|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
Cytat:
![]() No no jaki ladny brzusio Cytat:
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Kicia, zuken piękne macie brzuszki, niby ten sam tydzień ale kicia ma chyba większy
![]() Zuken to zdjęcie usg czadowe, taki zamyślony dzieciaczek
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
Kicia piękny brzuszek
Zuken, Twój również to już się nie martwię, że tylko ja taka małobrzuszna mierzyłaś go może w obwodzie?A zdjęcie usg... ach
11.01.2014r. - II kreseczki 2cs 27.08.2014 Oluś Edytowane przez cloud_on_sky Czas edycji: 2014-05-27 o 14:26 |
|
|
|
#664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje sie taki malutki i zdjęcie z usg ![]() Cytat:
ja w ogole mam ogromny podoobno mam dużo wód wyłaczyli mi ciepła wode
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
kicia i zuken śliczne brzuszki
![]() God mam nadzieję, że to nie zapalenie żył, bo z tego co wiem to pierońsko to boli
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
A to mój brzusio
pierwsze zdjęcie z rana, a drugie teraz ![]() ![]()
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak juz ladnie widac brzusio
a ja sobie tak pomyslalam : jak sie jutro nic nie wydarzy to pojde do lekarza niby kazal przyjsc w dzien terminu, czyli w czwartek, ale akurat wtedy nie przyjmuje, wiec chyba opcja z jutrem jest jak najbardziej ok jak myslicie?
Edytowane przez Zalamana_girl Czas edycji: 2014-05-27 o 15:48 |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem
![]() Maraton od samego rana miałam. Najpierw okulista. Dostałam zaświadczenie że nie ma żadnych wskazań do cięcia. Później przyszła położna. Zmierzyła małej tętno. Oczywiście mała jak tylko wyczaiła głowicę to szał i uciekanie No i na koniec stwierdziła że może jej się tylko tak wydaje ale ma wrażenie jak by Milenka się odwróciła bo bardzo wysoko jej to tętno złapała. No i ja już myślenie bo jakoś tak nastawiłam się na poród sn. No ale sobie myślę będzie co ma być a dokładnie co i jak dowiem się na usgPóźniej pojechałam do szpitala. Najpierw na bakteriologię dostarczyć musiałam wynik na gbs. Co ja się naszukałam Nie było tego w głównym budynku, obok jest inny budynek chyba coś z radiologią i chorobami rakowymi a te laboratorium jeszcze w innym miejscu. No masakra. Nie dość że jak ktoś pierwszy raz tam idzie to za żadne skarby sam nie znajdzie to jak już mnie ktoś tam pokierował w prawidłowym kierunku to okazało się że to budynek w szczerym polu ![]() No i poszłam na usg. Najpierw pół godziny czekałam na lekarkę, no ale to nie probllem. Później akurat usg było zajęte więc kolejne 15-20 min czekania. No i wreszcie weszłam. No i szybko mi to usg zrobiła bo leżenie na plecach na moim kręgosłupie mi nie służyło nic a nic. Już mi nawet trochę na boku kazała się położyć. Ale też to mało dało. Upociłam się strasznie, całe czoło mokre, jakoś słabo mi się robić zaczęło i na dodatek zaczęło mnie mdlić. Lekarka szybciutko posprawdzała wszystko bo widziała jak się czuję. Oddychałam jak bym na porodówce była. No ale ogólnie to łożysko na tylnej ścianie, ilość wód prawidłowa. Milenka dalej jest Milenką Mała wyprzedza tp o 3 dni. No i to co najważniejsze - ułożona główką do dołu i oczywiście w czasie badania nie dość że matka fatalnie się czuła to ona jeszcze szalała. Głową kręciła na wszystkie możliwe strony No i waży 3075g Mam na wydruku od ginki jeszcze jakieś oznaczenia i obok podane wymiary więc zaraz biorę się za rozszyfrowywanie Aaa no i kolejna wizyta kontrolna 11 czerwca 2014 (oczywiście jeśli się nic wcześniej nie wydarzy) Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-27 o 15:51 |
|
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz czekamy tylko na dobre wiadomosci z badania gbs ![]() i sporawa juz ta Twoja corcia
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt to dobra wymówka Beat@ to się nalatałaś dziś najważniejsze, że wszystko dobrze i spora już ta Twoja córcia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Mania, ale Ci już ładny brzusio urósł
Beat@ ale szalony dzień a córa jaka już duża
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Córcia spora a takie piruety odstawia mi cały czas w brzuchu jak by miała tam nie wiadomo ile miejsca jeszcze
![]() Wczoraj wieczorem to myślałam że małż popłacze się ze śmiechu tak wariowała
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczny no n czyżby kolejny chłopiec taki okraglutki brzuszek
Cytat:
A pewnie ze tak zrób ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia za tydzień mam wizytę i mam nadzieję dowiem się czy chłopiec czy dziewczynka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby no i nie długo już przyjdzie ten moment pierwszych ruchów
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
O ja jaki ładny
Cytat:
Cytat:
ale zwykle usg się myli i wychodzi mniej A co do kolejnej wizyty to już nie prowadzę kalendarza bo nie mam na to czasu. Także dziewczyny wpisują sobie w podpisie wizyty na niebiesko ![]() Widziałam też brzuszek Kici i zuken toż to maleństwo Byłam dziś na ktg siedzę w poczekalni bo słyszę, że ktoś do ktg jest podłączony i nagle zagaduje mnie babeczka tak ok 30-tki....i pyta mnie w którym miesiącu jestem no to ja jej an to, że za 2 tygodnie mam termin na co ona zrobiła wielkie oczy ze zdziwienia i do mnie mówi, że mam strasznie mały brzuch jak na ten miesiąc pogadałam sobie z nią bardzo sympatyczna osoba a na ktg wszystko ok zapisał się tylko jeden skurcz ale u mnie to norma
|
||
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi, ja to bym z chęcią poszła na ktg jak by mi ginka kazała a tu wczoraj na wizycie i dziś nawet słowem nie wspomniała o tym.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mi się strasznie nie chcę na nie chodzić i tak się nic nie dzieje...A i trzymam za negatywny GBS
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-05-27 o 18:07 |
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy z TŻtem na spacerku ale niestety szybko wróciliśmy bo jak tak chodzę po dworze to mnie kłuje dziś w pochwie... wyczytałam że to normalne że mięśnie i więzadła mogą tak reagować... no i jest mega lekkie i tylko jak mam rozluźnione mięśnie jak zacisnę to jest ok
zaczyna mi ciążyć brzuch
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() manieczka Ty już też masz śliczny brzusio ?beat super, że wizyta udana Współczuję tylko tych dolegliwości ciążowych... Tylko przy tym usg Cię tak złapało czy ogólnie już słabiej się czujesz?Dziękuję Wam kochane za wszystkie komplementy No i tż dzisiaj tak słodko na niego patrzył i mówił, że Melasia nam urosła![]() Jedyną osobą dla której mam mega wielki brzuch jest moja mama, która w dzień porodu miała mniejszy niż ja mam teraz Strasznie ciemno u nas, burza gdzieś szaleje i pada cały czas a tż pojechał na trening i siedzę sama w tych ciemnościach, boję się zapalić światło ![]() |
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kręgosłup to jednak potrafi dać popalić. Lekarka musiała pomóc mi się podnieść z tej leżanki bo sama bym nie dała rady. Teraz to pozostaje czekać aż coś się zacznie albo do kolejnej wizyty. Dobrze że ta chociaż po wypłacie już będzie ![]() Dziewczynki zobaczcie sobie film jaki zrobili z BoboVity z okazji dnia matki Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-27 o 21:27 |
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wpadłam żeby wam napisać, że nie ma mnie dlatego iż mój syn podobnie jak ostatnio Lili, przechodzi właśnie 'skok rozwojowy' - zasypia jedynie na rękach a gdy się go przekłada do łóżka/wózka od razu płacze - nawet na rękach mojego tż-ta płacze - więc muszę tak z nim się bujać cały dzień. Ponadto ciągle wisi na cycku, strasznie dużo je, ale przede wszystkim to chce się raczej przytulać. Opadam z sił... ale musimy to jakoś przetrwać - mam nadzieję, że szybko mu to przejdzie. Dziś byliśmy też na szczepieniu, ale niestety, nie zaszczepili Herberta, bo ma jeszcze ślady żółtaczki i mamy się zgłosić za tydzień.mania - śliczny masz brzusio Stawiam na chłopaka Załamana- czekam na twój poród z niecierpliwością ![]() beat@ - ale twoja córa już wielka jagodzia - zazdroszczę powrotu Lili do 'normy' - my musimy się jeszcze pomęczyć. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- kicia - ale już masz brzusisko zuken - Ty masz natomiast brzusio malutki jak na ten tydzień - lasensjo Ty Nie nadrobiłam wszystkigo
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Mania ale masz juz okraglutki brzuszek
Beat@ rzeczywiscie sie dziś nabiegałaś, fajnie ze wszystko w porządku ![]() Juliette dbaj o małego, nami się nie przejmuj A mnie od wczoraj męczą straszne mdłosci i ciagle wymiotuję, nawet kajzerka z pomidorem się nie przyjęła
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że wraz z II trymestrem miną te dolegliwości A chyba Mały zmienił pozycję i to klucie itp to jego sprawka. I to niestety zmiana raczej na głową do góry bo dziś mi tak plusowalo na gorze to chyba czkawka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#685 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas tez juz dwa razy tak lelo, ze looo, a grad jak kostki lodu lecial ![]() Cytat:
nie przejmuj sie nami kochana ![]() Cytat:
oby z poczatkiem kolejnego trymestru przestało Cie tak meczyc A ja pomiedzy 21 a 22 liczylam ruchy maluszka i wyszlo mi 58, chyba dobrze co? Bo wczesniej jakos nie myslalam o ich liczeniu, bo maly zawsze ruchliwy, tak mnie dzisiaj wzielo Chyba znowu bierze mnie stresior przed wizyta Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym chciala poczuc już ruchy, czkawki
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
i oczywiscie witam sie zestresowana przed wizytą jak zwykle ... a dzisiaj dopiero od 12:30 przyjmuje jak na zloscWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kochane
![]() Zuken - ale mały brzuszek, super. No i swietne zdjęcie z usg Kicia i mania - śliczne brzuszki Beata - super że udało się wszystko pozałatwiać i za udaną wizytęJagatko - współczuję mdłości. Mi przeszły jakoś pod koniec 14. tygodnia więc może u Ciebie też już niedługo Jul - no to żebyś miała dużo sił i żeby ten trudny okres szybko minąłkicia - pytałam ostatnio lekarza o to liczenie ruchów. Powiedział mi, że jak dziecko jest aktywne i czuję je cały czas to nie muszę liczyć ruchów, no chyba że coś by się zmieniło. Jak leżałam ostatnio na tym ktg to kazali mi wciskać przycisk za każdym razem jak czuję ruch. No i jak później patrzyłam na zapis to na pół godziny miał 34 ruchy W pewnym momencie tak kopnął że myślałam już że próbuje tą głowicę zrzucić z brzucha
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ale pogoda się zrobiła. Za oknem pochmurno, chwilowo nie pada no i się ochłodziło no a mi ciągle duszno. Wentylator mi chodzi ![]() No a po 9 ruszam do fryzjera ![]() Cytat:
może coś się dziać zacznie
|
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Zalamana powodzonka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

dzialaj działaj w tej bibliotece, mały będzie wyszkolony że ach! 
Zdjęcie z przed chwilą, jutro zaczynamy 31 tydzień

to już się nie martwię, że tylko ja taka małobrzuszna

23.06.2011

Nie było tego w głównym budynku, obok jest inny budynek chyba coś z radiologią i chorobami rakowymi a te laboratorium jeszcze w innym miejscu. No masakra. Nie dość że jak ktoś pierwszy raz tam idzie to za żadne skarby sam nie znajdzie to jak już mnie ktoś tam pokierował w prawidłowym kierunku to okazało się że to budynek w szczerym polu 

No i tż dzisiaj tak słodko na niego patrzył i mówił, że Melasia nam urosła
- mam nadzieję, że szybko mu to przejdzie. Dziś byliśmy też na szczepieniu, ale niestety, nie zaszczepili Herberta, bo ma jeszcze ślady żółtaczki i mamy się zgłosić za tydzień.
mam nadzieję że wraz z II trymestrem miną te dolegliwości