W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 12:17   #2101
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
My wczoraj z Tz pogadali i jest dobrze

okazuje sie ze moj Tz ma tez troche nerwow w pracy
tak to jest jak sie pracuje w biurze i kadzy na kazdego zgania
ale Tz jest na szczescie dobrym pracownikiem i szefostwo go ceni
poza tym powiedzial tez ze jezeli zalatwi do konca wszystko ze swoim klijetem to dostanie pod koniec miesiac 5.000 tys euro premii
trzymam kciuki zeby mu sie udalo bo widze ze mu na tym zalezy
Wcale się mu nie dziwie, ze mu zalezy. Tez bym pewnie z nerwów miała ciche dni, wolałabym się przemęczyć na kanapie bez męża ale mieć 5000tys? hah
Zobaczysz, wynagrodzi ci wszystko jak nerwy opadną

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
justa_1978 - śliczna kobitka z Ciebie. Ja tez należę do tych "wiekowych" bo juz skończone 34 lata

Wczoraj do biura przyszła moja pracownica (50-letnia) i mówi że ma coś dla mnie. Bo ostatnio się jej żaliłam że ciężko z ubraniami dla kobiet w ciąży. I dała mi sukienkę. od razu zaznaczyła że nie muszę jej nosić do pracy () ale pewnie mi się przyda do chodzenia po domu lub na wyjście na zakupy. Dziewczyny, jak zobaczyłam tą sukienkę to mi mowę odjęło - jak dla ciotki klotki Ale nie jestem, niestety, asertywna i sukienkę wzięłam.
Mąż akurat cały dzień był w innym mieście i wraca wieczorem do domu i się pyta jak tam minął mi dzien itp. Mówię mu że byłam na zakupach i w końcu kupiłam sobie ładną, wygodną i przewiewną sukienkę na lato. On na to "pokaż". No to się w nia przebrałam i wchodze do pokoju z usmiechem na buzi. Mina mego męża jak mnie zobaczył bezcenna. Na pytanie czy mu się podobam odpowiedział "kobietom w ciązy się wiele wybacza"
haha Padłam

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Trzeba docenić dobre serce pani... ale wyglądasz w tej sukience, jakbyś ważyła 100 kg

Ja wczoraj dostałam od teściowej bluzkę...nie przymierzałam jeszcze, ale hmm.. no cóż, obawiam się, że to nie mój styl
Ja kiedyś dostałam sukienkę od tesciowej.. mini, w zeberkę z cienkimi gumeczkami na plecach, którą nosiło się bez stanika.
Stary 2014-05-28, 12:18   #2102
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Angelika głowa do góry i zaciskamy nóżki Pamiętaj, że jesteś pod stałą opieką lekarza i nic złego się na pewno nie stanie jak tylko będziesz więcej wypoczywać

Moni ja myślałam, że te 95 to bardzo dużo W sumie mierzyłam się może drugi raz, ostatnio jakoś ponad miesiąc temu to miałam 93, także ważne, że rosnę

Tasia co do Asparginu to mi mój gin go przepisał ostatnio na wizycie i mogę go brać już do końca ciąży 3x po 1 tabletce Także chyba jednak można dłużej, jak widać znowu co lekarz to opinia

Co do operacji to ja miałam wyrostek wycinany, jakaś 5 centymetrowa blizna mi została, liczy się?

Mysia jaka kiecka hehe Ja bym chyba nie wytrzymała i bym zaczęła się śmiać jak by ta pani mi ją wręczała No ale najważniejsze, że jest Ci wygodnie

A ja się witam w 31 tygodniu już chcę lipieeec!!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:24   #2103
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
ulalalalalalalalalalala
jak narzuta u mojej babci troche na kanape te kwiatki, oczywiscie nie chce tu obrazic czyjegos gustu

a odpowiedz meza bezbledna

a co do takich rzeczy tez nie umiem odmawiac
jak bylam w ciazy to dostalam spodnie ciazowe od mamy kolezanki
jak je zobaczylam
musialabym wazyc z 120 kg zeby byly na mnie dobre na to ona no ja sie ledwo miescilam u ciebie tez roznie moze byc a jak mnie zobaczyla jak przyjechalam do polski to powiedziala ze po mnie to w ogole nie widac bo ona jak w ciazy byla to miala kobiece ksztalty
To wszystko zależy od budowy Ja kiedyś myślałam, ze w ciazy ze 4 rozmiary bede wieksza, bo tak znajome mnie nastraszyły ale na szczęście sie pomyliły i chwała im za to

A odbiegajac od tematu, wczoraj pani w sklepie poprawiła mi humor Od poczatku ciaży robie zakupy w topazie i często obsługuje mnie przy mięsnym taka starsza babeczka. Wczoraj zagadała i pyta sie mnie trak z nienacka co będzie, ja oczywiście na to że jeszcze nie wiem, z emały wstydzioch itp..ona wiadomo najwazniejsze aby zdrowe Potem chwila konsternacji :"Ładnie pani chodzi w ciąży, taka pani zgrabniutka, tylko brzuszek pani urósł " Bo niektóre kobiety wie pani tak strasznie chodzą, są takie grube, ze naprawdę.." Nie powiem zawstydziłam sie trochę ładnie podziękowałam oczywiście, ale gęba mi sie śmiała...
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:27   #2104
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
za 31

tez chce juz mala miec przy sobie

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
A odbiegajac od tematu, wczoraj pani w sklepie poprawiła mi humor Od poczatku ciaży robie zakupy w topazie i często obsługuje mnie przy mięsnym taka starsza babeczka. Wczoraj zagadała i pyta sie mnie trak z nienacka co będzie, ja oczywiście na to że jeszcze nie wiem, z emały wstydzioch itp..ona wiadomo najwazniejsze aby zdrowe Potem chwila konsternacji :"Ładnie pani chodzi w ciąży, taka pani zgrabniutka, tylko brzuszek pani urósł " Bo niektóre kobiety wie pani tak strasznie chodzą, są takie grube, ze naprawdę.." Nie powiem zawstydziłam sie trochę ładnie podziękowałam oczywiście, ale gęba mi sie śmiała...
ja sie ciesze ze mi tylko brzuch rosnie
mi wiele osob mowi ze wygladam bardzo ladnie i kwitnaco w ciazy ze mi sluzy a jak mowie jak znosze ciaze to mowia ze tego nie widac w ogole

pewnie milo Ci sie zrobilo od razu humor lepszy

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:30   #2105
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Angelika głowa do góry i zaciskamy nóżki Pamiętaj, że jesteś pod stałą opieką lekarza i nic złego się na pewno nie stanie jak tylko będziesz więcej wypoczywać

Moni ja myślałam, że te 95 to bardzo dużo W sumie mierzyłam się może drugi raz, ostatnio jakoś ponad miesiąc temu to miałam 93, także ważne, że rosnę

Tasia co do Asparginu to mi mój gin go przepisał ostatnio na wizycie i mogę go brać już do końca ciąży 3x po 1 tabletce Także chyba jednak można dłużej, jak widać znowu co lekarz to opinia

Co do operacji to ja miałam wyrostek wycinany, jakaś 5 centymetrowa blizna mi została, liczy się?

Mysia jaka kiecka hehe Ja bym chyba nie wytrzymała i bym zaczęła się śmiać jak by ta pani mi ją wręczała No ale najważniejsze, że jest Ci wygodnie

Nie to nie dużo, to pewnie jak będziesz rodziła to bedziesz miała tyle co ja teraz

Ooo to i ja się witam w 31 dobrze zuken że mi przypomniałaś
Stary 2014-05-28, 12:33   #2106
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
-

A wiecie jakie madre slowa slyszalam od znajomych dodam dobrze wyksztalconych cytuje:
Ze, dziecko po cc sie mniej kocha
Ze, porod cc zmienia geny

nie ogarniam jak takie brednia mogą komus przez gardło przejsc

co do kasy na L4, to najpierw trzeba wiedziec jaką srednią podstawę ZUS wyliczył, a to nie jest takie proste bo podstawa od ktorej były placone skladki nie rowna sie wynagrodzeniu.

jak juz mamy podstawe to zus odlicza od tego 13,73 %, a od tego co wyjdzie odlicza podatek dochodowy 18%. Skladke zdrowotną tez sie płaci na L4 tak jak normalnie by sie pracowało.

tak to wyglada przynajmniej w przypadku wlasnej dzialalnosci
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:35   #2107
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
za 31

tez chce juz mala miec przy sobie

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

ja sie ciesze ze mi tylko brzuch rosnie
mi wiele osob mowi ze wygladam bardzo ladnie i kwitnaco w ciazy ze mi sluzy a jak mowie jak znosze ciaze to mowia ze tego nie widac w ogole

pewnie milo Ci sie zrobilo od razu humor lepszy
no pewnie, bo jak urodzisz to od razu wrócisz do figury z przed ciazy
to zazdroszczę, po mnie niestety zawsze było widac każde złe samopoczucie, ja jak wymiotowałam, wyglądałam fatalnie oczy podpuchnięte...a jak był dzień że wyglądałam lepiej to każdy sie pytał, o pewnie dziś już lepiej sie czujesz, bo dobrze wyglądasz i tak własnie było
Stary 2014-05-28, 12:37   #2108
paulownia
Zakorzenienie

To ja sie odwaze siebie wkleic. Moze ktos tez mi strzeli komplementa, ze wygladam dobrze na 34 lata.
Ale nadziei wielkich nie mam, bo ja jestem niestety potwornie niefotogeniczna. Na wiekszosci zdjec wychodze paskudnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30 tydz..jpg (109,7 KB, 73 załadowań)
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:37   #2109
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Wcale się mu nie dziwie, ze mu zalezy. Tez bym pewnie z nerwów miała ciche dni, wolałabym się przemęczyć na kanapie bez męża ale mieć 5000tys? hah
Zobaczysz, wynagrodzi ci wszystko jak nerwy opadną

akurat do domu pracy nie przynosi
ma w sumie lekka prace
bo sprzedaje pracownikow dla szpitali itd pisze umowy
wiec dla niego to lajcik
i fajnie ma pod tym wzgledem ze jak zlapie jakiegos klijeta ktory wydaje na pracownikow zeby ich kupic 50 tys albo 100 tys to on dostaje od tego premie , w Polsce by tyle nie zarobil

Nasze szczescie
Stary 2014-05-28, 12:38   #2110
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki.
no to muszę już dzwonić i się umówić

Aaa..no i gratulacje dla męża za zdany egzamin. Mam nadzieję, że nic mu nie grozi, ale nie dziwię się, że masz obawy

Tak
Zrobiłam kolację, potem na deser taki serniczek. Było jej miło

O kurna, ale chamówa! Dla mnie to też skandal tak komuś gadać.
My bylismy kilka dni temu u teściów i teściowa ani nie spytała, jak się czuje, ani jak Mała, tylko 'to ile już utyłaś?' Powiedziałam, że co to za pytanie i że nie gadam o tym, to była urażona.
Już nie wspomnę o tym, ze po pierwszym prenatalnym byliśmy pokazać zdjęcia i tam było napisane ile ważę (a wtedy nie utyłam jeszcze nic) i moja teściowa mowi 'o to tyle teraz ważysz', na co teść 'łoooo, to niezły z Ciebie pączek'
Teściowe Moja ostatnio jak siedziałam w spodenkach to się zapytała czy to są rozstępy. Mówię, że nie, to jest celulitis i zejdzie jak urodzę. Nie wierzę, że ona nie rozróżnia jednego od drugiego i nie wiem po co mi na to zwróciła uwagę. Jest gorąco, mam w długich spodniach chodzić?

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dziewczyny, pytanie do tych które obserwują ruchy metodą Cardiffa.
o której godzinie najczęściej zaznaczacie (czyli o której te 10ruchów najczęściej się pojawia). U mnie zazwyczaj 10 lub 11. Ruchliwa ta moja istotka...czasem zapomnę policzyć ale czuję, że się dużo rusza więc NIE panikuję
U mnie różnie, czasami tak jak u Ciebie, o 10-11 jest już po liczeniu, ale kiedy mam ruchliwy dzień nie czuję tak bardzo małego. Dopiero jak usiądę po obiedzie mały się aktywuje i liczę.

Cytat:
Rozstępy, ból, hemoroidy, krew, nacinanie krocza - cholerka, już się nie mogę doczekać tego porodu, będzie ubaw po same cyce

Ok, dla dziewczyn na diecie wstawiam wczorajszy obiad, bardzo dietetyczny, z parowaru

Uwierz mi, że tak się poczułam. zamurowało mnie, nie wiedziałam, co jej powiedzieć.
Z resztą po tym, jak ja poroniłam ona płakała i lamentowała więcej niż ja

Właśnie tak mi się też wydaje.
Moja mama nie ma rozstępów, siostra też nie...tego się trzymam

Mój mnie nie chce smarować, ale dość entuzjastycznie zareagował na propozycję masażu krocza. Tylko powiedział, żebyśmy nie nazywali tego krocze, a może jakoś bardziej pieszczotliwie
Mój miał dokładnie tą samą reakcję na wieść o masowaniu krocza. Czeka na ten magiczny 34 tc.

Dziewczyny zróbcie sobie na godzinę przerwę! Miałam 5 stron do nadrobienia, przeczytałam 2 i nadal jest 5 do czytania. No litości.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:40   #2111
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

co za głupoty

Zamówiłam kocyk dla małego, wygląda tak samo jak na innej aukcji, ale połowę tańszy, jak okaże się lipny to zamówię drugi http://allegro.pl/show_item.php?item=4251346770

bardzo ładny ,

ja planuje zakupic taki:

http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...lls-dusty-rose

Cytat:
w zusie mi powiedzieli ze od końca zwolnienia mają miesiąc, ale sami chyba nie wiedzą bo ostatrnio dostałam o dwa dni później niź kończyło mi się zwolnienie(wiec jak by jednak od złożenia) a jak już wyżej wspomniałam wysyłają sobie jak chcą
maja 30 dni od momentu złozenia kompletu dokumentow.
jest to napisane jasno w rpzporzadzeniu.
oczywiscie ZUS moze wypacic kiedy zechce, ale musi naliczyc odsetki za zwłoke
Stary 2014-05-28, 12:40   #2112
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
To ja sie odwaze siebie wkleic. Moze ktos tez mi strzeli komplementa, ze wygladam dobrze na 34 lata.
Ale nadziei wielkich nie mam, bo ja jestem niestety potwornie niefotogeniczna. Na wiekszosci zdjec wychodze paskudnie.
kolejna zgrabna mama
ty to widac ze pewnie malo przytylas bo w brzuch Ci idzie
maly ale sliczny

my to w ogole takie piekne wszystkie jestesmy

Nasze szczescie
Stary 2014-05-28, 12:43   #2113
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Teściowe Moja ostatnio jak siedziałam w spodenkach to się zapytała czy to są rozstępy. Mówię, że nie, to jest celulitis i zejdzie jak urodzę. Nie wierzę, że ona nie rozróżnia jednego od drugiego i nie wiem po co mi na to zwróciła uwagę. Jest gorąco, mam w długich spodniach chodzić?
Oplułam monitor. Jak tu nie kochać tesciowej.

Następnym razem zadaj jej pytanie patrząc na jej twarz czy to zmarszczki czy ślady od poduszki po spaniu.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:45   #2114
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

paulownia ale masz malutki brzuchalek Śliczny!! I wcale nie wyglądasz źle na zdjęciu, super i też bym Ci góra 30 lat dała
Stary 2014-05-28, 12:45   #2115
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Tz mnie zabiera w weekend na zakupy bo nie mam spodenek sukienki i sandalkow i tez jakos nie widzi mi sie siedziec w taki upal w dlugich spodniach tylko dlatego ze mam zylaki
najwyzej beda sie patrzec

ach ta tesciowa same ' fajne ' widze sa na tym forum

moj wczoraj wracal z pracy to jechal z mama Sbahnem to od razu sie wygadal ze mam zylaki i juz chce ona mi kupic jakas gabke ktora sie zaklada na reke i masuje sie nogi i podobno od tego nie robia sie zylaki dalej a te ktore sie pojawily znikaja , ona w ciazy tak miala i robila ta ala gabka i jej znikly, wiec moze jest dla mnie nadzieja

Nasze szczescie
Stary 2014-05-28, 12:46   #2116
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
justa_1978 - śliczna kobitka z Ciebie. Ja tez należę do tych "wiekowych" bo juz skończone 34 lata

Wczoraj do biura przyszła moja pracownica (50-letnia) i mówi że ma coś dla mnie. Bo ostatnio się jej żaliłam że ciężko z ubraniami dla kobiet w ciąży. I dała mi sukienkę. od razu zaznaczyła że nie muszę jej nosić do pracy () ale pewnie mi się przyda do chodzenia po domu lub na wyjście na zakupy. Dziewczyny, jak zobaczyłam tą sukienkę to mi mowę odjęło - jak dla ciotki klotki Ale nie jestem, niestety, asertywna i sukienkę wzięłam.
Mąż akurat cały dzień był w innym mieście i wraca wieczorem do domu i się pyta jak tam minął mi dzien itp. Mówię mu że byłam na zakupach i w końcu kupiłam sobie ładną, wygodną i przewiewną sukienkę na lato. On na to "pokaż". No to się w nia przebrałam i wchodze do pokoju z usmiechem na buzi. Mina mego męża jak mnie zobaczył bezcenna. Na pytanie czy mu się podobam odpowiedział "kobietom w ciązy się wiele wybacza"

Stary 2014-05-28, 12:46   #2117
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
ale masz malusi brzuszek ale słodki
Stary 2014-05-28, 12:48   #2118
Polly_
grozi wypollizowaniem

dziewczyny mam 2 pytania:

1. czy przy cc moze być mąż?
2. czy spotykacie sie z położną i jak to sie wogole załatwia?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

stwierdzam ze ja mam brzuchal ogromny w porównaniu do Was, ale to chyba dlatego ze jestem bardzo nisjka i brzuch mam od "pipki" po same cycki , po prostu mam krotki tułowik i tak dziwnie to wygląda
Stary 2014-05-28, 12:53   #2119
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Tz mnie zabiera w weekend na zakupy bo nie mam spodenek sukienki i sandalkow i tez jakos nie widzi mi sie siedziec w taki upal w dlugich spodniach tylko dlatego ze mam zylaki

moj wczoraj wracal z pracy to jechal z mama Sbahnem to od razu sie wygadal ze mam zylaki i juz chce ona mi kupic jakas gabke ktora sie zaklada na reke i masuje sie nogi i podobno od tego nie robia sie zylaki dalej a te ktore sie pojawily znikaja , ona w ciazy tak miala i robila ta ala gabka i jej znikly, wiec moze jest dla mnie nadzieja
ja cały czas chodze w leginsach, moze jestem jakaś dziwna, ale jakos wstydze się odkrywać nogi...sukienki wszystkie jakieś krótkie sie porobiły, przez brzuszek i wyglądaja jak dłuższe bluzki, lub tunikimuszę sobie nowe rzeczy zakupić

a widziałam ostatnio własnie przyszłą mamę w krótkich spodenkach i bardzo ładnie wyglądała ale miała takie ładne gładziutkie nogi nogi....

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

stwierdzam ze ja mam brzuchal ogromny w porównaniu do Was, ale to chyba dlatego ze jestem bardzo nisjka i brzuch mam od "pipki" po same cycki , po prostu mam krotki tułowik i tak dziwnie to wygląda
to z pewnością ma duże znaczenie, ale jak sie pochwalisz to my z chęciom ocenimy

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:51
Stary 2014-05-28, 12:55   #2120
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
ja cały czas chodze w leginsach, moze jestem jakaś dziwna, ale jakos wstydze się odkrywać nogi...sukienki wszystkie jakieś krótkie sie porobiły, przez brzuszek i wyglądaja jak dłuższe bluzki, lub tunikimuszę sobie nowe rzeczy zakupić
czego tu sie wstydzic nie wyobrazam sie w upaly gdzie zapowiadaj 30 pare stpni w czerwcu chodzic w dlugich spodniach

Tz sam zauwazyl ze musi mnie zabrac bo nic nie mam , spostrzegawczy chlop

tradycyjnie zakupy zrobie w HM mama ale sukienke i sandalki mam uaptrzone w C&A tez w dziale dla mam i w ogole mam duza nadzieje ze uda mi sie kupic w Hmie koszule do szpitala i staniki do karmienia bo juz chcialabym sobie wszystko kupic na wyprawke do szpitala bo nie wiem jak w lipcu bede sie czula a jednak te dzialy dla mam sa troche daleko

Nasze szczescie
Stary 2014-05-28, 12:55   #2121
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia wyglądasz zabójczo
Ja tam nie wiem czemu Ty w tym nie chcesz chodzić

hihi a tak na serio- w Twojej sukience z mohito wyglądasz sto razy lepiej w tej w ogóle nie widać że jesteś taka zgrabna, kurcze jak to wiele zależy od fasonu ciucha!

A co do asertywności- to ja jestem identyczna, mi koleżanka z biura też przyniosła nie proszona swoje sukienki z czasów jak była w ciąży ( 7 lat temu) i tak niosłam tę reklamówkę do domu aby "poprzymierzać" czy będą na mnie dobre...Ale kurcze z 5 ani jedna mi się nie podobało i już od razu wiedziałam że nie będę ich nosić
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:56   #2122
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
kolejna zgrabna mama
ty to widac ze pewnie malo przytylas bo w brzuch Ci idzie
maly ale sliczny

my to w ogole takie piekne wszystkie jestesmy
Mam 12 kg na plusie ale bylam dosc szczupla przed ciaza. 60 kg na 172 wzrostu.
Glownie poszlo mi w brzuch i w ....uda, niestety. Figura gruszki juz tak ma. Nie wspomne juz o tym, ze cellulit mam mega.

Cytat:
paulownia ale masz malutki brzuchalek Śliczny!! I wcale nie wyglądasz źle na zdjęciu, super i też bym Ci góra 30 lat dała
Zwlaszcza, ze sie nie maluje.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:59   #2123
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Glownie poszlo mi w brzuch i w ....uda, niestety. Figura gruszki juz tak ma. Nie wspomne juz o tym, ze cellulit mam mega.

12 kg loooooooooo ciekawe gdzie tak serio nie widac wygladasz na chudzinke

a cellulit to chyba kazda ma

ja sie praktycznie nie maluje czasem jak gdzies wyjdziemy rzesy przejade i zrobie kreske i troche rozu na poliki

Tz woli mnie bez makijazu

Nasze szczescie
Stary 2014-05-28, 13:00   #2124
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

No właśnie widzę, że bez makijażu Ja tam jednak rzęsy codziennie tuszuję, do tego trochę pudru i jest ok Twarz taka wyraźniejsza jest w makijażu, bez makijażu wyglądam jakbym była zmęczona po prostu...
Stary 2014-05-28, 13:04   #2125
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

Następnym razem zadaj jej pytanie patrząc na jej twarz czy to zmarszczki czy ślady od poduszki po spaniu.
haha dobre

Cytat:

no to Ci się w sumie dobra teściowa trafiła, ze chce zadbać o Twe nogi

Cytat:

ja Ci odpowiem jak jest u mnie.
1. jak wpiszesz w planie, że chcesz to sie da załatwić
2. ja sie umówiłam na pierwsze spotkanie 05czerwca tylko, że niestety prywatnie. Z położna na nfz niestety nie wiem jak u mnie jest ale podejrzewam, że takową zobaczę po porodzie jak przyjdzie na kontrolę.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:08   #2126
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
czego tu sie wstydzic nie wyobrazam sie w upaly gdzie zapowiadaj 30 pare stpni w czerwcu chodzic w dlugich spodniach

Tz sam zauwazyl ze musi mnie zabrac bo nic nie mam , spostrzegawczy chlop

tradycyjnie zakupy zrobie w HM mama ale sukienke i sandalki mam uaptrzone w C&A tez w dziale dla mam i w ogole mam duza nadzieje ze uda mi sie kupic w Hmie koszule do szpitala i staniki do karmienia bo juz chcialabym sobie wszystko kupic na wyprawke do szpitala bo nie wiem jak w lipcu bede sie czula a jednak te dzialy dla mam sa troche daleko
Ja mam sporo ciążowych ciuchów z HM i mam jeansową sukienkę polecam. Natomiast co do staników do karmienia mam 2 i mama musiala mi wyprówać druty, które są po bokach bo myslalam że jajo zniose nosząc te staniki. Druty mi się po prostu wbijały w skóre i raniły mnie po bokach z góry i z dołu. już pokazuję o co mi chodzi:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00147.jpg (93,4 KB, 33 załadowań)
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:13   #2127
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Żenada.... Ale też się z tym spotkałam. Słyszałam też teksty w stylu "co to za matka, że nawet własnego dziecka nie umie urodzić tylko cc miała"
Co to do cholery innych obchodzi?!

U mnie też bułki i chleb w jajku Mama takie robiła, kiedy chleb był już mega twardy i nie nadawał się na zwykłe kanapki. U was też kładli na niego ser żółty i pomidora? To dopiero pyszności!

Butter dzięki za rozpisanie tego zusowego naliczania, bo już powoli się wkurzałam, że każdy przelew wygląda jakby był z kosmosu.
Skoro się na tym znasz to pozwolę dopytać, miałam w zeszłym roku umowę zlecenie przed 3 miesiące, ale były płacone składki bo nie byłam uczniem itp. to ona też się wlicza? Czy liczą mi średnią z 9 miesięcy tak naprawdę?
Matka, jak każda inna. Takie teksty mnie powalają na łopatki!

Co do ZUSu to ja się aż tak nie znam, piszę tylko to, czego dowiedziałam się sama w ZUSie. Ale wydaje mi sie, że nalicza Ci się tylko z okresu, jak masz umowę o pracę. Ale głowy nie dam.

Cytat:
uuuuuu pewnie pieknie bedziesz wygladac

az taka zla ?
Trochę, jak z Cepelii

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś dostałam sukienkę od tesciowej.. mini, w zeberkę z cienkimi gumeczkami na plecach, którą nosiło się bez stanika.
łoooo... sexy! Moja preferuje inny styl, raczej styl zawstydzonego harcerzyka

Cytat:
Wcale nie wyglądasz na 34 lata! Jeszcze bez makijażu to w ogóle!
A brzuszek masz mega zgrabny. Gdzie to 12 kg??

Cytat:

Mój miał dokładnie tą samą reakcję na wieść o masowaniu krocza. Czeka na ten magiczny 34 tc.
No to się będzie działo z tym masowaniem.
Ale serio, to ja mam przeczucia, że urodzę dużo wcześniej i że na następnej wizycie sie okaże, że mam mega skróconą szyjkę...

Ale Ci teściowa miło powiedziała. Co one? Z innego świata?
Albo nie maja taktu, albo mózgu...

Cytat:

Hehhee... dobre

Cytat:

koniecznie musisz wstawić zdjęcie, bo z opisu brzmi, że wyglądasz komicznie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:23   #2128
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Hejo

Śliczne zdjęcia laski !! Miło się ogląda takie śliczne Mamuśki

Mi dzisiaj głowa coś pęka i odpoczywam w łożku..czekam aż Tż skończy gotować bo głodna się zrobiłam

za wszystkie dobre wizyty!

Dzięki Dziewczyny za info odnośnie warsztatów Mamo to ja , my jutro jedziemy jak będę się dobrze czuć

~~~~~~~~~

Kochane jak macie chwilkę czasu i ochoty to proszę Was o wypełnienie ankiety do mojej pracy , brakuje mi jeszcze trochę wyników by zakończyć badania
Z góry dziękuję
http://www.ankietka .pl/ankieta/151057/zaburzenia-odzywiania-plaga-xxi-wieku.html
(trzeba usunąć spację po ankietka )
Zrobione, ale jest błąd w ankiecie, jeśli ktoś w pytaniu 25 odpowiedział „nie” to nadal musi wypełnić kolejne pytanie, inaczej ankieta nie przechodzi.

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Po raz pierwszy przyznam się ze was nie nadrobię.

Wiedziałam....czułam....ż e coś się święci. Jestem po wizycie.

Mała ułożona jest główką w dół gotowa do porodu SN. Tyle, że główka jest zdecydowanie za nisko i nie dało się określić przez to wagi, ani ile ma cm. Można było zmierzyć tylko obwód brzuszka i kość udową i wyszły zgodnie z terminem OM.
Główka jest tak nisko, że uciska na szyjkę... nie jest jeszcze skrócona ale nie jest dobrze jeśli moja dzidzia się nie podniesie do czwartku to mam jechać na IP i zobaczy jak się sprawy toczą. Może być tak, że zostawi mnie na obserwacji. Jeżeli będzie ok to w pon lub wt mam jechać na IP na kontrolę. O komunii mogę zapomnieć... mam leżeć z nogami do góry i zamienić się w oazę spokoju.
Na dodatek dowiedziałam się, że jestem raczej pretendentką do tego, że 37 tydzień to max sierpniowa mamuska nie zostane. 7 lipca odstawiamy leki i czekamy tydzień,dwa trzy to już góra i rodzę. ZAKAZ DOTYKANIA I GŁASKANIA BRZUCHA I PIERSI. Za dwa trzy tyg będę mieć robione badania stricte pod poród.

leki.
luteina podjęzykowa 3x1, żelazo 1x1, buskopan na zmianę z nospą 2x1. magnez 1x1.

Ej no nie przejmuj się. Wynika z tego, że możesz wcześniej urodzić, ale z dzieckiem jest wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie panikujcie porod cc nie jest taki zly malenstwo dostalam do ucalowania zaraz po urodzeniu jak zszyli I przewiezll mnie na sale po, to zaraz I malego tam dostalam. I karmic tez od razu mozna. Bol jest, ale do wytrzymania najgorsze puerwsze wstanie w drugiej dobie jyz nie bralam przeciwbola, w sumie tylko dostalam jakis czopek niby przeciwbolowy, ale pomogl na co innego , a w trzrciej juz w domku bylam.

Komplikacje po cc, ostrzegaja pisza ale sa zadko I w sumie nie dotycza dziecka. Ja sie skolei naczytalam o komplikacjach po sn I decyduje sie znow na cc

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

A wiecie jakie madre slowa slyszalam od znajomych dodam dobrze wyksztalconych cytuje:
Ze, dziecko po cc sie mniej kocha
Ze, porod cc zmienia geny
hmm, kontrowersje opinie mają

Ja niestety słyszę podobne teorie jak jedna z Was. CC to błogosławieństwo dla dziecka bo się tak nie meczy i ja też będę się mniej mordować. I głupia jestem, że chcę sn rodzić.Cóż, zrobię jak zechcę a i tak większość z tego co się będzie działo nie będzie zależeć ode mnie.

Co do porodu z tatusiami to ja jestem za. Tż'ci się mogą bać, stresować, mdleć, ale ja mam takie same uczucia i swojego faceta tam potrzebuję. Będzie mu niedobrze to wyjdzie odsapnąć, ja tej możliwości nie będę miała.

Resztę nadrobię po obiedzie. Mam mnóstwo roboty z nim.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:37   #2129
daisy dot
Rozeznanie

Dziewczyny ale dziś mamy święto z TŻtem!

Nasz ślub odbył się 88 dni temu a nasz Miś pojawi się na świecie za 88 dni!

daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:39   #2130
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Ja mam sporo ciążowych ciuchów z HM i mam jeansową sukienkę polecam. Natomiast co do staników do karmienia mam 2 i mama musiala mi wyprówać druty, które są po bokach bo myslalam że jajo zniose nosząc te staniki. Druty mi się po prostu wbijały w skóre i raniły mnie po bokach z góry i z dołu. już pokazuję o co mi chodzi:
myslalam o takim sportowym do karmienia
nie wiem czy w nim sa tez druty
widzialam na zdjeciu w hm.de ale wiadomo ze jak sie zalozy i bedzie niewygodne to nie kupie poza tym ja mam takie wielkie cycki ze boje sie ze dla mnie w sieciowkach nie bedzie rozmiaru

dzieki za zdjecie bede wiedziala na co patrzec i czego sie wystrzegac

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości