|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)
też bym chciała
Ale nawet po swoim chyba będę musiała odczekać jakiś rok na kolejne wesele, bo prawdopodobnie nie zaproszę kuzyna, który ma ślub po mnie, więc on mnie też nie zaprosi No ale to się zobaczy, póki co mam ochotę ograniczyć jeszcze bardziej listę gości i zrobić małe wesele na ok 30-40 osób.
|
|
|
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
BLONDI hihi . Sorki
|
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
Jak można dostać się na listę??
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
ja za to proszę o dopisanie, nareszcie skrobnęłam wizytówkę
|
|
|
|
#4475 |
|
Wtajemniczenie
|
W pierwszym poście pisze - trzeba się udzielać regularnie minimum miesiąc
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
pejlin jest w naszym klubie od dawna
tutaj raczej już nie zagląda chyba ![]() Cytat:
właśnie ![]()
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4478 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
moj tata ma małe ziarenka, ale on przerazony bo lekarka mu powiedziala, ze na pewno caly woreczek usuną... mi mowili ze mam raka, ze guz w zołądku i ze ciąza 5 miesiąc NARAZ.. lekarze tez czasem sami nie wiedzą, albo palna ogólnie, a potem czlowiek nie wie i sie boi:/
|
|
|
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 3
Stan na dzień dzisiejszy. W lipcu dwa tydzień po tygodniu i jedno w sierpniu;.
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Potrzebuję Waszej pomocy
QLB
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
my chyba dopiero pójdziemy na nasze a potem 3 miesiące po naszym na przyjaciółki i się bardzo cieszę na nie
no i dotarło do mnie, bo ona robi już powoli zaproszenia, że ja przecież już będę mieć wtedy inne nazwisko |
|
|
|
#4483 |
|
Rozeznanie
|
Witam, jestem PMką z 2014 r. i opisze tu swoją historię ku przestrodze. Część z was na pewno stoi przed wyborem idealnej sukni ślubnej. Ja rok temu miałam podobnie. Zdecydowałam się na kupno sukni w salonie Duber w Lubinie i dziś, na 4 dni przed ślubem żałuję. Od razu zaznaczam, że nie chcę w tym poście oczernić salonu, a jedynie przestrzec te z was, które być może pomyślały o zakupie swojej sukni w tym salonie. Ja swoją kupiłam w grudniu 2013 r., podczas promocji - suknie tzw "z wieszaka" były w atrakcyjnych cenach.
Podczas mierzenia spodobał mi się model, za duży o 2 rozmiary i sklep sprowadził mi tą suknię w moim rozmiarze z innego salonu. Suknia przyszła z poszarzałym tiulowym dołem i poczerniałym pasem biżuteryjnym w talii. Jednakże zapewniono mnie o tym, że suknię da się doczyścić i będzie jak nowa, a dekoracje zostaną wymienione na ładne i błyszczące. Ustalenia te zostały również wpisane w umowę - wyczyścić, wymienić zdobienia i ewentualne poprawki krawieckie. Kolejna przymiarka została ustalona na początek maja. Podczas tej przymiarki ustaliliśmy o ile trzeba zwęzić suknię i czy konieczne będzie skrócenie sukni. Na tym etapie ani dekoracje nie były wymienione, ani tiul wyprany , gdyż wszystko to mieli zlecić po zwężeniu sukni. Na kolejną przymiarkę, ostatnią już, przyjechałam zgodnie z zaleceniami na tydzień przed ślubem. Suknia została zwężona, zdobienia wymienione, ale w ostatniej chwili zauważyłam, że tiul w sukni ma dziwny kolor. Okazał się, że tył jest idealnie śnieżnobiały, natomiast cały przód pożółkły! Panie zrobiły wielkie oczy, że to zauważyłam, a później zaczęły się mętnie tłumaczyć, że kupiłam sukienkę z wieszaka, a nie szytą na mnie i mogło się zdarzyć, że sukienki nie da się idealnie wyczyścić. Ja rozumiem nie wyczyścić idealnie, ale dwa różne kolory tiulu na tej samej sukni? I najgorsze, że różnica była widoczna gołym okiem - Panie z salonu tez musiały to widzieć, ale postanowiły przemilczeć - pewnie licząc, że ja tego nie zauważę! Na moje pytanie co robimy, bo tak do ślubu nie pójdę, pani właścicielka stwierdziła, że trzeba wymienić cały tiul w sukni. Zostawiły mnie na chwilę w przymierzalni i poszły obradować. Po czym wróciła pracownica i powiedziała, że skoro chcę wymiany tiulu to muszę dopłacić 100 zł. Zgodziłam się, bo przecież w takiej bym nie poszła, a innej już nie zdążyłabym kupić. Podkreślam, że od ślubu został tydzień. W domu na spokojnie przeczytałam umowę i z niej jasno wynikało, że sukienka miała być wyczyszczona. Nie oddana do pralni, WYCZYSZCZONA. A skoro wyczyścić się nie dało, to znaczy, że to po ich stronie powinno leżeć naprawienie tego. Gdy 3 dni później odbierałam naprawioną suknię zwróciłam na to uwagę sprzedawczyni - że do ich obowiązku należało wyczyszczenie sukni, a nie próba doczyszczenia, czy samo pranie. I że w tej sytuacji nie powinnam ponosić dodatkowych kosztów.Pani stwierdziła, że gdybym wcześniej zauważyła, że z tiulem jest coś nie tak, to miałabym wymianę tiulu za darmo. A tak muszę dopłacić. Podkreśliłam ponownie, że ktoś, kto tą suknię odbierał z pralni musiał zauważyć, że nie dało rady jej doczyścić. Że panie w salonie też ją prasowały i na bank zauważyły i nikt nie raczył mnie telefonicznie poinformować, że tiul jest pożółkły i czy chcę wymienić. Zapewne pomyślały, że nie zauważę. I jak miałam im wcześniej dać znać, że z tiulem jest coś nie tak, skoro to był pierwszy raz gdy widziałam go po czyszczeniu! Pracownica stwierdziła, że spróbuje porozmawiać z właścicielką salonu. Niestety pani przez telefon stwierdziła, że przecież wymieniono mi te zdobienia, i że one też wcześniej nie widziały że ten tiul jest pożółkły. Nie jestem w 100% pewna, gdyż słyszałam tylko głos z dala, ale właścicielka zaproponowała, że skoro nie chcę dopłacić, to sprzedawczyni ma mi wymienić zdobienia w sukni na poprzednie, poczerniałe. Miałam już dość i zapłaciłam tą stówę więcej. Nikt nie powiedział przepraszam, nikt nawet nie próbował mi zrekompensować tego, co się wydarzyło. A przecież nie chodzi tu o byle jaką sukienkę tylko o suknię ślubną! I choć sprzedawczyni była miła i prawdę mówiąc bogu ducha winna, to pozostał mi ogromny niesmak. Wiem, że najbliższej osobie odradziłabym zakup w tym salonie - brak profesjonalizmu, brak wyczucia i traktowanie klienta, który kupił suknię taniej, w promocji, jak klienta gorszego rzędu. Być może gdybym wydała drugie tyle zostałabym potraktowana inaczej. Ogólnie rzecz biorąc nie odradzam zakupu w tym salonie, ale radzę dwa razy się zastanowić, czy chcecie przeżywać to co ja na kilka dni przed najważniejszym dniem w waszym życiu.
Edytowane przez positive rebel Czas edycji: 2014-05-27 o 20:14 |
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
My ostatnio dostaliśmy zaproszenie z Amelia wedding
. Bardzo ładne, solidnie wykonane i chyba odkryłam czemu sa dosc tanie . Jakby ktos chciał to moge zrobic fotki i potem wrzucić .A te zaproszenia co z błędem były to chyba nie z Amelia były beth to od Ciebie chyba historia była, nie?Dziewczyny ale sie dzisiaj posralam. Pojechałam na ten kurs. Troche sie rano spieszyłam i w drodze do zauważyłam, ze troche mało paliwa mam w baku. Stwierdziłam, ze potem zatankuje, bo tak na styk powinnam była dojechac do i z powrotem. Wracając, zapomniałam zeby zajechać na stacje i przypomnialam sobie w połowie drogi o tym. Komputer pokazuje, ze zasieg baku mam jeszcze 24 mile, a gps ze do domu 29 mil. No to nic to, szybka decyzja ze zjade na stacje. Gps odlicza ile mi zostało do stacji.... az nagle stacja znika z gpsa. I slysze komunikat następna stacja za 20 mil. Serce mi dosłownie podskoczyło do gardła, bo srodek autostrady, zadnej stacji, korek, wiec wieksze spalanie...serio zrobiło mi sie głupio, pracuje na stacji, jade na kurs i egzamin nt. paliwa, a ja sram w gacie czy auto mi stanie na środku autostrady .Poza tym super wiadomosc, M dostał dodatkowe 1,5 dnia wolnego i wyjeżdżamy do PL o dzien wczesniej, zdarzymy na styk na weekendowy kurs przedmalzenski!!! yeeey ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4485 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4486 |
|
na przekór do celu
|
no chyba się zgodzę... choć szkoda mi zollli
a była na wątku jakieś 2 tygodnie temu! ale się nie odezwała
|
|
#4487 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4488 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duzo innych sukienek przymierzałaś? Czy pierwsza i ta jedyna ?Cytat:
jak dopasujesz będzie pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
Szczególnie jakiś "mały biały domek" Wujek TŻ potrafi na weselach prosić o tą piosenkę kilkakrotnie ! Także zakazzz :P
|
|
#4489 |
|
Wtajemniczenie
|
positive rebel kurcze, przykra sytuacja
Nie wiem czy któraś planowała kupować suknię w tamtych okolicach, ale dzięki za informacje. Mam nadzieję, że już nic nie popsuje Wam tego wspaniałego dnia
|
|
#4490 | |
|
|
Cytat:
ciekawa jestem
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Konto usunięte
|
postive rebel przeczytałam całość aczkolwiek z wytężonym wzrokiem - lepiej by się czytało, jakbyś co jakiś czas dała enter
![]() I co teraz??? Współczuje, mnie by chyba rozszarpało! |
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
nie umiem nic poradzić na te kolory
dalej są beznadziejne
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Przewaznie (no wszystkie zaproszenia, ktore odnalazłam w domu) maja wkładkę. Podstawa jest z grubego papieru, z nadrukiem na zewnatrz, a tekst wewnątrz jest na osobnej, cienszej kartce, wklejony w podstawę. Kojarzycie, nie? A Amelia wedding ma calosc wydrukowaną na podstawie . Mniej papieru, mniej klejenia, mniej tuszu, mniej ciecia, ogolnie mniej roboty ...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem skąd oni zamawiali zaproszenia, nie pytałam o to :P W ogóle pisałam, że już nie czekali na te naklejki aby błąd poprawić tylko takie rozdawali ;p ?
|
#4495 |
|
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46634900]postive rebel przeczytałam całość aczkolwiek z wytężonym wzrokiem - lepiej by się czytało, jakbyś co jakiś czas dała enter
![]() I co teraz??? Współczuje, mnie by chyba rozszarpało![/QUOTE] Dorzuciłam entery Teraz już nic, zapłaciłam więcej, suknia wisi w domu ale postanowiłam przestrzec inne Panny Młode, bo uważam, że żadna z nas nie zasługuje na takie traktowanie.
|
#4496 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w 2 salonach sukien ślubnych na starym rynku żeby pooglądać woalki i welony oraz rzucić okiem na suknie. Jedna była bardzo ale to bardzo podobna do mojej tylko z innym tyłem i kosztowała 2700 zł.
W jednym salonie pani była miła i pomocna a w drugim robiła mi łaskę że mi odpowiada. Ciągle patrzyła na zegarek bo była 17.40 a sklep do 18 otwarty. ogólnie źle to odebrałam W jednym salonie zmieszcze się z welonem i woalką w 500 zł a w drugim za sam welon 700zł Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-05-27 o 20:19 |
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie ma co porównanie jest |
|
|
|
|
#4499 | |
|
|
Cytat:
różne miałam. i takie pojedyncze też się zdarzały
|
|
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz spokojnie juz szykuj się do ślubu i wesela powodzenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Ale nawet po swoim chyba będę musiała odczekać jakiś rok na kolejne wesele, bo prawdopodobnie nie zaproszę kuzyna, który ma ślub po mnie, więc on mnie też nie zaprosi
No ale to się zobaczy, póki co mam ochotę ograniczyć jeszcze bardziej listę gości i zrobić małe wesele na ok 30-40 osób.

QLB

beth to od Ciebie chyba historia była, nie?
a była na wątku jakieś 2 tygodnie temu! ale się nie odezwała
jak dopasujesz będzie pięknie