Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 20:57   #751
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
super ze wszystko ok
i kciuki za alergologa

a co do czyszczenia uszu patyczkami to ja czyszcze małej codziennie
Julka ma strasznie duzo tej woskowiny, Wasze dzieci tez tak mają?
Moja ma,ae nie a tak duzo,ale ja patykiem nie grzebie,czekam az samo wyleci
Stary 2014-05-27, 21:01   #752
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tylko u tego samego pracodawcy

dziewczyny to co sie dzieje z mackiem przechodzi ludzkie pojecie.
trzydniowka skonczyla sie w sobote i zaczal sie sajgon. on nie placze, on sie wydziera. bez przerwy caly dzien. bez wgledu czy jest na rekach, w wozku, lozeczku czy.na podlodze. drze japke jakby go ktos ze skory obdzieral. jestem przerazona. najpierw myslalam ze zeby ale dentinox nie daje ani na moment ulgi, potem ze go cos boli wiec dalam paracetamol ale zero poprawy, potem wygladalo mi to na lek separactjny bo jak tylko odchodzilam od niego to masakra, placz i w ogole odlot.
w nocy wubudza sie co chwile z wrzaskiem i nie da sie go uspokoic.
dzis mialam isc do pediatry ale chyba nie ma sensu
albo boli go gardlo, albo ma skok rozwojowy
dzis bylam w pracy, maciej byl z tesciowa i wyobrazcie sobie ze musiala moja mama przyjechac i ledwo o we dwie dawaly sobie rade.
nie wiem co zrobic i nie wiem co o tym myslec.
z jednej strony sie martwie a z drugiej sama nie wiem czy jest czym
plis napiszcie cos

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
U nas trochę tez tak jest, nie az tak dramatycznie, ale jednak. Może to faktycznie skok, jak pisze Matal. Ja się oczywiście martwię, ale tz mnie uspokaja. Adasia najlepiej wziac na spacer, zakupy czy do znajomych/rodziny. Wtedy siedzi cicho

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-27, 21:17   #753
butterfly20
Zakorzenienie

Maciek i reszta finalistów PR u Kuby W.

Idę spać, ale obejrzę może jutro, jak dziecię da

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:20   #754
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
logoasia ja nie wiem niestety ale oby dzieci wyzdrowiały szybciutko

Matal tekst szczeniaczka świetny ale miał wyczucie
Do dziś ma traumę i nie lubi biednego szczeniaczka

Dziewczyny, ja się załamię Boli mnie gardło i łamie mnie w kościach

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:23   #755
teacherka
Zakorzenienie

Motyl, nieee, my mamy Szczeniaczka. I całkiem inne piosenki. Ha, nie wiedziałam.

Co do zębów, my mooooocno KP i Zuza ma już 4 przebite ząbki i 2 a może i 4 w drodze.

Strasznie niespokojnie śpi, już widze, jaka będzie nocka
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:24   #756
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

i Ciebie dopadło
kuruj się na tyle ile możesz i spać już do łóżka jeśli dzieci śpią
Stary 2014-05-27, 21:33   #757
logoasia
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za pomoc. jechałam 50km do apteki po te biodacyne, kupiłam przy okazji świetlika. odsapnę chwilę i idę przemyć oczka małemu bo już widziałam że sklejone
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 21:47   #758
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu, Jasiek nadal slabo przybiera przez ponad miesiąc 300g waży teraz 8250g
no i nadal nie chce jeść poza cycem
mysle, ze nie jest tak zle
,oj przybral jakies 700g w 2 miesiace

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Miki dostał basen od babci na D-dziecka z daszkiem
http://allegro.pl/basen-brodzik-dla-...253704523.html
super

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Zdałam egzamin na 5.0 Tyle czasu poświęciłam na naukę ale opałaciło sie coś pouczyć. Jeszcze 'tylko' 2 egzaminy
gratulacje

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dzisiaj próbowałam, był zmęczony, oczy na pół zamknęte, łapie sie za uszko, ziewa, dałam mu mleko, położyłam na łóżku, pieluszka. Zjadł, dałam smoka i ryk, przerwaca się na brzuszek, staje na czworka,, ja go znowu kładę, właczyłam konika.... dalej ryk, bujam na łózku, wyrywa się. w kocu sie poddałam....[COLOR="Silver"]
u nas tez jest problem z usypianiem w dzien :/
dzis to w ogole dal taki koncert, ze pewnie bylo go slychac na kilometr
zadzialal moj telefon - wlaczylam muzyke i dalam mu do raczki, uspokoil sie i odplynal...

Cytat:
ale jestem wkurzona
ale od początku, dzisiaj mój wózek tako pierwszy raz mnie wkurzył... wiem, że to nie jego wina ale mnie wkurzył i już (chodzi o to że ja dzień w dzień, idę do auta go wypakować i złożyć, i wieczorem znów idę i go rozkładam i stelaż do bagażnika a spacerówkę za siedzenie kierowcy, no i w nocy jest w tym aucie) i sąsiedzi to widzą, jeden nawet mojemu tacie zwrócił uwagę dlaczego mi nie pomaga a tata odpowiedział tyle że jest po wypadku. sąsiad przepraszał. ale to akurat bardzo miły pan, jemu nie przeszkadza to że wózek pomiędzy jednym a drugim spacerem stoi w klatce, w przedsionku obok drzwi do piwnicy.
Ale jednak za pewne komuś to przeszkadza i dzisiaj, już drugi raz mój wózek był wyprowadzony przed klatkę !! no samowolka jak nic, ukradłby ktoś to nawet nie wiedziałabym kiedy....
oczywiście gdyby mój wózek był pierwszy który tak stoi godzinę czasem dwie w klatce to zrozumiałabym to, ale jest pare dzieci już odchowanych, których wózki też tam stały..... i to dłużej i na noce też. a i rowery też tam stoją do dziś dzień czasami... więc nie rozumiem.
tym bardziej że wózek nie przeszkadza w wejściu do klatki i pójściu na swoje piętro, oraz nie wadzi przy wejściu do piwnicy więc.. ?

i teraz prośba, jest tu parę dziewczyn z ciętym językiem może pomożecie bo chcę napisać kartkę coś typu że proszę o nie ruszanie czy wystawianie mi wózka na zewnątrz, coś macie na myśli?

aha a wkurzył mnie ten wózek dzisiaj nie tym że musiałam go jak co dzień rozkładać tylko źle wpięłam tą spacerówkę, nie za oba mocowania tylko za jedno i później nie mogłam tego wypiąć a Ola była w nim i cała ta spacerówka się huśtała góra dół i dzwoniłam po mamę żebby przyszła i potrzymała Olę no bo nie zostawie jej samej siedzącej na ławce bo spadnie itd a z nią nie mogłam tego zrobić (bez niej też później było ciężko to wypiąć :/ )
aha i zaraz jeszcze sprawdzę czy ten wózek jest w ogóle suchy była taka ulewa, burza i grad że........ bo że był na polu mama mi powiedziała bo była z psem na spacerze i mi go wprowadziła z powrotem
ale chamstwo
chyba bym nic nie pisala, tylko ewentualnie przypiela, jakby bylo do czego.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
help! zamiast byc w pracy, wracam od lekarza.
Pochwaliłam wczoraj Marcina... to dziś w nagrodę na zapalenie spojówek, biedaczysko moje w ciągu godziny zrobił nam się potok ropy w oczach. i teraz mam do was pytanie. Objeździłam dwie apteki, do trzeciej dzwonilam, mają deficyt na biodacynę. Mogę zakraplać mu coś innego, w sensie sól fizjologiczną, moze jakąś herbatką przemywać? jutro mają dowieźć lek do jednej z aptek.
Anka z kolei ma zapalenie krtani oszaleję
a .. i małż z pracy wrócił z gorączką
zdrowka

Cytat:
super ze wszystko ok
i kciuki za alergologa

yez ma strasznie duzo
i tez czyszcze codziennie

Cytat:

zdrowka

my jutro rano mamy wycieczke do lodzi na rehabilitacje.
potem jade do siostry i odwiedzic znajoma, ktora ma 6 tygodni starsza od Jakuba corcie.
ostatnio okazalo sie ze ma straszne uczulenie na slonce
nie wolno im wyjsc na dwor miedzy 6 rano a 19

a poza tym chcialam sie jeszcze pochwalic moim prezentem od mojego synka, ktory dostalam z opoznieniem dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140527_195140.jpg (32,7 KB, 8 załadowań)
Stary 2014-05-27, 23:05   #759
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Może, ale on jest na okresie próbnym, muszę z nim pogadać, czy to dobry pomysł
Jeszcze myślałam mamę/tatę poprosić, chyba mają jeszcze urlopy, a oni po parenaście lat pracują w tych samych firmach, moja mama to zaraz 30 lat będzie mieć

Ta i odzywa się sam nagle
Kiedyś tż w nocy szedł po picie, a szczeniaczek do niego: "WIDZĘ CIĘ!" Prawie zszedł na zawał
przepraszam ale sobie to wyobrazilam i powstrzymałam od wybuchu śmiechu bo dziecko mi śpi obok normalnie ja na miejscu Twojego tz to bym się osrala ze strachu!

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
hmm ostatnio koleżanka mówiła mi,że jej lekarz wysnuł teorię,że u dzieci kp później wychodzą zęby, bo od mleka matki jakiś inny rodzaj wapnia jest. No i się zastanawiam czy na wąciu są jakieś dzieciaki na kp i bez zębów jak moja Tusia?tak się zastanawiam ile w tym może być prawdy

właśnie już rozkminiłam o co kaman
z tyłu jest ten przełącznik głośności i jeszcze jeden dodatkowy tam jest jako taka wersja pokazowa-że jak w sklepie się naciska,żeb y sprawdzić jak gra to są skrócone wersje piosenek. Już przełączyłam i jest ok

Ooooo jesteś w BB?????

hehe witaj w klubie, też mam paredziesiąt, nie wiem nawet ile Moja T. ma stoiska/sklepy więc tylko sobie idę i biorę kolorki

a nie wiem jeszcze czy tak jest z tym szczeniaczkiem, jutro obadam masz siostrzyczkę?słodka jest
ale rozwala mnie piosenka o kolorach,że "lubię tylko róż, róż, róż" taaaa strasznie do nas pasuje
Moja zębów ma 0 i my od początku kp z 1 dokarmianiem mm ale teraz już raczej więcej mm niz kp ale zębów brak

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Tak między 8.30 a 9. Czasem i o 6 ale wtedy się pobawi ok. 1,5 h i idziemy dalej w kimę do 9-9.30.

W tesco promo na chusteczki pampers 6pak za 24.99 zł.
Ahm no to moja potrafi do 10 nawet 11 a w ciągu dnia dwie bądź trzy drzemki po pół godzinie

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Tak między 8.30 a 9. Czasem i o 6 ale wtedy się pobawi ok. 1,5 h i idziemy dalej w kimę do 9-9.30.

W tesco promo na chusteczki pampers 6pak za 24.99 zł.
Ahm no to moja potrafi do 10 nawet 11 a w ciągu dnia dwie bądź trzy drzemki po pół godzinie
Stary 2014-05-28, 06:02   #760
tassia
Zakorzenienie

hejho wstalismy pare minut temu wiec nie ma tragedii
maciej dzis spal spokojnie
jedna pobudka na herbatke i wytrabil cale 120 na raz

ny nigdy nie czyscilismy uszu patyczkami zaraz na poczatku byly tu o tym wzmianki i polozna tez zabronila
wiec ja czyszcze do tej ppry zwyklym wacikiem i raz w tyg oliwka

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 06:18   #761
matallewar
Zakorzenienie

Cierpię na chroniczny brak snu tzn. nawet jak śpię, to czuje się niewyspana

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-28, 06:53   #762
tassia
Zakorzenienie

matal ja chwilowo mam to samo. tylko mnie nikt nie przeszkadza unac ale kazdego dnianie moge zasnac tak do godziny 2w nocy
a ok 6-7 pobudka i koniec spania

[/RIGHT]
Stary 2014-05-28, 07:00   #763
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
hehe witaj w klubie, też mam paredziesiąt, nie wiem nawet ile Moja T. ma stoiska/sklepy więc tylko sobie idę i biorę kolorki
dobrze, dobrze

Cytat:
a nie wiem jeszcze czy tak jest z tym szczeniaczkiem, jutro obadam masz siostrzyczkę?słodka jest
ale rozwala mnie piosenka o kolorach,że "lubię tylko róż, róż, róż" taaaa strasznie do nas pasuje

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
mi się dziś śniło, że TŻ prowadził z jakąś laską program w TV na temat undergroundowej kultury i gadżetów (!) i ona stwierdziła, że zaszła z nim w ciążę. Się w.☠☠☠☠iłam

Cytat:
też ma dużo mimo codziennego czyszczenia

Cytat:

miałam oglądać ale zaniemogłam o 21 jak na początku ciąży z Mikim.....
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
a poza tym chcialam sie jeszcze pochwalic moim prezentem od mojego synka, ktory dostalam z opoznieniem dzisiaj
fajna

chłopaki dalej śpią

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:07   #764
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
super ze wszystko ok
i kciuki za alergologa

Filip ma bardzo dużo az mu wyplywa, ja raz na tydzien delikatnie zbieram z zewnątrz i nie wkładam patyczka do ucha bezpośrednio juz kilku lekarzy mi mówiło zeby nie wkładać i się samo ma czyścić

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U nas trochę tez tak jest, nie az tak dramatycznie, ale jednak. Może to faktycznie skok, jak pisze Matal. Ja się oczywiście martwię, ale tz mnie uspokaja. Adasia najlepiej wziac na spacer, zakupy czy do znajomych/rodziny. Wtedy siedzi cicho

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no właśnie ja tu pisze już kilka razy że jak Filip płacze i niechce się uspokoić to najlepiej działa zmienienie otoczenia albo sen, dlatego pytałam Matal, teacherki czy to u nich się sprawdza bo u nas tak.
Stary 2014-05-28, 07:15   #765
tassia
Zakorzenienie

u nas tez sprawdza sie zmiana otoczenia ale na chwile bo potem znow akcje nieziemskie

swoja droga przerazilo mnie to ze dziecko ma umiec pokazac autko na obrazku
(czy jakos tak)
chyba ze mnie slaby nauczyciel

[/RIGHT]
Stary 2014-05-28, 07:18   #766
kaska87
Zakorzenienie

mój też ostatnio męczy bułkę trochę,ale pewnie dlatego, że jak pada to tylko w domu siedzimy i się nudzi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:30   #767
doughnut_agg
Zadomowienie

ale naskrobalyscie...

Cytat:
muszę zapytać rodziców jak to było z naszymi zębami

paczcie paczcie, taka ciekawostka https://mamotoja.pl/nowy-schemat-zyw...,15669,r1.html
eee tam swoja droga po co pisac, ze nowe produkty podawac lyzeczka, a nie butelka czy ktos by wpadl na to, ze obiadek dac z butelki . albo to dziecko decyduje ile je... przeciez to oczywiste, ze jak glodne to dam wiecej, a nie tyle ile jest w schemacie... to sa te wazne nowe zasady haha

Cytat:
super ze wszystko ok
i kciuki za alergologa

ja swojej tez czyszcze codziennie
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:34   #768
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas noc koszmar ta dolna jedynka sie wyrzyna, Jasiek ma stan podgorączkowy, ciagle płacze z bólu. dentinox nie pomaga, nurofen na max 2-3 h cała noc rzucał sie po lozku. moje biedactwo.

Tassia nieprecyzyjnie się wyraziłam on przybiera od dłuższego czasu slabo, wlasnie sprawdziłam od lutego w sumie 1 kg - czyli przez 4 misiace
musze mu zrobic podstawowe badania!

Cytat:
Jasiek tez ma bardzo duzo, pisalam kiedys ze mu sie az wylewala i za poleceniem Tassi uzywam vaxola do oczyszczania

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:38   #769
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Zdałam egzamin na 5.0 Tyle czasu poświęciłam na naukę ale opałaciło sie coś pouczyć. Jeszcze 'tylko' 2 egzaminy
gratulacje kujonie

Cytat:
Ja cycków nie mam prawie, to nie problem
A zakrywa właśnie tą część brzucha, co mam na niej duże rozstępy
ja też wielkich nie mam, ale podejrzewam że ten kostium nie utrzyma ich tam gdzie być powinny i będą sobie dyndać w okolicy pępka

Cytat:
Siet
Muszę znaleźć kogoś do opieki nad dziećmi na 11.06 i żeby poszedł też do lekarza z En Dostałam zaproszenie na bezpłatne szkolenie z marketingu, aż żal nie skorzystać
a nie możesz wizyty u lekarza przełożyć?

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dziewczny Korrnowi leci woda z nosa i zrobił 4 luźną kupke, to moze byc od zebów ?
Jadł dzisiaj tylko mleko.
tak, może być od zębów

Cytat:
Ta i odzywa się sam nagle
Kiedyś tż w nocy szedł po picie, a szczeniaczek do niego: "WIDZĘ CIĘ!" Prawie zszedł na zawał

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 07:38   #770
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Matal ten strój jest piękny

W Warszawie w rekrutacji zapisując dziecko po urodzeniu też zaznaczasz od kiedy chcesz i może to być np styczeń tylko szanse pewnie mniejsze
u nas mozna tylko na dany rok wiec przy urodzeniu, ktore musialoby byc akurat w czasie rekrutacji czyli marzec , i może sie dostac dopiero od wrzesnia - a pozniej to pewnie 0 szans, bo u nas roczxnie 400 dzieci nie dostaje sie do zlobkow miejskich...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:40   #771
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matal ja chwilowo mam to samo. tylko mnie nikt nie przeszkadza unac ale kazdego dnianie moge zasnac tak do godziny 2w nocy
a ok 6-7 pobudka i koniec spania
Ja padam nieprzytomna i taka rano wstaje

Cytat:
u nas tez sprawdza sie zmiana otoczenia ale na chwile bo potem znow akcje nieziemskie

swoja droga przerazilo mnie to ze dziecko ma umiec pokazac autko na obrazku
(czy jakos tak)
chyba ze mnie slaby nauczyciel
Spokojnie, Eda jest raczej madrym dzieckiem, a zawsze pozniej sie uczyl takich rzeczy takze sie nie zamartwiaj znow.

Cytat:
mój też ostatnio męczy bułkę trochę,ale pewnie dlatego, że jak pada to tylko w domu siedzimy i się nudzi
My w tym mcu juz 3 tyg chorzy w domu. Zwariowac mozna

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-28, 07:42   #772
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

za niedlugo to on wcale w dzien nie bedzie spal hihu
niedlugo to kiedy? bo kinia nadal spi w dzien - nawet 3h!!! - i normalnie o 21 juz spi (latem wg mnie to optymalny czas spania, przeciez jest dlugo jasno). artur spal do 4 roku zycia w dzien w przedszkolu i w domu...

Stary 2014-05-28, 07:46   #773
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się tak zdaje zwłaszcza jak przebywa większą część dnia w jednym pomieszczeniu - nuda...mimo zabawek itd,

S U K C E S Filip usnał sam na moim łóżku, melodyjka ta co na noc, usiadłam koło łóżka i uderzałam pilotem o dłoń, odgłos pukania go zmula 2 min i śpi, bo pogoda paskudna na spacer.
30 minut dla siebie tyle że niemogę wyjść z sypialni za bardzo

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

do poczytania http://moto.wp.pl/kat,106078,title,T...?ticaid=112ce0

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 07:53   #774
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ostatnio koleżanka mówiła mi,że jej lekarz wysnuł teorię,że u dzieci kp później wychodzą zęby, bo od mleka matki jakiś inny rodzaj wapnia jest. No i się zastanawiam czy na wąciu są jakieś dzieciaki na kp i bez zębów jak moja Tusia?tak się zastanawiam ile w tym może być prawdy
g.no prawda! nati na kp i 5 zebow, kinia miala pierwszego zabka dopiero po roczku! tez byla kp (1,5 roku), wiec wszystko to indywidualna sprawa i tyle.

Stary 2014-05-28, 08:01   #775
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej

Cytat:

ja dziś mam zamiar włączyć , fajnie ze jest coś takiego jak tvn player, vod szyca sobie przewinę
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
też mi się tak zdaje zwłaszcza jak przebywa większą część dnia w jednym pomieszczeniu - nuda...mimo zabawek itd,

S U K C E S Filip usnał sam na moim łóżku, melodyjka ta co na noc, usiadłam koło łóżka i uderzałam pilotem o dłoń, odgłos pukania go zmula 2 min i śpi, bo pogoda paskudna na spacer.
30 minut dla siebie tyle że niemogę wyjść z sypialni za bardzo

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

do poczytania http://moto.wp.pl/kat,106078,title,T...?ticaid=112ce0
za uspanie

ja też widzę że jak za długo siedzimy w salonie to już grymasi nieziemsko, zmienię pokój na sypialnie i ponownie jest zainteresowany otoczeniem
a najlepszym pomieszczeniem jest łazienka , jak się uderzy i płaczę , wystarczy wziąć na ręce i do łazienki ,moment i cisza

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

u mnie w bloku mieszka chłopczyk który pierwszego ząbka miał w wieku 13 miesięcy

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:03   #776
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

dzisiaj moje dziecko było dziwne...od 2 w nocy budzła się jakos co godzinę, z potwornym wrzaskiem, dwa razy ciężko było ją uspokoić. Oczywiscie wylądowała w naszym łóżku...
Niby pospała do 8, no ale mówię Wam, wrzask potworny, łzy w oczach. Tempki brak, a teraz szczęśliwa i zadowolona. A! Katarek jej się zaczął. pomyślałabym,że zęby,ale tak od rana przeszło?

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Motyl, nieee, my mamy Szczeniaczka. I całkiem inne piosenki. Ha, nie wiedziałam.

Co do zębów, my mooooocno KP i Zuza ma już 4 przebite ząbki i 2 a może i 4 w drodze.

Strasznie niespokojnie śpi, już widze, jaka będzie nocka
nie macie piosenki o kolorach ale z innym zakończeniem?

albo "przyjdź do mnie i pobawmy się, wesoło nam upłynie dzień...", o albo ta masakryczna o pajączku "pewengo dnia pajączek się w rynnie sliskiej skrył, wtem deszczyk spadł i wnet pajączka zmył"? mamy to też w pianinku i zawsze się wszyscy śmieją,że smutna ta piosnka

Tusia się strasznie cieszy jak gra, podskakuje lub robi kosi kosi. Niestety faktycznie wystarczy lekko dotknąć i się przełącza, więc często przypadkiem go wyłącza.

Cytat:
dzięki dziewczyny za pomoc. jechałam 50km do apteki po te biodacyne, kupiłam przy okazji świetlika. odsapnę chwilę i idę przemyć oczka małemu bo już widziałam że sklejone
biedactwo
czemu ja mylałam,że biodacyna jest na receptę?

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
mysle, ze nie jest tak zle
,oj przybral jakies 700g w 2 miesiace

super

gratulacje

u nas tez jest problem z usypianiem w dzien :/
dzis to w ogole dal taki koncert, ze pewnie bylo go slychac na kilometr
zadzialal moj telefon - wlaczylam muzyke i dalam mu do raczki, uspokoil sie i odplynal...

ale chamstwo
chyba bym nic nie pisala, tylko ewentualnie przypiela, jakby bylo do czego.

zdrowka

yez ma strasznie duzo
i tez czyszcze codziennie

zdrowka

my jutro rano mamy wycieczke do lodzi na rehabilitacje.
potem jade do siostry i odwiedzic znajoma, ktora ma 6 tygodni starsza od Jakuba corcie.
ostatnio okazalo sie ze ma straszne uczulenie na slonce
nie wolno im wyjsc na dwor miedzy 6 rano a 19

nooo Kubuś się postarał

Cytat:
dobrze, dobrze

też ma dużo mimo codziennego czyszczenia

miałam oglądać ale zaniemogłam o 21 jak na początku ciąży z Mikim.....

fajna

chłopaki dalej śpią

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
ale naskrobalyscie...

eee tam swoja droga po co pisac, ze nowe produkty podawac lyzeczka, a nie butelka czy ktos by wpadl na to, ze obiadek dac z butelki . albo to dziecko decyduje ile je... przeciez to oczywiste, ze jak glodne to dam wiecej, a nie tyle ile jest w schemacie... to sa te wazne nowe zasady haha

ja swojej tez czyszcze codziennie
tyż fakt

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u nas noc koszmar ta dolna jedynka sie wyrzyna, Jasiek ma stan podgorączkowy, ciagle płacze z bólu. dentinox nie pomaga, nurofen na max 2-3 h cała noc rzucał sie po lozku. moje biedactwo.

Tassia nieprecyzyjnie się wyraziłam on przybiera od dłuższego czasu slabo, wlasnie sprawdziłam od lutego w sumie 1 kg - czyli przez 4 misiace
musze mu zrobic podstawowe badania!

Jasiek tez ma bardzo duzo, pisalam kiedys ze mu sie az wylewala i za poleceniem Tassi uzywam vaxola do oczyszczania
biedny Jasiulek

my też używamy Vaxola

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:08   #777
dodinha
Wtajemniczenie

Witam się po koszmarnej nocy.Nie wiem co jest,budziła się na jedzenie,a odłożona do łóżeczka zaczynała harce,czyli gadanie,pierdzenie ustami i tak coś ponad godzinę,kilka razy.Skok?A na domiar złego jestem cały dzień i noc sama,oszaleje.Pogoda taka,że pewnie nawet na spacer nie pojdziemy

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-05-28, 08:09   #778
83monia
Zakorzenienie

uszy tez czyszcze patyczkiem. ze wzgledu na ulewanie czesto mleko wlewalo jej sie nawet do uszu wiec musialam. czasem psikam w ucho octanispetem bo taki smrodek az jest. kinia raz miala zapalenie ucha (bez goraczki) ze az leciała woskowina po szyi wiec nie chce powtorki z rozrywki. a wiecie co w koncu powstrzymalo zapalenie tego ucha? maczanie patyczka w soku z czosnku i smarowanie tym ucha bo 3 razy wracalo (mimo antybiotyku!) a po czosnku nic.

moje dzieci tak szybko tez nie pokazywaly nic. wogole jest na watku jakies dziecko ktore cokolwiek wskazuje palcem?

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-05-28 o 08:10
Stary 2014-05-28, 08:10   #779
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jestem wkurzona
ale od początku, dzisiaj mój wózek tako pierwszy raz mnie wkurzył... wiem, że to nie jego wina ale mnie wkurzył i już (chodzi o to że ja dzień w dzień, idę do auta go wypakować i złożyć, i wieczorem znów idę i go rozkładam i stelaż do bagażnika a spacerówkę za siedzenie kierowcy, no i w nocy jest w tym aucie) i sąsiedzi to widzą, jeden nawet mojemu tacie zwrócił uwagę dlaczego mi nie pomaga a tata odpowiedział tyle że jest po wypadku. sąsiad przepraszał. ale to akurat bardzo miły pan, jemu nie przeszkadza to że wózek pomiędzy jednym a drugim spacerem stoi w klatce, w przedsionku obok drzwi do piwnicy.
Ale jednak za pewne komuś to przeszkadza i dzisiaj, już drugi raz mój wózek był wyprowadzony przed klatkę !! no samowolka jak nic, ukradłby ktoś to nawet nie wiedziałabym kiedy....
oczywiście gdyby mój wózek był pierwszy który tak stoi godzinę czasem dwie w klatce to zrozumiałabym to, ale jest pare dzieci już odchowanych, których wózki też tam stały..... i to dłużej i na noce też. a i rowery też tam stoją do dziś dzień czasami... więc nie rozumiem.
tym bardziej że wózek nie przeszkadza w wejściu do klatki i pójściu na swoje piętro, oraz nie wadzi przy wejściu do piwnicy więc.. ?

i teraz prośba, jest tu parę dziewczyn z ciętym językiem może pomożecie bo chcę napisać kartkę coś typu że proszę o nie ruszanie czy wystawianie mi wózka na zewnątrz, coś macie na myśli?

aha a wkurzył mnie ten wózek dzisiaj nie tym że musiałam go jak co dzień rozkładać tylko źle wpięłam tą spacerówkę, nie za oba mocowania tylko za jedno i później nie mogłam tego wypiąć a Ola była w nim i cała ta spacerówka się huśtała góra dół i dzwoniłam po mamę żebby przyszła i potrzymała Olę no bo nie zostawie jej samej siedzącej na ławce bo spadnie itd a z nią nie mogłam tego zrobić (bez niej też później było ciężko to wypiąć :/ )
aha i zaraz jeszcze sprawdzę czy ten wózek jest w ogóle suchy była taka ulewa, burza i grad że........ bo że był na polu mama mi powiedziała bo była z psem na spacerze i mi go wprowadziła z powrotem
też bym się wkurzyła
ale jak dziewczyny myślę, że kartka nic nie da, a może tylko pogorszyć sytuację ja już kiedyś napisałam kartkę, bo sąsiedzi z góry bardzo szurają krzesłami, ale w końcu nie powiesiłam, bo mąż stwierdził, że mogą się jeszcze głośniej zachowywać
ja też mam czasem wózek na klatce, na parterze przy wejściu do piwnicy, przy czym u nas klatki wąziutkie i zastawia wejście do piwnicy, ale nikt mi nigdy nie zwrócił uwagi, a tym bardziej wózka nie wyprowadził chociaż no są to najczęściej same koła złożone, bo dopiero tydzień młody jest w spacerówce, a z gondolą go wnosiłam na górę

Cytat:
help! zamiast byc w pracy, wracam od lekarza.
Pochwaliłam wczoraj Marcina... to dziś w nagrodę na zapalenie spojówek, biedaczysko moje w ciągu godziny zrobił nam się potok ropy w oczach. i teraz mam do was pytanie. Objeździłam dwie apteki, do trzeciej dzwonilam, mają deficyt na biodacynę. Mogę zakraplać mu coś innego, w sensie sól fizjologiczną, moze jakąś herbatką przemywać? jutro mają dowieźć lek do jednej z aptek.
Anka z kolei ma zapalenie krtani oszaleję
a .. i małż z pracy wrócił z gorączką
zdrówka dla Was wszystkich
mój też ma chyba zapalenie spojówek, drugi dzień podaję biodacynę i maść neomecynę tak jak przy poprzednim zapaleniu i jest bardzo duża poprawa choć podejrzewam, że ciągle jest też problem z zatkanymi kanalikami, idę w przyszłym tygodniu znów do pediatry i boję się, że wyśle nas na przetykanie

Cytat:
Miłosz kp i nie ma zębów, starszy jeszcze bardziej kp a miał już w tym wieku

Cytat:
super ze wszystko ok
i kciuki za alergologa

też ale czekam aż samo wypłynie i czyszczę tylko to co na wierzchu

Cytat:

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:14   #780
ladanseuse14
Zakorzenienie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości