Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 20:03   #1411
Paulina Darek
Rozeznanie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

[QUOTE=88Ekaterina88;46653 095]
Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
Twoja wersja mi sie podoba
Moja mama nie nadąża za dzisiejsza modą i gadżetami dla dzieci
moja teściowa nalega na normalną pościel, ale spokojnie ja się nie dam
wszystko będzie po mojemu...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:05   #1412
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Nie mialam poscieli do wozka, rodzilam w grudniu, pod spod materac byl, poduszka zbedna bo po co niemowlakowi poduszka, a koldra niepotrzebna, bo kombinezon plus kocyk plus ochraniacz na wozek wystarczyl. Moj wozek mial gleboka i duza gondole to ochranial dobrze przed zimnem. A wiosna kocyk a latem przykrywalam pieluszka tetrowa ale to bardziej by np oslonic nozki przed sloncem. Teraz tez nie bede miec poscieli do wozka

Wcinam wlasnie arbuza

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:16   #1413
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Nie mialam poscieli do wozka, rodzilam w grudniu, pod spod materac byl, poduszka zbedna bo po co niemowlakowi poduszka, a koldra niepotrzebna, bo kombinezon plus kocyk plus ochraniacz na wozek wystarczyl. Moj wozek mial gleboka i duza gondole to ochranial dobrze przed zimnem. A wiosna kocyk a latem przykrywalam pieluszka tetrowa ale to bardziej by np oslonic nozki przed sloncem. Teraz tez nie bede miec poscieli do wozka

Wcinam wlasnie arbuza
no to sprawa juz wyjasniona

Dzieki dziewczyny

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:32   #1414
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Gratulacje !

Trochę kupiłam pierdołek ale jeden zakup mam za sobą-wanienkę A resztę brałam żeby zapełnić pustkę i się każdy czepia,że za mało pieluch kupiłam i do nikogo nie dociera,że jeszcze z 10 dokupię dla świętego spokoju..
Kupiłam:
Wanienkę
10 pieluch tetrówek w tym 2 kolorowe
2 czapeczki
Krem Bambino
1 flanelkową
Balsam do prania Dzidziuś
Chusteczki Bambino
Smoczek Avent
Butelka Tommee Tippee
Niedrapki
Gaziki nasączone

Dużo nie jest ale póki co kupiłam ćwiartkę tego co mi jest potrzebne na co dzień i chociaż teraz mamy ponad stówkę mniej do wydania
Dzięki
Fajne zakupki, ja też chyba zacznę od takich drobiazgów. Miałam kupić coś więcej ale dzwoniła Pani z ubezpieczalni że skończyło się ubezpieczenie domu i muszę wywalić 400 zł na ubezpieczenieZakupy będą musiały jeszcze zaczekać.
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46651499]

Brawo Gartulacje

Meta, ZygaEffka też miewam takie dziwne coś, co wydaje mi się skurczami, choć moja mama twardo upiera się przy tym, że to mała się przekręca i dlatego takie uczucie. Czy ja wiem. Nie jest top bolesne, ale nie przyjemne., Spina mi się brzuch, wyskakuje jakaś górka po lewej gdzie mała zwykle mnie kopie i schodzi po paru sekundach.
Dzisiaj wyjątkowo zabolał mnie brzuch, tak właśnie jak na okres, pierwszy raz od kilku miesięcy... Ale się wystraszyłam... Wzięłam no spę i przeszło.

[/QUOTE]
Jeśli robią Ci się górki, to na pewno maluszekTeż tak mam, dzisiaj atakuje mnie cały dzieńLekarz jak robił usg to aż się śmiał, bo tak się kręciła.

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewuszki
Narobiłaś mi smaka na naleśniki z truskawkami
ja za to wciagnęłam kanapeczki z twarożkiem (rzodkiewka, ogórek zielony, szczypiorek... mniam!!! )
Ale naleśniki zrobię jutro
DziękiJa takie kanapki najbardziej lubię na śniadanko, ale jutro glukoza i nie będzie śniadanka

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Gratuluje dziewczynki :klaski: to juz teraz mozez szalec.
Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
spokojnie ja tez mam 9 a teraz to juz chyba 10 kg na plusie

dla córusi

Meta super zakupy
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Nie dam rady wszystkiego pocytować i każdej odpowiedzieć dlatego jak kogoś pominę to bardzo przepraszam

Na samym początku gratuluję WSZYSTKIM mamusią udanych wizyt i poznanych płci Było dzisiaj sporo wizyt, a nie mam pocytowanych postów i cięzko każdą zapamiętać

Ircha a to mały wstydniś w brzuszku ci rośnie hehe Ty to masz kobieto cierpliwość tak czekać Ja to bym dawno już chodziła i marudziła

Agnes gratuluję córuni
A teraz zdaje relacje z przesyłki, bo kilka dziewczyn prosiło o opinię allegrowicza.
Otóż wszystko doszło w ładnie zapakowanej paczce, nic nie było pogniecione, cały towar zgodny z zamówieniem Zamawiałam wczoraj po 14 dzisiaj już paczuszka u mnie. Jestem bardzo zadowolona i szczęśliwa

A i któraś się zastanawiała nad termometrem do usznym, chyba Agnes jak się nie myle. To powiem wam, że mi własnie przyszedł, już go wypróbowałam i na sobie i na tżcie i jest super. Naprawdę wart swoich pieniędzy a wcale nie był drogi w stosunku do innych temometrów. Także zachęcam i polecam.

No to chyba tyle miałam wam przekazać, z zadania się wywiązałam

Tutaj wklejam jeszcze raz link do sprzedawcy u którego kupowałam dzisiejsze zakupy

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=24529242

Oraz ten termometr który ja mam

http://allegro.pl/braun-termometr-el...259120005.html

Miłego wieczorku
Dzięki za relację, czekam teraz tylko na kasę od Zusu i zaczynam szaleć

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A jeden rożek wystarczy ? Bo cos mi mowią, żeby miec dwa w razie jak pierwszy sie orzyga itd. ale z drugiej strony ja mam suszarkę do ubrań i 30 minut i rożek bedzie suchutki, także też chyba drugiego nie chce - no chyba ze ktos da w prezencie
Ja mam jeden używany od siostry, ale przydałby mi się jeszcze jeden taki bardziej "wyjściowy"jak goście będą, ale może zażyczę sobie od mamy na prezent
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:51   #1415
ZygaEffka
Zadomowienie

Ja też mam dwa rożki(używane) od bratowych i 2 po moim mężu i przydałby mi sie taki nowy wyjściowy jak to ładnie napisała Agnes ale bedzie w tym zestawie z łóżeczkiem w komplecie więc nie zamawiam dodatkowego . Ja je zużyje nie tylko do trzymania w tym Niuńki mojej tylko będę też na tym przewijać , kłaść do łóżeczka , przykrywać w wózku i też będzie sobie na tym leżeć chyba że kupimy do leżenia matę edukacyjną , a i na pewno do turystycznego łóżeczka też mi się przyda rożek

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Mam pytanko czy wszystkie się tutaj golą przed wizytą u Gina ? czy nie macie np , problemu jak idziecie z krzaczorami na wizytę ? bo ja się zastanawiam co ja zrobie na prawdę jak już tam nie sięgnę bo jaki sens ma się później golić byle jak ... no ja na męża liczyć nie mogę bo on spanikuję jak już pisałam ..

Mąż poszedł do pracy na nockę a ja oglądam finał "Bitwa o Dom "
chyba wygra Doktorek
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:52   #1416
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ale mi się Kacperek rozszalal
Brzuch mi lata w każdą stronę i raz w pęcherz, raz gdzieś z boku raz u góry mam wrażenie że się kręci dookoła

Aaa i zapomniałem i smoesznej sytuacji u ginki
Chce mi zbadać szyjke, a ja zapomnialam że mam tam kisiel ciągle i odgłos jakby wkladala palce do jeszcze ciepłej galaretki jak wyjela palce to miałam wrażenie że mój kisiel ciągnie się jej na palcach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:53   #1417
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Ja też mam dwa rożki(używane) od bratowych i 2 po moim mężu i przydałby mi sie taki nowy wyjściowy jak to ładnie napisała Agnes ale bedzie w tym zestawie z łóżeczkiem w komplecie więc nie zamawiam dodatkowego . Ja je zużyje nie tylko do trzymania w tym Niuńki mojej tylko będę też na tym przewijać , kłaść do łóżeczka , przykrywać w wózku i też będzie sobie na tym leżeć chyba że kupimy do leżenia matę edukacyjną , a i na pewno do turystycznego łóżeczka też mi się przyda rożek

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Mam pytanko czy wszystkie się tutaj golą przed wizytą u Gina ? czy nie macie np , problemu jak idziecie z krzaczorami na wizytę ? bo ja się zastanawiam co ja zrobie na prawdę jak już tam nie sięgnę bo jaki sens ma się później golić byle jak ... no ja na męża liczyć nie mogę bo on spanikuję jak już pisałam ..

chyba wygra Doktorek
ja sie golę przed wizytą
Ale nie wiem jak to bedzie jak przed porodem nie zdażę
I to zalezy w głownej mierze od ciebie, jak sie golisz i jak sie czujesz z większa ilością włosow tam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 20:54   #1418
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Po wizycie Wszystko ok. W sobotę Mały ważył 700g a dzisiaj 820
Mały kloc hehe 9 kg na plusie................... ......................... ......................... .............
brawo za wizyte
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Brawa za udane wizyty
Melduję się i ja po wizycie.
Mój dzieć mimo tego że bardzo ruchliwyw końcu się ujawniłBędzie dziewczynka na 100 %Mąż chyba troszkę zawiedziony jednak, ale ja się cieszę, i przeczucia mnie nie myliły.Jutro odpalam maszynę i będę coś działaćA teraz wcinam sobie w nagrodę naleśniczki z truskawkami i bitą śmietaną
dla córci

Najwięcej to przytylam ja!

Monika galaretki

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-28 o 20:55
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:54   #1419
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi się Kacperek rozszalal
Brzuch mi lata w każdą stronę i raz w pęcherz, raz gdzieś z boku raz u góry mam wrażenie że się kręci dookoła

Aaa i zapomniałem i smoesznej sytuacji u ginki
Chce mi zbadać szyjke, a ja zapomnialam że mam tam kisiel ciągle i odgłos jakby wkladala palce do jeszcze ciepłej galaretki jak wyjela palce to miałam wrażenie że mój kisiel ciągnie się jej na palcach

Nie masz żadnej infekcji tam ?
Ja co drugi miesiac dostaję globułki/ czopki na moje grzybki

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
brawo za wizyte

dla córci

Najwięcej to przytylam ja!
Paula spokojnie, my idziemy łeb w łeb w tyciu

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-28, 20:58   #1420
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
ja sie golę przed wizytą
Ale nie wiem jak to bedzie jak przed porodem nie zdażę
I to zalezy w głownej mierze od ciebie, jak sie golisz i jak sie czujesz z większa ilością włosow tam

Ech no ja nie lubie tam kłaczków , ogólnie ani na nogach ani pod pachami , są dla mnie nie higieniczne musze spróbować z tymi kremami do depilacji .

Kurcze dostałam takiego kopa że aż mnie zabolało , możliwe to ?
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-28, 21:00   #1421
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

chyba wygra Doktorek
ja ogólni egole sie co dwa trzy dni, żeby nei było problemu, ale jak ci nie przeszkadza to gin na bank nie zwróci uwagi na to (u mnie w szpitalu nawet do porodu nie golili) duza częśc ginekologów w ogóle twierdzi z epo coś natura tam owłosienie nam dała , wiec nawet jak bedzi efull myśle z enikogo dziwić to nie bedzie

co do samego golenia ja gole sie w wannie jakbym miła sam prysznic byłoby cieżko, atak lustreko biore , leze sobi ei juz
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 21:00   #1422
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Ech no ja nie lubie tam kłaczków , ogólnie ani na nogach ani pod pachami , są dla mnie nie higieniczne musze spróbować z tymi kremami do depilacji .

Możliwe

Moj się na chwilę uspokoił ale za to pcha się do góry...i mam wrażenie że pekne zaraz nie mogę powietrza nabrać, ziewnac normalnie bo mam za mało miejsca w brzuchu ale nawet brzuch mam śmieszny bo tak wyżej jakoś

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-28, 21:06   #1423
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Możliwe

Moj się na chwilę uspokoił ale za to pcha się do góry...i mam wrażenie że pekne zaraz nie mogę powietrza nabrać, ziewnac normalnie bo mam za mało miejsca w brzuchu ale nawet brzuch mam śmieszny bo tak wyżej jakoś

Ja się dziś czuje kiepsko z ta macicą jak bym na prawdę miała dostać okres i ogólnie jak dluzej siedze na czyms twardym to mnie boli pozniej cipka i dziś to mam jakies apogeum . I do tego leżę sobie spokojnie i dostaję takiego kopa bolesnego że się juz schizuję
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-28, 21:19   #1424
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja się dziś czuje kiepsko z ta macicą jak bym na prawdę miała dostać okres i ogólnie jak dluzej siedze na czyms twardym to mnie boli pozniej cipka i dziś to mam jakies apogeum . I do tego leżę sobie spokojnie i dostaję takiego kopa bolesnego że się juz schizuję
Moja Mała w nocy zaczęła tak kopać, że mnie obudziła, bo aż zabolało. Teraz też szaleje. Po prostu nasze dzieciaczki mają coraz więcej siły i sadzą kopniaki gdzie popadnie
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:22   #1425
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Moja Mała w nocy zaczęła tak kopać, że mnie obudziła, bo aż zabolało. Teraz też szaleje. Po prostu nasze dzieciaczki mają coraz więcej siły i sadzą kopniaki gdzie popadnie

No bo mój wyszedł do pracy i oczywiście coś się dzieje jak jestem sama i panikuję

nasz kawałek nieba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 21:23   #1426
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
No bo mój wyszedł do pracy i oczywiście coś się dzieje jak jestem sama i panikuję

Na pewno wszystko jest w normie, nie stresuj się
U mnie jest tak samo, jak tylko małż jedzie do pracy i jestem sama, to zawsze dzieje się coś złego...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:24   #1427
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

moj tez wyszedł

Wpadnij do mnie, zrobimy imprezkę

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-28, 21:28   #1428
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Te wszystkie objawy ktore opisujesz nie brzmia ciekawie. Moze lepiej to sprawdz. Caly czas skarzysz sie na ciznienie teraz bole. Ja bym to sprawdzila dla swietego.spokoju. Bo to.brzmmi naprade nie fajnie.
Stary 2014-05-28, 21:31   #1429
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

dobranoc wszystkim po męczącym dniu ledwo żyje tyle km dziś nadorobilam ze hej ale za to kupiłam sobie 3 kg truskawek zamierzam ciasto zrobić koktajl i tak podjadać ale jak na mieście jadłam to dosłownie musiałam zaraz iść do łazienki tak mi się chciało siku ale co dobre było to dobre
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:35   #1430
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Te wszystkie objawy ktore opisujesz nie brzmia ciekawie. Moze lepiej to sprawdz. Caly czas skarzysz sie na ciznienie teraz bole. Ja bym to sprawdzila dla swietego.spokoju. Bo to.brzmmi naprade nie fajnie.
Zobacze jak bedzie jutro jeśli sie nie poprawi pojade na IP , a mąż bedzie musial ze mną zostać pod groźbą
Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
dobranoc wszystkim po męczącym dniu ledwo żyje tyle km dziś nadorobilam ze hej ale za to kupiłam sobie 3 kg truskawek zamierzam ciasto zrobić koktajl i tak podjadać ale jak na mieście jadłam to dosłownie musiałam zaraz iść do łazienki tak mi się chciało siku ale co dobre było to dobre
Dobranoc i smacznych truskawek
Cytat:
moj tez wyszedł

Wpadnij do mnie, zrobimy imprezkę
No przydało by się na rozluźnienie

Cytat:
Na pewno wszystko jest w normie, nie stresuj się
U mnie jest tak samo, jak tylko małż jedzie do pracy i jestem sama, to zawsze dzieje się coś złego...
Wszystko przez facetów jak zwykle
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-28, 21:45   #1431
Mo_onika_ika
Rozeznanie

A ja właśnie dostałam od Kacperka Na chwilę chciałam netbooka położyć na brzuch i dostałam z kopa tak że się zsunął z brzucha
A teraz daje po moim najczulszym miejscu : po pępku
Jak kopie lekko to mnie to łaskocze

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-28, 21:49   #1432
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie dostałam od Kacperka Na chwilę chciałam netbooka położyć na brzuch i dostałam z kopa tak że się zsunął z brzucha
A teraz daje po moim najczulszym miejscu : po pępku
Jak kopie lekko to mnie to łaskocze
A mnie kopie po szyjce chyba i innych wnętrznościach

Ja się zegnam, dobranoc

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-28, 22:00   #1433
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
No i dupa a fajna promocja no i następnym razem informuj szybciej ok :P

To patrz na tą stronkę co Ci wysłałam tam ciągle dodają aktualne promocje dla dzieci

Cytat:
A kupujecie jakaś pościel do wozka ?
Moja mama sie mnie pyta czy cos jeszcze chce z polszy i własnie o tą pościel do wózka, ale chyba to nie potrzebne skoro bedzie zima i bejbiki bedą w kombinezonkach ?
Czy mi sie cos źle wydaje ?
Ja nie wiem czy kupić,dochodzę ostatnio do wniosku,że na zimę będzie to zbędny wydatek,bo dziecko będzie tak opakowane w tym wózku,że już chyba podusia się tam nie zmieści

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46652205]
Jak ja mojej mamuśce powiedziałam, że to chya nie ruchy małej, tylko stawia mi się macica to mi odrzekła że jestem pierd**nięta i ża odłączą mi internet
Swoją drogą skąd macie takie informacje, że to może być jakaś stawiająca się macica czy coś? Z internetu Kiedyś tego nie było to kobietki tak tej ciąży nie przeżywały, jak my teraz "świadome"
Nie mówię, że ten dostęp do wiedzy jest zły, ale trzeba umieć zachować umiar w tym co się wyczyta a z tym trochę ciężko w ciąży [/QUOTE]
Ja najpierw pytałam znajomych,potem doczytałam w internecie a na koniec mój lekarz powiedział,że albo to skurcze Braxtona albo dzieciak tak się rusza,że macica twardnieje Ale na jego oko to było twardnienie macicy tak czy siak ale sam uznał,że przez ruchy też może tak się dziać,że tą macicę wypycha Ja tam umiaru zachować nie umiem
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46652574]
Swoją drogą nie wiem, czy zauważyłyście, ale te truskaweczki im tańsze tym lepiej smakują Ja dziś kupiłam za 5zł, więc jeszcze nie udało mi się przebić Paulinki ale będę obserwować

[/QUOTE]
Taa? Nie u mnie Kupiłam za 12 zł były pyszniutkie,dzisiaj mama kupiła za 8zł i były twarde,pognite i gorzkie... I się zniechęciłam przez to do truskawek...

Cytat:

Ja tak Chodzę do faceta i to przystojny i młody więc jakoś przy nich głupio mi by było chyba to jakiś instynkt samozachowawczy Ja już się tam golę byle jak,bo inaczej nie daję rady ale grunt,żeby trochę się tam przystrzyc,bo ja się lepiej czuję wtedy jakbym chodziła do babki to nie wiem czy miałabym z tym problem
Cytat:
Mnie czasem boli,ale tak lekko. Podobno ruchy nie powinny boleć ale zależy też jak to dziecko się ułoży i jak nie boli za każdym razem to chyba nic takiego

No to nowe mieszkanko przechrzczone Teściówka nas obładowała całym kartonem szklanek,filiżanek,talerz y,talerzyków itp. Ba nawet waza i sosjerka się znalazły Pytanie: po co ? Ale grunt,że jest No i żelazka nie musimy kupować,bo też mi podarowała no i praleczkę też będziemy mieć na weekend
Teraz tylko trochę moją mamę okraść i będzie można się wprowadzać

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:20   #1434
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze to nie wiem, bo jak urodziłam to się rzuciłam na typowe kosmetyki dla dzieci, głównie Nivea. ale potem, młoda jeszcze roku nie miała, jak używała np mydła biały jeleń. No a znajoma chwali mydło Biały Jeleń do wywabiania plam z ubranek dzieciecych
dobrze wiedzieć
szare mydło i zimna woda na plamy

Cytat:

2 w 1,np. : http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html i na tej stronie jest właśnie Nivea Baby jak i wiele innych produktów

OMG !
świetna ta strona ja tam sprawdzałam jaki krem na rozstępy wybrać ale nivea ma średnie opinie jeżeli chodzi o skład

Cytat:
Po wizycie Wszystko ok. W sobotę Mały ważył 700g a dzisiaj 820
Mały kloc hehe 9 kg na plusie................... ......................... ......................... .............

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Brawa za udane wizyty
Melduję się i ja po wizycie.
Mój dzieć mimo tego że bardzo ruchliwyw końcu się ujawniłBędzie dziewczynka na 100 %Mąż chyba troszkę zawiedziony jednak, ale ja się cieszę, i przeczucia mnie nie myliły.Jutro odpalam maszynę i będę coś działaćA teraz wcinam sobie w nagrodę naleśniczki z truskawkami i bitą śmietaną

Cytat:
a

Dzwonie do brata i mu tłumacze co ma mi kupić bo mam ochotę na cos słodkiego a że przyjeżdza po mojego męża no to go wykorzystam troche i mówie tak "Kup mi po drodzę roladę biszkoptową , co w środku jest z kremem i z jakims tam sosem i to jak sie kroi wygląda jak ślimaczki i to jest pakowone we folię " a on mi na to "No ja wiem to takie lantrondy są nie ? " nie wiem co to jest , ale dla pewności wysłałam mu zdjęcie z neta tej rolady

Lantrondy??

Cytat:

Trochę kupiłam pierdołek ale jeden zakup mam za sobą-wanienkę A resztę brałam żeby zapełnić pustkę i się każdy czepia,że za mało pieluch kupiłam i do nikogo nie dociera,że jeszcze z 10 dokupię dla świętego spokoju..
Kupiłam:
Wanienkę
10 pieluch tetrówek w tym 2 kolorowe
2 czapeczki
Krem Bambino
1 flanelkową
Balsam do prania Dzidziuś
Chusteczki Bambino
Smoczek Avent
Butelka Tommee Tippee
Niedrapki
Gaziki nasączone
ale zakupy

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
No to chyba tyle miałam wam przekazać, z zadania się wywiązałam

Tutaj wklejam jeszcze raz link do sprzedawcy u którego kupowałam dzisiejsze zakupy

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=24529242

Oraz ten termometr który ja mam

http://allegro.pl/braun-termometr-el...259120005.html

Miłego wieczorku
te rzeczy od tego sprzedawcy Ci przyszły? co u niego brałaś?

Cytat:

Wcinam wlasnie arbuza
pod spód materac? materacyk chyba jest w każdy wózku? i ochraniacz chyba też ma większość wózków?
gdzie polecasz kupować kombinezony?

Cytat:

ja się golę:P ale chyba mąż przejmie ten obowiązek

dobranoc
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:26   #1435
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ana,jeszcze zobaczę czy Nivea,może coś innego.Bo Nivea niby droga ale u mnie dużo osób sobie ją chwali Do września mamy czas z zapoznaniem się
Na razie się wstrzymuję z kupowaniem kosmetyków i czekam na okazje sklepowe,żeby znaleźć oliwkę tańszą o złotówkę niż normalnie haha.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-28, 22:30   #1436
ania9106
Zadomowienie

Dziewczyny moze ktoras z was wie jak wyglada cc od strony formalnej. Na 99%bede miec cc. Czekam na potwierdzenie od ortopedy. Czy jesli to potwierdzi to mam isc do mojej gin po skierowanie czy wzkazanie od ortopedy wystarczy ? Czy trzeba ustalic wczesniej termin w szpitalu ?

Przyszly mojee zakupy

15.02.2020 MAŁY KTOŚ

Edytowane przez ania9106
Czas edycji: 2014-05-28 o 22:32
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:39   #1437
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Co tu dzisiaj taka cisza?
Wszystkie Mamuśki zmęczone padły spać?
Od godziny czuję jakbym tasiemca jakiegoś miała w brzuchu Nie dość że pełza tam to co zjem to jestem znowu głodna...I tak oto zjadłam już 4 kanapki, 3 duże monte, resztę czereśni, kiwi, 2 ogórki kiszone, dorobiłam 2 kanapki i kurde dalej mam wrażenie że jestem głodna
Idę spać bo jak tak dalej pójdzie to kolejne 9 kg w miesiąc uzbieram

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-28, 22:46   #1438
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
No to nowe mieszkanko przechrzczone Teściówka nas obładowała całym kartonem szklanek,filiżanek,talerz y,talerzyków itp. Ba nawet waza i sosjerka się znalazły Pytanie: po co ? Ale grunt,że jest No i żelazka nie musimy kupować,bo też mi podarowała no i praleczkę też będziemy mieć na weekend
Teraz tylko trochę moją mamę okraść i będzie można się wprowadzać
no to super a my wlasnie zelazka nie mamy,ale za to komplet sztućcy dostalismy w ogole jak pomysle ile rzeczy nam brakuje to masakra... chociaz jak ja sie urodzilam to moi rodzice nic nie mieli,kibel to bylo wiaderko no i mielismy mieszkanie 15m2

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 06:32   #1439
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam z rana spiochy

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-29, 06:43   #1440
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
no to super a my wlasnie zelazka nie mamy,ale za to komplet sztućcy dostalismy w ogole jak pomysle ile rzeczy nam brakuje to masakra... chociaz jak ja sie urodzilam to moi rodzice nic nie mieli,kibel to bylo wiaderko no i mielismy mieszkanie 15m2
Nikomu na początku nie było łatwo,moi rodzice też mieli niekolorowo ale jakoś wyszli na ludzi i nawet dorobili się własnego mieszkania Więc i nam musi być na początku ciężko żeby potem się ułożyło
I nam też wiele brakuje,nie martw się ale wszystko powoli będzie się kompletować

Zostałam bezczelnie obudzona o godzinie 6.13 więc jestem też poranny ptaszek.Mój facet zaspał do pracy,koledzy jego zaczęli do mnie wydzwaniać żebym go obudziła a co ja zrobię jak on spał dzisiaj u siebie I tym sposobem dopiero 5 minut temu pojechał do pracy jak po niego przyjechali,bo setki telefonów go nie obudziło a kobiety stały 2 godziny pod zakładem w deszczu aż księciu się wyśpi masakra...

I chyba angina mnie bierze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości