|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)
aż 5 ?. Ja myślałam, ze moje dwa to dużo
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie sądzę żeby tak było. U mojego TŻ w parafii zawsze po bierzmowaniu ksiądz zachęca żeby od razu taki kurs robić i potem mieć z głowy. Chyba mało kto w wieku 16-17 lat planuje ślub do roku czasu?
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4684 | |||
|
Zakorzenienie
|
języki śmieszna rzecz :P
Cytat:
Cytat:
haha No nie?:P ja rok temu miałam 3 i też myślałam że to dużo :P z 5ma to bym nie wyrobiła :P Cytat:
bo jak ex pytała u dominikanów to jej powiedzieli że rok ważne, a zapytała u siebie w parafii i wszystko ok :P można robić kiedy się chce
|
|||
|
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
My chyba nauki zostawimy na przyszły rok
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
ja generalnie nie klne, duzo klnelam jak bylam z moim ex, ale nie w stosunku do niego np. ale jestes pop^%$%^&ny.
Mój Tz nawet jak powiem d*pa to mówi mi, że jak ja sie wyrażam, kobiecie nie przystoi xD. No ale d*pa to d*pa czesto mowie (nie wiem czy wizaz to cenzuruje to sama cenzuruje :P), my generalnie nigdy sobie nie guciowaliśmy :P Typu misiu kiciu żabciu xD łe:P.. Moj Tz tylko 2 razy albo 3 zwrocil sie do mnie po imieniu, zawsze to tak bezosobowo mowi:P. i tylko raz przy mnie powiedzial 'zje***" .Dla mojego sluchu to byl szok, bo przez 3,5 roku nigdy nic takiego nie mowił. Nie zeby mnie to przerazilo czy cos, ale no wiecie o co chodzi .Ex tez pewnie bym na was sie dziwnie patrzyla gdybym nie znala sytuacji . Pewnie gdybysmy z tztem tez byli takimi ekspresjonistami slownymi to rowniez bysmy sobie uzywali
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Kurs a nauki to co innego? Chyba nie.
No ale Ale te.nauki sa bezterminowe. Nam ksiądz pow żeby na spokojnie w tym roku zrobić i żeby sobie czekały na odpowiedni czas. I pewnie zrobimy w tym weekendowe |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj spotkanie z Panią Fotograf i na sali. Wczoraj załatwiliśmy jeszcze wszystkie sprawy w kościele. Ostateczna godzina mszy to 17 i już się nie muszę zastanawiać. Zaświadczenia ze szkół średnich akceptują, zostaje poradnia, jakieś 2 spotkania. Mamy teraz zadzwonić w grudniu do proboszcza. Zostają zaproszenia i wszystko będzie załatwione! Ale nawet nie mam kiedy się za nie zabrać :P
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też te dwa wesela to dużo
i mooooze jeszcze jedno we wrzesniu. Ale nie jest to pewne jeszcze
|
|
|
|
#4690 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mówię do mojego "Tomek" dopiero jak mnie porządnie zdenerwuje Cytat:
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2014-05-28 o 09:29 |
||
|
|
|
#4691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na codzień do innych osób też nie klnę :P jestem w jakiimś tam stopniu damą i potrafię się zachować :P ale z TŻ czujemy się swobodnie ![]() I my np mówimy sobie głównie po nazwisku chociaż Pan G potrafi takie modyfikacje wymyślać mojego nazwiska że czasami ze śmiechu nie mogę wytrzymać xD ale powiedział że po ślubie nic się nie zmieni ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
wszystko szybko super i gratulacje
|
|||
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Misia gratuluje idziecie jak burza!
![]() Z tym kursem/ naukami to była swego czasu plota (a moze serio ), ze ponoc maja rok ważności, ale potem wyszło, ze raczej (a moze to plota ) sa bezterminowe .Dla mnie drukowanie w drukarni tez sie mija z celem, sama to sama. Nie dosc, ze satysfakcja to znacznie niższe koszty i cała papeteria w jednym stylu. Nam (robiącym same zaproszenia) sztuka wychodzi 1-1,5zl. To samo drukowanie za 1zl to raczej duzo :P. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
My byśmy chcieli godz 16 . Już nawet zaplanowaliśmy o której godz przygotowania wyjazdy przyjazdy itp
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niedługo skończy się wątek ![]() na pewno przed 18.00
|
|
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tez... bo teraz nic nie robia
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a my sobie Skarbenkujemy.. Karol jest Bąbeluszkiem ;D okejka dla Was bedzie ombre
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
ja po rozmowach z siostrą i rodzicami jestem bardziej przy 15stej godzinie bo przy jednodniowym weselu lepiej dłużej się pobawić
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jeszcze. Idziemy w sierpniu. No ciekawie z wątkiem bd
heh. Będziemy czekać no nie wiem. Ale ja i tak na zajęcia idę bd po południu
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie
![]() Wczoraj mój Pan G wyjechał z tekstem "Wiesz co, mi się strasznie nie chce bawić w tej przygotowania do ślubu, mogłoby to już być wszystko zrobione, to szukanie garnituru, butów, ustalanie menu itd" Wstałam, wyciągnęłam w szafy papiery i wybraliśmy prawie całe menu (mamy problem z jednym daniem :P) i ustaliliśmy nawet wstępnie godziny dań.. I wiecie co? wydaje mi się że tego jest za dużo!! dobrze że o 14 mamy ślub! bonp patrzyłam, u Magdy w lokalu są 3 ciepłe kolacje plus deser.. a my nie mamy deseru tylko 4 cieple kolacje i tego jest mnoooooostwo!! :P i tak ustaliliśmy: 14:00 ślub 15:30-16:00 przyjazd na salę (w zależności czy życzenia będą na sali czy pod kościołem, ale to wszystko zależy od czynników atmosferycznych :P) 16:30 obiad 17:30 tort (po pierwszym tańcu, zatańczeniu kilku piosenek) 19:30 pierwsza ciepła kolacja 22:00 druga ciepła kolacja 24:30-1:00 trzecia ciepła kolacja (zależy ile będą trwać oczepiny) 3:30 ostatnia kolacja Dlatego jesteśmy już pewni że żadnego dodatkowego stołu chłopskiego, wiejskiego czyjak to tam nazywanego -nie będziemy brali, bo to jest za dużo a jak na wesele jednodniowe to nam zostanie mnóstwo jedzenia (a nie mam dodatkowej lodówki ani zamrażarki jak Magda hah, chyba ze kupimy :P) |
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do mojego mówię najczęściej misio. A jak mnie zdenerwuje to..różnie. Ostatnio bydlak się pojawił. Ale sam kazał się tak nazwać. Jak ja chciałam.spać a on zaczal mnie szczypac. Wtedy zawsze się uruchamiam. : DSk mi spokoj, nie wkur.. Mnie. A on to może teraz mnie bydlakiem nazwiesz. No to sam chciał.
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
ja przeklinam i nie wyobrażam sobie żyć bez tego
równouprawnienie ku.r.wa
|
|
|
|
#4703 |
|
Konto usunięte
|
A ja 4. W sobotę zaczynam sezon weselny. Kiecki "wypłukane" co by się nie elektryzowały. Jutro idę na rzęsiska. W piątek jeszcze kolos, i w sobote rano pakujemy się do foki i na południa. Niestety czeka mnie też konfrontacja z teściami - ale to już wiem - co zrobię i czego nie zrobię i tak będzie źle, więc muszę olać to ciepłym
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2014-05-28 o 10:00 |
|
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
dzoasia zazdraszczam, moj ma wiecznie na wszystko czas... a ja to bym chciala polowe rzeczy zalatwic juz w tym roku, np wybor zaproszen i zrobienie tego, czy te nauki chociaz i ustalenie godziny. Nie chce tak jak inne pmki do dnia slubu lataja to na sale to cos zawozic to tamto sraty pierdaty, ja chce na spokojnie i za wczasu miec wszystko przygotowane. Szkoda tylko ze moj Tz jak slyszy cos o slubie to tak jakby go nei dotyczylo, bo jest jeszcze czas..
Swoja droga gdyby nie ja to nie byloby ani sali ani foto ani nic.. Bo Tz ma wiecznie czas:pała: --- ex to zalezy jak sie z domu wynioslo, u mojego tzta w domu sie tak nie klnelo, u mnie tez nie (chociaz tate mam bardzo nerwowego i on potrafil rzucac mięskiem:P), nie uzywamy takiego slownictwa wobec siebie i przy sobie:P, ale nie jestesmy ą ę , ja jedynie se pouzywam jak sie porzadnie rabnę w maly palec u nogi, albo jak cos mi nie wyjdzie, ale jestem sama w domu. Mnie strasznie razi jak ktoś klnie pod rząd, chociaz sama to robie w pewnych przypadkach, ale uzywanie k. jako przecinka zwlaszcza i kobiet mnie zenuje:P. Nienawidze jak moj brat rozmawia przez telefon, nei dosc ze glosno to na 100% jego rozmowy 90 to wulgaryzmy, jak go slysze to az sama mam ochote mu powiedziec "k.. zamknij w koncu ten p.... ryj":P. Edytowane przez okaro Czas edycji: 2014-05-28 o 10:08 |
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2015 cz. 19 :)
To racja! Ta lodówka jest z zamrazalka!
ja nawet nie wiem ile tego jedzenia u nas jest, nie pamietam, ale nad wiejskim stołem sie ogolnie zastanawialiśmy jako dodatek/urozmaicenie, a nie jako dodatkowe żarcie, bo normalnie miałoby zabraknąć ![]() A z tym kursem to jak przedstawiłam sytuacje M, to sam cisnął, zeby nas zapisac, "a potem zobaczymy czy uda sie urlop przesunąć i prom" hahaha. Ja sie wstrzymałam te pare dni, co by miec pewnosc, ze jednak urlop bedzie . Ale ogolnie to czasami ma przebłyski, ze trzeba cos ogarnąć na wesele .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2014-05-28 o 10:06 |
|
|
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taki mieliśmy plan, żeby wszystko załatwić w pierwszym tygodniu, a potem zacząć urlopować, więc wszystko idzie gładko jak do tej pory. Co do sukienki, to któraś pytała, czy to była jedyna, którą mierzyłam. No więc, nie. :P Mierzyłam różne fasony, żeby zobaczyć, w którym najlepiej się czuję, odpuściłam rybkę, bo jej nie chciałam. Ta, którą wybrałam, to była druga sukienka, ale jak ją założyłam, to przepadłam i nie miałam wątpliwości.
Edytowane przez misiaa91 Czas edycji: 2014-05-28 o 10:10 |
||
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
ja od razu pani od sali powiedzialam ze przyjade sama bo moj TZ gardzi planowaniem
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
10 stron nie nadrabiam Nie mam mocy przerobowychOdstawiłam prochy (znaczy się antybiotyk) Myślałam, że wieczorem umrę Bolała mnie wątroba, było mi niedobrze, czułam się jakbym ze 2 flaszki wypiła-śmigło w głowie itp., do łazienki jak szłam to się dosłownie zataczałam Macie jakieś sprawdzone sposoby na wzmocnienie po takiej akcji?
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
My ten wiejski stół chcemy sami robić w ogóle. Mój wujek robi takie rzeczy więc nam to wyjdzie w granicach 300-400 zł
Także bierzemy. Tylko muszę na sali jeszcze się upewnić, że mogę bo gadałam z mężem właścicielki a on taki dziwny jest :P
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

trzymac kciuki mocno;-) bo dzis jedna firma- jutro druga firma;-) i mam nadzieje, ze w piatek bedzie oblewansko;-)

Nie mam mocy przerobowych
Bolała mnie wątroba, było mi niedobrze, czułam się jakbym ze 2 flaszki wypiła-śmigło w głowie itp., do łazienki jak szłam to się dosłownie zataczałam