|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17
Wiesz zalezy jakie dziecko xd niektore w 6 klasie ida na FCE a niektore zaczynaja sie uczyc czasownikow nieregularnych xd
Ale nic jie pobije nauczyciela klas 1-3 ktory dal do nauki slowka typu: blona miedzypalczasta, szpony, kły jadowe xd az fotke zrobilam i z monika sonia sie smialam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Żona Gargamel
|
to samo mówię...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Klony, wszędzie klony. Ciekawe, ile innych użytkowniczek pisze sobie z dwóch (i więcej) kont na co dzień. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem w sumie do kogo mam adresować mojego posta: czy do właścicieli sklepów, czy ich pracowników.
Denerwuje mnie bardzo to co się dzieje ostatnio w sklepach. Wchodzę do zwykłej osiedlowej drogerii (nie sieciówkowej). Wzięłam krem, na którym jak wół była przyklejona z ceną 5,50. Idę do kasy i standardowo usłyszałam inną cenę (ponad 6 zł). Jako, że i tak miałam wziąć ten krem i nie miałam czasu, więc poszłam dalej. Tego samego dnia identyczna sytuacja w Rossmannie. Brałam olejek tylko dlatego, że był przeceniony. Oczywiście przy kasie nabito mi cenę normalną, więc się już wkurzyłam i powiedziałam, że widziałam karteczkę z przeceną i powinnien być przeceniony. Pieniądze zostały oddane, nerwy mi puściły, ale dzisiaj znowu podobna sytuacja. W mojej Biedronce już jakiś czas temu zauważyłam, że bardzo często "znikają" w cudowny sposób karteczki z cenami przy produktach "popularnych" (papier, ziemniaki, mąka), albo przy produktach przecenionych. Bardzo często karteczki są pomylone, albo tak opisane, że nie mam zielonego pojęcia do którego produktu cena obowiązuje. Kończy się to tym, że gdy mam czas prawie każdy produkt sprawdzam przy czytniku bo mam dość tego zaskoczenia przy kasie ![]() Tym bardziej szlag mnie trafia, że zawsze gdy domagam się sprawdzenia ceny produktu, bo wiem, że jest przeceniony to kasjerki patrzą się na mnie tak ostentacyjnie, że ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Konto usunięte
|
Krocionóg
![]() Znaczy, ja też znam jakieś zimorodki i inne pierdoły, ale to z książek/fanfiction/seriali, ale żeby w szkole mnie takich pierdół uczyli, to nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No moja cierpliwość się skończyła i teraz za każdym razem będę się domagać zwrotu bo zbyt dużo pieniędzy już straciłam na takich "pomyłkach" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Konto usunięte
|
nigdy nie zdarzyło mi się zapłacić jak sklep się pomylił :d robiłam burdę tak długo aż się ogarnęli. raz w reserved zrobił się dym, bo 'pomarańczowe metki - 50%' no i pani nakleiła pomarańczową metkę przez przypadek. tak długo stałam że aż spytałam o dane osobowe kierownika sklepu by zgłosić to do koordynatora regionu
oj jak szybko mi sprzedali po dobrej cenie ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- i pomijając wszelkie "odpuść" "to tylko pomyłka" - praca w sklepie to nie lot w kosmos, jeśli ktoś nie ogarnia czegoś tak prostego jak naklejanie cen (co z resztą samej zdarzało mi się robić) to nie wiem jak chce w życiu wykonywać odpowiedzialniejszą pracę od której zależy np czyjeś życie więęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęc sori, ale gila mnie to ![]() ze dwa razy odpuściłam w sklepie osiedlowym bo to właściciel poniósłby koszta, a wolę wspierać lokalnych przedsiębiorców ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam tego dość i tyle. Właśnie taka sytuacja nigdy mi się nie zdażyła w zwykłym prywatnym spożywczaku. Teraz jedynie w drogerii, ale one się nazywają "Drogerie Centrum" więc to chyba też jednak jakaś sieć. Nie podoba mi się to. Edytowane przez susuanne Czas edycji: 2014-05-27 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1242 |
Konto usunięte
|
ja tak samo. jak mnie babuszka w osiedlowym przepraszała to olałam temat, zdarzyło jej się faktycznie, to pewnie jej sklep i stara się.
ale wielkie markety srety gdzie jest pierdyliard kierowników którzy nie potrafią zarządzać działami - mam-to-w-nosie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Konto usunięte
|
mi się to zdarzyło w różnych sklepach, najbardziej opryskliwa była pani w realu. chodziło o odzież, centralnie na danej rzeczy była cena 13,99, przy kasie 39. kasjerka mówi "proszę to kupić, wziąć paragon i iść do punktu obsługi klienta. tam zdecydują czy zwrócić pani wyrównanie kwoty czy całość etc" no to by nie blokować kolejki tak zrobiłam.
idę. a tam facet mówi że to nie jego dział. woła kogoś z działu odzieży. idzie pani pół godziny. przyszła. to nie jej wina. -no i -to nie jej wina -no i -to nie jej wina -no iiiiiiiiiiiii i tak po godzinie jak poprosiłam by podała swoje dane osobowe "nie jest pani policjantem bym pani cokolwiek podawała" a potem poprosiłam o "pisemną odmowę wyrównania kwoty za zakup" to jakimś cudem zniknęła i przyniosła pieniądze ojejku blefowałam na miejscu ale zadziałało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie po to chodzę do sklepu, żeby każdy przedmiot kasować na czytniku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Konto usunięte
|
w sieciówkach odzieżowych zawsze działa "proszę o pani imię i nazwisko i kontakt do koordynatora regionu" bo dla nich "rzecznik praw konsumenta" znaczy tyle co "bla bla bla nic mi nie zrobią bla bla bla".
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Wtajemniczenie
|
no rany, ale można napisać, że dostała kilka czerwonych kartek, czy może właśnie była klonem.
#1248 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Konto usunięte
|
darmowe lekcje anatomii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Konto usunięte
|
A myślisz, że skąd wiem jak jest obojczyk
![]() Ja sobie po polsku nie wyobrażam, pewne rzeczy wolę czytać po angielsku jednak ![]() W ogóle siedziałam z kolegą z roku w autobusie i czytałam fanficka i w środku sceny seksu kolega się nachyla, czyta mi przez ramię i pyta "jak ty możesz to czytać z taką normalną miną?", a ja na to "aaa przywykłam" ![]() Ta niepewność i strach w jego oczach <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Konto usunięte
|
Hehehehe mi tez sie bardziej podoba po angielsku. Moze dlatego, ze ich nazwy sa z laciny czesto i mi to lepiej brzmi niz polskie nazwy, ktore cos oznaczaja. Laciny jeszcze nie znam wiec tak mi lepiej. I jakos mnie irytuje slowo 'męskość', jest takie ocenzurowane, zawoalowane, złagodzone, żę psuje wydzwiek sceny. Zwlaszcza jesli scena jest ostra a mi tu leca kwiatki i pszczolki zamiast odpowiednich slow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Konto usunięte
|
Po angielsku z reguły kiedy czytam jest albo przyjemny/świetny i dopasowany jezyk albo tak absolutna masakra, że muszę usiąść żeby się nie przewrócić ze śmiechu
![]() ![]() Polski potrafi być za to piękny, ale jest dla mnie absolutnie aseksualny :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Konto usunięte
|
Mi juz dawno minela ta faza na fanfice, ale byla i byla bardzo rozwijajaca dla slownictwa. Teraz wole ksiazki.
Tez momentami mam ochote rzucic ksiazke daleko od siebie. Jak widze opisy typu pogrzebacz ostro wbil sie w rozgrzane ognisko to mnie krew zalewa XD |
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() + kiedy oryginał cię zawodzi, zawsze zostaje fandom <3 (bez kitu, jest ten jeden fanfick gdzie jestem gotowa sprzedać duszę* żeby tak wyglądał kanon, w ogóle żeby to ktoś wydał chociaż) * no może nie swoją, ale łapiecie ideę Dla mnie oryginalna historia jest tylko jedną z wielu, które można opowiedzieć, a daje narzędzia do stworzenia wielu innych :P Ale książki też kocham, to się nie wyklucza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 |
Konto usunięte
|
No nic dziwnego ze 50 twarzy bylo takim sukcesem, skoro to fanfic
Zmierzchu ;p nawet wyraznie widac strukture odcinkowa. Po to sa ff zeby dopowiedziec, to czego w ksiazce brakowalo ;p Ale nieraz potem sie orientujesz, ze autor tego soczystego dziela ma 13 lat i nie wiesz co myslec XDDD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.