Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 16:17   #4771
201606240916
Konto usunięte

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Dziewczyny ja dzisiaj miałam usuwaną ósemkę chirurgicznie. OMG, co ja przeżyłam na tym fotelu Ząb był ogromny, nie chciał wyjść, aż mi w końcu przecinali go na pół, nie mogli go ruszyć. A co najlepsze, to miałam częściowe czucie, bo był już stan zapalny. Siedziałam tam prawie 2 godziny. Masakra.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 16:50   #4772
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
kylie ty pytalas o szczotke, o taka kupilam i zadowolonam

http://www.rossnet.pl/Produkt/Dessan...szt,99109,2803
O dobrze wiedzieć,że to ta
Mój TT już się na komunalny szykuje wieć trzeba sie w coś zaopatrzyć,chociaż siedzi mi w głowie dalej TT tylko "owieczkowy":brzyda l:

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
ja z kolei mam obsesje z konkursami - ato na fb a to na wizażu - prawie we wszystkim biore udział Moi znajomi się już wkurzają bo mają całą tablicę zawaloną moimi postami konkursowymi - ale z drugiej strony- żeby wygrać trzeba grać wiec w końcu i mi sie udało
własnie, tablice mi zapierdzielasz,razem z Caro i przebić sie nie mogę do niczego

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Powyżej wątku masz taką sekcję szeroką dość o nazwie "Notka", tam pojawiają się różne obrazki Czasem reklamy, czasem właśnie informacje o testach, konkursach. Zazwyczaj klikam, jak każą coś wymyślać i komisja ma wybierać odpowiedź, to sobie daję spokój

Gupia ja, oczywiście ma mojej butli C10 jest stężenie wody, coś sobie ubzdurałam, że ono miało być nabite razem z numerem serii, a nie wydrukowane na naklejce
ja to raczej sceptyczna jestem na te różne konkursy

Wysmaruje łeb olejkiem kokosowym,póżniej umyje aloesowym i jesli dalej bedzie kłuło i swedziało to ja wiecej cv12 nie robie
Zamówie Alfe tylko,że 11,10, bo Bunny mi pisała,że może moje włosy już się nasyciły popielem i mogę własnie spróbowac tą farbkę

Kochana nie zalało Cie tam w mieście?Bo w wiadomościach mowili,że tam u Ciebie to kicha pogodowa wieksza jak u mnie
u mnie leje cały czas

Cytat:
C10 czeka na odrost niecierpliwie

Widziałam dziś Twoją szczotkę w Rossie Lepsza jest od tej czarnej wiosłowej? Pytam z ciekawości, mam tyle szczotek, że nie mogę już kupować
Mysle,że bedziesz zadowolona z C10. Ja jestem bardzo ale podrażnia mi skóre głowy,za stara już jestem żeby dla koloru tak cierpieć

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja dzisiaj miałam usuwaną ósemkę chirurgicznie. OMG, co ja przeżyłam na tym fotelu Ząb był ogromny, nie chciał wyjść, aż mi w końcu przecinali go na pół, nie mogli go ruszyć. A co najlepsze, to miałam częściowe czucie, bo był już stan zapalny. Siedziałam tam prawie 2 godziny. Masakra.
o matko
jak z horroru
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 17:08   #4773
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość

własnie, tablice mi zapierdzielasz,razem z Caro i przebić sie nie mogę do niczego

miałam właśnie pisać że ja to samo

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 17:16   #4774
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
O dobrze wiedzieć,że to ta
Mój TT już się na komunalny szykuje wieć trzeba sie w coś zaopatrzyć,chociaż siedzi mi w głowie dalej TT tylko "owieczkowy":brzyda l:
Jakbym miała coś znowu tego typu kupić, to bym wzięła raczej z rączką jak np Detangler Tyle razy mi TT lądował na podłodze, że sama się dziwie, że się nie rozleciał

Cytat:
ja to raczej sceptyczna jestem na te różne konkursy
Kiedyś na Wizażu dostałam do testów zarąbistą lokówkę Braun wartą dwie stówki, więc chyba warto próbować

Cytat:
Wysmaruje łeb olejkiem kokosowym,póżniej umyje aloesowym i jesli dalej bedzie kłuło i swedziało to ja wiecej cv12 nie robie
Zamówie Alfe tylko,że 11,10, bo Bunny mi pisała,że może moje włosy już się nasyciły popielem i mogę własnie spróbowac tą farbkę
Jako, że my siostrami włosowymi raczej nie jesteśmy podrzucę myśl o Kolestonie 12/89 Mi wyszedł za ciepło jak na mój gust, ale mam przeczucie, że byłabyś zadowolona. Cenowo wychodzi podobnie do Alfy. Gdzieś mi jeszcze chodzi po głowie Koleston 12/11, jak mnie C10 rozczaruje totalnie, to chyba jeszcze spróbuję. Jakość włosów po Kolestonie jednak jest mega. Alfa też trzyma poziom, ale Koleston zdawał mi się bardziej taki mieniący się(?)

Cytat:
Kochana nie zalało Cie tam w mieście?Bo w wiadomościach mowili,że tam u Ciebie to kicha pogodowa wieksza jak u mnie
u mnie leje cały czas
Zalało moje miasto, ale na szczęście mieszkam w innej dzielnicy. Udało mi się zdążyć do domu przed tym najwiekszym paralizem komunikacyjnym.

Pewnie mnie tu zjedziecie, ale ja wolę miliard razy taką deszczową pogodę niż te upały. Koszmarnie znoszę wysokie temperatury, minus szybkiego metabolizmu. Od kiedy przyszło ochłodzenie, wreszcie normalnie funkcjonuję

Cytat:
Mysle,że bedziesz zadowolona z C10. Ja jestem bardzo ale podrażnia mi skóre głowy,za stara już jestem żeby dla koloru tak cierpieć
Jasne, że nie warto cierpieć, tym bardziej, że są inne farby do wypróbowania
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 17:19   #4775
Renatka89
Zakorzenienie

Truskawkowa- metabolizm ma cos wspolnego ze znoszenien temp? cale zycie czlowiek sie czegos dowiaduje.. tez koszmarnie znosze upaly, nawet dzis sie upocilam jak foka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-28, 17:30   #4776
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Truskawkowa- metabolizm ma cos wspolnego ze znoszenien temp? cale zycie czlowiek sie czegos dowiaduje.. tez koszmarnie znosze upaly, nawet dzis sie upocilam jak foka

Na swoim przykładzie mogę potwierdzić, że ma Jestem ciągle głodna, nie mam skłonności do tycia, moja "fabryka" pracuje bardzo szybko Zimą nie marznę jak koleżanki, włączam grzejnik w ekstremalne mrozy, ale latem po prostu zdycham. Moja skóra jest gorąca, jakbym miała gorączkę, aż piecze. Przegrzewam się momentalnie. Pomaga tylko zimny prysznic co kilka godzin.

Nie wiem czy każdy z szybkim metabolizmem tak ma, ale znam sporo takich osób
Stary 2014-05-28, 17:42   #4777
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym miała coś znowu tego typu kupić, to bym wzięła raczej z rączką jak np Detangler Tyle razy mi TT lądował na podłodze, że sama się dziwie, że się nie rozleciał

Kiedyś na Wizażu dostałam do testów zarąbistą lokówkę Braun wartą dwie stówki, więc chyba warto próbować

Jako, że my siostrami włosowymi raczej nie jesteśmy podrzucę myśl o Kolestonie 12/89 Mi wyszedł za ciepło jak na mój gust, ale mam przeczucie, że byłabyś zadowolona. Cenowo wychodzi podobnie do Alfy. Gdzieś mi jeszcze chodzi po głowie Koleston 12/11, jak mnie C10 rozczaruje totalnie, to chyba jeszcze spróbuję. Jakość włosów po Kolestonie jednak jest mega. Alfa też trzyma poziom, ale Koleston zdawał mi się bardziej taki mieniący się(?)

Zalało moje miasto, ale na szczęście mieszkam w innej dzielnicy. Udało mi się zdążyć do domu przed tym najwiekszym paralizem komunikacyjnym.

Pewnie mnie tu zjedziecie, ale ja wolę miliard razy taką deszczową pogodę niż te upały. Koszmarnie znoszę wysokie temperatury, minus szybkiego metabolizmu. Od kiedy przyszło ochłodzenie, wreszcie normalnie funkcjonuję

Jasne, że nie warto cierpieć, tym bardziej, że są inne farby do wypróbowania
Mi dzisiaj mój TT wylądował w zlewie,mimo,że stałam od niego jakieś 5m łapałam kucyka do góry i wysmyknął mi sie i ☠☠☠ z 3 pkt do zlewu

Mówisz,że Koleston ... hmmm,no jego jeszcze nie próbowałam w sumie
Ale mi teraz "pomysła" podsunęłaś
Bunny Ty zdaje się też polecałaś mi z Kolestonów właśnie 12/89 jesli dobrze pamiętam
ja to w ogóle wolałabym,żeby z czasem moje włosy żółkły a nie rudziały,ale na to juz nic sie nie poradzi

ja za strasznymi upałami tez nie przepadam,bo źle się po prostu wtedy czuje,a i w pracy mam koszmar kiedy przychodzi mi np przez 6h prasować żelazkiem parowym,a na zewnatrz 37 stopni
a dach galerii blaszany...nez komentarza
Stary 2014-05-28, 17:49   #4778
Renatka89
Zakorzenienie

Truskawkowa , mam identycznie.
Waze 52kg przy 170cm, to po ciazy, przed bylo kilka kg mniej, a jem tyle,ze faceci wysiadaja...
Lubie chlodek (choc tez nie ekstremalne mrozy), a moja skora zawsze jest taka goraca, ze jak mnie ktos dotknie,zawsze mysli, ze mam goraczke. ;-)
Nie polaczylam tego. Szkoda,ze u nas ostatnio lato jest tropikalne- ja wtedy wychodze z domu wczesnym rankiem i wieczorem,zeby corke dotlenic. Ona tez kiepsko znosi upaly, zima TZ spi w swetrze i skarpetach, my na krotko, kaloryfer leciutko wlaczony, tylko wtedy my sie nie pocimy.
Zima to ma plusy, bo ogrzewanie elektryczne drooogie. :P

Stary 2014-05-28, 18:02   #4779
milka_m
Rozeznanie

Hello

Tak się zastanawiam czy ja mogłabym coś powiedzieć o farbach. Hmm w tej chwili to chyba nie za dużo, kiedyś to się robiło eksperymenty i kładło na głowę wszystko, co tylko ładnie wyglądało u Pani na opakowaniu Teraz, mimo że ciągle kusi, żeby wypróbować coś jaśniejszego i perłowego, to jednak na razie zostaje wierna Alfie 11.10. Jutro kolejne farbowanko, znowu muszę jakoś przekupić Tż

Cytat:
Na swoim przykładzie mogę potwierdzić, że ma Jestem ciągle głodna, nie mam skłonności do tycia, moja "fabryka" pracuje bardzo szybko Zimą nie marznę jak koleżanki, włączam grzejnik w ekstremalne mrozy, ale latem po prostu zdycham. Moja skóra jest gorąca, jakbym miała gorączkę, aż piecze. Przegrzewam się momentalnie. Pomaga tylko zimny prysznic co kilka godzin.

Nie wiem czy każdy z szybkim metabolizmem tak ma, ale znam sporo takich osób
U mnie z kolei jest na odwrót, ja mimo w miarę szybkiego metabolizmu, marznę bardzo szybko, nawet latem jak jest 30 stopni i prawie się ze mnie leje z gorąca, to wystarczy że wejdę do chłodnego pomieszczenia i moja skóra już robi się zimna. Nawet w tej chwili jest mi ciepło a skórę na rękach mam chłodną Cieszę się że w tym roku zima była taka lekka, bo marznę momentalnie i co roku obawiam się mrozów. Zimą grzejnik u mnie na 5 włączony ciągle.

U ciebie jest tak jak i z moim Tż, jemu też ciągle gorąco, jak się robi już trochę cieplej, to zaczyna narzekać, że mu gorąco, zupełnie jak ja na zimno zimą Przemianę materii na pewno ma słabszą ode mnie, więc nie wiem od czego to zależy.

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:54   #4780
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Pani na opakowaniu ma takie piękne, jaśniutkie, jaśniejsze niż C10 Niby jest na opakowaniu, że to dla włosów rozjaśnianych i jasny blond, ale myślę, że niejedna babeczka się natnie

C10 czeka na odrost niecierpliwie

Widziałam dziś Twoją szczotkę w Rossie Lepsza jest od tej czarnej wiosłowej? Pytam z ciekawości, mam tyle szczotek, że nie mogę już kupować
Dla mnie jak siostry, jedyna roznice wyczuwam ze ta nowa wygodniej sie trzyma, jest tak fajnie wyprofilowana/wklesla.

Cytat:
Truskawkowa, mnie sie eksperymenty za bardzo trzymaja, moglabym dac tym wlosom w koncu odpoczac.

Bunny-mialam jeszcze pytac. Moge to od razu na odrosty tez dawac, tzn czern+czerwien, czy lepiej odrosty najpierw same na czarno, a potem calosc sama czerwienia,skoro mi sie nie spiera?

Lepiej odrosty zrobic najpierw czernia, bo jest ryzyko ze zlapia ci mocniej czerwono niz dlugosc i bedziesz miec koszmarny czerwony przedzialek

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Mnie się dzisiaj pytali w pracy czym robię ze mam takie ładne :d

Gdyby mnie tak ta farba nie piekła :/
Czeko dasz rade zrobic fotki w dobrym swietle
Stary 2014-05-28, 18:58   #4781
Renatka89
Zakorzenienie

Ok bunny, a potem na calosc ra czern plus czerwien czy tylko czerwien? pytania na poziomie polglowka, ale co zrobisz...
Stary 2014-05-28, 19:01   #4782
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Okropnosc wspolczuje
Cytat:
Mi dzisiaj mój TT wylądował w zlewie,mimo,że stałam od niego jakieś 5m łapałam kucyka do góry i wysmyknął mi sie i ☠☠☠ z 3 pkt do zlewu

Bunny Ty zdaje się też polecałaś mi z Kolestonów właśnie 12/89 jesli dobrze pamiętam
ja to w ogóle wolałabym,żeby z czasem moje włosy żółkły a nie rudziały,ale na to juz nic sie nie poradzi

ja za strasznymi upałami tez nie przepadam,bo źle się po prostu wtedy czuje,a i w pracy mam koszmar kiedy przychodzi mi np przez 6h prasować żelazkiem parowym,a na zewnatrz 37 stopni
Tak,ja juz kiedys ci podsuwalam kolestona.
I ja tez nie lubie upalow, sercowo nie daje rady wtedy.

A u mnie poki co burza jak ja mam wyjsc z lolka?

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Ok bunny, a potem na calosc ra czern plus czerwien czy tylko czerwien? pytania na poziomie polglowka, ale co zrobisz...
Czern fioletowa plus czerwien i od razu na cale na 20-30 minut.
Stary 2014-05-28, 19:05   #4783
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, ze jest taki wytrzymały Niejedna szczotka rozpadła mi się na kawałki, a ta jeszcze się trzyma

Cytat:
Ja też bym tak chciała. Żółte łatwiej ogarnąć, płukanka i po sprawie. Rudzielce są bardziej upierdliwe przy tonowaniu.

Cytat:
Jak w piekarniku

Cytat:
Waze 52kg przy 170cm, to po ciazy, przed bylo kilka kg mniej, a jem tyle,ze faceci wysiadaja...
Lubie chlodek (choc tez nie ekstremalne mrozy), a moja skora zawsze jest taka goraca, ze jak mnie ktos dotknie,zawsze mysli, ze mam goraczke. ;-)
Nie polaczylam tego. Szkoda,ze u nas ostatnio lato jest tropikalne- ja wtedy wychodze z domu wczesnym rankiem i wieczorem,zeby corke dotlenic. Ona tez kiepsko znosi upaly, zima TZ spi w swetrze i skarpetach, my na krotko, kaloryfer leciutko wlaczony, tylko wtedy my sie nie pocimy.

Jak to mówią, masz skórę kochanki
Niby fajnie nie tyć, ale czasem zazdroszczę osobom, którym wystarczają małe porcje. Wychodzi bardziej ekonomicznie

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
Jutro kolejne farbowanko, znowu muszę jakoś przekupić Tż
Transakcja wymienna, coś na pewno wymyślisz
Cytat:
U mnie z kolei jest na odwrót, ja mimo w miarę szybkiego metabolizmu, marznę bardzo szybko, nawet latem jak jest 30 stopni i prawie się ze mnie leje z gorąca, to wystarczy że wejdę do chłodnego pomieszczenia i moja skóra już robi się zimna. Nawet w tej chwili jest mi ciepło a skórę na rękach mam chłodną Cieszę się że w tym roku zima była taka lekka, bo marznę momentalnie i co roku obawiam się mrozów. Zimą grzejnik u mnie na 5 włączony ciągle.

U ciebie jest tak jak i z moim Tż, jemu też ciągle gorąco, jak się robi już trochę cieplej, to zaczyna narzekać, że mu gorąco, zupełnie jak ja na zimno zimą Przemianę materii na pewno ma słabszą ode mnie, więc nie wiem od czego to zależy.
Hmm, może masz słabsze krążenie?
Tak sobie myślę, że najgorzej się żyje takim "dziwakom" jak my, średni mają najlepiej. Skrajności znoszą zdecydowanie lepiej
Stary 2014-05-28, 19:50   #4784
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Hello

Tak się zastanawiam czy ja mogłabym coś powiedzieć o farbach. Hmm w tej chwili to chyba nie za dużo, kiedyś to się robiło eksperymenty i kładło na głowę wszystko, co tylko ładnie wyglądało u Pani na opakowaniu Teraz, mimo że ciągle kusi, żeby wypróbować coś jaśniejszego i perłowego, to jednak na razie zostaje wierna Alfie 11.10. Jutro kolejne farbowanko, znowu muszę jakoś przekupić Tż

Jak Ci się nie uda go przekupić to pisz to Ja Cię pofarbuje

A ja mam szybką przemiane materii.. ale jestem zmarźluchem okropnym I u mnie też ciągle zimą włączony grzejnik

Nove wstawiłabyś zdjęcia po farbowaniu ?

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:47   #4785
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:

To ja mam totalnie na odwrót jak Wy. Jestem strasznym zmarzluchem- zimą i jesienią muszę się na maxa grubo ubierać. Do tego często mam tak, że nawet jak mi jest ciepło to mam zimne dlonie i stopy.....ponoc jest to związane ze słabym krążeniem przemianę też mam taką średnią....
Za to upały dobrze znoszę i nie narzekam na nie tak jak większość osób
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA

Edytowane przez Lavia15
Czas edycji: 2014-05-28 o 20:48
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 21:55   #4786
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Transakcja wymienna, coś na pewno wymyślisz

Hmm, może masz słabsze krążenie?
Tak sobie myślę, że najgorzej się żyje takim "dziwakom" jak my, średni mają najlepiej. Skrajności znoszą zdecydowanie lepiej
Jak się przyłoży, to już ja się odwdzięczę

Dokładnie, mojemu Tż ciągle gorąco a mi ciągle zimno, mogłoby się to pomieszać i każdy byłby zadowolony.

Też myślę, że z krążeniem mam problemy ale jakoś ciągle mi nie po drodze do lekarza, jak z kilka lat temu poszłam do ogólnego i powiedziałam, że ciągle mi zimno w ręce, to odpowiedź była bardzo krótka :"Ja też mam zimne, nic Pani nie jest".

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
Jak Ci się nie uda go przekupić to pisz to Ja Cię pofarbuje

A ja mam szybką przemiane materii.. ale jestem zmarźluchem okropnym I u mnie też ciągle zimą włączony grzejnik
Oki, będę pamiętać, jakby coś nie wyszło, to wale jak w dym

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
To ja mam totalnie na odwrót jak Wy. Jestem strasznym zmarzluchem- zimą i jesienią muszę się na maxa grubo ubierać. Do tego często mam tak, że nawet jak mi jest ciepło to mam zimne dlonie i stopy.....ponoc jest to związane ze słabym krążeniem przemianę też mam taką średnią....
Za to upały dobrze znoszę i nie narzekam na nie tak jak większość osób
Witaj w klubie, mam identycznie, często nawet latem w skarpetkach.

Blog

Stary 2014-05-28, 22:02   #4787
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Koniec,po prostu koniec z Palette
Umyłam dzisiaj łeb,bo już nie mogłam znieść swędzenia i kłucia na skalpie,i co? Po myciu aloesowym wcale nie jest lepiej
Kłuje,swędzi,podrapałam sie do krwi z przodu tu gdzie jest grzywka (robie to przez sen,bo nawet w nocy mi to dokuczało),na karku zrobiły mi sie jakby pryszczeczy potówki ale u mnie upałów nie ma już kilka dni
mam cały przód podrapany,sciagnętą skóre,tak jakby nie moja i mam ochote ją sobie zedrzeć
Moge komus wysłać Palette c10,bo mam jeszcze stara wersje,a ja zamawiam Kolestona 12/89
Juz nie wiem czym tą skóre głowy uspokoić i zagoic

Edytowane przez xXxKYLIExXx
Czas edycji: 2014-05-28 o 22:27
Stary 2014-05-28, 22:35   #4788
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się przyłoży, to już ja się odwdzięczę

Dokładnie, mojemu Tż ciągle gorąco a mi ciągle zimno, mogłoby się to pomieszać i każdy byłby zadowolony.

Też myślę, że z krążeniem mam problemy ale jakoś ciągle mi nie po drodze do lekarza, jak z kilka lat temu poszłam do ogólnego i powiedziałam, że ciągle mi zimno w ręce, to odpowiedź była bardzo krótka :"Ja też mam zimne, nic Pani nie jest".

Oki, będę pamiętać, jakby coś nie wyszło, to wale jak w dym

Witaj w klubie, mam identycznie, często nawet latem w skarpetkach.
Hahaha lekarz kox Ja też powinnam się wybrać i też często spię w skarpetkach

Spoko, a w sumie to w jakiej dzielnicy mieszkasz obecnie ? bo kiedyś coś tam pisałaś o przeprowadzce na Bródno ale wkoncu to chyba nie wypaliło

Lavia Witaj w klubie

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Umyłam dzisiaj łeb,bo już nie mogłam znieść swędzenia i kłucia na skalpie,i co? Po myciu aloesowym wcale nie jest lepiej
Kłuje,swędzi,podrapałam sie do krwi z przodu tu gdzie jest grzywka (robie to przez sen,bo nawet w nocy mi to dokuczało),na karku zrobiły mi sie jakby pryszczeczy potówki ale u mnie upałów nie ma już kilka dni
mam cały przód podrapany,sciagnętą skóre,tak jakby nie moja i mam ochote ją sobie zedrzeć
Moge komus wysłać Palette c10,bo mam jeszcze stara wersje,a ja zamawiam Kolestona 12/89
A masz jedno opakowanie palletki czy może dwa ?
U mnie też po c10 często taka głowa podrażniona + pare strupków. Ale do przeżycia a Ty do tej farby teraz też podmieniałaś wodę ?

Wymiana

Stary 2014-05-28, 22:41   #4789
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:

Spoko, a w sumie to w jakiej dzielnicy mieszkasz obecnie ? bo kiedyś coś tam pisałaś o przeprowadzce na Bródno ale wkoncu to chyba nie wypaliło

Lavia Witaj w klubie

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

A masz jedno opakowanie palletki czy może dwa ?
U mnie też po c10 często taka głowa podrażniona + pare strupków. Ale do przeżycia a Ty do tej farby teraz też podmieniałaś wodę ?
Mam jedno opakowanie c10 ;-)
Wody nie musialam podmieniac poniewaz cv12 oryginalnie ma wode 12%

Stary 2014-05-28, 22:48   #4790
AnnaMK
Rozeznanie

Kylie kup w aptece Cerkosol10, to 10% płyn mocznikowy do suchej, podrażnionej skóry głowy, dodaj do niego trochę żelu aloesowego, nałóż na skórę na ok. 40 min, wyczesz miękką szczotką i idź spać, rano umyj włosy. Stosuj aż uzyskasz poprawę. Odkąd parę lat temu fryzjerka ,,poparzyła" mi skórę głowy przy farbowaniu pod klimazonem mam ten płyn zawsze w pogotowiu...w razie gdyby kiedyś jakaś farba mnie podrażniła.

http://pomozstasiowi.manifo.com/

Edytowane przez AnnaMK
Czas edycji: 2014-05-28 o 22:51
AnnaMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:00   #4791
Eveline1000
Rozeznanie

Hej

Ostatnio się nie udzielam bo pokłóciłam się z tż i mam dołaale to nie temat na forum...Dziewczyny wyczytałam w necie że przy chorobie Hashimoto często ma się niedobory żelaza.Znalazłam u siebie kilka objawów : wypadanie włosów ,kruche paznokcie,osłabienie,zawr oty głowy,nerwowość więc może dlatego mi tak włosy lecą.Nie wiemMoże mam anemięJutro idę na pobranie krwi.Zrobię morfologię i żelazo.Mam nadzieję że czegoś się w końcu dowiem bo już nie wyrabiam z tym wypadaniem włosów

Agatko myślisz że ferrytynę też muszę zrobić?
Anka86 współczuję
Eveline1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:22   #4792
milka_m
Rozeznanie

Cytat:

Obecnie Bemowo, tak bardziej na północ dzielnicy. Tamto nie wyszło i dobrze, bo tutaj jest fajnie, jesteśmy zadowoleni

Zna któraś z Was jakiś dobry produkt do wygładzania włosów? Koniecznie bez spłukiwania. Długo używałam krem Super Gładkość z Pantene ale chyba wycofali, bo nigdzie nie mogę znaleźć. Muszę mieć coś takiego lekko dociążającego ale żeby włosy nie wyglądały na przetłuszczone. Jak nic nie używam to fruwają mi na wszystkie strony i się elektryzują

Blog

Stary 2014-05-28, 23:28   #4793
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę, myślałam, że ten kokos Ci trochę pomoże jednak Masakra jakaś z tą Twoją skórą, nie ogarniam
Cytat:
Obecnie Bemowo, tak bardziej na północ dzielnicy. Tamto nie wyszło i dobrze, bo tutaj jest fajnie, jesteśmy zadowoleni

Zna któraś z Was jakiś dobry produkt do wygładzania włosów? Koniecznie bez spłukiwania. Długo używałam krem Super Gładkość z Pantene ale chyba wycofali, bo nigdzie nie mogę znaleźć. Muszę mieć coś takiego lekko dociążającego ale żeby włosy nie wyglądały na przetłuszczone. Jak nic nie używam to fruwają mi na wszystkie strony i się elektryzują
A może Eliksir odżywczy od Elseve? Kupiłam kilka dni temu w SP (jest nadal promocja)

Nie ma protein, tylko silikony, olejki i ekstrakty kwiatowe. Dla mnie jest dużo lżejszy niż typowe sera na końcówki, można spokojnie używać na całość.

Bunny mnie skusiła
Stary 2014-05-29, 07:21   #4794
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
az tak? mnie przeszlo.
kurcze musze przestac ogladac seriale brazylijskie, bo znow choruje na czekoladowy braz albo chociaz taki sredni brazik...

Cytat:
Napisane przez Eveline1000 Pokaż wiadomość
Hej

Ostatnio się nie udzielam bo pokłóciłam się z tż i mam dołaale to nie temat na forum...Dziewczyny wyczytałam w necie że przy chorobie Hashimoto często ma się niedobory żelaza.Znalazłam u siebie kilka objawów : wypadanie włosów ,kruche paznokcie,osłabienie,zawr oty głowy,nerwowość więc może dlatego mi tak włosy lecą.Nie wiemMoże mam anemięJutro idę na pobranie krwi.Zrobię morfologię i żelazo.Mam nadzieję że czegoś się w końcu dowiem bo już nie wyrabiam z tym wypadaniem włosów

Agatko myślisz że ferrytynę też muszę zrobić?
Anka86 współczuję
niestety przy zaburzeniach czy to powodowanych tarczyca, ukl. pokarm. itp zaburzenia wchlaniania i niedobory sa bardzo czeste. dziwi mnie ze do tej pory majac stwierdzona chorobe nei robilas badan krwi regularnie raz na rok, pol roku czy kiedy zle sie czujesz albo jestes u lekarza przy okazji...

Cytat:
O kurczę, myślałam, że ten kokos Ci trochę pomoże jednak Masakra jakaś z tą Twoją skórą, nie ogarniam

A może Eliksir odżywczy od Elseve? Kupiłam kilka dni temu w SP (jest nadal promocja)

Nie ma protein, tylko silikony, olejki i ekstrakty kwiatowe. Dla mnie jest dużo lżejszy niż typowe sera na końcówki, można spokojnie używać na całość.

Bunny mnie skusiła
o tak eliksirek jest

pochwalcie sie jakich szamponow obecnie uzywacie? widzialam w biedro promo na elseve w 2paku i kusi...
Stary 2014-05-29, 08:34   #4795
shizaxa
Wtajemniczenie

Bunny ja ze względu na mojego swędziocha nie eksperymentuje, mam j&j lawendowy i schaume kids tą
teaser_girls_314x198_com.jpg
zastanawiam się nad tym biedronkowym niby familijnym lub elisse

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 08:51   #4796
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Bunny ja ze względu na mojego swędziocha nie eksperymentuje, mam j&j lawendowy i schaume kids tą
Załącznik 5695581
zastanawiam się nad tym biedronkowym niby familijnym lub elisse
I jak ta schauma? Ciezko po niej rozczesac wlosy?
Stary 2014-05-29, 09:06   #4797
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jedno opakowanie c10 ;-)
Wody nie musialam podmieniac poniewaz cv12 oryginalnie ma wode 12%

aaa, to ja nawwwet nie wiedziałam

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:

Na bemowie mieszka dziadek TŻta, też całkiem przyjemna dzielnicaa
Ale bródno też jest super, szczerze nie wiem czy chciałabym mieszkac w jakiejs innej dzielnicy tutaj mam park pod nosem, galerie, tramwaje no poprostu żyć nie umierać
Ja w sumie używam tylko olejku z syossa

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
az tak? mnie przeszlo.
kurcze musze przestac ogladac seriale brazylijskie, bo znow choruje na czekoladowy braz albo chociaz taki sredni brazik...

niestety przy zaburzeniach czy to powodowanych tarczyca, ukl. pokarm. itp zaburzenia wchlaniania i niedobory sa bardzo czeste. dziwi mnie ze do tej pory majac stwierdzona chorobe nei robilas badan krwi regularnie raz na rok, pol roku czy kiedy zle sie czujesz albo jestes u lekarza przy okazji...

o tak eliksirek jest

pochwalcie sie jakich szamponow obecnie uzywacie? widzialam w biedro promo na elseve w 2paku i kusi...
ja teraz wykańczam syossa i kupiłam już pantene Pro-V ale musze skoczyc do biedry po familijnego jeszcze

Wymiana

Stary 2014-05-29, 09:21   #4798
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Kup sobie w aptece Cerkogel świetnie nawilża i łagodzi podrażnienia.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:32   #4799
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
I jak ta schauma? Ciezko po niej rozczesac wlosy?
Nawet nie ja i tak po każdym szamponie daje najpierw maskę/odżywkę więc spokojnie daje rade. Ale raczej szampon bez szału.
Natomiast zauważyłam że mam chyba bardzo suche zniszczone końcówki bo plataja się przy czesaniu i suszeniu. Coś oprócz obciecia da sie na to poradzić Bunny?

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:45   #4800
201606240916
Konto usunięte

Hej.

Dziewczyny, naprawdę to był koszmar. Ale teraz jest jeszcze gorzej. Wszystko mnie potwornie boli, napuchłam porządnie. Ust nie mogę otworzyć, bo mam tak scharatane usta, że jeden wielki strup. A kącik ust to już całkowicie. Zastanawiam się dlaczego nie dali mi recepty np. na ketonal Bo te zwykłe nie pomagają. Dali mi tylko antybiotyk. Chyba zadzwonię do rodzinnego, żeby mi wypisał, to mąż podleci.

bunny ja używam timotei do farbowanych i barwę żurawinową, świetny jest.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości