Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-05-28, 09:13   #691
Prannie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

1992MaDziuLeK poczytam o cheat day - nie wiem, co to jest. Zaraz uko³yszê dzieciê, przygotujê obiad dla rodzinki i zabiorê siê do lektury

CEL 1 OSI¡GNIETY - obecnie - 77 - jeszcze 7 kg

Cele ró¿ne - je¶æ zdrowo , æwiczyæ co najmniej 5 razy w tygodniu
Prannie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:33   #692
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Napisane przez 1992MaDziuLeK Poka¿ wiadomo¶æ
Co do ¶niadania to ile tego chleba zjad³a¶? Nie za ma³e to ¶niadanie? A gdzie zdrowe t³uszcze?
Nie chce Ci zwracaæ uwagi... to tylko moje ma³e sugestie, których nie musisz w ogóle braæ pod uwagê
Na ¶niadanie zjadam kromkê chleba jasnego, a taki posi³ek wzi±³ siê st±d, ¿e postanowi³am z rana je¶æ bia³ko i jakie¶ warzywko bo pó¼niej ciê¿ko by³oby mi z³apaæ siê za co¶ takiego. Zreszt± na t³uszcze przychodzi czas pó¿niej, w zupie czy w drugim daniu, ewentualnie w dodatkowym posi³ku...
Czy to wystarcza, nie wiem - przekonamy siê jutro bo spisujê swój jad³ospis i zobaczê ile dostarczam organizmowi kalorii. Je¶li wyjdzie co¶ nie tak postaram siê to zmieniæ...
Dziêkujê, ¿e siê zainteresowa³a¶, znasz siê na tym wiêc je¶li wyjdzie mi co¶ nie tak to bêdê Ciê prosi³a o rady - tego b±d¼ pewna

Drugie ¶niadanie - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le

Wpad³am ju¿ na si³ownie 100 wio¶larzy za mn±!

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:14   #693
donkje
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 410

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
nie mam sta³ego jad³ospisu ;(

np: sniadanko:
2 kromki chlebka razowego z szynk± ,pomidor ,ogórek ,sa³ata 1/2szkl mleka 1,5%
lub 1 jajo +kromka chlebka
lub sa³atka warzywna +kromka chlebka lub bez

2 ¶niadanie:

-owoc
-jogurt
-kefir ze swierzymi owocami tj. sezonowo truskawki,czy arbuzy
zalezy czasem zapomne albo nie mam czasu ;(

obiad:

1/2 fileta z piersi indyk /kurczak gotowane na 1/2 kostki roso³owej pietruszka ,koper
fasolka szparagowa/brokó³/kalafior /marchew ---do wyboru ostatecznie jak nie mam to pomidor w æwiartki

lub:
zupa szczawiowa z miesem z kurczaka

lub:

ry¿ 1/2 paczki 1/2 fileta w kostce duszone na oliwie z oliwek (1 ³y¿ka)
jogurt jako sos + dodatek sa³atka lub warzywa j.w
lub jako sos 1,2³y¿ sosu terayaki jest do sa³at ryb,miês jest s³odki i w takiej mikro ilosci nie jest kalorycznuy a nadaje smaku potrawie

lub :

1/2 ziemniaka a¿ liscie sa³aty ,pomidor w cwiartki
befsztyk bez panierki na 1³y¿ oliwie

czy grillowana rybka

kolacja :

2 ma³e kromki chlebka ciemnego b±d¿ styropian
na kanapkach zawsze znajduj± sie warzywa
rzodkiew,ogórek,pomidor,s a³ata,papryka czerwona

lub

kromka chlebka 1 jajko na twardo 1/2szkl mleka b±dz herbata b/c oczywiscie

sa³atka z warzyw sa³ata lodowa,pomidor ,ogórek,papryka,groszek,o liwki itp...itd
zalezy kto z czego lubi tê sa³atke
ostatnio da³am nawet kraby lubiê te¿ z /feta light/mozarella

oczywiscie takiej sa³atki nie zjem ca³ej ! zawsze zostaje mi po³owa np na rano na sniadanko.

du¿o by pisac naprawde rózne kombinacje robie do jedzenia to co mam w lodówce ,nie lubie marnowac jedzenia dlatego nie mam rozpiski co jadam dzis a co jutro staram je¶c z g³ow±
Jak dla mnie masz nie do koñca odpowiedni jad³ospis, na kolacje powinno byæ bia³ko, a nie wêglowodany z chleba, których nie masz potem kiedy spaliæ i odk³adaj± siê Ta sa³atka ju¿ lepiej wygl±da, ale gdzie bia³ko? Jaki¶ tuñczyk, kurczak czy whateva?

Teraz chudniesz, ale przyjdzie zastój i tak czy siak bêdziesz musia³a zacz±æ liczyæ kcal i makrosk³adniki, dlatego polecam to ju¿ teraz

Cytat:

Nie chodzi o skrupulatne liczenie co do 1 kcal
Chodzi mi raczej o stosunek bia³ka, wêglowodanów i t³uszczów przy redukcji
Masz moje my¶lenie ale z pocz±tków odchudzania jakbym by³a m±drzejrza o t± wiedzê nabyt± to dzi¶ bym mia³a cel osi±gniêty... ale có¿ - nic mi nie pozosta³o jak dalej walczyæ
A czemu nie co do 1kcal? Przecie¿ to nie wymaga jakiego¶ zachodu. Wrzucasz na wagê masz 153g to wpisujesz 153g w kalkulator, bo po co zaokr±glaæ do 150? Jestem zwoleniczk± liczenia dok³adnego szczerze powiedziawszy

Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ
Melonade ja mam takie jakie¶ dziwne prze¶wiadczenie, ¿e niewa¿ne ile schudnê do koñca ¿ycia bêdê mieæ metkê grubej.

Ooo jak fajnie! Jestem za! Dziêki takiemu wsparciu i tej m±dro¶ci - damy radê, wszystkie!
Ja wa¿±c aktualnie 68,3kg czujê siê gruba, mam problem z za³o¿eniem na przyk³ad krótkich spodenek, mimo ¿e mieszczê siê w standardowe 38

Cytat:
Masz racjê... muszê siê z Tob± zgodziæ po czê¶ci, ale jak zwykle mam swoje ALE
To zostaje w g³owie... Ja schud³am ponad 20 kg i ludzie mnie nie poznaj±, ale ja dalej uwa¿am siê za jakiego¶ monstera i czujê siê wielka...
Dlatego to nie ludzie przypn± Ci metkê grubej (to ¿aden problem ¿eby ich olaæ), tylko Tobie samej bêdzie trudno tê metkê odczepiæ w swojej g³owie i zmieniæ nastawienie do samej siebie, a to jest du¿o wa¿niejsze ni¿ opinia kogo¶ tam
Mam dok³adnie to samo. Nawet gdy wchodzê do sklepu to zaczynam przymierzanie od XL/L a koniec koñców S/M biorê.

Cytat:
Napisane przez Prannie Poka¿ wiadomo¶æ
1992MaDziuLeK poczytam o cheat day - nie wiem, co to jest. Zaraz uko³yszê dzieciê, przygotujê obiad dla rodzinki i zabiorê siê do lektury
Cheat day to ¶wietna sprawa, jednak¿e na redukcji odpowiedniejszy jest cheat meal. Cheaty daye lepiej stosowaæ ju¿ prawie przy mecie. Gdy masz sporo do zrzucenia zast±p jeden posi³ek czym¶ na co masz ochotê- bia³e ptasie mleczko, hamburger czy cokolwiek, a przez resztê dnia dietkuj normlanie

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
Melonade za te stronki : http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr, myfitnesspal i patent z woreczkiem strunowym, zostajesz moim personalnym bohaterem i honorowo przyznajê Ci order Technicznego U³atwiciela Chudniêcia <3 Zapiszê Twój nick z³otymi literami na drzwiach lodówki i zamiast wyjmowaæ z niej produkty zakazanê, bêdê codziennie ofiarowaæ Ci 15 przysiadów i 4 pompki
O nie nie, potrenigu.pl i kalkulator bmr jest ode mnie! hahah

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
A Ty jaki masz rozk³ad makro?
Ró¿nie to wychodzi Ale wêgli je max 100g dziennie, a bia³ka minimalnie 140g Reszta t³uszcze

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Na ¶niadanie zjadam kromkê chleba jasnego, a taki posi³ek wzi±³ siê st±d, ¿e postanowi³am z rana je¶æ bia³ko i jakie¶ warzywko bo pó¼niej ciê¿ko by³oby mi z³apaæ siê za co¶ takiego. Zreszt± na t³uszcze przychodzi czas pó¿niej, w zupie czy w drugim daniu, ewentualnie w dodatkowym posi³ku...
Czy to wystarcza, nie wiem - przekonamy siê jutro bo spisujê swój jad³ospis i zobaczê ile dostarczam organizmowi kalorii. Je¶li wyjdzie co¶ nie tak postaram siê to zmieniæ...
Dziêkujê, ¿e siê zainteresowa³a¶, znasz siê na tym wiêc je¶li wyjdzie mi co¶ nie tak to bêdê Ciê prosi³a o rady - tego b±d¼ pewna

Drugie ¶niadanie - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le

Bia³y chleb jest ok, organizm nie rozró¿nia czy jesz ciemne czy jasne pieczywo. Wêgle to wêgle, wiêc nie musisz zmuszaæ siê do ciemnego. Ale jedna kromka to dosyæ ma³o, powinna¶ to zwiêkszyæ.

Mas³o wbrew pozorom te¿ jest ok

Zreszt± podsumowuj±c: JEDZ CO CHCESZ, WYGL¡DAJ JAK CHCESZ. W ¯YCIU LICZ¡ SIÊ TYLKO KCAL I MAKROSK£ADNIKI

Wymianka kosmetyczna LUTY
donkje jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:16   #694
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 779

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ

Drugie ¶niadanie - jajecznica z dwóch jaj na ma¶le+ ja bym doda³a koniecznie trochê warzywek!

Nie mogê powiedzieæ, ¿e siê znam, bo fachowcem nie jestem

Ale sama uczy³am siê na swoich b³êdach i dalej siê uczê, wiêc mogê Wam co¶ podsun±æ jakby to mia³o pomóc

1992MaDziuLeK jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:17   #695
donkje
Raczkowanie

Uff, odpowiedzia³am na wszystko
U mnie dzisiaj na wadze 68,3 ! Wreszcie, moja najnisza waga w ¿yciu chyba!

By³a rozmowa o cheat dayach i mealach, osobi¶cie rzadko stosujê, z tego wzglêdu ¿e w swój bilans wrzucam co¶ s³odkiego-pasek czekolady, czy batonika, wiêc tak bardzo mnie do z³ego nie ci±gnie.
Wczoraj mia³am cheat meal w McDonaldzie i skutków w postaci kilogramów w górê brak. Wiêc jestem jak najbardziej zwolenniczk±, tylko wszystko z g³ow± dziewczyny!

Stary 2014-05-28, 10:27   #696
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

donkje hmm... nie do koñca we wszystkim siê z Tob± zgadzam (ka¿dy mo¿e mieæ swoje zdanie hehe ).

Co o wa¿enia skrupulatnego... masz racjê jak wa¿yæ to wa¿y±, ale jak kto¶ nie ma czasu to niech mniej wiêcej sobie zapisze co i jak bêdzie wiedzia³a ta osoba oreintacyjnie nad czym powinna popracowaæ i co dopie¶ciæ

Je¶li chodzi o cheat meal - wed³ug mnie lepszy jest cheat day nie do¶æ, ¿e masz komfort psychiczny (bêd±c na diecie mo¿esz zje¶æ co chcesz wow ) to filozfi± tego triku jest dostarczenie organizmowi konkretnej dawki kcal... Je¶li dziewczyny za ma³o jedz± (przestój wagi) to co im da ekstra nawet 500 kcal? to nic takiego!
Mój kolega na cheat dayu (dzieñ bez treningów) zjada³ oko³o 6 tys kcal dziennie! ¯ar³ i ¿ar³! bo to nie mo¿na by³o nazwaæ jedzeniem i co? i chudn±³ normalnie...
Mo¿na zacz±æ od cheat mealu, bo wiecie, ka¿dy organizm inny, ale od jednego dnia bez diety w tygodniu, nie nabierzesz tkanki t³uszczowej, nawet jak waga podskoczy!

Co do sklepów... ja zawsze proszê o najwiêksze rozmiary zawsze tak by³o i to siê nie zmieni³o. Sprzedawcy patrz± na mnie jak na g³upka, ale to jest silniejsze ode mnie niestety... Mo¿e kiedy¶...

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

AAAA i bym zapomnia³a

Podsumowanie jest THE BEST!!!

Stary 2014-05-28, 10:35   #697
donkje
Raczkowanie

1992MaDziuLeK oczywi¶cie, ¿e tak. Ró¿ne s± szko³y Wiadomo, ¿e lepiej zapisaæ cokolwiek orientacyjnie ni¿ w ogóle, ale ja po prostu robiê co¶ porz±dnie albo wcale

Co do cheaty dayów i mealów, oczywi¶cie popieram. Stosowa³am nie raz i nie dwa cheaty daye, gdzie potrafi³am zje¶æ 2opakowania ptasiego mleczka i 2tabliczki czekolady. Planujê swój cheat day na sobotê, bo rodzice mojego lubego przywie¼li mi mnóstwo fajnych s³odyczy-oreo w bia³ej czekoladzie, milkê z herbatnikami LU i tak dalej
I nigdy siê to nie odbija³o na mojej wadze, jednak z biegiem czasu uznajê ¿e lepiej czê¶ciej ale cheat meal. Ale zarówno posi³ek niezgodny z diet±, jak i dzieñ jest swojego rodzaju nagrod±

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

A i z tymi rozmiarami to jest tak samo, jaka¶ masakra. Zawsze zaczynam od 44/42. Ostatnio w H&M kupi³am spodenki w rozmiarze 42 tylko po to, ¿eby je po dwóch dniach wymieniæ na 38..

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 10:37   #698
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez donkje Poka¿ wiadomo¶æ
1992MaDziuLeK oczywi¶cie, ¿e tak. Ró¿ne s± szko³y Wiadomo, ¿e lepiej zapisaæ cokolwiek orientacyjnie ni¿ w ogóle, ale ja po prostu robiê co¶ porz±dnie albo wcale

Co do cheaty dayów i mealów, oczywi¶cie popieram. Stosowa³am nie raz i nie dwa cheaty daye, gdzie potrafi³am zje¶æ 2opakowania ptasiego mleczka i 2tabliczki czekolady. Planujê swój cheat day na sobotê, bo rodzice mojego lubego przywie¼li mi mnóstwo fajnych s³odyczy-oreo w bia³ej czekoladzie, milkê z herbatnikami LU i tak dalej
I nigdy siê to nie odbija³o na mojej wadze, jednak z biegiem czasu uznajê ¿e lepiej czê¶ciej ale cheat meal. Ale zarówno posi³ek niezgodny z diet±, jak i dzieñ jest swojego rodzaju nagrod±

No no i w koñcu dosz³y¶my do konsensusu! I dogada³y¶my siê jak góralka ze ¦l±zaczk±
Ja tam jeszcze nie wiem w który dok³adnie dzieñ, ale na pewno te¿ sobie wrzucê ogromnego cheat daya, bo w pi±tek mam urodziny a w sobotê ostatnie dwa egzaminy na studiach mam zamiar je zaliczyæ
Ale tym oreo to mog³aby¶ siê podzieliæ Uwielbiam Milkê oreo i loooody du¿o lodów miam

Stary 2014-05-28, 10:40   #699
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Dziewczyny poleæcie stronkê gdzie za³o¿yæ dzienniczek kaloryczny. Proszê

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:41   #700
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:

A i z tymi rozmiarami to jest tak samo, jaka¶ masakra. Zawsze zaczynam od 44/42. Ostatnio w H&M kupi³am spodenki w rozmiarze 42 tylko po to, ¿eby je po dwóch dniach wymieniæ na 38..

Co do ubrañ to wiesz rozmiar rozmiarowi nierówny, ale niby jakie¶ standardy s±
Ja mam nogi ogromne niestety nawet nie wiem jakie rozmiary nosze, bo nic ostatnio nie kupowa³am Na pewno nie kupiê koszulki i spodni w jednym rozmiarze, no way koszulka mniejsza a spodnie wiêksze... z tym ¿e swoje stare spodnie (5 sztuk) ofiarowa³am w spadku mojej przyjació³ce

Stary 2014-05-28, 10:45   #701
donkje
Raczkowanie

Mogê siê podzieliæ, bo jak wch³onê tyle rzeczy na raz to
Nie chcê kusiæ, ale milka z lu jest najpyszniejsz± milk± na rynku, a próbowa³am wszystkich dostêpnych na rynku polskim i niemieckim
A oreo w bia³ej czekoladzie to mmmm... Poezja, zreszt± jak wszystko w bia³ej czekoladzie!
¦l±zaczka, ¦l±zaczka i to rodowita bo z Bytomia, ale los wygna³ mnie najpierw na Ukrainê, a teraz do Wroc³awia. Niestety

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Ja mam nogi ogromne niestety nawet nie wiem jakie rozmiary nosze, bo nic ostatnio nie kupowa³am Na pewno nie kupiê koszulki i spodni w jednym rozmiarze, no way koszulka mniejsza a spodnie wiêksze... z tym ¿e swoje stare spodnie (5 sztuk) ofiarowa³am w spadku mojej przyjació³ce
Typowa gruszka, jak ja! Drobne ramionka i biust, a dupsko i uda Ja odda³am pó³ szafy kole¿ance, i powoli wymieniam garderobê, ale staram siê przystopowaæ, bo za 10kg znów trzeba bêdzie zrobiæ wymianê i staram siê kupowaæ rzeczy, które s± dobre teraz i za 5kg w dó³ te¿ bêd± dobre

Nie przejmuj sê, mam 167cm wzrostu i 62cm w udzie
Nie chcê wiedzieæ ile w biodrach, no i ty³ek przeogromny! zawsze mia³a wielki, teraz te¿ mam ogromny ale lepszej jako¶ci od przysiadów Ju¿ siê chyba z tym pogodzi³am , ¿e na górê kupuje Ski a na dó³ minimum M, albo i L

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny poleæcie stronkê gdzie za³o¿yæ dzienniczek kaloryczny. Proszê
potreningu.pl

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 10:50   #702
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chcê kusiæ, ale milka z lu jest najpyszniejsz± milk± na rynku, a próbowa³am wszystkich dostêpnych na rynku polskim i niemieckim
A oreo w bia³ej czekoladzie to mmmm... Poezja, zreszt± jak wszystko w bia³ej czekoladzie!
¦l±zaczka, ¦l±zaczka i to rodowita bo z Bytomia, ale los wygna³ mnie najpierw na Ukrainê, a teraz do Wroc³awia. Niestety

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Typowa gruszka, jak ja! Drobne ramionka i biust, a dupsko i uda Ja odda³am pó³ szafy kole¿ance, i powoli wymieniam garderobê, ale staram siê przystopowaæ, bo za 10kg znów trzeba bêdzie zrobiæ wymianê i staram siê kupowaæ rzeczy, które s± dobre teraz i za 5kg w dó³ te¿ bêd± dobre

Nie chcê wiedzieæ ile w biodrach, no i ty³ek przeogromny! zawsze mia³a wielki, teraz te¿ mam ogromny ale lepszej jako¶ci od przysiadów Ju¿ siê chyba z tym pogodzi³am , ¿e na górê kupuje Ski a na dó³ minimum M, albo i L
Ja te¿ rozdajê ubrania, zostawiam tylko te najmniejsze szafê mam do wymiany, nawet tata stwierdzi³, ¿e wysztko na mnie wisi

O s³odyczach nie piszemy, bo mmmm chce mi siê haha

Ja na ty³ek XL pewnie te¿ bym nie pogardzi³a dupa u mnie jak pó³ Warszawy i jeszcze trochê

A dlaczego tak siê przenosisz po ¶wiecie?

Stary 2014-05-28, 11:01   #703
donkje
Raczkowanie

1992MaDziuLeK najpierw studia w Ivano Frankivsku- stomatologia, ale ze wzglêdu na sytuacjê polityczn± na Ukrainie trzeba by³o zwiewaæ
A teraz mieszkam z ukochanym, ale jako rodowita ¶l±zara najbardziej kocham ¶l±sk i wszystkie kopalnie !

Stary 2014-05-28, 11:24   #704
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
1992MaDziuLeK najpierw studia w Ivano Frankivsku- stomatologia, ale ze wzglêdu na sytuacjê polityczn± na Ukrainie trzeba by³o zwiewaæ
A teraz mieszkam z ukochanym, ale jako rodowita ¶l±zara najbardziej kocham ¶l±sk i wszystkie kopalnie !

A rozumiem to tak Ciê trochê nosi ale jak trzeba to trzeba
Ale w sumie Wroc³aw to piêkne miasto

Stary 2014-05-28, 11:26   #705
BlankaSz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 051

Ile spamu dziewczyny! Naprawdê cieszê siê, ¿e w±tek znów ruszy³ Po chwilowym zastoju

Jem w³a¶nie drugie ¶niadanie
za
Miêso na obiad - rozmra¿a siê ju¿! Tak¿e nie powinnam pomin±æ tego posi³ku

Nied³ugo zabieram siê za æwiczonka z Tiffany! I marszobieg
cel II 70 kg
_________________________ _________

Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz!
24.08.2012

30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±!
BlankaSz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:58   #706
Prannie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Napiszê i ja swój przeciêtny jad³ospis. Krytykujcie:
¶niadanie - bu³ka fitness, mozarella (z wody), ogórek
II ¶niadanie - jogurt naturalny du¿y z bakaliami i musli
obiad - miêso (przewa¿nie pieczone), surówka i (o zgrozo!!!) co¶ s³odkiego (ciasto, batonik musli itp)
podwieczorek - ró¿nie: jab³ko lub co jest pod rêk± (nierzadko s³odycze )

kolacja - twaro¿ek naturalny z d¿emem lub to samo, co na II ¶niadanie

MÓj grzech - gdy dorwê siê do s³odkiego (ciasto, czekoladki) - nie mam umiaru..................

CEL 1 OSI¡GNIETY - obecnie - 77 - jeszcze 7 kg

Cele ró¿ne - je¶æ zdrowo , æwiczyæ co najmniej 5 razy w tygodniu
Prannie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:59   #707
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
¦l±zaczka, ¦l±zaczka i to rodowita bo z Bytomia, ale los wygna³ mnie najpierw na Ukrainê, a teraz do Wroc³awia.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

potreningu.pl
czy tam jak siê zarejestrujê to program bêdzie mi prowadzi³ dzienniczek, czy to bêdzie tylko kalkulator a na kartce trzeba zliczaæ ka¿dy dzieñ?

Stary 2014-05-28, 12:07   #708
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ

[/COLOR]Dziewczynki podajcie jeszcze raz linki do stron gdzie mo¿na prowadziæ dzienniczki kaloryczne, forum jest tak ob³o¿one , ¿e trudno znale¼æ i najlepiej ¿eby wszystko by³o po polsku.

http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr i myfitnesspal.com
Cytat:
Witam Was w ten jesie... wiosenny poranek u mnie jest 11 stopni i nie zapowiada siê na wiêcej. Jestem z tego tytu³u szalenie zadowolona Im silniejszy wiatr tym ciê¿ej siê jedzie = tym wiêcej spalonych kalorii. Idealnie
W ogóle wczoraj siê wykrzycza³am i jeszcze raz Wam dziêkujê <3 Aczkolwiek do koñca dnia chodzi³am i powtarza³am "103 kilo, 103 kilo, ty debilu, stoooo trzyyy kilooo" dzisiaj od rana mam ¶wietny humor, w dodatku dowiedzia³am siê ¿e TVN zrobi TOP MODEL 4 !!! takie moje i T¯ "guilty pleasure" razem z Warsaw shore i paroma innymi poza tym kocham patrzeæ na Asiê Krupê

Melonade za te stronki : http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr, myfitnesspal i patent z woreczkiem strunowym, zostajesz moim personalnym bohaterem i honorowo przyznajê Ci order Technicznego U³atwiciela Chudniêcia <3 Zapiszê Twój nick z³otymi literami na drzwiach lodówki i zamiast wyjmowaæ z niej produkty zakazanê, bêdê codziennie ofiarowaæ Ci 15 przysiadów i 4 pompki

Wam wszystkim gratulujê spadków i motywacji, jeste¶cie wszystkie, nowe i sta³e cz³onkinie, niesamowitymi kobietami.
Hahahaha Kochana jeste¶ . Chêtnie przyjmê wszystkie przysiady i pompki .
Chocia¿ uznanie nale¿y siê donkje za potreningu.pl !

A u mnie lato w pe³ni .

ArcymoneQ odejmij sobie 800, jak æwiczysz tyle to naprawdê potrzebujesz kalorii

Cytat:
Jak dla mnie masz nie do koñca odpowiedni jad³ospis, na kolacje powinno byæ bia³ko, a nie wêglowodany z chleba, których nie masz potem kiedy spaliæ i odk³adaj± siê Ta sa³atka ju¿ lepiej wygl±da, ale gdzie bia³ko? Jaki¶ tuñczyk, kurczak czy whateva?

Teraz chudniesz, ale przyjdzie zastój i tak czy siak bêdziesz musia³a zacz±æ liczyæ kcal i makrosk³adniki, dlatego polecam to ju¿ teraz

A czemu nie co do 1kcal? Przecie¿ to nie wymaga jakiego¶ zachodu. Wrzucasz na wagê masz 153g to wpisujesz 153g w kalkulator, bo po co zaokr±glaæ do 150? Jestem zwoleniczk± liczenia dok³adnego szczerze powiedziawszy

Ja wa¿±c aktualnie 68,3kg czujê siê gruba, mam problem z za³o¿eniem na przyk³ad krótkich spodenek, mimo ¿e mieszczê siê w standardowe 38

Mam dok³adnie to samo. Nawet gdy wchodzê do sklepu to zaczynam przymierzanie od XL/L a koniec koñców S/M biorê.

Cheat day to ¶wietna sprawa, jednak¿e na redukcji odpowiedniejszy jest cheat meal. Cheaty daye lepiej stosowaæ ju¿ prawie przy mecie. Gdy masz sporo do zrzucenia zast±p jeden posi³ek czym¶ na co masz ochotê- bia³e ptasie mleczko, hamburger czy cokolwiek, a przez resztê dnia dietkuj normlanie

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

O nie nie, potrenigu.pl i kalkulator bmr jest ode mnie! hahah

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Ró¿nie to wychodzi Ale wêgli je max 100g dziennie, a bia³ka minimalnie 140g Reszta t³uszcze

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Bia³y chleb jest ok, organizm nie rozró¿nia czy jesz ciemne czy jasne pieczywo. Wêgle to wêgle, wiêc nie musisz zmuszaæ siê do ciemnego. Ale jedna kromka to dosyæ ma³o, powinna¶ to zwiêkszyæ.

Mas³o wbrew pozorom te¿ jest ok

Zreszt± podsumowuj±c: JEDZ CO CHCESZ, WYGL¡DAJ JAK CHCESZ. W ¯YCIU LICZ¡ SIÊ TYLKO KCAL I MAKROSK£ADNIKI

Tak przypuszcza³am i mia³am pytaæ czy ogl±dasz WK
Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Co siê dzieje?

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:08   #709
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
donkje hmm... nie do koñca we wszystkim siê z Tob± zgadzam (ka¿dy mo¿e mieæ swoje zdanie hehe ).

Co o wa¿enia skrupulatnego... masz racjê jak wa¿yæ to wa¿y±, ale jak kto¶ nie ma czasu to niech mniej wiêcej sobie zapisze co i jak bêdzie wiedzia³a ta osoba oreintacyjnie nad czym powinna popracowaæ i co dopie¶ciæ

Je¶li chodzi o cheat meal - wed³ug mnie lepszy jest cheat day nie do¶æ, ¿e masz komfort psychiczny (bêd±c na diecie mo¿esz zje¶æ co chcesz wow ) to filozfi± tego triku jest dostarczenie organizmowi konkretnej dawki kcal... Je¶li dziewczyny za ma³o jedz± (przestój wagi) to co im da ekstra nawet 500 kcal? to nic takiego!
Mój kolega na cheat dayu (dzieñ bez treningów) zjada³ oko³o 6 tys kcal dziennie! ¯ar³ i ¿ar³! bo to nie mo¿na by³o nazwaæ jedzeniem i co? i chudn±³ normalnie...
Mo¿na zacz±æ od cheat mealu, bo wiecie, ka¿dy organizm inny, ale od jednego dnia bez diety w tygodniu, nie nabierzesz tkanki t³uszczowej, nawet jak waga podskoczy!
Oj, tylko wiesz, trzeba uwa¿aæ, bo panowie maj± ³atwiej i oni sobie mog± 6 tys. kcal je¶æ .
Ale prawda, ja te¿ jestem zwolenniczk± cheatów .
Chocia¿ podobnie jak donkje, liczê makra, wiêc czasem sobie po prostu zjem kawa³ek czekolady albo frytki , ale staram siê tego jak najbardziej unikaæ. Z drugiej strony jak mam ochotê na pizzê raz w miesi±cu to j± zjem i to siê te¿ na wadze nie odbija .
Cytat:

Przeczyta³am 20 opakowañ ptasiego mleczka i mi oczy wysz³y
Bo ja cierpiê na kompulsy, wiêc potrafiê kupiæ górê s³odyczy i j± zje¶æ w 10 minut, ale tyle to nawet ja bym nie przejad³a
Cytat:
Ja te¿ mam najgorsze nogi
Tylko ja do tego jestem niska i mam bardzo krótkie nogi :/ .

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 12:09   #710
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Widzê, ¿e podobny mamy gust, te¿ uwielbiam i oreo w bia³ej czekoladzie i milkê z lu
Cytat:
Ja te¿! Chocia¿ teraz jak siê tak rozty³am to i wielki biust mam i brzuch, ale normalnie to w±skie ramiona, w±ska talia i gigantyczne nogi i ty³ek :|.
Cytat:
A nie wygl±dasz jakby¶ mia³a 62cm w udzie
Ja nawet nie wiem ile teraz mam, nie chcê siê za³amywaæ, wiêc nie mierzê. Na pocz±tku roku mierzy³am i mia³am 66
Cytat:
Nie chcê wiedzieæ ile w biodrach, no i ty³ek przeogromny! zawsze mia³a wielki, teraz te¿ mam ogromny ale lepszej jako¶ci od przysiadów Ju¿ siê chyba z tym pogodzi³am , ¿e na górê kupuje Ski a na dó³ minimum M, albo i L [COLOR="Silver"]
Du¿e ty³ki s± fajne! A szczególnie takie po przysiadach .
Najgorzej, jak znajdziesz fajny kostium k±pielowy i trzeba go kupiæ w zestawie w jednym rozmiarze
Jak wa¿y³am tyle co Ty to mia³am t± sam± sytuacjê, teraz mam problem, bo rêce mam grube, ale ramiona w±skie, za to biust du¿y i ciê¿ko mi co¶☠kupiæ na górê. Biust mi siê☠mie¶ci dopiero w XL ewentualnie jak mam szczê¶cie to w L. No, ale nied³ugo na pewno siê uda schudn±æ, wiêc takich problemów nie bêdzie .

Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ
Ile spamu dziewczyny! Naprawdê cieszê siê, ¿e w±tek znów ruszy³ Po chwilowym zastoju

Jem w³a¶nie drugie ¶niadanie
za
Miêso na obiad - rozmra¿a siê ju¿! Tak¿e nie powinnam pomin±æ tego posi³ku

Nied³ugo zabieram siê za æwiczonka z Tiffany! I marszobieg

Te¿ siê cieszê, im wiêcej piszemy, tym wiêksza jest motywacja .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:38
Stary 2014-05-28, 12:30   #711
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

donkje o sorry, to obie traficie na lodówkê

Ja dzi¶ ¶niadanie pominê³am, nie celowo, ale z roweru wrócilam po godzinie 12 i juz nie by³o sensu Za to na obiadek mam rybê na parze [kombinowana bez parowaru] kaszê gryczan±, do tego mnóstwo kiszonej kapusty i pó³ pomidorka. ¦wietna rzecz
Muszê przeliczyæ swoj± dzisiejsz± trasê, kó³eczko mêcz±ce bo non stop pod wiatr

Wy ciuchy kupujecie, ja póki co tak siebie nie cierpiê ¿e nawet nie chcê nic mierzyæ

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:43   #712
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

Ja dzi¶ ¶niadanie pominê³am, nie celowo, ale z roweru wrócilam po godzinie 12 i juz nie by³o sensu Za to na obiadek mam rybê na parze [kombinowana bez parowaru] kaszê gryczan±, do tego mnóstwo kiszonej kapusty i pó³ pomidorka. ¦wietna rzecz

Wy ciuchy kupujecie, ja póki co tak siebie nie cierpiê ¿e nawet nie chcê nic mierzyæ
Ja te¿ nie kupujê, chyba ¿e ju¿ totalnie muszê ... Chocia¿ ¿al mi, bo lubi³am siê fajnie ubraæ, a teraz siê nie da
A jak kombinujesz z tym gotowaniem na parze?
To jak ju¿ jeste¶my przy aplikacjach ... ¶ci±gnij sobie endomondo to bêdziesz mia³a automatycznie wyliczone wszystko . I mo¿esz po³±czyæ z myfitnesspal .

Stary 2014-05-28, 12:46   #713
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Dziewczyny odkry³am amerykê w konserwie.
Wydawa³o mi siê ¿e du¿o nie jem
moje menu dzisiejsze:
dwie kromki chleba razowego z serkiem almette
banan
grejpfrut
Jogurt naturalny z morelami, siemieniem i s³onecznikiem
Niby nic - a na kalkulatorze www.tabele-kalorii.pl, wysz³o 1330,00 kcal.
Masakra a przede mn± jeszcze dwa posi³ki.

To ju¿ siê nie dziwiê, ¿e mam zastój.

Stary 2014-05-28, 12:47   #714
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

hej ale sie naczyta³am od rana ³adnie posz³yscie z tekstem
w³asnie wróci³am od mojej pani doktor i rozmawia³am na temat liczenia kalorii! bo bardzo zaniepokoi³y mnie te wiadomosci o rzekomy "zastoju" czy pomysla³yscie ze NIE KAZDY TAK MA!? przepraszam ale uwazam ze ka¿dy ma inny metabolizm jeden chudnie szybciej ,jeden mniej, jeden ma zastój ,drugi nie, rozmawia³am dobre pó³ godzinki i zosta³am upewniona ze Nie musze liczyc tych kalorii ,ze nie sprawi to ze schudne tylko do pewnego momentu:
oczywiscie jezeli tak sie stanie to zacznê je liczyc"
Nie twierdzê ¿e liczenie to bdzura ,bo tak nie jest ,,pewnie ze pomaga i przyspiesza ale nie liczenie nie spowoduje zastoju w sytuacji codziennych treningów i zdrowego odzywiania siê,
czy wyobra¿acie sobie liczyc kcal do koñca zycia? na ka¿dej imprezie rodzinnej,na wczasach czy w restauracji na kolacji biznesowej??? Ja nie .....wiec wolê oceniæ poprostu czy co¶ op³aca mi sie zjesc czy nie!
Moja pani doktor zauwazy³a róznice,zosta³am pochawlona i wpisana do tabelki bardzo podnios³a mnie na duchu

donkje
do sa³atek owszem tez dodaje miesko z kurczaka) nie o wszytkim napisa³am

Dzi¶ sniadanko
kromka chleba 1plaster szynki z indyka odt³uszczoenj
twaro¿ek wiejski 100g

uwaga obiad na miesice:

przepyszna sa³atka owocowa z jogurtem o% i musli
krojona na swierzutko przy mnie pyyyycha

Edytowane przez 201709081028
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:49
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:52   #715
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

Dziewczyny nie nadarzam z przetwarzaniem informacji
Przez noc 3 nowe strony
ja tam korzystam z niezbêdnika odchudzania i nie narzekam na jego dzia³anie,ale z ciekawo¶ci przetestuje podane przez Was.
Ja opieram siê jeszcze na podanych tutaj wyliczeniom kcl
http://www.ilewazy.pl/cukierek-krowka

Zaraz na obiadek rybka z kasz± jaglan± i sa³at± w jogurcie naturalnym
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:57   #716
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Ja te¿ nie kupujê, chyba ¿e ju¿ totalnie muszê ... Chocia¿ ¿al mi, bo lubi³am siê fajnie ubraæ, a teraz siê nie da
To jak ju¿ jeste¶my przy aplikacjach ... ¶ci±gnij sobie endomondo to bêdziesz mia³a automatycznie wyliczone wszystko . I mo¿esz po³±czyæ z myfitnesspal .
na dno wysokiego garnka wlewam wodê. Na to stawiam metalowe sitko [plastikowe pos±dzam o wydzielanie truj±cych fum w du¿ej temperaturze, nie wiem czy sprawiedliwie], w którym uk³adam filety, jak skóra jest to skór± do do³u. Przyprawiam, stawiam na izolatorze metalowym na ¶rednim gazie i jak siê zaczyna gotowaæ to zmniejszam ogieñ, przykrywam g³êbok± nakrywk± tak, ¿eby para nie uchodzi³a - w moim przypadku jest to g³êboka patelnia . I trzymam ko³o 20 minut. My¶la³am, ¿e to bêdzie trudniejsze, ale internet jednak czasem co¶ tam wie

Do endomondo muszê siê przekonaæ w ogólê spor± lekturê tu od Was mam do przegl±dania

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

bebemwls ja kiedy¶ te¿ u¿ywa³am ilewa¿y, ale zrazi³o mnie ¿e swego czasu podawano tam takie same produkty kilka razy i ka¿dy mia³ inne dane. Ja najlepiej lubiê http://nutritiondata.self.com/, niestety strona jest po angielsku.
Widzê, ¿e u Ciebie te¿ rybny dzieñ

27.02.2012
Stary 2014-05-28, 13:14   #717
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Prannie Poka¿ wiadomo¶æ
Napiszê i ja swój przeciêtny jad³ospis. Krytykujcie:
¶niadanie - bu³ka fitness, mozarella (z wody), ogórek - zero jakiegokolwiek zdrowego t³uszczu; ma³o warzyw
II ¶niadanie - jogurt naturalny du¿y (mo¿e pó³ jogurtu i æwiartka kostki twarogu - bia³ko) z bakaliami i musli + gar¶æ orzechów
obiad - miêso (przewa¿nie pieczone), surówka i (o zgrozo!!!) co¶ s³odkiego (ciasto, batonik musli itp) - tego powinno nie byæ! Mo¿e szukaj przepisów na jakie¶ zdrowe obiady na s³odko? typu zapiekanki z owocami czy co¶...
podwieczorek - ró¿nie: jab³ko lub co jest pod rêk± (nierzadko s³odycze ) - to nie jest posi³ek... sam owoc, przerzuci³abym to na II ¶nadanie albo zast±pi³a jak±¶ sa³atk± z kromk± chlebka i oliw± z oliwek

kolacja - twaro¿ek naturalny z d¿emem lub to samo, co na II ¶niadanie - twaróg jak najbardziej ok, ale ten d¿em odpada! Na noc to twaróg z rzodkiewk± i jogurtem naturalnym + kubiek chudej ma¶lanki

MÓj grzech - gdy dorwê siê do s³odkiego (ciasto, czekoladki) - nie mam umiaru.................. Ten akurat problem to i ja znam i ka¿da z nas... Najwa¿niejsze to podnie¶æ siê i dalej walczyæ!

Moje sugestie
Pamiêtaj, ¿e ka¿dy posi³ek powinien sk³adaæ siê z wêglowodanów, bia³ka i t³uszczy, których u Ciebie praktycznie nie ma...

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:

No i ochrzan siê nale¿y
Pope³ni³a¶ kardynalny b³±d! Nie ma omijania ¶niadañ! Skrzwdzi³a¶ swój metabolizm
Obiadek super! Mam nadzieje, ¿e oliw± z oliwek pola³a¶ kapuchê?
Te¿ jad³am kaszê gryczan± z kurczakiem i surowymi burakami z cebulk± skropionymi oliw± z oliwek

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Te¿ nie kupuje ubrañ na razie tylko w sytuacjach podbramkowych - tak jak Ty ale najpierw rzucam siê na najwiêksze rozmiary niestety...

A je¶li chodzi o facetów to masz racjê, oni chudn± szybciej g³upi zawsze ma szczê¶cie
Ale znam laskê, której organizm pozwala³ na 2 cheat daye w tygodniu i zdrowo chud³a Wasz sposób jest jak najbardziej odpowiedni Ja jednak nie chcê siebie kusiæ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 13:17   #718
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Odnosz±c siê do mojego jedzenia napiszê tylko tyle, ¿e póki co stylu nie zmieniam... pomalutku bêdê sobie dodawaæ nowe rzeczy, ale radykalnie nie! Póki moja waga idzie w dó³ jest ok. Jem w miarê normalnie, æwiczê i patrzê na cia³o, metabolizm ok., waga siê zmienia, ciuchy robi± siê na mnie coraz wiêksze a spodnie znowu zaczynaj± byæ lu¼ne.
Wiem natomiast, ¿e z ka¿dym kg mo¿e byæ trudniej, szczególnie od "6" w dó³ i w³a¶nie na ten czas zostawiê sobie liczenie kalorii i wyliczanie zapotrzebowania na pewne sk³adniki.
A jak na razie podejdê do tematu tak jak napisa³a LadyDagaMilon

A teraz idê kosiæ trawê, pewnie znowu z trzy godziny wyjête z ¿ycorysu

Ps. Obiad - kapu¶niak z m³odej kaspusty (raz w tygodniu musi byæ).

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:21   #719
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
hej ale sie naczyta³am od rana ³adnie posz³yscie z tekstem
w³asnie wróci³am od mojej pani doktor i rozmawia³am na temat liczenia kalorii! bo bardzo zaniepokoi³y mnie te wiadomosci o rzekomy "zastoju" czy pomysla³yscie ze NIE KAZDY TAK MA!? przepraszam ale uwazam ze ka¿dy ma inny metabolizm jeden chudnie szybciej ,jeden mniej, jeden ma zastój ,drugi nie, rozmawia³am dobre pó³ godzinki i zosta³am upewniona ze Nie musze liczyc tych kalorii ,ze nie sprawi to ze schudne tylko do pewnego momentu:
oczywiscie jezeli tak sie stanie to zacznê je liczyc"
Nie twierdzê ¿e liczenie to bdzura ,bo tak nie jest ,,pewnie ze pomaga i przyspiesza ale nie liczenie nie spowoduje zastoju w sytuacji codziennych treningów i zdrowego odzywiania siê,
czy wyobra¿acie sobie liczyc kcal do koñca zycia? na ka¿dej imprezie rodzinnej,na wczasach czy w restauracji na kolacji biznesowej??? Ja nie .....wiec wolê oceniæ poprostu czy co¶ op³aca mi sie zjesc czy nie!
Moja pani doktor zauwazy³a róznice,zosta³am pochawlona i wpisana do tabelki bardzo podnios³a mnie na duchu

donkje
do sa³atek owszem tez dodaje miesko z kurczaka) nie o wszytkim napisa³am

Dzi¶ sniadanko
kromka chleba 1plaster szynki z indyka odt³uszczoenj
twaro¿ek wiejski 100g

uwaga obiad na miesice:

przepyszna sa³atka owocowa z jogurtem o% i musli
krojona na swierzutko przy mnie pyyyycha

Skoro tak uwa¿asz to tym siê kieruj Nikt nie chcia³ Ci narzucaæ swoejgo zdania, a Twoja Pani Doktor jak najbardziej ma racjê
Nie chodzi o do¿ywotnie liczenie kcal - tylko na redukcji... To tak samo jak nie chodzi o do¿ywotnie odchudzanie siê - tylko wyrobienie sobie zdrowych nawyków ¿ywieniowych
Ja szanujê to, co napisa³a¶

Ale do ¶niadania bym siê przyczepi³a wiem, wiem jestem wredna
o ile kromka chleba to dla Ciebie nie za ma³o... to twaro¿ek i szynka ok, ale gdzie jakie¶ warzywa? albo owoc? a ju¿ nie wspomnê o zdrowych t³uszczach...

Stary 2014-05-28, 13:22   #720
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
No i ochrzan siê nale¿y
Pope³ni³a¶ kardynalny b³±d! Nie ma omijania ¶niadañ! Skrzwdzi³a¶ swój metabolizm
Obiadek super! Mam nadzieje, ¿e oliw± z oliwek pola³a¶ kapuchê?
Te¿ jad³am kaszê gryczan± z kurczakiem i surowymi burakami z cebulk± skropionymi oliw± z oliwek
A pewno, ¿e pola³am uwielbiam
Ja wiem ¿e to jest kuku dla metabolizmu ale ja mam rano tak kosmiczne md³o¶ci, ¿e ciêzko siê prze³amaæ

A ja kalorii nie liczê póki co - za to staram siê je¶æ najbardziej warto¶ciowe rzeczy. Z supermarketu mam tylko cytryny, reszta jest od wiejskich hodowców. Wiem, ¿e nie ka¿dy mo¿e sobie pozwoliæ, ale warto chodziæ po ryneczkach - od razu widaæ jak na spowiedzi, kto w skrzyneczce ma naturalne produkty a kto u¿y³ nawozu i dostanie rózgê od miko³aja.
Ale da³y¶cie takie fajne kalkulatory, ¿e chyba zacznê liczyæ dla przyjemno¶ci
I mam ¶wietn± wagê spo¿ywcz±, muszê siê nauczyæ ni± pos³ugiwaæ. Jest tak stara, ¿e jeszcze Stalin nad ni± w±sem rusza³, ale bardzo dok³adna

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-05-28 o 13:29
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.