Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 17:20   #691
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znajoma dzisiaj na fejsa wrzucila, musze Wam pokazac: http://elitedaily.com/humor/dancing-...-video/609596/

A ja myslalam, ze Lili dobrze tanczy

marsi, strasznie fajnych masz tych chlopakow Swietnie, ze maja taki kontakt mimo sporej roznicy wieku
co Ty wogole nie mają kontaktu Sami wiele robi na pokaz, przy znajomych rodzinie itp, tzn maly za nim strasznie a S go olewa ale dziś jak do niego rączki wyciągnal i dał mu buziaka to S chyba zmiękł
teraz weszlam do pokoju to maly spiewał do mikrofonu

Hje- nie znam jeszcze płci
a co do usypiania to mam plan ze o 19 kąpiel i porządnie go wycieszę żeby nie było histerii ze zmęczenia
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 17:33   #692
hje
Zakorzenienie

Marsi, chodziło mi, że 100% jeśli chodzi o same imiona
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 17:39   #693
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Marsi, chodziło mi, że 100% jeśli chodzi o same imiona

hihih nie, co do chłopca to 90 %
Stary 2014-05-28, 18:02   #694
Delicjanka
Zakorzenienie

Debrah, ja nie uchronię mojej A. od słodyczy, czasem dostanie cukierka od babci, albo kawałek ciasta. Ja jej daje spróbować ale w minimalnych ilosciach. Ale zdrowo do tego podchodzę.

Jestem wykończona, dziś mialam zerówke i to była najgorsza zerówka mojego życia;] jutro kolejne egzamy i jeszcze konspekt musze oddac...

padłam z Amelką i wstałysmy niedawno.. no nic, dobrze ze kawa jest.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:59   #695
ILLUSION
Wtajemniczenie

W temacie szczepień: http://tatapad.pl/zdrowie/szczepionk...m-juz-wiadomo/
Stary 2014-05-28, 19:48   #696
ania13.03
Zadomowienie

U nas tez dzisiaj placuszki na kolacje Pyszne, momentalnie znikaly z talerza Nie pamietam dokladnie kto pierwszy podal przepis (misia?) ale dziekuje

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:00   #697
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

jak nie upały to ulewy jak żyć?
co do słodyczy i innch takich tez poluzowałam majty

laurko dziękuję, kupiłam te kropelki i podałam. zobaczymy..

marsi śliczne imiona

Ultra, fifania, cała boskie dziewczyny i chłopaki

aniu tak to ja podałam przepis cieszę się, że smakują

a co do podania wodki. to zbieram szczękę z podłogi! chociaż jak byliśmy u Rodziców, stoję sobie przy grillu, głowę odwracam a mój kochany wujek daje Hani piankę z piwa myślałam, że go rozniosę. i komentarz, że przecież dzieci tak lubią piwo i czemu się denerwuję

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:14   #698
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a co do podania wodki. to zbieram szczękę z podłogi! chociaż jak byliśmy u Rodziców, stoję sobie przy grillu, głowę odwracam a mój kochany wujek daje Hani piankę z piwa myślałam, że go rozniosę. i komentarz, że przecież dzieci tak lubią piwo i czemu się denerwuję
co do piwa byłam ostatnio z L na wsiowym festynie, spotkałam znajomych i oczywiście koledzy baaardzo się cieszyli kiedy L widział browar i się aż trząsł, oczywiście że też chcieli dać mu piankę spróbować ale dostali taki OPR że nikt się nie odważył
ale u mnie była raz sytuacja jak wróciliśmy z Austrii i Tz kupił troszkę piwek, zostawił butelki obok pojemnika na szkło, Leoś jak wstał to dorwał się do nich, obudził mnie dziwięk połykania i męskie aaaaaaaaaaaaaaaa
TZ już teraz wie,że nic nie można zostawiać

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Gojka, Krowa widzę Was, odezwijcie się

a mlody padł o 20 bez histerii kurde mam nadzieję,że brak drzemki to tylko jednorazowy incydent[COLOR="Silver"]

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-05-28 o 20:17
Stary 2014-05-28, 20:22   #699
nafiyqa
Zakorzenienie

Widze, ze fajne tematy dzis poruszalyscie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Jak już jesteśmy w temacie rozpieszczania... Czasami mam wrażenie, że szeroko rozumiane otoczenie chciałoby, by dziecka nie było widać i słychać. Mychy jest wszędzie pełno, a ja nie widzę powodu, by ograniczać jej w momencie, gdy ani nikomu nie przeszkadza, ani nie robi sobie krzywdy, a czasami spotykałam się z komentarzami, że na dużo jej pozwalam (bo na przykład nie mam problemu z tym, że stoi przy skrzynce na listy i sama próbuje włożyć kluczyk do zamka, a to trwa i trwa, albo chodzi dookoła naszych samochodów na parkingu i je sobie smera, w związku z czym cały spacer "odbywa się" w odległości 10 m od domu). Komentarze były takie (bezpośrednio do Julki): "Ty to wszystko możesz, nie?" albo "Ty to masz dobrze, Twoja mama czeka i czeka".
Nie, najlepiej, żeby dziecko szło karnie przy nodze tam, gdzie chce rodzic i tyle.
Owszem, czasami jestem zmęczona, ale kurczę, bez przesady, to jest mała dziewczynka i szeroko rozumiany eksploring jest rzeczą absolutnie naturalną.
Moj TZ troche tak uwaza

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wczoraj się ścięłam z Tż, że jestem zbyt uparta i zakazuję dla zasady, bo.. nie chciałam, żeby dał małej spróbować loda, którego sobie na spacerze kupił, a ona "am am". Ale to był lód z Biedry, jakiś taki tani sandwich - i że czemu ja jej nie chcę dać skoro ona chce, że całe życie się jej od chemii nie da chronić itp itd...
Czy ja jestem dziwna? Dajecie dzieciom takie rzeczy?;/
Ja bym chciala uchronic dziecko jak najdluzej od cukru, ale widze, ze sie nie da.
O ile z otoczeniem potrafie sobie poradzic (t.gdzies od pol roku co jakis czas pyta czy moze dac Kubie danonka czy ciastko), o tyle z Kuba jest mi ciezko.
Gdy na spacerze jemy lody z TZ, to Kubus malo z wozka nie wyskoczy. Koniecznie chce sprobowac, wtedy daje mu polizac i zwykle na jednym razie sie nie konczy. Jak ja nie chce dac mu polizac, to nadstawia mi smoczka, zeby mu nabrac

Ostatnio jemu kupilismy banana, a sobie lody. Banana zjadl w tempie ekspresowym i od razu upomnial sie o loda, jakby wiedzial, ze musi sie spieszyc, zeby sie zalapac

Takze z lodami ma stycznosc, innych slodyczy nie daje (jem jak nie widzi - wiem, straszne, ale ja uzalezniona od czekolady jestem )

Cukru tez staram sie malo dawac (do twarogu do nalesnikow daje troszke, bo bez cukru okropne sa), soli w sumie w ogole...

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
U nas raz lepiej raz gorzej. Mikolaj jest malym łobuzem...tylko patrzy co by tu urwać pociagnąć...gdzies wejść.
Mamy ten sam "problem" co Nawijka- wszyscy mówią: ale ładna dziewczynka... także jest zabawnie.
Zreszta on jest takim małym czarusiem...wszystkich zaczepia,do każdego się uśmiecha.

Co do podawania dziecku rzeczy zakazanych lub mniej zdrowych to moich teściów nie przebije nikt- babcia chciała dać małemu spróbować wódki -w myśl zasady że różne smaki powinien znać. Myślałam że ją zatłukę. A za dwa dni dziadziuś poil Mikołaja coca cola...
także.....
wódka
Rozbila bank!!!!!

Widze, ze rzetelnie nas podczytujesz

A synek swietny

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Przeczytaj skład przyprawy, jak nie ma glutaminianu sodu a przyprawy i sól to się nie przejmuj, a sos możesz swój zrobić, ja uwielbiam vinegret musztardowy
Jak robisz vinegret?
TZ uwielbia, a ze len to zwykle robi syf z torebki :/

marsi, Ty to jestes super babka, nie dosc, ze pracujesz, jestes w ciazy, spedzasz czas z dziecmi to jeszcze masz czas i ochote zrobic rybe po grecku skad bierzesz checi na to wszystko?
Ja jak pomysle o staniu przy garach..........
Oddalabym wszystko za osobistego kucharza!

U nas dzis drzemka 20min - telefon obudzil, a potem juz nie dalo sie uspac zreszta - jakie spanie!! Teraz w modzie jest chodzenie!

Jesli chodzi o rozwoj, to moj synek niezly wywrotowiec jest. Najpierw zaczal wstawac przy meblach, potem czworakowac i na koncu siadac.
Teraz najpierw zaczal stawiac samodzielne kroczki, a dopiero dzis zainteresowal sie pchaczem - wczesniej 2,3 kroki i bach na pupe, a dzis z 20 dlugosci mieszkania zrobil

Padl przed 20 po butli, szkoda, ze TZ razem z nim

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-05-28 o 20:27
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:27   #700
marsi11
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wyprawki
myslę o otulaczu dla maleństwa, S spał sobie nieskepowany, spał kiepsko
Leos spał w rozku i w kokonie z tetry, nie ma porównania, nie wybudzał się, lubił mieć ciasno
czy myślicie,że warto kupić otulacz, ktory zachwala tyle rodziców?
Stary 2014-05-28, 20:36   #701
ewulkaaa
Wtajemniczenie

powiedzcie mi dziewczyny jak to jest, że zamierzam spędzić życie z człowiekiem, który nawet z odległości 500km jest w stanie podnieść mi ciśnienie tak bardzo, że mam ochotę rozerwać na strzępy wszystko co mam po ręką??

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:39   #702
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
powiedzcie mi dziewczyny jak to jest, że zamierzam spędzić życie z człowiekiem, który nawet z odległości 500km jest w stanie podnieść mi ciśnienie tak bardzo, że mam ochotę rozerwać na strzępy wszystko co mam po ręką??
Znaamy to

Stary 2014-05-28, 20:41   #703
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Leos spał w rozku i w kokonie z tetry, nie ma porównania, nie wybudzał się, lubił mieć ciasno
Chodzi o cos w tym stylu? http://www.amazon.co.uk/Summer-Infan...ords=SwaddleMe Mnie juz przy Lili kusilo, zeby kupic ale dostala w prezencie sliczny, tradycyjny becik Gdyby nie to to na pewno bym kupila Na poczatek jedno na wypadek gdyby sie nie sprawdzilo a pozniej bym w razie czego dokupila

ewulkaaa

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-28, 20:46   #704
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o cos w tym stylu? http://www.amazon.co.uk/Summer-Infan...ords=SwaddleMe Mnie juz przy Lili kusilo, zeby kupic ale dostala w prezencie sliczny, tradycyjny becik Gdyby nie to to na pewno bym kupila Na poczatek jedno na wypadek gdyby sie nie sprawdzilo a pozniej bym w razie czego dokupila

ewulkaaa
dokladnie to
mam bardzo ciepło w domu i boję się,że w rozku maleństwo przegrzeje
Stary 2014-05-28, 20:50   #705
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
dokladnie to
mam bardzo ciepło w domu i boję się,że w rozku maleństwo przegrzeje
Kilka razy widzialam jak na carbootsach ludzie je sprzedawali Jak spotkam jeszcze kiedys nowe to Ci wezme A gdyby byly takie, ze np. jeden raz uzyte bo dziecko nie polubilo to tez bys chciala?

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-28, 20:51   #706
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
o ja cież... Od razu mi ta włoska piosenka na myśl przychodzi

daję Julasa dla niefejsowych

A tak apropo, przypomniało mi się, że ostatnio pisałyście o dzieciowych stłuczkach.

Julka ostatnio przywalila nosem o szafke, krew się lała, nos spuchnięty, myślałam, że połamany... , a teraz ma na rączce obtarte, bo się przewróciła i chodzi pokazuje to miejsce i mówi, że ma kuku.
cudna! i jakie włoski (jak zwykle )

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
no to się pokazujemy. sobotnia dzialka. Wybaczcie za gołą klatę

Załącznik 5694690
oczyska do zakochania!

Cytat:
A w sumie to też wstawię Julexa, a co

Fotę robiłam o 6:00 - pora na zabawę dobra jak każda inna
następny przystojniak a wiesz, 6 rano to środek dnia, u nas od kilku dni pobudka o... 5

Cytat:
No otóż to - to samo co pogrubione. Serek Tutti jej przecież dałam, a słodzony stewią to on przecież nie jest...
Ale skoro mogę wybrać czy jej dam coś lepszej jakości - to wybieram to lepsze.
W ramach eksperymentu kupiłam ostatnio te parówki Lidlowskie z szynki, troszkę spróbowała, zaciekawiła się - i fajnie bo ona w ogóle żadnego mięsa, to niech chociaż będzie troszkę lepsza parówka.

Tak samo jak jesteśmy gdzieś, np u babci - i jest ciasto, marchewkowe było ostatnio - normalnie dostała do spróbowania.

Ale nie dostaje chipsów, czekolady ( na razie), śmieciowego, wysoko przetworzonego, bardzo niskich lotów jedzenia - jak tamten pożal się boże lód...
Mój błąd polegał na tym, że kiedy Tż zdecydował sobie kupić tego loda ( ja nie kupiłam sobie bo nie chciałam właśnie, żeby była taka sytuacja - nie jem przy małej śmieci i w ogóle się staram ograniczać, bo też mam złe nawyki) to ja powinnam coś kupić dziecku, chociażby głupią bułkę. Ale szliśmy na plac zabaw, to myślałam, że pobiegnie, nie będzie patrzeć na Tż, a lepiej by miała wolne ręce.

i bardzo dobrze

http://naszezyciebezchemii.blogspot....02/stewia.html

Dorka parówek nie bardzo (też lidlowe biorę), Agatka w jej wieku kochała, teraz tez niespecjalnie.

Ciasto moje pieczone daję zawsze, zresztą przy starszej córce to musiałaby jedna przed drugą się chować... nierealne. Już i tak nieraz robię, że Agu w dużym pokoju idzie jeść, a Dorka w kuchni, gdy A. dostaje coś, czego młoda nie powinna jeszcze, ale to męczące.

Chipsów żadnych nie jemy wcale. W macu - Agatka czasem frytki i kurczaczki, nic więcej, Dorotce ostatnio kupiłam owocogurt (dobre! pierwszy raz jadłam, jogurt naturalny, wiśnie i crunchy) to połowę zjadła, polecam, nie jest ulepek.

Lody u nas - Agatka najczęściej dostaje wafelek i 1 gałkę (4latka ma frajdę w tym, że wybiera sobie... kolor loda, nie smak ), a Dorka wafelek i jeśli my jemy też, to brzegi umoczę w tym lodzie i tyle. Ale chyba fajnym pomysłem, tak mi teraz wpadło, byłoby do loda danie... serka :d tutti choćby.

A fajny pomysł na domowe lody mam, smaczne! owoce np. truskawki, maliny, jagody miksujesz razem z jogurtem naturalnym, trzeba posłodzić czymś bo wychodzi kwaśne - ja zwykłym cukrem słodziłam, niedużo, trzeba próbować (może miód się sprawdzi?) i do silikonowych foremek na muffinki, zamrażasz - naprawdę fajne no albo można kupić formy do lodów plastikowe z patyczkami. A dla dzieci w ogóle fajne, jako dziecko się bawiłam, to woda mineralna z sokiem (obojętnie jakim, no wiadomo, dobrym jakimś) i zamrozić, lody wodne jak nic

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To ja tez jestem dziwna!
Dzis mialy byc tortille na kolacje, ale awokado nie dojrzalo na czas i skonczylo sie na McDonaldzie. Yae baaaardzo chciala frytki, ale w koncu zadowolila sie serwetkami, bez placzu sie tez obylo.
ja też w macu dłuuuugo nie chcę dawać nic (no poza tym owocogurtem), Agatce podałam frytki jak miała jakieś 2,5 roku, ale to juz desperacja była, bo ona prawie nie jadła, ja się róznych rzeczy łapałam.

Cytat:
Hej

Litlle przybij pione Tez mam dzisiaj dzien do bani. Zginelo mi cos waznego, uswiadomilam sobie (znowu), ze mam w domu przynajmniej 2 x za duzo rzeczy przez co panuje nieustajacy syf, ktorego juz nie ogarniam a na dokladke Tz sobie dzis wlaczyl przy dziewczynach jakis film wojenny! Wydarlam sie na niego ale co z tego, oleju do glowy mu nie wleje

Wszystkie dzieci bez wyjatku przesliczne
też mam ogrom rzeczy... staram się regularnie czystki robić

Cytat:
No znaczy zjadła..mały kawałek. Ale pyszne są, wcinam.

Mała dziś w dzień trochę lepiej, mogę np zjeść.

Ania: ja bym chciała, żeby po 3.rż słodycze były czymś normalnym w diecie, raz na jakiś czas. Ostrego zakazu nie zamierzam wprowadzać, bo i tak się z nimi zetknie.
weź też pod uwagę, że z reguły przedszkola dają coś słodkiego na deser/podwieczorek

Ale muszę przyznać, że Agatkowe nieźle wypada

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, w jakiej postaci Wasze dzieciaczki zjadają owoce? Obieracie np brzoskwinię ze skórki?
jabłko obieram i tyle, resztę wsuwa normalnie

Cytat:
a próbuj, cenowo różnie wychodzą, a tym bardziej, że wiele rzeczy po L. masz, prawda?
-------------------------

Dziewczyny, jakie 2 fajne książki kupiłam dzisiaj! dla naszych maluchów i dla tych, które mają starsze dzieci jak ja

http://www.kotmania.pl/2014/05/o-krokodylu.html dla Agatki, z tyłu dziura jest!

http://ulksiazkowy.blogspot.com/2013...a-tidholm.html dla Dorotki - świetne to! na DD mam. A w empiku teraz akcja 3 za 2, więc jeszcze dla mentalnego brata Agatki wzięłam coś.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:56   #707
Ultra81
Rozeznanie

Hej!
Dziekujemy za komplementy!

Mloda miala dzis ciezkie popoludnie, bo wychodzi jej ostatnia trojka i meczy sie moja bidulinka. Kolacji nie chciala, kaszke zwymiotowala, dalam czopek przeciwbolowy na noc, to wyraznie pomoglo. Mam nadzieje, ze nocka bedzie spokojna.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

jak nie upały to ulewy jak żyć?
co do słodyczy i innch takich tez poluzowałam majty

laurko dziękuję, kupiłam te kropelki i podałam. zobaczymy..

marsi śliczne imiona

Ultra, fifania, cała boskie dziewczyny i chłopaki

aniu tak to ja podałam przepis cieszę się, że smakują

Nie dziwie sie, ze sie zdenerwowalas Co to za pomysl z ta pianka piwna?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Widze, ze fajne tematy dzis poruszalyscie

Moj TZ troche tak uwaza

Ja bym chciala uchronic dziecko jak najdluzej od cukru, ale widze, ze sie nie da.
O ile z otoczeniem potrafie sobie poradzic (t.gdzies od pol roku co jakis czas pyta czy moze dac Kubie danonka czy ciastko), o tyle z Kuba jest mi ciezko.
Gdy na spacerze jemy lody z TZ, to Kubus malo z wozka nie wyskoczy. Koniecznie chce sprobowac, wtedy daje mu polizac i zwykle na jednym razie sie nie konczy. Jak ja nie chce dac mu polizac, to nadstawia mi smoczka, zeby mu nabrac

Ostatnio jemu kupilismy banana, a sobie lody. Banana zjadl w tempie ekspresowym i od razu upomnial sie o loda, jakby wiedzial, ze musi sie spieszyc, zeby sie zalapac

Takze z lodami ma stycznosc, innych slodyczy nie daje (jem jak nie widzi - wiem, straszne, ale ja uzalezniona od czekolady jestem )

Cukru tez staram sie malo dawac (do twarogu do nalesnikow daje troszke, bo bez cukru okropne sa), soli w sumie w ogole...

wódka
Rozbila bank!!!!!

Widze, ze rzetelnie nas podczytujesz

A synek swietny

Jak robisz vinegret?
TZ uwielbia, a ze len to zwykle robi syf z torebki :/

marsi, Ty to jestes super babka, nie dosc, ze pracujesz, jestes w ciazy, spedzasz czas z dziecmi to jeszcze masz czas i ochote zrobic rybe po grecku skad bierzesz checi na to wszystko?
Ja jak pomysle o staniu przy garach..........
Oddalabym wszystko za osobistego kucharza!

U nas dzis drzemka 20min - telefon obudzil, a potem juz nie dalo sie uspac zreszta - jakie spanie!! Teraz w modzie jest chodzenie!

Jesli chodzi o rozwoj, to moj synek niezly wywrotowiec jest. Najpierw zaczal wstawac przy meblach, potem czworakowac i na koncu siadac.
Teraz najpierw zaczal stawiac samodzielne kroczki, a dopiero dzis zainteresowal sie pchaczem - wczesniej 2,3 kroki i bach na pupe, a dzis z 20 dlugosci mieszkania zrobil

Padl przed 20 po butli, szkoda, ze TZ razem z nim
Co do pogrubionego - moge wypozyczyc mojego tz, ale uwaga - bywa trudny

I brawa dla Kubusia za chodzenie i trasy z pchaczem

Cytat:
Marsi, moja kolezanka, mama dwoch coreczek, uzywala i bardzo sobie chwalila, w ogole przy drugiej córze.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Przytulam
Znamy takie sytuacje
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:03   #708
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka razy widzialam jak na carbootsach ludzie je sprzedawali Jak spotkam jeszcze kiedys nowe to Ci wezme A gdyby byly takie, ze np. jeden raz uzyte bo dziecko nie polubilo to tez bys chciala?
pewnie oddam Ci w PLN bo S rozpieprzyl wszystkie funciaki nie mam nic przeciwko używanym
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46652855]
a próbuj, cenowo różnie wychodzą, a tym bardziej, że wiele rzeczy po L. masz, prawda?
.[/QUOTE]
noooo wszystko praktycznie a nie chcę pozbawiać się przyjemności kompletowania wyprawki dlatego szukam troszkę na siłę

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Szaja z tymi lodami domowymi to super pomysł
ja jakiś czas temu wkleiłam w klubie przepis na semifredo- co prawda przepis z kawą ale napisałam że fajnie zastąpić owocami - robiłam malinowe
do tego w skladzie jajka i śmietanka więc nabialu pod dostatkiem

Nafiqa dziękuję za miły komplement ech a ja mam wyrzuty że dziś cały dzień wizazinguje
co do gotowania to mam taki dar że wszystko robię w ekspresowym tępie gorzej posprzątać potem po mnie

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-05-28 o 20:57
Stary 2014-05-28, 21:06   #709
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
pewnie oddam Ci w PLN bo S rozpieprzyl wszystkie funciaki nie mam nic przeciwko używanym

noooo wszystko praktycznie a nie chcę pozbawiać się przyjemności kompletowania wyprawki dlatego szukam troszkę na siłę
Haha ja tez tak robilam Po Gabi mialam prawie wszystko i na sile wynajdywalam rzeczy, ktore "musialam" dokupic

Nie ma o czym mowic, wiesz, ze na carbootsach kupuje sie za grosze Czasu tez jest jeszcze sporo wiec wsadzilabym do paczki do mamy i wysylka juz z Polski wyszlaby taniutko Zebym tylko jeszcze spotkala

Ultra oby sie zabek szybko przebil!

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-28, 21:12   #710
s i l v e r
Zakorzenienie

Dopiero teraz usiadłam
Od 6.30 ciągle na nogach.
Daria zasnęła o 20.00. Dziś była z t. pół dnia.
Drzemkę dziś miała od 11 do 12 a potem nic więc teraz padła od razu. Ale boję się nocki bo dziś w nocy znów się męczyła przez te zęby ma mega spuchnięte dziąsełka.

Dziś będę oglądać finał Bitwy o dom (Debrah oglądasz?)

Mam milion stron do nadrobienia ale chyba nie dam rady

Kupiłam Darii sandałki
Zaraz wrzucę fotki

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-28, 21:16   #711
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pogrubionego - moge wypozyczyc mojego tz, ale uwaga - bywa trudny
Dogadamy sie, ja tez latwa nie jestem

TZUltra, TZezzo, ktora daje nastepnego?

Cytat:
Nafiqa dziękuję za miły komplement ech a ja mam wyrzuty że dziś cały dzień wizazinguje
co do gotowania to mam taki dar że wszystko robię w ekspresowym tępie gorzej posprzątać potem po mnie
Zazdroszcze

fajny pomysl z tymi lodami
szajka, ta ksiazeczke ("jest tam kto" i inne tej autorki) strasznie zachwalala nasza logopedka

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-05-28 o 21:17
Stary 2014-05-28, 21:20   #712
Delicjanka
Zakorzenienie

Wypiłam 3 kawy, a laski z grupy przekładają zaliczenie pół nocy z głowy.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-05-28, 21:25   #713
Konto usunięte

Nawijko, mogę swojego oddać na trochę - świetnie sprząta, robi tanio zakupy

A księgę dźwięków znasz? też logopedycznie super.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:32   #714
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!

ale dzis zwariowany dzien... byla u nas Kuby przyszla zona
ostatnio jak byly to dzieciaki bawily sie osobno. kazde robilo co chcialo, oddzielnie. a dzis!!!!! jak powiezialam ze przyjezdza ciocia i Laura to przez caly czas tylko lara, lara, lara jak juz dziewczyny przyjechaly to K. wniebowziety. pokazywal jej wszelkie zakamarki, zaprowadzil do cielaczka zeby poglaskala, pokazal kurki, kazal jej wsiasc do traktorka no mowie Wam, cyrk na kolkach. takie to bylo urocze ze nie moglam sie napatrzec
a najlepsze bylo jak chodzili razem za raczke, na podlam jak to zobaczylam

nie mam sily nadrabiac...
CUDNE fotki!!!

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

a najlepsze jak kolezanka zachwycala sie K. i jego mowa! ze on tyle mowi, ta laure ze zalapal od razu i jakies tam inne slowka (3 a krzyz ale co tam ) a ta jej coreczka tylko po swojemu a z poczatku marca 2012

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:32   #715
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46653626]Nawijko, mogę swojego oddać na trochę - świetnie sprząta, robi tanio zakupy

A księgę dźwięków znasz? też logopedycznie super.[/QUOTE]
o jakich książeczkach mówicie?
mogę jakieś linki prosić bo chciałam dla mojego Leosia na DD

Ania- jesteś cudowna

Pstryku a fotki zrobila ?
Stary 2014-05-28, 21:32   #716
s i l v e r
Zakorzenienie

Takie kupiłam uploadfromtaptalk1401305559381.jpg

Stary 2014-05-28, 21:34   #717
Konto usunięte

Marsi, ja dzisiaj wrzucałam - Dorci kupiłam na DD tę pierwszą, a na roczek dostała drugą:
http://ulksiazkowy.blogspot.com/2013...a-tidholm.html
http://ulksiazkowy.blogspot.com/2013...su-ksiega.html
Stary 2014-05-28, 21:39   #718
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Takie kupiłam Załącznik 5695393

sliczne!

myślisz ze dobre będą? w sensie, nie mają tego zabudowania z tyłu i ja się bałam, że one nie bedą sie dobrze trzymać ;p Szajuś, mozna juz takie buty? kurde, ja już zgłupiałam z tymi butami;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-05-28, 21:40   #719
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46653816]Marsi, ja dzisiaj wrzucałam - Dorci kupiłam na DD tę pierwszą, a na roczek dostała drugą:
http://ulksiazkowy.blogspot.com/2013...a-tidholm.html
http://ulksiazkowy.blogspot.com/2013...su-ksiega.html[/QUOTE]

faktycznie jedną kojarzę a gdzie można kupić bo na allegro nie ma księgi dzwiękow a chciałąbym komplet
kurcze cena dość wysoka

już znalazłam

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-05-28 o 21:42
Stary 2014-05-28, 21:40   #720
Konto usunięte

Deli, moja Agatka w takich chodzila, bez pięty. Ale ona chodzila wówczas bardzo sprawnie, nie krzywiła nóżek, Dorci bym nie kupiła bo jej sprawnośc chodzenia jest mocno średnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości