|
|
#1351 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Dzięki
Cytat:
A chcesz, żeby był z tobą w gabinecie podczas badania?Cytat:
Dobrze, że jej czegoś innego nie robiłaś, co mogłoby się źle skończyć ![]() Cytat:
Cytat:
105 uderzeń na minutę, a powinno być 140. |
||||
|
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
Dzięki dziewczyny, za wszystkie rady co do domowego leczenia, powoli wszystko przechodzi Byłam wczoraj na pierwszym usg Jedyne co mi doskwiera, to senność, chyba nie ma się czym martwić, tylko cieszyć, że nic innego mi nie dolega, prawda ?
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Zmienna kobieta u nas w szpitalu jest tak ze sama wchodzisz do gabinetu.Babeczka kaze Ci sie za kotara do polowy w dol rozebrac i daja przescieradlo.potem siup na lezanke.jak.dzidzie znajda.to wolaja chlopa
i wtedy lekarka tlumaczy i pokazuje.za to jak porod to moga byc chyba 3 osoby w pokoju Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee ja pare dni temu wysłałam PW ale widze, ze chyba nie dostałaś :mysli:
|
|
|
|
#1355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Martusia nic tylko się cieszyć że nie masz żadnych objawów. Ja schizowałam że nie wymiotujr, wiadomo wtedy bym się poczuła trochę lepiej psychicznie. Okazało się że to nie wyznacznik dobrostanu ciąży ![]() Jedynie po 9 tygodniu, jakoś tak albo troszkę później miałam nudności...Ale tak to gites. Gdyby nie całociażowa antybiotykoterapia to mogłabym śmiało napisać że moja ciąża przebiegła bezproblemowo. Edytowane przez anairda1986 Czas edycji: 2014-05-28 o 17:16 |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dzis sie "zapomnialam" i podnioslam butle z woda do takiego automatu. Na szczescie nic sie nie stalo ale sama siebie karcilam... |
|
|
|
|
#1357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brawurka tak patrzę na to co pod spodem masz napisane...tyle ciąż etc... I jesteś moją bohaterką!!!! |
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka tak. W uk
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1359 |
|
Buc
|
no i po usg - z jednej strony się cieszę, z drugiej złapałam kolejną paranoję.
![]() zaród się pojawił i serce też już słychać było ). Oczywiście dostałam już wścieklizny umysłowej i naczytałam się neta (ogólnie to już dół sobie mogę kopać i się kłaść do niego ) no i w ógole tu już zło ostateczne i zaród za mały i koniec kropka.Na szczęście dorwałam położną i wypytałam się co i jak - tu mnie trochę uspokoiła, że w tym tyg ocenia się czy ciąża jest żywa i pomiary mogą się różnić. No nic zobaczymy, jutro mam dopiero wizytę u swojego lekarza to się dowiem wszystkiego. Z jednej storny powtarzam sobie - co ma być to będzie ale z drugiej wpadam w dziką panikę i lęki. Ciężka sprawa.
|
#1360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1361 | |
|
Buc
|
Cytat:
no zobaczymy co mi jutro gin powie, było dobrze do póki nie zaczęłam for czytać. ![]()
|
|
#1362 |
|
Raczkowanie
|
suszarka jakbym siebie widziała...
))))nie schizuj, dzieci szybko wyrównują wymiarami. Najważniejsze że serducho jest, bije miarowo. Mówię ci to ja-absolwentka położnictwa ![]() Niestety mam to samo, bo też schizuję, chociaż to moja 3 ciąża i z lekka się uspokoiłam...ale co przeszłam w pozostałych dwóch co moje Dzieci bardzo szybko rosną. Wyrównują na początku, by później przystopować i wtedy nie mieszczą się w żadnych normach, tak jak mój Filip. Za dwa dni kończy 11 miesięcy i mieści się w 50 centylu. A niby miał być hipotrofikiem.... |
|
|
|
#1363 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj ja też bym stale spała... Cytat:
Fajnie, że chłop może sobie też popatrzec i posłuchać razem z tobą. Właśnie ciekawiło mnie jak to jest w uk. ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też jutro w pracy, bo pracuję co ileś dni ale po 12 godz i już się boję... Nadźwigam się pewnie, klienci będą mnie wkurzać, do południa pewnie ani na chwilę nie usiądę... Cytat:
Nie możesz zaczytywać się w internecie (tak, tak, łatwo powiedzieć), bo przeważnie wyskakują wyniki z tymi najgorszymi rzeczami. Ja też czytałam o zbyt wolnych uderzeniach serca i się wkurzyłam, zamknęłam przeglądarkę i więcej nie będę czytać! I tobie radzę to samo Najważniejsze, że jest zarodek i serducho, ciesz się, że jutro wizyta i wszytskie wątpliwości wyjaśnisz z lekarzem |
|||||
|
|
|
#1364 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Zmienna kobieta;46649589]No to się cieszyć, że przeziębienie mija
Oj ja też bym stale spała... Wyszedł 6 tydzień, z moich obliczeń wychodzi początek 7, czyli wszystko się zgadza
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy kolejna wizyta?Cytat:
|
||
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Ona rowniez czysci zlew na kosmetyce od henny cifem lub jak nie chce zejsc domestosem.. ale nie jestem taka ja rowniez cos tam sprzatam
|
|
|
|
#1368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja cos kojarzylam ze w piatek idziesz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() grunt to sobie radzic ![]() ja spedzilam popoludnie na ip z tesciowa ze zlamana noga
|
|
#1369 | ||
|
Buc
|
Cytat:
no staram się opanować już i nie wariować. dziękuję za pocieszenie i słowa otuchy! ![]() Cytat:
też zamknęłam już przeglądarkę i staram się z całych sił nie pytać wujka google o różne rzeczy. cięzkie to ale walczę ze sobą.
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie czytam wcale.. ale natomiast moj Tż co chwile cos czyta. I pyta " czy to moge jesc a czy moge tamto czy siamto" wczoraj stwierdzil ze za dwa tygodnie idziemy na usg...
|
|
|
|
#1373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak będziesz szła na prenatalne to polecam ci dobrą specjalistkę, dr Małgorzata Perenc. Wykwalifikowana lekarz położnik, specjalista ds ultrasonografii. Moje koleżanki są często kierowane bezpośrednio do niej. Wizyta jest długa, wszystko wyjaśnia, wszystko pokazuje. Tyle że trzeba się wcześniej do niej umówić bo ona jest bardzo oblegana. Ja chodziłam do niej dwie ciąże i jestem póki co zadowolona bardzo. A wystrzegać się wiadomo czego: serów pleśniowych, żadnego tatara z jajeczkiem.O używkach nie będę pisała, wiadomo.Ja np nie tknę jajka po terminie i staram się wszystko dokładnie myć przed jedzeniem. Edytowane przez anairda1986 Czas edycji: 2014-05-28 o 21:16 |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jesli osoba robiaca usg pomyli sie o nawet 0,5mm to moze wyjsc ze za małe itp na twoim miejscu nie robiłabym paniki bo aparat usg nie jest maszyna mega dokładna tak samo jak osoba robiaca usg. Połozna dobrze ci powiedziała
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze nie mozna serow plesniowych ( a ja tak je uwielbiam ) Ostatnio znajoma do mnie " jedz duzo orzechow bys nie miala zaparc" a ja pozniej patrze a orzechy sa zabronione w ciazy!!! No to bym miala jakbym jej posluchala... Edytowane przez olena90 Czas edycji: 2014-05-28 o 21:54 |
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Konam po pracy... spać , a moja mała wyspana, więc ciężki wieczór
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
surowe jedzenie, tatar, sushi, niedopieczone/niedosmażone mięsa, ryby z Bałtyku, wędzone ryby, sery pleśniowe,--- tego powinnyśmy unikać (jak coś pomyliłam, to mnie poprawcie-dla naszego i maluszka zdrowia :P) Macie tu fajną stronkę, program realizuje Instytut Żywności i Żywienia więc głupot raczej nie piszą. http://www.zachowajrownowage.pl/kate...acierzynstwo-2 najbardziej pomocny był dla mnie ten art: "Podstawy zdrowego żywienia dla przyszłej mamy" a z innej beczki: mama właśnie mi powiedziała, że w swoim życiu miała dwie ciąże, które po 20 tygodniu obumarły i je poroniła. Lekarz pytał o takie przypadki. Mamie się oberwało, że dopiero teraz mi o tym mówi. Zanim pójdę do gin, będę się znów zamartwiała
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niby dlaczego zabronione w ciazy orzechy?pierwsZe słyszę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Suszarka, brawa za wizytę
allgoodthings mama źle nie chciała, to były dla niej dzieci i bolesne wspomnienia.... Musisz też to wziąć pod uwagę a co do bulgotków to ja też je mam, ale to chyba powietrze w jelitach albo coś... Na ruchy na pewno za wczas, bo to takie maluszki, że nikt nie jest w stanie wyczuć. Ale mi się za tym tęskniolena ja wiem, że zabronione tatary, sery plesniowe etc etc orzechy jadłam mają Omega, więc nie wiem, co w nich szkodliwego. Chodzi o to, że uczulają??Brawurka kciuki za jutro TOMORROW odezwij się
|
#1380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

)
ale ja bym w tylku miala prace bo moje maleństwo najwazniejsze.mam nadzieje ze plamienia ustaly
moj chce ze mna iść wiec go wezme

, a moja mała wyspana, więc ciężki wieczór
Na ruchy na pewno za wczas, bo to takie maluszki, że nikt nie jest w stanie wyczuć. Ale mi się za tym tęskni