![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niby chcę, ale mi się nie chce
Oczywiście sprawy damsko-męskie.
Czytałam ostatnio dużo wątków, gdzie pojawiają się pytania "czy jest mną zainteresowany", jakieś tam przesłanki do tego, no i odpowiedzi "nie jest, bo nie proponuje spotkania"... No i zastanawiam się, czy to prawda ![]() Otóż podoba mi się pewien facet, ale... nie chce mi się nic z tym robić. Jestem nim zainteresowana, codziennie o nim myślę, czasem zastanawiam się, czy nie napisać i nie zaproponować spotkania, ale ostatecznie nic nie robię. Wiem, że byłabym szczęśliwa, gdybyśmy mogli przejsć na głębszy poziom relacji, ale nie chce mi się nic robić w tym kierunku. Czy to się wyklucza? ![]() ![]() W takim razie albo nie jest zainteresowany (bo przecież nie proponuje spotkania) albo ma podejście takie jak ja "fajna, cieszę się na cotygodniowe wspólne spotkania, ale nic nie robię, bo mi się nie chce, niech się toczy wszystko swoim tempem"... Tylko tak to możemy sobie do usranej śmierci czekać ![]() Dodam, że ja jeszcze rok temu byłam z tego typu "kobiet-zdobywczyń". Jak gość mnie zdobywał, to uciekałam, jak był niedostępny, to nie miałam oporów przed proponowaniem spotkania jako pierwsza. Także też nie wiem, co mi się odmieniło, że mi się nie chce nic robić ![]() ![]() ![]() No więc ogólnie to mam kilka opcji: 1. jestem nim zainteresowana, ale mi się nie chce nic robić, czyli tak naprawdę nie jestem nim zainteresowana 2. jestem nim zainteresowana, ale się boję, więc nic nie robię 3. jestem nim zainteresowana, ale nic nie robię, bo stałam się wygodnicka i mi się nie chce 4. jestem nim zainteresowana, ale wcale nie jestem pewna czy z jego strony to wygląda tak samo, więc nic nie robię A z racji tego, że nie jestem jakimś wyjątkowym człowiekiem, więc z pewnością ileś % populacji zachowuje się podobnie do mnie (czyli nic nie robi), więc tak se można nic nie robić i nic nie robić bez końca. Co więc mam robić??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niby chcę, ale mi się nie chce
Ale filozof z Ciebie
![]() Skoro jest miło to niech się samo toczy, zobaczysz co z tego wyniknie. Ja jestem zdania, że nic na siłę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Niezłe rozkminy ;]
Jeśli Ci się nie chce, to nic na siłe. Ale jak Ci zależy na tym facecie to może chociaż spróbuj, bo w końcu go poderwie jakaś bardziej pewna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No czym się cieszyć, jak narazie nic nie ma
![]() Dobra, to może ktoś mi powie jak flirtować? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ale mieszasz ha ha nie myśl tyle o tym bo nic z tego nie wychodzi, ZACZNIJ DZIAŁAĆ.
Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana!!!
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nieprawda, że Ci się nie chce. Masz ochotę,bo ciągle myślisz, czy do niego nie napisać, ale boisz się odrzucenia, bo nie wiesz dlaczego on nic nie robi. Zgaduję, że facet myśli podobnie i tak będziecie się kręcić w kółko, aż jedno się znudzi i się rozejdzie.. Chyba, że jednak Ci się zechce
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja nie uważam, że powinnaś "działać". Nie chcę wnikać w analizę psychologiczną, bo ciebie w ogóle nie znam, ale podałaś całkiem fajne wytłumaczenia swojego zachowania. Spośród podanych wybrałabym wariant 4, wynikający z niepewności, czy on odwzajemnia twoje wrażenia. Patrząc przez pryzmat siebie, tłumaczyłabym to jako "A dlaczego znów ja mam się starać!?". Takie podejście też proponuję
![]() Pozwól, by to się samo toczyło. Etap z kolegą jest całkiem na miejscu i pozwala lepiej poznać tę drugą osobę. Można go oczywiście zachęcać poprzez odpowiedzi na kontakt fizyczny (jak sama piszesz, muskanie, itp.), dłuższe patrzenie w oczy z uśmiechem i takie tam :P Jeśli jest tobą zainteresowany, sam przejdzie na wyższy etap znajomości. Z prywaty - właśnie tak się rozwinął związek z moim TŻ (mojej koleżance również). Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Jaki jest powód możesz się nigdy nie dowiedzieć, bo działa podświadomość itp. itd., równie dobrze mogą to być wszystkie powody naraz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A poza tym może mi się tylko wydaje ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moja Droga, jesli Ci sie nie chce, to czego Ty od niego oczekujesz? A moze Ci sie bardzo chce, tylko boisz sie zrobic pierwszy krok i tlumaczysz sobie, ze Ci sie nie chce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wydaje mi się to teraz rozsądne (szczerze powiem,że liczę, że wakacyjny wyjazd nas do siebie zbliży)... chociaż jak ktoś tu już pisał, czy czasem przez takie nicnierobienie jakaś inna dziewczyna, która będzie bardziej śmiała, nie sprzątnie mi go sprzed nosa ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
no wlasnie o to mi chodzilo, zebys sama sobie odpowiedziala na te pytania i podjela jakas decyzje. Sluchaj, ja Ci powiem tak. Raz sie zyje, jak sprobujesz to nikt Ci za przeproszeniem w 'morde nie da' a bedziesz wiedziala na czym stoisz. Sama kiedys tak zrobilam, wiem, co mowie.
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- A tak w ogole duzo pofilozofowalas i zarazilas mnie tym tez, i tak sobie mysle, ze skoro Tobie sie nie chce( chociaz juz wiem teraz, ze to nie o to chodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale ja jednak chyba się boję robić pierwszy krok :P ale już postanowiłam sobie, że będę bardziej...hmm.. odważna :P będę starała sie okazywać swoim zachowaniem, że mi się podoba, a co on z tym zrobi to zobaczymy :P a może nic nie zrobi ![]() W sumie tak sobie gdybać to można bez końca. W sytuacji, że tak mało się znamy, to nie da się stwierdzić, co ten drugi człowiek myśli o tym, jeżeli w ogóle myśli ![]() ![]() ![]() \ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jak kogoś interesuje, to przyszłam powiedzieć, że niestety chyba lipton
![]() Nie widzieliśmy się w weekend, dostałam od kol jego numer (wczesniej nie miałam i on mojego tez nie) i napisałam smsa z pytaniem czy wychodzi dzis z nami.. Pół dnia nie odpisywał (ja oczywiście już czarne myśli "jak mogłam się tak pomylić i myśleć że mnie lubi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chodzi o to, że już ma mój numer telefonu, ale to nic nie zmienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja się nauczyłam po wielu takich przypadkach, że to oznacza, że pewnie mu się podobasz, lubi Cie itp ale nie planuje z Tobą nic poważnego ani żadnego rozwoju relacji/ związku itp dlatego to do niczego nie zmierza.
Oczywiscie zdarza się, ze się zmienia sytuacja w trakcie znajomosci ale raczej kończy się zwykle, że któraś ze stron pozna kogoś z kim od początku są randki a nie takie niewiadomoco ![]() Nawet najbardziej nieśmialy facet jak chce byc z dziewczyną to dązy od razu do spotkań, bo sie boi zeby mu ktoś jej nie sprzątnął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Cóż, zadzwoniłam pierwsza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
kreci Cie to co
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.