Studia prawnicze - niestacjonarne. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 19:47   #31
Martuella
Raczkowanie

Dot.: Studia prawnicze - niestacjonarne.

To coś źle musiałaś sprawdzać .
http://bip.us.edu.pl/sites/bip.us.ed...201312801j.pdf
Tu są tegoroczne wymagania na prawo stacjonarne na UŚ, na UMCS też mogłabyś się dostać z biologią i chemią, nawet byłoby Ci łatwiej, bo na UŚ biorą pod uwagę 3 przedmioty, a na UMCS 2. Próbowałabym tam na dzienne na Twoim miejscu, a później w razie czego brałabym pod uwagę zaoczne
Martuella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 00:07   #32
zdravo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martuella Pokaż wiadomość
To coś źle musiałaś sprawdzać .
http://bip.us.edu.pl/sites/bip.us.ed...201312801j.pdf
Tu są tegoroczne wymagania na prawo stacjonarne na UŚ, na UMCS też mogłabyś się dostać z biologią i chemią, nawet byłoby Ci łatwiej, bo na UŚ biorą pod uwagę 3 przedmioty, a na UMCS 2. Próbowałabym tam na dzienne na Twoim miejscu, a później w razie czego brałabym pod uwagę zaoczne
To jest tak napisane, że nie wiem czy wszystkie przedmioty są brane pod uwagę czy tylko polski, historia, wos itd. Na weterynarii byłam na płatnym ;/ Na szczęście miałam tylko opłacony jeden semestr. Kierunek zdecydowanie nie dla mnie. Z podstaw z angielskiego mam 83%, z matematyki 86%, a z rozszerzenia z biologi 72%. O chemii nawet nie wspominam, bo to tylko równe 50% na rozszerzeniu (z powodu spraw prywatnych nie mogłam przygotować się na chemię i będę chyba do końca życia tego żałować). Pomimo nawet tego, że by wzięli pod uwagę inne przedmioty (będę jutro dzwonić do dziekanatu i się zapytam), boję się że i tak za mało. Podobno z historii z rozszerzenia trzeba mieć minimum 80. Jak uważacie?

ps- Dziękuje, że zwróciłaś na takie coś uwagę i mnie o tym powiadomiłaś
ps2- Dzwoniłam rano do dziekanatu i poinformowali mnie, że wszystkie przedmioty są brane pod uwagę, lecz teraz w zależności jakie są poszczególne wyniki. Bardzo dziękuje raz jeszcze, że zwróciłaś na to uwagę. Natomiast teraz boję się, że i tak za mało mam punktów. Podliczając wyszło mi 165 ;/ (jest to mata, chemia i biologia)

Edytowane przez zdravo
Czas edycji: 2014-05-28 o 11:22
zdravo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 14:13   #33
20160901857
Konto usunięte

Jak nie wezmiesz udziału w rekrutacji to się nie dowiesz. Nie podcinaj sobie skrzydeł na starcie, tylko próbuj. W którejś rekrutacji na pewno się dostaniesz.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 19:04   #34
Maguda_
Kawaii strona mocy

Autorko, tak mi się przypomniało - jesteś pewna, że chodzi o zaoczne studia? Żeby się nie okazało czasem, że tutaj przez niestacjonarne rozumieją wieczorowe. Na niektórych uczelniach jest tak, np. na UW, że jedyna różnica różnica polega na opłacie za czesne, a zajęcia masz normalnie z dziennymi. Nie sprawdzałam jak jest na UŚ, więc tylko podrzucam temat do zastanowienia się i być może wyjaśnienia
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 22:12   #35
zdravo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Autorko, tak mi się przypomniało - jesteś pewna, że chodzi o zaoczne studia? Żeby się nie okazało czasem, że tutaj przez niestacjonarne rozumieją wieczorowe. Na niektórych uczelniach jest tak, np. na UW, że jedyna różnica różnica polega na opłacie za czesne, a zajęcia masz normalnie z dziennymi. Nie sprawdzałam jak jest na UŚ, więc tylko podrzucam temat do zastanowienia się i być może wyjaśnienia
Sprawdzałam i mogę śmiało napisać, że niestety UŚ nie prowadzi w trybie wieczorowym, lecz w zaocznym, a mianowicie zajęcia są albo co tydzień w piątki, bądź co dwa tygodnie w sobotę i niedzielę. Niestety...
zdravo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-01, 19:11   #36
Maguda_
Kawaii strona mocy

Rozumiem
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-06, 19:43   #37
czekoladka53
Przyczajenie

I jak tam zdravo, poszlas na prawo? Bo ja dwa razy probowalam dostac sie na medycyne, niestety nie udalo mi sie i coraz czesciej zaczynam myslec o prawie zaocznym. Co o tym sadzisz? Pozdrawiam
czekoladka53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-07, 03:08   #38
Maddis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka53 Pokaż wiadomość
I jak tam zdravo, poszlas na prawo? Bo ja dwa razy probowalam dostac sie na medycyne, niestety nie udalo mi sie i coraz czesciej zaczynam myslec o prawie zaocznym. Co o tym sadzisz? Pozdrawiam
Nie do mnie, ale się wtrącę
A jesteś pewna, że to prawo Cię interesuje, będziesz w stanie się tego uczyć, do końca zdajesz sobie sprawę jak to będzie wyglądało? Prawo, a medycyna to ogromna różnica, więc nie podejmuj decyzji pochopnie. Sama chciałam iść na medycynę, w zeszłym roku poprawiałam maturę, ale się nie udało. Poszłam na kierunek ekonomiczny i w tym roku zmieniam, bo mnie te studia dobijały. Pluję sobie w brodę, że nie wybrałam jakiegoś kierunku z dziedziny biol-chem, bo to mnie właśnie interesuje.
Maddis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości