|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Ja bym podgrzała w kąpieli.
U nas trzecia wizyta w sprawie bioderek jak mały zacznie chodzić
|
|
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
To u mnie wyznaczył termin jak będzie miała 6mcy (chodzi o sprawdzenie tego jądra kości)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3364 |
|
Gang Iren
|
Zawsze w kąpieli wodnej podgrzewałam. Zresztą ja w ogóle mikrofali używam sporadycznie.
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
Namęczyłam się z postem, telefon mi padł i wszedł jako pusty, grrr...
Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę. My trzecią kontrolę mamy mieć ok. 6/7 miesiącaNajbezpieczniej podgrzewać w kąpieli wodnej, bo mikrofalówka podgrzewa nierównomiernie. W "Pierwszym roku życia dziecka" jest napisane, że można w ogóle nie podgrzewać (rozdział dot. piątego miesiąca, str. chyba 300) i podawać w temperaturze pokojowej. |
||
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka to u nas tylko jedno badania bioderek i nikt nawet o kolejnych nie wspominal :/
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Jedzonko w sloczkach bede jak cos grzac w podgrzewaczu. Mamy z Nuka taki co podgrzewa butelki i sloiki ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3368 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na szczęście już dobrze u Was i dla Natki za zdobywanie umiejętności---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
ale wtedy dokładnie mieszałam i sprawdzałam temp. bo często z góry było ciepłe a środek nie---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
|
|
#3369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wspolczuję przezyć ze szpitalem. Duzo zdrowka życzę! My od piątku do wczoraj bylismy na wyjezdzie. Dlatego teraz siedzę i Was nadrabiam.
|
|
#3370 |
|
Gang Iren
|
Kacperek dzisiaj miał taki dzień, że wszystko go śmieszyło, od rana do wieczora cały czas był rozbawiony. Uwielbiam dziecięcy śmiech
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
Gosia, zazdroszczę. U nas był dzień marudy. Nie wiem, czy czasem nie jakiś skok. Był nieodkładalny nawet na chwilkę. Jestem wykończona tak, że nie jestem w stanie zasnąć. Do teraz dzwoni mi w uszach. Plus dalszy piersiozwis. Ach...
Caillouu: strona smyka>dział niemowlęta chłopiec> t-shirty Ja kupiłam z Mistrzem Yodą i napisem SW (Darth Vader w tle). Jest jeszcze niebieska z R2-D2. Uwielbiam Gwiezdne, więc Musiałam :PA z tymi bioderkami, to też przepał... Co lekarz to inna liczba i czas tych kontroli.
|
#3372 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
dziękuję za przygarnięcie i miłe przywitanie Co do słoiczków my podgrzewamy w podgrzewaczu, sporadycznie w mikrofali (jak jesteśmy na wyjeździe czasem). A moja Natala nie śmieje się na głos a tak na to czekam Noc nam minęła spokojnie-jedno karmienie o 4 i teraz będziemy jeść Mam pytanie: Jakimi szczepionkami szczepicie swoje pociechy? Szczepił ktoś szczepionką Pentaxim (5w1)?
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Moja siostra szczepila pentaximem.
Ja wybrałam infanrix bo jest też dtap i tylko z ipv nie wiem jak pentaxim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nareszcie koniec upałów Wczoraj pierwszy raz po porodzie poćwiczyłam- przy moim domu zrobili siłownię pod chmurką ale niestety rana po cc mnie trochę ciągnie wewnątrz, więc na razie dam sobie jeszcze spokój... A jak u Was? Sand jak u Ciebie z ćwiczeniami? (bo Ty też cc) Cytat:
Jądro kości już jest- lekarz mi pokazywał na usg![]() Cytat:
Na razie nie mam czasu na pisanie i klub bo jest u mnie Teściowa i nie mogę jej zostawiać ale niedługo wrócę
|
||
|
|
|
#3375 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mamy koszulkę z Yodą - Antek dostał do znajomych jak go byli odwiedzić po narodzinach ![]() Cytat:
My szczepimy infanrixem. |
||||
|
|
|
#3376 | |
|
Rozeznanie
|
Hej,
u nas trochę zamieszania i nie małam kiedy na dłuże do kompa usiąść. Ospę już mamy zupelnie za sobą i młody wraca do normy i nawet znów ładnie śpi w nocy, budzi się na jedzenie tylko raz i póżniej nad ranem między 4 a 6 niestety mamy ostatnio problemy z kupką, jakieś kilka dni temu dałam mu mielko z kieikiem ryżowym na noc a w ciągu dnia jadł banana i to go chyba zatwardziło. Teraz jesteśmy znów praktycznie tylko na mm bo młodemu jakoś zupki oraz owoce nie smakują, więc robię mu przerwę i spróbuję podać znów za jakiś czas. Może jeszcze dla niego za wcześnie, choć z wielkim zainteresowaniem patrzy jak my jemy bardzo jest ciekawy tego co mamy na talerzu ale jak mu podaję coś łyżeczką to troszkę zje a później pluje i płacze że chce mm ![]() Co do podgrzewania posiłków to ja tylko w kąpieli wodnej, mam podgrzewać i w nim podgrzewam. Jeśli chodzi o badania bioderek to u nas 2 na NFZ w 6 i po 3 miesiącu - to chyba wszędzie norma jeśli wszystko jest ok, ortopeda powiedział że jak dziecko zacznie stabilnie chodzić to można jeszcze przyjść sprawdzić ale to już za kasę. Cytat:
![]() ja szczepiłam infanrixem 5w1 pierwszą córkę i Tymka teraz też. Przy pierwszym dziecku radziłam się mojej pediatry i razem doszłyśmy do wniosku że 5w1 będzie najlepiej, w przypadku syna już się nie zastanawiałam tylko szczepiłam tak samo Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2014-05-28 o 10:12 |
|
|
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Tylko 5w1 możesz szczepić infranrixem albo pentaximem.
Infanrix jest gsk i może być: Infanrix dtap infanrix dtap + ipv Infanrix dtap+ipv+hib (5w1) Infanrix hexa (6w1) czyli dodatkowo wzwB co do pokarmów to banan działa zatwardzajaco dlatego też i podczas ciąży się go nie poleca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3378 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
trochę mnie nie było bo przyjechała do mnie teściowa w odwiedziny i nie miałam zbyt wiele czasu, dlatego przepraszam że nic nie pisałam. Apropo żywienia znalazłam fajną stronę z przepisami, wklejam linka może komuś się przyda http://annabelkarmel.com szukałam w Empiku książek tej autorki ale niestety wszystkie wykupione ![]() Apropo mleka to ja zwykle karmie piersią ale gdy jesteśmy na spacerze lub gdzieś u znajomych dokarmiam mm firmy rossman. I nie ma po nich żadnych problemów, jedyny minus mleka to brak proboiotyków ale to otrzymuje z moim mlekiem ![]() Witam nową mamusie i sto lat dla wszystkich którzy wchodzą w nowy miesiąc życia Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze czekam na śmiech ale mały wydaje coraz więcej dźwięków i coraz głośniej Cytat:
na razie jestem bardzo niesystematyczna i dlatego nie ma efektów. Stwierdziłam, że nic na siłę, ćwiczę kiedy i ile daję radę ale na intensywny trening mój organizm chyba jeszcze nie jest gotowy, bo rana mnie trochę boli przy wysiłku.Miałam wyjsc na spacer teraz ale utknęłam z Tymkiem śpiącym na klacie dobrze, że gaz pod garnkiem wyłączyłam wcześniej ![]() A szczepi ktoś z Was 6w1? Ja tą opcję wybrałam ale z tego co piszecie to nie jest "popularna" Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Pokażę Wam jakiego bodziaka tatuś kupił dla synka (to pierwsze ubranko jakie mąż kupił sam) Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Takie: http://gryfnie.com/produkty/body-gizd/ Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Sand, ja szczepię Młodego 6w1. Po 1.06. czeka nas druga dawka. Dziś mi się śniło, że przekazałam szpitalowi spadek. Była organizowana konferencja prasowa, na której byli obecni wszyscy położnicy. Tłumaczyłam, że moim jedynym życzeniem jest ograniczenie nacinania krocza i wzrost jakości opieki okołoporodowej. Jeżu! Co za schiz... Wzroku mojego lekarza z tego snu nie zapomnę. Tridentina, mam nadzieję, że nasze dzieci się dziś naprawią, a my nie skończymy w psychiatryku ![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi. My jako pierwszą dawkę podaliśmy właśnie Pentaxim, wszystko było ok dopóki nie przyszedł czas na kolejną dawkę i informacja, że Pentaxim wycofano (jako uzasadnienie decyzji podano podejrzenie braku spełnienia wymogów jakościowych w jednej konkretnej serii -akurat Natalka po raz pierwszy właśnie tą serią była szczepiona
) Razem z pediatrą podjęliśmy decyzję o szczepieniu córki Infanrixem 5w1. Akurat jutro mamy w sumie trzecią dawkę 5w1 i drugą dawkę na pneumokoki.
24.12.2013 - Natalia Edytowane przez kOmorowska Czas edycji: 2014-05-28 o 13:08 |
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
kulla
![]() rozpędziłam sie z pieczeniem karpatki,mase zrobiłam,wodę z margaryną zagotowałam i zonk-nie mam mąki trzeba szanowną panią podnieść z krzesła i iść do sklepu....a tak mi sie nie chce,mam ciężki dzień-boli mnie głowa,z chęcia bym pospała a w dodatku znów byłam u dentysty(ciag dalszy kanałówki) i znieczulenie puszcza![]() Milenę i Artura szczepię infanrixem 5w1
23.06.2007r Dzień Ojca-Milena 28.02.2014r Imieniny taty-Artur Edytowane przez celin10 Czas edycji: 2014-05-28 o 13:12 |
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i niezłe wdzianko
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
To ja ćwiczę ale tylko nogi, ramiona i lekkie ogólnorozwojowe ćwiczenia.
Brzucha nie ruszam do 6 mcy po porodzie. Ogólne ćwiczenia przede wszystkim spalają tłuszcz z brzucha i tak więc się nie martwię. Po pół roku planuję biegi i skakankę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Serio was jeszcze ciągnie ? Ja juz prawie wogole nie czuje blizny, tylko gdy dotykam skore wokół niej wtedy hmm... Czuję że nie czuję a tak to zaczęłam chodzić na pilates i fitness. Kocham swoją córkę ale powoli zaczęłam wariować przebywając z nią 24h/dobę Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- A tak pozatym to mamy krakowskie: znacie jakiś fajny lokal na chrzciny dla ok 15 osób ? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#3386 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze gadałaś w tym śnie
|
|
#3387 |
|
Raczkowanie
|
a propos ćwiczeń - natknęłam się dziś na taki atyku http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...odpocznij.html
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przez przypadek trafiłam na... informacje o naszyjniku/bransoletce z bursztynu dla niemowlaka.
Podobno pomaga przy ząbkowaniu. Byłabym się chyba założyć na szyję. Słyszalyscie o czymś takim? Któraś stosowała? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3390 |
|
Raczkowanie
|
hm, to dziwne, bo ja też nie mam, a się otwiera...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

za wizytę. My trzecią kontrolę mamy mieć ok. 6/7 miesiąca

na szczęście już dobrze u Was i
ale wtedy dokładnie mieszałam i sprawdzałam temp. bo często z góry było ciepłe a środek nie

) Razem z pediatrą podjęliśmy decyzję o szczepieniu córki Infanrixem 5w1. Akurat jutro mamy w sumie trzecią dawkę 5w1 i drugą dawkę na pneumokoki.

trzeba szanowną panią podnieść z krzesła i iść do sklepu....a tak mi sie nie chce,mam ciężki dzień-boli mnie głowa,z chęcia bym pospała a w dodatku znów byłam u dentysty(ciag dalszy kanałówki) i znieczulenie puszcza