|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Co do szpitali w mniejszych miastach to powiem Wam,że u nas w Ustce co prawda zzo jest tylko ze wskazań medycznych i ciężko je dostać,bo jest jeden anestezjolog na zmianie,ale np sale poporodowe są jednoosobowe z własnymi łazienkami co dla mnie jest bardzo dużym plusem i raczej rzadko się zdarza w innych szpitalach. Co prawda bratowa rodziła w styczniu w tym roku i było takie obłożenie,ze ostatniego dnia do niej dołożyli dziewczynę,no ale to w wyjątkowych sytuacjach tak się dzieje...
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
beat@ no to pięknie
w sumie nawet zazdroszczę Ci całodziennych zajęć, bo ja się dziś wynudziłam jak mops...Cytat:
![]() Ja już myślę kiedy ktoś nas odwiedzi, żeby móc zrobić to ciasto |
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Pater86, to tylko w tym tygodniu tak. Jutro z rana auto addaję do prania tapicerki a z milszych rzeczy jutro fryzjer
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Jak mnie dziś na sen bierze Bogini Bastetsuper, że dobre informacje na wizycie A wagą się nie przejmuj, to na bank woda się zatrzymuje Sola ja też jestem przeciwna wszelkim kopertom!!!! Co innego czekoladki, czy kwiaty Ja wykupiłam sobie usługę prywatnej położenej na Żelaznej, i mam nadzieję, że zagwarantuje mi to przyjęcie ![]() W razie czego myślę o inflanckiej Mala_Czarno_Biala Ja tez pracuję w służbie zdrowia, mi nikt nigdy nie proponował jawnie łapówki, kilka razy zdarzyło się takie "między słowami" o ząłatwieniu czegoś poza kolejnością... A czekoladki i kawa są na porządku dziennym, ale tak jak piszesz, po zakończonej współpracy, czy przy okazji świąt itp. Prowansja88 W szpitalu w którym zamierzam rodzić zzo było zawsze za opłatą, tzw cegiełką około 500 zł. Wtedy był anestezjolog zatrudniony dodatkowo. A teraz jak po "oburzeniach" pacjentek zzo jest za darmo, i anestezjologów jest mniej, i nie wszystkie pacjentki które chcą być znieczulone do porodu mają na to szanse
|
|
|
|
#2285 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajną listę żywieniową wrzuciłaś tylko bardzo zastanawia mnie co roi na niej miód w produktach do spożycia skoro wszędzie trąbią ze miód bardzo uczula? Cytat:
![]() Aż się cała zaśliniłam jak zobaczyłam Twoje ciacho i łóżeczko śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pytanie z serii głupich czy Was bolą przepowiadacze? Czuję jak spina mi się i twardnieje brzuch ale to nie jest bolesne i nie wiem czy to one???
|
|||||
|
|
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie na jakiś czas zniknie z Twego słownika Mnie się marzy jeden dzień takiego totalnego wynudzenia się aż do bólu
|
||
|
|
|
#2287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I wychodzi wtedy ta niesprawiedliwość. Niby masz przez państwo zapewnioną opiekę medyczna, płacisz składki ubezpieczenia. A jak przychodzi co do czego to się okazuje że część oddziału jest lepiej traktowana a część gorzej bo personel dostaał w kieszeń. A ta co nie dała leży skazana sama na siebie. I gdzie tu równość. Moi teściowie i mąż są tak nauczeni i podejrzewam że będą na to nalegać żeby jakąś kawe itp dać położnej ale ja będę się upierać że jak już to po wszystkim. Byłam na tym pogrzebie, ostatecznie poszłam też na cmetarz, później rossmana zaliczyłam i wykorzystałam ten rabat. Ale głównie tż na tym skorzystał bo jemu większość rzeczy kupiłam. Wziełam jeszcze paczkę pampersów i chusteczki z pudełkiem (dla zamykanego pudełka) dla Małego. Nie wiem czemu tak mam ale wolę kupić coś dla tż jak dla siebie.
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o miód to na pewno trzeba z nim uważać przy podawaniu dzieciom do pierwszego roku zycia jak już się urodzą, bo jest ciężkostrawny. Jeśli chodzi o mleko matki to być może nie zaobserwowano negatywnych reakcji po spożyciu miodu przez matkę ![]() Mnie nie bolą. |
|
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Pradip ja to chyba w ogóle żadnych przepowiadaczy nie mam...
Dziewczyny bardzo tanie u Was są już truskawki ja w weekend kupowałam po 10zł!!! |
|
|
|
#2290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wykurzanie, ja nie mogę wykorzystać męża bo mam globulki przy których nie można....No ale może inne sposoby podziałają ![]() U nas truskawki dziś tata kupił po 6 zł i są pyszne, słodziutkie i świeżo zebrane, nie przejrzałe dobrze,że się zaczęły przed porodem to jeszcze sobie pojem ![]() No i zamroziłam takich ładnych pojemniczek, żeby w zimie można było zjeść ![]() Pradip ja mam różnie. ogólnie brzuch się spina i twardnieje czasami, a w nocy kilka razy mnie złapało. Taki ból w podbrzuszu i uderzenie gorąca przy tym i szybki oddech. Położna powiedziała, że to skurcze przygotowujące.... Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-05-27 o 17:57 |
|
|
|
|
#2291 |
|
Zadomowienie
|
Tanieją z dnia na dzień. Wczoraj były po 7,5 zł a dziś po 5 zł.
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny. Przez te upały strasznie się odpiekam
szczególnie pod brzuchem, jest bardzo nisko i np tam gdzie zaczynają się majtki mnie strasznie piecze do tego się pocę i nie wiem co mam z tym zrobić... smaruje się codziennie kremami ale to nie pomaga w ciągu dnia jest tragediaA ja nie mam ochoty na truskawki ale na czereśnie... i czekam aż stanieją bo teraz są po 16 euro obawiam się że się nie doczekam
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
ANTERIA może jakąś zasypkę lub mąkę ziemniaczaną spróbuj, nie wiem w sumie co Ci poradzić... A truskawki masakrycznie drogie
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
ale narobiłyście mi smaka tymi ciastami...
ja może jutro zrobię takie http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...o/przepis.html o ile będę mieć energię na zakupy i pichcenie, choć wydaje się być w miarę prosty do zrobienia Ja właśnie piszę do Was, skacząc na piłce mam nadzieję, że to coś ruszyAnteria mąka ziemniaczana, puder, talk i luźne ubranie, które nie podrażniałoby dodatkowo Pradip U mnie różnie te przepowiadacze. Jedne polegają tylko na twardnieniu brzucha, inne są na zasadzie takiego spięcia dołu brzucha i ciągnięciem do pachwin, czasami są połączone z ukłuciem Nie mogę powiedzieć, że są bolesne, to takie dziwne uczucie, ale już się do niego przyzwyczaiłam. Zauważyłam jednak, że ostatnio trwają one dłużej, nie kilka kilkanaście sekund, a nawet minutę! Już kiedyś pisałam, że ważne jest żeby wtedy oddychać przeponowo! Dobrego wieczoru |
|
|
|
#2295 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jeszcze znowu przyśnieszmoja siostra rodziła na inflanckiej i była bardzo zadowolona z opieki. Co prawda ponad 3 lata temu, więc nie wiem jak jest teraz ![]() Cytat:
rozmawiałam z położną, twierdzi, że to sygnały laktacji. u mnie siara tez litrami się nie leje, ale jak ścisnę pierś pojawiają się żółte kropelki![]() to bardzo źle też tak robię, ale zauważyłam, że nie ma rewanżu, więc staram się nie kupować tżetowi prezencików zamiast sobie![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziś położna na SR też wyskoczyła, że może w przyszłym tygodniu urodzę...nie wiem o co im chodzi no, ale byłby to już 38 tc, więc....czemu nie
|
||||
|
|
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi o przepowiadaczach
Cytat:
![]() tez wlazłam na piłkę ale tylko mi się naleśnik z truskawkami cofnął zamiast skurcze rozkręcić Cytat:
![]() Faktycznie dziwna reakcja na siarę ![]() Cieszę sie ze siostra zadowolona z Inflanckiej
|
||
|
|
|
#2297 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znieczulenie samo w sobie mają na pewno, wykorzystują chociażby do CC itp, więc gdyby było na życzenie przy SN, to byłoby naprawdę super Świetna alternatywa co do Wrocławskich molochów.Cytat:
Cytat:
Marudzimy, marudzimy, ale trzeba przyznać, ze z roku na rok coś tam się poprawia i zmienia, więc jest jakieś swiatełko w tunelu i może za parę lat te warunki będą sporo lepsze. I tak ciesze się, ze doczekaliśmy czasów, w których można rodzić z partnerem czy inną bliską osobą, że są porody aktywne, dowolne pozycje, większa swoboda a nie ogólny blok z parawanami. Jest jak jest, trzeba widzieć także te pozytywne strony ![]() Jakoś będzie!
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wiem, że tamte to hardcore w porównaniu z przepowiadaczami Znieczulenie - u nas w szpitalu pytają każdej rodzącej i jeśli nie ma przeciwwskazań anestezjologa (dot. krzepliwości krwi itd) to wręcz rutynowo podają jak rodząca sobie życzy i nie ma sytuacji że odmawiają bo anestezjolog zajęty...Zophiee bierz się za wykurzanie ![]() A ja po wizycie - ktg spoko, jakieś tam skurczyki się zapisały ale po bólu już wiedziałam, że to nic wielkiego tętno Wikusi ładne Usg - w porządku, wody płodowe w normie, nereczki w normie, główka w dół, myślałam, że poda orientacyjną wagę dziecka (dla samej ciekawości) ale operował tylko pomiarami główki i uda - i powiedział, że dzidziuś wychodzi teraz na takie o tydzień mniejsze niż tydzień ciąży i że zgrabna główka a wiedząc jaka była waga pierwszego dziecka powiedział, że drugie szykuje się mniejsze, mam nadzieję, że ma rację ![]() W czwartek zaś jadę do szpitala na usg u innego lekarza + spotkanie z położną, także zobaczymy co drugi lekarz powie ![]() Za to dzisiaj szyjki nie miałam badanej ![]() Wróciłam, zrobiłam starszej córce porządek z ciuchami, teraz robię trzecie pranie i muszę wykorzystać fakt, że nie śpię i jeszcze coś porobić
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-27 o 21:46 |
|
|
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Zophiee, Kakusia, Karolkya, Ramona doping dla Was za szybkie rozpakowanie ![]() Kakusia za "4" z przodu![]() Majkela szkoda, że z tym mieszkaniem nie wyszło ![]() Sola dzięki za listę ![]() Jutro mam Dzień Mamy w przedszkolu, już się nie mogę doczekać ![]() Co do porodu i położnych - to u nas też jest tak jak Sola pisała, inne na bloku porodowym, inne na oddziale poporodowym. Jedne fajniejsze, inne mniej, wiadomo jak wszędzie, różnie można trafić. Ja akurat źle tej opieki nie wspominam. Co prawda położne "nie skaczą" koło Ciebie, trzeba sobie samemu radzić z dzieckiem, ale jak poszłam do jednej z pierwszą kupą, bo nie wiedziałam co i jak, to bez problemu mi pokazała. Na plus u mnie są 2-osobowe sale, na minus toaleta na korytarzu wspólna, do której trzeba dojść bez majtek....
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
Ale pogoda się zrobiła. Za oknem pochmurno, chwilowo nie pada no i się ochłodziło no a mi ciągle duszno. Wentylator mi chodzi ![]() No a po 9 ruszam do fryzjera Wreszcie będę normalnie wyglądać. Podetnę, zafarbuję i będzie cacy
|
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
Czołem Dziewczyny
wczoraj zasnęłam bardzo późno, bo tżet był na służbowej imprezie a jakoś bez niego zasnąć nie mogę więc oglądałam durne programy o metamorfozach kobiet marzy mi się zmiana wizerunku, nienawidzę zakupów odzieżowych, ale wyglądać dobrze lubię zasmucały mnie historie kobiet - matek, które tak zatraciły się w macierzyństwie i dbaniu o dom, że przestały dla siebie istnieć
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie wczoraj ścięło na kanapie przed telewizorem, obudziłam się w lekkim szoku o 1:30 a na dobre wstałam o 6:00 no i jestem nieprzytomna, oczy mi się zamykają, głowa boli - chyba czas na kawę...
|
|
|
|
#2304 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
kolejna bezsenna noc za mną. Cieszyłam się, że dobrze śpię na końcówce ciąży a tu jednak nie ma tak dobrze Jutro zaczynam 37tydz to może choć trochę odetchnę bo na razie chodzę jak bomba zegarowa i wszyscy już chcą żebym urodziła i się uspokoiła
|
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 37 tc
Oczywiście dzisiaj kolejna nocka z córcia w łóżku,wiec średnio przespana...a przez ta ponura pogodę cały dzień bym spała...wczoraj nawet 2 drzemki zaliczyłam,co przy non stop gadajacym i wlażącym na mnie dziecku łatwe nie było ![]() A od rana mały mi się wciska w krocze Achh te dzieci,znęcają się nad biedną starą matką ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2306 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wygląda ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Nie Cytat:
U nas czereśnie 25zł też na razie czekam.Cytat:
I co ruszyło??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dzień rodziny jest akurat w dniu tp ![]() Ciekawe czy siostrzyczka się zlituje i wyjdzie wcześniej, żebyśmy wszyscy obejrzeli ![]() Cytat:
co robisz z kudełkami???Cytat:
![]() A u nas kolejna noc bez bobasa, wtedy jesteśmy wyspani. Krasnoludki dały rade ![]() ------------------------------- Co do "podziękowań". My nie dziękowaliśmy, bo mieliśmy opłaconą położną. Teraz z resztą też będzie. Niestety u nas w okolicznych szpitalach bez ugadanej położnej możesz pomarzyć o ludzkim traktowaniu. Tzn. możesz liczyć na cud, że trafisz na "normalną" położną, ale ja podziękuję i nie będę ryzykować ----------------------------- Witam w deszczowy dzionek . Przynajmniej można oddychać i ogródka nie trzeba podlewać, ale mam nadzieję, że szybko się pogoda polepszy.Spakowałam wczoraj torbę, ale jestem z siebie dumna ![]() Zaraz lecę robić obiadek, a wieczorem świętuję swój dzień
|
||||||||||
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Hejka, nareszcie trochę chłodniej, niestety na moje stopy to już nie działa, już po przebudzeniu były opuchnięte
![]() Ja zaczynam jutro ![]() Byliśmy wczoraj na ostatnich zajęciach sr, prawie wszystkie dziewczyny z mojej grupy już urodziły i wszystkie grupy czerwcowe zostały połączone. Będzie mi brakowało tych zajęć, nawet mąż stwierdził, że sr powinna być obowiązkowa, czym mnie bardzo zaskoczył, bo pamiętam jak się bronił przed chodzeniem tam ![]() Truskawki jadłam wczoraj u teściowej pyyszne i nareszcie polskie!"prezenty" dla personelu - nigdy nie dawałam i nie będę - uważam, że to jest ich praca i powinny wykonywać ją tak jak cała reszta, a nie robić łaskę i czekać na łapówy. Nie spotkałam się co prawda jeszcze z jakimś karygodnym zachowaniem ze strony lekarzy czy pielęgniarek, ale na pewno jakby tak się zdarzyło to zwróciłabym komuś uwagę, że zachowuje się nieodpowiednio, a nie jeszcze wręczała kasę, żeby tylko ktoś był dla mnie taki jak powinien być
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
![]() dla wszystkich za kolejne tygodnieCytat:
Bo ja zazwyczaj wieczorem mam tak jak by mi Młody nogę/rękę w pochwe wciskał, takie mega kłucie. I nie wiem czy to to? Piszecie o złych nocach- ja już któryś dzień z koleji wstaje połamana jak paralityk, ból głowy. Nie mogę sie z łózka pozbierać. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Na stronie Biedronki pokazała się druga cześć gazetki dzieciowej http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...ciece-przygody Szału wg mnie nie ma.
|
|
#2309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zamiast wydać wodę kumuluję ją nadmiaru wody nie wypacam, bo prawie wcale się nie pocę ale miałam tak przed ciążą, aby się spocić musiałam przebiec kilka km, albo iść do saunySylwka też czuję takie kłucie.... |
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się po hardcorowej nocy Oczywiście zwieliśmy się jakoś po 11 za przytulanki O pierwszej wybudziły mnie skurcze, połączone z mocnym bólem miesiączkowym... Więc nie powiem ucieszyłam się poleżałam tak jakiś czas , przysypiając między skurczami, zrobiła się trzecia, skurcze co 8 min, mocno spinające brzuch. Z położną umówiłam się, że dzwonię, jak skurcze są regularne co 10 min, żeby miała czas ogarnąć salę, zastępstwo itp No więc kazała zaaplikować 2 no-spy i do wanny na co najmniej godzinę Więc siup do wody, tam skurcze jeszcze się zagęściły co około 5-6 min, i trwały ponad minutę Poleżałam w tej wannie do około 5.30, bo już mi tyłek się odmoczył, wyszłam z wanny, i skurcze odeszły- teraz spina mi brzuch co jakieś 15-20 min, znów tylko takie twardnienia i delikatnym ciągnięciem. ech Dziś wizyta na 14.00, mam nadzieję że po tych skurczach coś się tam ruszyło, i że szyjka powiększyła rozwarcie ![]() kamilla123 prosze o kolejny doping, bo Wasze fluidy dobrze działają Kakusia za wizytę, i że wszytko w porządkubeat@ Udanej wizyty u fryzjera, ja mam zamiar zaraz zrobić pazurki, ale to w zaciszu domowym Ka rolina Mój synek też przypuszcza ataki na krocze, czasami jak mi nerw uciśnie, to mam wrażenie, że nie postawię kolejnego kroku Może dziś się uda też jakąś drzemkę strzelić za tydzień!NecroKitty U mnie z kolei wszyscy pytają czy już urodziłam, co mnie doprowadza do szału, bo sama już bym chciała urodzić ![]() Bogini ja też często na babskich programach oglądałam programy tego typu. I gros z tych kobiet, to właśnie zapuszczone mamuśki, które poświęciły się bez reszty dzieciom, domowi, całkowicie zapominając o sobie. Myślę, że Nas to nie czeka... Oby |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

przepis na blogu
i znowu pojawiła się siara
dokładnie tydzień do terminu
Nie było tego w głównym budynku, obok jest inny budynek chyba coś z radiologią i chorobami rakowymi a te laboratorium jeszcze w innym miejscu. No masakra. Nie dość że jak ktoś pierwszy raz tam idzie to za żadne skarby sam nie znajdzie to jak już mnie ktoś tam pokierował w prawidłowym kierunku to okazało się że to budynek w szczerym polu 

ojciec mojego kolegi bardzo ciężko chorował i jego rodzina musiała zadłużać się i to nie na leki, ale na koperty dla lekarzy
13.07.2013 

też tak robię, ale zauważyłam, że nie ma rewanżu, więc staram się nie kupować tżetowi prezencików zamiast sobie

U nas czereśnie 25zł