Panny Młode 2015 cz. 19 :) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 19:48   #4471
farbstiftka
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
ja bym też chciała iść na jakieś wesele... przed swoim
też bym chciała Ale nawet po swoim chyba będę musiała odczekać jakiś rok na kolejne wesele, bo prawdopodobnie nie zaproszę kuzyna, który ma ślub po mnie, więc on mnie też nie zaprosi No ale to się zobaczy, póki co mam ochotę ograniczyć jeszcze bardziej listę gości i zrobić małe wesele na ok 30-40 osób.
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:48   #4472
chowanna
Rozeznanie

BLONDI hihi . Sorki
chowanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:50   #4473
anett7
Raczkowanie

Jak można dostać się na listę??
Stary 2014-05-27, 19:50   #4474
farbstiftka
Zadomowienie

ja za to proszę o dopisanie, nareszcie skrobnęłam wizytówkę
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:51   #4475
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anett7 Pokaż wiadomość
Jak można dostać się na listę??
W pierwszym poście pisze - trzeba się udzielać regularnie minimum miesiąc

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:52   #4476
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Jakie to kochane <3

(ja jeszcze nie kojarzę pejlin )
pejlin jest w naszym klubie od dawna tutaj raczej już nie zagląda chyba
Cytat:
Tam jest taki fragment "mendelsonem stukają kopyta" a ja całe życie myślałam, że śpiewają "będę sonem, stukają kopyta" i ni jak nie mogłam zrozumieć co to znaczy

Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz, uważnie :P
właśnie
Stary 2014-05-27, 19:52   #4477
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chowanna Pokaż wiadomość
Dlaczego chcecie mnie wyrzucić z kalendarza?
co?:P

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:54   #4478
chowanna
Rozeznanie

Cytat:
co?:P
Mój błąd Zignoruj :P
chowanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:55   #4479
okaro
Zadomowienie

moj tata ma małe ziarenka, ale on przerazony bo lekarka mu powiedziala, ze na pewno caly woreczek usuną... mi mowili ze mam raka, ze guz w zołądku i ze ciąza 5 miesiąc NARAZ.. lekarze tez czasem sami nie wiedzą, albo palna ogólnie, a potem czlowiek nie wie i sie boi:/
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:57   #4480
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
ja idę na dwa
Ja mam 3 Stan na dzień dzisiejszy. W lipcu dwa tydzień po tygodniu i jedno w sierpniu;.
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:58   #4481
Nadezhda
Zadomowienie

Potrzebuję Waszej pomocy QLB

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:59   #4482
existence
Zakorzenienie

my chyba dopiero pójdziemy na nasze a potem 3 miesiące po naszym na przyjaciółki i się bardzo cieszę na nie no i dotarło do mnie, bo ona robi już powoli zaproszenia, że ja przecież już będę mieć wtedy inne nazwisko
Stary 2014-05-27, 19:59   #4483
positive rebel
Rozeznanie

Witam, jestem PMką z 2014 r. i opisze tu swoją historię ku przestrodze. Część z was na pewno stoi przed wyborem idealnej sukni ślubnej. Ja rok temu miałam podobnie. Zdecydowałam się na kupno sukni w salonie Duber w Lubinie i dziś, na 4 dni przed ślubem żałuję. Od razu zaznaczam, że nie chcę w tym poście oczernić salonu, a jedynie przestrzec te z was, które być może pomyślały o zakupie swojej sukni w tym salonie. Ja swoją kupiłam w grudniu 2013 r., podczas promocji - suknie tzw "z wieszaka" były w atrakcyjnych cenach.

Podczas mierzenia spodobał mi się model, za duży o 2 rozmiary i sklep sprowadził mi tą suknię w moim rozmiarze z innego salonu. Suknia przyszła z poszarzałym tiulowym dołem i poczerniałym pasem biżuteryjnym w talii. Jednakże zapewniono mnie o tym, że suknię da się doczyścić i będzie jak nowa, a dekoracje zostaną wymienione na ładne i błyszczące. Ustalenia te zostały również wpisane w umowę - wyczyścić, wymienić zdobienia i ewentualne poprawki krawieckie. Kolejna przymiarka została ustalona na początek maja. Podczas tej przymiarki ustaliliśmy o ile trzeba zwęzić suknię i czy konieczne będzie skrócenie sukni. Na tym etapie ani dekoracje nie były wymienione, ani tiul wyprany , gdyż wszystko to mieli zlecić po zwężeniu sukni.

Na kolejną przymiarkę, ostatnią już, przyjechałam zgodnie z zaleceniami na tydzień przed ślubem. Suknia została zwężona, zdobienia wymienione, ale w ostatniej chwili zauważyłam, że tiul w sukni ma dziwny kolor. Okazał się, że tył jest idealnie śnieżnobiały, natomiast cały przód pożółkły! Panie zrobiły wielkie oczy, że to zauważyłam, a później zaczęły się mętnie tłumaczyć, że kupiłam sukienkę z wieszaka, a nie szytą na mnie i mogło się zdarzyć, że sukienki nie da się idealnie wyczyścić. Ja rozumiem nie wyczyścić idealnie, ale dwa różne kolory tiulu na tej samej sukni? I najgorsze, że różnica była widoczna gołym okiem - Panie z salonu tez musiały to widzieć, ale postanowiły przemilczeć - pewnie licząc, że ja tego nie zauważę! Na moje pytanie co robimy, bo tak do ślubu nie pójdę, pani właścicielka stwierdziła, że trzeba wymienić cały tiul w sukni. Zostawiły mnie na chwilę w przymierzalni i poszły obradować. Po czym wróciła pracownica i powiedziała, że skoro chcę wymiany tiulu to muszę dopłacić 100 zł.

Zgodziłam się, bo przecież w takiej bym nie poszła, a innej już nie zdążyłabym kupić. Podkreślam, że od ślubu został tydzień. W domu na spokojnie przeczytałam umowę i z niej jasno wynikało, że sukienka miała być wyczyszczona. Nie oddana do pralni, WYCZYSZCZONA. A skoro wyczyścić się nie dało, to znaczy, że to po ich stronie powinno leżeć naprawienie tego. Gdy 3 dni później odbierałam naprawioną suknię zwróciłam na to uwagę sprzedawczyni - że do ich obowiązku należało wyczyszczenie sukni, a nie próba doczyszczenia, czy samo pranie. I że w tej sytuacji nie powinnam ponosić dodatkowych kosztów.Pani stwierdziła, że gdybym wcześniej zauważyła, że z tiulem jest coś nie tak, to miałabym wymianę tiulu za darmo. A tak muszę dopłacić.

Podkreśliłam ponownie, że ktoś, kto tą suknię odbierał z pralni musiał zauważyć, że nie dało rady jej doczyścić. Że panie w salonie też ją prasowały i na bank zauważyły i nikt nie raczył mnie telefonicznie poinformować, że tiul jest pożółkły i czy chcę wymienić. Zapewne pomyślały, że nie zauważę. I jak miałam im wcześniej dać znać, że z tiulem jest coś nie tak, skoro to był pierwszy raz gdy widziałam go po czyszczeniu! Pracownica stwierdziła, że spróbuje porozmawiać z właścicielką salonu. Niestety pani przez telefon stwierdziła, że przecież wymieniono mi te zdobienia, i że one też wcześniej nie widziały że ten tiul jest pożółkły. Nie jestem w 100% pewna, gdyż słyszałam tylko głos z dala, ale właścicielka zaproponowała, że skoro nie chcę dopłacić, to sprzedawczyni ma mi wymienić zdobienia w sukni na poprzednie, poczerniałe.

Miałam już dość i zapłaciłam tą stówę więcej. Nikt nie powiedział przepraszam, nikt nawet nie próbował mi zrekompensować tego, co się wydarzyło. A przecież nie chodzi tu o byle jaką sukienkę tylko o suknię ślubną! I choć sprzedawczyni była miła i prawdę mówiąc bogu ducha winna, to pozostał mi ogromny niesmak. Wiem, że najbliższej osobie odradziłabym zakup w tym salonie - brak profesjonalizmu, brak wyczucia i traktowanie klienta, który kupił suknię taniej, w promocji, jak klienta gorszego rzędu. Być może gdybym wydała drugie tyle zostałabym potraktowana inaczej. Ogólnie rzecz biorąc nie odradzam zakupu w tym salonie, ale radzę dwa razy się zastanowić, czy chcecie przeżywać to co ja na kilka dni przed najważniejszym dniem w waszym życiu.

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2014-05-27 o 20:14
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:01   #4484
magda_mjt
Zakorzenienie

My ostatnio dostaliśmy zaproszenie z Amelia wedding . Bardzo ładne, solidnie wykonane i chyba odkryłam czemu sa dosc tanie . Jakby ktos chciał to moge zrobic fotki i potem wrzucić .

A te zaproszenia co z błędem były to chyba nie z Amelia były beth to od Ciebie chyba historia była, nie?

Dziewczyny ale sie dzisiaj posralam. Pojechałam na ten kurs. Troche sie rano spieszyłam i w drodze do zauważyłam, ze troche mało paliwa mam w baku. Stwierdziłam, ze potem zatankuje, bo tak na styk powinnam była dojechac do i z powrotem. Wracając, zapomniałam zeby zajechać na stacje i przypomnialam sobie w połowie drogi o tym. Komputer pokazuje, ze zasieg baku mam jeszcze 24 mile, a gps ze do domu 29 mil. No to nic to, szybka decyzja ze zjade na stacje. Gps odlicza ile mi zostało do stacji.... az nagle stacja znika z gpsa. I slysze komunikat następna stacja za 20 mil. Serce mi dosłownie podskoczyło do gardła, bo srodek autostrady, zadnej stacji, korek, wiec wieksze spalanie...serio zrobiło mi sie głupio, pracuje na stacji, jade na kurs i egzamin nt. paliwa, a ja sram w gacie czy auto mi stanie na środku autostrady .

Poza tym super wiadomosc, M dostał dodatkowe 1,5 dnia wolnego i wyjeżdżamy do PL o dzien wczesniej, zdarzymy na styk na weekendowy kurs przedmalzenski!!! yeeey

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-27, 20:04   #4485
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Potrzebuję Waszej pomocy QLB
?
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:04   #4486
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
co reszta na to?
no chyba się zgodzę... choć szkoda mi zollli a była na wątku jakieś 2 tygodnie temu! ale się nie odezwała
Stary 2014-05-27, 20:05   #4487
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Witam, jestem PMką z 2014 r. i opisze tu swoją historię ku przestrodze. Część z was na pewno stoi przed wyborem idealnej sukni ślubnej. Ja rok temu miałam podobnie. Zdecydowałam się na kupno sukni w salonie Duber w Lubinie i dziś, na 4 dni przed ślubem żałuję. Od razu zaznaczam, że nie chcę w tym poście oczernić salonu, a jedynie przestrzec te z was, które być może pomyślały o zakupie swojej sukni w tym salonie. Ja swoją kupiłam w grudniu 2013 r., podczas promocji - suknie tzw "z wieszaka" były w atrakcyjnych cenach. Podczas mierzenia spodobał mi się model, za duży o 2 rozmiary i sklep sprowadził mi tą suknię w moim rozmiarze z innego salonu. Suknia przyszła z poszarzałym tiulowym dołem i poczerniałym pasem biżuteryjnym w talii. Jednakże zapewniono mnie o tym, że suknię da się doczyścić i będzie jak nowa, a dekoracje zostaną wymienione na ładne i błyszczące. Ustalenia te zostały również wpisane w umowę - wyczyścić, wymienić zdobienia i ewentualne poprawki krawieckie. Kolejna przymiarka została ustalona na początek maja. Podczas tej przymiarki ustaliliśmy o ile trzeba zwęzić suknię i czy konieczne będzie skrócenie sukni. Na tym etapie ani dekoracje nie były wymienione, ani tiul wyprany , gdyż wszystko to mieli zlecić po zwężeniu sukni. Na kolejną przymiarkę, ostatnią już, przyjechałam zgodnie z zaleceniami na tydzień przed ślubem. Suknia została zwężona, zdobienia wymienione, ale w ostatniej chwili zauważyłam, że tiul w sukni ma dziwny kolor. Okazał się, że tył jest idealnie śnieżnobiały, natomiast cały przód pożółkły! Panie zrobiły wielkie oczy, że to zauważyłam, a później zaczęły się mętnie tłumaczyć, że kupiłam sukienkę z wieszaka, a nie szytą na mnie i mogło się zdarzyć, że sukienki nie da się idealnie wyczyścić. Ja rozumiem nie wyczyścić idealnie, ale dwa różne kolory tiulu na tej samej sukni? I najgorsze, że różnica była widoczna gołym okiem - Panie z salonu tez musiały to widzieć, ale postanowiły przemilczeć - pewnie licząc, że ja tego nie zauważę! Na moje pytanie co robimy, bo tak do ślubu nie pójdę, pani właścicielka stwierdziła, że trzeba wymienić cały tiul w sukni. Zostawiły mnie na chwilę w przymierzalni i poszły obradować. Po czym wróciła pracownica i powiedziała, że skoro chcę wymiany tiulu to muszę dopłacić 100 zł. Zgodziłam się, bo przecież w takiej bym nie poszła, a innej już nie zdążyłabym kupić. Podkreślam, że od ślubu został tydzień. W domu na spokojnie przeczytałam umowę i z niej jasno wynikało, że sukienka miała być wyczyszczona. Nie oddana do pralni, WYCZYSZCZONA. A skoro wyczyścić się nie dało, to znaczy, że to po ich stronie powinno leżeć naprawienie tego. Gdy 3 dni później odbierałam naprawioną suknię zwróciłam na to uwagę sprzedawczyni - że do ich obowiązku należało wyczyszczenie sukni, a nie próba doczyszczenia, czy samo pranie. I że w tej sytuacji nie powinnam ponosić dodatkowych kosztów.Pani stwierdziła, że gdybym wcześniej zauważyła, że z tiulem jest coś nie tak, to miałabym wymianę tiulu za darmo. A tak muszę dopłacić. Podkreśliłam ponownie, że ktoś, kto tą suknię odbierał z pralni musiał zauważyć, że nie dało rady jej doczyścić. Że panie w salonie też ją prasowały i na bank zauważyły i nikt nie raczył mnie telefonicznie poinformować, że tiul jest pożółkły i czy chcę wymienić. Zapewne pomyślały, że nie zauważę. I jak miałam im wcześniej dać znać, że z tiulem jest coś nie tak, skoro to był pierwszy raz gdy widziałam go po czyszczeniu! Pracownica stwierdziła, że spróbuje porozmawiać z właścicielką salonu. Niestety pani przez telefon stwierdziła, że przecież wymieniono mi te zdobienia, i że one też wcześniej nie widziały że ten tiul jest pożółkły. Nie jestem w 100% pewna, gdyż słyszałam tylko głos z dala, ale właścicielka zaproponowała, że skoro nie chcę dopłacić, to sprzedawczyni ma mi wymienić zdobienia w sukni na poprzednie, poczerniałe. Miałam już dość i zapłaciłam tą stówę więcej. Nikt nie powiedział przepraszam, nikt nawet nie próbował mi zrekompensować tego, co się wydarzyło. A przecież nie chodzi tu o byle jaką sukienkę tylko o suknię ślubną! I choć sprzedawczyni była miła i prawdę mówiąc bogu ducha winna, to pozostał mi ogromny niesmak. Wiem, że najbliższej osobie odradziłabym zakup w tym salonie - brak profesjonalizmu, brak wyczucia i traktowanie klienta, który kupił suknię taniej, w promocji, jak klienta gorszego rzędu. Być może gdybym wydała drugie tyle zostałabym potraktowana inaczej. Ogólnie rzecz biorąc nie odradzam zakupu w tym salonie, ale radzę dwa razy się zastanowić, czy chcecie przeżywać to co ja na kilka dni przed najważniejszym dniem w waszym życiu.

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:05   #4488
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Dziewczęta!

Zamówiłam dzisiaj sukienkę! W tym tygodniu spróbuję wrzucić Wam zdjęcia i zdać relację! Podsumowując: jestem wniebowzięta!

Dodatkowo, zamówiliśmy obrączki, za tydzień przymiarka, za dwa tygodnie do odbioru.
Gratuluję !! Szybko poszło Duzo innych sukienek przymierzałaś? Czy pierwsza i ta jedyna ?

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Dobra, nie wytrzymałam, muszę Wam pokazać

Suknię trochę przerabiam, na moją wizję, ale delikatnie. Nie jest idealnie dopasowana, ale jak ją założyłam, to wiedziałam, że to jest to!

Góra będzie z tiulowym bolerkiem wykończonym koronką, dól z tiulu jednak.

Tak, jak pisała Majsterka, jesteśmy teraz na urlopie w Polsce, więc załatwiamy wszystko, co możemy. Potem będziemy dopiero w grudniu rozdawać zaproszenia, więc chciałabym mieć pewność, że ze wszystkim zdążymy. No i rozkładamy koszty.
Super jak dopasujesz będzie pięknie

Cytat:
no na moje oko:
06.02
inna5194

05.09
tilusia

?zollla

22.08
czarnowlosa20

ktoś jeszcze? no i proponuję innym dziewczynom, które są w kalendarzu, o zrobienie wizytówki
24.01
andziaandzia

02.05
istapp

30.05
Maalini

13.06
Bziuma

27.06
aneta_91

18.07
beth007

01.08
chowanna

27.08
pysia1987

29.08
Majelka

21.11
olena90
Ja zrobię wizytówkę w czerwcu jak się uczelnie ogarnę.

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
Laski, robicie jakąś play-listę dla zespołu/Dja? ja właśnie robię pt. "jak to zagracie, to Wam nie zapłacę"
Pewnie tak Szczególnie jakiś "mały biały domek" Wujek TŻ potrafi na weselach prosić o tą piosenkę kilkakrotnie ! Także zakazzz :P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:07   #4489
starry_eyes
Wtajemniczenie

positive rebel kurcze, przykra sytuacja Nie wiem czy któraś planowała kupować suknię w tamtych okolicach, ale dzięki za informacje. Mam nadzieję, że już nic nie popsuje Wam tego wspaniałego dnia

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:08   #4490
lipstick89

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
My ostatnio dostaliśmy zaproszenie z Amelia wedding . Bardzo ładne, solidnie wykonane i chyba odkryłam czemu sa dosc tanie . Jakby ktos chciał to moge zrobic fotki i potem wrzucić .
czemu?? ciekawa jestem

2018
20/52
Stary 2014-05-27, 20:08   #4491
Konto usunięte

postive rebel przeczytałam całość aczkolwiek z wytężonym wzrokiem - lepiej by się czytało, jakbyś co jakiś czas dała enter

I co teraz???

Współczuje, mnie by chyba rozszarpało!
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:10   #4492
MajsterkaANB
Zakorzenienie

nie umiem nic poradzić na te kolory
dalej są beznadziejne

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:13   #4493
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
czemu?? ciekawa jestem

Przewaznie (no wszystkie zaproszenia, ktore odnalazłam w domu) maja wkładkę. Podstawa jest z grubego papieru, z nadrukiem na zewnatrz, a tekst wewnątrz jest na osobnej, cienszej kartce, wklejony w podstawę. Kojarzycie, nie?
A Amelia wedding ma calosc wydrukowaną na podstawie . Mniej papieru, mniej klejenia, mniej tuszu, mniej ciecia, ogolnie mniej roboty ...

Stary 2014-05-27, 20:13   #4494
beth007
Zadomowienie

Cytat:
A te zaproszenia co z błędem były to chyba nie z Amelia były beth to od Ciebie chyba historia była, nie?

.
Nie wiem skąd oni zamawiali zaproszenia, nie pytałam o to :P W ogóle pisałam, że już nie czekali na te naklejki aby błąd poprawić tylko takie rozdawali ;p ?

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:15   #4495
positive rebel
Rozeznanie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46634900]postive rebel przeczytałam całość aczkolwiek z wytężonym wzrokiem - lepiej by się czytało, jakbyś co jakiś czas dała enter

I co teraz???

Współczuje, mnie by chyba rozszarpało![/QUOTE]

Dorzuciłam entery
Teraz już nic, zapłaciłam więcej, suknia wisi w domu ale postanowiłam przestrzec inne Panny Młode, bo uważam, że żadna z nas nie zasługuje na takie traktowanie.
Stary 2014-05-27, 20:16   #4496
Konto usunięte

Cytat:
Dorzuciłam entery
Teraz już nic, zapłaciłam więcej, suknia wisi w domu ale postanowiłam przestrzec inne Panny Młode, bo uważam, że żadna z nas nie zasługuje na takie traktowanie.
Fajnie że napisałaś

mam nadzieję, że u mnie wszystko pójdzie ok.
Stary 2014-05-27, 20:17   #4497
pati0090
Zakorzenienie

Byłam dziś w 2 salonach sukien ślubnych na starym rynku żeby pooglądać woalki i welony oraz rzucić okiem na suknie. Jedna była bardzo ale to bardzo podobna do mojej tylko z innym tyłem i kosztowała 2700 zł.

W jednym salonie pani była miła i pomocna a w drugim robiła mi łaskę że mi odpowiada. Ciągle patrzyła na zegarek bo była 17.40 a sklep do 18 otwarty. ogólnie źle to odebrałam

W jednym salonie zmieszcze się z welonem i woalką w 500 zł a w drugim za sam welon 700zł

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-05-27 o 20:19
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:20   #4498
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w 2 salonach sukien ślubnych na starym rynku żeby pooglądać woalki i welony oraz rzucić okiem na suknie. Jedna była bardzo ale to bardzo podobna do mojej tylko z innym tyłem i kosztowała 2700 zł.

W jednym salonie pani była miła i pomocna a w drugim robiła mi łaskę że mi odpowiada. Ciągle patrzyła na zegarek bo była 17.40 a sklep do 18 otwarty. ogólnie źle to odebrałam

W jednym salonie zmieszcze się z welonem i woalką w 500 zł a w drugim za sam welon 700zł
dla mnie to i tak kolosalne sumy, bo ja zamierzam woalkę zrobić sama albo kupić jakąś używaną
no ale nie ma co porównanie jest
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:20   #4499
lipstick89

Cytat:
Przewaznie (no wszystkie zaproszenia, ktore odnalazłam w domu) maja wkładkę. Podstawa jest z grubego papieru, z nadrukiem na zewnatrz, a tekst wewnątrz jest na osobnej, cienszej kartce, wklejony w podstawę. Kojarzycie, nie?
A Amelia wedding ma calosc wydrukowaną na podstawie . Mniej papieru, mniej klejenia, mniej tuszu, mniej ciecia, ogolnie mniej roboty ...

o patrz! różne miałam. i takie pojedyncze też się zdarzały

2018
20/52
Stary 2014-05-27, 20:22   #4500
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Dorzuciłam entery
współczuję że musiałaś przejśc przez takie coś. Mam nadzieję że u mnie żadnych negatywnych niespodzianek nie będzie.
I teraz spokojnie juz szykuj się do ślubu i wesela powodzenia
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości