|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXVII
Cytat:
kupilam z mysla o rybie po grecku mam nadzieje ze jakos da rade ![]() Myslalam, ze to ta ktora ma 5% glazury, niedoczytalam... U mnie bylo jeszcze z 8 miodelek po 3,19. |
|
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
Jutro sie okaze czy to byl dobry trop
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dwa razy... za pierwszym razem jak mi się rozleciała to pomyślałam, ze moze akurat trafiłam na taką rybę, ale za drugim razem było to samo... Na szczęście dało się zrobić z niej kotleciki rybne, ale już jej nie kupuje
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kostek z mintaja robie kotlety, miele mintaja, dodaje cebulke, bialy ser, jaja, bulke, przyprawy, panierka i smazenie...pycha. Moim zdaniem nie posiadaja duzo glazury.
|
|
|
|
#1235 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. U mnie odżywki do rzęs zniknęły a tyle ich było... Nie wiem czy wykupili, czy przenieśli do innej Biedronki. Sprawdzę dzisiaj w największej wyprzedażowej. Nie wszystko przeceniają. Chusteczki do okularów mimo, że pojawiają się w gazetkach dalej są w standardowej cenie. |
|
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Jesli smazycie mintaja w kostkach mrozonego to nie rozmrazac przed panierowaniem, jesli w glazurze to rozmorozic, osuszyc porzadnie recznikiem papierowym i dopiero panierowac...
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, ze ta kostka po rozmrożeniu dzieli się na kawałki.... I to chyba każda ryba jest mrożona w glazurze...
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
A macie jakieś sposoby na wyciągnięcie ości?
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Cala filozofia lezy wlasnie w smazeniu i rozmrazaniy
Rozwala sie wowczas, gdy sie ja rozmrozi calkowicie. Jesli powierzchniowo (napisane na opakowaniu) kostka nie ulegnie rozpadowi, poniewaz bialko miedzy czesciami sie zetnie i sklei reszte. Smazenie musi odbywac sie krotko i wysokiej T. Jesli na patelnie damy wiecej niz 3 kawalki, obnizymy T i zrobi sie papka lub sie rozpadnie. Taka moja skromna rada.---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Nie kazda ryba jest glazurowana... ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- A najlepiej zjesc swieza..., wedle zasady mniej a lepiej... ja kupuje lososia 2-3 kilogramowego w calosci w Carrefour, TZ porcjuje i do zamrazarki...grillowany najlepszy... |
|
|
|
#1240 |
|
Moderator
|
Ja kostkę z mintaja kupuję w B. i smażę w powodzeniem. nigdy mi się nie rozpadła
![]() Zawsze robię tak, że zostawiam na noc na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym i wstawiam do lodówki. Rano wyciągam i smażę. Mam w całości. |
|
|
|
#1241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam kostkę z mintaja z Biedro, filety też, i nigdy nie rozrażam jej do końca.
|
#1243 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Raczkowanie
|
Hej
co jest od piątku na mega rabatach?? |
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Nie zjemy na obiad 3kg
a myslisz, ze ryby w supermarketach- filetowane lub dzwonki lezace pieknie wylozone na kostkach lodu to swieza ryba? Np. dorsza baltyckiego nie lowi sie 360 dni w roku...i tu jest odp. na temat zagadki "mrozenie" a "glazurowanie". W sklepach mamy swieza rybe caly rok...Tak samo jak kapusta "kiszona" a "kwaszona"...
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuje twój patent |
|
|
|
|
#1247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() żurawinę widziałam w B. na Szerokiej
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie TZ zadzwonil, ze widzi z okna jak pod Biedra u nas rozstawiaja namiot wyprzedazowy
|
|
|
|
#1249 |
|
Konto usunięte
|
Nie tak dawno wspominałyście coś o kawach. Podaję do wiadomości
że od poniedziałku w Kaufland będzie Jacobs Velvet 200 g za 12,85
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- jak cała ryba to na pół i wyciągam kręgosłup 1 ruchem. a jak wyciągam ości z dzwonków to pęseta i jade ![]() (tak, jestem bardzo cierpliwa) Kiedy będą te książki w b? bo ja jakaś nieprzytomna jestem... były u was torby podróżne? duże i solidne to to? na 2 dni się da spakować?
|
|
#1251 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1252 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
w s-cu na podjazdowej jeszcze wczoraj uchowalo sie kilkanaście szt. miodelki
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jak na złość w każdej biedronce całe stosy żurawiny i borówki, ale w żadnej nawet śladu po miodelce.... Jakby co polecam chusteczki do mycia szyb w aucie z tygodnia samochodowego. Są teraz po 2.89, a były po 6.99. Świetnie myją, nie zostawiają smug. Mój tż zawsze sobie czyści szyby od środka jak czeka na mnie pod biedronką ![]() Myślę czy nie kupić ich sobie też do domu do mycia na szybko szklanego stołu. Były też chusteczki do kokpitu i do skór (te do kokpitu tż też poleca) A od piątku ma być mięso wieprzowe (bez mielonego) -20% Edytowane przez kevschaa Czas edycji: 2014-05-28 o 11:54 |
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ładuje do koszyków mleka, napoje itp. i spija potem hektolitrami
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc wolę iść sama niż słyszeć to niecierpliwe chrumkanie znaczące "no ileż można oglądać opakowanie jogurtu" Ostatnio jak tak chrumknął to się obróciłam i rzuciłam"masz jakiś problem?!" , problem w tym że w tym momencie stał za mną jakiś biedny facet który zaczął się tłumaczyć że problemu ze mną nie ma... mój tż w śmiech, żona faceta w śmiech ![]() W każdym razie ja sobie lubie wszystko pomacać, wygrzebać z dołu/tyłu , przeczytać etykiety... No i do tego za każdym razem jak jestem już prawie przy kasach to przypomina mi się że jeszcze chciałam coś z drugiego końca sklepu... ![]() Jakby co to polecam jogurt grecki z biedronki do mizerii zamiast śmietany, przepyszny.... |
|
|
|
|
#1256 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Muszę zapamiętać twojego posta i spróbować w ten sposób usmażyć. NIgdy nie pomyślałam o tym, że jak równocześnie wrzucam więcej kawałków to faktycznie temp. mocno spada i się wszystko gotuje, zamiast smażyć... Przy okazji tematu chusteczek do samochodu to ja mam te do skór. Świetnie doczyściły mi pufę skórzaną po remoncie. Ale jakoś nie mogę ich donieść do samochodu
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Można wiedzieć która to B.?
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też wolę bez Tż na zakupy chodzić
On nie rozumie, że koniecznie trzeba przejść wszystkie alejki, sprawdzić pod czytnikiem czy już coś przecenili albo obejrzeć rzeczy, które są mi niepotrzebne Dlatego rozpoznawczo chodzę sama, a z listą potrzebnych zakupów z nim I wilk syty i owca cała - obrywa się tylko portfelowi
|
#1259 | ||
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
![]() Cytat:
Ten jakiś baaardzo niewydajny ![]() Cytat:
|
|
#1260 |
|
Moderator
|
Odnośnie kostki z mintaja jeszcze. Tak jak Natuś napisała, ten ręcznik odwala robotę no i powolne rozmrażanie w lodówce. Tego ręcznika tak grubiej dajcie, to wchłonie całą wodę ładnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

kupilam z mysla o rybie po grecku mam nadzieje ze jakos da rade 

. 

a myslisz, ze ryby w supermarketach- filetowane lub dzwonki lezace pieknie wylozone na kostkach lodu to swieza ryba? Np. dorsza baltyckiego nie lowi sie 360 dni w roku...i tu jest odp. na temat zagadki "mrozenie" a "glazurowanie". W sklepach mamy swieza rybe caly rok...Tak samo jak kapusta "kiszona" a "kwaszona"...
spróbuje twój patent

mój ładuje do koszyków mleka, napoje itp. i spija potem hektolitrami