Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 09:21   #1231
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17

Wiesz zalezy jakie dziecko xd niektore w 6 klasie ida na FCE a niektore zaczynaja sie uczyc czasownikow nieregularnych xd
Ale nic jie pobije nauczyciela klas 1-3 ktory dal do nauki slowka typu: blona miedzypalczasta, szpony, kły jadowe xd az fotke zrobilam i z monika sonia sie smialam
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:11   #1232
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
jak dla mnie nie ma znaczenia kto będzie rządził. i tak i tak będzie patrzeć jak się nachapać i napchać swoje kieszenie
to samo mówię...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:31   #1233
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że dopiero teraz się zorientowałam, że forsvinn ma bana i nawet nie wiem za co
Wskazówka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=760883
Klony, wszędzie klony. Ciekawe, ile innych użytkowniczek pisze sobie z dwóch (i więcej) kont na co dzień.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:42   #1234
susuanne
Wtajemniczenie

Nie wiem w sumie do kogo mam adresować mojego posta: czy do właścicieli sklepów, czy ich pracowników.
Denerwuje mnie bardzo to co się dzieje ostatnio w sklepach. Wchodzę do zwykłej osiedlowej drogerii (nie sieciówkowej). Wzięłam krem, na którym jak wół była przyklejona z ceną 5,50. Idę do kasy i standardowo usłyszałam inną cenę (ponad 6 zł). Jako, że i tak miałam wziąć ten krem i nie miałam czasu, więc poszłam dalej. Tego samego dnia identyczna sytuacja w Rossmannie. Brałam olejek tylko dlatego, że był przeceniony. Oczywiście przy kasie nabito mi cenę normalną, więc się już wkurzyłam i powiedziałam, że widziałam karteczkę z przeceną i powinnien być przeceniony. Pieniądze zostały oddane, nerwy mi puściły, ale dzisiaj znowu podobna sytuacja. W mojej Biedronce już jakiś czas temu zauważyłam, że bardzo często "znikają" w cudowny sposób karteczki z cenami przy produktach "popularnych" (papier, ziemniaki, mąka), albo przy produktach przecenionych. Bardzo często karteczki są pomylone, albo tak opisane, że nie mam zielonego pojęcia do którego produktu cena obowiązuje. Kończy się to tym, że gdy mam czas prawie każdy produkt sprawdzam przy czytniku bo mam dość tego zaskoczenia przy kasie
Tym bardziej szlag mnie trafia, że zawsze gdy domagam się sprawdzenia ceny produktu, bo wiem, że jest przeceniony to kasjerki patrzą się na mnie tak ostentacyjnie, że
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:47   #1235
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja tam nie bardzo wierze w zmiany. Nawet jesli pojawi sie kos z dobrym pomysłem i tak zostanie zignorowany bo na pewno znajda sie wpływowe grupy ktorym sie to nie spodoba
Tak samo myślę :P

Cytat:
Ale nic jie pobije nauczyciela klas 1-3 ktory dal do nauki slowka typu: blona miedzypalczasta, szpony, kły jadowe xd az fotke zrobilam i z monika sonia sie smialam
Nie mam zielonego pojęcia jak to powiedzieć
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:48   #1236
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Tak samo myślę :P

Nie mam zielonego pojęcia jak to powiedzieć
W moim podręczniku (co prawda licealny, ale...) spotykam się w słowniczku z krocionogiem i daniem z mięsa renifera
Stary 2014-05-27, 12:49   #1237
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Nie wiem w sumie do kogo mam adresować mojego posta: czy do właścicieli sklepów, czy ich pracowników.
Denerwuje mnie bardzo to co się dzieje ostatnio w sklepach. Wchodzę do zwykłej osiedlowej drogerii (nie sieciówkowej). Wzięłam krem, na którym jak wół była przyklejona z ceną 5,50. Idę do kasy i standardowo usłyszałam inną cenę (ponad 6 zł). Jako, że i tak miałam wziąć ten krem i nie miałam czasu, więc poszłam dalej. Tego samego dnia identyczna sytuacja w Rossmannie. Brałam olejek tylko dlatego, że był przeceniony. Oczywiście przy kasie nabito mi cenę normalną, więc się już wkurzyłam i powiedziałam, że widziałam karteczkę z przeceną i powinnien być przeceniony. Pieniądze zostały oddane, nerwy mi puściły, ale dzisiaj znowu podobna sytuacja. W mojej Biedronce już jakiś czas temu zauważyłam, że bardzo często "znikają" w cudowny sposób karteczki z cenami przy produktach "popularnych" (papier, ziemniaki, mąka), albo przy produktach przecenionych. Bardzo często karteczki są pomylone, albo tak opisane, że nie mam zielonego pojęcia do którego produktu cena obowiązuje. Kończy się to tym, że gdy mam czas prawie każdy produkt sprawdzam przy czytniku bo mam dość tego zaskoczenia przy kasie
Tym bardziej szlag mnie trafia, że zawsze gdy domagam się sprawdzenia ceny produktu, bo wiem, że jest przeceniony to kasjerki patrzą się na mnie tak ostentacyjnie, że
Na karteczkach z cenami powinien być kod kreskowy. Trzeba porównać kod z kodem na produkcje, ostatnie cyfry najczęściej wystarczają. Rób zdjęcie ceny z półki i domagaj się twardo sprzedaży po takiej cenie, jaka jest na półce. Mają taki obowiązek, nawet jeśli się pomylili to ich strata.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 12:50   #1238
201607231707
Konto usunięte

Krocionóg
Znaczy, ja też znam jakieś zimorodki i inne pierdoły, ale to z książek/fanfiction/seriali, ale żeby w szkole mnie takich pierdół uczyli, to nie
Stary 2014-05-27, 12:56   #1239
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Krocionóg
Znaczy, ja też znam jakieś zimorodki i inne pierdoły, ale to z książek/fanfiction/seriali, ale żeby w szkole mnie takich pierdół uczyli, to nie
Do tego krocionóg nie pojawił się z żadnej z "czytanek", więc nie mam zielonego pojęcia na cholere mi krocionóg po angielsku, albo danie z mięsa renifera Nawet po polsku nie zdarzyło mi się mówić o krocionogu, albo o daniu z mięsa renifera
Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Na karteczkach z cenami powinien być kod kreskowy. Trzeba porównać kod z kodem na produkcje, ostatnie cyfry najczęściej wystarczają. Rób zdjęcie ceny z półki i domagaj się twardo sprzedaży po takiej cenie, jaka jest na półce. Mają taki obowiązek, nawet jeśli się pomylili to ich strata.
O ile w Rossmannie jestem w stanie to zrobić to w Biedronce czy w zwykłych sklepach nie bardzo... W biedronce ceny czasami są bardzo wysoko i po prostu nie będę tego widziała, a osiedlowe drogerie mają karteczki z cenami czasami pisane odręcznie, więc...
No moja cierpliwość się skończyła i teraz za każdym razem będę się domagać zwrotu bo zbyt dużo pieniędzy już straciłam na takich "pomyłkach"
Stary 2014-05-27, 13:00   #1240
201604181004
Konto usunięte

nigdy nie zdarzyło mi się zapłacić jak sklep się pomylił :d robiłam burdę tak długo aż się ogarnęli. raz w reserved zrobił się dym, bo 'pomarańczowe metki - 50%' no i pani nakleiła pomarańczową metkę przez przypadek. tak długo stałam że aż spytałam o dane osobowe kierownika sklepu by zgłosić to do koordynatora regionu
oj jak szybko mi sprzedali po dobrej cenie

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

i pomijając wszelkie "odpuść" "to tylko pomyłka" - praca w sklepie to nie lot w kosmos, jeśli ktoś nie ogarnia czegoś tak prostego jak naklejanie cen (co z resztą samej zdarzało mi się robić) to nie wiem jak chce w życiu wykonywać odpowiedzialniejszą pracę od której zależy np czyjeś życie więęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęc sori, ale gila mnie to
ze dwa razy odpuściłam w sklepie osiedlowym bo to właściciel poniósłby koszta, a wolę wspierać lokalnych przedsiębiorców natomiast wszelkie reservedy i inne wyzyskiwacze = mam w nosie
Stary 2014-05-27, 13:01   #1241
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
nigdy nie zdarzyło mi się zapłacić jak sklep się pomylił :d robiłam burdę tak długo aż się ogarnęli. raz w reserved zrobił się dym, bo 'pomarańczowe metki - 50%' no i pani nakleiła pomarańczową metkę przez przypadek. tak długo stałam że aż spytałam o dane osobowe kierownika sklepu by zgłosić to do koordynatora regionu
oj jak szybko mi sprzedali po dobrej cenie
Myślę, że sklepy sobie zaczynają wprowadzać nową politykę takich pomyłek. Ludzie w sklepach typu Biedronka, Tesco nie będą się kłócić przy kasie do której stoi kilometrowa kolejka. Do tego pracownicy wcale sympatyczni i mili nie są jeśli chodzi o oddawanie pieniędzy.
Ja mam tego dość i tyle.
Właśnie taka sytuacja nigdy mi się nie zdażyła w zwykłym prywatnym spożywczaku. Teraz jedynie w drogerii, ale one się nazywają "Drogerie Centrum" więc to chyba też jednak jakaś sieć.
Nie podoba mi się to.

Edytowane przez susuanne
Czas edycji: 2014-05-27 o 13:03

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 13:03   #1242
201604181004
Konto usunięte

ja tak samo. jak mnie babuszka w osiedlowym przepraszała to olałam temat, zdarzyło jej się faktycznie, to pewnie jej sklep i stara się.
ale wielkie markety srety gdzie jest pierdyliard kierowników którzy nie potrafią zarządzać działami - mam-to-w-nosie.
Stary 2014-05-27, 13:06   #1243
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tak samo. jak mnie babuszka w osiedlowym przepraszała to olałam temat, zdarzyło jej się faktycznie, to pewnie jej sklep i stara się.
ale wielkie markety srety gdzie jest pierdyliard kierowników którzy nie potrafią zarządzać działami - mam-to-w-nosie.
No mnie dziś szlag trafił jak za 2,5 kg ziemniaków w Biedrze zapłaciłam 6 zł Co prawda "myte","wyselekcjonow ane" Nie było oczywiście nigdzie ceny, a kupowałam jeszcze lody więc wzięłam je w ciemno. Zdziwiłam się potem przy kasie jak zobaczyłam cenę ponad 7 zł Gdzie w osiedlowym sklepie kilogram kosztuje 80 gr
Stary 2014-05-27, 13:12   #1244
201604181004
Konto usunięte

mi się to zdarzyło w różnych sklepach, najbardziej opryskliwa była pani w realu. chodziło o odzież, centralnie na danej rzeczy była cena 13,99, przy kasie 39. kasjerka mówi "proszę to kupić, wziąć paragon i iść do punktu obsługi klienta. tam zdecydują czy zwrócić pani wyrównanie kwoty czy całość etc" no to by nie blokować kolejki tak zrobiłam.
idę. a tam facet mówi że to nie jego dział. woła kogoś z działu odzieży.
idzie pani pół godziny.
przyszła.
to nie jej wina.
-no i
-to nie jej wina
-no i
-to nie jej wina
-no iiiiiiiiiiiii

i tak po godzinie jak poprosiłam by podała swoje dane osobowe "nie jest pani policjantem bym pani cokolwiek podawała" a potem poprosiłam o "pisemną odmowę wyrównania kwoty za zakup" to jakimś cudem zniknęła i przyniosła pieniądze
ojejku

blefowałam na miejscu ale zadziałało
Stary 2014-05-27, 13:16   #1245
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się to zdarzyło w różnych sklepach, najbardziej opryskliwa była pani w realu. chodziło o odzież, centralnie na danej rzeczy była cena 13,99, przy kasie 39. kasjerka mówi "proszę to kupić, wziąć paragon i iść do punktu obsługi klienta. tam zdecydują czy zwrócić pani wyrównanie kwoty czy całość etc" no to by nie blokować kolejki tak zrobiłam.
idę. a tam facet mówi że to nie jego dział. woła kogoś z działu odzieży.
idzie pani pół godziny.
przyszła.
to nie jej wina.
-no i
-to nie jej wina
-no i
-to nie jej wina
-no iiiiiiiiiiiii

i tak po godzinie jak poprosiłam by podała swoje dane osobowe "nie jest pani policjantem bym pani cokolwiek podawała" a potem poprosiłam o "pisemną odmowę wyrównania kwoty za zakup" to jakimś cudem zniknęła i przyniosła pieniądze
ojejku

I bardzo dobrze zrobiłaś Dobrze, że to napisałaś, będę wiedziała jak działać w przyszłości.
Nie po to chodzę do sklepu, żeby każdy przedmiot kasować na czytniku Teraz robienie zakupów to jak kupowanie kota w worku.
Stary 2014-05-27, 13:28   #1246
201604181004
Konto usunięte

w sieciówkach odzieżowych zawsze działa "proszę o pani imię i nazwisko i kontakt do koordynatora regionu" bo dla nich "rzecznik praw konsumenta" znaczy tyle co "bla bla bla nic mi nie zrobią bla bla bla".
Stary 2014-05-27, 13:35   #1247
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Wiem o jakim wątku mówisz - nick autorki się zapomarańczowił, więc to, że otrzymała bana, było oczywiste w tym przypadku.
no rany, ale można napisać, że dostała kilka czerwonych kartek, czy może właśnie była klonem.
Stary 2014-05-27, 13:59   #1248
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Do tego krocionóg nie pojawił się z żadnej z "czytanek", więc nie mam zielonego pojęcia na cholere mi krocionóg po angielsku, albo danie z mięsa renifera Nawet po polsku nie zdarzyło mi się mówić o krocionogu, albo o daniu z mięsa renifera
A ja lubię wiedzieć takie rzeczy choćby dla samej siebie - np. jak czytam o budowie Titanica to zapisuję sobie nieznane słowa, tłumaczę na polski, i mam nie tylko lekcję angielskiego ale i na temat terminologii żeglarskiej. I tak praktycznie przy wszystkich książkach po angielsku. Nie muszę mieć gdzie używać tych słów, uczę się ich dla własnej przyjemności.

Cytat:
ojejku

Brawo Drabi
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 14:37   #1249
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Nauka języka w szkołach to temat rzeka. Daję korepetycje dzieciakom, jedna z dziewczynek (5 klasa SP) uczy się wszystkich części ciała. Noga, ręka, plecy, czoło - OK, przyda się. Ale łydka? Kość piszczelowa? Obojczyk? Pytam się, po co? Moim zdaniem dzieciom powinno się wprowadzać rzeczy, które mają szansę użyć, na rozwijanie i poszerzanie słownictwa przyjdzie czas później.
Ja to przerabialam z 7latkiem. Dzieciak tak sie zalamal, ze chcial powtarzac pierwsza klase, bo nie jest gotowy na druga. A na łydki i obojczyki i inne szczegolowe sprawy przyjdzie czas, jak dzieciak zacznie czytac porzadne fanfiki albo ksiazki samo wejdzie nie wiedzieć kiedy.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 14:40   #1250
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
A na łydki i obojczyki i inne szczegolowe sprawy przyjdzie czas, jak dzieciak zacznie czytac porzadne fanfiki albo ksiazki samo wejdzie nie wiedzieć kiedy.
Jak np. ze mną bylo
Stary 2014-05-27, 14:47   #1251
201604250941
Konto usunięte

darmowe lekcje anatomii ale po niemiecku sobie nie wyobrazam tego jakos XD i wtedy on dotknal jej das hsgjghrjkjgsjkli-keit, poczula jego den gsfaskjfgahjhi-gung na swoim eine ge-gnkdflfgdshgjshkgsdkh-hoff
Stary 2014-05-27, 14:50   #1252
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
darmowe lekcje anatomii ale po niemiecku sobie nie wyobrazam tego jakos XD i wtedy on dotknal jej das hsgjghrjkjgsjkli-keit, poczula jego den gsfaskjfgahjhi-gung na swoim eine ge-gnkdflfgdshgjshkgsdkh-hoff
Nie jest tak źle niemiecki wbrew temu co nam się wydaje jest miękki i melodyjny i bardzo do angielskiego podobny.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 14:51   #1253
201607231707
Konto usunięte

A myślisz, że skąd wiem jak jest obojczyk
Ja sobie po polsku nie wyobrażam, pewne rzeczy wolę czytać po angielsku jednak No nie wyobrażam sobie moich ulubionych scen erotycznych w wersji polskojęzycznej, nope :P
W ogóle siedziałam z kolegą z roku w autobusie i czytałam fanficka i w środku sceny seksu kolega się nachyla, czyta mi przez ramię i pyta "jak ty możesz to czytać z taką normalną miną?", a ja na to "aaa przywykłam"
Ta niepewność i strach w jego oczach <3
Stary 2014-05-27, 15:00   #1254
201604250941
Konto usunięte

Hehehehe mi tez sie bardziej podoba po angielsku. Moze dlatego, ze ich nazwy sa z laciny czesto i mi to lepiej brzmi niz polskie nazwy, ktore cos oznaczaja. Laciny jeszcze nie znam wiec tak mi lepiej. I jakos mnie irytuje slowo 'męskość', jest takie ocenzurowane, zawoalowane, złagodzone, żę psuje wydzwiek sceny. Zwlaszcza jesli scena jest ostra a mi tu leca kwiatki i pszczolki zamiast odpowiednich slow.
Stary 2014-05-27, 15:10   #1255
201607231707
Konto usunięte

Po angielsku z reguły kiedy czytam jest albo przyjemny/świetny i dopasowany jezyk albo tak absolutna masakra, że muszę usiąść żeby się nie przewrócić ze śmiechu Czasem to jedno słowo czy zdanie, czasem cały tekst
Polski potrafi być za to piękny, ale jest dla mnie absolutnie aseksualny :P
Stary 2014-05-27, 15:13   #1256
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
A myślisz, że skąd wiem jak jest obojczyk
Ja sobie po polsku nie wyobrażam, pewne rzeczy wolę czytać po angielsku jednak No nie wyobrażam sobie moich ulubionych scen erotycznych w wersji polskojęzycznej, nope :P
W ogóle siedziałam z kolegą z roku w autobusie i czytałam fanficka i w środku sceny seksu kolega się nachyla, czyta mi przez ramię i pyta "jak ty możesz to czytać z taką normalną miną?", a ja na to "aaa przywykłam"
Ta niepewność i strach w jego oczach <3
Czy ja jedna nie lubię fanficków? Dla mnie moi ukochani bohaterowie istnieją tylko w tej jednej książce, nie chcę czytać o ich wymyślonych przez innych historiach, zwłaszcza gdy znacznie odbiegają od rzeczywistości Ale moja koleżanka pochłaniała fanficki o zakazanej miłości Hermiony i Malfoya
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:18   #1257
201604250941
Konto usunięte

Mi juz dawno minela ta faza na fanfice, ale byla i byla bardzo rozwijajaca dla slownictwa. Teraz wole ksiazki.

Tez momentami mam ochote rzucic ksiazke daleko od siebie. Jak widze opisy typu pogrzebacz ostro wbil sie w rozgrzane ognisko to mnie krew zalewa XD
Stary 2014-05-27, 15:21   #1258
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Mi juz dawno minela ta faza na fanfice, ale byla i byla bardzo rozwijajaca dla slownictwa. Teraz wole ksiazki.

Tez momentami mam ochote rzucic ksiazke daleko od siebie. Jak widze opisy typu pogrzebacz ostro wbil sie w rozgrzane ognisko to mnie krew zalewa XD
Moim ulubionym tłumaczeniem jest "Szczęśliwe Danie" jako "Happy Meal" z McDonald's. Po prostu mnie to poraziło, jak ujrzałam to w książce
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:22   #1259
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Czy ja jedna nie lubię fanficków? Dla mnie moi ukochani bohaterowie istnieją tylko w tej jednej książce, nie chcę czytać o ich wymyślonych przez innych historiach, zwłaszcza gdy znacznie odbiegają od rzeczywistości Ale moja koleżanka pochłaniała fanficki o zakazanej miłości Hermiony i Malfoya
Uwielbiam fanficki Nawet chyba bardziej niż książki pod pewnymi aspektami, w sporej części ze względu na reprezentację mniejszości - ilość książek z biseksualnymi postaciami jakie widziałam na polskim rynku mieści się na palcach jednej dłoni, na zagranicznym też nie jest zarąbiście
+ kiedy oryginał cię zawodzi, zawsze zostaje fandom <3 (bez kitu, jest ten jeden fanfick gdzie jestem gotowa sprzedać duszę* żeby tak wyglądał kanon, w ogóle żeby to ktoś wydał chociaż)
* no może nie swoją, ale łapiecie ideę

Dla mnie oryginalna historia jest tylko jedną z wielu, które można opowiedzieć, a daje narzędzia do stworzenia wielu innych :P
Ale książki też kocham, to się nie wyklucza
Stary 2014-05-27, 15:35   #1260
201604250941
Konto usunięte

No nic dziwnego ze 50 twarzy bylo takim sukcesem, skoro to fanfic
Zmierzchu ;p nawet wyraznie widac strukture odcinkowa. Po to sa ff zeby dopowiedziec, to czego w ksiazce brakowalo ;p Ale nieraz potem sie orientujesz, ze autor tego soczystego dziela ma 13 lat i nie wiesz co myslec XDDD
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości