ja jakaś dziwna jestem, bo zdecydowanie bardziej podobały mi się kiedy miałam dłuższe i zakręcone nawet tylko końce. Wyróżniały się przynajmniej gęstością, było widać, że jest ich mnóstwo.. teraz są takie nijakie może się przyzwyczaję, oby.. bo inaczej naprawdę zetnę w cholerę
Czuję się łysa i zupełnie nieatrakcyjna
- To ciachnij
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:16   #1277
iwonsia01
Zadomowienie

Imperfecta moim zdaniem teraz są o niebo lepsze! takie rozdrobione loczki są milsze dla oka Nie wyglądają na takie ciężkie jak wcześniej. Jedynie co to ciachnęłabym te 3 włosy zwisające. Nawiasem mówiąc jak fryzjer mógł podjąć się z takich kręconych włosów takie V zrobić...
Stary 2014-05-27, 16:16   #1278
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Jest źle. Nie podoba mi się w ogóle. Ta ostatnia warstwa jest tak cienka, że wygląda to jak jakaś firanka na całej reszcie. Dodatkowo to V wygląda strasznie. Chce mi się płakać i mam ochotę ściąć do ramion :/ wcześniej były takie gęste, znacznie lepiej wyglądały. Teraz mam wrażenie jakby mi trzy włosy zostały.
Jak dla mnie bomba. Są lżejsze i mocniej skręcone. Nie sprawiają takiego przytłaczającego wrażenia, wreszcie jest Imperfecta z włosami, a nie włosy z Imperfectą Zawsze trzeba się do cieniowania przyzwyczaić, też na początku płakałam, a teraz nie wyobrażam sobie bez cieniowania

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-05-27 o 16:35
Stary 2014-05-27, 16:20   #1279
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze objetosci!
Hehe no muszą chyba być ładne skoro mi mama wczoraj pochwaliła, że mam piękne włosy

Cytat:
Ale pierniczysz, noł koment jak to Doe napisała - to ciachnij

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

No właśnie
Stary 2014-05-27, 16:21   #1280
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
jest Imperfecta z włosami, a nie włosy z Imperfectą
O tio, tio, tio, tio
Stary 2014-05-27, 16:24   #1281
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Imperfecta moim zdaniem teraz są o niebo lepsze! takie rozdrobione loczki są milsze dla oka Nie wyglądają na takie ciężkie jak wcześniej. Jedynie co to ciachnęłabym te 3 włosy zwisające. Nawiasem mówiąc jak fryzjer mógł podjąć się z takich kręconych włosów takie V zrobić...
No też tego nie ogarniam, poszłabym poprawić, lub sama jak Imp umie to podciąć te 3 ogonki, reszta cudnie wszystko. Włosy z Imp minęły, teraz Imp z włosami, zdjęła płaszcz
Stary 2014-05-27, 16:29   #1282
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- To ciachnij
Nawet nie wiesz jaką mam ochotę, ale wiem że wtedy to już w ogóle czułabym się beznadziejnie
Cytat:
Mówiłam jej, że chcę U.. ona mówi, że ok, że widzi że już jest U.. No i fakt było U, a ona mi pojechała w V
Cytat:
Jak dla mnie bomba. Są lżejsze i mocniej skręcone. Nie sprawiają takiego przytłaczającego wrażenia, wreszcie są jest Imperfecta z włosami, a nie włosy z Imperfectą Zawsze trzeba się do cieniowania przyzwyczaić, też na początku płakałam, a teraz nie wyobrażam sobie bez cieniowania
A mi się to właśnie podobało, że miałam włosy na całych plecach.. wolałam żeby było widać je a nie mnie. Są zdecydowanie ładniejsze
Ich gęstość i powierzchnia wzbudzała zachwyt i zainteresowanie, czymś się wyróżniałam. Teraz mam włosy jak każda inna kręconowłosa.

Cytat:
No też tego nie ogarniam, poszłabym poprawić, lub sama jak Imp umie to podciąć te 3 ogonki, reszta cudnie wszystko. Włosy z Imp minęły, teraz Imp z włosami, zdjęła płaszcz
Nie umiem sama a płacić drugi raz 30zł? Za obcięcie dwóch włosów? ja pierdziele...

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2014-05-27 o 16:30
Stary 2014-05-27, 16:38   #1283
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
A mi się to właśnie podobało, że miałam włosy na całych plecach.. wolałam żeby było widać je a nie mnie. Są zdecydowanie ładniejsze
Ich gęstość i powierzchnia wzbudzała zachwyt i zainteresowanie, czymś się wyróżniałam. Teraz mam włosy jak każda inna kręconowłosa.
Minie ci, większość dziewczyn tak marudziła po ścięciu na krótko, a potem wszystkie mówiły, że wreszcie ludzie zauważali je, a nie tylko włosy. Zrób mocniejszy makijaż, ludzie zauważą ciebie, a nie tylko włosomaniaczkę
One wciąż są piękne i wciąż będą się podobać, po prostu już cię tak nie przytłaczają.

Powiedzcie mi: gdzie dostanę joanne odżywka len i rumianek? Przeszłam hebe, rossmana i super pharm i nigdzie nie ma!

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-05-27 o 16:40
Stary 2014-05-27, 16:40   #1284
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Drugi raz za taki szczegół tyle nie weźmie co wcześniej.

Cała Ty, zawsze znajdziesz sobie powód by ponarzekać, to po co ścinałaś jak chciałaś mieć takie jak wcześniej? Wcześniej znów pisałaś, że chcesz mieć takie jak kręconowłose które mają cieniowane idę stąd, bo mnie osłabiło
Stary 2014-05-27, 16:42   #1285
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Drugi raz za taki szczegół tyle nie weźmie co wcześniej.

Cała Ty, zawsze znajdziesz sobie powód by ponarzekać, to po co ścinałaś jak chciałaś mieć takie jak wcześniej? Wcześniej znów pisałaś, że chcesz mieć takie jak kręconowłose które mają cieniowane idę stąd, bo mnie osłabiło
Ścięłam, bo mi wkręciłyście, że będzie lepiej. Od początku mówiłam, że nie chce tych warstw mówiłam, ze chcę takie, ale bez cieniowania. Mówiłam, że chce skręt wyżej, ale mówiłam, że nie czuję się przekonana co do tego, bo wiedziałam, że będzie tak jak teraz, że nawet w lustro nie patrzę, bo mnie skręca, patrzę na zdjęcia sprzed tygodnia i wyję
Stary 2014-05-27, 16:45   #1286
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Ścięłam, bo mi wkręciłyście, że będzie lepiej. Od początku mówiłam, że nie chce tych warstw mówiłam, ze chcę takie, ale bez cieniowania. Mówiłam, że chce skręt wyżej, ale mówiłam, że nie czuję się przekonana co do tego, bo wiedziałam, że będzie tak jak teraz, że nawet w lustro nie patrzę, bo mnie skręca, patrzę na zdjęcia sprzed tygodnia i wyję
Włosomaniactwo, włosomaniactwem, ale uruchommy nieco zdrowego rozsądku - włosy nie noga, odrosną. Prędzej czy później wrócą do tego samego, taki już ich urok.

Skoro nie chciałaś, to trzeba było nie robić Jakkolwiek chamsko to nie brzmi - każdy ma od tego swoje szare komórki, aby potrafić powiedzieć "nie" i zrobić tak jak on chce I jest lepiej w moim odczuciu
Stary 2014-05-27, 16:46   #1287
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro nie chciałaś, to trzeba było nie robić Jakkolwiek chamsko to nie brzmi - każdy ma od tego swoje szare komórki, aby potrafić powiedzieć "nie" i zrobić tak jak on chce
I znowu wyszłabym na tą złą, której to wszyscy tak dobrze radzą a ona i tak nie słucha
Stary 2014-05-27, 16:47   #1288
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
I znowu wyszłabym na tą złą, której to wszyscy tak dobrze radzą a ona i tak nie słucha
Wolałabym robić za tą złą w wirtualnej rzeczywistości, która ma niewiele wspólnego z życiem realnym, niż przez pół roku chodzić i histeryzować, że mam straszne włosy i się źle czuć
Stary 2014-05-27, 16:50   #1289
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mam włosy jak każda inna kręconowłosa.

Nie umiem sama a płacić drugi raz 30zł? Za obcięcie dwóch włosów? ja pierdziele...
Jak każda kręconowłosa?! To masz w takim razie paskudne włosy, współczuję!

Jest coś takiego jak reklamacja i można również u fryzjera reklamować do poprawki. Jak fryzjerka jest w porządku to i za darmo ciachnie.

Cytat:
Powiedzcie mi: gdzie dostanę joanne odżywka len i rumianek? Przeszłam hebe, rossmana i super pharm i nigdzie nie ma!
W osiedlowych małych sklepach kosmetycznych.

Cytat:
Teraz będzie nasza wina, ale nie ukrywajmy, nikt Cię siłą nie zaprowadził.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:50   #1290
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Wolałabym robić za tą złą w wirtualnej rzeczywistości, która ma niewiele wspólnego z życiem realnym, niż przez pół roku chodzić i histeryzować, że mam straszne włosy i się źle czuć
Wiesz... dzięki temu wątkowi nauczyłam się o włosy dbać, dziewczyny zawsze doradzały mi dobrze, więc im ufam i mimo, że przekonana nie byłam to skoro 10 osób mówi mi, że tak będzie lepiej to chyba coś w tym racji jest. Spodziewałam się wielkiego boom po cieniowaniu o którym mówią, a tu boom nie ma, tak jak się spodziewałam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości