![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze wymówki gości weselnych
mi koleżanka (bliska) odmówiła, bo stwierdziła, że nikogo nie będzie znała, co jest nieprawdą bo będą znajome jej osoby.. swoją drogą nie wiedzialam, że na ślub przychodzi się dla gości a nie dla Pary Młodej..
dopiero skończyliśmy wręczanie zaproszeń, aż się boję pomyśleć co będzie dalej...
![]() |
#872 | |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za to mnie wystawiają do wiatru kolejne osoby. Mam wrażenie, że na moim ślubie itp. będziemy tylko my, rodzice i rodzeństwo z dziećmi, wczoraj nawet myślałam żeby zrezygnowac z tej całej imprezy.... ehh, jakoś musze to przeboleć. Najbardziej mnie dobił stryj, który zadzwonił dzisiaj do mojej mamy i powiedział, że oni (rodzina 7 osób - stryjostwo i ich dwoje dzieci, które mają własne rodziny) będą mieć spotkanie rodzinne 23 maja i wtedy zdecydują kto będzie jechał, ale max. 4 osoby. Dodam, ze na RSVP jest jak wół napisane, ze prosimy o potwierdzenie przybycia do 16 maja. Do 20 maja muszę podać moim poligrafkom dane do winietek i tabel plan (chć jak tak dalej pójdzie to chyba będę musiała zrezygnować nawet z okrągłych stołów bo nie będzie przy nich kogo usadzać). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() współczuję. mam nadzieję, że u nas tak nie będzie. zapraszamy 120 osób, realnie liczymy że pojawi się 95 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale domyślam się, że u mnie też się mogą zdarzyć takie sytuacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 |
Raczkowanie
|
mój tz usłyszał ze jego kolega nie przyjdzie na wesele bo jest za granicą. ok. tyle ze w dzień ślubu widział go w swojej miejscowości...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- super! ![]() u mnie sprawa wygląda tak. nie przyjdą, bo: 5 os ze Stanów 4 z Holandii 1 niepełnosprawna 9 os, bo u niech nie byliśmy (5 z mojej strony, 4 od TŻ) 1, bo boi się spotkania z rodziną (mój chrzestny...) 1, bo nie zapraszam jego dzieci z rodzinami (nie mam z nimi kontaktu) 2, bo to starsi ludzie 2, bo żona jest niewidoma i się wstydzi (ona swojej niepełnosprawności) to tak wstępnie. mam nadzieję, że czarny scenariusz się nie sprawdzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
nie mam za złe nikomu kto nie dał rady przybyć na mój ślub, każdy ma swoje powody. Nie doszukuje sie w tym złej woli. Jednak najbardziej ucieszyła mnie wymówka, że ślub jest za daleko (Warszawa), zapraszana osoba mieszka 20 km od tego miasta i nie miałaby żadnych trudności z dostaniem się na miejsce
![]()
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Holandia to przeciez nie jakos bardzo daleko No ale to chyba nie są specjalnie bliskie osoby dla mnie dziwna wymówka ![]() Ja raczej wesel unikam - tzn, tych typowych swojskopolskich ![]() ![]() Ale kiedys słysżałam o takie sytuacji że chyba z połowa gości odmówiła i młodym bylo niemiło, ![]() Edytowane przez Dione Czas edycji: 2014-05-17 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
|
Cytat:
Holandia: szefowie mojego TŻ z żonami. w porywach przyjedzie jeden ![]() W rodzinach jakoś tak się przyjęło, że jeżeli nie było się u kogoś na weselu, to ten ktoś i jego rodzina do nas też nie przyjdą. głupie to, ale cóż... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
BAN stały
|
Hmm jakby ktoś olał mój ślub to ja na jego wesele tez bym nie przyszła
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
|
nie olał, nie olał, tylko nie mógł przyjść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
BAN stały
|
To co innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No u mnie też tak się przyjęło. Ale faktycznie, czasem są takie sytuacje, że nie można iść na wesele. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
A według mnie trzeba odróżnić sytuację losową, życiową od zwykłego olewactwa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
ano właśnie! Jeden kuzyn mi tak zalazł za skórę, że odpłacę mu się dokładnie tym samym. Potwierdzę i nie przyjdę. O ile doczekamy kiedyś jego wesela ;-)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 | ||
|
Cytat:
Cytat:
![]() to były dwa wesela. mojego kuzyna (z rodziną to 5 osób) i brata ciotecznego TŻ (z rodziną 4 osoby) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Wtajemniczenie
|
Na chwilę obecną nr 1 wśród "wymówek" jest: nie przyjdziemy bo w tym czasie są najlepsze oferty last minute i chcielibyśmy pojechać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Rozeznanie
|
Jeszcze jestem przed dawaniem zaproszeń, ale będzie ostro, bo kuzynka TŻta ma wesele 3 miechy przed nami.
Więc odpadnie nas sporo osób, bo rodzina wybierze tylko jedno wesele ze względu na finanse. Jej jest wcześniej więc wiadomo. I ostatnio przypadkiem podczas luźnej rozmowy z rodzina dowiedzieliśmy, ze że kuzynka nr 2 ma w tym samym czasie co my wesele ![]() Ale ja się nie przejmuje. Trudno. Nie mam zamiaru przekładac na 2015. Kto ma być ten będzie. Wesele to wesele, nie sprawa życia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
A byla taka wymowka na tydzien przed moim slubem osoba odmowila mowiac, ze lekarz w 4 miesiacu ciazy zabronil jej podrozy, jej siostra nie dostala wolnego w szkole a matka no coz.. musi sie dostosowac.
Moja kumpela odmowila tez na ostatnia chwile argumentujac to tym, ze zerwala z chlopakiem zatem skonczyly sie fundusze.
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to 13 osób po 170zł od talerzyka to ponad 2 tys zł do tyłu. Na kolejne wesela nie są zapraszani. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A z drugiej strony lubię ich i będzie mi przykro, jeśli ich nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Ja mam do Was pytanie - jak odebrałybyście sytuację, gdy osoba odmówi przyjścia na wesele (źle się czuje na weselu, nie lubi takich spotkań, dodatkowo nie jest w bardzo ścisłych kontaktach z młodymi), ale za to na ślubie chętnie się pojawi?
Jak zostałoby to odebrane? Rozumiem, że każdy ma inne odczucia, ale jak Wy byście zareagowały? Ja mam taką sytuację. Dostałam zaproszenie od koleżanki, z którą dobrze się znałam z czasów licem, ale minęło te 8 lat, kiedy nie gadałyśmy w ogóle, więc to sytuacja, gdzie nie utrzymujemy kontaktów mocnych, a ja naprawdę nie przepadam za weselami, dodatkowo nie mam funduszy na prezent. Za to na ślub z przyjemnością bym się wybrała, chciałabym uczestniczyć w tak ważnym dla niej wydarzeniu, z przyjemnością kupię bukiet kwiatów i złożę jej życzenia. Po prostu nie wiem, czy jestem aż tak niezbędna na weselu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
|
ja bym się nie obraziła na miejscu PM. bo to przecież ślub jest najważniejszy tego dnia, a nie wesele. szczególnie, że macie sporadyczne kontakty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Rozeznanie
|
Doskonale rozumiem Twoją sytuację ![]() Na jej miejscu bym się nie obraziła ze względu na to w jakich teraz jesteście kontaktach. U mnie sytuacja wygląda nieco inaczej... Zapraszam na wesele jedynie garstkę znajomych. Moje sąsiadki, z którymi znamy się od najmłodszych lat, a także 4 przyjaciół z liceum. 2 moje przyjaciółki bez wahania potwierdziły, że będą. Jeden przyjaciel powiedział, że jeszcze nie wie, ale raczej tak. Najgorsza sytuacja jest jednak z tym 4-tym pozostałym. Przyjaźnimy się już bardzo długi czas, mieszkaliśmy razem na studiach. Jest to osoba bardzo mi bliska. Twierdzi jednak, że po pierwsze nie ma z kim przyjść. Po drugie nie lubi wesel... Być może przyjdzie tylko na ślub... Jest mi strasznie przykro,a nie chcę go zmuszać żeby przyszedł. Uważacie, że powinnam zostawić to tak jak jest? Cieszyć się, że przyjdzie na ślub i nic juz na ten temat nie mówić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.