|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
bardorja
nie rozumiesz? to Ci to wytłumaczę. masz rodzinę najbliższą i prosisz ich na wesele. Twoja mama ma 5 rodzeństwa, którzy mają po 5 dzieci. Twój tata tak samo. Zapraszasz jedną siostre ojca, a drugiej nie, jednego brata a drugiego nie , jedną kuzynkę z os.tow a jej brata nie? sorry, ale aż tak denni nie jesteśmy. takim oto sposobem robi się tyle ludzi na weselu. są siostry rodziców, z którymi mamy lepszy kontakt, a są i tacy co mamy gorszy kontakt, ale mamy, co nie oznacza że mamy najbliższej rodziny nie zaprosić. i takim oto sposobem wychodzi ponad 200 osób. mi dzieci niepotrzeba, ale nie wypada nie zaprosić dzieci sióstr Tż, a jeśli już prosimy dzieci to albo wszystkie albo w ogóle. Znowu zbiera się sumka. Takie to trudne do pojęcia ? Ja już wykreśliłam z listy dwie osoby, teraz nie mam na liście nikogo, kogo mogłabym wykreślić. sama najbliższa rodzina, z która utrzymujemy kontakt, nikogo z kim nie rozmawiamy tam nie ma.
|
|
#242 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
U mnie dziś ślubno-kosmetycznie
![]() Umówiłam się na dokładną godzinę na czesanie - 14.00 Na próbną się jeszcze nie umawiałam, bo fryzjerką jest moja siostra cioteczna i mówiła, że może mnie uczesać nawet po godzinach ![]() Na makijaż też się już zapisywałam, ale nie mówiłam konkretnej godziny. Siostra mówiła, że z fryzurą wyrobimy się w godzinę, więc myślę, że na makijaż umówię się na 15.30. Myślicie, że za wcześnie? ![]() Umówiłam się też dzisiaj na manicure 30 lipca na 16.00 - nie wiem czy to nie za wcześnie, ale w czwartek będę odbierała suknię, a w piątek robimy dekorację w kościele, także mogłabym nie mieć za bardzo czasu Mam już pewne plany co do fryzury, makijażu i paznokci, ale o tym innym razem, bo muszę jeszcze poszperać w necie ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Super, że tyle załatwione Księga piękna ![]() Obrączki bardzo ładne Patrzyłam też na te buty, ale wzięłam jednak takie, bo mam dość problematyczne stopy i Pani te mi poleciła Zawsze mi się coś wrzyna, obciera, albo inne cuda wianki się dzieją Moje przyjdą dopiero na początku lipca.Bardzo ładne Uwielbiam klasyczne Cytat:
Opłacało się trzymać kciuki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie boje, ze moja fryzjerka nie zdazy mnie uczesac w 2 godziny... Probna mirobila prawie 2 godziny, ale musi mi bardziej nakrecic wlosy w dniu slubu :/
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Mój tatuś przywiózł mi do pracy "kosz rozmaitości"
Zaproszenia klasyczne i śmieszne, zawieszki na wódkę, gratisowe tablice na samochód i gratisowe podziękowania dla rodziców Moje moje , wszystko moje No dobra... nasze
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam fryzjerkę na 8, a makijaż na 11. Niestety wizażystka nie miała innej godziny wolnej więc do fryzjera muszę iść tak wcześnie, a ślub mamy na 16... Mam nadzieję, że nic mi się nie rozwali do tego czasu ;(
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Mi z włosami musi się zmienić w godzinę. Uważam jednak ze moje fryzury nie są bardzo wymagające? :p chyba
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 76 dni.
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
odnośnie tych godzin to muszę to sobie bardzo dokładnie policzyć.
musimy jechać na cmentarz pewnie rano ( tam jest ok 80 m w jedną i w druga stronę , zajmie na to jakieś 2 h ) do mamy TŻ. później umyć się, jechać do fryzjerki, do makijażystki, ślub chce zaplanować na godzinę 15. Czy musiałyście coś jeszcze robić w dniu ślubu ?? jak to najlepiej rozplanować ? pomożecie
|
|
|
|
#248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Stock jest też w promocji w Realu ![]() Dziewczyny powiedzcie mi, czemu tak jest, że przy zakupie większej ilości alkoholu możemy mieć w butelce nie ten alkohol, który jest na etykiecie, ale inny lub rozrobiony z wodą ![]() Cytat:
Ja mam koleżankę, która zapraszana na wesela, nie ma ochoty na nie chodzić (ogólnie jest dość... dzika), ale mama jej karze i chodzi żeby nie było, ma 22 lata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I myślisz, że jak zaprosisz np., jak w moim przypadku, 200 osób, to te 200 osób przyjdzie, bo ja bym chciała? Nie ma wesela, żeby było 100% osób. Poza tym niektórych zaprasza się, bo po prostu wypada, mogę nie lubić swojego kuzyna, ale jest moją rodziną, i nie zaproszę np. jego mamy i siostry, a jego nie, bo zapraszam tylko tych, których chcę tam zobaczyć. W naszym przypadku są też znajomi rodziców, na których nam nie zależy, ale rodzicom jak najbardziej. Także sytuacje są różne, jak sama opłacasz ślub i wesele i zapraszasz tylko najbliższą rodzinę i najbliższych przyjaciół, to możesz liczyć na 100% frekwencji i jej oczekiwać, ale nie każdy tak ma ![]() Dziewczyny, wyrobię się w 2 miesiące z odbiorem butów z LaBody? Chciałabym je zamówić w tym tygodniu lub w następnym, jak zdążę (teraz dopadło mnie choróbsko..)
|
|
#249 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ślub na 17.Cytat:
Patrząc po sobie, jestem w domu ok. 14, może później. Mam 3 godziny. Czyli Ty byś musiała być koło 12 w domku. Godzina-make up, mamy 11. Fryzura 1,5-2godziny czyli 9-9.30 musisz być w salonie. Rano byście musieli wstać dla mnie bardzo rano ![]() I ja nic nie robię raczej w dniu ślubu, odbieram bukiet tylko Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-05-27 o 19:11 |
|||||||
|
|
|
#250 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Enzunio nie stresuj sie tym na co nie masz wplywu, czyli pogoda, a ostatkami przygotowan sie ciesz, wiecej sie juz to nie powtorzy..raczej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#251 | |||||
|
Rozeznanie
|
Fajnie
Jak będę miała syna to prawdopodobnie też będzie Jaś ![]() Cytat:
Mój chce iść tydzień przed ślubem A nie macie depozytu na sali? U nas w apartamencie jest sejf i tam prawdopodobnie schowamy ![]() To będzie Twój najszczęśliwszy piątek 13-go ![]() Cytat:
Ale myślę, że każda z Nas jest przebiegła i dobrze ukryje swoje ślubne prezenty ![]() Cytat:
Poza tym jestem bardzo rodzinna Zapraszam nawet kuzynkę mojej babci i jej dzieci, bo utrzymujemy od zawsze kontakty, jesteśmy razem na weselach. Sama ta rodzina liczy ponad 30 osób ![]() Cytat:
Płacisz pewnie niemałe pieniądze, a na nie efekt będzie jaki ma być! Wszystko będzie trwałe, nie masz się co obawiać ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja ślub mam 30 sierpnia i jak będzie upał to twarz mi się będzie szybciej przetluszczała...a jeszcze się na poddaszu ubierać będę . Innej wizażystki nie znajdę bo u mnie praktycznie nie ma wyboru, ona i tak do mnie przyjedzie z innego miasta, akurat ma jeszcze jedną PM do malowania u mnie w mieście.O fryzurę się boję bo jeszcze próbnej nie miałam więc nie wiem czy będzie mocno się trzymała bo z wyglądu na zdjęciach to taki nieład jest :P przekonam się 3 czerwca.
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
buuuuuu
dziewczyny dzisiaj się musiałam podpisać nowym nazwiskiem i myślałam, że się popłaczę
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 76 dni.
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dlaczego? |
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
OOOj dawno mnie nie było... A tu sezon na dobre się rozkręcił
![]() Zaczęliśmy rozdawać zaproszenia, ale idzie nam to jak krew z nosa. Zostało jeszcze ponad 40 do rozdania. Myślałam, że pójdzie nam to sprawniej. Najgorsze jest to, że przy wręczaniu bardzo mało osób potwierdza od razu. Myślę, że na tyle ile rozdaliśmy to może 20%. Mam nadzieję, że przynajmniej będą dzwonić z potwierdzeniami. Ogólnie u mnie sezon mało ślubny w rodzinie. Bo co chwila niestety ktoś poważnie choruje I przez to też zaproszeń nie mam nastroju rozdawać.Te co pamiętają z zamierzchłych czasów. Problemów z księdzem ciąg dalszy... Poszliśmy też w końcu na naukę tańca, będzie rumba ![]() Co do kradzieży kopert czy prezentów - rok temu ślub brała moja kuzynka. Pojechała dosłownie na godzinę do teściowej. To było jakoś w tygodniu po ślubie, nawet chyba w poniedziałek. Dom zamknęła, wsiadła w samochód i pojechała. W ciągu tej godziny w domu nie było już żadnego sprzętu (laptopy, telewizory, mikrofala itd.). Dom jak to dom po kradzieży, do góry nogami przewrócony. Na szczęście pieniędzy nie znaleźli bo dobrze ukryła w miejscu o którym tylko ona wiedziała. Także godzina wystarczyła, żeby pozbawić ich prawie wszystkiego. Za to jej siostrę "prawie" okradli po weselu rok wcześniej. Miała próbę włamania do mieszkania. Jednak coś musiało ich wystraszyć.
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-05-27 o 20:21 |
|
|
|
#258 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To na szczęście! nasturcja ale historia...my na pewno nie zostawimy tego w domu, tylko w bezpiecznym pokoju na sali, który jest zamykany na klucz
|
|
#260 | ||
|
Zadomowienie
|
cashmere spóźnione życzenia Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia
![]() enzunio spokojnie wszystko będzie dobrze, zobaczysz. A dzień ślubu będzie bajkowy ![]() madziara889 Spelnienia marzeń, sto lat i wymarzonego wesela Robusta Wszystkiego Dobrego ![]() iLoNuS_ktl gratuluję załaqtwionych spraw , obrączki są świetne i buty cudowne (ile mają cm)?Cytat:
Cytat:
![]() Podliczyłam Wasze głosy odośnie butów i wygrywają w tej chwili buty z odkrytym palcem (zdobyły 8 głosów), a buty w szpic zdobyły 7 głosów, tak więc różnica niewielka. marlenqa22 gratulacje ![]() Dlaczego ? |
||
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze już po raz kolejny czytam tu te różne historie z kopertami i prazentami i jestem przerażona... JA to nie wiem co my z tym pudłem zrobimy
muszę przedzwonić do szefowej restauracji i zapytać czy mają sejf
|
#262 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Co do kosmetyczki i fryzjerki, ja mam fryzjera o 9 a kosmetyczkę po 11. Fryzjerka od razu mi powiedziała że przewiduje na moją fryzurę ponad 2 godziny bo mam długie, gęste włosy
![]() Obawiam się też że będę musiała od razu po makijażu jechać na salę rozsadzać gości, chyba że w piątek dzień przed nie będzie wesela i będzie można pojechać. Co do mojej kotki, to wczoraj to nie był poród jak myślałam. Miała skurcze i gruby brzuch a dzisiaj weterynarz powiedział że to zapalenie macicy, dostała dwa zastrzyki i śpi teraz obok mnie już nie miauczy tak strasznie jak wczoraj a skurcze prawie znikły.Właśnie dostałam smsa od Tż że nasze obrączki są do odebrania ![]() ![]() Cudownie!! we czwartek odbierzemy bo jutro jedziemy zaprosić ostatnie dwie osoby na wesele
|
#264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładny, na pewno świetnie trzyma! Cytat:
![]() Robusta ale daliście czadu! super, że uroczystość się Wam udała! a ślub kościelny swoją drogą w sierpniu? iLoNuS_ktl śliczne obrączki i buty aniuska18032 gratuluję obrączek! bardzo ładne ![]() wenedka u mnie też wszystkie bliskie kobiety z rodziny - siostry, mama i babcie będą miały jasne sukienki, jasny beż, ecru, ale ja się cieszę lepiej tak na jasno niż jakoś w czerni na ponuro, a poza tym na pewno wybierze jakieś kontrastowe dodatki!Madziara - sto lat w miłości!! marlenqa22 gratuluję pracy! ![]() Buczorek my na pewno kogoś weźmiemy do pilnowania domu + pies obrońca ![]() szczęśliwa data ![]() Cytat:
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tych dwoch zdecydowanie HTC, M jest mocno srednie ![]() Czytam Was, ale poklocilam sie z Tż, odechciewa mi sie slubu, wiec sie nawet nie wypowiadam
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Odwiedziliśmy dzisiaj księdza i mamy ustalony termin spisania protokołu na 14 czerwca
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
U nas najbliższa rodzina to również nasi sąsiedzi , więc musimy kogoś do pilnowania domu zaąłtwić bo to 5 domów w których nikogo nie będzie ,
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Buczorek, teraz to się bukiety ze wszystkiego robi, ze słodyczy, pieluch, ręczników, co sobie wymyślisz
![]() Super wieści od koleżanki, mega fajne jest to, że niektórzy się tak starają! Ja mam nadzieję, że nasi znajomi z Norwegii dotrą na nasze wesele ![]() Madziara, wszystkiego najlepszego! ![]() Enzunio, meliskę pij i spokojnie! Robusta, hoho, co za newsy, gratulacje ![]() Wy planowaliście cywilny osobno, a kościelny osobno? Ad Rem, oo towarzyszko yerbowa, też yerbę siorbiesz? ![]() Mona24, tak, w dzień normalnie maluję rzęsy ![]() Corn, zdróweczka! Sunset, jaką Księgę Gości zamwialiście? My się zastanawiamy nad tą: http://allegro.pl/ksiega-gosci-drzew...213945798.html wzór 1 EDIT: A już widzę Waszą ![]() Co do TŻta, to mój też mnie czasem tak denerwuje, jak pytam, czy coś tam zrobił: "nie mówiłaś, że trzeba" ![]() Nosz kurczaki, wtedy go zawsze pytam, czy mam mu każdą jedną rzecz palcem pokazać ![]() Ilonus, super obrączki, pięknie się komponuje z pierścionkiem butki też fajne ![]() Aniuska, gratki za obrączki ![]() wenedka, haha, welon dla mamusi ![]() Marlenqa, gratki za pracę! Co do kotki, czemu jej nie wysterylizujecie? Pomyślcie o tym koniecznie, jak wydobrzeje! Opium, super data, 13 piatek dla mnie zawsze jest szczesliwy! Lusiija, godzina to mega mało, nawet jak na 'luźną, romantyczną fryzurę', naprawdę pomyśl o zmianie fryzjerki lub makijażystki, bo się nie wyrobisz, albo efekt będzie średni. Mała czarna, a nie lepiej było wziąć podwójne? ![]() Pysia, co tam skarbie się podziało? Cytat:
![]() Ja się dziś widziałam ze świadkową, powiedziała mi, że kupiła sobie sukienkę na nasz ślub! Skromną, przed kolano, bez rękawów, miętową
|
|
|
|
|
#269 |
|
BAN stały
|
Podziękowania dla gości gotowe ![]() ![]() Tablica tez prawie gotowa (zapomniałam z domu kleju na gorąco i jeszcze nie ma dzetow) - tam gdzie mój paluch sa nasze imiona ![]() Teraz zabieram się za numerki na stoły Polecam Validol ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#270 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U Was też nie będzie lada chwila po nim śladu ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

Na próbną się jeszcze nie umawiałam, bo fryzjerką jest moja siostra cioteczna i mówiła, że może mnie uczesać nawet po godzinach 
30 lipca na 16.00 - nie wiem czy to nie za wcześnie, ale w czwartek będę odbierała suknię, a w piątek robimy dekorację w kościele, także mogłabym nie mieć za bardzo czasu 

Księga piękna 
Opłacało się trzymać kciuki

I na pewno nie ostatni
Proszę pić co kto lubi

Podziękowania dla gości gotowe